Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahojte,
zajímalo by mě, jestli někdo nevíte info, jak se dostat k městské policii do jízdního oddílu? Byl jste tam někdo? :)
Díky za veškeré info, zkušenosti, odkazy apod
asi je celkem jedno, které město myslíš, onéo to bude všude podobné. nejdřív musí člověk splnit obecné požadavky na strážníka - věk, fyzické testy, psychologické vyšetření, maturitu atd. potom pokud tě vyberou jdeš vždy do kurzu, který trvá 3 měsíce, skládají se zkoušky před komisí a teprve potom je z tebe strážník. ale to ještě neznamená, že jdeš autmaticky k jízdní. respektive většina strážníků jde na několik let na ulici normálně vykonávat službu a teprve potom se hlásí do jízdního oddílu,.. většinou je velký zájem, popotávka převyšuje nabídku. navíc stojí jen o velmi dobré jezdce, začátečníka nikdo nevezme, není řas ho něco učit. co znám strážníky z jízdního oddílu jsou to převážně chlapi, ženská pouze ojediněle, ale možná je to u rlzných MP jinak.

Ahoj,díky za reakce. Kontaktovala jsem přímo Policii a mám zodpovězené dotazy ve stručnosti, výběrový řízení skončilo v prosinci a mají narváno, jen jsem chtěla vědět jak to chodí (i tak mi přijde jako utipie se tam dostat).
napsal(a):
Ahoj,díky za reakce. Kontaktovala jsem přímo Policii a mám zodpovězené dotazy ve stručnosti, výběrový řízení skončilo v prosinci a mají narváno, jen jsem chtěla vědět jak to chodí (i tak mi přijde jako utipie se tam dostat).
není až tak utopie dostat se k městské policii, ale asi je utopie dostat se potom později k jízdní. ale zcela nemožné to asi není... ono taky záleží jaké město jsi měla na mysli, já teda vím o jízdní v Ostrava, Praha, Brno,, nikde jinde snad není a v každém městě to bude asi jiná situace. a taky zda bys ty sama byla ochotna chodit nějaký ten rok do výkonu, k tomu jezdit někde sama a potom se teprve snažit dostat k oddílu, je to běh na dlouhou trať.
Jízdní je i v Pozlovicích u Luhačovic - Zlín. Kamoš nejdřív musel v Praze "šlapat chodník" chvíli, dělat městského policajta. Musel být taky u pitev ..to bych nedala...dělat nějaké celkem náročné testy ale je tam, on vždy slušně jezdil, obnáší to ale často o víkendech služby u koní a také předvádění - prezentace policie na různých akcích po republice..na oslavách obcí, měst, atd. Ale má se jistě dobře a nepředře se

Já jsem to právě zjišťovala do PCE
Jinak co se týče Prahy, tak teď zrovna u státních mají podstav a berou defacto každého kdo umí nasedlat koně. Problém je ten, že když teď nastoupíš k policii, tak bude trvat cca necelý rok než doděláš školu a za rok může být situace úplně jiná. Tohle ti nikdo nezaručí, tam se to bere tak že jdeš k policii no :-/
Co se týká měšťáků, tak tam by taky teď potřebovali tak dva lidi, protože tam byly nějaké odchody, Ale je pravda, že tam je to dost o známostech. Když se znáš s těmi správnými lidmi, není to absolutně problém. Drží ti místo i během kurzu. Ale zas dost záleží, na jakou Prahu jdeš. Rozdíly v lidech, potažmo vztazích mezi nimi jsou obrovské!
Zdravím, vím, že to je starší diskuze, ale prosím, nevíte o někom, kdo dělal ten přijímací vstup z ježdění? Co po člověku chcou? Vím, že člověk musí zvládnout všechny tři koně a dál? Jak to probíhá? Jezdím sice asi nějakých 13 let pod trenéry se dá říci, ale stejně mám obavy, že si tam představují jezdce na úrovni vyšších sportovních jezdců.