Přístřešky na pastvě a povolení?!!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2013 20:14
michelle21

XXX.XXX.33.186

zdravím všechny co mají koníky 24/7 smajlík zrovna řeším problém smajlík chtěla jsem třem koním na naší velké pastvině postavit přístřešek - obyčejný - a ono to není tak jednoduché... bylo mi řečeno na úřadě a našla jsem si to i v zákonech, že pokud jde o stavbu pro koně (ustájování zvířat), ať už jakoukoliv, i přístřešek bez kotvení do země tak na to musí být: stavební povolení, projekt, územní povolení a veterinární povolení smajlík smajlík

tak se chci zeptat jak to všichni řešíte?? opravdu na to všechno sháníte tyhle povolení a projekty? nebo se to dá nějak obejít? nakonec mi totiž zamítli i ten přístřešek a mě to prostě připadá absurdní , pást koně můžu, ale ani hloupý stan pod který by se schovali při dešti (když v tu chvíli nebudou třeba ve stáji) tam dát nesmím smajlík na druhou stranu mi řekli, kde není žalobce tam není soudce... takže když to tam dám načerno a nikdo na to upozorňovat nebude tak vpohodě smajlík ale zase může přijít kontrola a pak pokuta až 500 000 kč ..... smajlík

děkuji za příspěvky

6.2.2013 22:00
ivaf1

XXX.XXX.147.7

Myslím, že pokud bude přístřešek menší než 5x5 metrů tak povolení být nemusí.

6.2.2013 23:42
michelle21

XXX.XXX.33.186

nene , cokoliv co slouzi pro ustajeni zvirat tak potrebuje vsechny existujici povoleni, bez ohledu na velikost a ukotveni.. smajlík cetla jsem zakon no...

Neregistrovaný uživatel

7.2.2013 09:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.4

Bohužel máte pravdu, je to jak píšete. Musíte mít vše, a také záleží, co je pastvina za "plocha v územním plánu". Buď holt budete stavět na černo a modlit se, ať Vás někdo nepráskne (což mně tady nehrozí že, takže já musím mít všechno oficiálně) nebo se připravte na strašné peripetie, které úředníky strašně baví. Nám tedy řekli, že přístřešek na pastvině mít můžeme, ale že tam může být jen měsíc. Nepochopila jsem, jeslti na jednom místě, nebo celkově, ale my to řešili, že jsme jej vždycky posunuli traktorem. Holt mně úředníkova vstřícnost stála 45 tisíc (koupila jsem mobilní přístřešek z Kamíru), ale je to vyřešený.
Káťa

7.2.2013 12:21
michelle21

XXX.XXX.33.186

Tak poslední a finální tip jsem dostala právě na to co píšete. Máme si udělat přístřešek na "zemědělské věci" (tj do 70m2 bez povolení a ohlášení) a ideálně mobilní a co 3 měsíce ho posouvat a bude to ok. Kdyby tam kontrola nachytala koně tak mi tam vlezli omylem smajlík lepší už to asi nebude smajlík

8.2.2013 21:07
cashamalta

XXX.XXX.113.2

Vyřešit to jde. Pokud je to pro 3 koně, tak by to mělo stačit. Stavební buňka. Já mám takto řešený přístřešek na "orné půdě" kde samozřejmě nesmí nic pevného stát. Na stavební buňku povolení nepotřebuješ a žádný pevný základ nemá, stačí hodit na pražce nebo panely a je to. A dá se sehnat relativně levně smajlík
Kdyby něco, poradím smajlík

8.2.2013 22:12
evuska1231

XXX.XXX.59.80

cashamalta napsal(a):
Vyřešit to jde. Pokud je to pro 3 koně, tak by to mělo stačit. Stavební buňka. Já mám takto řešený přístřešek na "orné půdě" kde samozřejmě nesmí nic pevného stát. Na stavební buňku povolení nepotřebuješ a žádný pevný základ nemá, stačí hodit na pražce nebo panely a je to. A dá se sehnat relativně levně smajlík
Kdyby něco, poradím smajlík

Ja by som sa chcela spytat, kde ste zohnali taku bunku, pripadne aka bola cena a ci sa tam naozaj aj tie 3kone bez problemov zmestia a vyspia smajlík Vyzera to super, my planujeme v buducnosit mat doma 2 konose, a taketo nieco by bolo idealne smajlík

9.2.2013 09:59
michelle21

XXX.XXX.33.186

tak ta buňka taky nezní špatně smajlík

10.2.2013 13:16
cashamalta

XXX.XXX.88.213

Buňku jsem sehnala na bazos.cz za 10.000,-. Důležité je, aby měla železný rám a stěny z papnudeklu s polystyrenem, v celoželezné buňce by se asi v létě upekli smajlík
Buňka musí stát někde v blízkosti, protože doprava vyjde dost draho, je na to potřeba buď auto s rukou, nebo auto a jeřáb.
Měla jsem tam nejvíce 2 velké kobyly a poníka, ale koně se dobře snášeli. Pokud je jeden z koní prudič, tak mají ostatní smůlu. Na ty 3 koně to vyjde, třeba když prší a chcou se všichni schovat a stojí, na lehnutí už by to bylo malé. Koně navíc raději leží venku, kde mají lepší přehled.
Moje buňka má navíc vepředu takovou předsíň, kde mám žrádlo a nějaké drobnosti-vidle, čištění, ohlávky a tak, některé buňky to nemají, tudíž prstor uvnitř je o metr větší.
Největší výhoda je, že kdyby se cokoli stalo, tak buňku jednoduše naložím a odvezu a je uklizeno smajlík

10.2.2013 13:17
cashamalta

XXX.XXX.88.213

Buňku jsem sehnala na bazos.cz za 10.000,-. Důležité je, aby měla železný rám a stěny z papnudeklu s polystyrenem, v celoželezné buňce by se asi v létě upekli smajlík
Buňka musí stát někde v blízkosti, protože doprava vyjde dost draho, je na to potřeba buď auto s rukou, nebo auto a jeřáb.
Měla jsem tam nejvíce 2 velké kobyly a poníka, ale koně se dobře snášeli. Pokud je jeden z koní prudič, tak mají ostatní smůlu. Na ty 3 koně to vyjde, třeba když prší a chcou se všichni schovat a stojí, na lehnutí už by to bylo malé. Koně navíc raději leží venku, kde mají lepší přehled.
Moje buňka má navíc vepředu takovou předsíň, kde mám žrádlo a nějaké drobnosti-vidle, čištění, ohlávky a tak, některé buňky to nemají, tudíž prstor uvnitř je o metr větší.
Největší výhoda je, že kdyby se cokoli stalo, tak buňku jednoduše naložím a odvezu a je uklizeno smajlík

11.2.2013 16:49
ginka

XXX.XXX.142.53

michelle21 napsal(a):
zdravím všechny co mají koníky 24/7 smajlík zrovna řeším problém smajlík chtěla jsem třem koním na naší velké pastvině postavit přístřešek - obyčejný - a ono to není tak jednoduché... bylo mi řečeno na úřadě a našla jsem si to i v zákonech, že pokud jde o stavbu pro koně (ustájování zvířat), ať už jakoukoliv, i přístřešek bez kotvení do země tak na to musí být: stavební povolení, projekt, územní povolení a veterinární povolení smajlík smajlík

tak se chci zeptat jak to všichni řešíte?? opravdu na to všechno sháníte tyhle povolení a projekty? nebo se to dá nějak obejít? nakonec mi totiž zamítli i ten přístřešek a mě to prostě připadá absurdní , pást koně můžu, ale ani hloupý stan pod který by se schovali při dešti (když v tu chvíli nebudou třeba ve stáji) tam dát nesmím smajlík na druhou stranu mi řekli, kde není žalobce tam není soudce... takže když to tam dám načerno a nikdo na to upozorňovat nebude tak vpohodě smajlík ale zase může přijít kontrola a pak pokuta až 500 000 kč ..... smajlík

děkuji za příspěvky

No mám za to, že stavby do 25 m2 nemusí mít žádné povolení (novela stavebního zákona). Pokud by stavební úřad přesto vyžadoval nějaký ten papír, obrátila bych se s prosbou na krajský úřad s dotazem. Pokud chcete přístřešek větší než 25 m2, pak na územko i stavebko, ale není to nic hrozného. Stačil by Vám k tomu jen jednoduchý nákres a zjednodušená dokumentace, možná tak cca 10 papírů. Pokud Váš pozemek je v územním plánu v zemědělských plochách a určen pro zemědělské využití, pak by neměl být problém ani s vyjmutím půdy ze ZPF a krajinný ráz by Vám na životním prostředí taky schválili, toho bych se nebála.
Bála bych se ovšem té plechové boudy. To by se krajinářům moc líbit nemuselo. Taky záleží samozřejmě na tom, jestli jste v CHKO nebo ne.

11.2.2013 16:51
ginka

XXX.XXX.142.53

jo a veterinární povolení nepotřebujete, když to máte pro své soukromé účely.

11.2.2013 18:25
rozi

XXX.XXX.99.6

My jsme stavěli takový přístřešek - teď už je to obité deskama. Je to na pozemku, na kterém máme koně jen za údržbu a sečení nedopasků a majitel měl podmínku, že to nesmí mít pevné základy, jinak mu to nevadí.Nikam jsem to nehlásila a ani nebudu.

11.2.2013 21:40
ponik

XXX.XXX.32.213

Ahojte,
no tak se dívám, že tu má někdo ten samý problém co já. Letos plánujem stavět přístřešek. Před tím jsme zjišťovali všechny informace. Nechtěla jsem mít koně bezdomovce tudíž jsme se před vánoci pustili do dlouhého a namáhavého boje s úředníkami. Řeknu Vám, kdyby ti úředníci se starali o koně stejně tak jak pracují, asi by ti koně chcípli hlady. smajlík
Každopádně to už máme za sebou. Jelikož to byla orná půda v CHKO musíš jí vyjmout z půdního zem. fondu taky vopruz. Další problém samozřejmě byl s ochranáři. Podle mého soudu by se CHKO mělo nad sebou zamyslet a spíše pastviny s koňmi podporovat a né, aby nám házeli klacky pod nohy.
No teď už jen zbývá postavit ten přístřešek. Jsem ráda, že jsme to zvládli. Teď budu mít asi i klidné spaní. Velikost přístřešku bude 3mx5m. Dneska je všude děsně moc rejpalů takže jistota je jistota. Přeji hodně zdaru.
PS: to plechové mostrum pro koně vypadá fakt odpudivě...přimlouvám se raději ke dřevěnné stavbě

11.2.2013 23:13
cashamalta

XXX.XXX.113.2

Jestli to plechové monstrum myslíte tu stavební buňku, tak ta ve skutečnosti vůbec plechová není, to by se tam koně v létě nejspíš upekli :-D
Je to železný rám, který je vyplněn takovými dílci dřevotřísky v kombinaci s polystyrenem. Je to natřeno na zeleno aby lépe odolávala povětrnostním vlivům a právě aby splynula s okolím, ta fotka je dělaná pár dní po natření, tak je barva taková výrazná, teď už je taková bledší.
Dokážu si představit i vylámat z buňky všechny ty dílce a nechat jen ten železný rám jako nosnou konstrukci a to obouchat prkny.

12.2.2013 16:42
ivaf1

XXX.XXX.147.7

ivaf1 napsal(a):
Myslím, že pokud bude přístřešek menší než 5x5 metrů tak povolení být nemusí.

Omlouvám se za tuto svou předchozí odpověď, pročítala jsem anonymní diskuze a tam jsem byla vyvedena z omylu....smajlík
Jinak pro zadavatelku, asi opravdu bude nejleší ten sklad zemědělské techniky - sekačka jako sekačka ne? smajlík

12.2.2013 19:00
m i s i c k a

XXX.XXX.217.52

ivaf1 napsal(a):
Omlouvám se za tuto svou předchozí odpověď, pročítala jsem anonymní diskuze a tam jsem byla vyvedena z omylu....smajlík
Jinak pro zadavatelku, asi opravdu bude nejleší ten sklad zemědělské techniky - sekačka jako sekačka ne? smajlík

sekačka jako sekačka ne? To je výstižné smajlík

14.2.2013 20:57
tequila

XXX.XXX.148.182

Zdravím minulý rok koncem,jsem žádala lépe řečeno ohlašovala stavbu přístřešku,do 4X4 se nemusí o nic žádat,nesmí se žádat o stáj,ale přístřešek a ne o sklad sena,na to musí být povolení od hasičů,ALE uskladnění nezbytné krmné dávky.Vše proběhlo bez potíží,jen stačil souhlas všech sousedících pozemků.Nic jsem za to neplatila a od tohoto roku se snad nemusí ani nic ohlašovat a na metry je to víc nez ty 4X4,ale to vám řeknou na příslušném úřadě asi stavební úřad pro místní rozvoj.Držím palce,lépe si to zjistit než čekat,že Vás někdo udá...

Přidejte reakci

Přidat smajlík