Westernové plemena a jezdci kochači 238

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.2.2013 11:01
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkWerčo,u nás je to tak,že Moruš,protože toho má o fous míň než Monďásek,tak ta to má sežraný dřív,a když jí člověk nehlídá,tak to bez uzardění maže sežrat Monďáskovi,smajlíkkterej sice držkuje,ale nechá se od Moruš vyhnat,smajlíkno kdyby je člověk nehlídal,tak by byla Moruš tady jako na krmníku.smajlíksmajlíkAle oni toho i tak dostávají maličko,jen aby sežrali minerálie.smajlíksmajlík

15.2.2013 13:31
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkU nás je tohle,tahle trocha sněhu,a zase taje.smajlík

15.2.2013 13:33
didi

XXX.XXX.66.122

Taky už to u nás taje. Ta paráda nikdy moc dlouho nevydrží. Doufám, že bude o víkendu alespoň krapet mrznout - nechci ven na blátivou stezku...

15.2.2013 13:35
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkWerčo,zkus se ještě přihlásit na ten kurz,teda jestli je to ještě aktuální,jak jsem sem nedávno dávala ten odkaz,hodně by Ti to pomohlo,nemusíš tam brát kobylku,jen bys viděla,jak se má pracovat s koněm,aby respektoval Tvůj prostor a nebo co dělat,když máš fůru jiných problémů,já myslím,že pokud se Ti kobča líbí,je jinak hodná a zdravá,tak za to určitě stojí.smajlíksmajlík

15.2.2013 14:49
werča

XXX.XXX.108.1

Jaruško, nějak se to zvládnout musí, ona je fakt jinak ňufík jo, mazlíksmajlíksmajlíksmajlík
Zítra jdu k našim sousedům, a jím tam jezdí jedna slečna Dráža a dělá s nima přirozenou komunikace, jezdí western, takže si zaplatim jednu nebo i více lekcí, hlavně vím, že si tam kobylku vzít s sebou můžu, máme to 2,5 km.

Holky u nás zase sněží, to je jak v blázinci, je nad 0 u nás a sněží....

15.2.2013 16:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTo je dobře,Werčo,že jí dáš šanci,je to pěkná mladá kobča a pokud se naučíš,jak jednat,uvidíš,že to nic není,teda není to nic hroznýho,co bys nesvedla,smajlíktak budete spokojené obě 2.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíkTady taky sněží...smajlík

15.2.2013 16:09
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkWerčo,ale něják bych raději zvolila tu možnost,aby ta Dráža raději přijela k Vám,přece jenom 2,5 kiláku je dost na to,aby se kobča mohla rozeběhnout a nedala ase zastavit,nebo jestli jí povedete,tak aby opět nezdrhla...smajlíksmajlík

16.2.2013 11:06
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkDěvčata,taky už Vám línají koňouchové?smajlíksmajlíkNám teda po těle ještě nic mocsmajlík,ale po hlavě docela dost...smajlíksmajlík

16.2.2013 11:08
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkBude jaro,báboo,hurrrráááááá....smajlíksmajlíksmajlík

16.2.2013 11:09
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkA takovýhle po Šoníkovi zůstávají vajíčkovitý obtisky.smajlíksmajlík

17.2.2013 09:05
lucky

XXX.XXX.27.76

Ahojky, delší dobu jsem nepsala. Ale jak mám trochu času, tak pročítám. A jak je Šoníkovi? Už lépe?

U nás to taje šíleným tempem....smajlík. Jako chci už jaro, ale zase nesnáším to mokro, bláto, břečku. Předvčerem jsem byla s Beníkem v saních, ale včera už se to nedalo a dneska to taje rapidněsmajlík.

Na Use teď prakticky denně jezdím ke koním a od koní bez sedla..nechce se mi šmatlat pěšky v tom sněhu. Takže si hezky i zaklušeme nebo zacváláme po louce. je šikovná, ale jak je posledních několik dní ta inverze a smog, tak jen trošku, jinak začne sípat..tohle ji nedělá dobře. Ale nevím, zda jsem to psala, že jsme měli u koní veta...Benulka má velkou bradavici na uchu a zdrhnul k senu a přežral se a chytil se na kopyta..zase se jemně přichvátil..koule jedna nenažraná. Ale oni byli oba chycení v létě, jak bourali ohradu a zdrhali do ovsa..smradi jedni. Jak zjistili, že na druhém konci louky zemědělci nasadili oves smajlík. A vet to přesně poznal to období... Takže jim udělala pořádně kopýtka a učil to majitele, abych to nemusela pořád já..mám od podzimu velké problémy s páteří. Tak mi zkouknul i Usu, prokonzultovali jsme kopyta a poslechnul plíce a že je má teda super na tu hrůzu co to byla. Ještě to chce do ní rvát všechno na imunitu a pročištění horních cest, ale plíce samotné fungují všude a má je dost dobré. Tak uvidíme co s ní udělá jaro. Beru ji na lonž pracovat, bez sedla špacírujeme a jinak si polítá ve výběhu nebo po louce...občas si hodí dostih smajlík ..takže léčíme jak se dá.

Včera večer jsem po tmě šla pro ni ke koním, hodila jsem seno Betty s Beníkem, sedla na Usu a jely jsme domů. Klušeme si to tak hezky pomalu cestičkou v olšině a v té tmě ve křoví něco zaharašilo a Usa jen poskočila na místě a zastavila, vyvalená kukadla, zafuněla....a ony tak zmatené srny. Tak jsem ji pohladila, že je šikovná a krokem jsme šly dál. Srny lítaly deset metrů mezi stromy, na každou stranu nějaká. Ani nevím kolik jich bylo, jedna nám pak skočila přes cestu asi 4 metry před námi. Usa jen koukala jestli jsou prdlé či cosmajlík. A tak jsem ji jen lehounce pobídla a zase si spokojeně klusala dál. Je zlatá, že fakt nedělá nějaké kraviny i když se tak hodně lekne, ale jen na místě poskočila, že já i bez sedla tam nahoře ani nic moc nepocítímsmajlík

Tady mám fotku z nedávna. Byl u nás Masopust, já tam nešla, ale jela jsem ráno s Usou ke koním a vzala jsem si to přes pole a po louce, že se projedeme. A po cestičce hromada lidí, někteří nahastrošení a Usa vyvalila kukadla a čučela na ně jako blázen co se děje. Jeden maník nás fotnul a pak jsem dostala na fb tuhle fotku, tak vám ji sem dávám.

Jo, mimochodem..už mi začíná pelichat jak Usa, tak psi. Na ty ani nesahám, mají podsadu tak 1-2cm od kůže..hrábnout do nich hrábkami, tak je svlíknu...což ještě nechci. A Usa už jemně lítá, chodí se pořád otírat a drbat si o mě hlavu a pak jsem bílá. Ale už by potřebovala přelínat, je taková ušmudlaná po ziměsmajlíksmajlíksmajlík

18.2.2013 07:33
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkLucí,já jsem si říkala,že jezdíte,smajlíkkdyž Vám vet potvrdil,že jste O.K.,smajlíksmajlíksmajlíkto je dobře,to je krásnýsmajlík,moc Vám to přeju,holky,smajlíksmajlíksmajlíkjak dlouho to trvalo,2 roky,viď?smajlíkAle teď už bude jen dobře.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkNo Šoník ještě zdravej není,sice už nám to nenatejkásmajlík,ťuk ťuk ťuk,smajlíkale dokud se nesundá ta podkova a hned na sonu mi paní doktorka nepotvrdí,že je to v cajku,tak pořád musíme dodržovat krokovej režim,naštěstí nemáme nemocnou šlachu jako takovou,smajlíkjenom takovej cancourek,a to už vypadá dobře,ale říkám,je potřeba dodržet ten měsíc v kroku a pak se teprve uvidí.smajlíksmajlíkPořád s ním chodíme,v sobotu mě prostřídala Jarča,tak to jsem byla ráda,on totiž chodí pěkně svižně,a takhle pod sedlem mu to vyhovuje víc,když ho člověk může nechat jít tím jeho tempem,kdežto já s těma mejma kolenama a kyčlí mám fakt dost,než s ním projdu tu vesniuci a něják moc brzdit ho člověk nechce,smajlíkjá jsem ráda,že jde tak svižně.smajlíksmajlík

18.2.2013 07:44
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkAsi ho ta můra,co tu byla ustájená,kopla,protože tam byl prej takovej krevní nějákej cucek,smajlíkale můra už je pryč,smajlíkholky,to jste neviděli Monďáska,jakou ten měl druhej den radost,jsmajlíká šla krmit a Monďásek tam lítal normálně do vzduchu,jak byl veselej,smajlíksmajlíkjak i ty koně snad poznaj,že tohle byl omyl,že to sem nepatřilo.smajlíksmajlíkAle kdo to neviděl a nezažil,ten by to asi v životě nepochopil,že něco takovýho je vůbec možný.smajlíksmajlík
smajlíkV sobotu,jak mě Jára vystřídala,tak jsem jen tak odpočívala,šetřila jsem nohy,smajlíka jenom hlídkovala tam,kde je to potencionálně nebezpečný,to je konkrétně tohle místo,většina řidičů teda,když vidí,že tam jdu s koněm,tak jsou to místní lidi a ti vždycky počkají,až tudy s tím Šoníkem projdu,páč tam fakt není kam uhnout,on Šoník malý auta neřeší,ale netuším,co by dělal,kdyby tamtudy projížděla taková ta šílená kraksna,co vozí chleba,nebo tu parkujou i náklaďákem,a musej tudy projíždět,tak prostě jsem tam jako hlídka a hlídám,aby se nic nestalo.smajlíksmajlík

18.2.2013 07:46
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkAle v neděli už jsme mašírovali se Šoníkem zase hezky spolu pěšmo.smajlíksmajlík

18.2.2013 07:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJinak Jarča měla od pondělka horečky,tak marodila,ale v sobotu už nebyla k udržení,tak musela jít aspoň se Šoníkem chodit,smajlíka já neprotestovala,ušetřili mi aspoň nohy.smajlíksmajlík
smajlíkAle chrchle jak tuberák pořád.smajlík

18.2.2013 07:55
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkBááábo,to bylo krátkýý,já chci ještěěěě.....smajlíksmajlík

18.2.2013 07:59
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkLucí,hezká fotkasmajlík,takhle hezky do modra ladíte,joo?smajlíksmajlík
smajlíkUž jsem se asi jednou ptala,ale už jsem to zase zapomněla,prosím Tě,jak daleko to máte ke koním,jakou dálku jezdíš bez toho sedla?smajlíksmajlíkTo já bych nedala,smajlíkale dřív jsem taky občas jela na vyjížďku bez sedla,když jsem byla mladší.smajlík
smajlíksmajlíkMoruš měla taky radost ze života.smajlíksmajlík

18.2.2013 08:01
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkHezky kopičkuju,aby museli chodit,a to teda oni choděj,smajlíkMoruš pořád chodí zkoumat,jestli tahle kopka,co jí zrovna žere Mondík,není o fous lepší než ta její...smajlík

18.2.2013 08:05
lucky

XXX.XXX.27.76

Tak to jsem ráda, že se Šoník dává dokupy. Ty šlachy jsou sviňa, ale musí se tomu dát čas a ono se to dá dokupy. Je možné, že ho nakopla ta kobyla. Vidíš, jak někdy z prkotiny může být ten kůň na dlouho vyřazený.
Jinak není to dva roky, ale bude to prakticky nyní 3 !smajlík Z nejhoršího je asi venku, ale zdravá není ani náhodou. A kdo ví, jestli kdy bude, to mi žádný vet neřekne...prostě to che čas. na to, že před třemi lety mě vet připravoval na nejhorší, tak zabojovala úžasně a prostě tomu koni člověk musí dát tu péči a čas. Ale kašlavá je pořád. Ale snažím se s ní pomaloučku prostě něco postupně dělat. Ale fakt chodí jen na lonži a bez sedla po louce...včera večer zase kus domů klusala. Už i lépe jde, je vyváženější a je na ni pohodlnější svezení. Krásně pomalu uvolněně klusala ..cca 400 metrů v kuse a v pohodě... Docela špatně ji teď dělala ta inverze. Podle mě to bude ještě tak rok než bude nějak slušná , ale i kdyby zůstala takhle, tak je to výhra. Vždyť jsem o ni málem přišla..smajlík

18.2.2013 08:09
lucky

XXX.XXX.27.76

Je to kousek.... ca 600-700 metrů kolem řeky a když to chci vzít po louce, tak kolem kilásku, takže paráda. To na louce ji kolikrát pak pustím na volno a ona si tam poběhá a pak na ni koně už ječí, tak ji řeknu "no běž" a to hodí ocas málem mezi uši a valí tryskem jak na Pardubické a klidně si tak hodí dostih na 500 metrů smajlík

18.2.2013 08:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNo on právě nemá šlachu,smajlíkto jsme rádi,smajlíkto by bylo opravdu na dlouho.smajlíkNjedřív to tak vypadalo teda,ale sono ukázalo,že šlachy jsou čisté,naštěstí.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTý jo,už 3 roky to je,jo?smajlíksmajlíkNo jo,to víš,byla tenkrát hodně dobitá,smajlíksmajlíktaky jsem tenkrát brečela,když jsem jí viděla,jak se nemůže ani hnout,smajlíkbylo mi jí strašně moc líto,smajlíktaková hodná kobyla a takhle se nechala domlátit,smajlíkale snad už to nehrozí,tady v tom stádě je spokojená a uvidíš,že za ten rok se ještě hodně zlepší.smajlíksmajlíksmajlíkNo,ta inverze je hnusná,ale brzo bude jaro,smajlíklidi přestanou topit a bude líp.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJo,tak to nemáte daleko,a máš recht,taky by se mi nechtělo pěšky,taky bych se vydrápala na kůň a jela,teda na Moruš se nijak vydrápat nedá,ta jak je kulatá,tak to prostě nejde,na ňu se musí vyskočit,ale to bych radši vyskočila,než jít pěšky.smajlík

18.2.2013 09:35
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Ahojky po dlouhé době. Od prvního února jsem začala chodit do práce, tak není moc času na internet. Ale tento týden jsem doma, malá Lucinka začala marodit, horečky a šílený chraplák, v neděli jsem až měla strach, jestli se nevrátil zase zánět ledvin, tak jsme mastili na pohotovost, ale naštěstí je to jen chřipka. V práci mají asi radost, že po skoro 3 týdnech od nástupu jsem s malou domasmajlík
Ženský jak já vám závidím vaše uně. Za měsíc to bude rok, co je Punťa pryčsmajlík Já chci zase konečně nějakého koně, ale zase nechci nic uspěchat. Až bude dostatek financí, tak do toho půjdu...
Jaruš, to je dobře, že je Šoník na tom lépe. Je to krasavec a řekla bych, že od té doby, co jste ho přivezli, tak celkem přibral ;-)
Lucí, moc Vám to s Usou sluší a je to moc dobře, že s ní už pomalu něco děláš. I ten kůň to pozná, že už je zase k něčemu a je rád, že má zase nějaké využití...

18.2.2013 09:40
misamarincova

XXX.XXX.210.251

smajlík
Co je u majitelky valachem, tak bych řekla, že se tak nějak změnil. Ale nevím jak, no...

18.2.2013 09:45
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkMíšo,za to,že malá marodí,přece nemůžeš,a pokud je zaměstnavatel rozumný,tak tohle určitě chápe,smajlíksmajlíkneboj,malá bude za týden fit.smajlík
smajlíksmajlíkDržím Ti palce,Míšo,abys už měla koníka brzo,na jaro by se hodil,viď,bude krásně,teploučko,mohli byste spolu chodit po lesích,loukách,paráda...smajlíksmajlík
smajlíkNo,Míšo,díky,máš pravdu,Šoník asi trošíčku přibral,ale né moc,mám zakázáno od Járy z něj vyrobit kouli,smajlíkale je fakt,že jemu by to neslušelo,kdyby byl tlustej,on je atlet,ale hold jak teď nic nedělá,tak malinko přibralsmajlík,ona to dělá i ta vojtěška,že nám ty koně prostě neopadnou z těch svalů,ani když půl roku nejezděj,tak jsou furt takový pěkně nasvalený,smajlíkale on jak začne makat,tak to hned schodí.On jak je sám v tý kruhovce,tak je hrozně hodnej,nic neřeší,nevyvádí tam,nic,tak prostě se mu to snažím alespoň zpříjemnit tím,že mu to seníčko nesu asi 5 x za den,aby pořád měl co dělat a nenudil se tam,když už je tam sám,teda s Edou,že jo,ale Eda mu užere kus sena a jde chrápat k Žofce.smajlík

18.2.2013 09:50
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkMíšo,mě nepřijde,že by se něják změnil,třeba je klidnější,ale tělesně je pořád stejně krásnej...smajlíksmajlíksmajlík

18.2.2013 10:03
misamarincova

XXX.XXX.210.251

No, nemá už takový ten hřebčí výraz, nevím, ale i mi přijde, že je více na předku, zadek má trochu slabší... smajlík Třeba je to fakt jen můj dojemsmajlík

18.2.2013 12:25
janahol

XXX.XXX.60.183

Ahoj,
Míšo, mě přijde Punťa celkově trochu drobnější, určitě nemá takovej pěknej zadek co měl. Možná je to i tím jakým způsobem s ním pracují? Nevím, ale na té fotce mi prostě přijde tak nějak menší smajlík

Jinak holky, mám za sebou šílenej týden. Celá rodina jsme chytli nějakou střevní virozu a o víkendu to završila Vendulka zvracením a průjmem smajlík byla to hrůza a jsem z toho úplně vyřízená. Tak jsem ani nebyla se Santanou venku. Ono je teda u nás pěkně čvachtavo, tak se mi ani moc nechce smajlík

18.2.2013 14:18
werča

XXX.XXX.108.1

Ahojka kochačky,
tak nám se lepí nadále smůla na paty. Celý víkend jsem byla u kraviček v práci,v neděli přijel kovář, sundavali jsme nové kobylce podkovy a u toho zjistili, že měla zapíchnutý hřebík v plecích, ale normálně tím, píchlavým,né tou hlavičkou a ještě to bylo takové pokroucené.
Takže včera tu byl vet, napíchal atb. a dneska znova, atb + enzymy, nějakou mast a bůh ví co smajlíksmajlík.

Takže doufám, že to bude v pohodě, kobylka celkem i držela, jenom mi zase zdrhla s vodítkem, pak jí vzal přítel a v pohodě, u něj ví, že jeho jen tak neodtáhne...

Ale vůbec nevíme, kde ve ten hřebík ve výběhu vzal, všechno máme na vruty a ještě na takovém místě.
Já mam takovou smůlu, že to snad ani možný neni, kobylka tu je týden a už tohle.....

18.2.2013 14:26
didi

XXX.XXX.66.122

werča napsal(a):
Ahojka kochačky,
tak nám se lepí nadále smůla na paty. Celý víkend jsem byla u kraviček v práci,v neděli přijel kovář, sundavali jsme nové kobylce podkovy a u toho zjistili, že měla zapíchnutý hřebík v plecích, ale normálně tím, píchlavým,né tou hlavičkou a ještě to bylo takové pokroucené.
Takže včera tu byl vet, napíchal atb. a dneska znova, atb + enzymy, nějakou mast a bůh ví co smajlíksmajlík.

Takže doufám, že to bude v pohodě, kobylka celkem i držela, jenom mi zase zdrhla s vodítkem, pak jí vzal přítel a v pohodě, u něj ví, že jeho jen tak neodtáhne...

Ale vůbec nevíme, kde ve ten hřebík ve výběhu vzal, všechno máme na vruty a ještě na takovém místě.
Já mam takovou smůlu, že to snad ani možný neni, kobylka tu je týden a už tohle.....

Alespoň si to vybereš najednou na začátku smajlík a pak už bude klid!

18.2.2013 14:34
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkMíšo,oni fotky hodně zkreslujou,smajlíknetrap se tímsmajlík a mysli na novýho koníka,kterýho si uděláš podle sebe,smajlíkjá už se moc těším,až sem budeš dávat fotičky Tvého vysněného koníka.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíkJaní,to je mi holek moc líto,smajlíkale teď to řádí ty chřipky šílený,smajlíkJára loni vůbec nemarodila a letos horečka 39,1,byla taková celá bolavá,ale do tejdna je naštěstí fit,tak holky se z toho taky brzo dostanou,nejhorší je,když zvracej,viď,člověk má strach,aby něják moc nezeslábly...smajlíksmajlík
smajlíkWerčo,no to mi řekni,kde se tam vzal hřebík v pleci,smajlíka jako čerstvě to tam měla zapíchnutý,nebo už to hnisalo?smajlík

18.2.2013 15:24
didi

XXX.XXX.66.122

misamarincova napsal(a):
No, nemá už takový ten hřebčí výraz, nevím, ale i mi přijde, že je více na předku, zadek má trochu slabší... smajlík Třeba je to fakt jen můj dojemsmajlík

Je po zimě, první rok v novém prostředí - jiná pastva, jiné seno...
Kastrace na to určitě taky měla vliv.

Teď už bude mít srovnané hormony i zažívání a může zas krásnět smajlík.

18.2.2013 16:54
werča

XXX.XXX.108.1

Jaruško, bohužel už to hnisalo, měla to tam tak dva dny, u koníků jsem naposledy byla ve čtvrtek, protože jsem pak byla v práci a dokonce ani u strouhání jsem nebyla, poslala jsem za sebe pomoc sestru a nakonec stejně pomáhal nějaký přítelův kamarád, protože byl strašně zvědavý, jak se to dělá.smajlík

Lei má teda nateklou pravou stranu, a hřeje to, takže jsme dostali ještě nějakou mastičku, a museli jsme jí vystříhat chloupky smajlíksmajlík Leila je oproti naším dost chlupatá, a u veterinářky hezky držela, dostala doopravdy koňkou dávku injekcí, rovnou se oočkovala, protože jsem měla 20.3 dělat tetanus....

Tak doufám, že to bude v pohodě.....
Samozřejmě, že pani veterinářce šli naši dva ořové zase asistovat, fanda se veterinářky bojí, ale když věděl že nejde za ním, tak se s ní šel kamarádit, lump jeden smajlík

19.2.2013 08:00
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTak to bude dobrý,když tam byla vetka a viděla to,smajlíkto se zahojí,ještě že jsi na to přišla docela včas,smajlíkjinak tam ten hřebík mohl nadělat pěknou paseku.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJá šla včera se Šoníkem,až když odjeli popeláři,páč ty potkat v tom zúženým místě,tak nevím,oni těma popelnicema ještě pěkně mlátěj...smajlíksmajlík
smajlíksmajlík2 popelnice.smajlíksmajlík

19.2.2013 08:02
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTo je Fanda teda pěěkně vyčůranej,to Ti řeknu,hihi,smajlíksmajlíkkamarádit se,když se jde ubližovat jinejm,to joo,pacholek jeden....smajlík

19.2.2013 08:04
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkŠoník ničemu nedá pokoj,ale opravdu ničemu,tahá za všechno,co má v dosahu,i mastičku na tu jeho nohu měl včera v zubech,smajlíksmajlíkjsem mu jí tahala z huby,smajlíknemůžu si nikam nic položit.smajlík

19.2.2013 08:05
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkBábo,nechtělas to prádlo sbírat už před tejdnem?smajlíkPomůžu Ti ho setřepat.smajlík

19.2.2013 08:07
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTady jsem vždycky mívala na tom okně čištění,teď si sem nemůžu dát vůůbec nic...smajlíksmajlík

19.2.2013 08:10
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkKdyž je kruhovka spíš bahnitá než tvrdá,tak ho dávám do přístřešku ke koním,jenže mu tam musím furt asistovat u jídla,milostpán totiž neumí jíst z klece.smajlíksmajlíkDokud tam u něj stojím,ani není uvázanej,nic,jen ho navedu vodítkem přehozeným přes krk k tomu senu v tý kleci,tak baští,ale jak odejdu,tak je vymalováno a nebaští.smajlíksmajlík

19.2.2013 08:27
madow

XXX.XXX.97.199

Ahojky kochajdy, tak u nás opět a zase chumelí a chumelí...minulý týden napadlo něco málo přes těch 15čísel...roztálo toho pamálu....zůstalo asi tak 10 a dnes fučí a chumelí...to budou zase kalamitky

Míšo, mě nepříjde Puntík jiný..jak tu píšou holky, fotky zkreslují a je to pro něj změna všeho....a určitě se má uplně skvěle, podle foteček tak nezoufej.

19.2.2013 08:34
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkMarkét,tady taky fučí a chumelí,smajlíktak jsem zvědavá,jestli napadne aspoň 5 čísel.smajlíksmajlík

19.2.2013 10:10
madow

XXX.XXX.97.199

Tak u nás už asi těch pět čísel napadlo...doufám že se dostanu domů

19.2.2013 11:41
madow

XXX.XXX.97.199

Furt sype a sype smajlík

Mám dilema, chtěla bych zkusit na Rozince, jak bude reagovat na bezudidlovou uzdečku....jen ted přemýšlím co by bylo lepší Sidepull nebo hackamore???
Roza je bohužel z lesa dost tupá na papulu, tak ted na ní používám jednou lomený pelhem se spojkami (tlustčí, nemám žádnou žiletku)

19.2.2013 12:41
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkMarkét,udělala bych to tak,pokud máš možnost si tato 2 uždění někde půjčit,tak bych si to půjčila na nějákou dobu a pak bys viděla,na kterým Ti chodí líp,takhle zdálky je těžko soudit,co jí bude líp vyhovovat,a Tobě taky,smajlíkaby to vyhovovalo,abys třeba u toho hackamore dokázala mít opravdu tu ruku jemnou.smajlíksmajlík

20.2.2013 12:54
didi

XXX.XXX.66.122

Sidepullem se toho moc nedá zkazit. Hackamore může být nebezpečné (dá se jím zlomit nos koně) - dá se s ním ale, narozdíl od sidepullu, působit i velmi odstupňovaně, tudíž i jemně.

Sidepull koně nijak "neotravuje", ani neví, že ho má, a v krizi se s ním dá zapůsobit dostatečně razantně, tak aby koník zastavil/ zpomalil. Ale není to na jemné přiježďování... Je to podobné, jako jet na stájovce.

Bob jeho působení pochopil hned na první vyjížďce.

Při zatáčení je třeba více táhnout otěž do strany (ven) - nejen k sobě, jako u udidla - zastavuje a zpomaluje se stejně - zádrží.

Mám sidepull po Bobovi - od sedlářství Pinto (Haken) - přestala jsem ho používat, protože je Bobovi širší - je to spíše velikost na chlaďase - Bob má hlavu dlouhou, ale úzkou. Teď, když už má zase hubu v pořádku, vrátila jsem se k udidlu.

Můžu ho zapůjčit k vyzkoušení - leží mi v sedlovně nevyužité. Holky by do něj daly hlavu obě najednou a ještě by tam bylo místo a dalšího takového obra, jako je Bob a ještě většího už určitě pořizovat nebudeme.

20.2.2013 13:53
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkNebo kdybys chtěla,Markét,to hackamore radši,tak se to dá krásně takhle obalit beránkem a už bys nemusela mít takovej strach o ty ruce.smajlík
smajlíkDneska to bylo ráno jak na klouzačce,když jsem šla se Šoníkem,to byl děs,jak to bylo ledovkovatý a klouzalo mu to,tak jsme obešli tu dýlku jenom jednou a šli jsme dom,fakt jsem se bála,abychom sebou oba neflákli.smajlík

20.2.2013 14:12
didi

XXX.XXX.66.122

Hackamore je plnohodnotná náhrada za udidlo.
Sidepull je "jen" bezudidlovka.

Na ježdění do lesa bych volila sidepull, pokud chceš kobylku i více přijezdit či ji "udržet přiježděnou" volila bych hackamore.

21.2.2013 10:14
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkTeda děvčata,tady je dneska nááádherně,smajlíksmajlíkjak na horách,sníh a sluníčko,prostě paráda.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJinak Šoník líná pořád jenom na tý hlavě,po tělwe skoro vůbec,no tak jeden 2 chlupy,víc nic,asi mu je pořád zima.smajlíksmajlík

21.2.2013 10:16
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkMondík už začal po těle línat docela slušně,ještě to nejsou ty chuchvalce chlupů,to je jasný,ale líná už poměrně hezky.smajlíksmajlík

21.2.2013 10:18
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkNo a kulička zatím nic moc nepouští,jen tak aby se neřeklo něco trošíčku jo,ale né z těla,ale ze zadnice,smajlíkuž se na to línání docela těším...smajlíksmajlík

21.2.2013 11:47
madow

XXX.XXX.97.199

Holky moc díky za rady a typy smajlík smajlíksmajlík

Roza, je poměrně dobře přiježděná, ale má období, kdy se zahrýzne a dělá si co chce, neutiká mi pod prdelí, to neee, to si nedovolí.

Tak já nevím...mě by se víc líbil ten Sidepull...
Didi..kolik by jsi za něj chtěla, já bych si ho koupila.
je i krásně dělaný...viděla jsem spoustu sidepullů a nic moc, ale tehle je krásný.

Toho hackamore se právě bojím...vím že s ním můžu ublížit...nejsem žádný ras, ruce si myslím mám i celkem klidné, ale.....

Jaru u vás je tak krásně????
U nás furt jemně sněží a je šíleně zadeklováno...přes noc mrzlo...ráno -8 a chumelilo...máme asi 25čísel sněhu. Přítel byl včera na posedu a říkal, že musel nechat auto stát ve vesnici a kilák si na posed dojít péšo...prý docela záhul....na poli práve cca těch 25cm a nedej bože, když musel přejít jeden úvoz, tam zapadl po pás smajlíksmajlík
a i teď furt jemně chumelí

21.2.2013 19:30
werča

XXX.XXX.108.1

AHoj kochačky, tak u nás v libereckém kraji máme asi cca 15 cm sněhu, táta mi dneska vyhrožoval, jestli se nudim, mam prý odhazovat sníh ze dvora, pač až to začne tát, že budeme plavatsmajlík.

Jinak Leile se to lepší, ta rána po hřebíkusmajlík trochu hřeje, ale natíráme mastimolem a dáme ještě enzymy...
Jaruško, dneska jsem jí sice kousík vedla na vodítku, do boxu, nechala se krásně zavřít a nic, žili jsme oběsmajlík tak mam radost z ní .... snad to s kobuchou půjde.
Ale zase začla docela drtit fandu.... předtím to bylo naopak, a najednou se karty obrátily, tak jim vždycky rozházim po výběhu seno, at jsou zvlášť.

Ještě, že ta Evita je neutrál...... ta se furt Leile vtírá smajlík
Jinak Leila má původní udidlo od majitelky roubík, a přijde mi, že je dost otupělá, co by jste mi poradili za nové udidlo?
Časem bych chtěla chodit na 2x nebo 1x lomené olivě....

22.2.2013 08:32
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTý jo,25 čísel sněhu,jo?smajlíksmajlíkTady tolik není,tak maximálně 5,protože to vždycky napadne,roztaje,a pořád dokola,dneska teda mrzne a padá taky,ale málo.smajlík
smajlíksmajlíkWerčo,my máme oba valachy na 2 x lomeným udidle,přijde mi to lepší,než jednou lomený,když náhodou něco,tak jim ten louskáčkovej efekt tam dělá v tý papule neplechu,ale je fakt,že oni ani jeden nikam neprchají,jsou hodní.smajlíksmajlík

22.2.2013 08:41
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkNo vidíš,Werčo,už Ti začíná trochu věřit kobča,a věř mi,že za nějákej čas,když budeš spravedlivá,bude kobča spíš ráda,že je s Tebousmajlík,než aby od tebe někam zdrhala.smajlíksmajlíkAle není to hned,to je jasný.smajlíksmajlík
smajlíkTo je dobře,že se ta ďoura po tom hřebíku hojí,smajlíkna plecích se to hojívá dobře,když to není v žádným místě,kde je ohyb.smajlíksmajlík

22.2.2013 15:10
werča

XXX.XXX.108.1

Ahoj Jaruško, tak dneska jsem tu ránu čistila i sama, zavedla jsem si jí do boxu, sestra mi dělala operační sestřičku, tak jsem to omyla bylinkama, ještě ostříhala, dala enzymy a holka krásně stála, už jí z toho teče minimum hnisusmajlíksmajlík.

Já právě nevim, jak jí mam jakoby zcitlivět na udidlo, na tom roubíku se hodně valí do ruky, tak mě napadl sněhulák, je ostrý a pak přejít pomalu na stihlo.... nebo , já fakt nevim....smajlík

22.2.2013 17:23
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkWerčo,Ty jsi šikovná,jak jsi to kobylce ošetřila,smajlíksmajlíkto je dobře,že je takhle hodná a nevadí jí to.smajlíksmajlíkMoruš se taky nechá takhle odemně ošetřit,ale jenom já můžu,jak uvidí,že by jí ošetřoval někdo jinej,tak se nenechá.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkDneska to byl hnus to počasí,velebnosti,smajlíkfučelo to ledový jako blázen,smajlíkale Jára to vydržela.smajlíksmajlík

22.2.2013 17:26
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTak jsem dneska volala paní doktorce,že už jsme dobrý,neotejkáme,kopýtko nehřeje,tak říkala,že máme ještě tejden vydržet v kroku(cožpak my,my vydržíme,ale nevím,jak Šoník)smajlík a pak nám naordinuje nějáký krátký klusový pasáže.smajlíksmajlík

22.2.2013 17:32
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkA říkala paní vetka,že podkovu po měsíci sundavat nemusíme,že mu jí klidně můžeme nechat ještě měsícsmajlík,a pak se už asi bude dát nakovat normální podkovou.smajlíksmajlík

24.2.2013 11:00
janahol

XXX.XXX.60.183

Ahoj kochačky,
tak jak jste zasypaní sněhem?
Tady u nás (Rokycansko) to jsou přímo sněhokupy. Když jsem prohrabávala cestičky slepicím, tak jsem to změřila a máme dohromady 17cm smajlík Jen mě mrzí, že to má začít tát, děti jsou z těch bílých hromad nadšené smajlík a chodí mi domů jako sněhuláci smajlík nestíhám sušit oblečení a boty smajlík Tak snad to neroztaje moc rychle abychom pro změnu se netopili smajlík

Jaruško, Šoníkovi držím palce, jste šikovní jak to zvládáte smajlík a hlavně je dobře, že Šoník nijak neblázní smajlík

Míšo, omlouvám se, s tím Punťou to ode mne asi vyznělo ošklivě smajlík to jsem nechtělasmajlík Holky mají pravdu, že je vlastně první zimu v jiném prostředí + kastrace, tak možná trochu opadl, ale určitě se nemá špatně.smajlík
Taky teď hodně vzpomínám na Matěje, jak se asi má, protože šel minulý týden o dům dál smajlík Je mi to líto, ale holčina to podcenila, začala se s ním mazlit a on to ten mrzák hned poznal a začal si z ní dělat prdelky, tak to vzdala smajlík Ale snad šel dobře, protože si ho vzala paní, která snad dělá problémové koně, tak doufám, že si s ním poradí. On když má pevné vedení a jasně dané hranice, tak je v pohodě, ale musí to z člověka cítit, že to myslí vážně.

25.2.2013 07:47
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkJaní,byli jsme zapadaný úplně úúžasně,smajlíksmajlíkfakt to byla nádhera tolika sněhu tady,smajlíksmajlíkjá mám radši,když je v zimě sníh,než když jsou holomrazy.smajlík

25.2.2013 07:52
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTo s tím Matějem mě mrzí,ale třeba se s novou paničkou bude mít skvěle a ona mu bude dobrou šéfovou,smajlíksmajlíkmoc mu držím palečky,aby už to bylo jeho poslední stěhování a měl se tam fajn.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTakhle jsem v sobotu musela prohrabat Šoníkovi kruhovku,aby měl kde chodit,páč silnice nebyly prohrnutý vůbec,smajlíkto je jasný,silničáři toho měli moc a přednost měly ty hlavní tahy,takže vesnici nikdo neprohrnoval,tak ani nemělo smysl tam jít se Šoníkem chodit,protože by chodil v závějích,takže jsem to vyřešila takhle.smajlíksmajlík

25.2.2013 07:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkA takhle krásně tam pak chodil,bylo na něm vidět,že udržuje směr a rychlost poprvé takhle sám,smajlíkdoteď byl jen lonžovaný,ale brzo pochopil,že to jde i takhle a bylo pak vidět,jak když jsme skončili,tak o tom normálně přemejšlel.smajlíksmajlíksmajlík

25.2.2013 08:00
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTady Šoník hezky udržuje rychlost a směr v kruhovce.smajlíksmajlíksmajlík

http://www.youtube.com/watch?v=tTg28l6CF7c

smajlíksmajlíkNo a vneděli to bylo se sněhem to samý,akorát že ho přibylo dalších asi 10 cm,smajlíksmajlíktakže jsme s Járou nejely do oddílu,bála jsem se,že bych někde něco nevyjela,smajlíktak jsme vzaly koníky a jely jsme se projet tou nádhernou zasněženou krajinou.smajlíksmajlíksmajlík

25.2.2013 08:01
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJára byla docela vysmátá z toho,jak neviděla nic jinýho,než všude tuny sněhu...smajlíksmajlíksmajlík

25.2.2013 08:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkKdyž jsme vyjížděli,tak koníci byli normálně mokrý,jak furt na ně padala a roztával sníh,ale neklepali se zimou,byli v pohodě,akorát se z nich kouřilo.smajlíkAle než jsme dojeli dom,tak normálně uschli.smajlíksmajlíksmajlík

25.2.2013 08:07
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkMokrá Moruš.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkMusím teda koníky moc pochválit,protože ani nevím,kdy jsme byli naposledy pod sedlem,fakt v zimě moc nejezdíme,smajlíka když jsme vycházeli z baráku,tak v té naší ulici kousek dál tam pán se zbavoval sněhu ze zahrady frézou,smajlíka lítalo to na tu cestu,po který jsme šli,a koně to vůůbec neřešili,ale vůůbec,ani my,my jsme šli prostě že to něják dáme,i když budeme asi ohozený celý,smajlíkale pán si nás v poslední vteřině všimnul a otočil to mimo nás,ale koníci nás fakt moc potěšilismajlík,to jsou takový okamžiky,kvůli kterejm člověk žije.smajlíksmajlík

25.2.2013 08:09
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTady se Jára asi vrtá v nose či co..smajlíksmajlík

25.2.2013 08:11
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTrošku jsme si i zacválali.smajlíksmajlíkAle fakt jen málo,páč ten sníh projít bylo pro ty koně dost namáhavý,ale většinu trasy to jinak docela šlo,ve Slaným moc sněhu naštěstí nebylo.smajlíksmajlík

25.2.2013 08:14
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkNa polích bylo tak 30 čísel,ale na cestě,kam jsme pak slezli,to šlo,tam chodívají lidi venčit psy a bylo to hezky projitý.smajlíksmajlík

25.2.2013 08:16
jaruska

XXX.XXX.213.11

25.2.2013 08:17
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkNa silnici už ale bylo víc vody než sněhu.smajlíksmajlík

25.2.2013 08:19
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkAkorát jsme si toho sluníčka moc neužili,svítilo na nás jen pár okamžiků,pak už jsme dojeli dom.smajlíksmajlík

25.2.2013 08:27
jaruska

XXX.XXX.213.11

25.2.2013 09:01
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkPak ještě Jára vzala Šoníka,aby se vychodil,už jsme ho druhej den nechtěli chodit v kruhovce,tak se šel hold projít po sněhu.smajlíksmajlík

25.2.2013 09:02
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkPotkali jsme 4 krásný sněhový postavičky.smajlíksmajlíksmajlík

25.2.2013 09:24
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkPozvánka na akci,snad to bude vidět,kdyby ne,kdo budete mít zájem,přepošlu.smajlík

25.2.2013 11:04
werča

XXX.XXX.72.205

Jé Jaruško, vy jste tam měli sněhu, to u nás tolika neni, ale včera jsem přijela do Prahy a tady skoro 30cmsmajlík a tedka to strašně taje,nám plave sídliště, a taky všude byli postavičky sněhuláků, ale dneska už z nich nic moc nezbylo....

Prodávám podsedlovky, nevíte kolik si pošta účtuje za poštovný? ( ještě jsem nikdy nic takhle na dobírku neposílala).....

25.2.2013 11:09
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkWerčo,kolem stovky,hrozně to zdražili,já když něco prodávám,tak jsem radši,když si to někdo může osobně převzít.smajlíksmajlík
smajlíkTady už taky toho sněhu moc nezbylo,ono to nemohlo aspoň tejden vydržetsmajlík,když už takhle krásně napadl....smajlíksmajlík

26.2.2013 11:29
madow

XXX.XXX.97.199

ahojky berušky,
tak u nás napadlo snad jen za sobotu 20 čísel ráno v osm začalo hustě sněžit a přestalo v sedm večer.....
sněhu moooooc....v neděli večer do toho začalo pršet a sníh jde pomalu dolů....kolem půl metru jsme tu měli určitě
teď už to jen a jen taje a je z toho ta hnusná klouzavá brečka

jinak u mě nic nového...chodím na rehabilitace s ručkou...měla jsem podezření na karpály, ale ty se naštěstí nepotvrdily, tak chodím 3x týdně cvičit...vůbec nevědí z čeho to mrtvení rukou mám, v noci pak hrozná bolest. tak snad rehabka trochu pomůžou.
Rozinka se fláká v ohradě a vůbec jí to neva. Já prostě v zimě nestíhám smajlík
JInak ovečky zatím v pohodě. 4 z 5 už se vysypaly, jedna ještě furt ne a neee
máme 8 jehňátek, dvě nám umřeli...vždy jedno z trojčat. A jedno malé černé jehně máme na flašce. Mamča ho odmítla, dala dvě jehnata, bílé a černé...černé nechce, tak jí říkáme rasistka smajlík

tak at se vám ženy moje moooc daří a já se zase brzy ozvu

jedna fotečka od budoucí švagrové, když jsem přijela na návštěvu, je vidět i naše nové sedýlko

26.2.2013 12:42
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTý jo,Markét,půl metra sněhu jsme tady měli za celou tu dobu,co já jsem tady,snad jednou jedinkrát,smajlíkale to se docela drželo,né jako teď,že taky skoro plaveme.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTo,že se Rozinka fláká po pastvině jí vůůbec nevadí,hele,naše hemelky taky,a vyhovuje jim to,sice jsou rádi,když se občas vyvenčej,smajlíkale jako že by se zbláznily z toho,že jsou jenom v ohradě,to néé,smajlíksmajlíkale už jim to brzo začne,hihi,má bejt teplo,tak musíme pomaloučku začít jezdit,aby měli nachozíno,než pojedem do Ředhoště,to bejvá tak v půlce dubna,a je to 30 kiláků dohromady,tak hned,jak se udělá nějáký aspoň trochu hezky,tak sedláme a nabíráme kondičku.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkMoc držím palce,Markét,ať Ti ta rehabka pomůže,to musí bejt hrozný,když něco bolí a nejde přijít na to,co to je...smajlíksmajlík

26.2.2013 13:34
madow

XXX.XXX.97.199

Jaru, děkuji...snad to bude brzy ok.
Já se tak moc těším až tenhle hnus sleze a budeme moc zase taky pomalu chodit nabírat kondičku. Ty fotky jsou pořízený cca před dvěmi týdny...to bylo krásně....po sto letech sluníčko

svezly jsme od švagrové sousedky

27.2.2013 08:30
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkMarkét,sedýlko vypadá,že je dost široký,snad už bude Rozince akorát,smajlíkono to fakt není sranda na tyhle obr koně sehnat něco,aby to sedělo hned.smajlík
smajlíkSe mi nechtělo chodit,tož jsem přistrkala Šoníka k lavičce a krásně jsem nasedla a chodili jsme.smajlíkTo bylo předevčírem.smajlík

27.2.2013 08:33
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkA tady je Šoník včera s Járou,ona v úterý přijíždí pozdě,má odpoledku,ale i tak vzala Šoníka ven chodit,sice už byla skoro tma,ale Šoník je fakt úžasnej,nic neřeší ani ve tmě.smajlíksmajlík

http://www.youtube.com/watch?v=9MQm1MlJi_M

1.3.2013 09:41
werča

XXX.XXX.108.1

Ahojka holky, tak já jsem se ve středu musela vrátit sem k nám na venkov, volali mi z kravína 2 lidi jsou nemocní, tak šupiny na brigádu, po prvním dnu jsem docela hotová, jsem zvědavá jak dochodim zbytek smajlíksmajlík ale mam odpolední, tak se alespoň mohu vyspat.

Dobrý den, máme tu valacha, cca 17 let ( nikdo neví přesně).Ustájení nonstop venku s možností zalést si do venkovního boxu.

Krmení: nonstop seno, voda a min. liz.
0,5 l - ovsa
0,5 l - ječmene
0,5 l - slad. květu.

+ jablka každý den asi 0,5 kg, vit.C, tedka alavis, a atussin.

Koník měl v prosinci zánět močáku, takže se musel zadekovat, tedka nosi už jenom slaboulinkou pláštěnku.
Problém je ten, že nám zhubl, dávky dostává furt stejně ( přijde mi, že už je to takhle druhý rok, ke konci zimy zhubne) Co je špatně?
Odčervený je cca půlka listopadu, očkovaný taky je...

1.3.2013 09:48
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkWerčo,co to je to o tom valachovi,smajlíkto se někdo někde ptá či co to je?smajlík
smajlíksmajlíkAni nevíš,jak Ti závidím ty krávy,já bych dojila,až bych brečela,smajlíksmajlíkjenže tady je všechno zrušený.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkU nás novýho nic,teda něco přece,ale až za chvilku.Volala jsem doktorce,ale nedovolala,tak to ještě zkusím,abych uslyšela ten ortel-klusat po tvrdým.smajlíksmajlíkNaštěstí,kdyby náhodou to fakt doktorka naordinovala,asi jo,páč už jsme fakt dobrý,tak má Jára příští tejden prázdniny,smajlíksmajlíktak jednou vezmu Šoníka já v kroku a podruhý ho vezme Jára pod sedlo na klus.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkŠoník je pořád moc hodnej,když zastavím,stojí taky,uhybáme autům tím způsobem,že jdu na stranu já a Šoník automaticky taky,a dokonce kolem nás projel takovej ten obří doplňovač plynusmajlík,a Šoník neříkal vůbec nic.smajlíksmajlík

1.3.2013 09:52
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkJo to se ptáš ohledně Fandy,jo?smajlíksmajlíkTak já bych osobně ten oves půl litru vymněnila za ječnej šrot,zavlhčit a přidávat pomaloučku malinko nějákého stolního oleje.smajlíksmajlíkA pokud možno napůl s normálním lučním senem vojtěškový seno.smajlíksmajlík
smajlíkNo,a jak jsem si myslela,že už jsme dobrý,tak jsem přestala na noc bandážovat,předevčírem nic a dneska přijdu do maštale a Šoník měl na noze tohle,ty podkovy jsou hrozně ostrý a nedovedu si vůůbec představit,co by se stalo,kdyby si takhle načal žílu...smajlíksmajlíksmajlíkTakže dokud bude mít tyhle podkovy,tak prostě musím bandážovat i zdravý nohy...smajlík

1.3.2013 09:56
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkJo,Werčo,kdy měl Fandda naposlady dělané zuby?smajlíkJe možný,že sice žere,ale nesežvejká to tak hezky,jestli tam má nějákej problém v hubě a pak to nemůže ani pořádně strávit..smajlík
smajlíksmajlíkJája.smajlíksmajlík

1.3.2013 23:06
werča

XXX.XXX.108.1

Jaruško, o zubaře se snažím asi půl roku, aby fandův majitel zavolal, a asi nechápe? Budu ho volat na jaře aby zkontroloval evitě i leile zuby, tak nechám udělat i Fandovi.

Čím krmíš ty? Oni tady u nás totiž zastávají, že dříve se krmil jenom oves a koně makali v lese, takže naši koně nemusí mít tohle vůbec, až letos jsem konečně něco takhle sehnala smajlík

To je tvůj pejsek? jack russel?? je nádherný!!!

Dneska jsem vytáhla Fandu samotného pod sedlo ven, no ukázal mi, že do starého železa rozhodně nepatří smajlíksmajlík ale byl moc šikovnej, až na poslední minuty naší vyjížďky, šli jsme už domu, a u boxů máme vchod do ohrady, a máme na ohradníku 3 perka, no sundala jsem ty dvě, a on e moc ohradníku bojí, a zůstalo poslední lanko,sice jsem fandu držela, ale on zpanikařil a utíkal do ohrady, lanko přetrhnul, zboural sloup :D ale tak zpravila jsem to nosmajlíksmajlík, otěže celé bahno, ale nepřetrhnul je.......
Tak mi ho bylo líto, jemu to totiž taky bylo líto, tak jsem ho pak šla pomazlit, když jsem teda opravila ohradu.

Jaruško, mě dneska pan vedoucí nabídnul stálou práci u nás v kravíně smajlík mají málo lidí, v dnešní době to nikdo nechce dělatsmajlík prej, že mi pomůže dostudovat školusmajlík Oni jsou u nás tedka všichni nemocní, takže jedu záskok a docela makačka, u nás neni žádná kruhová dojírna nic,.. všechno původní od doby, kdy se kravín postavil....

2.3.2013 08:58
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkWerčo,u nás koně dostávají ovsa,když skáčou,když jsou opravdu už v tréninku,kdy je potřeba na tý jízdárně opravdu máknout,jinak krmím ječmen šrotovanej s olejem a jablka,pečivo,kvalitní minerálie a v zimě,když jsou mrazy,tak horkej sladovej květ,ale už teď ho nedávám,nemrzne tolik,ten dávám jen opravdu když je těch od -8.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkA máme to tady,přesně,jak jsem předopokládala,že veterinářka řekne,takže klušeme po tvrdým,smajlíktady včerejší úplně první klus Šoníka pod sedlem,je fakt,že ráno jsem s ním zaklusala poprvně já ze země,abych viděla,co Šoník na to,jestli se bude dát zvládnout,ale bylo to dobrý,tak ho pak takhle krásně oklusala Jára,sice něják nedodržujou tu rovnou linii,smajlíkale napoprvé to bylo super.smajlíksmajlíkMěli úsek jen od pana Vávry k panu Lindovi,smajlíknapoprvé to fakt stačilo,musíme prodlužovat postupně,pak až k panu Janouškovi a tak dál...smajlíksmajlík

http://www.youtube.com/watch?v=eBajigzcfmE

2.3.2013 09:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJinak včera měl i Monďásek první pracovní desetiminutovku,smajlíkbylo to spíš takový radostný lítání po tý ziměsmajlík,Mondík měl fakt radost,že maká,smajlíksmajlíkale vydržel v tom rychlým klusu jenom 2 kolečka,smajlíkpak sám ubral a Jára ho přešla do kroku,přece jenom nemá nadejcháno,nic,a ještě je pořád chlupatej jak medvěd,už teda líná moc hezky,z něj to půjde rychlejš než z Moruš,ta teprve pořád přemejšlí,jestli teda ten kabát sundat už nebo né,smajlíkpořád se jí fakt nechce,smajlíkale ona začne,to nemám strach.smajlíksmajlík

2.3.2013 09:06
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJeště že můžeme jezdit na týhle louce,je už krásně rozmrzlá,sice nahoře ještě je sníh,ale tam Jára nejezdí,když má 3/4 louky skoro suchý pro sebe,ve výběhu by se to nedalo.smajlíksmajlík

2.3.2013 10:55
lucky

XXX.XXX.27.76

Ahoj..zdravím všechny marody...koňské i lidské a přeji brzké uzdravení všem. Sleduji videa a fotečkysmajlík. Já taky marodím, jsem na ATB. a pořád to není dobré. S naším skvělým zdravotnictvím jsem to hezky protahovala, než jsem se vůbec dostala k pořádným lékům, takže teď mi to ještě trvá jednou tak déle, než se z toho zase dostanu.
Jinak sníh tady navalil jeden den pořádně a druhý den ho šla polovina pryč ..teď tady už skoro nic není...akorát blááátosmajlík
Usa už děsně pelichá, pořád neví z které strany se mi nastavit, abych ji pořádně vydrbala. Je sladká. Srandovní je, jak už je taková ušmudlaná..prostě ta bílá srst je za tu zimu už taková nažloutlá a ušpiněná a jak přelínává první kolem očí a papulky, tak má normálně bílé brejle smajlík

2.3.2013 13:14
werča

XXX.XXX.108.1

Lucky : Máš dobry, že Usa je jenom zažloutlá, náš Fanda vypadá takto:

2.3.2013 13:17
werča

XXX.XXX.108.1

Jaruško, to je super, že se Šoník takhle dává do kupy, u nás je všude taky mokro, dneska jsem byla na vyjížďce s Fandou, tak jsme šli jenom krokem a kousek zaklusali, je docela už šikovný, že chodí takhle sám....

Nová kobča furt takhle leží smajlík

2.3.2013 16:14
lucky

XXX.XXX.27.76

Wau..no jo..to jo, to já vím že mám štěstí, že je jen nažloutlá smajlíksmajlík. takhle vypadá zespod, když to vezme cvalem s Betty po výběhu smajlík

2.3.2013 16:38
janahol

XXX.XXX.60.183

Lucky - vyfoť nám Usinu s brýlemi, to musí být legrační smajlík

Werčo - Fanda je moc pěknej, máme ve stáji taky jednoho bělouše, ale ten je oproti Fandovi čistej

Jaruško - hurá, jsem ráda, že je Šoník už zase skoro fit, to je dobře, že se takle pěkně hojí.

Jinak Santana byla celou zimu celkem čistá i když bylo bláto, ale to co měla dneska na sobě to mi snad udělala naschvál smajlík nejvíc bahna měla na břiše a navíc mi to nešlo dolů, protože to bylo mokrý. Měla jsem ji dnes jen v kruhovce bez sedla, čekala jsem trochu nějakého veselého projevu, když stála tři neděle, ale ona byla veselá jen ze země, jak jsem se na ni vyškrábala, tak jak když přepne a byla hodňoučká.smajlíksmajlík Všem ve stáji dělají koně hroznej bordel jak se oteplilo, ale Sany si to asi vylítala ve výběhu, tam teda vážně řádila, ale jak na ní sednu, tak je zlatásmajlíksmajlík zítra chceme jít s kamarádkou do lesa, tak doufám, že ani venku nebude vymýšlet nějaké lumpárny smajlík

2.3.2013 16:40
janahol

XXX.XXX.60.183

Ve středu jsme si přivezli z útulku nového psa, protože naše Péťa začala hodně bábovatět a nechtěla se moc hejbat, tak jsme jí přivezli čtyřletého kamaráda, tak je doma teď hodně veselosmajlík

2.3.2013 16:41
janahol

XXX.XXX.60.183

Ten první večer byli oba docela vyřízení smajlík

2.3.2013 18:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkLucí,to je mi líto,jak jsi dopadla s těma ATB,snad se dáš zase brzo do kupy,abysis mohla s Usidlem užívat jara,který už pooomaaloučku klepe na vrátka.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJoo,Lucí,já se taky přimlouvám za brejlatou fotku...smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJára zase dneska odjezdila oba naše kluky.smajlíksmajlík

2.3.2013 18:24
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkWerčo,teda ten Fanouš je ale čunče,to Ti řeknu,hihi,smajlíksmajlíkale pokud je to suchý,tak to jde dobře očistit,naše Kačenka se vždycky takhle vyválela a vypadala přesně takhle,ale pak jak to uschlo,tak se zvrhla znova a byla čistá.smajlíksmajlíksmajlík

2.3.2013 18:26
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkDěvčata,moc děkuju za Šoníka,taky jsme rádi,že se hojí a docela dobře,snad mu to vydrží.smajlíksmajlíksmajlík

2.3.2013 18:29
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkJaní,tak to je Santana opravdu perkfektní kobyla,smajlíknaše teda taky nedělají nic pod sedlem,nedávno,jak jsme byli s Járou a koníkama na vyjížďce,tak opravdu nic nevymejšleli,já mám taky raději jistotu,že se nic neděje,Jára teda zase má radši nějákou akci,smajlíkale tý si myslím užije dost se Šoníkem na jízdárně.smajlíksmajlík

2.3.2013 18:32
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkA pejsek vypadá hezky a myslím,že fenka docela omládla,co?smajlíksmajlíksmajlíkTo je dobře,kdyby se moc nehýbala,tak by tloustla a nedělalo by to dobrotu.smajlíksmajlík

2.3.2013 18:35
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkDneska tu bylo náádherně,smajlíksmajlíkskoro jarní počasí...smajlíkSice ráno pofukoval studenej vítr,ale přes den přestal a pak bylo úúplně krásně.smajlíksmajlík

2.3.2013 18:39
jaruska

XXX.XXX.213.11

2.3.2013 18:41
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkPak šla Jára vykrokovat Mondíka k silnici.smajlíksmajlík

2.3.2013 18:44
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkA já,jelikož už jsem šla pomalu dom,tak jsem jí tady na ten stojánek pověsila bundu,aby si jí vzala,věděla mjsem,že jí bude chtít,páč fučel ten studenej vítr.Tohle dřív Monďásek nedával,smajlíktakoýchdle věcí,co visely,se bál,a dneska....smajlíksmajlíksmajlík

2.3.2013 19:16
jaruska

XXX.XXX.213.11

http://www.youtube.com/watch?v=ohbnz2Ah8XY

smajlíkPo odpoledni kolem páté už tady ta inverze byla dost hrozná,ale bylo teplo.smajlíksmajlík

2.3.2013 19:20
jaruska

XXX.XXX.213.11

werča napsal(a):
Jaruško, to je super, že se Šoník takhle dává do kupy, u nás je všude taky mokro, dneska jsem byla na vyjížďce s Fandou, tak jsme šli jenom krokem a kousek zaklusali, je docela už šikovný, že chodí takhle sám....

Nová kobča furt takhle leží smajlík

smajlíkWerčo,nejsou oni ty holky náhodou příbuzný?smajlíksmajlíkTohle je Moruš po snídani.smajlíksmajlík

2.3.2013 20:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkA tady je Šoník zase v poklusu.smajlíksmajlík

http://www.youtube.com/watch?v=ohbnz2Ah8XY

smajlíksmajlíkBylo vidět,že se na ten klus už těšil,aby odpustil trochu energie,smajlíksmajlíka přesto,že na Járu se Šoníkem vyjel docela ošklivě jeden pes,Šoník se teda bránil,vyhodil po něm,ale netrefil se,ale nic jiného neudělal,každej jinej kůň,kterej by takhle dlouho jenom chodil v kroku a pak si 2 x zaklusal po vesnici a po napadení tímhle psem by asi pěkně zpanikařil a zdrhnul,smajlíkŠoník nikoliv,jenom po něm vykopnul a to bylo všechno.smajlíksmajlíkAle těm majitelům jsem teda došla říct svoje a víte,co mi řekli?smajlíksmajlíkŽe dítě do 15 let nemá s koněm na silnici co dělat...smajlíksmajlíkFakt nad mozkem některých lidí žasnu.smajlíksmajlíkJim uteče pes,napadne koně vzorně se pohybujícího po silnici,a svádějí vinu na všechny ostatní nesmysly.smajlíksmajlíkA když jsem jim řekla,že já jí dělám dozor,aby se jí nic nestalo,tak mi řekli:My jsme Vás neviděli...smajlíksmajlíkTak oni mě neviděli,a prostě nechali vyběhnout a zaútočit čokla,co kdyby tam šlo malý dítě...smajlíksmajlík

3.3.2013 09:57
lucky

XXX.XXX.27.76

Jaruško, lidi jsou nezodpovědní v tomhle. Mě se stalo mnohokrát, že mi nějaký pes zaútočil na Usu a lidi jsou tupí jak něcosmajlíksmajlík. A to nejen na Usu, ale i psy mi mnohokrát napadl jiný, volně pobíhající agresor, kterého páníček má mít na vodítku a ne že skončí na mojím Fabbym. Já mám psy vychované a navíc fakt se neperou...ba naopak. Chudáci vždycky dostanou od nějakého blba po tlamě a pak jdou nešťastní za mnou, že pes si nechce hrátsmajlík. Oni kdyby se nervli a chtěli, tak z něj udělají dvasmajlík, ale jsou fakt takoví, že neradi konflikty a radši se i z napadení snaží elegantně vybruslit.
Usa našim psům bezmezně věří, ale od doby, co ji pokousal ten ovčák od bývalého majitele Betty, tak si dává bacha na cizí. Jednu dobu pálila po cizích psech, odkopla takhle vytřeštěná i vlkodava. Fakt se bála o ty zadní a dodnes tam má jizvysmajlík. Ale po psech už nekope, snaží se udžet nervy a spoléhá na to, že ji psy odeženu...teda když jsem na zemi, že. Horší jak sedím na ni. To vždycky zastavím a čekám až si majitel psa odvolá a vezme. Když vidím pobíhajícího psa a že majitel nás ještě nevidí, tak upozorním, že jdu a hlavně s Usou stojím. Když už ten pes ji přijde čuchat k zadním (zajímavé, že z 99% jdou ti psi na ty zadky), tak Usa stojí, uši vzadu a třeba výhružně jen zvedne jednu nožku jako přípravu, kdyby něcosmajlík. Nebo si i stalo, že fakt kopla do země, aby psa upozornila, že se ji to nelíbí a má vypadnout. Ale nedělá vysloveně že by hned pálila. Ale ti útočící bázlivci jsou nejhorší.

S těmi brýlemi Usy nevím nevím..já se pokusím to fotnout, ale ona ta bílá to přebíjí a asi ten rozdíl na fotce vidět moc nebude. smajlík

Včera jsem si vzala Betty na lonž a docela si mákla, ale byla moc hodná. čekala jsem, že bude dělat kraviny, nebyla teď týden pod sedlem, co to taje a je bláto a předvčerem jak jsem je pustila do velké ohrady, tak pištěla, vyhazovala, házela kozly a řádila jak šílená. Usa s Bendou stáli a koukali na ni jestli se nezbláznila náhodou. A Bettyna cválala dokola po ohradě jako pako.smajlík
Tak jsem ji včera vzala na lonž a byla mooc šikovná.
Pak jsem vzala Usu a ta mi pro změnu na začátku spustila rodeo. To mi dlouho nedělala, ale prostě chtěla dělat kraviny, vyskakovala, chtěla tryskat dokola, pak samozřejmě chytla kašlání, takže házela hlavou jako magor a sípala. Po chvilce jsem ji sklidnila, uvolnila se a pak už krásně chodila. Střídala krok a klus, na obě strany zacválala asi dva velké kruhy, a ani nezakašlala. To klusání pak ji fakt šlo, krásně s uvolněnou hlavou a jen šlapala dokola a zvládla bez problémů klidně pak i dvě tři minuty v kuse klusat bez jakéhokoliv náznaku, že by ji to vadilo. Fat byla už potom mooc šikovná. Mě připadá, že ona jakoby zapoměla pravidelně dýchat a jak začne nervit, přestane dýchat a pak ji to natahuje do kašle. Jak se uklidní a uvolní, tak už šlape v pořádku. Beníka měla holčina pod sedlem a taky tam včera přišel kamarád s dvěmi dcerami...jsou to začátečníci, jen se párkrát vozily na koních, ale holky mají doma plno zvířat, tak se budou umět postupně o koně postarat a chtějí se učit, tak dneska mají první lekci na Bettysmajlík...to je zase budu mordovat na lonžismajlík
Tak uvidíme jak dlouho vydrží. Loni jsme tam měli taky dvě začátečnice, ale obě takové neprůbojné, na koni nejisté a bály se, navíc toho kolem koní zrovna moc neudělaly a hlavně nemám ráda takový ty výlevy, že madam přijde ke koním a jak si zrovna nepovozí prdel, protože je třeba dodělat jiná práce, tak je zle...nakonec to vzdaly.smajlík Ono to někdy nejde samo a učený z nebe nespadl, ale myslet si, že za týden budu jezdit jako profík je hodně naivní a navíc tihle koně to fakt neodpouštějí a poník a huculák je fakt kůň, co prověří schopnost nebo vlastně neschopnost jezdce dokonale.smajlík

Jsem koukala do pc na nějakou fotku co bych vám sem dala a našla jsem rok staré z mobilu...holčí špacíruje ke na pastvinu. my to máme jen z ulice přes most a kolem řeky pak a já jsem tenkrát myslím nějak den před tím ji měla pod sedlem a u koní jsem zapoměla vodítko a nechtělo se mi ji vléct na otěži nebo tak, tak jsem ji prostě vyhodila z vrat a jdemesmajlík Ona je takový ocásek, že fakt to neřeší. U nás ráno nepotkáte živou duši a i kdyby tam projel tanksmajlíktakže holčí pořád hlídá kde mě má a u mě je v bezpečí..je fakt závisláček. Ale nechodíme tak denně, jo...smajlík

3.3.2013 13:23
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkNo on ten pes jim vylít ze vrat bleskovou rychlostí,Jára ho neviděla,až na poslední chvíli,když už byl skoro u ní a Šoníka,ale říkám-Šoník se zachoval teda opravdu perfektně,smajlíksmajlíksmajlíkna to,že prakticky 3 neděle už stojí a chodí ven jen krokem a posledních pár dní si trošíčku pokluše na tvrdým,tak prostě super kůň,že nezačal vyhazovat,zdrhat nebo jinak kravit,smajlíkza prvý by si mohl obnovit to zranění a za druhý sebou mohl prásknout,určitě víte,jak dobře kloužou podkovy na hladkým asfaltu,a to by odnesla i Jára,smajlíksmajlíka to bych jim teda nedarovala,smajlíksmajlíkon totiž přímo tenhle pes už pokousal Járu,smajlíksmajlíktakže ta už s ním má zkušenost,taky vyběhl zničehonic ze vrat a Jára ho měla najednou na rameni,smajlíksmajlíktakže tentokrát už jsem tam na ně vlítla a to,co jsem jim řekla si za klobouček nedali,teda,ale jsou to opravdu lidi IQ tykve,takže s těma to absolutně nic nedělá a příště jim čokl uteče zas.smajlíksmajlíkJá když Šoníka vodím,tak mívám sebou takovej zkrácenej bič,pro právě tyhle případy,ale když chodí Jára pod sedlem,tak nemůžu furt bejt vedle ní,kor když klušou,já jsem ráda,že klusat nemusím,fakt mi ta kyčel nedělá dobrotu,smajlíktakže mi to hodně pomůže,když ho vezme Jára,no a Teď abych s ní všude chodila,nebo já nevím,jak tohle zabezpečit,aby se to už neopakovalo.smajlíksmajlík

3.3.2013 19:56
joripage

XXX.XXX.141.125

Jaruš, promiň, že se sem montuju, ale máš na ně pokaždé, když to udělají bez pardonu volat policajty. Ten pes ohrožuje lidi a to už policajti ignorovat nesmí a musí řešit! Takže volat a volat pokaždý a oni si to časem rozmyslí, než pokaždý řešit návštěvu policajtů..Na tyhle ignoranty nafrněný nic jinýho nefunguje, bohužel..Než riskovat zdraví, radši jim jít rovnou po krku. HOVADAsmajlík

4.3.2013 07:31
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkMarkét,nevím,jak bych to dokazovala,oni by tvrdili,že jim pes neutekl a já zase opak...smajlíkŘíkám Ti,že jsou to lidi IQ tykve,smajlíknejhorší je,že si uvědomuju,že i když viděli,že čokl na Járu zaútočil,a kdyby tam bejvala s koněm třeba upadla na tom asfaltu,tak oni by za sebou zavřeli vrata a dělali by jakože nic,smajlíksmajlíkani by jí nepomohli,protože mě neviděli.smajlíksmajlíksmajlíkHodně moc mě mrzí,že furt všechno natáčím,ale tohle jako na potvoru jsem nenatočila.smajlíksmajlíksmajlík

4.3.2013 07:42
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkLucí,s těma holkama máš pravdu,většina chtějí všechno hned,hlavně jezdit,když si vzpomenu na sebe,jak jsem makala jako s prominutím vůůl a jednou jedinkrát za tejden jsem se na 10 minut,možná ani né,protože nás na tu jezdeckou hodinu bylo 6-8 na 2 koně,svezla,ale ani mi nešlo o to svezení,já prostě milovala jenom s těma koňma bejt,bejt jim nablízku,koukat,jak se pasou,jak baštěj,prostě tohle málo mi stačilo k absolutnímu štěstí,smajlíka to jsem ještě blbec riskovala vlastní život,páč to bylo do stáje 6 kiláků do docela šílenýho kopcesmajlík,tak jsem si občas i stopla nějáký auto,smajlíkabych s koňma mohla bejt dřív,a pocit štěstí se u mě dostavoval už při příchodu ke stáji,kde to volnělo koňma a dodneška hrozně ráda tu koňskou vůni čuchám,to je něco tak úžasnýho,ona třeba Moruš něják na ty lidský dotyky moc zvědavá není,nechápe je,ale vím,že když zabořím svůj ksicht do jejího krku,tak drží,smajlíkto jí nevadí,smajlíka u toho pozoruju ty koňský oči,nozdry,uši...smajlíksmajlíkNeříkám,že jsem se tehdá na ježdění netěšila,těšila jako malý dítě,ale to ježdění pro mě až zas tak zásadní nebylo,fakt mi stačilo u těch koní jenom bejt a makat tam,no jo,je jiná doba...smajlíksmajlík

4.3.2013 08:25
lucky

XXX.XXX.27.76

JJ, to já taky jsem vždycky dřela jak mezek. Kolikrát už jsme vyčerpáním padali i s kolečkem do hnojesmajlík. A kolikrát jsem neseděla na koni, protože se prostě něco jiného muselo a neřešila jsem to, hlavně že jsem byla u koní. Šťastná jak blecha.
To Usinka je vymazlená od mala a je prostě takový mazlík. Oni ti arabáši všeobecně co vím jsou děsně k lidem umazlení a vstřícní. Osobně jsem tak hodně umazleného koně za celý život nepotkala. Ona byla už po týdnu doma taková mazlící..vlastně už jsem ji s tím kupovala, že je to mazlík smajlík.

Včera večer jsem třeba ještě za ní šla kouknout jestli má dost vody a uložit papapané pesany...Darés totiž ač je dědek co bude mít 9 roků, tak zásadně usne pod stájí na dlažbě. Taže ten jen vidí, že jsem vyšla ze dveří a uuž se stěhuje do sedlovny na pelech, protože stejně ví, že ho tam vyhodím smajlík. Tak už se rovnou přesouvá sámsmajlík. Takže jsem je popusinkovala, Fabínek už byl teploučký ospalý..jsou tak strašně sladcí mišánci.
No a vzala jsem si jedno jablíčko do kapsy bundy. A Usinka vzadu ve stáji odpočívala ve stoje. Tak jsem vešla dovnitř a jdu k ní, hladím ji a ona tak odevzdaně mi nastaví tu hlavinku, zavře očička. A já říkám "holčí, chceš dobrotku?" ..najednou to vyvalí kukadla, nastraží uši a začne mi povídat...takové jak hřebci dělají hřebčení, tak podobně ona povídá. Přijde blíž a tak jsme si spolu povídaly. Prohledá mi jednu ruku, rozdělá mi všechny prstíky a nic..tak si s ní tak povídám, že tam to není, no kde mám dobrotku pro holčičku? Tak mi koukne do tváře a šup do druhé ruky..no průser, tak tam to taky není.smajlík Tak mi prošacuje kapsy a ucítí, že v jedné je to jabko a nejde a nejde vytáhhnout.smajlík Tak u toho povídá a já ji říkám, že dáme jablíčko, ale co má dělat? Tak holčí vyklene krčisko a udělá nožičku hezky nahoru pokrčit prosím prosím...tak ji pohladím nožku že hodná a ona zase povídá smajlík A ještě druhou, tak hned mi dá i druhou a dostane jablíčko...stráášně šťastná ho rozkouše a ona vždycky si všechno vychutnává a cucá a saje z toho šťávu. Takže mi dá hlavu do náruče, já ji hladím, ňuchám ouška..krásně voní.... a ona zavře očička a úplně by byla nejradši malý pidiponíček kterého bych vzala do náruče. Tak se tam tak mazlinkujeme a ona je strašně šťastná, cumlá si to jablíčko a celou hlavu má schovanou u mě v náruči a nechá se muchlovat a strašně to má ráda. Ona je prostě velký plyšový mazlící kůň a někdy to děsně prožívá a neví z které strany bych ji měla muchlitsmajlík

Jinak jdu za chvíli k doktorce.... týden se dusím kašlem a ne a ne to povolit smajlík

4.3.2013 08:37
lucky

XXX.XXX.27.76

A když to vezmu kolem a kolem, tak Usu mám 10 let a jak byla malá, tak jsem taky nejezdila, než se obsedala, než jsem si dodělala vjšku tak stejně nebylo moc času na nějaké ježdění a trénink a nejradši jsme vždycky chodily na procházky a upevňovaly vztah ze země a pak zase třeba byla nemocná nebo ty poslední tři roky kdy ji dostávám ze srabu, že mi málem umřela...a vůbec mi nevadilo, že jsem třeba rok na ni nejezdila..je to moje holčí a i kdybych si do smrti na ni nesedla, tak mi to nevadí, protože ji mám prostě ráda a to, že mě sveze na zádech je jen třešničkasmajlík

4.3.2013 08:42
lucky

XXX.XXX.27.76

Takže já chápu, že se děcka těší na to, že budou jezdit. Ony koně jsou dnes hodně dostupné a je fakt, že aspoń u nás je v každé dědině několik majitelů včetně jízdáren..tady na Severní moradě je koní fakt hodně. Takže bych řekla, že si toho ta děcka tolik neváží. Za našich začátků byly Vánoce vidět na cestě koňskou koblihu smajlík a když jsem viděla koně, tak to bylo jako v ZOOsmajlík. Takže jsem udělali cokoliv, aby jsme mohli být u koní a mohli si je pohladit a dřeli jsme jak mezci, aby si majitel nás tam držel a občas nám povolil se svéztsmajlík

4.3.2013 18:55
ponyka

XXX.XXX.191.206

Lidičky,,,, prosím o radu. Měli jsme westernové sedlo Natowa, valachovi nesedělo tak jsem ho dala na internet a nakonec vyměnila (+5 tis doplatek) za lehounký western prý šitý od sedláře na širokého koníka. Dnes jsme byli poprvé na delší vyjížďce, přijeli jsme domů a sedlo opět posunuté vzadu smajlík navíc když do něj dosednu, přiléhá zadní rozsocha na záď koně.... Jde to řešit nějakou kvalitní dečkou? prosím o rady zkušenějších... nechce se mi ho opět prodávat smajlík

4.3.2013 20:39
werča

XXX.XXX.108.1

Ahojky holky, to bylo dneska krásně co??

Vyrazila jsem na fandovi ven, ona jak je dušný, tak se snažím tedka s ním chodit pravidelně a dneska si dokonce udělal asi 8 cvalových kroků a byl v pohodě, tak mam radost, chodim s nim jenom krokovky a na rovině zaklušu a je znát, jak s nim chodim tedka ven, že mu to dělá dobře.

Po cestě jsme potkali louži, tak jsem mu udělala radost, že i mohl začvachtatsmajlík

4.3.2013 20:43
werča

XXX.XXX.108.1

smajlíkjsem mu dala čistou ohlávku a vypucovala ho krásně smajlík hmm a asi za 20 minut vypadal tejně jako včera!

Přidejte reakci

Přidat smajlík