Tak to jo Jaru, sem si říkala, že bez světla by tak krásný nebyly A neboj, jara se dočkáme, chca nechca, hlavně aby bylo hezký
Moc zdravím tebe i šiko Jarušku a samo Oldu, občas sem najuknu
Ivčí ahoj, ráda tě "slyším" To víš že žiju, sice se dějou věci, ale znáš mě, su nezmar, jen tak něco mě neudolá
Momentálně jsme tu ve sněhové kalamitě a vánici, ale mně to neva, naopak, s chutí sem vyjela s kámoškou na kafčo a těch 15 cm sněhu na silnici ( mimo 25 cm během pár hodin! ) si doslova užívám
Zrovna přemýšlím, že naložím štěnda a vyjedem si tudle kousek
Páč chodit teďka moc nemůžu, ale brmání jakž takž jde - nejideálnější poloha je plyn na podlaze a neřadit, pak mě noha nebolí
Doufám že jsi o.k. a co Aiduška?
Tak se holky opatrujte
Dnešní 15. hodina, čili teprvá začátek
Máťo,koho jsi nakopla,že Tě bolí noha?
Fríčko je náádhernej,ty chlupy,to je krása,já jsem si říkala,že bych huňatýho psa nikdy nechtěla,ale když vidím Fríčka,tak asi změním názor,je fakt moc pěknej.
A aspoň mu není v zimě zima,Fous se tu chudák klepe jak ratlík.
A myslíš,že si někam zaleze?
No nezaleze,páč by mu mohlo něco utýct,
kdyby neležel u vrat.
Včerejší prasátko.
A dnešní prasátko.
Já se z něj fakt picnu,on do toho přístřešku s tím senem nezaleze a nezaleze,jenom když jsem tam já,tak tam za mnou jde,když mu dám vodítko kolem krku,ale jak odejdu,tak milostpán tééž odchází.
A radši se jde projít.
Nezbyde mi nic jinýho,než ho ráno nekrmit a hned ho dát do výběhu,jinak se to seno tam žrát fakt nikdy nenaučí,za chvíli bude tráva a on než by vlezl si pro seno,tak bude ždíbat to nic,co poroste,a nedovedu si představit,jak mi tu chodí koňská kostra.
Báboo,pusť mně tam,já to sním,když on to nechce a je to vlastně volný...
Jaruško, kráááásnááá amarilka, mě kvetla na Vánoce a měla květy jen tři
Mě z toho počasí už asi vážně hrábne....za včerejšek napadlo určo tak 20čísel, jen kdyby to nebylo mokré jak hnuj...fuj
foto ze soboty, sníh minimálně a hlavně sluníčko
Já se z toho sněhu taky moc nevidim,
už jsem fakt spíš počítala s tím,že se bude oteplovat,a né ochlazovat...
Rozinka tam vypadá překvapeně.
Markét,ohledně tý kytky-znáš to pořekadlo o tom sedlákovi s těma bramborama?
Tak ten sedlák,to jsem já...
jaruska
napsal(a):
Máťo,koho jsi nakopla,že Tě bolí noha?
Fríčko je náádhernej,ty chlupy,to je krása,já jsem si říkala,že bych huňatýho psa nikdy nechtěla,ale když vidím Fríčka,tak asi změním názor,je fakt moc pěknej.
A aspoň mu není v zimě zima,Fous se tu chudák klepe jak ratlík.
A myslíš,že si někam zaleze?
No nezaleze,páč by mu mohlo něco utýct,
kdyby neležel u vrat.
Včerejší prasátko.
Hihi nikoho, omdlela jsem na schodech a praej kotník a levý koleno to holt odnesli
Děkuju za Eframa Musím říct, že mně se taky moc líbí, i když je to takovej drant
Zima mu fakt není ani omylem a i kdyby byla, nestihl by si toho všimnout, šílenec
Fous je trdlo, ale takových psů je hodně, člověk pak musí "myslet za ně", jináč by si truhlíci fakt ublížili
Ivčí, Aiduška je letitá, ale krásná a ten věk jí hrozně přeju! Každej pejsek by si zasloužil dlouho a dobře žít
Dej jí za mě velikou pusu, jo?!
Šikulka krásná....
Tak a já už mizím, pa a zase někdy Posílám sněžného Bidíčka, ze včerejšího podvečera
Jo a kdybysme vám moc chyběli , tak se občas vyskytujeme v nějakým zvířecím časáku, naposledy humorně v Haf a Mňau č.3 a hned budete vědět, že a kterak žijeme
Pa pa.
jo jaruško už mám novej termín. pojedu do motola 7.5. mám tam bejt docela brzy, takže pak mě čekej jsem vážně ráda, že jsem nejela včera
Mátí,to je mi moc líto,že jsi takhle upadla blbě,
ale já myslím,že to dopadlo ještě dobře,pokud člověk omdlí na schodech,myslím,že jsi mohla být potlučená ještě daleko hůř.
Tak držím všechno,co mám,ať jsi zase brzo fit,snad to s tím kolenem nebude na dlouho
,kolena jsou potfory.
Taky ani nevím,že takový časopis existuje,musím tedy někdy kouknout.
Agbíšek je pořád stejně náádhernej.
Ivčo,koníci válecí jsou krásný,
ale Aida je nejlepší.
Dnešní převlíkání,ráno bylo sněhu ještě dost,ale přes poledne to roztálo a je všude vody mraky..
Ale to sluníčko už krásně hřeje,já byla dneska u koní v tričku,sice to pofukovalo,ale když zrovínka nefoukalo,bylo nádherně.
Ivčo,já na to taky myslela,co bys musela za hrůzy bejvala na těch cestách zažít
,taky jsem byla ráda,že Ti to přeložili,a v květnu už určitě bude náádherně.
Monďásek takhle vždycky,když dopije,tak nechá takhle vyplazenej kousek jazyka.
mááám moooc
každej druhej den si rozkrájím jablo a suším ho u kamen
ale dochází mi materiál
jaruska
napsal(a):
Monďásek takhle vždycky,když dopije,tak nechá takhle vyplazenej kousek jazyka.
gaston to taky dělává dřív když byl v boxu tak nechával hlavu venku a pak zbytek tý vody plival lidem po hlavě
měli jsme vedle bedýnku na čištění a sedávali jsme na ní
hmm teď to poslední sněžení mi zrušilo nejmíň deset tyček a ohradníky byli komplet na zemi
naštěstí většina se nějak narovnala, jak to odtálo, ale stejně budu muset opravovat a kupovat dost nových
honza není línej, ale opatrnej na práci néé
ono na levou ruku se mu to hodně klouzalo a pletl se mu tam bordel, tak byl trošku nejistej co dělat
mě se líbilo, jak chodil
moc
a jsem moc ráda, že už nikam nespěchá
jaruska
napsal(a):
Markemic,koukala jsi,jak dopadla Batule?
Hrůza,co???
To by člověk nevěřil,že takhle může dopadnout kobyla,kterou člověk znal,
nebýt té slečny nebo paní,co si jí koupila,tak kdo ví,jak by dopadla,
myslím,že dobrého konce by to nemělo...
Jaruško, taky jsem nevěřila vlastním očím...Bylo mi z toho včera dost těžko, když jsem to zjistila...chudinka moje malá, taková krásná kobyla to byla, všechno mě naučila, milovala jsem jí. Nechápu to. Žila jsem v domnění, že je stále u Pažoudků
Díky holčině, že jí koupila a dává do kupy, ta kobyla si to sakra zaslouží....
joripage
napsal(a):
Jaruško, taky jsem nevěřila vlastním očím...Bylo mi z toho včera dost těžko, když jsem to zjistila...chudinka moje malá, taková krásná kobyla to byla, všechno mě naučila, milovala jsem jí. Nechápu to. Žila jsem v domnění, že je stále u Pažoudků
Díky holčině, že jí koupila a dává do kupy, ta kobyla si to sakra zaslouží....
?????
https://www.ifauna.cz/kone/nemodforum/r/detail/1458548/stokrat-omyte-co-myslite-kdy-porodi-jake-mate-zkusenosti
Ivčo,podívej se sem,tam je fotka kobyly,kterou jsme s Markét znaly obě,taky se mi tomu nechce pořád věřit,já taky měla za to,že je u Pažoudků,ale asi ne,protože nevěřím,že tohle by Jirka dokázal.
bospor
napsal(a):
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/22670780/Vozik-na-cisteni-osetrovani-sedlani.php
Ivčo,už se vidím,jak v tom bahně to tlačím s tím mým westernovým sedlem,
to bych to tam dotlačila a na ježdění už by mi nezbejvalo sil.
Ale uvažovala jsem o něčem podobném,kdyby sem někdo přišel na ustájko.
Ivčo,to máš plastový tyčky nebo dřevěný?Z tý fotky je prd vidět.No ty plastový toho asi moc nevydržej,když je takhle sníh,tak se ohnou a asi některý i prasknou,
ty jsou tak na léto,a nesmí moc foukat vítr.
Já jsem dneska objevila taky jeden kolík,že tam drží jen silou vůle,
tak odpoledne poprosím Oldu,ať obejde s palicí ohradu a pozatlouká ty uvolněný.
To je furt něco.
Taky doufáme,ta si tohle teda rozhodně nezasloužila,bejvala by si urvala sama nohy v military,co s ním chodila,dokonce jednou snad vyhrála Zlatou podkovu nebo něco podobně významnýho,pamatuješ,jak to psali ve zdejších Slánských listech a Batule byla myslím na úvodní stránce s Jirkou..
jaruska
napsal(a):
Ivčo,to máš plastový tyčky nebo dřevěný?Z tý fotky je prd vidět.No ty plastový toho asi moc nevydržej,když je takhle sníh,tak se ohnou a asi některý i prasknou,
ty jsou tak na léto,a nesmí moc foukat vítr.
Já jsem dneska objevila taky jeden kolík,že tam drží jen silou vůle,
tak odpoledne poprosím Oldu,ať obejde s palicí ohradu a pozatlouká ty uvolněný.
To je furt něco.
plastový samozřejmě oni jsou fajn, ale takovýhle sněhový kalamity jim prostě nesvědčej
jaruska
napsal(a):
Markét,nevím,co by se muselo stát,Jirka má nádhernej areál,byli jsme tam loni dokonce na hobíčkách,ale maštale jsme neprolejzali,a o koních jsme se s Jirkou nebavili,neměl moc času,jak to organizoval.
Netuším,proč ta Batule takhle dopadla...
Vím, že to mají velký v těch Pšovlkách, právě proto tomu nerozumím...Třeba prodal v dobré víře, že se kobyla bude mít dobře, ale právě už jen to, že by jí dal pryč, mi nějak neladí...No, co my víme...
jaruska
napsal(a):
Taky doufáme,ta si tohle teda rozhodně nezasloužila,bejvala by si urvala sama nohy v military,co s ním chodila,dokonce jednou snad vyhrála Zlatou podkovu nebo něco podobně významnýho,pamatuješ,jak to psali ve zdejších Slánských listech a Batule byla myslím na úvodní stránce s Jirkou..
Pamatuju Jaruško, moc dobře. Fakt to byla strašně šikovná a hlavně hodná kobylka. První a asi jediná koňská láska
Docela se divím, že jsem jí nikde v inzerci neviděla, a že jsem maniak a prohlížím všechno...No, možná dobře, kdybych jí poznala(na první pohled určitě ne, pamatuju si jí uplně jinak), tak bych byla schopná udělat cokoliv, jen abych jí pomohla... Opravdu díky osudu za to, že si jí koupila již zmíněná holčina a doufám, že jestli už porod proběhl, že jsou oba v pořádku
bospor
napsal(a):
holky prosím nevíte někdo jak se jmenuje ta firma u říčan co prodává sušenej česnek pro koně??? mě se kouše pc a nějak se mi ztratila mozila i s odkazama a já si prostě nemůžu vzpomenout
Prodejna krmiv se jmenuje Animo
odkaz: http://www.centrumkrmiv.cz/
Ahojky všichni, já nějak poslední dobou nestíhala.
Maťo ahoooj! Pesany máš krásné jako vždy a dej se dokupy..takhle se potlouct na schodech..brrr...
To já po tom zápalu plic pořád kašlu jako tuberák ještě.
Jaruško, kde se dá koupit takový vysoušeč?.To je super věc! Já miluji křížaly!
Jinak u nás to rozhodně nevypadá na jaro. Teda je fakt, že ten první jarní den bylo hezky, ale to bylo.... od včera hnus, vánice. Nejhorší je, že holčí fakt čekala jaro, takže půl kožichu už má pryč a normálně se to z ní sype dolů. Jak ji přelíznu kartáčem, tak se to sype jako z cukřenky bílo .
O víkednu jsem fotila v sobotu kamarádce kobylu na jízdárně jak skáče a jejího ovčáka a vlčáka a druhý den dojely holky k nám na louku a fotila jsem je na koních a pak ještě naše holky na Beníkovi, Betty a Usa na volno si s Betty hodila párkrát pořádný dostih.
Lucí,o tom počasí mi ani nemluv,
je to děs i s běsem,
tady je mráz jak v Rusku,
fakt už mám z toho docela slušnou depku.
Lucí,sušičku jsem koupila normálně v Elektru,já právě ty křižaly taky miluju a jí je celá rodina,já je nejdřív sušila v troubě,jenže se mi 2 x stalo,že jsem milou troubu zapla,a v tu ránu,jak jsem šla dělat něco jinýho,jsem na milou troubu samozřejmě zapomněla,že jo
,takže milé křížaly byly černoši,
tak už jsem se fakt naštvala a dojela koupit tu sušárnu.
Ale já jí opravdu využiju celej rok.
Jo,a ke všemu se mi něják zasekl můj drahej Olympus,
tak jelikož je ještě v záruce,tak s ním pošupajdím,nesnáším,když mi nefunguje Fotyho přístroj a PC.
Naštěstí mám ještě jeden foťák,
taková nouzovka.
No jo,když se daří,tak se daří...
No to je pech, tak snad to dají dokupy.
Na tu sušičku se podívám
Tady právě je hnusně, ale budu muset jít ke koním. Dneska mám volno a slíbila jsem, že na koně dohlídnu, majitelka je mimo na chvíli.. a usa už bude řvát kde jsem. Ale včera jsem ji normálně dalal deku večer jak jsem ji dovedla. Byla celá promočená a nechi aby byla nachlazená. Takže jsme ji vydrbala ručníkem, hodím na ni vždycky vrstvičku sena a pakdeku..ono se to pak hezky zahřeje a koně nestudí případně deka, která navlhne. Krásně se mi vysuší.
Naše hemelky už se taky daly do línání docela hezky,
ale já to z nich ještě neodrbávám,je tu fakt zima hrozná,tak abych zbytečně nemusela dávat deky,tak je nechávám být,akorát Šoník má deku,ale ostatní ne,ten by mi tu zmrznul bez tý deky,on se na tom větru hned klepe jako sulc,jak byl zavíranej na noc do zavřenýho boxu,tak si to asi bude dlouho pamatovat.
Chtěla bych,abych mu příští zimu deky dávat nemusela,aby se aklimatizoval,ale tož to uvidíme...
Ty asi taky dáváš Usině deku,nebo ne?
Ne ne, já Usu nedekuju, ale včera přišla fakt promočená. Ona doma neleze ven když prší nebo padá mokrý sníh. Ale jak je u koní, tak kolikrát Beník zaleze do stáje a holky vyhodí ven a ty tam stojí pod stromem, ale stejně na ně prší nebo sněží.... No a Usa už má fakt málo té srsti, tak už to tolik neizoluje. Dneska tam taky půjde na kratší dobu, ale stejně tam jdu, tak ji tam pár hodin nechám.
No,to je njhorší,když si nemůžou zalézt někam,kde by byli v suchu,ten Šoník je taky takový tvdlo,ten do toho přístřešku sám nevleze,pořád ho tam navádím,se mnou jde,chvilku tam požere seno a já jdu pryč a on pak za chvíli vyleze,ale už tam nevleze,ach joo,já nevím,jak ho to naučit,
tady nejde jenom o to,že má v přístřešku seno,že by se tam mohl jít najíst,ale i o to,že když bude lejt,tak si může zalézt se schovat a bude v suchu,takhle on tam strčí jenom hlavu a je to.
Dituška se to naučila hned,ale ten Šoník je nějákej pomalejší nebo co.
Usa doma je ve stáji pořád zalezlá jak je hnusně. Čičí ven jak leje nebo sněží, ale je v suchu.
Ale u koní si není jistá. Prostě ji není stísněný prostor příjemný....znáš to..nevěří a má špatné zkušenosti. Neustále se bojí, že ji někde někdo rozplácne o zeď. Takže dveře stáje musí být dokořán, aby to bylo fakt jako přístřešek..to tam vlezou i všichni. Ale stačí jak se na ni někdo blbě podívá a vystřelí ven. Máš vidět ten stres, jak stojí vzadu a baští třeba seno a přijde Betty, to ještě bere..jí celkem věří, i když si ji Beťule občas štípne ať ji uhne. Ale jak vleze Beník, tak tomu až tak nevěří, občas nakopne obě kobyly ať vystřelí, protože jíídlooo je všeeechno jeho . Takže ten už jen vleze do té stáje a Usa jak je zavřená jimi v šachu vzadu, tak to je hysterie a stres a neví jak by proběhla do volného prostoru. Takže pokud Beník není zaparkovaný až vzadu a ona nemá místo u východu, tak radši stojí venku...je to pro ni bezpečnější, ač nesnáší déšť, tak trpí radši venku...
Jaruško, tak mamka směr Slaný tedka nejezdí :( ale snaha byla.... jinak tu sušičku máme doma taky, sušíme v ní houby, jablíčka a třeba i švestky - je vypeckujeme a dáme sušit.
Holky zejtra, když se nic neposere - jestli jo, tak mě mrskne. Odvážím kobylu zpátky do DĚČÍNA majitelce. Takže mi držte palce, ať mi to vyjde..... Sousedi mi půjčí koníka( buď sportovního ponnyho, nebo arábka s huculem, strašně fajn koníci, občas se na nich u nich svezu) než si koupíme koně - počítám že dřív jak do prázdnin to nestihneme, fakt už jenom pořádně a trpělivě budeme vybírat.
Nejsem si totiž vůbec jistá, jak by to Evita bez koní přežila, chvíli je nevidí a je strašně ve stresu - ve sportovní stáji byla docela izolovaná od koní, tak tedka k nim má až moc silný vztah, vim že doma třeba vydrží hodinu, ale někdo u ní vždycky je - protože fakt vyvádí...
Holkyy,tak Šoník dneska POPRVÉ vlezl po tejdnu SÁÁÁM do přístřešku,
a já tady brečím,že se to snad nenaučí..
Tak se to vyplatilo,že jsem ho tam snad 100 x zavedla,a on zase 100 x vylezl,ale dneska už asi konečně zjistil,že se tam může dojít nabaštit i sám,bez mojí asistence,
no zaplaťpánbůh....
Už jsem to fakt vzdávala pomaloučku...
Tak to je super, že tam vlezl sám! Já jsem taky zrovna dovedla Usu domů a jak jsme tam šla, tak už se stmívalo a koukám, nikde žádný kůň. Tak volám jak jdu k ohradě a všichni tři se vynořili ze tmy ze stáje...byli tam nasáčkovaní všichni Ale včera jak padal déšť se sněhem, tak holky byly vyhozené venku
a dneska jak jen padá jemný snížek teď, tak všichni zalezlí....fakt mi to někdy hlava nebere. Ale ono stačí jak tam prcek udělá bububu a holky jdou radši pryč...
Teda ta závislost na koních je někdy nepříjemná. Fakt je, že je výhoda, když ten koník je zvyklý a nevadí mu to, že jdou koně pryč, je hodiny sám a tak.
Jsem konečně přeuložila fotky ze soboty a hodila na Rajče, tak můžete juknout, kdo neviděl už na fb...
Kamarádky kobča a psi...
http://luciekolatorova.rajce.idnes.cz/16.3.2013_-klisna_Lussi%2C_Agnes_smecka_Baron_-_Ceskoslovensky_vlcak_a_Kaligo_-_Nemecky_ovcak_cerny/
Zítra musím dodělat fotky z neděle...Těch je ještě víc....
Pěknej koník.
Tý jo,Lucí,Vy tam máte sněhu,
tady naštěstí už žádnej není,
ale zima pořád se tu drží,můra jedna.
Nám se právě takhle,když promokne,klepe Monďásek,
Moruš nee,
tak radši,když vidím,že sněží nebo prší a je zima,tak mu dám tu deku,než pak léčit koně,minulej rok,jak byla ta ukrutná zima,jak to fučelo od toho Ruska a bylo - 25,tak nudlal prozměnu Pierot,Moruš a Dituška,ale Monďásek ne,
protože u toho nesněžilo a nepromokl,ale on prostě jak promokne,tak se klepe.Naštěstí jsme nudle zvládli bez doktorů a koníci jsou O.K.,ale radši to hlídám.
Naše naštěstí závislý na sobě nejsou tak,aby se nedali ovládat,kdykoliv s jakýmkoliv koněm odjedeme se samotným ven a on to neřeší,ani ten,kterej tam zůstane sám,je to o zvyku,Moruš to taky zkraje zkoušela,že na vyjížďku nepůjde od koní,bylo docela prča jí dostat z vesnice,
ale zjistila,že já nepovolím a ona že se zase vrátí,tož to potom pomaloučku přestala zkoušet,a klucí,ty jsou v pohodě oba dva na tohle,oni zůstanou ve výběhu úplně v klidu a čekají,až se kolegové vrátěj.Ale je to nepříjemný,když koník zůstane sám a začne tam magořit,
to člověk celou dobu trne,aby si neublížil,ale naučit se to opravdu dá,není to hned,jak si každej představuje,ale časem,když se to dělá pravidelně,že se koně oddělujou,tak je to vždycky lepší a lepší.
jaruska
napsal(a):
Holkyy,tak Šoník dneska POPRVÉ vlezl po tejdnu SÁÁÁM do přístřešku,
a já tady brečím,že se to snad nenaučí..
Tak se to vyplatilo,že jsem ho tam snad 100 x zavedla,a on zase 100 x vylezl,ale dneska už asi konečně zjistil,že se tam může dojít nabaštit i sám,bez mojí asistence,
no zaplaťpánbůh....
Už jsem to fakt vzdávala pomaloučku...
tak gratuluju teď aby to zas do podzima nezapomněl
vždycky nás ty hemelky dovedou překvapit
verčo tak jak? je doma poník místo mrchy kobyly? doufám, že jo
já včera seděla na honzovi
Díky moc,Ivčo,no já doufám,že to nezapomene,vždyť počítám,že přístřešek bude rád využívat i v létě jako schovku před žárem.
Už tam fakt krásně chodí sám,akorát teda vyžere vždycky všechno seno a pěkně mi tam zaplatí bobkama,
dokonce se tam i vyčůral,
tak bobky v rukavicích vyhazuju.
Ivčo,jsi dobrá,že jsi jezdila,já vím,mělas absťák,
ale v takovýhle kose,co byla včéra a je i dneska,by mně nikdo na koně nedostal ani heverem.
Tady to fučí taaak ledový,že normálně než vykydám,tak jsem skoro jak rampouch,jaká je mi kosa,a ajá nerada něco dělám v rukavicích,ale při kydání si je tentokrát beru,jináč by se mi ty ruce snad zlomily tím mrazem,fuj,už aby to bylo v tahu.
Werčo,huráááááááá,
to je dobře,že je kobyla zpátky,
už jsem moc nedoufala..
Však joo,já Tě naprosto chápu,že jsi si prostě sednout musela
,já jsem úplně to samý,neject takovou dobu,tak mi šibne.
Stačí,že už mi hrabe z tý zimy,
už nám kvůli tomu utekly dvoje závody,
ale tak snad se toho tepla taky dočkáme.
Šoník mi dělá obrovskou radost,j
ak chodí už sám do toho přístřešku,pořád se na něj chodím koukat,
jak tomu pořád nevěřím,že tam lozí konečně sám,
a jak si tam teď panečku lebedí
v tom větru,zase to fučí mrazivě ledový od toho Ruska.
Jenom hlavička mu vykukuje ven,
pěkně se rozhlíží,aby viděl na koníky,jenže oni jsou zalezlí za tím jeho přístřeškem,tak je má většinu dne pěkně u sebe skoro.
Takovej ryzák by se mi moooc líbil.
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/22898289/Prodam-nebo-vymenim.php
Ivčo,Ty to tam máš dobrý,že Ti tam nefouká,když takhle fučí,jak tam máš kolem dokola ty stromy,j,tady je to děs běs ten vichr ledovej,dneska už maličko je to lepší,není už úplně tak kousavě mrazivej
,ale stejně fučí jako blázen...
Honzík krásně líná,
už se těším na jeho fotky,až bude vylínanej,je náádherně lesklej.
jo pamatuju se a vím že jsou na tom jiní o hodně hůř ale v tom našem písku mívám ty koně docela čistý. písek jak vyschne tak snadno opadá při dalším vyválení
ale teď je umrzlo a na nich by nemělo být nic a přitom jsou jako hovada
nejspíš se vyvalujou ve hnoji
dobytkové!!
Barča je docela čistá,
na to,že je místy bílá.
Podívej na Šoníka,krásně člověk pozná,kde nemá deku.
Dneska už jsem ho vzala na lonž,vedle v ohradě je super terének rovnej a není to tvrdý,
dokonce se chvílema za Šoníkem i prášilo,
jak je to suchý.
Šoník je hrozně hodnej,i když chodí jen do výběhu,kde nezlobí,když tu teda nikdo nehoní koně,tak on sám od sebe nedělá žádný kozelce,nic,ale naštěstí to nedělá ani když nakluše.
Ahojky. Teda Šoník je šikulka a koukám, že konečně chodí do toho přístřešku. To mám radost, že na to přišel. Já posledně šla ke koním a nikde nikdo a všichni nasáčkovaní ve stáji, ale stačí jen aby se Beník blbě podíval a holky jdou radši ven
Já jsem minulý týden fotila v sobotu na jízdárně a v neděli přijely ženské k nám na louky, takže jsem to měla všechno na jednom místě. Nejdřív jsem fotila hnědku Lussi, hafloše Mareše a qh hřebce Sauliho a ještě se s nimi vyfotila potom Bettynka. No a jak všichni odjeli a zůstali naši koně, tak jse vypustili na louku Usu, holky si nasedlaly Beníka s Betty a fotili jsme naše koně. Týden mi trvalo to včechno prostřídit, promazat, přeuložit..to víte, taky člověk musí dělat něco jiného, ale včera jsem to konečně nahrála na Rajče...uuuf
tady ta trojka první...
holky si to užily, koně byli evidentně nadšení. Udělaly si i dostihy a byla sranda..mě připadalo, že se vím chlámaly na těch koních
No a tady už holky jezdily po louce s Betty a Beníkem a Usa s nimi...teda pěkně si i zařádila..ty její kreace někdy nechápu. Že nehodí tlamu
Dneska jdu s Usou na jízdárnu....půjčuju si od Lussi podbřišník na vyzkoušení, protože Usu všechno ožere a ona má celokožený s podšitým pravým beranem a prý měla taky problémy a tenhle ji sedí...je dražší, od Zajaca, ale prý je fakt pohodlný pro toho koně a neožírá. Use se totiž udělala malinká tuková podkožní bulka jako pidi hrášek přesně na místě kde je podbřišník a všechno ji ožere. Ale ona měla vždycky problém.
Kdysi měla ten obyč nylonový s umělým beránkem..ten jsem dala později pryč, protože v létě ji pod tím ta kůže normálně dělala exemy a tak.... ona v létě skoro nemá v těch místech srst, je holá a ještě tam tu kůžičku má jak hedvábíčko, takže ji to dělalo zle. Tak jsem koupila kvalitní mohérový, rozšířený, fakt dobrý....ten ji teď ožírá na té jedné straně jak má tu bouličku. A mám ještě neoprenový, ten ji ožral do krve děsně a na něj mám i obal z pravého beránka a taky špatně...
Takže jsem si nechala ten mohérový podbřišník, mám ho vypraný a schovaný. Ten neopren jsem dalla Betty...má dlouhý podbřišník a holkám padalo sedlo, ten mohérový můj na ni neseděl a ten neopren je dobrý, dobře drží sedlo a ji nevadí, narozdíl od Usy. Takže já nemám jak jezdit se sedlem ani kdybych chtěla
Takže jsem se domluvila s kamarádkou, že mi půjčí ten od Lussi na vyzkoušení, že její kobyla měla ty samé problémy, dokonce měla velkou ránu do masa od původních majitelů snad vyžranou a jedině tenhle podbřišník ji ulevil a je bez problémů. Ale stojí něco přes 1500,- , takže nechci kupovat něco, co zase budu mít na nic... Takže dneska beru usu na procházku odpoledne, holčina co jezdí beníka jde se mnou a jdeme na jízdárnu si půjčit podbřišník a mají tam nového koníka a je to hnědáček, dvou a půl letý plnokrevný arábek dovezený z Polska. Tak se na něj jdu juknout
No a vyzkoušíme ten podbřišník a jak ji bude dělat problémy, tak asi prodám sedlo a nebudu jezdit a basta
Tohle je ten podbřišník
http://www.zajac.cz/cs/detail.php?id_skupina=5&id=148
Lucí,kráásný fotky,nejvíc se mi líbí fotka tý kobylky a Mároše.
No,taky jsem ráda,Lucí,že tam konečně leze sám,
už jsem fakt nedoufala,že se to někdy naučí,
to bych mu pořád musela dávat ven seno a nešel by se schovat,moula.
Ale naštěstí se jednou odhodlal,já to teda zrovna neviděla,ale to mi nevadí,hlavně že tam chodí,
já ho viděla asi půl hodiny před tím venku a pak přijdu,že nakrmím a Šoník stál v přístřešku úplně celej a vyžíral si tam hezky seníčko.
No a od tý doby tam chodí,a on to má sám pro sebe,tak je to taky dobrý,že se tam může hezky roztáhnout a nemusí se s nikým dělit.
No Usina hezky kozlovat umí,teda,to Ti řeknu,
no jo,je to rychloběžka.
To je blbý s tou bouličkou,a nemizí to,joo??
To jako tam má už dlouho nebo jak se s tím dá něco dělat?
Si stěžujete na počasí a my tu máme opět a zase vánici a severní fujavici už kolik dní Jak mám zimu ráda, tak tahle se nepovedla ( jooo kdyby takhle bylo v lednu ) a už chci jaro, léto a VEDRO
Ivčí ňam ňam křížalky, zbožňuju je! Též mi ale dochází matroš....
Luci taky ahoj! Moc krásný fotky Je z nich doslova cítit tu radost koní i jezdkyň
A teda plíce nezávidím, to je na dlouho, to léčení Ať jsi brzo fit a děkuju za psiska
Jaru děkuju za Agbíška, to víš, je to můj osudovej, on a Batulka.... a ty jediná jsi je zažila oba
Fotka pět dní stará.... aneb Kde je to jaro?!
Páni, 11 roků..krásné. Darések bude mít 9roků 3.4. ..strašně to letí
JJ, radost z koní je veliká a holky si to užily.
Tý jo,Mátí,Gríšenkovi už je 11,joo?To je hrůůza,jak to letí ten čas,to už je dědula,viď?Ale nevypadá na to,vůůbec.
No jo,Batulku si pamatuju,
nedávno jsem zase projížděla nějáký flešky a mám tam ty fotky její,
tak jsem zavzpomínala.
Byla úúžasná.
Noo,přesně,Mátí,sníh má bejt v lednu,to mi vůbec nevadí,mám zimu se sněhem moc ráda,furt je lepší,když je v zimě sníh než když je holomráz,ale v březnu by už ten sníh se mohl s tou zimou vzít za ruku a táhnout už do ........,
jak je to na FB.
Koně línají jak o život a do toho takováhle slota,a kdybys viděla Cleušku,když vyleze z baráku,hele,vibrátor hadr.
No JO? Betty jela jako drak, kopyta za ušima a valila, ale víš jak, s tím arabem se to nedá. Upřímně jsem na Use jela tryskem párkrát v životě a nemám to ráda..u mě je to podvědomý strach, protože mě kdysi v trysku sundala kobyla a odnesla jsem to šrouby a zlámanou páteří, takže prostě nemám ráda rychlost. Ale když byla ještě Usa zdravá, tak jsem si sem tam s Betty hodili dostih před lety, ještě jak byla u původního majitele..a to bylo jako že Bettynka vyrazila jako tryskáč a Usa stála a koukala jako jestli se jede? Pak jsem ji kliďánko nacválala a ona si tak pomálu lážo plážo...Betty už daleko.... a čekala jestli jako ji pustím nebo nee... a já jsem zásadně se jen chytla hrušky aby mě nezfouklo. Ne že bych byla lehká jako pírko, ale ten fofr není prdel na tom arabovi..a jen jsem ji pustila "běž" ...a to bylo ocas hore a rychlost jak něco. Kolem Betty jsme prohučeli takovým fofrem, že ta byla na prášky
No a te´d je sice marodná, pořád není ještě ok a bude to ještě trvat, ale i přes to když nasadí lážo plážo tempo ala náznak trysku, tak kolem Bety prohučí jak....holky ji říkají Ferrari
Jinak plíce nejsou ok.... teda jako jo, ale chrchlat budu hleny ještě tak měsíc počítám. Piju pořád Pulmoran a vykašlávám. Takže jsme s Usou kašlací obě
Tady dobrý výraz Usy...a předběhnu tě a basta :-D ..jsem prvnííí
Jinak včera jsem byla s Usinkou tady na ranči....mám půjčený ten podbřišník, ale asi ho vyzkouším zítra. Dneska nebude čas.
Byla jsem se podívat na nového arabáška. Je rozkošný. Usa se teda na něj vyprdla. Jak ho kamarádka přiváděla, tak Usa byla zrovna v kruhovce, tak jsem ji nechala ať se podívá, ale vůbec se ji nějaký mladý uřvanec nelíbil a šla se věnovat mě. Trochu jsme si pohrály a pak jsem ji vzala na jízdárnu, kde jsem ji zavřela a Empir šel do kruhovky. Je to mladinký koník plný energie a prakticky nic neumí, ale holčina se mu věnuje, tak už zvládá uzdečku, deku, včera měl poprvé na předních kamaše a v pohodě. Je to takový mazlík, ale bude s ním ještě hodně práce. A hlavně s ním tříská puberta
http://ustron-arabians.com/index2.php?option=pedigree&id=4&lang=en
Má moc hezké chody, prodloužít klus umí neuvěřitelně... hlavně jak se chtěl předvést před Usou. Ta nás sledovala z jízdárny, pak zjistila, že se ji nikdo nevěnuje, tak se procházela, celé si to obešla až dozadu k výběhům, kde byli dva koně..zase mladí hřebci..appa a paint, takže šla otráveně zase zpátky za námi
Empirek je rozkošný. Ve stáji jsem ho hladila a bylo vidět, že ví, že mu někdo rozumí, ale jinak mě moc už nevnímal, protože se soustředil na tu jeho holčinu...už prostě se krásně navazuje na ni... bohužel se o něj jen stará. Ale má ho ráda. To je ta co jsem ji fotila na QH Saulim.mají vedle sebe boxy kluci.
Usinku jsem si potom dala do kruhovky... zase na mě volala kde jsem, že abych ji nezapoměla..jak jsem šla do stájí. Jsou tam na prášky, jak je uřvaný ten arab...tak jsem říkala, že ukecaní jsou všichni..děsně. Nikdy jsem nezažila tak ukecaného koně jako Usa...a vím o dalších :-D Musela mi různě povídat i na té jízdárně..jen se ji zatřepe chřípí a vyluzuje různé zvuky..prostě si se mnou povídá a já s ní a ona mi odpovídá...škoda, že člověk nemá arafon (z Arabely..takové udělátko..si pamatuji jako dítě ), aby ji rozuměl
No a ještě jsme si hrály v kruhovce, zatím co vodili koně do stájí z výběhů. Usa byla skvělá, asi po třech letech jsme tam byli v kruhovce a byla strašně šikovná, nic nezapoměla, chodila jako profík a vůbec nezakašlala i když jsem ji chtěla nechat trochu vyklusat...doma na lonži přece jen je to jiné než sama v té kruhovce. krásně se uvolnila a šla. Taky jsme dělali různé cvičení a tak a byla skvělá a pak jsem po ní chtěla hopiká (vzpínání) ...jindy to i fláká a včera normálně zastavila přede mnou a já ji dala povel a ona šup a byla nahoře ale jak svíčka! Pak se mi i povedlo, že kousek šla po zadních....se to nakonec naučí jak cirkusák Ale evidentně ji to bavilo. U ní je výhoda, že to nezneužívá, nikdy se nepostaví bez povelu a navíc po člověku nehrábne přední nebo tak...fakt není nebezpečná. Doma jsem dokonce vyzkoušela i takovou věc, že jsem ji řekla hopiká, ona se vzepjala nahoru a já stála vedle ní a rukou jsem ji pohladila po pleci a jak šla dolů, tak jsem ji hladila.
Pak jsme holčinu doprovodily s Usou k autobusu. Usinka stála v zastávce, zkoumala lavičku. Pak přijel bus, tak hned chtěla že budeme nastupovat, takže jsem ji řekla že to fakt nee...no tak se aspoň postavila a šla mu mýt okna . Řidič i cestující se smáli. Pak bus zavíral dveře , tak koukala a odjížděl..s ní to ani nehne..a měla tam na zastávce málo místa u plotu..ona už je ostřílený mazák..to víte...šílený arab
Domů jsme šly spolu po cestě, v igelitce jsem měla podbřišník a cestou jsme šly kolem výběhu s Čipem a Linetou, takže jsme se zastavily u plotu pozdravit. Usa s Čipem se hned pozdravili, ale jak došla Linča, tak Usa se s ní čichala přes plot a pak zapištěla, hrábla..normálně se otočila zadkem k plotu a jednou zadní kopla do plotu! A udělala to dvakrát za sebou! Jen tak lehce, ale bylo vidět, že ví..... a nevím,jeslti by se dneska ještě dala. Asi ve volnosti jo, ona je bábovka, ale už je ostražitá a u ní ví, že ji ublížila... dokonce se jednu dobu haflingů bála..
Domů jsme s emusely proklestit mezi bagry..dělají nám tady kanalizaci, tak si nepřejte vidět jak vypadá celá dědina a všechny cesty. Ale Usa už je zvyklá, proplétá se mezi bagry už od léta...
No jo,játu arabskou rychlost taky znám,kdysi jsem sem dávala fotku,jak běžíme na Hubertu pro lišku,my v čele a za náma pěěkná mezera
,a to tam byla třeba čistokrevná angloarabka,a ani náhodou na nás neměli,
a to máma toho mýho valacha byla čistokrevná ponička.
Kolikrát mi tak slzely voči i přes brejle,
že jsem neviděla zhola nic
,ale takhle jsem ho pouštívala jen do kopečka,jinak né.
Jo,a to můj valach tenkrát vybíhal úplně poslední,já jsem klasicky ňák zaspala na startu,
a cestou,když jsme míjeli kámošku na jejím valachovi,o kterým ona si myslela,že to vyhrajou,mi říkala-Ty máš ale rychlýho koně...
Moc jsme si ale nepokecaly,můj valach je bral jednoho po druhým a ještě jsme dobíhali do brány a nikde nikdo za náma takovejch 50 metrů.
Ale nechytla jsem ocas.
V tý rychlosti a když fučí vítr to není žádná prča.