Očkování koně a zátěž

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Janininik

1.2.2013 09:30
Janininik

XXX.XXX.188.20

Dobrý den.
Zajímalo by mě, jak je to s ježděním po očkování? Někdo říká, že by měl mít kůň minimálně 3 dny klid, ale jiný zase řekne, že normální zátěž být může, že se již podávájí usmrcené látky, které by koním ublížit neměli a pokud by zátěž měli... Jak to tedy je...??? Pokud koně vezmu den po očkování dělat běžnou práci, kterou dělá často může mu to ublížit nebo ne a jde jen o to aby nebyl ve větším stresu a zátěži než obvykle?
Jedná se o čkování chřipka a tetanus.
Díky za rady...

1.2.2013 11:20
alfi pav

XXX.XXX.230.254

Normálně se říká, že by kůň 2 dny po očkování neměl dělat nic náročného (nejlépe pouze odpočívat) a co vím od známého, tak třeba dostiháci v této době nechodí žádné dostihy.

1.2.2013 11:28
didi

XXX.XXX.66.122

Pokud je kůň zdravotně v pořádku - pracovat ho tak, jak je zvyklý, bych se nebála.
Odjezd třeba na několikadenní putování bych po očkování odložila...

Po svém 25letém starouškovi jsem preventivně nic 2 dny po očkování nechtěla. Naši 10letou kobylku bych se ven na běžně dlouhou vyjíďku vzít neváhala.

1.2.2013 14:22
haisovad

XXX.XXX.244.2

Pokud řekne vet tři dny klidový režim (nejezdit) tak má kobyla klidový řežim a nejezdím...
Přijde mi to logické smajlík

1.2.2013 21:06
makki

XXX.XXX.36.237

Každé očkování je pro organismus zvýšená zátěž. Řekne vám to doktor i když jdete na své lidské očkování. Myslím si, že nechat koně 3 dny relaxovat není zase takový problém. Problém je s tím, že se očkuje zejména v zimě a kůň by se neměl zpotit, protože má po očkování přechodně sníženou imunitu.

1.2.2013 22:39
westgirl

XXX.XXX.66.209

Ano, pracuji u koní a očkuje se zde často, nesmí se zpotit a to 3dny, takže já bych mu rozhodně dala klid ve výběhusmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík