Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2013 20:08
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Hojky lidičky snad už letos bych si měla koupit prvního vlastního koně.Tak se chci zeptat na co si dát pozor při koupi,jak postupovat a co a jak smajlík ?Jen tak,raději smajlík.Pozmek mám cca 3 h,moznost pronájmu dalšího kdyby to náhodou nestačilo,seno,slámu vlastní,uskladnit to mám taky kam,veterináře máme 2 jsou k dyspozici kdykoli,kopytáře též,zkušenosti mám taky vic co to je být k koní za každého počasí,už sem měla tu čest chytat koně opulnoci v bouřce smajlík smajlík .Doufám v to že mě tu někdo neukamenuje že si chci koupit koníška smajlík.

24.2.2013 07:59
chex

XXX.XXX.204.66

Vypadá to, že na ty tři hektary chcete dát koníška samotného. Tak pokud už tu samotu máte jistou, pak si kupte koně, který je na samotu zvyklý. Abyste nějakého dalšího totiž neudělala nešťastným.

24.2.2013 10:10
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak samotný určitě nebude,pujde k němu další,poník.A pak kun od kámošky na ustájko.A poník už toho až zas tak moc nesežere smajlík a staj je taky dost velká.

24.2.2013 13:46
vikyy

XXX.XXX.72.52

Určitě vzít někoho s sebou, nejlépe veterináře. Koně vyzkoušet pod sedlem i při manipulaci, ověřit jak se chová při ošetřování, jak vychází s ostatními koňmi. Já třeba chtěla vyzkoušet valacha, pán tvrdil, jaký to je andílek, vymlouval se, že má sedlo v opravě. Dojela jsem znova s vlastním sedlem a kamarádem, který jezdí závodně parkury a nestačili jsme se divit.Oba jsme si užili rodeo. Nejvíc se člověk dozví od holek, které ve stáji jezdí.Pak mít dobře napsanou kupní smlouvu a zkontrolovat, jestli má kůň v pořádku doklady.

25.2.2013 02:54
helčam

XXX.XXX.233.207

Jinak nejlepší je kupovat koně v létě, neboť tou dobou se projeví nejvíce zdravotních problémů, které by v jiných obdobích mohli být přehlídnuty, nebo se neprojevují. A taky pokud si vyberete boxového koně, nemůžete ho šoupnout na pastevko kdykoli, takže léto ideál ve všech směrech.
Jet se podívat na co nejvíc koní, ať jste v obraze. A na užší výběr pak třeba s vetem (jak již bylo doporučeno). Všechno co řeknou lidé brát s nadhledem. A klidně se pak na vybraného koně jet podívat znovu neohlášeně. Možná si budete připadat nezdvořile. Ale slušný majitel nemá co skrývat, takže by to pro něj neměl být problém, a pokud majitel (prodejce) brblá a remcá, pak asi nebude vše v pořádku. Ono totiž přehnaně temperamentního koně lze lehko nechat unavit, a nebo lenocha naopak nechat nažrat a stát. A lepší mít jistotu, než pak vracet (prvního koně a ještě doma, toho snad budete milovat ještě než ho vyložíte) nebo řešit co s koněm který vám jezdecky či jinak působí nesnáze. Jinak vše již asi bylo zmíněno výše.
Každopádně hodně štěstí smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík