Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2013 14:01
terr

XXX.XXX.8.11

Dobrý den, mám takovou prosbičku, nevíte někdo, jak vyrobit poprsák? :)
Předem díky:) smajlík

15.3.2013 14:22
suszenka

XXX.XXX.135.79

Za mě je jedna rada: Koupit koženej. vždycky bude vypadat líp, bude líp zpracovanej, funkčnější a vydrží. Případně nechat vyrobit na míru. Mám kamaráda co dělá z kůže, udělá téměř cokoliv. Chceš anglickej nebo westernovej?

15.3.2013 22:20
terr

XXX.XXX.8.11

Anglickej, ale já si chci právě vyrobit něco doma, už se strašně nudím, tak chci začít něco dělat, a i kdyby nevydržel, .. tak to vůbec nevadí:)

15.3.2013 22:36
helčam

XXX.XXX.234.206

Tak to naprosto rozumím :D. Taky teď vymýšlím, co na koně vyrobit. Ale spíš, než že bych se nudila mám chuť něco originálního kutit. Co se týče poprsáku, kůže by byla opravdu nejlepší, ale na vlastní výrobu je to dost těžké.
Takže v první řadě je třeba rozmyslet si typ poprsáku a na co ho chcete. Já mám třeba ráda takový ten s kolečkem uprostřed a rozbíhající se do 3 stran - k sedlu a k podbřišníku (nevím přesně jak se jmenuje, nechci si zbytečně vymýšlet, ale používá se běžně na skákání - tam bývá částečně gumový. Protože účelem poprsáku, je pomáhat "držet" sedlo, nedoporučovala bych pokoušet se vyrábět provazový - provaz je ostrý. Jediný schůdný materiál, který mě (na pevné části) napadá je tedy nylon (popř. syntetické popruhy z jiného materiálu? netuším zda se popruhy vyrábí i z něčeho jiného). Tyto syntetické "popruhy" jsou často dosti pevné, zároveň nejsou ostré a dají se dobře prošívat (narozdíl od kůže). Pokud budete poprsák šít, doporučuji obuvnickou niť (je to snad ta nejpevnější, co se dá sehnat a narozdíl od režné tak nepodléhá biologickému rozkladu - což je důležité kvůli působení potu.). Víc asi bohužel poradit nemůžu. Každopádně myslím, že je to zvládnutelný úkol a držím palce smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2013 22:50
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak ho udělat se myslím dá odhadnout z fotky, třeba: https://www.ifauna.cz/images/mforum-foto/foto/201007/4c2c68c7414d7.jpg. Když se podíváš kde je co s čím spojené a prošité mělo by to jít.

15.3.2013 23:04
eluschi

XXX.XXX.45.2

Mohla by jste sem dát kontakt na toho kamaráda? Za jaké dělá ceny? Právě zháním poprsák a brašny...

15.3.2013 23:07
terr

XXX.XXX.8.11

Děkuji mockrát! smajlík
Kdyžtak přidám později fotku, ale jak se znám, tak začnu dělat poprsák a skončím u odpocky nebo tak :D

15.3.2013 23:35
suszenka

XXX.XXX.135.79

eluschi napsal(a):
Mohla by jste sem dát kontakt na toho kamaráda? Za jaké dělá ceny? Právě zháním poprsák a brašny...

Tak to je přesná trefa. Jedny brašny má teď na prodej, a poprsák by vyrobil. Případně i brašny na míru a podle přání.
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/22552163/Westernove-sedlove-brasny.php Tak ho kontaktujte a snad se nějak domluvíte. Můžu ho jen doporučit, nedělaá kvantitu, ale kvalitu :)

17.3.2013 15:41
eluschi

XXX.XXX.65.18

suszenka napsal(a):
Tak to je přesná trefa. Jedny brašny má teď na prodej, a poprsák by vyrobil. Případně i brašny na míru a podle přání.
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/22552163/Westernove-sedlove-brasny.php Tak ho kontaktujte a snad se nějak domluvíte. Můžu ho jen doporučit, nedělaá kvantitu, ale kvalitu :)

děkuji moc smajlík

25.3.2013 10:18
suszenka

XXX.XXX.135.79

eluschi napsal(a):
děkuji moc smajlík

Tak jak dopadla domluva? Doufám že kamarád nezklamal :)

26.3.2013 22:33
eluschi

XXX.XXX.6.2

Ne nezklamal kontaktovala jsem ho a domluva s ním byla skvělá poslal pár návrhů. Ovšem než jsem mohla změřit rozměry sedla tak jsme museli kobylku utratit - zlomila si nohu- a jelikož její sedlo nesedí žádnému jinému koni ze stáje tak jsem obědnávku zrušila....Brašny by mi jen ležely doma

27.3.2013 00:27
helčam

XXX.XXX.229.198

To je moc smutné, bohužel se občas stává, upřímnou soustrast :(

27.3.2013 17:17
suszenka

XXX.XXX.135.79

Tak to je mi moc líto. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík