Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.5.2013 10:56
kajakremelova

XXX.XXX.75.18

Ahoj, chtěla bych svého koně naučit lehat na povel. pomůže mi s tím někdo prosím? četla jsem že to jde i tak že když kůň leží přijít za ním a cpát mu v leže pamlsky a říkat slovní povel a když vstane tak si ho nevšímat a on pochopí že v leže dostával pamlsky a když stojí tak ne takže zjistí že je to pro něj výhodnější. A postupem času prostě na slovní povel, případně gesto. nemáte s tím někdo zkušenosti? Nebo když se kůň válí odměňovat ho za každý krůžek k lehutí: např.: začne očuchávat zem tak ho pochválit a dát pamlsek, potom až pujde do horské kozy tak zase a takhle až k lehnutí, ale mám problém. Můj koník se prostě moc často neválí (to jsem na jednu stranu ráda že nemusím čistitsmajlík) a jiní koně co máme doma tak třeba po sprchování se jdou vyválet, ale on prostě ne. Nebo po ježdění se spousta koní válí ale on prostě ne a nesmajlík.
Nevíte někdo kdy by se kůň mohl válet? prosím poraďtesmajlík děkujismajlík

26.5.2013 17:03
pajinah

XXX.XXX.38.157

Ahoj. Pokud ho to chceš učit jen tak, protože se ti to líbí, tak bych nic takového nědělala. Není to k ničemu potřebné. Kůň lehá jen když se cítí opravdu bezpečně, aby si odpočnul. A jestli ho to opravdu chceš naučit, tak bych to určitě nedělala s pomocí pamlsků. Já pamlsky nepoužívám vůbec. Stačí pohlazení, příjemný tón hlasu. Dát koni najevo, že něco udělal správně a máš z toho radost.smajlík

26.5.2013 17:17
kajakremelova

XXX.XXX.75.18

Děkuji za radu. Umíme spoustu cirkusových kousků a chtěla bych zvládnout i lehnutí. Vím že kůň si lehá jenom v případě když se cítí v bezpečí a když člověku věří.smajlíksmajlík. a právě proto ho to chci naučitsmajlík ale jak????...smajlíksmajlík

27.5.2013 15:08
deiny

XXX.XXX.122.50

Já to svého koníka naučila přes povel při válení. Po jízdě, když byl spocený, se na stejném, místě ve výběhu válel. Neměl problém si lehnout a válet se, když jsem byla vedle něho.. Nevadí mu to. Vždy, když začal čuchat po zemi a hrabat, jsem mu říkala povel "dooolu", a když si lehnul, dala jsem mu pár pamlsků, pohladila ho, pochválila a nechala ho se vyválet.. Úplně v klidu ležel vedle mě a chroupal si chleba. smajlík Takhle jsme to opakovali (ne pokaždé) a on si to časem začal spojovat. Nedávno jsme přišli z ježdění do výběhu a on se pásl, nešel se sám vyválet. Dovedla jsem ho na to stejné místo a říkala mu povel, hrabala jsem nohou o zem, ukazovala mu.. Chvíli přemýšlel, koukal na mě a začal hrabat. Jednou zahrabal a potom přestal a kouknul na mě - dala jsem mu znovu povel a ukázala na zem - bylo vidět, že tomu rozumí a začal znovu hrabat až si lehl. Dostal odměnu, pochválila jsem ho a potom co vstal se šel pást.. ani se neválel jako vždy. smajlík Takže myslím, že už to docela umí, zatím to tedy děláme jenom po ježdění (opravdu jen někdy) a jenom na tom samém místě. Ještě máme co zdokonalovat, ale určitě to brzy půjde lépe. smajlík

28.5.2013 19:00
kajakremelova

XXX.XXX.75.18

moc děkuji za radu přesně takhle jsem to chtěla zkoušet, jenže já mám prostě tu smůlu že můj koník se po ježdění ani po sprchování nevalísmajlík
Pravděpodobně se válí jenom když ho něco svědí, nebo když se chce pořádně zašpinitsmajlík a to zrovna nejsem u nějsmajlík
takže se prostě nevyválí a já nevím jak o to naučit jinak. Zkouším učit kompliment ale to nám zatím teda moc nejde smajlík snad se to časem zlepší, ale já nevím že když si klekne tak hnedka vztane hned po tom co si dole vezme pamlsek a já nevím jak ho tam (NENÁSILNĚ) udržet smajlík
Nemáte s tím také zkušenosti prosím? a ještě jednou moc Děkuji za rady!smajlík

Enie

15.2.2015 13:12
Enie

XXX.XXX.110.72

Ahoj to chce čas já mam kobylu která mě za začátku nenechala k sobě ani přijíít když si lehla tak jsem jí naučila poklonu a pak kleknout si a pak jsem jí položila ze začátku si hned stoupla a pak si zvykla že jí nic neudělám :D

Přidejte reakci

Přidat smajlík