Ahojky napište jak často, kolik a čeho krmíte koně.Můžete dát i foto koníka.Napište i třeba zdravotní porblémy koníka a co Vám na to pomáhá ju??
Tak já začnu :
Kobylka Kelly hafling 8 let
Zdrav. problémy - byla schvácená, má jeden vaječník jinak naprosto zdravá
Ráno : Seno
Odpoledne : náruč sena
Večer : seno, vitamíny, 4 sušené šípky (pomáhá to na pěkná kopyta)nějaká jablka nebo chlebík :-))
právě má dietu takže sme drobet zmírnily dávku sena
holkaodkoni
napsal(a):
Ahojky napište jak často, kolik a čeho krmíte koně.Můžete dát i foto koníka.Napište i třeba zdravotní porblémy koníka a co Vám na to pomáhá ju??
Tak já začnu :
Večer : seno, vitamíny, 4 sušené šípky (pomáhá to na pěkná kopyta)nějaká jablka nebo chlebík :-))
Monty hucul 3 roky, valach.
ráno seno a půl bochníku chleba
odpoledne seno
večer seno, oves, vitamínky, půl bochníku chleba, jablíčka (nebo mrkve)
Přes den je na pastvinách (takže se může popásat celičký den) a samozdřejmě přístup k čerstvé vodě, čas od času dám něco jiného na zpestření stravy.
Zdravotní potíže nemá
lucie buresova
napsal(a):
Monty hucul 3 roky, valach.
ráno seno a půl bochníku chleba
odpoledne seno
večer seno, oves, vitamínky, půl bochníku chleba, jablíčka (nebo mrkve)
Přes den je na pastvinách (takže se může popásat celičký den) a samozdřejmě přístup k čerstvé vodě, čas od času dám něco jiného na zpestření stravy.
Zdravotní potíže nemá
Pony 145, lehká(rekreační) práce(tak 5 dní v týdnu)
celý den na pastvině (bohužel ne moc kvalitní) a na večer nakosená náruč pěkné trávy. trochu suchého chleba, nějaký ten letňák(jablka), solný liz.
jelikož jsem ji přivezla pěkna vypapanou, tak je na dietě, ale po dvou měsících už to začíná vypadat dobře( fotka je starší), tak už asi příští týden začneme zlehka přidávat oves
microfon
napsal(a):
celý den na pastvině (bohužel ne moc kvalitní) a na večer nakosená náruč pěkné trávy. trochu suchého chleba, nějaký ten letňák(jablka), solný liz.
jelikož jsem ji přivezla pěkna vypapanou, tak je na dietě, ale po dvou měsících už to začíná vypadat dobře( fotka je starší), tak už asi příští týden začneme zlehka přidávat oves
A Ája(120) ¨WPBr, učí děti - tak někdy lehká jindy až těžká práce
celý den na pastvě a večer taky travička(ale opravdu jen ta nejlepší - tato dáma jen tak něco nepapá)., trochu chleba, 0,75 - 2,5 kila specialní vitamínové směsi ovsa pro koně(podle práce) a taky nějaký to jablko,
- přišla zchvácená a s hnilobou jinak nyní zdravá
microfon
napsal(a):
tráva, tráva, tráva, seno, tráva, seno,.........jsou celý den venku, takže papají co chtějí a co si vyberou. Obden dostanou hrsku ovsa..nebo granulí
red rock
napsal(a):
tráva, tráva, tráva, seno, tráva, seno,.........jsou celý den venku, takže papají co chtějí a co si vyberou. Obden dostanou hrsku ovsa..nebo granulí
Hřebec A1/1,lehká práce(1x týdne pod sedlem) Seno celý den,ráno-sladová květ,omelkové granule,doplňkové granule pro koně,chláb,jablka,nebo mrkev,odpoledne na pastvě,večer sladový květ,omelkové granule,vojtěškové granule,doplňkové granule,vitamíny,chláb,jablka,nebo mrkev
Od mala lehká hniloba kopyt.Někdy zlepšení,někdy zhoršení,dle počasí,tak dostáváme různé vitamínky
saja
napsal(a):
Hřebec A1/1,lehká práce(1x týdne pod sedlem) Seno celý den,ráno-sladová květ,omelkové granule,doplňkové granule pro koně,chláb,jablka,nebo mrkev,odpoledne na pastvě,večer sladový květ,omelkové granule,vojtěškové granule,doplňkové granule,vitamíny,chláb,jablka,nebo mrkev
Od mala lehká hniloba kopyt.Někdy zlepšení,někdy zhoršení,dle počasí,tak dostáváme různé vitamínky
Kříženec-teplokrevného typu,také v lehké rekreaci,seno celý den,ráno sladový květ,omelkové granule,chleba,jablka,nebo mrkev,odpoledne pastva,večer sladový květ,omelkové granule,vojtěškové granule,chleba,jablka,nebo mrkev.Koník byl po úrazu karpu,před 3,5 lety podviživený.Nyní už OK,jinak zdravý
saja
napsal(a):
Kříženec-teplokrevného typu,také v lehké rekreaci,seno celý den,ráno sladový květ,omelkové granule,chleba,jablka,nebo mrkev,odpoledne pastva,večer sladový květ,omelkové granule,vojtěškové granule,chleba,jablka,nebo mrkev.Koník byl po úrazu karpu,před 3,5 lety podviživený.Nyní už OK,jinak zdravý
Kříženec A1/1xhucul-také v lehké rekreaci,seno celý den,ráno sladový květ,omelkové granule,chleba,jablka,nebo mrkev,odpoledne pastva,večer sladový květ,omelkové granule,vojtěškové granule,chleba,jablka,nebo mrkev.Při koupi problém s okem,cink-nyní léčen.
saja
napsal(a):
Kříženec A1/1xhucul-také v lehké rekreaci,seno celý den,ráno sladový květ,omelkové granule,chleba,jablka,nebo mrkev,odpoledne pastva,večer sladový květ,omelkové granule,vojtěškové granule,chleba,jablka,nebo mrkev.Při koupi problém s okem,cink-nyní léčen.
Kobyla ČT-bez jakékov zátěže,seno celý den,ráno sladový květ,omelkové granule,chleba,jablka,nebo mrkev,odpoledne pastva,večer sladový květ,omelkové granule,chleba,jablka,nebo mrkev.Kobyla má měsíční slepotu na jedno oko,je velmi dušná a má lehkou hnilobu kopyt.
saja
napsal(a):
Kobyla ČT-bez jakékov zátěže,seno celý den,ráno sladový květ,omelkové granule,chleba,jablka,nebo mrkev,odpoledne pastva,večer sladový květ,omelkové granule,chleba,jablka,nebo mrkev.Kobyla má měsíční slepotu na jedno oko,je velmi dušná a má lehkou hnilobu kopyt.
Berry - ČT mohutného typu, zátěž lehká rekreační.
krmení ráno: granule a nějaký ten chlebík + seno
skoro celý den na pastvině,
večer: otruby, sladový květ, ječmen, někdy i oves. + chleba
a tady foto: dávky krmení pořád snižuju, ale bobík tloustne a tloustne...
ettelwen
napsal(a):
Berry - ČT mohutného typu, zátěž lehká rekreační.
krmení ráno: granule a nějaký ten chlebík + seno
skoro celý den na pastvině,
večer: otruby, sladový květ, ječmen, někdy i oves. + chleba
a tady foto: dávky krmení pořád snižuju, ale bobík tloustne a tloustne...
a Karina - zátěž minimální rekreční, stejně jako berry - žádné zdravotní problémy
krmení ráno: granule + chleba
skoro celý den na pastvě
večer: otruby, sladový květ, ječměn + nějaký ten chleba
a že chudá taky není...
ettelwen
napsal(a):
a Karina - zátěž minimální rekreční, stejně jako berry - žádné zdravotní problémy
krmení ráno: granule + chleba
skoro celý den na pastvě
večer: otruby, sladový květ, ječměn + nějaký ten chleba
a že chudá taky není...
Kathy-27 let(+-),procházky,plavení,sem tam menší procházka pod sedlem.trochu problémy z kloubama,jinak naprosto zdravá starší dáma.
Celý den na pastvě,večer granule,solný liz,kvalitní seno a samozdřejmě voda.
Když jsou jablka,tak i kýbl jablek ji dávám.
V zimě mají ve výběhu balík sena a jsou krmení dvakrát denně většinou buť melasou nebo granulemi.
Nikdy jí nic nechybělo a(musím zaklepat) nikdy neměla problémy ze zdravíčkem,až teď,ale to je jen zlehka.
pizneta
napsal(a):
Kathy-27 let(+-),procházky,plavení,sem tam menší procházka pod sedlem.trochu problémy z kloubama,jinak naprosto zdravá starší dáma.
Celý den na pastvě,večer granule,solný liz,kvalitní seno a samozdřejmě voda.
Když jsou jablka,tak i kýbl jablek ji dávám.
V zimě mají ve výběhu balík sena a jsou krmení dvakrát denně většinou buť melasou nebo granulemi.
Nikdy jí nic nechybělo a(musím zaklepat) nikdy neměla problémy ze zdravíčkem,až teď,ale to je jen zlehka.
Keli , má 2roky a 6 měsíců, práce lehká ( učí se v tahu na zkoušky ), plavení, procházky. Dostává ráno půl litra ovsa , potom jí odvedu na pastvu do odpoledne (dle počasí) odpoledne seno, a večer půl litra ovsa. Moc jí odbrotama nekrmím, protože je pak dotěrná... a ze zdravím problémy zatím neměla a doufám že mít ani nebude.
holkaodkoni
napsal(a):
Tak já začnu :
takže 10let kobylka
Ráno nasekanou čerstvou trávu, pulitřík ovsa do toho vitamínky.
K obědu taky nasekanou trávu a večer opět trávu.
Teď jak jsou hovada a že jich je dost tak ven jí moc nedávám. Je na dvoře s náma a je jí fajn :) a samozřejmě slámu může papat krásnou a vodu na pití
holkaodkoni
napsal(a):
Tak já začnu :
tohle je devítiletá plnokrevná klisna, přes léto dostává-ráno a večer granule jednu a půl fanky,jinak pastva . přez zimu dostáva ke granulím,seno ,množství sena si určuje sama,má k němu volný přístup.
bednarik petr
napsal(a):
tohle je devítiletá plnokrevná klisna, přes léto dostává-ráno a večer granule jednu a půl fanky,jinak pastva . přez zimu dostáva ke granulím,seno ,množství sena si určuje sama,má k němu volný přístup.
Mám dobře záživného koníka, má 2x denně seno, k tomu jen hrstičku granulek s ovsem, aby bylo do čeho zamíchat vitamíny na kopyta (Kerabol), pak celýden výběh (moc trávy tam není).
holkaodkoni
napsal(a):
Tak já začnu :
Nevim kolik krmime na litry, protoze to odmerujeme fankou. ale odhaduju ze 1 fanka=1 litr
valach, zdravy, akorat trochu dychaci problemy a tvrda kopyta. Zatez docela velka(2x v tydnu skakani, 1x parkurove zavody, 1x volno, 1x teren, 2x prijezdovani-nebo 1x prijezdovani a 1x lonz)
Rano: vrchovata fanka ovsa
obed: fanka muslli Pavo melange, fanka granuli Pavo exposive jump, trictvrte fanky muslli na podporu dychani
vecere: dve uplne vrchovate nebo tri usekle fanky oves+granule a doplnek Kerabol
plus samozrejme seno, pastva, mrkvicky a jablicka
simlicek
holkaodkoni
napsal(a):
Tak já začnu :
Kludrubáček Saxík, rok a čtyři měsíce, zatím hřebeček
24h denně na pastvě, přístup k minerálnímu lizu a vodě
večer hrstka hříběcích granulí a kukuřice
každý den trocha chleba nebo jablek jako odměny
zdrav. problémy-strmý postoj(postupně upravujeme-kovář zkracuje patky, cvičíme šlachy), na jedné noze podlom (už téměř doléčený-zinková mast)
cheyenne
napsal(a):
Kludrubáček Saxík, rok a čtyři měsíce, zatím hřebeček
24h denně na pastvě, přístup k minerálnímu lizu a vodě
večer hrstka hříběcích granulí a kukuřice
každý den trocha chleba nebo jablek jako odměny
zdrav. problémy-strmý postoj(postupně upravujeme-kovář zkracuje patky, cvičíme šlachy), na jedné noze podlom (už téměř doléčený-zinková mast)
cheyenne prosímtě nedělají se koníkovi na zadních nálevky když má strmý postoj já mám taky kladrubačku ale kříženku .Beruška krmím pouze seno a vodu a trchu pastva
jurasek
napsal(a):
cheyenne prosímtě nedělají se koníkovi na zadních nálevky když má strmý postoj já mám taky kladrubačku ale kříženku .Beruška krmím pouze seno a vodu a trchu pastva
Kobylka 12 let, 165 cm v kohoutku, mohutněji stavěná.
Zátěž: 2 x týdně drezůrka, 1 x týdně skoky,
3–4 x týdně terén (všechny chody)
přes den je ve výběhu
krmení: ráno a večer seno (celkem cca 7 kg)
oves - ráno, v poledne a večer po 2 kg
+ mrkvičky, chlebíky, jablíčka, solný a minerální liz, trochu pastvy,
a taky si užírá z podestýlky slámu
K příspěvku výše - moje kobča má taky strmější postoj a nálevky se nám nedělají.
jurasek
napsal(a):
Saxíkovi se nálevky nedělají, je zatím ještě mlaďoch, doufám, že než vyroste, tak se nám povede postoj trochu upravit.
cheyenne
napsal(a):
Saxíkovi se nálevky nedělají, je zatím ještě mlaďoch, doufám, že než vyroste, tak se nám povede postoj trochu upravit.
valasek 8 let,151 cm,krizenec teplokrevnika s cimsi,
vyuzivan k aktivni rekreaci.
Rano pul litru ovsa,pul litru musli Eggersmann,ctvrt litru psen.
klicku,cesnek. granule Eggersmann,jablicko, mrkev, chleba.
Vecer litr ovsa,litr musli Egg.,ctvrt litru ps. klicku, cesnek. granule
Egg.,jablicka,mrkev,chleba,1 banan.Podle potreby jeste olivovy
olej a elektrolyty.Seno co sni a pytel travy.V zime vitaminy,trikrat
tydne mash.A pusu na dobrou noc
mokasin
napsal(a):
valasek 8 let,151 cm,krizenec teplokrevnika s cimsi,
vyuzivan k aktivni rekreaci.
Rano pul litru ovsa,pul litru musli Eggersmann,ctvrt litru psen.
klicku,cesnek. granule Eggersmann,jablicko, mrkev, chleba.
Vecer litr ovsa,litr musli Egg.,ctvrt litru ps. klicku, cesnek. granule
Egg.,jablicka,mrkev,chleba,1 banan.Podle potreby jeste olivovy
olej a elektrolyty.Seno co sni a pytel travy.V zime vitaminy,trikrat
tydne mash.A pusu na dobrou noc
A jeste brisko..
jackie
napsal(a):
Nepochází tvůj koník odněkud ze střední Moravy?... příliš nápadně mi připomíná moji bývalou kobylku, rovněž straku, mají podobnou hlavu, figuru i stejnou barvu. Nemáš někde hlavu koníka z profilu, prosím?
ne ne,koupila jsem ho u Liberce a udajne je od Nymburka.
Snad ti tahle fotka pomuze.
jackie
napsal(a):
Už jsem koukala do tématu s dětmi, tam je pěkně z profilu. A u Nymburka se narodil? Opravdu, ta podoba je úžasná. Ale moje kobča byla hnědá straka, on je spíš černý, ne?
Udajne jo,ale u kone bez puvodu,ktery byl ve trech letech minimalne u druheho majitele nemuzes verit nicemu,Ale otec je pry Boleslaw 367,a ten stal na Oskorinku u Nymburka,matka pry byla Mikina,straka.Mokis je tm. hnedy,jen hlava je temer do cerna,to dela ta voda,..Mas foto kobylky?
mokasin
napsal(a):
Udajne jo,ale u kone bez puvodu,ktery byl ve trech letech minimalne u druheho majitele nemuzes verit nicemu,Ale otec je pry Boleslaw 367,a ten stal na Oskorinku u Nymburka,matka pry byla Mikina,straka.Mokis je tm. hnedy,jen hlava je temer do cerna,to dela ta voda,..Mas foto kobylky?
HAFLING
9-let ,valach
žádné zdravotní problémy krom podlomu na který měl antibiotika
v létě je na pasvě i přez noc a k tomu dostává každý den chleb ,jablka,mrkev a hrstku ovesných vloček, a v zimě chodí na noc do stáje kde na něj čeká cca 7kg sena +ňaminky jako na pasvě.jinak když uteče tak sežere na co přijde(kompost,jablka ze sousedovo sadu,ovocné stromky,jednohubky u sousedů na stole....)