Méně známe zlozvyky koní

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2013 20:12
woldemortik

XXX.XXX.173.227

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat znáte či vaši koně mají nějaké zvláštní zlozvyky? Myslím jiné než obvyklé jako je hodinaření, klkání,vzpouzení, okusování atd. Děkuji

28.2.2013 20:44
woldemortik

XXX.XXX.173.227

Píši článek do časopisu Koně & hříbata . Hledán info, o zlozvycích , které nejsou ta obvyklé,ale za to je to zlozvyk které má váš kun nebo kůn kterého znáte. Děkuji

1.3.2013 06:36
kessi

XXX.XXX.103.242

co třeba nafukování se , při sedlání? Hrozný nešvar, většinou vypěstovaný při obsedání, ale těžko se ho zbavujesmajlík

1.3.2013 07:12
makki

XXX.XXX.107.70

Skřípání zubama bez zjevného důvodu i v evidentním klidu.

1.3.2013 10:40
nikča

XXX.XXX.182.62

kessi napsal(a):
co třeba nafukování se , při sedlání? Hrozný nešvar, většinou vypěstovaný při obsedání, ale těžko se ho zbavujesmajlík

Tohle je rozhodně častý zlozvyk :D

1.3.2013 10:57
kessi

XXX.XXX.103.242

nikča napsal(a):
Tohle je rozhodně častý zlozvyk :D

Jj to je, ale není moc uváděný ;)

1.3.2013 11:47
famona

XXX.XXX.146.16

Znala jsem kobylu, která o sebe klapávala pyskama. Takový ten pleskavý zvuk, kdy se kůň třeba snaží došáhnout na stéblo seno někde za ohradou malého paddocku nebo na jabko v odtažené ruce. A dokázala to dělat i několik hodin v kuse, většinou v noci.

1.3.2013 12:53
baruš

XXX.XXX.188.36

Nevím jestli se to dá zařadit mezi zlozvyky, ale můk kůň si kouše kaštánky.

1.3.2013 16:30
suszenka

XXX.XXX.135.79

plazení jazyka :-P

4.3.2013 08:23
woldemortik

XXX.XXX.173.227

Děkuji za odpovědi. Opravdu nafukování je velmi častý zlozvyk. Ve stáji kam jsem chodila na praxi bylo cca 30 a s toho jich asi 10 tento zlozvyk mělo. Neznáte ještě někoho kdo má zajímavý zlozvyk?

4.3.2013 13:16
dalmatinka2004

XXX.XXX.179.82

Můj valach všechno, ale doslova všechno na co dosáhne ožvýkává... nedávno se blbou náhodou dostal el. kabelu, který byl pod proudem a mel kliku, ze ho to nezabilo... dokonce si ve staji sam rozsviti, tim, jak zuzla vypinac - manzel uz ho musel zabezpecit, jinak by ho snad rozkousal. Kdyz strouhame, zvyka mi voditko, rukav, nebo komukoliv v dosahu ozvykuje kdejaky kus obleceni. Uz jsem rikala, ze by nebylo marne vymyslet zvykacky pro kone, pak by byla asi spokojeny. :D Nekdy je to ale peklo... Zustalo mu to asi jako pozustatek toho, ze byl jako malej dost kousavej - to jsem ho odnaucila, tak asi aspon ozvykuje predmety. Nevim...

7.3.2013 10:01
didi

XXX.XXX.66.122

Stát si nohou v jádře při žraní.

7.3.2013 21:12
marion108

XXX.XXX.175.6

Můj koníka mi odnáší věci, když je nechám ležet na zemi a otočím se. Např. čistím koníkovi kopyta a než přejdu od předního k zadnímu, tak chňapne do zubů box s čištěním a odnese mi ho nebo když nechám ležet na zemi bičík, tak ho chňapne odkluše si a ještě do toho hází hlavou jakej je borec... jednou mi takto sebral lonžku a jak za ním vlála, tak se jí bál, vyhazoval po ní, ale za žádnou cenu ji nepustil. Zjevně ho baví, jak za ním pak běhám a snažím se mu to vzít asi je napůl pes...smajlík

8.3.2013 07:35
helčam

XXX.XXX.232.202

marion108 napsal(a):
Můj koníka mi odnáší věci, když je nechám ležet na zemi a otočím se. Např. čistím koníkovi kopyta a než přejdu od předního k zadnímu, tak chňapne do zubů box s čištěním a odnese mi ho nebo když nechám ležet na zemi bičík, tak ho chňapne odkluše si a ještě do toho hází hlavou jakej je borec... jednou mi takto sebral lonžku a jak za ním vlála, tak se jí bál, vyhazoval po ní, ale za žádnou cenu ji nepustil. Zjevně ho baví, jak za ním pak běhám a snažím se mu to vzít asi je napůl pes...smajlík

S takovým zlobičem musí být sranda :D smajlík

tereza.lindovska

8.3.2013 07:55
tereza.lindovska

XXX.XXX.234.86

Moje kladrubská kobyla nevydrží být nikde přivázaná.Přikrčí se a vší silou táhne.Ohlávky kupuju jako na běžícím páse, protože je vždycky přerve.Jejích 690kg zabere a buď praskne ohlávka nebo vodítko. Jakmile se utrhne, stojí na místě.Je to hrozný zlozvyk,na který jsem krátká.Terka

8.3.2013 08:48
didi

XXX.XXX.66.122

Naše malá rozvazuje tkaničky, když přijdu do výběhu v gumákách nebo perkách, nejsem pro ní tak atraktivní, jako v teniskách smajlík. Nepovažuji to ale za zlozvyk, spíše vynalézavost. Na práci a manipulaci s ní to nemá žádný vliv.

8.3.2013 16:51
marion108

XXX.XXX.175.6

Je s ním sranda od mala...smajlík umí se i odvázat z vodítka, prostě to žužle a tahá za to tak dlouho než to rozváže. Řešili jsme, že žužlal vodítko při vodění, ale to jsme mu museli zatrhnout... To už byl hodně nepříjemný zlozvyk...

10.3.2013 18:57
helčam

XXX.XXX.229.250

tereza.lindovska napsal(a):
Moje kladrubská kobyla nevydrží být nikde přivázaná.Přikrčí se a vší silou táhne.Ohlávky kupuju jako na běžícím páse, protože je vždycky přerve.Jejích 690kg zabere a buď praskne ohlávka nebo vodítko. Jakmile se utrhne, stojí na místě.Je to hrozný zlozvyk,na který jsem krátká.Terka

Tak když se utrhne a neuteče tak prostě nepřivazovat na pevno. Jen přehodit vodítko. Má očividně strach z toho být přivázaná. Chce to čas, a jistě tento problém půjde alespoň zmírnit.smajlík

11.3.2013 01:26
marion108

XXX.XXX.175.6

helčam napsal(a):
Tak když se utrhne a neuteče tak prostě nepřivazovat na pevno. Jen přehodit vodítko. Má očividně strach z toho být přivázaná. Chce to čas, a jistě tento problém půjde alespoň zmírnit.smajlík

smajlík Neuvazovat vůbec na pevno a pokud už to bude zvládat, tak vázat na rychlosmyčku, která se dá rozvázat jedním tahem... Zvykat pomalinku... Nejdřív ať vydrží chvíli, pochválit, a pak o něco déle a zase pochválit a takto postupně prodlužovat...

11.3.2013 06:49
makki

XXX.XXX.107.70

Co takhle zkusit uvázat ji na gumu. Já to kdysi zkoušela s vyřazeným gumovým šambonem. Guma pružila a koně to přestalo bavit, když zjistil, že tam není za co škubnout.

11.3.2013 07:22
suszenka

XXX.XXX.135.79

Taky sme vázali na gumu škubajícího se koně a pomohlo to :)

12.3.2013 10:38
žužu

XXX.XXX.160.185

Moja kobyla, keď sa ma snaží zaujať a ja si ju nevšímam, začne si celou svojou váhou šúchať zadok o bránku - to najkrehkejšie miesto ohrady, o čom ona veľmi dobre vie smajlík A vie, že vždy vtedy doletím - síce ju odohnať, ale doletím smajlík
Čo ma ale vytáča do vývrtky, je ten jej hlúpy zlozvyk - trieskať kopytom prednej nohy do dverí, keď chystám kŕmenie. Nedokážem ju to odnaučiť smajlík

12.3.2013 13:26
sally

XXX.XXX.70.138

Podobný zlozvyk jako uvedený výše, mlácení nohou do branky, když vidí, že nesu jádro a také lezení předníma nohama do žlabu při žraní. Zkoumání okolí způsobem, že si stoupnou na zadní a přední opřou o hrazení. Jako kozy.
Zvláštní je, že mi to dělají dvě kobyly po stejném hřebci ( SN Navar), ikdyž jinak nejsou vůbec příbuzné. Dělají to od hříbat a neměly se to od koho naučit, nikdo jiný ze stáda to nedělal a nedělá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.4.2013 14:57

marion108 napsal(a):

něco podobného mám doma :))smajlík,krade a pak to rozžvejká smajlík

15.4.2013 16:13
hakr

XXX.XXX.118.162

žužu napsal(a):
Moja kobyla, keď sa ma snaží zaujať a ja si ju nevšímam, začne si celou svojou váhou šúchať zadok o bránku - to najkrehkejšie miesto ohrady, o čom ona veľmi dobre vie smajlík A vie, že vždy vtedy doletím - síce ju odohnať, ale doletím smajlík
Čo ma ale vytáča do vývrtky, je ten jej hlúpy zlozvyk - trieskať kopytom prednej nohy do dverí, keď chystám kŕmenie. Nedokážem ju to odnaučiť smajlík

Taky jsem měla problém s kopáním do dveří, když se dělá krmení. A odnaučila. A jak? Prostě jim to nedejte. Ať zjistí, že mají smůlu a kopat jim nepomůže. Nakrmte ostatní(jestli máte), a ona jestli kope, tak ji přejděte, nedejte jí. To je pro ně nejhorší trest. Dejte jí třeba za deset minut, pokud musí dostávat žrádlo, ale ze začátku bych vynechala úplně.. Nebo prostě až bude v klidu, bez kopání. Kope, má smůlu. A když Vás uvidí jít pak s kýblem a začne kopat, tak nedat. Ono ji to za chvilku přejde, mám to vyzkoušený. U mě to funguje a už si nedovolí kopnout, jen stojí a čekají.

15.4.2013 18:11
alfi pav

XXX.XXX.230.254

Zkoušela jste ji přivázat přes duši od auta (duši něčím odolným k úvazu a kobylu na vodítko na úvaz)?

Já sice nemám útěkáře, ale v jednom zahraničním časáku jsem četla, že to pomáhá.
Použitá duše je dost pevná, aby koně udržela, ale zase pružná, aby si jako myslel, že vyhrál, když zabere.

15.4.2013 18:11
alfi pav

XXX.XXX.230.254

Zkoušela jste ji přivázat přes duši od auta (duši něčím odolným k úvazu a kobylu na vodítko na úvaz)?

Já sice nemám útěkáře, ale v jednom zahraničním časáku jsem četla, že to pomáhá.
Použitá duše je dost pevná, aby koně udržela, ale zase pružná, aby si jako myslel, že vyhrál, když zabere.

15.4.2013 23:42

alfi pav napsal(a):

Já vyzkoušela u hříbat uvazovat za ohlavku -za kroužek a když tahalo tak jsem parkrát změnila uvaz ze strany ohlavky a HLAVNĚ JSEM DBALA ZA KVALITNÍ KOVOVÉ KROUŽKY A S PŘEZKAMA a né vsuvky a buch ví jaké drátky do ohlávek-FUNGUJE.JAK JEDNOU ZJISTÍ ŽE TO POVOLILO TAK BUDOU ZKOUŠET,potvurkysmajlíksmajlík

16.4.2013 08:13
cucana

XXX.XXX.49.250

Můj valach je venku vždy bez ohlávky. Maximálně vydrží pár hodin si ji nechat nasazenou a pak ji sundá :) Na co by to nosil :) Co se týče úvazu bez problému, až na to jak je to déle tak si raději sundá opět ohlávku :)

16.4.2013 19:21
famona

XXX.XXX.146.16

Sundávání ohlávek je specialita hlavně poníků. V oddíle jsme kdysi měli hřebca, který byl teda fiškus. Když byl určitý čas na stání, tak musel mít i řemen kolem krku, který měl připevněný k ohlávce, protože tu dokázal sundat během chvilky. Uměl si i otvírat box, takže měl jištěné zavírání na 3 západky a občas se stávalo, že ho noví členové špatně zavřeli (zapomněli na ty spodní) a pak lítal po maštali. Uměl se po karpech prodrápat pod spodní tyčkou ohrady, takže poletoval od kobyl k mladým hřebcům, s kterými se pral. Ale jako prubíř byl v tom stádečku kobyl k nezaplacení. Měl svůj harém a byl spokojený jak želva a kobyle daly jasně vědět, kdy jsou v říji.

17.4.2013 19:59
lunin

XXX.XXX.88.250

Ahoj náš hřebec nevydrží mít ohlávku vždy ji nějak převlíkne přes nos a rozkouše nánosník .Kupovali jsme jich už tak 20 :DDD A 2letá klisna co mám, tak ta je odbornice na útěky.DOkáže prolést nebo podlést ohradu.Zkouší to tak dlouho dokud nepovolí kláda z ohrady a nebo se tak prohne, že ji podleze a napruží.smajlík

24.4.2013 10:01
kykyna

XXX.XXX.148.183

Mám tady taky jeden nepříjemný zlozvyk. Už s ním bojujeme několik let a marně - to že mi kůň ve cvalu kozluje. Neběží jediný cval bez kozla. Zkoušela jsem už vše - vyšlehat ho byčem, víc pobízet, aby neměl čas, ignorovat.... Nic nezabírá. Můj koník si vesele kozluje dál pod kýmkoli a já jsem se po těch letech už naučila, že nespadnu. Kdybyste někdo věděl důvod nebo řešení - sem s ním smajlík Je to totiž hodně nepříjemné a někdy nekončí u jednoho kozlíka,takže k vůli němu všichni brzdí,aby mě nesejmul...

24.4.2013 10:21

Ta moje kobylena zas řičí když mě jen očkem zahlédne,projdu stokrát a pokaždé zařičí,je to fajn ale pak to už i otravuje.
Také se naučila při vypouštění v ohradě se svou dospělou dcerou závodit která bude na konci ohrady dříve,ale je už sama a toto při vypouštění ji zustalo.spalene prsty a dleně od lonže na každodenim pořádku.smajlík

24.4.2013 12:45
hakr

XXX.XXX.118.162

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ta moje kobylena zas řičí když mě jen očkem zahlédne,projdu stokrát a pokaždé zařičí,je to fajn ale pak to už i otravuje.
Také se naučila při vypouštění v ohradě se svou dospělou dcerou závodit která bude na konci ohrady dříve,ale je už sama a toto při vypouštění ji zustalo.spalene prsty a dleně od lonže na každodenim pořádku.smajlík

Co se týče vypouštění do ohrady, mám taky zkušenost. Zkuste ji zkuste odvést na udidle, když bude chtít utéct, s udidlem neuteče. Nechat ji chvilku stát a pak pomalu zkusit sundat uzdečku. Mě se to osvědčilo. Dávat velký pozor aby nezdrhla dřív než ji pustíte, resp než sundáte uzdečku naplno. Pak se to naučí a jste zase na začátku. Ale pokud nemá za kým zdrhat - dcera už tam není - tak by toto mohlo pomoc.

24.4.2013 14:57

je pravda že jsem udidlo nezkoušela ale dostane několik minut zdravého pohybu a pak je jako dřív,ale spíše je to adrenalinHONEM HONEM PRYČ A PROTÁHNOUT SE.
Vypouštim z ruznych míst ohrady a i třeba 5min jen tak stojíme a čekáme ale cvakne karabina a frrrrrrrrrr :)))) a to je venku pořád,smajlík tak ji to vzácné nejni,že by člověk řekl je ji to vzacnéé.il.

24.4.2013 15:33
hakr

XXX.XXX.118.162

Já to pochopila, že to dělá při vkročení do ohrady. Jestli je ochotná tam 5 minut stát a pak až ji odepnete a běží, tak to je ještě dobrý, mě to dělali při vchodu do ohrady, pomohlo až udidlo. Taky v tom byl adrenalim rychle vyrazit a klidně na druhý straně výběhu stát. To jo, to jim jde.

24.4.2013 15:39

ja vchazim do ohrady a koně vypouštim až když se čelem otočíme ke vchodu ohrady a zády pastvině,protože je né jeden vážny uraz vypouštět kone z ruky smer do ohrady takhle se musí otočit ne nedej bože v radosti při odskoku nevyhodí a nikoho nesejme!a při vypouštění více koní se mi to i osvědčilo-kobyla a 2 její hřibata.vodím je na 1 lonži.a vodítku.

24.4.2013 15:43
hakr

XXX.XXX.118.162

samozřejmě otočit, zádí k pasvině. Měla jsem vychcánka co se naučil couvat a zdrhnout. Jestli, tak zkuste to udidlo. To by mohlo projít.

24.4.2013 18:13
marion108

XXX.XXX.175.6

hakr napsal(a):
samozřejmě otočit, zádí k pasvině. Měla jsem vychcánka co se naučil couvat a zdrhnout. Jestli, tak zkuste to udidlo. To by mohlo projít.

Přesně tak...smajlík A ještě je taky dobrý fígl mít v ohradě na zemi mrkev nebo suchý chleba a nechat si je vzít to až se pustí z vazáku. To zabralo na toho mojeho parchantíka asi nejvíc... Prostě se naučil, že si to může vzít až odepnu vodítko a pak takhle čáru už prostě nebral, protože co kdyby se tam náhodou objevila další mrkvička...smajlík

24.4.2013 18:16
hakr

XXX.XXX.118.162

marion108 napsal(a):
Přesně tak...smajlík A ještě je taky dobrý fígl mít v ohradě na zemi mrkev nebo suchý chleba a nechat si je vzít to až se pustí z vazáku. To zabralo na toho mojeho parchantíka asi nejvíc... Prostě se naučil, že si to může vzít až odepnu vodítko a pak takhle čáru už prostě nebral, protože co kdyby se tam náhodou objevila další mrkvička...smajlík

Děkuji za tip, kdybych náhodou potřebovala, tak vyzkouším. Díky, to mě předtim nenapadlo, jelikož se mi s pamlskama moc pracovat nechce, ale toto by šlo. smajlík

24.4.2013 21:31

to by platilo na mladou ,ta sežrala na co přišla a byla pořád jak anorektička :))))ale to je vedlejší maminu by nezajimal ani vagoon žvance-když má křídla tak je použivá smajlíksmajlík,ale když ji po žních nechavám na volnáska proběhnout po polích na procházce tak to nedělá,proběhne se podél koleje od kobbajnu a zas krouží kolem mě!! jsou to potvory vyčuraný a díky za ně !!! :)))smajlík

30.4.2013 20:00
homnika

XXX.XXX.19.64

Ahoj, dcerka má starší kobylu Sissi. Je to rodinný miláček. Když s ní vjede do veliké louže, nebo na kraj rybníka, Sissinka hrabe přední nohou a mokré jsou obě. Nevím, jestli to je zlozvyk, ale za zlé jí to nemáme.

30.4.2013 22:13
marion108

XXX.XXX.175.6

homnika napsal(a):
Ahoj, dcerka má starší kobylu Sissi. Je to rodinný miláček. Když s ní vjede do veliké louže, nebo na kraj rybníka, Sissinka hrabe přední nohou a mokré jsou obě. Nevím, jestli to je zlozvyk, ale za zlé jí to nemáme.

Tohle dělá hodně koní, velice rádi hrabou do vody... smajlík

iris123

10.5.2013 10:47
iris123

XXX.XXX.11.160

Dobrý den,
chtěla bych poradit, máme konika ve stáji a pořád hrozně pije, udajně jak byl mladý byl ve stádě utlačovaný že možná trpěl žízní a teď to dohání. Nyní má stály přístup k vodě, samozdřejmě nasledkem piti je pročuraná hromada slámy, a ráno je špinavý jak čuník protože rád leží :) . Tak se chci zeptat zda ma s tím někdo zkušenosti jestli s tím někdy přestane nebo mu můžem nějak pomoct. Měli jsme tam veterinaře a nemocny neni, špatne ledviny nema ani cukrovku. Jestli to je to jen v jeho hlavě a zda ho to přejde. Všem děkuji za rady smajlík

26.6.2013 12:58
moňas22

XXX.XXX.145.7

To je přesně problém tý mojí mrchy.. Ani při čištění prostě nedokáže být přivázaná, jakmile zjistí, že je napevno přivázaná, udělá cokoliv, ať už je to stavění se na zadní, škubání tahání, jen aby se z toho dostala. Někdy to odnese ohlávka, jindy vodítko, taky pak čumí jak puk a dál se nehne, hlavně když je volná. Také nevím co s tím, v létě jsem měla v plánu jezdit na vandry, ale když prostě nezvládne být přivázaná, tak nevím, asi s ní v noci budu muset být vzhůru:smajlík

27.6.2013 15:22
jury

XXX.XXX.113.230

iris123 napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych poradit, máme konika ve stáji a pořád hrozně pije, udajně jak byl mladý byl ve stádě utlačovaný že možná trpěl žízní a teď to dohání. Nyní má stály přístup k vodě, samozdřejmě nasledkem piti je pročuraná hromada slámy, a ráno je špinavý jak čuník protože rád leží :) . Tak se chci zeptat zda ma s tím někdo zkušenosti jestli s tím někdy přestane nebo mu můžem nějak pomoct. Měli jsme tam veterinaře a nemocny neni, špatne ledviny nema ani cukrovku. Jestli to je to jen v jeho hlavě a zda ho to přejde. Všem děkuji za rady smajlík

Měla jsem takovou kobylu, při rozboru krve se zjistilo, že má málo bílkovin a nemůže si je vytvořit. Nějakou divnou reakcí se jí to v hlavě špatně spínalo a měla stálý pocit žízně. Propracovala se k 70 litrům za den. Denně. K tomu se pak přidružily koliky, špatné trávení obecně, apatie, vyhublost. Během 3 let se to stupňovalo a léčily se (nebo spíš zmírňovaly ) příznaky. Žrala jako nezavřená a byla jako plot. Měla napaječku, nevěděli jsme, že tolik pije, až jsem jí ji vypnula a nosila jí vodu v kýblech, pak se to ukázalo. Potom se udělaly rozbory a ukázaly se ty bílkoviny. Dávala jsem jí do žrádla Aminosol, není to drahé, dá se to koupit bez receptu, Bylo to na doporučení vetky. Jsou to aminokyseliny, které by si měl kůň (nebo jiný tvor) vytvořit sám, ale občas dojde k poruše, třeba vlivem stresu a zablokuje se to. Ten preparát zabral téměř hned, kobyla se přestala tak strašně cpát, přestala luxovat vodu v kýblu a za týden byly testy v pohodě, ale ono to na ní bylo i vidět, měla zase jiskru a postupně nabírala. Prostě se to celé znova nahodilo. Od té doby, když je kůň "rozchlastaný", tak mu to dávám. Když to nepomůže, tak to neublíží. Ale co jsem kdy ve stáji viděla a na mé doporučení to dali, tak to zabralo.

3.7.2013 19:19
kykyna

XXX.XXX.102.189

Mám tady taky jeden nepříjemný zlozvyk. Už s ním bojujeme několik let a marně - to že mi kůň ve cvalu kozluje. Neběží jediný cval bez kozla. Zkoušela jsem už vše - vyšlehat ho byčem, víc pobízet, aby neměl čas, ignorovat.... Nic nezabírá. Můj koník si vesele kozluje dál pod kýmkoli a já jsem se po těch letech už naučila, že nespadnu. Kdybyste někdo věděl důvod nebo řešení - sem s ním Je to totiž hodně nepříjemné a někdy nekončí u jednoho kozlíka,takže k vůli němu všichni brzdí,aby mě nesejmul...

3.7.2013 22:10
br.jana

XXX.XXX.245.244

kykyna napsal(a):
Mám tady taky jeden nepříjemný zlozvyk. Už s ním bojujeme několik let a marně - to že mi kůň ve cvalu kozluje. Neběží jediný cval bez kozla. Zkoušela jsem už vše - vyšlehat ho byčem, víc pobízet, aby neměl čas, ignorovat.... Nic nezabírá. Můj koník si vesele kozluje dál pod kýmkoli a já jsem se po těch letech už naučila, že nespadnu. Kdybyste někdo věděl důvod nebo řešení - sem s ním Je to totiž hodně nepříjemné a někdy nekončí u jednoho kozlíka,takže k vůli němu všichni brzdí,aby mě nesejmul...

tohle mi dělal hřebec po obsednutí ve 3letech a trvalo to dobrých 5 let než přestal, úplně vám rozumím. vždycky nabral tempo, hlavu dolu a jelo se. Hodně mi pomohla práce na jízdárně, na menším prostoru časté přechody klus- cval nebo krok-klus-cval, protože kozloval hlavně v terénu, ale tou jízdárnou se to spravilo, ikdyz jeste ted si parkrát vyhodí. Nevím jak je váš koník starý, ale jak říkám, toho mého to přešlo nedávno. Jinak chci zdůraznit, že ze začátku mi tohle dělal i na jízdárně i na kruhu.

5.7.2013 09:23
kykyna

XXX.XXX.148.183

Koníkovi už je dnes 18 let, ale jestli to před tím dělal, netuším. Spolu jsme 4 roky před tím znal jen jízdárnu jízdárnu...Kdoví jestli se alespoň párkrát v roce dostal do terénu...Zanechalo to na něm jednu nepříjemnou věc - je neskutečně levej na nohy, stačí kamínek a on o něj zaručeně zakopne smajlík Navíc je hoodně vysokej, takže celkově trochu motovidlo.. Ale musím říct, že kozluje hlavně na velkém prostoru - louky, pole...V lese na cestě to udělá zřídka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík