Podocasník na westernové sedlo

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2013 06:38
makki

XXX.XXX.107.70

Neřešili jste někdo připevnění podocasníku na westernové sedlo? Sjíždí mi koni na kohoutek, překlápí se tlačí do zad, přestože je velmi drahé, kvalitní a dělané koni na míru. Potřebuji zjistit, zda nemá někdo z vás nějakou chytrou vychytávku, dříve, než našroubuji očko s vrutem co cantlu.

21.2.2013 07:44
sonicka

XXX.XXX.144.141

pokud je na míru - reklamovala bych smajlík

21.2.2013 07:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkMarcel,přesně tak,já bych ho tedy taky reklamovala,a pokud možno bez zásahů do sedla,jakmile ho někde provrtáš,už Ti nebude muset sedlo vzít zpátkysmajlík.Když je sedlo dělaný na míru,tak by mělo sedět bez všech ostatních udělátek.smajlíksmajlík

22.2.2013 09:32
didi

XXX.XXX.66.122

Pokud tolik cestuje, zkusila bych dát pod něj silnější deku, než jakou používáte teď.
Až potom bych přidávala řemínky.

Z vašeho popisu to vypadá, že je sedlo celkově větší - nepoužili špatnou kostru?
Nezhubnul vám koník nějak výrazněji?

22.2.2013 11:04
makki

XXX.XXX.107.70

Kostra by měla sedět, ta byla dělaná přímo koni na míru. Problém u každého sedla mu dělá sedlový závěs. Koník nějaké výrazné břicho nemá, ale je přestavěný, takže ať nasedlám jak chci, ta zadnice to přetlačí dopředu. Aeropren to trošku brzdí, ale není to ono. Navíc koník byl od minulého sedla dosti obolavělý, takže je na sebemenší tlak bars v bedrech při změně sklonu sedla citlivý. On by potřeboval takový úvaz, co dělá třeba Max Haken, tj. umístěný skoro před hruškou, aby to netáhlo sedlo dopředu. Chtěla jsem si nechat ušít kožený podbřišník, jakousi westernovou obdobu dozadu uskočeného (vyoseného) podbřišníku Geneva, co dělá pro anglická sedla Kentaur, aby to trošku zmírnilo tah na sedlo. Sedlář mě s tím dosti hrubě poslal do háje. Doporučil mi provázkový roperový podbřišník, jenže ten je měkký a byly to vyhozené peníze. Takže jsem si toho Kentaura koupila, k tomu dvě westernové přezky, a dneska večer budu upravovat podbřišák. No a jako poslední záchranu vidím ten podocasník, kdyby i tohle selhalo, proto hledám inspiraci, jak ho k sedlu přichytit. Vidím to tak, že budu muset zase tvořit. Nejspíše ho uchytím do zadních déček. No pořád něco smajlík

22.2.2013 11:16
tamtam

XXX.XXX.192.150

to teda nechápu, pokud bylo sedlo dělané na míru, tak přece měl sedlář udělat závěs sedla tak aby to koni sedlo! a ne aby ste hledal bláznivá řešení v podobě podoocasáku. To může vašemu koni naopak dost ublížit. Podocasák není určený k vyrovnávání tlaku od špatně padnoucího sedla.. POdívejte se třeba na postroje, které se dělají k sedlům mul (kde bývají velké problémy se stabilitou..), nikdy nemají klasický podocasák, ale postroj vedoucí kolem celé zádi..

Já bych sedláři nepovedené sedlo "na míru" hodila na hlavu, jak vám tady všichni dopuručují.

22.2.2013 11:24
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkAhá,tak to jo,ale i tak si myslím,že pokud si vzal sedlář peníze za sedlo,tím se zavázal,že koni bude sedět,a může být přestavěný jak chce,tak bych po něm chtěla to sedlo dovést k dokonalosti,abych mohla sedlo používat bez pocitu,že koně někde něco bolí,tlačí,a nebo sedlo někam sjíždí.Mělo by být v jeho zájmu navrhovat řešení a zkoušet tak dlouho,než to pásnesmajlík,my si tohle zažili s Monďáskem,to bylo něco,dali jsme 25 tisíc a sedlo stálo za )nechci bejt sprostá).smajlíksmajlíknedali jsme mu pokoj,smajlíkjá si všechno fotila,jak chodil koník po vyjížďce domů,i jsem ho natáčela,jak házel hlavou,páč mu to sedlo bylo abnormálně úzký,smajlíkdalo se dojet pod vesnici a dál to nešlo.smajlík
smajlíksmajlíkJá když jsem si nechávala dodělávat podocasník k tomu westernovýmu sedlu,tak mi to dělala přímo sedlářka,takže Ti to můžu fotnout,jestli chceš.smajlík

22.2.2013 11:26
tamtam

XXX.XXX.192.150

jsem vám ještě ty postroje na muly našla:

http://www.somomule.com/catalog/item/4825170/7521296.htm

to by určitě šlo vyrobit i na vaše sedlo, je to chycený za zadní D a zadní úchyt podbřišníku. Hlavně je to mnohem šetrnější než tah na ocas!

22.2.2013 12:07
makki

XXX.XXX.107.70

No ten postroj je dobrý, musím si to někam uložit.
Dám se do focení a dokumentování toho, jak sedlo cestuje. Asi jiná cesta nepovede.

22.2.2013 14:22
didi

XXX.XXX.66.122

První bych se výrobci ozvala normálně - ví vůbec, že jím vyrobené sedlo koni nesedí?
Až poté bych podnikala další kroky.

To, co popisujete jen podocasník asi nevyřeší, i když může krapet pomoci - chtělo by to opravu sedla přímo v kostře.

22.2.2013 16:54
makki

XXX.XXX.36.237

No to se ví, že to výrobce ví. Udělal ze mně blbce, vedl monolog, mně vůbec nepustil v telefonu ke slovu.

22.2.2013 19:33
ruměnka

XXX.XXX.49.103

Hlavně se nedejte!

23.2.2013 08:01
makki

XXX.XXX.36.237

Zatím nechci jít do sporu, i když 45 za sedlo není málo. Myslím si, že to nechce moc, jenom nějakou dobrou vychytávku a snad to bude fungovat. Včera jsem si upravila ten Kentaur podbřišník, dneska to vyzkouším pevně doufám, že to bude fungovat jako před časem na australském sedle.

23.2.2013 11:14
makki

XXX.XXX.36.237

A mám uděláno :o)))) Teď jenom aby to fungovalo jak si představuji.

25.2.2013 14:28
veer

XXX.XXX.9.64

makki napsal(a):

No nevím, máte to sice pěkně vyrobené. Ale to že sedlo prostě nepasuje bych tedy rázně řešila a ne že sedlář povede monolog... můžete napsat co to bylo za sedláře? Chystám se do budoucna nechat šít sedlo tak abych se takovému vyhla obloukem. Nemůžete preci řešit toto podocasníkem, je naprosto patrné, že sedlo koni vůbec nesedí a to není jen nepatrná vada to je zásadní vada. Na něčem takovém byť s vychytávkou bych prostě nejezdil, jde o zdraví koně přeci. Tím spíš je-li už z nějakého důvodu citlivý bych prostě požadovala nějakou slevu z ceny aby vám vrátil a sedlo bych prodala a nebo ať ho upraví. Ve smlouvě jistě máte napsáno jak dlouhou dobu máte na testování sedla a tuším, že do půl roku je sedlář povinnen sedlo upravit tak aby koni prostě sedělo a nedělalo takovýhle brajgl jak píšete. To by si mohl někdo na mě zkusit, kdybych vyplázla 45 a nesedělo by.

26.2.2013 07:45
jaruska

XXX.XXX.213.11

makki napsal(a):

smajlíkTak co,je to lepší s tím podbřišákem předělaným?smajlík

26.2.2013 08:40
makki

XXX.XXX.36.237

jaruska napsal(a):
smajlíkTak co,je to lepší s tím podbřišákem předělaným?smajlík

Jo, díky Jaruš, zdá se, že je to v normálu. Je to přesně, jak píše Westman na svých stránkách. Někdy sedlo shora opravdu sedí, ale přesto najíždí dopředu. Stačí kolikrát jenom 2 cm, aby se to srovnalo. Zkoušela jsem to zatím jenom jednou, ale doufám, že to bude v kombinaci s protiskluzovou aeroprenovou podložkou fungovat, jak jsem si představovala. Čtvrtým rokem řeším na toho koně sedlo, zhruba co rok, to změna. A nebyly to žádné šunty za pár korun z výprodeje. 3 sedla byla šita jako zakázková s měřením hřbetu koně a 1 byl australský wintec s vyměnitelnými komorami. Tak snad tohle poslední bude opravdu už konečně pasovat, protože zatím jsem si na tom koníkovi moc nepojezdila smajlík

26.2.2013 08:49
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTak to je super,smajlíksmajlíkno teda,to sis musela zažít s těma sedlama,to Ti řeknu,smajlíktak snad už to bude dobrý,držím palce.smajlíksmajlíksmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík