Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2013 21:42
pajinah

XXX.XXX.38.157

Ahoj. Mám 10měsíční kobylku ČT a pořád mě oblizuje.Nevíte někdo, co to znamená? Vypadá to, jak když zjišťuje, jestli jsem k jídlu smajlík.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.2.2013 23:02

Ahoj.
Dělá to hodně zvířat - psi, koně, dědův býk, kočky.. U koně si myslím, že by to mohli dělat kvůli soli? Když se člověk spotí, tak vylučuje sůl a myslím, že to dělají i právě proto. Ale nemám to ničím doložené, pouze můj úsudek.
Ráda se poučím, kdo to ví, nechť odpoví! smajlík

13.2.2013 23:02

Ahoj.
Dělá to hodně zvířat - psi, koně, dědův býk, kočky.. U koně si myslím, že by to mohli dělat kvůli soli? Když se člověk spotí, tak vylučuje sůl a myslím, že to dělají i právě proto. Ale nemám to ničím doložené, pouze můj úsudek.
Ráda se poučím, kdo to ví, nechť odpoví! smajlík

15.2.2013 16:19
lukema

XXX.XXX.84.222

Když se kůň olizuje, je to submisivní gesto, je že ochotný s vámi komunikovat. Myslím si tedy, že to bude něco podobného, když olizuje člověka smajlík Ale s tou solí to taky není špatný nápad - pot koním (i jiným zvířatům) chutná pro jeho slanost. Možná kombinace obou...? smajlík

15.2.2013 18:17
suszenka

XXX.XXX.135.79

Mě takhle olizovali naši koně. Koupili jsme jim do boxu sůl a přestali. Ale náš hafloš to dělá prostě ze zábavy :)

15.2.2013 20:49
pajinah

XXX.XXX.38.157

Ta sůl mě taky napadla, ale ona mi hlavně olizuje oblečení a má přístup k minerálnímu lizu a ten by měl obsahovat i sůl. smajlík

18.2.2013 21:23
žužu

XXX.XXX.160.185

Ja mám tiež 10 mesačnú kobylku a robí to isté. Keď ráno nasadzujem ohlávku, nežne mi ohrýza gombíky, zipsy... Keď jej nastavím ruku, olizuje ju... Keď čistím kopýtka, žužle mi sveter (to je jediná chvíľa, kedy sa k nemu dostane, inak jej to nedovolím smajlík ). Mám pocit, že je to také skúmanie - je proste zvedavá a potrebuje všetko otestovať, chytiť do papuľky. Navyše moje ruky často voňajú niečím dobrým na papanie smajlík
Ruky mi ale oblizuje aj staršia kobyla. Neprišla som na to prečo to robí, možno je to len nejaká forma kontaktu, ale je to milé smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík