Ivčo,já přijet nemohla,mám totálně rozebraný auto,
a hotový bude až příští tejden
(snad).A taky bych nemohla na 2 dny,když má člověk havěť doma,tak to není na žádný dlouhý odpočívání.
Tak dneska jsem zažila i já,co dělá Winča,když se bojí,
Potřebovala jsem jí zavřít do jinýho boxu,přitom vedle ní v boxu už byl Monďásek,ta se tak začala klepat a potit,
to byl děs,
uklidnila se až za třičtvrtě hodiny,
pořád se tam koukala do rohu,nevím,co s ní kdo dělal,nebo spíš nevím,jestli netrpí třeba klaustrofobií nebo jestli je to prostě strach z toho,že jí někdo někdy někam zavřel a tam jí třeba něco udělal,nevím.....
No i tak musí časem zase přijít na to,že i když je v cizím boxe,tak se jí nic nestane.
Tady dneska do rána krásně pršelo,
už bylo potřeba,aby narostlo nějáký seno,
nejlepší je,že vedle louky,kde sušíme seno,stavěj barák a ti pracanti,co tam jezděj dělat,tak parkujou autama na tý louce.
Tak nevím,jestli nám tam něco vůbec vyroste.
Ahojky, nějak jsem nestíhala psát, ale čtu .
Tak mě napadá ohledně Winči...může být celkově stresovaná z takového závodního prostředí. Někteří koně to nedávají a cizí boxy taky řeší. Usa třeba na přívěsu měla těžký úraz, jak si přefikla durch šlachu ve dvou a půl letech a pak jak měla jet rok na to na kurz, tak taky přijela i kousek do Rožnova jakoby ji z vany vytáhnul. Druhý den na kurzu byla jako arabský curly horse
Před pár lety jsem s ní jela až do Liberce a to je fakt, že už to pak snášela lépe..i tu cestu 6 hodin v přívěsu.
Ale vždycky je z toho ve stresu, hlavně proto, že prostě nejezdí často, jela vlastně asi 4x v životě, takže přívěs prostě řeší.
No a cizí stáj?.... to je tragédie! Co kdybych ji tam třeba zapoměla..nejuřvanější kůň v okolí. Ale je fakt, že tam nestresuje že by se jako bála strachy, jen hysterčí a upozorňuje, že tam je, abych ji tam nezapoměla
Dneska je velká vyjížďka pod Lysou k Veličkům, ale bohužel jsme doma. Já tam s Usou byla asi před třemi lety a to bylo naposled To byla domlácená a už vypadala lepší, ale to jsme nevěděli, že to bude mít ještě dohru.... šla jsem tam tehdá s ní krokem tam i zpět, protože pokašlávala pořád. Teď mi tady řvala ve výběhu, protože kolem nás jezdí plno koní
Ale co půjde za Beníkem s Bettynkou.
Díky,Lucí,myslíme si to samý,že hold bude vykulená z cizího boxu,protože jsme pak přijeli z tréninku a dali jsme jí tam znovu a to už byla v pohodě,už nenervila.
Tak jsme jí tam pak dali ňamky,seno a potom ještě i Monďáska,byli uvázaní každej v jednom rohu,aby doschli,takže opravdu třeba jen řeší tu změnu boxu,tak když jí do tohodle boxu dáme zase příště,už by nemusela tak stresovat,
ona je jinak hrozně šikovná a chápavá,
tak já myslím,že už to příště bude dobrý.
Jejda,Winča přijela
,honem,musím jí přivítat!!!
Však jo,Lucí,nikam se s Usinou nehrň,ono jí na pastvině s koníkama bude fajn.
To je krásné, jak se vítají!
To víš, že to nepřeháním s Usou. Byla celý den u koní, pásly se s betkou na pastvině a Beník se pásl asi hodinu a půl, co jsem vykydala, vyvezla nějaké bobany z výběhu a dřela jsem hodinu Usu z kožichu..mám plnou igelitku. Tak pak Beník dostal náhubek, aby se nám zase nepřichvátil a šla jsem domů. Pak už kolem začali jezdit koně, jak jeli z Lysé a já se stejně chystala za koníky. Vzala jsem si holčí a šly jsme na procházku. Cestou jsme potkaly plno koní, prošly se po lese, loukách, dědinou a zpátky jsem se stavila na ZOO hospůdce kamaráda na kofču a on to nějak nepochopil a natočil mi malé pivo..no nic no...
Byli tam dva koně uvázaní a vozili tam pak nějaké lidi začátečníky, tak jsem na chvíli dalal Usu k vratům. Tak vyfasovala piškoty od jednoho hosta. Potom jsem ji zaparkovala na úvaz vedle těch dvou..no to bylo kraválu kde jdu, snad ji ta nenechám, vedel nějakého hafloše a méréna ..no herečka.
Chvíli jsme tam kecali a najednou přijelo dalších asi 5 koní a zaparkovali vedle..no Usa na prášky. její strach z cizích koní, neměla kde utéct..tak se aspoň na všechny pořádně zatlemila, kopla si výstražně do země a za chvíli koukám a madam uprostřed a všichni koně hezky kus od ní, aby náhodou se madam nerozzlobila Tak jsme hezky pokecali, Usa byla vzorná, občas na mě zařvala, jestli tam jséém
No prostě sranda s ní. Už skoro po tmě jsme šly domů, ale byla táák ráda, že jde domů a se mnou
Prý tam letos nebylo moc koní, bylo špatné počasí, ráno mžilo a asi to někteří vzdali...
Však se nemůžeš divit,Lucí,po tom,co si Usina prožila,taky bych se bála bejt kůň,u nich opravdu člověk neví,kdy jim co hrkne v kebuli,přitom se tvářej normálně,hele,Monďásek si Ditušky nevšímal snad 10 minut,to opravdu dělal,že tam ta kobyla není,a za chvilku se do ní pustil,že jsme tomu nevěřili,
přitom mu nic neudělala,
tak jsem ho pak naučila v ohradě,kde Dituška nebyla,na pouta a byl pokoj,pak se do ní zamiloval a bylo.
Monďásek už začíná bejt tak napůl vylínanej.
Lucí,Usina ještě není vylínaná?
Naše teda taky ještě nejsou,kromě Winči,ta už tam má jen pár chlupů zimních,který by se daly spočítat na prstech,a krásně ztmavla,
a Šoník zesvětlal.
To víš,Lucí,Ty jsi Usinino stádo,tak pořád potřebuje vědět,kde Tě má,
ti naši se taky pořád volají,jak Winča byla v tom vboxe včéra,tak Šoník prosím Tě ani nešel se pást do výběhu,stál u vchodu a volal Winču,jenže ta naštěstí,i když ho slyšela,tak nemagořila,že chce za ním,
viděla,že má vedle v boxe Monďáska a to jí stačilo,naštěstí naní na koních tak strašně závislá,včera se jí na tom kolbišti Monďásek úplně vzdálil,vůbec ho neviděla,a neřešila to,
ona je i ráda,že je s člověkem,že není sama,
tak to je moc fajn,že neřeší takhle koně,páč nevím,kdyby se jí koně vzdálili,a já jí tam vždycky držívám,tak kdyby mě vláčela za nima,tak z toho bych moc vodvařená teda fakt nebyla.
Štve mě ta zima,natřela jsem doma překážky a ještě neuschly.
A tou zimou se mi asi rozmazaly všechny fotky.
Pamatuješ na Barona? Od toho známého, že tam chtěl aby tam Usa chodila, že budou kamarádi? Ten by ji snad zabil, kdyby byl schopný chytit araba. Taky se deset minut spolu pásli jako že nic. Až už tenkrát Usa fakt byla zoufalá a vyděšená ho kopla a do plecí, že ho to zastavilo a popadal dech. nic mu nebylo, ale konečně se dal chytit, jinak by ji honil snad hodinu. Usa byla tenkrát vyděšená k smrti..to bylo po tom dokopání a taky ji to nepřidalo....
. Ten narvaný sval už měla ok, ale ty plíce ne a čtvrt hodiny ji štval blbý valach po pastvině. Ještě že i tak byla rychlá jak blesk. Takže ji má od palcem i malý Benda a ona se fakt bojí cizích koní.
Jinak tady je od zimy koooněčně první bouřka a prší!!!! Paráda! Tady doteď bylo sucho! Včera ráno trošinku mžilo, jinak to tady je jako pouš't, nic neroste, tráva pr'tavá, stromy pár lístečků
To je sranda, jak oni tím línání změní barvu, co? I Usa. By se zdálo, že bělouš je přece bílá..není. Eskymáci mají asi 50 druhů bílé...nebo 30?.já nevím to je fuk, ale mají jich hoooodně
No a Usa už měla takový jemně nažloutlý ten kožíšek a normálně je orvaná jak samica
. Díry má na sobě, místy je svítivě lesklá bílá letní srst a místy na ni drží ještě zimní kožíšek. Nejhorší hlava...tam má kožich jako medvěd kolem uší, na týlu a za žuchvami..no vypadá děsně teď. Včera jí dohola vylínaly plece a nat tím má plno kožichu na krku a ten nejde a nejde...na spodní straně šel svlíknout, zbytek drží
No jo,to si na Barona pamatuju,to bylo taky dílo,viď,bambula,místo aby byl rád,že tam není sám,tak takhle prudil
,ti valaši jsou někdy divní.
No jo,Šoník byl tak krásně tmavej a teď dost zesvětluje,ale to nevadí,nám se líbí i tak.
Cože?Tolik druhů bílý barvy?
Já myslela,že je jenom jedna....
Přidávám jednoho pohublého fešáka s kanylou, kterou si úspěšně sám vytáhl, aby nemusel večer absolvovat další infuzi... Na lékaře má stejný názor jako minimálně polovina naší rodiny.
Už jsem se s ním loučila, ale opět zabojoval a po příjezdu veterinářky ze sebe udělal hrdinu, postavil se na nohy a začal i žrát.
Je to už podruhé, co si chutí k jídlu (oproti původnímu přesvědčení nás lidí, že je na prahu smrti) vybojoval život - až mě z toho mrazí...
Tak už si Bob vysloužil důchod all inclusive , odproštěň i od vyjížděk jednou za 14 dní.
Jinak - Jitřenka už dorostla Jiskru (vyjma rozměru šířky ), tak jsme zvědaví, o kolik se ještě vytáhne.
už jsem obdivovala fotky na fb krásně roste
to barča do šířky
pouštím je na trávu jen na půl dne a barču vážu ke krmení. dostává je zmazanej belík, tak aby neprudila ostatní
už si zvykla a ani se nesnaži škubat. občas si šlápne na voďák nebo za něj, tak si musí pomoct sama
já jsem na ní tvrdá a ona je šikovná
ještě jsem neměla odvahu vzít jí zase s honzou ale už se k tomu chystám. už budu brzy 3 měsíce po operaci, tak už by všechno mělo být srostlý a neměla bych si ublížit, kdyby se barča cukala
http://equitv.cz/2013/5/2/videa/partnership-se-zuzkou-prokopovou-cviky-pred-obsedanim-iv/
už na kurzu jsme začali a včera, podruhý, už to šlo ale ještě na ní nepolezu. má ještě slíbenej rok
Jéé,Barča je kráásná,jak je vylínaná,
naši ještě né tak docela,ale v týhle zimě jsem ráda,že nejsou ještě nahatý.
Koukám,Barča to vůbec neřeší,že jsi nad ní
,to je super,je vidět,že to bude taková salámistka.
Monďásek je taky vorvanej jak samice.
Plňásci si nelehnou,jen se vyválejí a šup,jsou hned zase na nohou a cpou se tou piditrávou.
uf! celý odpoledne lilo a já sepisovala
http://www.bospor.estranky.cz/clanky/co-je-noveho/super-vikend--kurz-se-zuzkou.html
Ivčo,kráásný psaní,
muselo to bejt dobrý,
já mám radši takovýhle menší seskupení lidí,
teda úplně nejvíc by se mi líbilo,kdybych tam byla sama,
ale to nejde.
A nebo jako divák,to mii nevadí.
My jsme v sobotu závodili,a představte si,jaký já jsem nemehlo,trdlo,pako a já nevím,co ještě,
Jarča,když jela s Pižďuchem tu 90 se Žolíkem,tak já jsem zapla sice foťák,ale kameru nééééé,
no Jarča jela jak o život,nandala jim necelých 7 vteřin,což je docela dost,a já jsem to nenatočila,
to jak pracujou ty nervy a všecko,
nooo,příště si dám secsakramentskej pozor.
Ale mám alespoň dekorování a čestný kolečko.
Ale až za chvilku,ještě se to nahrává.
Tady je cena,kterou Pižďuch vyhrál,míč a mazání na kůži.
Monďásek jel taky moc krásně 70/80,bohužel ve druhý fázi jeden skok shodil a bylo po nadějích,to ale neřešíme
,důležitý je,že nic nevyhnul a nebo nezašlajfoval.
Moruš chodí dobrovolně do čistírny,
to je dílo,co ona má ještě chlupů,
všicí ostatní už jsou tak něják zhuba vylínaní a ona je tak v půlce,no,a moc si těch letních chlupů neužije,vždycky jako první začíná nasazovat ten zimní kožuch už v srpnu.
Winča má lesklý,ale kraťoulinkatý chlupy,
tu člověk nemusí ani čistit hřbílkem,jenom stačí jí přejet hadrem a je čistá.
Odpoledne jsme byli pomoct kamarádovi s hříbětem,frísáček si nechtěl nechat nasadit ohlávku,no ale za 2 hodinky se nám to povedlo.
Ale vůůůbec se mu nelíbila.
Jeho mamina je opravdu super klidná kobyla,přesto,že jí tlačilo mlíko,tak celý ty 2 hodiny vydržela stát,ani se nehla.
Tady je ten Monďásek.
http://www.youtube.com/watch?v=ETb0AdYVJBU
A tady Pižďuch,natočila jsem bohužel jen tohle dekorování a čestné kolečko.
http://www.youtube.com/watch?v=CSi3JEMrynE
Jéé,Ivčo,moc jí to sluší,
to jsem zvědavá,jestli si jí ta Jarča někdy vezme a poskáčou spolu.
Zapomněla jsem se Tě zeptat,jestli nevíš,co to máme za záhadný kolečka ve výběhu.
to netuším je to zajímavý, ale mimozemšťany bych nehádala
spíš únik postřiků nebo tak něco
psalas, že to máte už od začátku. je jich hodně?
moji klusáci taky byli spoustu let v boxech a teď jsou nasraný, když je zavřu na 2-3 hodinky přes silvestra. gaston byl i celou zimu v dece a teď je spokojenej bez ní a co je venku tak neměl koliku
a on na ně fakt trpěl
první zimu dokonce neměli ani přístřešek mohli se schovat jen za keře a pod smrky.
Jaruško, takovýhle fleky mají u tatího na letišti na přistávací ploše a říkáme jim houbový, protože na kraji tmavýho kruhu vždycky rostou špičky ale ne vždycky to jsou celý takhle tmavý fleky, víc to bývá jen tmavý kruh v trávě. Jako malá holka jsem vždycky vylezla na věž, pokoukala, kterým směrem je nejvíc kruhů, vzala papírovej pytlík a šla sbírat
a k večeři byla bramboračka s houbama
ale jestli máš na pastvině to samý jako bylo na letišti, to nevím, nejsem odborník
Jinak já hlásím velikej pokrok, byla jsem se Santanou úplně sama v lese a byla to prostě paráda konečně jsem přesvědčila samu sebe, že Sany neprchá a že si to můžeme užít i bez dalšího koně
A aby jsme nemusely objíždět příkopy, tak jsem zkoušela na jízdárně sem tam něco přeskočit fotka je sice rozmazaná, ale určitě vás pobaví....
Byl to přímo obr skok a po doskoku mě měla Sany na krku, místo v sedle
ale hoka moje hezky počkala až se srovnám
je to vážně zlatá kobyla a občas si říkám, čím jsem si to asi zasloužila, že mám takovouhle parťačku
třeba ona je odškodnění za to trápení předtím
jak ses dostala přes hrušku??? honza taky někdy skáče obrovsky skoky a nedokážu odhadnout kdy skočí normálně a kdy takhle, tak se skákání radši vyhýbám
přes hrušku? to šlo celkem snadno, vlastně ani nevím jak, ale pěkně to bolelo měla jsem modřinu na stehně zepředu. Ona jak skočila z dálky, protože neumím odhadnout pobídku, tak aby to přeskočila, tak skočila i dost vysoko a dopadla až za ten křížek, manžel říkal, že to vypadalo, že skáčeme minimálně taxis
Možná máš pravdu, že jsem si jí zasloužila, Matěj mě naučil, jak se chovat ke koni ze země a jezdit mě teď učí Santana Vždycky když vypadnu z rytmu, nebo se něco děje, tak zpomalí než se srovnám a pak jí pobídnu a jedeme dál
Je prostě zlatá
Ivčo,těch koleček je poměrně dost,a jsou různě velký,zkraje ta pastvina byla vojtěška,když nám to bejvalej pronajímatel předával,tak na tom výběhu byla vojtěška,žádná tráva tam nebyla,tohle se začalo dělat až postupně,jak tu vojtěšku vypásli.
Janí,Ty jsi tak neskutečně statečná,
to já bych nedala skok do vejšky,
a mám hrozně velkou radost z toho,že jsi byla s tou Santanou už venku úplně sama,
je to kobyla fakt zlatá.
Taky jsem jednou seděla Feldonovi za krkem,ale měla jsem anglický sedlo a on vyhodil,on vždycky házel ty hrby 2 za sebou,ale když viděl,že mám problém,
tak toho druhýho fakt nehodil,
kdyby ho bejval hodil,skončila bych v zahradách na dost tvdrý cestě...
Au....
Tady opět prší,a docela dost...
Teda Santana je zlatíčko! Moc Ti to Jani přeji. Já osobně nejraději s Usou jezdila sama ven... prostě jen já a moje uň. Takže konečně tě nějaký koník naučí trochu jistotě a teda hned skákat..klobouk dolů
Ty kruhy jsou zvláštní... UFO ?
Sakra..ta moje holčí má vycvičeného toho našeho souseda :-D Hodí očkem, zařve, udělá prosím prosím u plotu a soused už od půl 6 ráno kmitá..... jedna hromada pampelišek, za hodinu druhá.... teď lítá se se sekačkou a zase bude hromádka.... jak ona to dělá?
Víkend budu mít docela náročný asi..v 7 ráno jedu s kámoškou jako fotograf na závody parkurové..její kámoška pojede její kobču. Ve tři máme vožení s Betty a Bendou na jedné akci tady v malé ZOO... teda doufám, že nebude pršet.
No a v neděli se chystám do Kozlovic na WRC závody juknout ještě s těmi dvěmi holčinami co je učíme teď jezdit. Ještě nikdy nebyly na závodech, tak se moc těší.
jsem už jako koule..děsné... Usa zase opadla ze svalů za ty tři roky flákání se.... a ještě jak teď vylínala...chjo..
No,právě dokud nedostanu nějáký jasný vysvětlení s těma kolečkama,Lucí,tak si fakt budu myslet,že nám tam v noci přistávaj létající talíře.
Tý jo,to má Usina dobrý s tím sousedem,
aspoň nemusíte hned letět na pastvinu.
Tady jak každej den prší,tak Moruš a Monďáska krmím jen jednou denně,dostávají trochu jen na večer,jinak přes den se napasou docela pěkně,plňáskům dávám seno do přístřešku,aby si mohli zalízt a kousnout seníčka,ale že by se o něj něják rvali,to néééé....
Ale mám v plánu od příštího týdne chodit špacíry jako "za mlada" ... Budeme s Usou chodit na dlooouhé procházky, do kopců, trochu se nadýchá, něco málo osvalí a pak začneme zase trochu jezdit . Já snad něco shodím..asi začnu být jen na vodě, nebo už nevím. Kámoška teď zhubla 16 kilo za měsíc a půl..ale je po operaci střev a tak byla na dzusech, kašičkách a pod..
. Jsem říkala, že bych taky potřebovala někde zavřít do hladomorny
Use jsem vždycky ráno oddělala za stájí kouli, aby si uždibovala, ale te´d už pár dní zase soused lítá. Ona ho buzeruje už hned jak vyleze z baráku. On si ji tak naučil..ale on je rád. Pak stojí u plotu a vždycky mi vykládá co ji natrhal a co ona nejraději spapá první a kde všude roste to či ono, že objevil bomba mega pampelišky, nebo kde našel vojtěšku a jak to holčí strašně jede.
A já se ráno jdu jen juknut na ni a mám obstaráno stejně. Na pastvinu ji pak vleču jako kouli
a ona ta pak stojí a čumí jak se koně ládují a do ní se už nic nevleze
Usa dostává večer seno ..pokud neprší tak za stáj, pokud prší, tak ji to hodím do stáje.
Jinak se tady zvedá docela hnusný povichr, ale je pěkně a svítí sluníčko. Ovšem to něco přinese..mám obavy, že ten víkend nedopadne moc dobře s tím počasím
Ahojky, mám obavy, že to co je dneska tady u nás, postupně půjde k vám Od rána tu u nás leje, je to takový ten jemný hustý zalévací déšť a určitě se netváří, že by jako měl přestat. Jsem chtěla večer jet do lesa, ale jestli bude pršet celý den, tak tam bude pěkná čvachta a Santana bude mokrá.
Sany měla včera odpočinek, protože ve středu jsem na ní byla já ráno v lese, odpoledne přijeli známí s dětma, tak skoro dvě hodiny ťapkala v kruhovce a vozila a pak večer na ní ještě jel do lesa manžel jen na krokovku, tak nás měla za celý den plný zuby
Janí,u nás taky prší,a je kosa,
to je letos fakt jaro hrůůza...
Sice naroste hezky seno,ale abychom ho taky něják sklidili,že jooo...
Doufám,že takhle nehodlá pršet celý jaroo...
Naše hemelky mají taky vegáč,
v tomhle se tady tréninkově jezdit nedá ani náhodou,
ale oni si něják nestěžujou...
No páni!!! Takhle je u váš Jaruško? To je aktuální foto??? No potěš koště! Tak to bude zítra tady a závody budou naprd a vožení nebude...ještě že v tu neděli je to v hale, každě mě to nevadí
. Horší chudáci na opracovišti
.
Jani, to teda se Santana nenudí. Mě se strašně moooc líbí to její jméno!
No nic no..je tady kráásně, teplo a sluníčko a asi vezmu tu svou uň a půjdeme na pastvinu. Koně už beztak čekají. Jsem uvažovala , že bych ji konečně vykoupala po zimě. Je jak prase. Jenomže jsem ji posledně pracně zapletla hřáívu do asi 15-ti copánků..to byla fuška. A chtělo by to vyprat i tu hřívu...mám rozplétat, nemám rozplétat..mě trefí...
No nerozpletený se to asi moc nevypere,nebo jooo?
Aktuální foto a furt prší a jak píše Janina,ani zdaleka nevypadá,že by chtělo přestat...
No tak máme vypráno. Nadšená teda moc nebyla..voda z hadice ještě nic moc.
...uň je bílá jako stěna, čisťounká, voňavá...prostě kouzelná pouštní princezna s dlouhou vlající hřívou a ocasem...v těch pampeliškách jsem na ni mohla oči dneska nechat, když jsem šly ke koním. A jak hystericky běhala kolem baráku. Psi se chudáci uklidili na místo, aby náhodou na ně ta prdlá kobyla nešlápla. Já jsem ji vykoupala a měla jsem mokré nohy. Tak jsem ji setřela stěrkou na dvoře kde se pásla a šla jsem za roh do baráku se utřít atd. A najednou kravál. Usa letěla na zahradu, já nikde, tak oběhla celý barák zase vepředu k vrátkům.já zase nikde..si myslela, že jsem ji zapoměla, že jsem šla ven bez ní!!! Máma co ta kobyla jako blbne? A já otevřu dvěře, Usa s vytřeštěnýma kukadlama na mě ječí kde jsém jako! Tak ji říkám, že musí počkat. Zavřu dveře a jdu ještě pro ponožky..no zase stejné divadlo, řvala do všech oken co jako dělám, že se má jít přece vén! Jsem už myslela, že ji lištím kozenu. Tak otevřu dveře a že si ještě musím obout tenisky, né? Ona stojí a děsně to komentuje. Tak se seberu a jdu k vrátkům a ona honem honem za mnou, abych náhodou ji třeba nenechala doma. No nemám já to prdlé zvíře?
No jo, ona je takhle uječená a ukecaná celý život. Všude by se mnou chodila. Navíc je naučená, že prostě dopoledne jde do "školky" a večer jde domů. Takže dopoledne čeká, že jde ke koním..teda pokud neprší, to bych ji za sebou táhla jak kačera. No a večer už letí k ohradě jak mě vidí že jdu a vítá, že jde domů. Já otevřu ohradník, ona vyběhne na louku a ještě se pase. Já mezitím zavřu koně, vezmu ohlávku s vodítkem, tak to už se mi do ní pasuje sama a jdeme domů.
Tady už se zatahuje, ale pršet ještě nebude. Asi večer.
lucky
napsal(a):
No já to nemám ani tak z ládování, jako z hormonálního problému... Takže abych fakt se dostala do kondice a byla štíhla, tak za tím musí být hoodně týrání sama sebe a už na to fakt nemám.... šantík mám plný krásných věcí a chodím jak šupák
Lucí,já lidi nikdy nesoudím podle toho,jak vypadají,ale podle toho,jak jednají,mám Tě ráda takovou,jaká jsi,tak to,jak vypadáš,neřeš,každej něják vypadáme a nikdo nejsme královna krásy,ale máme společný zájem a to je to,co nás spojuje.
Děvčata,nevíte o někom,kdo by si koupil tuhle kobylu?Je to sice taková můůra,ale když se jí někdo nebojí a zvykne si na jednoho člověka,tak to s ní jde,nebojácná v provozu,nevaděj jí ani čtyřkolky za prdelí...
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/24329938/Prodam-klisnu-CT.php
Ahojky! Jaru, chtěla jsem jen k těm kruhům v ohradě, co máte.... my tu máme něco podobného v lesoparku a bývá to i na loukách. Vysvětloval mi to jednou jeden pán, co je zapálenej přírodovědec a procestoval skoro celej svět.... nevím, zda je to i váš případ, ale u nás to je prý způsobené podzemníma houbama, který si tam pěstujou mravenci. Mraveniště pod zemí je obvykle kulatý a různě velký-široký. Ty houby si pěstují k jídlu a zároveň v takové půdě roste obvykle jiná tráva - květiny, než v okolí, ptž ty houby jsou dost výživné
Takových mravenišť pod zemí může být spousta, i několik vedle sebe.... tak nevím, zda to jsou i ty kruhy u vás, ale dle fotek mi je to dost připomíná Nevím, zda jsem si to zapamatovala přesně, ale takhle nějak to prostě je
No,Janina asi,
možný to je,mravenci tu jsou a nedávno se mi ve výběhu na tom tréninkovým špalku objevila houba tak nusná,že to byl děs,
fakt jsem se jí normálně štítila,
tak jestli tohle pěstujou mravenci pod zemí,tak se nedivím.
Sice jsem jí nevyfotila,
ale to ani se mi nechtělo,jak byla vošklivá,a lepila jako lepidlo,chtěla jsem jí sundat z toho špalku a přilepila se mi na botu,fuuuj taksl....
Ivčo,krááásný fotky,
ten rybník je nádhernej,velikej,
ale ta voda ještě musí bejt studenááá,brrrr.....
Ale už se do rybníka,až se bude dát,mocinky těším,
tam se vždycky vyblbnem...
Ale teď na mně leze jakási rýma či co,
Jarča je taky nějáká přistydlá a ta slečna,co sem chodí na Monďáska,tak minulej tejden taky nepřišla,psala,že má nějákej knedlik v krku,
ale už je dobrá,
takže to tu řádí asi docela hodně,
Monďásek už je skoro vylínenej,jenom maličko má ještě na břiše.
Moruš toho má na sobě ještě docela dost,ale ona takhle líná pořád,vždycky je nejdýl v chlupech a pak je zase má nejdřív na sobě.
A tady je Šoník na lonži přes skůček.
http://www.youtube.com/watch?v=SnjmHOjOmW8
Ale Moruš už moc nechybí,ještě tak 14 dní a budeme zase cheská choolkááá...
hi hi voda asi studená ještě bude taky jsem si dávala hooodně pozor, aby mi nenateklo do bot
dneska by se taky fajn jezdilo, ale já byla sekat a trošku mě to rozhodilo, tak jsem už pak nešla
Ivčo, vlaštovky jsou blázni, já je mám druhým rokem v kurníku a když večer zavírám slepice, tak k tomu i počítám vlaštovky
Dneska na večer jsem si se Santanou dala hodinu a půl v lese, jen my dvě a byla to nádhera sice když jsme vyjížděli, tak to vypadalo, že přijde nějaká bouřka, ale mrak stáhla Berounka a my si užili jarní les
Teda Santanu jsem do lesa musela trochu tlačit, vůbec se jí od stáje nechtělo, protože se blížila doba krmení a já ji vedla pryč
co když jí to někdo sní
ale v lese pak už byla ochotná
Na jedné cestě jsme narazili na asi tak 5m v průměru louži, teda spíš takové jezírko, Sany měla vodu těsně pod kolena a zastavila se mi v tom a začala hrabat
tak jsem jí honem pobízela, aby si třeba nechtěla dát leháro
Jinak cesty u nás jsou mokré až hrůza, čvachtá to všude, tak se těším až to trochu vyschne, protože místama je to lehce o úsměv jak to klouže...
Jéé,Ivčo,nám zase lítají do dílny,jak člověk nechá někde nějáký dvéře otevřený,tak jsou tam.
Ale Janí,to jsem se tu nasmála s těma vlašťovkama v tom kurnííku...
Winča je teď docela hezká,sice ty žebra jí jsou vidět pořád,ale už se hodně spravila,ale ona prostě jeden den ty ňamky žere a druhej den do toho funí,čučí a nežere...
Janí,Santana je fakt poklad,
je to šikovná kobylka,ani jsi nám vůbec nenapsala,kde jsi si jí našla,
nebo jí našel Tvůj šikovný manžel?
My jsme si Šoníka našli na Bazoši,přitom tam byl jenom inzerát,žádná fotka Šoníka u něj nebyla,
a jak Terka poslala fotky,tak jsme se s Járou hned zamilovaly a bylo vymalováno,
ale Terka se taky okamžitě do Pierota zamilovala,takže jsem moc ráda,že to bylo vzájemný.
Koupím kobylku nebo valacha, od 10 do 15 let, jedno jaké barvy,mohutnějšího typu, klidného, spolehlivého v terénu, do malých hobby a na rekreačku. Nabízím kvalitní krmení ustájení a lásku. Možnost výměny za plnokrevného valáška, cca 165KVH,tmavého hnědáka s odznaky, zdravý, šikovný, přiježděný, šikovný na parkury, neváhá a jde dopředu, venku temperamentní, avšak né zákařný, jen rád běhá, já na něj na ježdění nemám bohužel tolik času kolik by potřeboval, a je mi líto aby chodil pod sedlo jen 3krát do týdne. Vaše nabídky zasílejte prosím, na mail. Děkuji za každou nabídku.
Tohle byl inzerát na Pierota a Šoníka.
Jsem moc ráda,že to vyšlo hned napoprvé,
Šoník je opravdu tělem i duší sportovec,přitom venku je naprosto v pohodě.
Akorát Terce bylo líto,že chodí Šoník ven jen 3 x týdně,no,u nás,když prší,tak nejde nikam třeba tejden,jen je ve výběhu,ale pak je normálně jezditelnej,opravdu není zákeřnej ani sprostej.
Tady Moruš čůrá,to je její rituál,než vyjedeme z vesnice,tak se musí pořádně vyčůůrat.
A Monďásek čeká.
Tady jsme zastavili,abych si mohla vyfotit vykukující srnečku v obilí.
Tady jsme šli po úplně čerstvě posekaným poli,ta sekačka jela přímo před náma,to tak kráásně vonělo...
Jára jak se dostane někde k nějákým klackům,který jsou vejš než na zemi,tak je konec.
Tady jsme se docela bály toho černýho labuťáka,ale dneska měl dobrou náladu a normálně nás nechal na pokoji.
Dlouho se mi nedařilo jí ohnout,né že by byla ztuhlá jako jiný koně,to né,ale ,fuurt chodila,i při sebemenším tahu se dala do pohybu,ale teď už ví,vo co gou,a docela jí to baví,tahat bábě lano z ruky je docela prča.
A už jsem koonečně přišla na to,jak Winču krmit,aby ňamky snědla,člověk se učí celej život...Tihle dostiháci jsou asi nejlepší škola.
jaruska
napsal(a):
A už jsem koonečně přišla na to,jak Winču krmit,aby ňamky snědla,člověk se učí celej život...Tihle dostiháci jsou asi nejlepší škola.
jako by říkala, nikdo mi to držet nemusí, já se přece umím vodit sama
Dnešní ráno v lese bylo opět kouzelný a protože jsem s sebou měla fotografa, tak se s vámi můžu podělit...
a konečně mám taky fotku ve žlutém , já vím, trochu kýč, ale kdo by odolal
Janí,Winča právě má s voděním problém,teda ona ani tak né,jako já
,vadí mi,když kůň nejde vedle mě,ale za mnou,
ona jde za mnou jako pes,přitom já mám takovej blbej pocit,ona za prvý má podkovy a za druhý v nich má ty vidiový hroty,to by byl pocuc
,kdyby mi s nima zajela na paty,
ona je hodná,ještě se nestalo,že by něco takovýho udělala,ale to je takovej můj blbej pocit a učím jí raději hezky chodit vedle.
Janí,fotička v lese je úúžasná,já bych taky chtěla les,aspoň malej,nějákej jenom třeba pětihektarovej....
Monďásek vypadá zjara jako chameleóón.
Jaruško, díky, moc jsme si to dneska užili
jsem šťastná, že jsem ráno byla, protože den končí ne příliš dobře. Odpoledne jsme byli celá rodina na prevenci u zubaře a manželovi našla zubařka pod uštípnutou plombou zánět a jak mu to rozvrtala, tak je chudák celej bolavej
No a já si odpoledne narazila prst o vrata tak šikovně, že jsme se před chvilkou vrátili z chirurgie naštěstí jsem si to nezlomila, ale je to vymknutý a pekelně to bolí
dostala jsem dlahu, tak si asi pár dní nezajezdím, i když manžel se mi tu směje, že mě to alespoň donutí, vést Santanu celou cestu jednou rukou
tak uvidíme, třeba i tohle bude k něčemu dobrý...
Jejda,Janí,to je mi moc líto,že jste celá rodina takhle bolavý,doufám,že dnes už je to alespoň o dost lepší.
Ale s tím jednoručním vedením má manžel opět pravdu
,Janí,to je dobrý,když to obě umíte,nikdy nevíš,kdy se to hodí,třeba najdeš někde v lese maxihřiba
a jak bys ho dostala domů?
Paraglajdista letěl skoro nad náma,já je teda obdivuju,ale radši se zabiju na koni než tohle....
janahol
napsal(a):
jo a Jaruško, až si budeš chtít užít les tak přijeď, vlezeme ráno do lesa a nemusíme z něj do večera vylézt Je fakt, že na to je tady super okolí
Jééé,Janíí,moc děkuju,
Ty jsi tak strašně hodná,
ani nevíš,jak mě to potěšilo
a třeba opravdu Tvojí nabídky někdy o prázdninách využiju,stačil by mi opravdu jeden jediný den jezdit v lese,a žila bych z toho nejmííň půl roku....
Ahoj holky kochačky, tak se po dlouhé době hlásím, nějak nemam moc času, konečně je hezky, tak jsem furt v kravíně/ ve škole / u koní.
Jaruško, koukám, že koníci Ti dobře šlapou. To je fajn... Já byl\ tento víkend na Evitce, je krásně přelínaná,je radost už to čistit