Ahojte, tak už to máme za sebou, dnes jsme vykastrovali našeho hřebce, ted už jen, aby se mu to pěkně zahojilo. Měl to v leže s celkovým uspáním a byla to celkem rychlovka Je lepší s ním teď chodit nebo ho nechat v klidu? A myslíte, že můžu dát ty koule psovi?
Já kastrovala uzavřenou metodou... a bylo mi doporučeno nechat koně v prostředí, kde se nebude stresovat, to znamená v našem případě venku s druhým koněm, když to trouchu nateče, tak povodit, ale ne nějak extra, protože se ve výběhu pohybuje sám, vlastně to ani nebylo třeba... Jinak nedávno nechával známý kastrovat na klinice a bylo mu doporučeno ho nechat zavřeného v boxe, tak nevím... je to asi co vet to názor...
Uživatel s deaktivovaným účtem

monca731
napsal(a):
Myslím, že mu je můžeš klidně dát a ještě si na nich pochutná někdo si je prý dokonce dělá k jídlu, ale to jsem nezkoušela
pokiaľ to vet opichal koňa priamo do guliek, tak do psíkovi bude určite veľmi chutiť. rozhodne nekŕmiť, pokiaľ kôň dostal injekciu priamo tam!
každopádne, rana by mala byť v čistom prostredí, otvorené kastrácie sa vždy vodili. ale držala by som sa doporučení veta.
vetsinou to byva tak,ze konici kastrovani uzavrenou metodou se nechavaji v boxe,a pod antibiotikama
a konici otevrenou se maji co nejvic hybat,provadet,nebo do vybehu-ale tak,aby je ostatni kone ve vybehu treba nehonili...
vetsinou se z tohoto duvodu kastruje v obdobi,kdy neletaji mouchy,tedy konec podzimu az zacatek jara.ted kastrovat zu je celkem nevhodne-z duvodu obtizneho hmyzu.
ale i tak,konik by to mel zvladnout dobre.
doporucuji do zhojeni 1-2x denne merit teploty.