525 Taarlo Kubišta-foto

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.7.2006 21:03

Ahojda všem. Nemáte někdo jeho fotky? Hoďte je sem a kdyžtak i na můj mail Tajemna.Danny@seznam.cz. Moc všem děkuji

1.8.2006 11:54

tajemma danny napsal(a):
Ahojda všem. Nemáte někdo jeho fotky? Hoďte je sem a kdyžtak i na můj mail Tajemna.Danny@seznam.cz. Moc všem děkuji

Nikdo nemáte jeho fotku? prosím koukněte do archivů.

1.8.2006 12:07

tajemma danny napsal(a):
Nikdo nemáte jeho fotku? prosím koukněte do archivů.

1.8.2006 12:15

impact napsal(a):

Jé že mi tuhle fotečku hodíš do mailu (Tajemna.Danny@seznam.cz)...prosím prosím smutně koukám. Chci nějaké fotky poslat jedné mladé slešně do Rakouska, má vnuka Taarla doma a chtěla by vidět jakej fešák je jeho děda.

1.8.2006 12:34

tajemma danny napsal(a):
Jé že mi tuhle fotečku hodíš do mailu (Tajemna.Danny@seznam.cz)...prosím prosím smutně koukám. Chci nějaké fotky poslat jedné mladé slešně do Rakouska, má vnuka Taarla doma a chtěla by vidět jakej fešák je jeho děda.

Máš to tam.

1.8.2006 12:40

impact napsal(a):
Máš to tam.

Moc ti děkuji, jsi zlato!!!

1.8.2006 12:41

tajemma danny napsal(a):
Moc ti děkuji, jsi zlato!!!

Kdyby si ještě nějakou vyštrachala tak mi ji pošli, ju?

1.8.2006 12:50

tajemma danny napsal(a):
Kdyby si ještě nějakou vyštrachala tak mi ji pošli, ju?

Četla jsem, že ho prodali do Švédska, tak už asi jen fotky z archivů. ALe je mi líto, tohoto krasavce nemám...

1.8.2006 13:04

janovotna napsal(a):
Četla jsem, že ho prodali do Švédska, tak už asi jen fotky z archivů. ALe je mi líto, tohoto krasavce nemám...

Hm, já mám zase silnej dojem, že šel do buřtů...

1.8.2006 13:17

impact napsal(a):
Hm, já mám zase silnej dojem, že šel do buřtů...

Kopie diskuzí z EQCH.

Ahoj.Nevíte náhodou jestli má tento koník nějakou výkonnost? Byl zvolen v r.1996 nejkrásnějším sportovním koněm světa-to vím,ale mě by zajímala hlavně sportovní výkonnost,jak vypadají hříbata,...Díky
Publikováno dne: 28.3.2004 00:00:00 | Autor: tery
Téma: Re: 525 Taarlo Kubišta
Taarlo Kubišta už údajně nežije. Měl být prodán k nějakému šejkovi, k jeho výkonnosti - parkury do st. ZL, jinak ježděn spíše drezurně. Spousta lidí říká, že to byl takový "ničema", ale krásný byl, to teda jo. Jinak já osobně ho hodnotit moc nemůžu. Jen dle toho co se povídá a že se toho vždycky napovídá :-))
Publikováno dne: 29.3.2004 00:00:00 | Autor: rennie
Pokud vím, povídá se, že nebyl zdravý, když měl být prodán a tak vymysleli pojišťovací podvod a vybourali se na silnici.?!
Publikováno dne: 6.4.2004 00:00:00 | Autor: P
Já slyšela jinou teorii jeho smrti, ale jak říkám, ono se toho napovídá, takže co nevidím, tomu nevěřím..
Publikováno dne: 6.4.2004 00:00:00 | Autor: rennie

Rád bych se dověděl, jak tento hřebec dopadl. Vím, že v létě 1998(asi) byl prodán do zahraničí a nedávno jsem se doslechl o jeho prazvláštním konci. Pokud někdo něco víte a nechcete diskutovat zde, uvádím mail.
Publikováno dne: 22.10.2003 00:00:00 | Autor: Bob
Téma: Re: Taarlo Kubišta
Teď mě napadá, možná jsem uvedl špatné jméno. Mám na mysli žlutého hřebce, který před několika lety vyhrál soutěž o nejkrásnějšího koně v Maďarsku. V jednom dokumentu o ŠCHK Měník pan Kubišta se slzami v očích vyprávěl o těžké situaci, kdy musel jít buď tento hřebec, nebo všechno ostatní.
Mám pocit, že byl prodán snad do Švédska.... Doufám, že se mu nic zlého nestalo....
Publikováno dne: 22.10.2003 00:00:00 | Autor: Nancy
Jak nic spatnyho nestalo???? Dyt je mrtvej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Publikováno dne: 22.10.2003 00:00:00 | Autor: tk
Můžeš napsat něco bližšího??
Publikováno dne: 22.10.2003 00:00:00 | Autor: Gabča
No není ani tak podstatné jestli žije nebo ne, ale fakt je , že doposud nemají Kubištové od kupců peníze. A TO JE HROZNÉ! Takže není hřebec ani finance. PS. Také jsem zaslechla, že opravdu nežije. Je to podle hesla " Z cizího krev neteče". Údajně připouštěl do strhání těla a šel z ruk do ruk. Info je bez záruky.
Publikováno dne: 23.10.2003 00:00:00 | Autor: berry
A ja zas slysela,ze skutecne prodejci nedostali smluvenou castku,kun se snad nakonec nejakou oklikou dostal na Slovensko,byl pojisten na horentni sumu a pravdepodobne z tohoto duvodu i zemrel...Co by lidi pro prachy neudelali,ze...
Publikováno dne: 23.10.2003 00:00:00 | Autor: Misa
Taky jsem se pídila kde je mu konec a dozvěděla jsem se, že je v Německu a je o něj moc dobře postaráno (ifo je asi měsíc staré) a působí jako plemeník. Tohle mě dost zaskočilo. Teda jestli je tohle všechno pravda co tu píšete, tak mám vyraženej dech. Řekněte, že to není pravda, tak krásnej kůň... :-((
Publikováno dne: 23.10.2003 00:00:00 | Autor: MichaelaQ
Tak ti nevim,ja slysela,ze neni nazivu,urcite driv nez pred mesicem,ale z vic zdroju...Samozrejme,ze tva informace by byla mnohem peknejsi,kdybyste nekdo vedel neco urciteho,ozvete se!

1.8.2006 13:20

impact napsal(a):
Kopie diskuzí z EQCH.

Ahoj.Nevíte náhodou jestli má tento koník nějakou výkonnost? Byl zvolen v r.1996 nejkrásnějším sportovním koněm světa-to vím,ale mě by zajímala hlavně sportovní výkonnost,jak vypadají hříbata,...Díky
Publikováno dne: 28.3.2004 00:00:00 | Autor: tery
Taarlo Kubišta už údajně nežije. Měl být prodán k nějakému šejkovi, k jeho výkonnosti - parkury do st. ZL, jinak ježděn spíše drezurně. Spousta lidí říká, že to byl takový "ničema", ale krásný byl, to teda jo. Jinak já osobně ho hodnotit moc nemůžu. Jen dle toho co se povídá a že se toho vždycky napovídá :-))
Publikováno dne: 29.3.2004 00:00:00 | Autor: rennie
Pokud vím, povídá se, že nebyl zdravý, když měl být prodán a tak vymysleli pojišťovací podvod a vybourali se na silnici.?!
Publikováno dne: 6.4.2004 00:00:00 | Autor: P
Já slyšela jinou teorii jeho smrti, ale jak říkám, ono se toho napovídá, takže co nevidím, tomu nevěřím..
Publikováno dne: 6.4.2004 00:00:00 | Autor: rennie

Rád bych se dověděl, jak tento hřebec dopadl. Vím, že v létě 1998(asi) byl prodán do zahraničí a nedávno jsem se doslechl o jeho prazvláštním konci. Pokud někdo něco víte a nechcete diskutovat zde, uvádím mail.
Teď mě napadá, možná jsem uvedl špatné jméno. Mám na mysli žlutého hřebce, který před několika lety vyhrál soutěž o nejkrásnějšího koně v Maďarsku. V jednom dokumentu o ŠCHK Měník pan Kubišta se slzami v očích vyprávěl o těžké situaci, kdy musel jít buď tento hřebec, nebo všechno ostatní.
Mám pocit, že byl prodán snad do Švédska.... Doufám, že se mu nic zlého nestalo....
Publikováno dne: 22.10.2003 00:00:00 | Autor: Nancy
Jak nic spatnyho nestalo???? Dyt je mrtvej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Publikováno dne: 22.10.2003 00:00:00 | Autor: tk
Můžeš napsat něco bližšího??
Publikováno dne: 22.10.2003 00:00:00 | Autor: Gabča
No není ani tak podstatné jestli žije nebo ne, ale fakt je , že doposud nemají Kubištové od kupců peníze. A TO JE HROZNÉ! Takže není hřebec ani finance. PS. Také jsem zaslechla, že opravdu nežije. Je to podle hesla " Z cizího krev neteče". Údajně připouštěl do strhání těla a šel z ruk do ruk. Info je bez záruky.
Publikováno dne: 23.10.2003 00:00:00 | Autor: berry
A ja zas slysela,ze skutecne prodejci nedostali smluvenou castku,kun se snad nakonec nejakou oklikou dostal na Slovensko,byl pojisten na horentni sumu a pravdepodobne z tohoto duvodu i zemrel...Co by lidi pro prachy neudelali,ze...
Taky jsem se pídila kde je mu konec a dozvěděla jsem se, že je v Německu a je o něj moc dobře postaráno (ifo je asi měsíc staré) a působí jako plemeník. Tohle mě dost zaskočilo. Teda jestli je tohle všechno pravda co tu píšete, tak mám vyraženej dech. Řekněte, že to není pravda, tak krásnej kůň... :-((
Publikováno dne: 23.10.2003 00:00:00 | Autor: MichaelaQ
Tak ti nevim,ja slysela,ze neni nazivu,urcite driv nez pred mesicem,ale z vic zdroju...Samozrejme,ze tva informace by byla mnohem peknejsi,kdybyste nekdo vedel neco urciteho,ozvete se!

Já našla tenhle článeček... ale jinak o hřebci nic nevím.:

Plemenný hřebec se stěhuje do Švédska
Ušlechtilý hřebec Taarlo Kubišta, nositel titulu Equissimus 1996 a Playboy 1997 ze šlechtitelského chovu Měník (HK) byl prodán švédskému chovateli. Hřebec barvy Isabela Taarlo Kubišta se narodil 8.5.1991 a po stodenním testu ve Slatiňanech začal působit jako plemeník v chovu českého teplokrevníka a od letoška "přilije" krev do chovu ve Švédsku.

Jeho hrdým otcem je 21 letý Holštýnský ryzák Taarlo. Matka Karena (po Quoniam II) přivedla na svět v létech 1990 – 1998 další čtyři hříbata, 525 Taarla Kubišta a jeho bratra Taarlo Kubišta-2 nepočítaje. Druhý, Taarlo připouští v této sezoně v Rosicích u Brna. Matka Karena je v naději s běloušem Landprinz.

Titul Equissimus 1996 získal v kategorii sportovních koní Taarlo Kubišta v maďarském Kecskemétu. Titul čtyřnohého Playboye o rok později na výstavě Kůň 97 v Lysé nad Labem. Během své čtyřleté kariéry se stal partnerem více než 10 klisen a tak tu bude stále ve svých potomcích.

podle Jiřího Křepelky v časopise Zemědělec 27.6.1998

1.8.2006 13:28

janovotna napsal(a):
Já našla tenhle článeček... ale jinak o hřebci nic nevím.:

Plemenný hřebec se stěhuje do Švédska
Ušlechtilý hřebec Taarlo Kubišta, nositel titulu Equissimus 1996 a Playboy 1997 ze šlechtitelského chovu Měník (HK) byl prodán švédskému chovateli. Hřebec barvy Isabela Taarlo Kubišta se narodil 8.5.1991 a po stodenním testu ve Slatiňanech začal působit jako plemeník v chovu českého teplokrevníka a od letoška "přilije" krev do chovu ve Švédsku.

Jeho hrdým otcem je 21 letý Holštýnský ryzák Taarlo. Matka Karena (po Quoniam II) přivedla na svět v létech 1990 – 1998 další čtyři hříbata, 525 Taarla Kubišta a jeho bratra Taarlo Kubišta-2 nepočítaje. Druhý, Taarlo připouští v této sezoně v Rosicích u Brna. Matka Karena je v naději s běloušem Landprinz.

Titul Equissimus 1996 získal v kategorii sportovních koní Taarlo Kubišta v maďarském Kecskemétu. Titul čtyřnohého Playboye o rok později na výstavě Kůň 97 v Lysé nad Labem. Během své čtyřleté kariéry se stal partnerem více než 10 klisen a tak tu bude stále ve svých potomcích.

podle Jiřího Křepelky v časopise Zemědělec 27.6.1998

Njn, jenže to je z roku 98....

1.8.2006 13:29

impact napsal(a):
Njn, jenže to je z roku 98....

to já vím, v ten rok ho prodali do ciziny.

1.8.2006 13:30

janovotna napsal(a):
to já vím, v ten rok ho prodali do ciziny.

Také jsem slyšela, že je mrtev. Snad kolika nebo co. Zemřel v cizině.

3.8.2006 09:27

tajemma danny napsal(a):
Také jsem slyšela, že je mrtev. Snad kolika nebo co. Zemřel v cizině.

opravdu nikdo nemá žádné fotečky? To mě mrzí...

3.8.2006 09:39

tajemma danny napsal(a):
opravdu nikdo nemá žádné fotečky? To mě mrzí...

Jinak jenom pro srovnání sem dám fotku Taarlova pravnuka. Celkem podobné odznaky, že?

3.8.2006 09:40

tajemma danny napsal(a):
Jinak jenom pro srovnání sem dám fotku Taarlova pravnuka. Celkem podobné odznaky, že?

opravdu skoro stejné

3.8.2006 09:44

kikuska napsal(a):
opravdu skoro stejné

já jsem si toho všimla až včera, že mají stejně bílé nožky (i ty klikatice takový) Takhle odznakového koně jsem jiného ještě neviděla.

3.8.2006 10:19

tajemma danny napsal(a):

našla jsem ve svém archvivu tuto fotku....je z netu

3.8.2006 10:38

lucky napsal(a):
našla jsem ve svém archvivu tuto fotku....je z netu

Tu mám Lucky. Ale děkuji za snahu. Spíše jsem myslela, jestli doma někdo nemá třeba svoje soukromé fotky. Ještě jednou děkuji za snahu

3.8.2006 10:43

tajemma danny napsal(a):
Tu mám Lucky. Ale děkuji za snahu. Spíše jsem myslela, jestli doma někdo nemá třeba svoje soukromé fotky. Ještě jednou děkuji za snahu

Já se podívám, jestli ho náhodou nemám z Lysé, ale tam byly čb fotky. Ale mám takový dojem, že on mi tenkrát nevyšel na fotce dobře...

Jikdo

17.12.2022 22:01
Jikdo

XXX.XXX.33.16

V tu dobu jsem tam chodila jako jezdkyne ,vše je pravdou byl prodán ale nezvládl cestu a při převozu zemřel,nedostal se ani tam kam doopravdy měl.Chudak tak nádherný a svou povahou úžasný kůň.

Přidejte reakci

Přidat smajlík