Knihy s tématem přirozené komunikace

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.1.2013 11:07
ponyka

XXX.XXX.97.32

Mohl by mi někdo doporučit nějaké dobré knížky o přirozené komunikaci,o chování koní, porozumění či tak něco? A máte někdo zkušenosti s knihami Jak myslí kůň (Cherry Hillová) Jak myslí koně (Henry Blake), Jak mluvt s koňmi (Henry Blake) ?
Děkuji smajlík

15.1.2013 19:06
anonymt

XXX.XXX.185.164

ponyka napsal(a):
Mohl by mi někdo doporučit nějaké dobré knížky o přirozené komunikaci,o chování koní, porozumění či tak něco? A máte někdo zkušenosti s knihami Jak myslí kůň (Cherry Hillová) Jak myslí koně (Henry Blake), Jak mluvt s koňmi (Henry Blake) ?
Děkuji smajlík

jak myslí kůň můžu doporučit!je jednodiše napsaná a dozvíš se toho hodně zajímavých věcí smajlík jak mluvit s koňmi, tu taky mám, nevím jak bych to řekla, on má trošku odlišnější metody nebo tak, je to taky dcl zajímavé ale spíš bych volila Ch. hillovou nebo Koně- práce ze země smajlík ale stejně 100% vede MONTY ROBERT!!!o tom ti nebudu nic psát, bylo by to nadlouho ale přečti a pochopíš sama!!!!smajlík

16.1.2013 16:05
helčam

XXX.XXX.231.58

Takové knihy jsou několika tipů

1)knihy autorů formou jejich příběhu - jsou více čtivé, přináší ponaučení, některé obsahují i shrnutí smyslů, či etologie a psychologie

Mark Rashid - Koně nikdy nelžou smajlík - velice dobrá kniha, rozhodně doporučují (hlavně u ní přemýšlet)

Chris Irwin smajlík - JIzda na vlně, Tanec s černým koněm - Velice pěkné knihy, zachází i částečně k člověku (kdo chce změnit koně, musí začít u sebe atd.)

Monty Roberts - teď nevím jak se jeho knihy jmenují, snad Můž který naslouchá koním a pak muž, který naslouchá koním a mluví s lidmi - tyto knihy víc vyprávějí o jeho životě a přinášejí méně poučení než knihy Rashida a Irwina, ostatní Robertsovi knihy neznám.
(knihy tebou uvedených autorů moc neznám, ale od Blaka jednu mám, a nic mi neříká, ale kamarádce se líbí)

2)knihy popisující konkrétní metody, smysly, jak koně chovat atd

Widicombeová Sarah - Přirozený výcvik koní - hezky shrnující knížka
od nakladatelství metafora vycházejí další podobné publikace
Výcvika Mladého koně - hezká knížka shrnující základní cviky práce ze země, přínosná i pro člověka nepracujícího s mladým koněm
Přirozená komunikace (taková červená, možná se jmenuje práce ze země) - prý dost pro začátečníky

Klaus Ferdinand Hempfling smajlík smajlík smajlík- Tanec s koňmismajlík - Dokonalá, dokonalá, super kniha

3)knihy vyloženě odbornější, anatomie, přesahující hranice přirozené komunikace a etologie

GERHARD HAUSCHMAN - KDYBY KONĚ MOHLI KŘIČET smajlík- velice dobrá kniha shrnující jak by měl kůň anatomicky správně být ježděn, psáno veterinářem, ale pochopitelně. Myslím, že tuhle knihu by měl povinně číst každý drezurní jezdec!smajlík

Duruttya Michael - Velká etologie koní - velká, obsáhlá, drahá, asi se ti ze začátku rozhodně nevyplatí

Anja Beran - S Respektem! - Tuto knihu mám novou, bohužel jsem se k ní nedostala

Snad ti to pomůže, k dosažení základních správných informací a správné cesty. smajlík
Jen nezapomeň u všeho vždy přemýšlet, a ptat se zejména proč se některé věci tak dělají. Je k ničemu zvládat s koněm práci ze země a myslet si že "děláš" přirozenou komunikaci, a nevědět (jako valná vetšina jezdeckého světasmajlík) proč se dané věci vlastně dělat mají.

18.1.2013 14:23
ponyka

XXX.XXX.144.11

Super, mockrát díky smajlík
Většinu z vyjmenovaných knížek mám načtené, a ty které nemám jdu shánět smajlíksmajlík

18.1.2013 14:25
ponyka

XXX.XXX.144.11

Akorát bych se ještě zastavila u té knihy Tanec s koňmi, mám ji doma a nedávno jsem ji dala na inzerci jelikož mi připadala zbytečná,nepřínosná, někde jsem četla že je vidět že ji Hempfling napsal jen proto aby vydělal. Co ty na to? Jinak je fakt že jsem ji četla tak před 2ma lety, a k některým knížkám člověk musí dospět, např. Můj život s koňmi od Montyho Robertse mám doma tak 5 let a až nyní z ní něco mám když ji čtu smajlík

18.1.2013 17:47
helčam

XXX.XXX.231.234

Já teda tanec s koňmi miluji. Je fakt, že Hemplfling je prostě borec, takže jezdit jako on se jen tak člověk z knihy nenaučí (ostatně jezdit se samozřejmě nenaučí z knihy nikdo a z žádné). Ale pro mě je tam mnoho důležitých věcí k zamyšlení a fajn poznatků. Vím, že má ještě druhou knihu a tu jsem nečetla. Je lepší? Nebo naopak ještě horší?

Přidejte reakci

Přidat smajlík