Western sedlo natowa hobby

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2013 19:09
pajinah

XXX.XXX.38.157

Zdravím. Zajímaly by mě názory na westernové sedlo natowa hobby syntetika/kůže. Cena se pohybuje okolo 4500,-. Sháním na huculku na rekreační ježdění. Máte s ním někdo zkušenosti. Děkuju za názory smajlík

23.2.2013 22:02
westgirl

XXX.XXX.66.209

kamoška ho má na huculku a uplně spokojená..na rekreaci smajlík

24.2.2013 13:30
marky88

XXX.XXX.8.7

Už předem lituji koně, který toto sedlo bude nosit :( Je to totální šrot, který se projeví hlavně tím, že zničíte koni záda. Vůbec nechápu jak někdo, kdo miluje svého koně, mu může dát na záda sedlo značky Natowa :( Jednou jsem ho viděla u jedné kamarádky a kromě toho, že vůbec nesedělo, mi přišlo i nebezpečné pro jezdce - řemeny k podbřišníku mi přišly vážně moc slabé a totálně fórové, že kdyby se něco stalo, tak věřím, že prasknou. Prostě katastrofa :( Proč se radši nekouknete třeba na bazoš a nekoupíte si bazarové kvalitní sedlo - např. od Milana Nepustila (westman), Honzy Rejmona (westjack), od Frinty,... dají se sehnat už za 15 000... Protože chápu, že každý nemá 30-40 tisíc na nové... takže lepší než nové nekvalitní mi příjde jako lepší jeté sedlo, ale kvalitní,...

24.2.2013 16:18
aishaia

XXX.XXX.37.242

Tohle sedlo mám na svého hucula přes rok a jsem spokojená! Co se mi hlavně líbí je to že je hrozně lehoučké a to jsem přesně potřebovala, klasické sedla jsou váhově někde jinde.

Má ho i známý na haflingerku a je nad míru spokojený.

V jezdeckých potřebách mi paní říkala, že na tyto sedla nebyla jediná reklamace a lidé jej kupují více než klasické kožené.

Musím reagovat na příspěvek nademnou: jezdíme s koníkem někdy dost těžké terény a zažila jsme i nějaký ten pád a nic se neutrhlo a vše drží moc dobře.
Co se ceny sedel týče, neřekla bych, že né každý nemá 30-40tisíc na sedlo, ale lidé nemají v dnešní době ani těch 15tis.

24.2.2013 22:34
evuska123

XXX.XXX.59.80

Ja sa taktiez prikladam k reakcii vyssie, konovi by som toto na chrbat nedala...Kedysi som mala aj ja Natowu(asi pol roka), ale nikdy by som to uz nekupila. Nie je nad to mat kvalitne bezpecne sedlo, pohodlne pre jazdca a hlavne aj pre kona od dobreho sedlara. Radsej chvilocku posetrit, a kupit z inzercie naozaj nieco kvalitne smajlík

25.2.2013 10:01
veer

XXX.XXX.20.160

Taky bych to koni na záda nedala v rámci jeho zdraví. A pokud někdo nemá na to koupit si kvalitní byť ojeté sedlo do 15.000,- tak ať si raději koně někupuje vůbec. S tím by totiž při pořízení měl kupec počítat, že koně nejsou levná záležitost. A nebo raději ať zůstane dotyčný/á u anglie má-li. Zrovna nahoře jsem to psala, já měla Lakotu doma, objednala jsem si jí s tím že je to levný sedlo, ale po vybalení z krabice mě omejvaly a sedlo šlo okamžitě zpátky. Mám doma několik westernových sedel od sedlářů ale Lakotu ani natowu bych žádnému koni nedala. O vánocích se mi dokonce podařilo koupit pěkný kousek za 11tisíc od Hakena. Takže nevidím nejmenší důvod proč bych měla doma držet lakotu za 10 když za 11 už mám sedlo které mě jednak přežije, jednak koni bude pohodlné a především bezpečné! Moje kamarádka měla natowu koženou půl roku ji používala a během té doby jednak vylezli 3hřebíky, jako stát se to mě tak snad zešílim jen při představě, že hřebík proreje deku koni až na hřbet! A druhák sedlo jí pak veterinář nařídil vyhodit, protože nenávratně způsobilo koni problém na páteři. Udělal se mu výrůstek. Takže byl kůň pak 3/4 roku odstavený bez ježdění a lečil se avšak boule se zmírnila ale nezmizela. Kůň už sice jezdí ale může mít pouze anglie aby sedlo nesahalo až k té bouli. Krom potíží se zády tím můžete způsobit i dýchací potíže, natowa nemá vhodné kostry na záda koní!!! To že by byla kůže méně kvalitní bych pominula kdyby kostra byla kvalitní to je prostě základ!!!

25.2.2013 10:38
westgirl

XXX.XXX.66.209

každopádně se přikláním že radši nekupovat tyto kšunty. Viděla jsem jedno - reining a kůže už byla odřená po chvilce používání! A divně vytlačená pod stehnem.smajlík Radši jsem si z těch levnějších pořídila abettu z USA, pokud si umíte objednat z USA stojí to jen kolem 9 tis kterýsi typ ale plus clo a tak nevím kolik to bude. Měla jsem to přes obchod za 16 tis, kostra je tam špičková Ralide a i westman tato sedla kdysi okomentoval že nejsou špatné. Před pár lety jsem prodala Hudečka za pouhých 12 tis..takže určitě seženete kvalitu z druhé ruky co Vám vydrží napořádsmajlík

18.10.2013 18:09
terezahlavinova

XXX.XXX.58.2

Sháním už, delší dobu, nějaké kvalitnější w. sedlo do 15000Kč, ale fakt žádné takové nemůžu najít. Všechny, kvalitnější, nabízené v inzerátech, nacházím okolo 20 000Kč smajlík

18.10.2013 20:39
chromik

XXX.XXX.181.254

terezahlavinova napsal(a):
Sháním už, delší dobu, nějaké kvalitnější w. sedlo do 15000Kč, ale fakt žádné takové nemůžu najít. Všechny, kvalitnější, nabízené v inzerátech, nacházím okolo 20 000Kč smajlík

Záleží na jakého koníka sedlo hledáte, mám na prodej toto sedlo od sedláře Romana Mráze:
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/27360416/Westernove-sedlo.php

19.10.2013 12:25
terezahlavinova

XXX.XXX.58.2

Sháním sedlo na kobylu ČT/Hanovers vysokým kohoutkem. smajlík

19.10.2013 12:28
terezahlavinova

XXX.XXX.58.2

Vaše sedlo na fotce vypadá pěkně, ale asi by nám bylo malé smajlík

19.10.2013 14:31
otik

XXX.XXX.128.22

Dají se sehnat kvalitní sedla kolem 15tis., ale mizí z inzerce asi celkem rychle, tak to chce hlídat. Já teď mám na prodej toto sedlo: http://zvirata.bazos.cz/inzerat/28336234/Westernove--vytrvalostni-vybaveni.php
Není to sice typický western, ale zase dobře sedí na koně s kohoutkem. Je to sedlo stavěné na westernové dřevěné kostře, je kvalitní, kůže na něm je opravdu hodně silná. Díky tomu je teda trochu těžší, než Natowa a podobné, ale to nejspíš bude každé kvalitní sedlo. Měla jsem ho na ČT s vysokým kohoutkem (kůň je zapsaný jako ČT, ale je to směs holštýna, trakéna a A1/1). Koni sedělo krásně, vyzkoušeno i na pár delších výletech.
Momentálně čekám, jak se vyjádřé tři zájemci, kteří se na sedlo ptali. Nicméně, ještě mi nikdo koupi nepotvrdil.

navstevnik

30.6.2016 19:40
navstevnik

XXX.XXX.204.74

Ja jsem pouzivala natowu 6let.. nikde zadny problem parad e se v tom jezdilo nic nebarvilo a vse drzelo jak ma.. nevim proc si kazdy stezuje.. normalni lidi kteri si kupuji natowy vydelavaji do 15tis.. tak urcite medaji celou vyplatu za sedlo.. jako ja co znam lidi tal ze zacatku nez si zvyknou tak si kupuji levnejsi sedla a az si nasetri an to drahe sedlo tak si koupi kvalitu... ja to mam taky v planu ted jsem si koupila presne tohle stejne sedlo a po case si koupim lepsi... jako myslim ze v nemecku je kvalita asi trochu jinde ne.

1.7.2016 11:25
22verunka

XXX.XXX.228.212

Nemuzu si pomomoc ale pri dnesnich cenach je 4500 za sedlo opravdu smesna castka. Za to koupite mozna kvalitni ojetou anglii. Ale western? Kdyz nemate na kvalitni sedlo tak mu ksunt na zada nedavejte. Muzete mit pak sice levne sedlo ale bolaveho kone. Kdyz si pak spocitate ceny veterinare bude tlouct hlavou o zed ze jste nekoupila sedlo poradne. Tot muj nazor.

Kdo ma sve zvire rad tohle by mu na zada nedal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík