Mám dotaz ohledně přepisu majitele u plemene Quarter Horse v Americe. Je na přepis koně nějaká lhůta do kdy od prodeje musí být kůň přepsaný? Případně je nějaká sankce za pozdní přepis? Nevím jak to chodí a mám svého prvního koně tohoto plemene. Dál bych se zeptala jak při přepisu postupovat? Formulář mám vyplněný i podepsaný původním majitelem, ale nevím jak pořešit ten poplatek? Jak přiřadí platbu ke konkrétnímu koni?
Díky za rady
No, podle mých zkušeností nevadí, když si koně necháte přepsat později. Ale čím dřív, tím líp, sankce - pokud vím - za to nejsou.
Na vyplněném transferu máte také kolonky, kam byste měla zapsat číslo platební karty. AQHA si ty poplatky strhne sama. V podstatě jinak se to moc ani platit nedá, ještě tak bankovním šekem, ale to je docela drahá legrace. Až si strhnou peníze z vašeho účtu, tak teprve potom provedou přepis. Hlavně ať máte formulář (transfer) správně a úplně vyplněný, jinak se celá záležitost vleče měsíce a je to velmi zdlouhavé a nepříjemné dopisování.
Řešila jsem toto na jaře, kdy jsem prodávala kobylku QH. Problém je s tou platbou do USA - musíte mít aktivovanou kartu pro platbu do zahraničí, její zřízení a vedení je vcelku drahé a jestli běžně neobchodujete se zahraničím, tak se to opravdu nevyplatí. Mně přepis klisny vyřídila známá mojí známé, co chová americká plemena a má kartu do USA aktivní, pokud byste chtěla pomoci, ráda vám pošlu kontakt. Můj mail je jaklova.marketa@seznam.cz