Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Marketaa

8.2.2013 19:52
Marketaa

XXX.XXX.248.6

smajlíkDobrý den, chci se zeptata jestli neznáte nějakou dobrou chovatelskou stanici shagya arabů. děkuji. smajlík

8.2.2013 23:26
gagaanikar

XXX.XXX.77.81

my máme domam čistého shagynka po Shagya I CZ a matce Nele původem z Tupes, můžu vřele doporučit, protože lepšího koně neznám :D

9.2.2013 16:46
trava

XXX.XXX.8.32

A jak se koník jmenuje?Nela je hodně vysoko v krvi- má víc jak 9 plnokrevných ve 4. generaci a s tím píseckým shagyou to mohlo hodit pěkného koníka, nemáte fotečky?

9.2.2013 17:18
trava

XXX.XXX.8.32

k otázce zadavatele- hřebčín Jeníkov- Cermani , Petr Hájek - Pohorská ves , R. Blíženec - Paseky, J.Jirsa - Křepenice , a pak spousty menších chovatelů , Jana Pašková - Trnová- majitelka evropské šampionky, pravidelně odchovává hříbata.

9.2.2013 20:52
gagaanikar

XXX.XXX.77.81

trava napsal(a):
A jak se koník jmenuje?Nela je hodně vysoko v krvi- má víc jak 9 plnokrevných ve 4. generaci a s tím píseckým shagyou to mohlo hodit pěkného koníka, nemáte fotečky?

Jmenuje se Nikar.
Netušila jsem že je tam tolik z plnokrevníka.
Každopádně kdyžtak mohu jen doporučit hříbata po Shagya I CZ má po tátovi hlavu :)

fotečky dám dám :)

10.2.2013 12:34
trava

XXX.XXX.9.128

Moc pěknej koník! Bohužel Shagya I je již po smrti , ale potomstva má požehnaně.Já ho mám u hřebce jako dědečka, a tak vím že jsou to super ochotní a charakterový koně . A i když má Shagya I blbou pověst co se týče povahy- já si myslím že to záleží vždycky na lidech, okolo konkrétních koní

10.2.2013 12:44
trava

XXX.XXX.9.128

A je pravda že na fotkách vypadá hodně mohutně . jestli je jeho matka nela JM-4523 tak je po plnokrevným Sultánovi a otec matky nely je kasr El Nill or.ar. takže ona má 14 plnokrevných ve 4. generaci, na Nikarovi je vidět jaký byl Shagya I skvělý plemeník smajlík

10.2.2013 16:30
marketaa

XXX.XXX.248.169

Děkuji za reakce ale ptala jsem se na přímo nějaké chovatelské stanice?smajlík

10.2.2013 16:55
trava

XXX.XXX.14.64

Dyť jsem je vypsala někde výš....smajlík

10.2.2013 19:14
marketaa

XXX.XXX.248.169

PRDON ja jsem to přehlédla a jinak žádné jiné neznáte? Děkuji

10.2.2013 22:28
gagaanikar

XXX.XXX.77.81

trava napsal(a):
A je pravda že na fotkách vypadá hodně mohutně . jestli je jeho matka nela JM-4523 tak je po plnokrevným Sultánovi a otec matky nely je kasr El Nill or.ar. takže ona má 14 plnokrevných ve 4. generaci, na Nikarovi je vidět jaký byl Shagya I skvělý plemeník smajlík

ano ano, matka je přesně JM 4523 Nela a její tata je Sultán... teď sem se dívala do papírů... že máme tak vysoko v krvi jsem netušila :D... Shagya I byl skvělý...jen mě děsí, jestli jednou budeme taky tak bílí :D

12.2.2013 09:25
marketaa

XXX.XXX.172.53

Smím se zeptat máte toho koníka na pastevkuz nebo v boxe? pořád přem ýšlím a nevím jak se rozhodnout!!! ale spíše se přikláním k pastevku.

12.2.2013 14:29
gagaanikar

XXX.XXX.77.81

máme to tak že koník má stále možnost buďto být venku nebo v boxe.... může si vybrat... v zimě ho ale na noc zavíráme... důležité aby měl koník pohyb... a kord araby a shagyaaraby...

12.2.2013 20:22
marketaa

XXX.XXX.76.249

chápu a na to ustájení to máte dobře vymakany. smajlík

12.2.2013 21:05
trava

XXX.XXX.21.32

Já mám stádo taky na pastevku,ale mají možnost být ve stodole kde mají seno,a jinak se můžou courat venkui jak chtěji- mám je ale 2 kiláky od domova, tak je to takové náročnější s krmením a vodou,ale dá se to , když není nějaký zdravotní problém. Ale hřebec ten chodí domů( toho mám u baráku) na noc do boxu, jinak přes den je venku.V létě to má tak že je doma spíš přes den a v noci venku smajlík

13.2.2013 17:53
misakk11

XXX.XXX.174.81

Shagyové jsou úžasní koně. Pro svého člověka udělají téměř cokoliv. Mým dětským snem bylo vlastnit jednou araba. Teď mám shagya arabskou kobylu a za nic bych jí nevyměnila a a až jednou přijde čas a budu hledat dalšího koně, určitě budu hledat znovu shagyu. Kdyby měl někdo zájem, tak nabízím k prodeji letos ročního hřebečka z mojí kobyly - hříbek je z matky Kamélie (po Saklavi Galán) po otci Kasr El Nil II CZ ( Tomba) - tato kombinace dává výborný předpoklad do vytrvalostního ježdění ale bude z něj úžasný parťák prakticky na cokoliv. Je to vraník - nevybělí, u arabů poměrně vzácná barva.

17.6.2014 21:31
balloni

XXX.XXX.137.4

Dobrý den. Myslíte , že by pro mě byl vhodný shagya arab? Na koni nejezdím a hodně dlouho nebudu, mám zdravotní potíže, ale s koňmi jinak pracuji úplně normálně. Umím je hřebelcovat, vodit, začínám pracovat metodou partnershipu, zkouším cirkusové kousky. Koník by pracoval každý den. Jednou týdně lonžování na jízdárně a jednou v terénu. Jednou skoky ve volnosti. Dvakrát procházka na ruce a jednou by si ho brala moje mamka jen tak v kroku a klusu do přírody. A myslíte že by se dal sehnat shagya arab učitel pro mojí sestru. Protože před měsícem jsme koupili tepláska, ale má špatnou nohu, tak je jen na procházky a pase se s naší kozou.
Předem dík za odpověď

18.6.2014 07:52
evcusik

XXX.XXX.150.9

balloni napsal(a):
Dobrý den. Myslíte , že by pro mě byl vhodný shagya arab? Na koni nejezdím a hodně dlouho nebudu, mám zdravotní potíže, ale s koňmi jinak pracuji úplně normálně. Umím je hřebelcovat, vodit, začínám pracovat metodou partnershipu, zkouším cirkusové kousky. Koník by pracoval každý den. Jednou týdně lonžování na jízdárně a jednou v terénu. Jednou skoky ve volnosti. Dvakrát procházka na ruce a jednou by si ho brala moje mamka jen tak v kroku a klusu do přírody. A myslíte že by se dal sehnat shagya arab učitel pro mojí sestru. Protože před měsícem jsme koupili tepláska, ale má špatnou nohu, tak je jen na procházky a pase se s naší kozou.
Předem dík za odpověď

Plemeno shagya pro mě znamená velmi charakterní zvíře, které většinou má jednoho svého člověka, pro kterého by se rozkrájel, je určitě "reaktivnější" než průměrné ČT, ale zase si myslím, že vycítí potřebu podpory člověka (tady Vaší sestry), ale jako každý kůň, musí vědět že se může opřít o někoho kdo jej bude vést (mamka, vy), kdo jej bude "chránit" od bubáků - zase samostatný koník jako hucul to není.

Doporučím se kouknout do chovů, poprosit majitele/chovatele jestli Vám nedovolí strávit nějakou chvíli s těmito koníky, prací na ruce (no jako byste kupovala a všecičko si prohlédla).

A v případě prodeje, vždy doporučím veterináře, alespoň na klinické vyšetření (u mě 800Kč - což celkovou cenu koně opravdu nerozhází...).

Přidejte reakci

Přidat smajlík