Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

xxLuciexx

8.12.2012 19:20
xxLuciexx

XXX.XXX.230.248

Mám dotaz ohledně kopytní střelky, můj koník má prasklinku která vede od kopítní střelky k patce. Máte někdo nějaké zkušenosti nebo fígle jak toto ošetřit? Děkuji :-)

8.12.2012 22:12
gagaanikar

XXX.XXX.77.81

pokud vede od střelky k patce prasklinka, většinou to znamená oslabené kopýtko hnilobou ne? alespoň můj oř, když se mu tam oběví ta prasklinka (což bývá na jednom jeho předním kopytě, které je náchylnější) to my potom ošetřujeme tak, že buď to jen desinfikovat betadinou, ještě lepší je fialka (zaceluje, vytváří ochraný "obal") - to stačí 2x- 3x týdně, a proti hnilobě prý stačí jen umývat každý den kopýtko vodou, jen aby prostě bylo čisté. A potom až k vám příde kovář a hnilobu vybere, tak stačí chvilku doléčit, aby nevznikla znovu a koník bude zdravučký :)

8.12.2012 22:24
xxluciexx

XXX.XXX.230.248

on je to anglický plňásek z dostihů tak byl furt ve stáji a teď jak je přes den venku tak mu ta zima asi nedělá dobře na to kopýtko, hniloba to není si myslím. Čistím mu to tou modrou dezinfekcí a mažu olejem proti zánětům tak snad se to zacelí zkusím ještě tu fialku teda. děkuju za radu:)

8.12.2012 23:09
gagaanikar

XXX.XXX.77.81

všechno chce čas... já mám právě tu prasklinku spojenou s tím, že máme to kopýtko citlivé a že tam bývá hniloba... ale u tebe to může být jinak jistě :)

přeju hodně štěstí s léčbou :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík