Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.4.2013 20:16
kedo

XXX.XXX.56.27

odcervovala jsem asi pred mesicem a pul,kdy zase odcervujete nanovo,kdyz v bobkach meli cerviky?Diky

9.4.2013 20:22
ruměnka

XXX.XXX.49.103

My po dvou měsících, ale nijak zvlášť to nezabírá, stejně se zase začerví.

10.4.2013 13:10
33janinka33

XXX.XXX.209.136

někde jsem četla ež když odčervíte začerveného koně tak to je bez učinku.. nejdříve se musite těch červu zbavit jinak to jsou vyhozené prachy

10.4.2013 14:54
didi

XXX.XXX.66.122

Ehm... a proč by se odčervoval nezačervený kůň? Pro legraci?
A jak by se kůň červů zbavil - jinak než odčervením (ať už přírodním či odčervovací pastou)? To má začervení "přejít" samo?

Pokud byl kůň masivně začervený, je vhodné odčervení zopakovat po 14 dnech a dále podle schématu, jak jste zvyklí.

Odčervuje se 3x nebo 4x ročně, protože se výskyt parazitů předpokládá.
Koně zpravidla mírný výskyt parazitů mají vždy.

My třeba odčervuje následně:
1. Konec dubna/začátek května
2. Konec června/ začátek července
3. Září
4. Listopad

Také je možné vzít trus na rozbor a odčervovat podle něj (zda je nález a čeho, nebo zda odčervení není třeba).

Jako prevence začervení je možné podávat třeba mrkev, dýňová semínka nebo sušený česnek. Ale nelze na to spoléhat - je třeba koně kontrolovat (dělat rozbory), nebo skutečně odčervovat.

10.4.2013 15:25
marion108

XXX.XXX.175.6

Jestli někdo odčerví a koně mu zůstanou začervení, tak je něco špatně, pravděpodobně používáte látku, která vám odčerví jen některé parazity...
Já odčervuji třikrát za rok. V zimě bezu i na tasemnice (preventivně) jinak klasicky jaro, podzim.

10.4.2013 19:00
ruměnka

XXX.XXX.49.103

Tak zkusíme častěji, jaké používáte pasty? :)

11.4.2013 20:39
marion108

XXX.XXX.175.6

ruměnka napsal(a):
Tak zkusíme častěji, jaké používáte pasty? :)

noromectin, equipyr, nevím přesně si nepamatuji názvy všech past jaké jsme kdy použili, ale pokud vám koně zůstávají začervení, tak doporučuji udělat rozbor trusu a podle toho co vám vyjde odčervit cíleně na ten typ parazitů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík