Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

BarbaraPrcek

11.12.2012 11:37
BarbaraPrcek

XXX.XXX.119.234

Chceš pomoct koníkovi ? Tak mu dej prosím hlásek ?http://www.equick.cz/soutez/61 ... Neveříš,nebo nám ho nechceš dát ?
Mrkni na jeho příběh:
Můj příběh s Prcem začal asi před 4 lety.Začala jsem chodit k jedné paní,která se stala mojí kamarádkou,avšak byla tam ještě jedna holčina které jsem se bála a byla to majitelka Prce cca 14 let.Bála jsem se tolik,že jsem se na něho ani nepodívala a nikdy nechtěla sednout.Jednou mi řekla ať si na něho sednu a už to pomale začalo..Když mu bylo 14 utrpěl vážné zranění,stoupl na hřebík a bylo to velmi zlé..Nemohl se postavit.Všichni Veterináři říkali UTRATIT a že když se koník postaví bude to zázrak,ale už nikdy nebude pořádně chodit bude pajdat.Majitelka řekla,že bude bojovat sním.Chodívala na bylinky a kupovala drahý přípravky gelapony.Každý den mu vázala nohu a byla sním.Když se postavil na nohy byl to zázrak,ale pajdal..Po 2 letech přestal pajdat,byl to zázrak,ale nemohl mít velkou zátěž,jinak by se to vrátilo..Kamarádka se stále nevzdával s Prcem,on bojoval a ona za něho..Už to bude pár let co teď běhá a skáče a je v pořádku,sice tam zranění bylo,ale stále se dává na něho pozor,hlavně na nohu..A teď začne příběh nás dvou...Když už jsem se podívala na Prce tak tam bylo něco v něm...Trvalo to 2 roky než ke mě trošku přičichl.Po 2 letech jsem zavolala a on se otočil a byl to zázrak pro mě..Byla jsem mu ty dva roky ukradená,já furt kolem něho lítala a dělala první poslední a on byl jako ledová královna a nevšímal si mě..I když jsem ho jezdila jen já a snažila jsem se o něho co nejvíc starat..Po 2 letech mě trošku začal vnímat a já z toho byla na větvi a šťastná :) Před rokem kamarádka otěhotněla a hrozilo,že se Prcek prodá,protože ona nebude mít čas.Muselo se jednat co teď ? Už jsme byli ve fázi,že jsme se skamarádili a už si mě pustil víc k tělu..Vždyť všechno úsilí nesmí takhle skončit.Dne 3 července jsem nastoupila do nemocnice se slepakem tam vše proběhlo v pořádku,ale zkazili mě imunitu a já si p***** jedním doktorem omylem játra.Ležela jsem potom necelý 2 měsíce v nemocnici s bolestma zvětšených jater a neurčitých bolestech v břichu.Do teď mám napsaný v kartě u doktorky neurčité bolesti břicha,nikdo neví co mě bylo.Čas plynul a Prcek se měl prodávat,ale já ležela v nemocnici,nemohla jsem prázdniny trávit sním,ležela jsem celý prázdky v nemocnici a bez něho..Jednou došla kamarádka s nápadem,že vidí,že ho mám moc ráda jestli bych si ho nechtěla od ní koupit.Bylo to pro mě něco neuvěřitelného.Já a mít koně ?To není možný..Ale pak se vše zhroutilo rodiče však to znáte..Ale abych to zkrátila,díky nemocnici mám Prce :) ležela jsem tam a trpěla oni se o mě báli a jelikož také viděli jak ho mám ráda,koupili mě ho.Já se vrátila z nemocnice a byla jsem furt a furt jen sním.V březnu jsem si ho odvezla pryč do jiné stáje dá se říct,na pastevní ustájení.Vše bylo v pořádku bylo tam dalších 5 koní,ale moc mezi sebe Prce nechtěli přijmout,byl zvyklej na něco jiného,ale jelikož je to silný kůň myslela jsem,že se mu tam bude líbit a bude tam běhat s koníky,cpááát se a bude mít tu svoji volnost,ale opak byl pravdou !A teď to děvčata začne,vše se změnilo během 14 dnů co tam dojel.Přestali tam navážet seno,dostávali málo sena a začal být problém aji s vodou a co hůř koně tam začali hubnout.Prcek byl třeba 4 dny bez sena a nebo mu dali pytel sena a řekli to stačí,nemůžeme sehnat seno,ale to byla výmluva já jim sehnala dodavatele,ale to jim bylo málo..Radši chtěli po nás holkách co jsme tam měli koně aby se jezdilo na trávu jen na vozejček malej a to se koním dalo jen večer..A když se usušilo seno tak se jim dalo hned ! SUPER na KOLIKY ! Zhnilý dostávali,bez vody atd.Jsem ráda,že nedostal koliku a vše vydržel.A teď si říkáte proč jsem to vše dopustila.Každý den jsem tam chodila a přikrmovala ho,vrážela jsem do něho vitamíny a rozhodně víc peněz každej den jsem ho brala na několik hodin na trávu aspoň ať má trošku plnej žaludek a já doufala,řekla jsem si mám zaplacenej ještě měsíc třeba se vše zpraví..Začalo se jednat prej se zpraví stodola a navozí se tam seno a plno žrádla začnou se prodlužovat výběhy a stavět na zimu boxy,ale skutek utek...Po 3 měsících co tam byl jsem ho odvezla v šíleným stavubyl v p***** sotva stál na nohách.Nevěřila jsem,že ho zpravím nebo bude zase vipadat jak když jsem ho odvážela s bývalé stáje.Bylo mě do breku co jsem to dopustila,já kráva pitomá..Samozdřejmě jsem čekala asi 2 měsíce na ustájení,v okolí byli plný maštale nebylo ho kam dát.Přece jenom jsem ho šoupla tam kde se narodil a kde byl pozbytek svého života,když jsem ho dovezla zpět kamarádka měla slzy v očích co mě tam sním udělali a já strašný šrám na srdci a vztek na sebe,že jsem nejedla dřív.Ale koníka jsem odvezla v čas,ještě tam měla koníka holčinka která mě moc nemusela,měla jsem ostatní názor něž ty lidi co tam ustajovaly koně.Ale jakmile jsem odešla a řekla tam vše svůj názor tak ji začalo vše šrotovat a koníka musela prodat protože na ustájení neměla peníze v okolí to u nás stojí šílený peníze.Koníka si odvezla jedna hodná holčina kde se má teď skvěla.Ta první majitelka za to nemohla,bylo o něho postaraný,ale majitele se nestarali o koně.Zjistilo se,že když ho prodala měl v plicích plíseň proto jí furt kašlal,bylo to ze zhnilého sena a pak měl kameny v plicích z nedostatku vody..PS: koně tam mívali úpal a někdy kolabovali a majitelé je honili po asfaltce tryskem a honí do teď.Já už se o ně nestarám,..Tááák a přejdeme k Prckovi já jsem ho dovezla a začalo se,všichni z té stáje mě pomáhali,přikrmovali ho a starali se o něho jako o poklad,musím jim poděkovat pomohli mě ho dát na nohy a zpravit..Byl furt v boxe na odpoledne se pustil na trávu a pak zase jen stál v boe se senem a kupou slámy na spaní a žrádla speciálního a dobrůtek..Tak to bylo ani néé měsíc a on strašně rychle nabral,nikdo to nechápal.Ten kůň po druhé v životě bojoval zase o sebe,že chce tady být..Po 2 měsících jsem si na něho sedla a už jsme se proháněli a začali dělat cviky na osvalení.Po těchto událostí jsme se hodně a maximálně sblížili.Když mu tam bylo nejhůř na pastvách já jsem tam sním bývala furt a já jsem byla při něm a o mě se mohl opřít.Poznal mě takhle,že jsem ho nenechala,každej jinek by dovezl z takovejch podmínek koně a nechal o utratit,protože ten kůň byl vyřízenej a bylo vidět jak se trápí..Ale my jsme bojovali...Teď je vše v pořádku jezdíme na vyjížďky tento rok jsem byli v létě na závodech vyhráli jsem v parkurech 3 první místa a jedno druhé..Řeknu vám úspěch ' za celý život nepřešel parkur na vše koukal a nebo celý parkur couval a neposlouchal ! Je to arab..že ano..tvrdohlavý..Ale po tom všem se změnil,je to jiný kůň co mě věří a já jemu...A jestli chcete vědět proč ho pouštím a neuteče mi ? Tak vám řeknu po tom všem tomu koni věřím a on mě,jde to vidět a ještě něco řeknu bude v té stáji kde vyrostl už na dosmrti.Už nikdy nic takovýho nedopustím a bude se jen mít dobře :)) Tak to byl příběh náš..Sice hodně krátkej a mnoho chyb tam je,ale tak chtěli jste ho :))* Mějte se pěkně a ať koníci šlapou :-*

12.12.2012 13:18
šáruš

XXX.XXX.92.38

co na to říct.. snad že děti by neměli mít koně....

12.12.2012 14:21
nemide

XXX.XXX.8.222

CO TO JÉÉÉ smajlík

13.12.2012 06:53
thesis

XXX.XXX.21.2

smajlík ano správně děti by neměly mít koně...

13.12.2012 10:57
jennifer

XXX.XXX.217.71

Už z principu jsem dala hlas jinému. Tenhle román se bohužel nedá ani číst, navíc nesnáším somrování o hlasy v různorodých soutěžích, přijde mi to nefér vůči ostatním soutěžícím (ti to samozřejmě mohou dělat také, ovšem třeba zrovna nedělají). Takže u mě jste si touto kampaní spíše ublížila.

13.12.2012 11:20
didi

XXX.XXX.66.122

Ono není na škodu používat u delších odstavce či odentrování.

13.12.2012 12:56
lucky

XXX.XXX.27.76

Wau..co to jé? Jsem se až lekla takového naplácaného článku...nechci vypadat, že rýpu, ale ten "češtin", to je záhul teda smajlík.smajlíksmajlíksmajlíksmajlík

Doporučila bych, když už sem slečna chce dávat nějaký dojemný příběh, aby se snažila dodržovat pravopis...psala jste někdy ve škole slohovou práci? smajlíkTohle se fakt nedá číst...sorrysmajlík

16.12.2012 23:08
zazika

XXX.XXX.174.89

A přesto vás požádám o hlasování, posílám odkaz na celou soutěž a vyberte koho uznáte za vhodné. :)
http://www.equick.cz/soutez

18.12.2012 00:38
goldysek

XXX.XXX.215.166

Můj hlas má jednoznačně Artex

Přidejte reakci

Přidat smajlík