Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.5.2013 21:30
misa97250

XXX.XXX.173.179

Ahojte, tak už to máme za sebou, dnes jsme vykastrovali našeho hřebce, ted už jen, aby se mu to pěkně zahojilo. Měl to v leže s celkovým uspáním a byla to celkem rychlovka smajlík Je lepší s ním teď chodit nebo ho nechat v klidu? A myslíte, že můžu dát ty koule psovi? smajlík

4.5.2013 21:51
ruměnka

XXX.XXX.49.103

Ahoj, kastrovali jsme na začátku dubna uzavřenou metodou a koník má být nejlépe týden v boxe, žádné běhání. :)

5.5.2013 10:45
axl

XXX.XXX.159.147

Dobry den, kdyz jsme meli konika po kastraci, tak byl bud v boxe s tim, ze se vodil nekolikrat za den. Nebo byl v mensim vybehu, ale urcite ne aby jen stal zavreny v boxe.

5.5.2013 14:58
ruměnka

XXX.XXX.49.103

Tak nám to řekl veterinář smajlík. Bohužel box nemáme, tak nám koník běhal, ale žádné komplikace neměl.

5.5.2013 16:36
marion108

XXX.XXX.175.6

Já kastrovala uzavřenou metodou... a bylo mi doporučeno nechat koně v prostředí, kde se nebude stresovat, to znamená v našem případě venku s druhým koněm, když to trouchu nateče, tak povodit, ale ne nějak extra, protože se ve výběhu pohybuje sám, vlastně to ani nebylo třeba... Jinak nedávno nechával známý kastrovat na klinice a bylo mu doporučeno ho nechat zavřeného v boxe, tak nevím... je to asi co vet to názor...

5.5.2013 17:19
monca731

XXX.XXX.173.179

Myslím, že mu je můžeš klidně dát a ještě si na nich pochutná smajlík někdo si je prý dokonce dělá k jídlu, ale to jsem nezkoušela smajlík

5.5.2013 17:49
marion108

XXX.XXX.175.6

Jo jinak ty kulky (no spíš pořádný koule) jsem taky dala psovi...smajlík Ale pro lidskou spotřebu určitě nee... jestliže tam je sedace a možná ještě nějaké lokální umrtvení, tak to určitě není nic dobrého pro lidi...

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.5.2013 08:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

monca731 napsal(a):
Myslím, že mu je můžeš klidně dát a ještě si na nich pochutná smajlík někdo si je prý dokonce dělá k jídlu, ale to jsem nezkoušela smajlík

pokiaľ to vet opichal koňa priamo do guliek, tak do psíkovi bude určite veľmi chutiť. rozhodne nekŕmiť, pokiaľ kôň dostal injekciu priamo tam!

každopádne, rana by mala byť v čistom prostredí, otvorené kastrácie sa vždy vodili. ale držala by som sa doporučení veta.

7.5.2013 11:00
conpro

XXX.XXX.60.202

vetsinou to byva tak,ze konici kastrovani uzavrenou metodou se nechavaji v boxe,a pod antibiotikama
a konici otevrenou se maji co nejvic hybat,provadet,nebo do vybehu-ale tak,aby je ostatni kone ve vybehu treba nehonili...
vetsinou se z tohoto duvodu kastruje v obdobi,kdy neletaji mouchy,tedy konec podzimu az zacatek jara.ted kastrovat zu je celkem nevhodne-z duvodu obtizneho hmyzu.
ale i tak,konik by to mel zvladnout dobre.
doporucuji do zhojeni 1-2x denne merit teploty.

Přidejte reakci

Přidat smajlík