Může mít dedičný takhle krátký ocas kobylka?
Mají taky vaše koníci ho krátký?
racina
napsal(a):
Toto sice není moje kobylka, je to WPBR z WPC, nahoře vydrbané, ale ani nikdy jindy nemě ocasek delší(vypadá jako oslík)
lunik
napsal(a):
Podle kořenu si ho pěkně drbe o ohradu nebo ve stáji... Nemá tam breberky???
kup v lékárně neocidol nebo tak podobně se to jmenuje je to na psi proti ty veteši malá lahvička stojí okolo 40kč a je to na 20l vody tak to nařed a vykoupej pořádně .Ono to smrdí dost ale pomáhá.Já si myslím že tam něco bude a nebo má červy .Nebo zkus veta to přeci nejde to takhle nechat on bude mít kratší ocas ale né takhle
jurasek
napsal(a):
kup v lékárně neocidol nebo tak podobně se to jmenuje je to na psi proti ty veteši malá lahvička stojí okolo 40kč a je to na 20l vody tak to nařed a vykoupej pořádně .Ono to smrdí dost ale pomáhá.Já si myslím že tam něco bude a nebo má červy .Nebo zkus veta to přeci nejde to takhle nechat on bude mít kratší ocas ale né takhle
děkuju váááám za radu. Až si jí dovezu domů tak to začnu ošetřovat a léčit :-D snad to pomůže. A až se na ní pojedu ještě podívat tak jí ten ocásek zkouknu :)
racina
napsal(a):
děkuju váááám za radu. Až si jí dovezu domů tak to začnu ošetřovat a léčit :-D snad to pomůže. A až se na ní pojedu ještě podívat tak jí ten ocásek zkouknu :)
Ahoj Víto, jak vidim konika uz jsi asi koupila ze ? Ja jen ze jsem videla dnes na equichannelu nadhernou 2,5letou koubylku haflinga za 35000 a pri rychlem jednani vyrazna sleva .Je opravdu rasna ,pokud jeste konika porad shanis tak se tam mrkni
krai
napsal(a):
Ahoj Víto, jak vidim konika uz jsi asi koupila ze ? Ja jen ze jsem videla dnes na equichannelu nadhernou 2,5letou koubylku haflinga za 35000 a pri rychlem jednani vyrazna sleva .Je opravdu rasna ,pokud jeste konika porad shanis tak se tam mrkni
Taky jsem koukala, je to škoda, ale snad budu s touhle kobylkou taky spokojená. Je moc milá. Děkujuuu ti.
racina
napsal(a):
teprve je složena záloha, bude koník až po odstavu. Jestli se něco nestane. Jinak je kousek od Brna a je to kříženka
Takže včera jsem jí okoukla ocásek když sem u ní byla a drbe si ho jak o závod, majitelé říkali že je odčervená, ale nevím. Proč by se jinak drbala? Už jí chci doma kočku
racina
napsal(a):
Takže včera jsem jí okoukla ocásek když sem u ní byla a drbe si ho jak o závod, majitelé říkali že je odčervená, ale nevím. Proč by se jinak drbala? Už jí chci doma kočku
a tady taky fotečka
racina
napsal(a):
a tady taky fotečka
Nechci radit, ale než si ji dovezeš domů (tedy koupíš, zaplatíš), měla bys sis nechat vetem zjistit, proč se tak drbe. Pokud jsou to všenky, dají se rychle zlikvidovat, ale když to necháš, můžeš je tak přenést i na koně u vás doma (bude-li s nimi kobylka). Může mít i jiné parazity, ale taky plíseň nebo letní vyrážku. Obě poslední možnosti tě mohou stát při léčbě spoustu peněz a u té vyrážky nemusí být ani žádný valný výsledek.
jackie
napsal(a):
Nechci radit, ale než si ji dovezeš domů (tedy koupíš, zaplatíš), měla bys sis nechat vetem zjistit, proč se tak drbe. Pokud jsou to všenky, dají se rychle zlikvidovat, ale když to necháš, můžeš je tak přenést i na koně u vás doma (bude-li s nimi kobylka). Může mít i jiné parazity, ale taky plíseň nebo letní vyrážku. Obě poslední možnosti tě mohou stát při léčbě spoustu peněz a u té vyrážky nemusí být ani žádný valný výsledek.
Jééé, to jsou starosti no uvidíme, tak jí dyžtak budu léčit.
Jelikož ta její povaha je super a mě se tááák líbí
racina
napsal(a):
..
racina
napsal(a):
No,Jackie Ti radí velice dobře.pokud jsou to všenky,roznesou se po celé stáji a na všechny koně,kteří se pak rozdrbou do krve.já Tě chápu,že už chceš mít kobču doma,ale když Ti vet zjistí,proč se kobča tak drbe,ušetříš si spoustu starostí s odvšivováním a rozdrbanými ocasy u jiných koní.A opravdu nejhorší je ta letní vyrážka,já bejt tebou,tak si jí nechám prohlídnout vetem.Abys pak nelitovala,že všichni mají krásné koně a Ty ošklivou rozdrbanou nervozní a vteklou hajtru.Myslím to opravdu dobře.
jaruska
napsal(a):
No,Jackie Ti radí velice dobře.pokud jsou to všenky,roznesou se po celé stáji a na všechny koně,kteří se pak rozdrbou do krve.já Tě chápu,že už chceš mít kobču doma,ale když Ti vet zjistí,proč se kobča tak drbe,ušetříš si spoustu starostí s odvšivováním a rozdrbanými ocasy u jiných koní.A opravdu nejhorší je ta letní vyrážka,já bejt tebou,tak si jí nechám prohlídnout vetem.Abys pak nelitovala,že všichni mají krásné koně a Ty ošklivou rozdrbanou nervozní a vteklou hajtru.Myslím to opravdu dobře.
Jaruško, komu není rady... Racina jednu kobylku se zdravotním hendikepem prodává a jinou si koupí, aniž by tušila, zda je v pořádku. Můžeme jí jen popřát hodně štěstí. V jiném příspěvku píše, že má koně odmala, tak snad má dost zkušeností, aby věděla, do čeho jde. Držím palce. Jackie
jackie
napsal(a):
Jaruško, komu není rady... Racina jednu kobylku se zdravotním hendikepem prodává a jinou si koupí, aniž by tušila, zda je v pořádku. Můžeme jí jen popřát hodně štěstí. V jiném příspěvku píše, že má koně odmala, tak snad má dost zkušeností, aby věděla, do čeho jde. Držím palce. Jackie
Ahoj Víťo, koukám, že už sis vybrala nového koníka, je moc pěkná, co je zač? Taky mám moc ráda "různobarevné" koně, což podle fotek ta tvá hraje všema barvama Jinak pro ostatní, Víťa se snad na koni už narodila, ale každej občas potřebuje s něčím poradit, něco prodiskutovat a znát cizí názor. To, jestli se podle něj zařídí, je už na něm...
jackie
napsal(a):
Souhlasím,Jani,vždycky někdo chce poradit a pak to udělá stejně podle sebe nebo radši vůbec.Ono je to nejjednodušší nedělat nic.Ale kobča je hezká a doufám,že nebude trpět na tu vyrážku.
jaruska
napsal(a):
Souhlasím,Jani,vždycky někdo chce poradit a pak to udělá stejně podle sebe nebo radši vůbec.Ono je to nejjednodušší nedělat nic.Ale kobča je hezká a doufám,že nebude trpět na tu vyrážku.
ahoj, vyrážka to určo není. Kobylku budu mít doma, takže bude mít péči 100%. A veterinář určo poradí až jí uvidí. Už máme složenou zálohu na ní totiž tak se uvidí co a jak. Je to fakt miláček, láska na první pohled i když jsem si k nim jela koupit hucula :-) tak jsem se zakoukala do týhle. Samarko, děkuju ti moc za zastani :-)))) Fakt mam koníky od mala a nic spatnýho bych jim neudelala, takze budu tak klidne dlouho hledat pripravek na to až to bude ok :-) Moc vám všem děkujůůůůůůůůůů
jackie
napsal(a):
:)))))))))))) už je to asai moje poslání
racina
napsal(a):
:)))))))))))) už je to asai moje poslání
Achojky.Já znám valáška,kterého kastrovali a uvázali mu ocas,tak,aby mu nevisel dolu a nemohl si s nim odhánět mouchy od jizvy.Nechali mu ho tak pár dní,než se jizva zahojila.Ale ten provázek moc utáhli a konec ocásku(myslím tím tu "živou" část) mu odumřel.Prostě mu poslední článek ocásku upadl a už mu tam nerostou žíně.Ocásek i s žíněmi má teď asi 30 cm.Ale to asi nebude váš případ
k a t k a
napsal(a):
Achojky.Já znám valáška,kterého kastrovali a uvázali mu ocas,tak,aby mu nevisel dolu a nemohl si s nim odhánět mouchy od jizvy.Nechali mu ho tak pár dní,než se jizva zahojila.Ale ten provázek moc utáhli a konec ocásku(myslím tím tu "živou" část) mu odumřel.Prostě mu poslední článek ocásku upadl a už mu tam nerostou žíně.Ocásek i s žíněmi má teď asi 30 cm.Ale to asi nebude váš případ
Ahoj on jí poroste, jelikož si ho jen drbe. Když jsem viděla kobylku prvně na ocásek jsem jí nekoukala a proto jsem se tu ptala jestli koně můžou mít tak krátký a po druhý návštěvě vím, že si ho drbe. Pořádně jsem ho proskoumala a snad to vyléčíme. Už chci kobylku doma. Jinak to s tím koníkem je mi líto, jsou to bezohlední lidé. Chudáci koníci, když nemůžou odhánět mouchy
racina
napsal(a):
Ahoj on jí poroste, jelikož si ho jen drbe. Když jsem viděla kobylku prvně na ocásek jsem jí nekoukala a proto jsem se tu ptala jestli koně můžou mít tak krátký a po druhý návštěvě vím, že si ho drbe. Pořádně jsem ho proskoumala a snad to vyléčíme. Už chci kobylku doma. Jinak to s tím koníkem je mi líto, jsou to bezohlední lidé. Chudáci koníci, když nemůžou odhánět mouchy
Tak jsem se byla zeptat v lékarně na ten NEOCIDOL nebo tak něco a vůbec neví :-(
Takže jí odčervím a pak jí ho teda mám oplachovat či mazat?
racina
napsal(a):
Tak jsem se byla zeptat v lékarně na ten NEOCIDOL nebo tak něco a vůbec neví :-(
Takže jí odčervím a pak jí ho teda mám oplachovat či mazat?
Můj koník si v nové stáji taky vydrbal kořen ocasu,tak jsem ho preventivně odčervila a pořád stejný.Ve stáji jsou jen kozy a psi,tak doufám že od nich nic nechyt.Nic jsem mu tam nenašla,tak nevím proč si to drbe.
Pokud někdo víte o nějakém prostředku volně v prodeji na zbavení se parazitů,tak prosím poraďte.
racina
napsal(a):
Jo takhle vypelichané ocásky vídávám u těch majitelů nebo jezdců, co je neustále pročesávají. Žíně se vytrhávají a lámou. ˇU koňských ocasů platí "méně někdy znamená více". My jsme právě z tohoto důvodu měli na jízdárně zakázáno koním ocasy pročesávat.
makki
napsal(a):
Jo takhle vypelichané ocásky vídávám u těch majitelů nebo jezdců, co je neustále pročesávají. Žíně se vytrhávají a lámou. ˇU koňských ocasů platí "méně někdy znamená více". My jsme právě z tohoto důvodu měli na jízdárně zakázáno koním ocasy pročesávat.
Tak zrovna česání ocas opravdu nevytrháš pokud ho češeš často a důkladně!!!!A taky opatrně při česání přidržovat u kořene.Někdo totiž nečeše,ale spíš protrhává
jurasek
napsal(a):
nyní to spíš vidím na typickou letní vyrážku po bodnutí komárů
ahoj, letní vyrážka to není.
Už mám kobylku doma a ocásek nechám být snad doroste .-)
Chudinka co bude dělat v létě proti hovadům a tak :-(
Kobylka nemá žádný původ, teda nevím ho :-(
ale už jí mám doma a jsem nejštastnější, musím jí ještě trochu vykrmit je hubená :-(
racina
napsal(a):
ahoj, letní vyrážka to není.
Už mám kobylku doma a ocásek nechám být snad doroste .-)
Chudinka co bude dělat v létě proti hovadům a tak :-(
Kobylka nemá žádný původ, teda nevím ho :-(
ale už jí mám doma a jsem nejštastnější, musím jí ještě trochu vykrmit je hubená :-(
Ahoj, tak už máš princeznu doma? Super Ta žlutá ohlávka jí sekne
.
Tohle je appaloosa koník kamarádky Lenky, ocas na appu typický. Taková štětička
avecaesar
napsal(a):
Ahoj, tak už máš princeznu doma? Super Ta žlutá ohlávka jí sekne
.
Tohle je appaloosa koník kamarádky Lenky, ocas na appu typický. Taková štětička
ahoj :-) děkujeeem :-) Jmenuje se Bara a bude jí 5 :-)
A fakt ty ocásky nioc moc nemají :-(
Podle mě to bude taky kříženka appalosky a nějakýho velše (kdo ví)
Žlutá je fakt pěkná, ještě máme modrou obyčejnou a taky není špatná, koupila jsem jí včera v Lidlu :-)