Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2013 21:57
helčam

XXX.XXX.236.220

Ahoj,
ráda bych se zeptala, zda máte někdo zkušenosti s barvením rajtek s celokoženým sedem. Mám už starší rajtky, nyní světlekostičkované, sem tam nějaká ta díra, nádech prachu který už nelze vyprat. Tak jsem si řekla, že by nebylo od věci trošku je vylepšit. Třeba bych pak mohla aspoň udělat záplaty ve stejné barvě. Jen mám trošku strach jak to chytne když je to prakticky plné elastanu a taky co ten celokožený sed. Barva by byla prostě tmavá, nejlepší by asi byla černá, aby to zmizlo vše, a nemuselo se to pak na tu černou barvit znova. Tak nevím, zda ten tmavěmodrý sed chytne, nezničí-li se a aby pak moc nepouštěl (jezdívám i na dekovém sedle, nerada bych na něm nechala černý flek po jezdci).
Děkuji za jakékoli rady či nápady.smajlík

(I kdyby mi to nevyšlo na těhle, mám v plánu jednou obarvit bílé, až budou mít moc nevypratelných fleků)

15.2.2013 11:13
didi

XXX.XXX.66.122

Doporučuji nabarvit reaktivními barvami - dáte barvu jen tam, kde chcete barvit.
Kůži nelze barvit stejnou barvou jako látku, tak aby celek nepouštěl - raději bych ji nebarvila vůbec, u levnějších barev je riziko pouštění, u dražších už by se zase vyplatily spíše nové rajtky.

Reaktivními barvami lze barvit látky až do 70% podílu umělin - počítejte však se světlejší barvou.

15.2.2013 13:23
helčam

XXX.XXX.231.118

Děkuji moc za radu. To bych právě nejradši, aby se sed neobarvil, neboť to je zbytečné. Jen jak uvádíte to že to bude světlejší. Tím myslíte, že se vyrábí jen světlé odstíny, nebo že to nechytne zcela do tmavé (v případě černé třeba bude šedá a tak).

15.2.2013 13:32
didi

XXX.XXX.66.122

Ne, vyrábí se i tmavé barvy, ale při vysokém podílu umělých tkanin, bude výsledek barvení světlejší - tj. ne černá, ale hodně tmavě šedá, ne sytě rudá, ale jen červená...

Do podílu 25% syntetiky to nejde poznat od balvny.

Reaktivními barvami se barví za studena - žádné vaření v hrnci - barva se nanese, zabalí se do igelitové folie a za 24 hodin se zbytky barvy vymyjí vodou.

18.2.2013 17:41
marketaa

XXX.XXX.248.169

Já mám barvené rajtky mez sedu ale nabarvily se vpohodě ale stratily pružnost ale fleky mi nedělají, akorád mám problém když je peru tak se mi vždycky trochu smrsknou ale pak se zase vytáhnou, barvila jsem je barvou na textil.

19.2.2013 11:40
helčam

XXX.XXX.232.54

Je tak to je supersmajlík, tmavě šedá mi nevadí :). Tak ty reaktivní barvy vyzkouším, děkuji moc :)smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík