Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.1.2013 13:29
shadow1

XXX.XXX.114.26

Mám dotaz ohledně přepisu majitele u plemene Quarter Horse v Americe. Je na přepis koně nějaká lhůta do kdy od prodeje musí být kůň přepsaný? Případně je nějaká sankce za pozdní přepis? Nevím jak to chodí a mám svého prvního koně tohoto plemene. Dál bych se zeptala jak při přepisu postupovat? Formulář mám vyplněný i podepsaný původním majitelem, ale nevím jak pořešit ten poplatek? Jak přiřadí platbu ke konkrétnímu koni?
Díky za rady

5.1.2013 17:53
chex

XXX.XXX.204.66

No, podle mých zkušeností nevadí, když si koně necháte přepsat později. Ale čím dřív, tím líp, sankce - pokud vím - za to nejsou.
Na vyplněném transferu máte také kolonky, kam byste měla zapsat číslo platební karty. AQHA si ty poplatky strhne sama. V podstatě jinak se to moc ani platit nedá, ještě tak bankovním šekem, ale to je docela drahá legrace. Až si strhnou peníze z vašeho účtu, tak teprve potom provedou přepis. Hlavně ať máte formulář (transfer) správně a úplně vyplněný, jinak se celá záležitost vleče měsíce a je to velmi zdlouhavé a nepříjemné dopisování.

6.1.2013 00:14
shadow1

XXX.XXX.114.26

Díky za rady.
Doufám, že vyplněno vše správně mám. Bývalý majitel se jen podepsal a vyplnil své údaje a řekl kam poslat. Bohužel v okolí nemám nikoho kdo by poradil, tak jsem to zkusila tady.

6.1.2013 17:41
marky88

XXX.XXX.8.7

Řešila jsem toto na jaře, kdy jsem prodávala kobylku QH. Problém je s tou platbou do USA - musíte mít aktivovanou kartu pro platbu do zahraničí, její zřízení a vedení je vcelku drahé a jestli běžně neobchodujete se zahraničím, tak se to opravdu nevyplatí. Mně přepis klisny vyřídila známá mojí známé, co chová americká plemena a má kartu do USA aktivní, pokud byste chtěla pomoci, ráda vám pošlu kontakt. Můj mail je jaklova.marketa@seznam.cz

6.1.2013 18:16
chex

XXX.XXX.204.66

Dnes už skoro každá debetní platební karta (MasterCard nebo VISA) jsou použitelné i pro platby do zahraničí. Stačí mít normální korunový účet a k němu platební kartu. Já ji mám, není na ní nic drahé, je to běžná platební karta, s kterou platím nákup v supermarketu nebo u benzinky.

6.1.2013 18:30
shadow1

XXX.XXX.114.26

Platbu už teď pořeším podle rad. Když jsem vyplňovala Transfer podle návodu, tak tam právě nebylo nic o vyplnění karty a na to koukám až teď díky radám tady. Když ten formulář člověk vidí poprvé, tak se v tom moc nevyzná :)

6.1.2013 18:31
marky88

XXX.XXX.8.7

Pro platbu do AQHA nestačí obyčejná platební karta - ptala jsem se na to u CZQHA, musí to být ta embosovaná.

6.1.2013 18:33
shadow1

XXX.XXX.114.26

Jojo s tím počítám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík