Westernové plemena a jezdci kochači 245

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.6.2013 16:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkDneska jsme zkusily s Járou dát konečně ty kluky k sobě,smajlíktak to probíhalo tak,že nejdřív dělali,jako kdyby se nikdy neviděli,smajlíkMonďásek očuchával Šoníčka zezadu a zepředu a ze strany a já nevím,kde ještě...smajlíksmajlík

9.6.2013 16:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkŠoník taky byl zvědavej,co je vlastně Monďásek zač...smajlíksmajlík

9.6.2013 16:39
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkA hned mu dal jasně najevo,že on je jaksi větší a že tady se bude prostě poslouchat.smajlíksmajlíksmajlík

9.6.2013 16:45
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkA Monďásek : Já se Ti na nějáký poslouchání pěěěkně vyprdnu.smajlíksmajlík

9.6.2013 16:47
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkNo a pak už se společně pásli,Moruš byla teda vedle v nudli,radši jsem jí tam dala,aby se klucí o ní nehádali.smajlíksmajlík

9.6.2013 16:47
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkAle tý to nevadilo ta si to tam užívala.smajlíksmajlík

9.6.2013 16:49
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkA dál nemůůžu,joo,bábooo?smajlíksmajlík
smajlíkNemůžeš,Moruš,páč bys praskla.smajlíksmajlík

9.6.2013 17:17
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkAle teď se tu teda ženěj všichni čerti...smajlíksmajlíksmajlík

9.6.2013 19:33
janahol

XXX.XXX.60.182

Jaruško, jste v pohodě??smajlík teď jsem viděla zprávy, nějaké Dolany na Kladensku, děs běs hrůza smajlíksmajlík Myslím na vás a držím palce...
Tady byla bouřka s kroupama včera večer, nadávala jsem, protože jsem odpoledne přesadila sazenice okurek ze skleníku vensmajlík, no snad se holky vzpamatujou. Dneska se to tady kolem nás točí, hřmí už od dopoledne, ale nakonec spadlo odpoledne jen pár kapek.
Já šla se Sany hned ráno a vydala se kus po silnici a myslela si, že nás sluníčko upeče, kousalo pěkně, jako před bouřkou smajlík , v lese pak bylo fajn, a když jsme z lesa vylezli bylo najednou všude zataženo takovým tím oparem a k tomu bouřilo, bylo to až strašidelný, tak jsme šupajdili domů...

9.6.2013 19:34
janahol

XXX.XXX.60.182

jaruska napsal(a):
smajlíksmajlíkŠoník taky byl zvědavej,co je vlastně Monďásek zač...smajlíksmajlík

Tahle a ta fotka se Šoníkem na zadních se mi moc líbí smajlíksmajlík nádhera smajlíksmajlík

9.6.2013 19:41
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkDíky,Janí,jsme v pohodě,smajlíksice zapršelo,ale jenom trochu,smajlíkjiní jsou na tom daleko hůř...smajlíksmajlíksmajlík

9.6.2013 19:45
jaruska

XXX.XXX.213.11

janahol napsal(a):
Tahle a ta fotka se Šoníkem na zadních se mi moc líbí smajlíksmajlík nádhera smajlíksmajlík

smajlíksmajlíkViď,ta se mi povedla,smajlíkale jinak jsem měla prdýlku sevřenou strachy,že by ani vlááásek neprošel,aby se nezačali kopat,Šoník u toho seznamování strašně kvičel,smajlíktak jsem nevěděla,co bude dál.smajlíkAle naštěstí si klucí jen pokvičeli a byl klid.smajlíksmajlík
smajlíkJaní,Olda sekal vedle výběhů tu trávu na seno a normálně musel ujet před těma bleskama,co tam lítaly...smajlíksmajlíkTo bylo během chviličky strašný,hrozná tma najednou a lilo a fučel vichr a padaly takový krupky,a ty blesky,to bylo něco....smajlíksmajlíksmajlík

10.6.2013 14:52
bospor

XXX.XXX.192.10

jaruska napsal(a):
smajlíksmajlíkDíky,Janí,jsme v pohodě,smajlíksice zapršelo,ale jenom trochu,smajlíkjiní jsou na tom daleko hůř...smajlíksmajlíksmajlík

prej trochu!!!!!smajlíksmajlíksmajlík no nazdar!! takový jezero

10.6.2013 15:08
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkNoo,během ani necelý půl hodiny tohle,byla to opravdu pěkná smršť,smajlíksmajlíkale já mám udělanej pro tyhle příležitosti odtok na zahradu,tam se to krásně vsákne a kachny si libovaly.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkA už zase prší,dneska už podruhý,a je pěkná zima.smajlíksmajlíksmajlík

11.6.2013 20:58
janahol

XXX.XXX.60.182

Ahojte kochačky, tentokrát jdu za vámi pro radu smajlík
Jak víc jezdím, tak mi začíná odcházet podsedlovka a hledám novou, ale chtěla bych větší, protože ta stávající má 80x80cm a je pod sedlem tipťop. Chtěla bych aby víc přesahovala, takže by se mi asi nejvíc líbil rozměr nějakých 90x90cm. Už jsem prohledala kde co, ale nějak nic nemůžu najít a zase se mi nechce dát za podsedlovku 5tisíc smajlík Sedlo mi sedí pěkně, takže ani nepotřebuju aby byla nějak moc silná, hlavně aby se dobře udržovala smajlík
Prosím, pošlete mi nějaké tipy na to co používáte, máte odzkoušené a funguje vám smajlík
Díky vám smajlíksmajlíksmajlík

12.6.2013 12:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJaní,zkus se zeptat tady....

http://www.sedlarstvi-montana.cz/

smajlíksmajlíkPierot od nich měl deku a i když jsme byli venku s koňma třeba půl dne,ale jednou jsme měli koníky pod sedlama 8 hodinsmajlík,tak se nezapařil,nicsmajlík,prostě paráda.smajlíksmajlíkJá mám od nich připravenou na Moruš taky,ale ještě pořád se mi úplně nerozpadla ta,co na ní jezdíme,ale letos určitě ta stará dojezdí a Moruš dostane tu novou.smajlíksmajlík

12.6.2013 12:42
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkUrčitě by Ti paní vyšla vstříc s těma požadovanejma rozměrama.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJá bych pro Tebe mohla udělat to,že bych Ti mohla půjčit Pierotovu,abys věděla,jestli by vyhovovala,jenže ta má rozměr 80x75 dokonce,tak to by asi měla Santana malý...smajlíkAle říkám,kdybys chtěla,mohu zapůjčit na zkoušku a pak bysis objednala podle sebe.smajlíksmajlík

13.6.2013 16:13
janahol

XXX.XXX.60.182

Jaruško, děkuju za odkaz smajlík ty stránky vypadají dobře smajlík navíc manžel občas jezdí do vedlejší vesnice opravovat, takže by to i vyzvedl. Zkusím tam napsat rozměry a doufám, že se domluvíme smajlík

16.6.2013 10:48
lucky

XXX.XXX.27.76

Ahooj! Nějak poslední týden nestíhám. U nás jsou teda tropická vedra..šílené. Use to nedělá moc dobřesmajlík

Super fotečky ze seznamování. Chodí teda spolu už všichni? Nebo Moruš dáváš zvlášť ?

Ten odkaz jsem taky skoukla a musím říct, že teda kráásné uzdečky tam paní má. By mě zajímalo v jakých cenách..nějak jsem nenašla.

Včera jsem byla s holčinou co tady jezdí s Usou na procházce. Betty se proběhla pod sedlem, občas se s Usou hecla a udělala dostihového huculasmajlík. Usa cestou ze začátku dost sípala a bylo to vedro na ni moc. Ale dávali jsme si odpočinek. Chtěla jsem nafotit koně v kopretinách, jenomže jak jsme čekali na vhodné podmínky, tak nám tráva kopretiny přerostla a už nic moc no..takže jsme šly zase zpátky. Usa byla celá od krve a vypadala jako týraný kůň. Všude bylo plno hovad totiž a ji jak kousne, tak ji hned valí krev. Takže jsem se cestou ještě zastavily u nás doma a osprchovala jsem usu hadicí a Betty byla taky celá zpocená, tak jsme ji umyly krk a břicho a holčina mi vzala Usu na vodítko a hodila ji ke koním..jela na Betty a Usu vedla.

16.6.2013 10:53
lucky

XXX.XXX.27.76

Usa má už hezky dlouhou hřívu... a to jsem ji cca před týdenm střihla asi o 10 cm. Ty konečky už měla takové řídké. Ocas tahá po zemi, ale ten asi ufiknu dneska :-D

16.6.2013 10:57
lucky

XXX.XXX.27.76

a tady jedna tryskacísmajlík Je to dlouhý kopec a než jsem vyšplhala aspoň do půlky, měla jsem dostsmajlík

16.6.2013 11:00
lucky

XXX.XXX.27.76

jo, jinak Usa není těhotná, jen děsně přežraná smajlík Soused ráno sekal zahradu, tak ji tam naházel hromadu trávy a madam se tak doprala, že pak nemohla s tím pupkem ani vylézt kopec. Jak to ti koně dělají? Mají snad ta břicha nafukovací?

16.6.2013 23:40
bospor

XXX.XXX.192.10

Luci je fajn, že už zas jezdíšsmajlík já už zas ne. Honza má oteklou nohusmajlík
zejtra jedu na kontrolu do IKEMu a přemejšlím kde se stavitsmajlík myslela jsem si že zajedu do Světic pro česnek pro koně, ale asi májí otevříno až od 16ti hodin a tak dlouho já čekat nemůžu. kdo bydli někde poblíž??? kde bych se mohla stavit během dopoledne nebo brzy odpoledne???smajlík

16.6.2013 23:42
bospor

XXX.XXX.192.10

mám tel 605 908 396 kdybych se nedostala na netsmajlík

17.6.2013 10:28
werča

XXX.XXX.56.22

smajlíkAhoj holky kochačkysmajlík
Nějak furt nestíhám psát, ale příspěvky si podstivě čtu.

Luci: stejně obdivuji jak je Usa furt takhle krásně bílásmajlík Fanda byl vždycky jako čuně, největší. Byl čistý asi tak 5 minut po koupání, páč se vždyky potom musel vysušit, sám a důkladně. smajlík

Jaruško, doufám že koníky budete mít po spolu, třeba si Moruš zvykne smajlík

Jinak to teplo je hrozný, i když tedka jsem furt v práci,buď v kravíně - protože jeden pán co tam je na stálo, před 1,5 mšsícem uklouz u vynášky po těch..sr.... a vyhodil si rameno, takže s tim marodí. Nebo mam v Praze novou brigádu v Jablonexu, ale moc mě to nebaví, pač tu jsem 11 hodin denně a moc lídí sem nechodí. Tkaže ráda utíkám do kravína, sice práce ( hlavně tedka, samé první otelené krávy, kopou jak blázní, takže modřiny mam všude) ale utíká to, a hlavně mě to baví.

V sobotu jsem Evitu pořádně vykoupala, namazala nožky a bebínka. Včera u nás byl kovář, Evita nechce nějak držet furt ty zadky, jak v nich má artrozu, tak jestli jí to bolí? koupila jsem jí orling ale ten nechce tedka papat, takže to skusim ještě dávat do nastrouhané mrkve, jinak nevím do čeho jí to cpát, dávala jsem jí to do ovsa, trochu sladu a vit. C.
A jelikož ani po 2 letech jí nepřestali vadit kamínky, chodí mi skoro po puse, tak jsme se rozhodli jí zpátky nakovat.Sice jsem chtěla aby byla bosá, ale když vidim, že jí to bolí??smajlík

Máte usušeno holky? my to naštěstí stihli, seno pěkné, voňavé a máme k prodeji 20 baliků, kdyby jste o někom věděli??

17.6.2013 16:09
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJojo,děvčátka,už je naše svatá trojice pohromadě,smajlíksmajlíksmajlíka dokonce Moruš má říji a klucí to něják neřešej,občas si zapištěj,ale nekopou po sobě,v sobotu se monďásek vrátil ze závodů a za kým myslíte,že mazal?nejdřív letěl za Šoníkem se pozdravit,tak jsme si říkali,že když se takhle vítají,tak to znovu zkusíme je dát k sobě,a jelikož jsme v neděli uklidili seno z toho hektaru,co je vedle výběhu,tak jsme je tam pustili všechny najednou,tam mají kam zdrhnout,kdyby něco,ale naštěstí se fakt nic nedělo.smajlíksmajlík

17.6.2013 16:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkAle kdybyste holky viděly Moruš,co vyváděla,jak byla šťastná.....smajlíksmajlíksmajlík

17.6.2013 16:14
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkIvčo,co se Honzímu stalo?smajlíksmajlíkMoc přeju,ať je to brzo zase dobrý.smajlíksmajlíksmajlík

17.6.2013 16:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkWerčo,my taky Šoníka musíme mít nakovanýho,ten by pořád píchal,kdyby šel někde po něčem jiným,než je písek,a opravdu chodí,tak ho mámer prostě nakovanýho,zkusíme na zimu podkovy sundat,uvidíme,co to udělá.smajlíksmajlík

17.6.2013 16:29
werča

XXX.XXX.56.22

Bohužel, jinak to s Evitou nejde, jeden čas to vypadalo dobře, ale zase je to špatný, tedka hodně. Jaruško, poradila by jsi mi něco na klouby? krom toho orlingu?

Fotky máš moc pěkný, taky bych takhle fotila, ale vždycky zapomenu foťák doma smajlík

17.6.2013 16:30
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkLucí,Usina opravdu vypadá jak těhule,ta se teda dovede naprat,to Ti řeknu,ale bodeť by se nenaprala,když jí soused pod nos nosí ty dobrůůtky.smajlíksmajlíksmajlík

17.6.2013 16:32
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkWerčo,každýmu koni může vyhovovat něco,já bych osobně zkonzultovala Evitin stav se svým veterinářem,kterej dělá koně,a ten by Ti měl poradit ten nejvhodnější přípravek na klouby pro ni.smajlíksmajlíksmajlík

17.6.2013 16:44
werča

XXX.XXX.56.22

jaruska napsal(a):
smajlíkWerčo,každýmu koni může vyhovovat něco,já bych osobně zkonzultovala Evitin stav se svým veterinářem,kterej dělá koně,a ten by Ti měl poradit ten nejvhodnější přípravek na klouby pro ni.smajlíksmajlíksmajlík

Tedka čekáme ještě až přijede vet se sonem, abych přesně věděla, jak na tom ty nožky jsou. Podle toho i budeme kovat, přece je to jenom jistější.

17.6.2013 17:11
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkUrčitě,Werčo,to je nejrozumnější.smajlíksmajlík

17.6.2013 17:16
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJarča měla v sobotu 3 starty,1 na Monďáskovi(90 cm) a 2 na Pižďuchovi(100 cm),smajlíka měli všechny 3 parkury čistě.smajlíksmajlíksmajlík

17.6.2013 17:21
jaruska

XXX.XXX.213.11

17.6.2013 17:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkA pastva se jim taky moc líbila,když se sušili.smajlíksmajlík

17.6.2013 17:26
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkjára vždycky dojezdí závod,a nejdřív se jde postarat o koně.Jenomže dá na blatník bič a pak už na něj samozřejmě zapomene...smajlíkTakhle jezdí chudák bič,než si na něj někdo vzpomene,tohle je focený už za závodištěm v Mostě.smajlíksmajlík

18.6.2013 00:09
bospor

XXX.XXX.192.10

honzovi otekla operovaná noha. občas se to stává. buď po delší námaze nebo se uhodí. ale nekulhásmajlík chce to jen trochu klidu a bude to dobrýsmajlík

18.6.2013 13:40
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkAhá,tak to snad bude brzo dobrý.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTady je Šoníkova maminka.smajlíksmajlík

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/25216865/klisnu-Shagya-Arab.php

19.6.2013 15:26
canis lupus

XXX.XXX.13.164

Ahoj kochači! Po dlouhé době jsem zase tady. Přesunula jsem se do Prahy a končím první ročník studia na HTF UK. Tali krásně roste a Toos je v pronájmu, kde se má moc dobře.

19.6.2013 16:00
didi

XXX.XXX.66.122

Čekáme na páteční avizované snížení teplot jako na smilování - Bob je vyřízený, natekla mu zase šíleně ta noha, kterou měl v zimě zanícenou, stojí celý den s hlavou opřenou o přístřešek a nejde se ani napást, jen výjimečně napít. Večer si dá svůj jaderný příkrm, postaví se k senu a za chvíli maže zas do přístřešku. S takovou mi za chvíli začne mizet před očima...

19.6.2013 18:39
bospor

XXX.XXX.192.10

moje jsou taky nasáčkovaný v boudě a nejdou se ani pástsmajlík doufám, že se pasou aspoň v noci a brzy ráno

19.6.2013 18:44
bospor

XXX.XXX.192.10

ale konečně máme hotový zubysmajlík nebylo to nijak tragickýsmajlík všechny hemelky byli moc hodný a stálysmajlíksmajlík káča a gaston se ani nekroutili a drželi a holky pořídili i nějakou dokumentacismajlík
http://charlys.rajce.idnes.cz/18._6._2013_Lazne_Bohdanec/

21.6.2013 12:53
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkNaše hemelky se pasou fuurt,protože to tu pořád pofukuje.tak to tu není tak nesnesitelný.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkKdyž jsme sklízeli seno,tak Jarča v mezičase vyrobila Moruš tohle.smajlíksmajlíksmajlík

21.6.2013 12:57
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkAle museli jsme je rozdělit,Monďásek,jak má Moruš říji,tak pořád nechtěl k ní pustit Šoníka,smajlíkpřitom Šoník chtěl Moruš připouštět,ale Monďásek na Šoníka nebyl zlej,že by ho vyháněl jako Pierota,to né,jenom prostě si stopnul mezi něj a Moruš,aby Šoník k Moruš nemohl,smajlíktak jsem je radši oddělila,aby byl klid.smajlíksmajlík

21.6.2013 13:02
jaruska

XXX.XXX.213.11

21.6.2013 13:08
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJe to šikulka,už docela hezky krčí nožky.smajlíksmajlíksmajlík

21.6.2013 13:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkChystáme se i k rybníku,ale pořád to něják časově nevychází,snad po neděli bude volnějš...

21.6.2013 22:18
janahol

XXX.XXX.60.182

Ahojky, tak hlásím dnes u nás konečně přijatelné klima na ježdění smajlík
Večerní sluníčko, lehký vánek a příjemných 24 stupňů smajlík takhle by se mi líbilo celé léto smajlíksmajlík
Santana je zlato největší, dneska jsem objevila u nás v lese nádhernou lesní cestu a úplně úžasně a měkce jsme si tam společně s chutí zacválaly smajlíksmajlíksmajlík
Já tu kobylu miluju smajlík a už bych jí nedala smajlík naučila mě strašně moc a jsem vděčná za to, že se mi připletla do života smajlík je to prostě nádhera, když cítíte, že ten kůň jde pod vámi s chutí a ochotou dovést vás kam si řeknete smajlíksmajlík
Prostě jsem se s vámi musela podělit o tu radost smajlík

22.6.2013 13:46
lucky

XXX.XXX.27.76

Pro mne byl první letní den peklo na zemi..... nemám sílu dál psát....

22.6.2013 13:58
canis lupus

XXX.XXX.13.42

Upřímnou soustrast. Je mi to moc líto.

22.6.2013 15:06
efendi

XXX.XXX.220.177

Je mi to strašně líto. Upřímnou soustrast.smajlík

22.6.2013 16:02
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

Držte se smajlík

22.6.2013 18:51
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
Ježííííšmarjáá,Lucí,to nééééééééééééééééééééééééééééééééééééé.......smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíkPřijmi hlubokou a upřímnou soustrast,smajlíksmajlíksmajlíkbože,kdybych Ti něják mohla pomoct.....smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
Prosím,drž se.....smajlíksmajlíksmajlíkJsem v duchu s Tebou.smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

22.6.2013 18:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkCo se stalo?Vždyť jsi sem nedávno dávala fotky Usiny,jak letí s tou Betkou po těch loukách,pořád na ně koukám...A najednou tohle.....smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

22.6.2013 22:57
janahol

XXX.XXX.60.182

smajlík je mi to strašně moc líto smajlík Taková nádherná kobylka smajlík vztah, který jste spolu měli byl výjimečný a je mi jasné, že teď ti to, Lucí, připadá jako nepředstavitelné, ale musíš jít dál...smajlík

23.6.2013 12:12
didi

XXX.XXX.229.196

Drž se, děvče! Chce to čas a pořádně se vybrečet, dát smutku volný průchod a počítat s tím, že bude přicházet ve vlnách...

Když člověk ztratí někoho, koho přijal za člena rodiny, nikdy to úplně nepřebolí, ale po čase přijde okamžik, kdy už ho smutek nebude vyčerpávat a srážet.

23.6.2013 20:39
werča

XXX.XXX.129.28

Je mi to moc líto smajlík smajlík drž se. Vím jaké to je smajlíksmajlík.....

Kvůli vedru? smajlíksmajlíksmajlíksmajlík

23.6.2013 21:13
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Přeji upřímnou soustrast, chuděrka malá, ale celý svůj život měla po boku láskyplnou paničku, jakou by si přál každý kůň. Máš před sebou velmi těžké období, ale drž sesmajlík A Usince posílám pozdrav na nekonečné pastvinysmajlík

24.6.2013 09:39
skippy

XXX.XXX.234.7

Příliš nepřispívám, spíše čtu, ale tohle mě dostalo. Tuhle kobylku potajmu pořád sleduju a obdivuju, její povahu, krásu... Bojovala, jak se dalo... Ale můžu říct, že měla skutečně milujícího majitele, který pro ní udělal první poslední a ona to dokázala opětovat. Byla výjimečná.
Lucko, copak se stalo? Moc mě to mrzí, jsem cizí, nikdy jsem Tě neviděla, ani Usu, ani Ty mě, ale slzy se mi hrnou i tak... smajlík

24.6.2013 21:45
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Dostala jsem fotku prasátka Punti, tak vám ji sem dám...
A pro některý, kteří ještě neví, tak jsem si koupila hříbátko, jen pro něj pojedu až v zimě, po odstavusmajlík

24.6.2013 22:36
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

Míšo moc ti to přeju

25.6.2013 09:30
werča

XXX.XXX.129.28

Jéé, ten je krásný. Co to je za plemeno???

Holky, my byli v neděli na farmě Jeníkov, znáte?? Luxusní koně - norici, pastevně chovaný,kvalitní chov, takový mastodonti!!! jsem se úplně bála vejít mezi 30 hlavé stádo kobylek.
Vybrali jsme si kobylku jménem Vazba, 5 letá, za 50 tis. v hpk. Pani nám jí stáhne z pastviny, zpátky najedzí, jelikož měla tedka pauzu, dojedeme vyzkoušet a snad to klapne.

Jinak to počasí mě fat štve, nic se nemůže dělat. Doufám, že zase nebudou povodně, chudáci pak Ti lidé.

25.6.2013 16:47
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Je to 4letý slezský norik, po 2774 Navar z SM 3584 Sylva po 2296 Hubír-13. Bývalý můj miláček, prodala jsem ho loni do Německa k moři...
Tady je aktuální fotka mého nastávajícíhosmajlíksmajlík

25.6.2013 19:33
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkWerčo,a fotička by nebyla?smajlíksmajlíkTý jo,Werčo,to bude taky dobrá stodola ta kobyla,smajlíkuž jen to jméno,smajlíksmajlíkno ale já zase říkám,že chlaďák má bejt velikej,smajlíka silnej,smajlíkné žádný chrastítko.smajlík
smajlíkTo mi povídej s tím počasím,je tu zima jak v ruským filmu,to ochlazení bylo úplně hrozný z těch veder,smajlíktyhle šílený výkyvy nesnáším,já nevím,co to je letos za počasí,že to takhle blbne...smajlíksmajlík

25.6.2013 19:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkMíšo,to bude krasavec,a bude šimlatej jak víno,a pokud ještě přibudou puntíky,tak to bude paráda,těším se na něj s Tebou.smajlíksmajlíksmajlík

25.6.2013 19:49
jaruska

XXX.XXX.213.11

bospor napsal(a):
ale konečně máme hotový zubysmajlík nebylo to nijak tragickýsmajlík všechny hemelky byli moc hodný a stálysmajlíksmajlík káča a gaston se ani nekroutili a drželi a holky pořídili i nějakou dokumentacismajlík
http://charlys.rajce.idnes.cz/18._6._2013_Lazne_Bohdanec/

smajlíksmajlíkIvčo,to jste polouspávali,co?Já jsem takhle nechávala dělat zuby jenom Abonně,protože to potřebovala,ale ostatní koně jsme vždycky dělali jen s tím rozvěrákem bez oblbnutí.smajlíksmajlíkJá se vždycky hrozně bojím dopředu,jak to dopadne,smajlíkkolik bude mrtvejch u toho,smajlíkale oni taky bejvaj hodný,smajlíksmajlíkto mě takhle přejet tou rašplí po zubech,tak skáču metr vysoko.smajlíksmajlíksmajlík

25.6.2013 21:17
werča

XXX.XXX.129.28

misamarincova napsal(a):
Je to 4letý slezský norik, po 2774 Navar z SM 3584 Sylva po 2296 Hubír-13. Bývalý můj miláček, prodala jsem ho loni do Německa k moři...
Tady je aktuální fotka mého nastávajícíhosmajlíksmajlík

Ahá, takže staršího jsi prodala a koupila miminko???? smajlík

Holky ten chlaďas je nádhernej, jenže já poslední dobu mam takovej pocit, že no. Máme u nás ustájeného koníka sportovního poníka. Jezdí se mi na něm strašně fajnově. Má 148 v kvh, já mam 159, vážim 45 kg. Jsem s jeho velikosti naprosto spokojená,je skvěle ovladatelný pro mě. Lépe se mi na něm jezdí jak na Evitě, Evča jak je velká, tak se s ní horší manipulace.
Tak jsem přemýšlela, že pro mojí potřebu by byl ideální, je mu 8 let, je příjemně temperamentní, jako Monďásek je asi. Jenže cena je 85 tis. a to doopravdy nemam. Zatim je u nás, než se najde kupec. Doopravdy mi šíleně sedne.

Takže asi si vydělám penízky a pořídim si do 5 let něco takového, na mé jak se říká tělo.

Evitka se strašně zklidnila, může se na ní svést i trochu pokročilý začátečník, což je super, tak občas beru kamarádku.
Chtěla jsem evitu připustit, ale už je pozdě.... asi smajlík

25.6.2013 21:20
werča

XXX.XXX.129.28

Kamarádka na Evitě a já na Olympovi.

25.6.2013 21:22
werča

XXX.XXX.129.28

smajlík Evitka ho má strašně ráda.... a on jí taky. Normálně je ve stádě 5 koní, kde ho docela masakrujou. Tady má ženskou pro sebe.

25.6.2013 21:24
werča

XXX.XXX.129.28

26.6.2013 14:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

werča napsal(a):
strašně mi přirostl k srdci smajlík

smajlíksmajlíkWerčo,vůůůbec se Ti nedivím,je náádhernej.smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
smajlíkWerčo,tu kobylku,jak jsi mi posílala ten odkaz,jsem tam nenašla,asi už jí stáhli...smajlík

26.6.2013 14:23
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkwerčo,kolik je Evitě?smajlíkMěla hříbě? a jestli jo,tak kdy bylo poslední?smajlíksmajlík

26.6.2013 15:22
bospor

XXX.XXX.192.10

jaruska napsal(a):
smajlíksmajlíkIvčo,to jste polouspávali,co?Já jsem takhle nechávala dělat zuby jenom Abonně,protože to potřebovala,ale ostatní koně jsme vždycky dělali jen s tím rozvěrákem bez oblbnutí.smajlíksmajlíkJá se vždycky hrozně bojím dopředu,jak to dopadne,smajlíkkolik bude mrtvejch u toho,smajlíkale oni taky bejvaj hodný,smajlíksmajlíkto mě takhle přejet tou rašplí po zubech,tak skáču metr vysoko.smajlíksmajlíksmajlík

nepřispávali jsme je vůbec. nepotřebovali tosmajlík

to je zas vodysmajlík horko ráda nemám, ale tohle už mi taky leze na nervysmajlík neplavete někdo? doufám že nesmajlík

26.6.2013 16:14
didi

XXX.XXX.66.122

Když se zuby jen upravují (zabrušují), není to třeba.
Přispávat je potřeba koníky s nějakým problémem nebo ty těžce manipulovatelné.

Bobovi tahali najednou 8 zubů (resp pozůstatků zubů) a hubu měl celou zahnísanou a dásně nateklé - to by bez přispání nedal ani Svatý...

To už byla spíše operace, než úprava. Taky to pan doktor dělal přes 2 hodiny - a to měl brusku i veškeré další nářadí elektrické. Tohle je asi nejdrsnější foto - už ke konci jeho práce...

Teď po 2 letech už není Bobovi upravovat co, takže všechno jádro meleme a namáčíme. Stoličky ještě má, ale už skoro nedorůstají, takže seno ještě rozmělní, ale brousit už není co.

26.6.2013 18:04
werča

XXX.XXX.56.24

Evitce tedka bylo 15 let, a hříbě měla první v 11 letech - kobylku, je po Lokaj smrček, je celá Evitka... najdu foto :D

Nevim, jestli jí dát ještě tedka na konci července, nebo až v březnu na jaře, je to lepší asi co?? nebo nevim, docela váhám a moc času neni.....smajlík

27.6.2013 10:37
canis lupus

XXX.XXX.13.100

werča napsal(a):
Evitce tedka bylo 15 let, a hříbě měla první v 11 letech - kobylku, je po Lokaj smrček, je celá Evitka... najdu foto :D

Nevim, jestli jí dát ještě tedka na konci července, nebo až v březnu na jaře, je to lepší asi co?? nebo nevim, docela váhám a moc času neni.....smajlík

Lepší je připustit v létě, hříbě se pak narodí do tepla a může hned ven.

28.6.2013 13:50
elaphka

XXX.XXX.165.89

Holky, já sem moc omlouvám, že Vám vstupuju do diskuze, ale sleduju Vás už hodně dlouho, jen nepřispívám, protože sama koníka nevlastním, takže se můžu chlubit maximálně tak s kočkou a nebo z vyjížděk ze stájí, které sem tam navštívím smajlík

Každopádně, víte někdo, co se stalo s Usou? Je mi to šíleně moc líto, lucky posílám upřímnou soustrast a na dálku přání spoustu sil v takto těžkých dnech smajlíksmajlík

28.6.2013 17:08
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkWerčo,Elektra je nááádherná,boží zvíře,fakt.smajlíksmajlík
smajlíkNo,letos už je na připouštění asi pozdě,teda pokud by Ti chytla hned teď,co jí připustíš,myslím třeba teď v nejbližších 14 dnech,max.1 měsíci,tak by to ještě šlo,jenže ta záruka tu není...smajlíkNo zkusit to můžeš,máš hřebce naživo nebo inseminačně?smajlík

28.6.2013 17:11
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJo a v 15 letech připouštět,poud je kobča v super kondici,rozhodně pozdě není,toho bych se rozhodně nebála.smajlíksmajlíkEvita vypadá fantasticky,určitě,pokud se cítíš na výchovu mladého koníka,bych do toho šla.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkŠoník se pase sám,to je pole,který jsme usušili,a teď toho už na něm na druhou seč moc nenaroste,aby se to dalo sušit,tak je tam Šoník,ti dva buřti né,ti to nepotřebujou.smajlíksmajlík

28.6.2013 17:16
jaruska

XXX.XXX.213.11

elaphka napsal(a):
Holky, já sem moc omlouvám, že Vám vstupuju do diskuze, ale sleduju Vás už hodně dlouho, jen nepřispívám, protože sama koníka nevlastním, takže se můžu chlubit maximálně tak s kočkou a nebo z vyjížděk ze stájí, které sem tam navštívím smajlík

Každopádně, víte někdo, co se stalo s Usou? Je mi to šíleně moc líto, lucky posílám upřímnou soustrast a na dálku přání spoustu sil v takto těžkých dnech smajlíksmajlík

smajlíksmajlíkElaphko,my víme,co se s Usinou stalo,smajlíksmajlíksmajlíkale tak něják je nám těžký o tom psát,smajlíkje to něco strašnýho,co se rozhodně nemělo stát,smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíkale určitě Lucka,až na tom za nějáký čas bude psychicky alespoň o něco lépesmajlík,napíše sama.smajlík
smajlíksmajlíkKaždopádně jí určitě slova Tvé účasti alespoň trochu povzbudí v jejím hlubokém zármutku.smajlíksmajlíksmajlík

28.6.2013 19:44
elaphka

XXX.XXX.165.89

jaruska napsal(a):
smajlíksmajlíkElaphko,my víme,co se s Usinou stalo,smajlíksmajlíksmajlíkale tak něják je nám těžký o tom psát,smajlíkje to něco strašnýho,co se rozhodně nemělo stát,smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíkale určitě Lucka,až na tom za nějáký čas bude psychicky alespoň o něco lépesmajlík,napíše sama.smajlík
smajlíksmajlíkKaždopádně jí určitě slova Tvé účasti alespoň trochu povzbudí v jejím hlubokém zármutku.smajlíksmajlíksmajlík

Dobře, děkuju moc za odpověď smajlík opravdu mě to moc mrzí, i když vlastně nikoho neznám osobně, tak mi je Usinky opravdu líto smajlík

Jináč, Barča jméno mé (pro případ, že bych se ještě někdy zapletla do diskuze) smajlík

28.6.2013 23:50
bospor

XXX.XXX.192.10

klidně se zapojsmajlík
jaruško není tohle morušinej synek??? http://zvirata.bazos.cz/inzerat/25552239/PRODEJ-4-LETEHO-VALACHA.php

jsem byla včera na výletěsmajlík hlavně koupit novej ohradníkovej zdroj. doufám že jsem vybrala dobřesmajlík
http://bospor.rajce.idnes.cz/NVHZZT_Brno_27.6.2013/

29.6.2013 12:09
remonek

XXX.XXX.183.140

Ahoj kochačky, chtěla jsem Vám po dlouhý době písnout pár řádků, jak se nám daří, ale ta smutná zpráva o Use mi nějak sebrala všechny slova co jsem chtěla napsat.......
Nějak tomu nemůžu uvěřit...... Snad jen Luci drž se, bude to dlouhá doba než to přebolí, ale pak už bude líp.....

30.6.2013 08:49
jaruska

XXX.XXX.213.11

elaphka napsal(a):
Dobře, děkuju moc za odpověď smajlík opravdu mě to moc mrzí, i když vlastně nikoho neznám osobně, tak mi je Usinky opravdu líto smajlík

Jináč, Barča jméno mé (pro případ, že bych se ještě někdy zapletla do diskuze) smajlík

smajlíksmajlíkBarčo,já jsem taky Lucku ani Usinu nikdy neviděla osobněsmajlík,a i tak mi to,co se stalo,doslova vyrazilo dech a šokovalo mě to,je to neskutečný a hrozně nespravedlivý,že zrovna Usinu tohle potkalo,smajlíksmajlíkbyla to bojovnice za všech okolností,smajlíkvždyť když si vzpomenu,co všechno jí za života potkalo,vždycky to za obrovskýho nasazení Lucky zvládly obě společně....smajlíksmajlíksmajlíkDržela jsem vždycky všechno,co jsem měla,aby Usině zase bylo líp,tohle,co se stalo,nečekal určitě nikdo.....smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

30.6.2013 08:53
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkNo joo,Ivčo,je to Legišek,nevím,co se stalo,a ptát se nebudu,smajlíkoni tam pořád s těma koňma čachrujou,ona měla kobylu frísku,ale byla to silná muchařka,ona sice říkala,že je to srdeční záležitost,ale srdeční záležitost byla taky náhle na Bazoši na prodej,smajlíkno a kopili si nějákýho levnýho andalůzana hřebce,tak to tam asi nedělá dobrotu,ale říkám-nevím a ptát se nebudu.smajlíksmajlík

30.6.2013 08:57
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkVýstava pěkná,smajlíksmajlíkto jsem zvědavá,jestli my taky letos vyrazíme někam.smajlíkAle vono když nejsou zbytečný peníze,a ty fakt u nás jaksi nejsou něják nikdy,smajlíktak kam by se člověk cpal,že joo?smajlíksmajlíkDoma je taky hezky.smajlíksmajlík

30.6.2013 09:01
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkBarčo,a odkudpak jsi,smajlíka copak to máš za koníkasmajlík,vypadá jako huculoid,smajlíknebo se pletu?smajlík
smajlíkTady asi spadlo Jarče něco do ucha...smajlíksmajlík

30.6.2013 09:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTakhle se Šoníkovi ve výběhu prohánějí zajíci,a Šoník,jak si jich všim,tak se chtěl honit s nima.smajlík

30.6.2013 09:05
jaruska

XXX.XXX.213.11

30.6.2013 09:07
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkA takovouhle krásnou rodinku máme,zato ta druhá kachna seděla na vejcích 3 neděle a pak z nich slezla.smajlíksmajlíksmajlík

30.6.2013 11:48
elaphka

XXX.XXX.165.89

jaruska napsal(a):
smajlíksmajlíkBarčo,a odkudpak jsi,smajlíka copak to máš za koníkasmajlík,vypadá jako huculoid,smajlíknebo se pletu?smajlík
smajlíkTady asi spadlo Jarče něco do ucha...smajlíksmajlík

Jsem z Liberce smajlík jezdím tak nějak od 10ti let, asi se třemi ročními přestávkami. Vyzkoušela jsem několik jezdeckých stájí a klubů, bohužel mi to nikde nesedělo, co se přístupu ke koni (a jezdci) týče smajlík všude to bylo jen o drilu, naučit jezdce co nejlépe, nejrychleji a nejsnadněji podmanit si koně smajlík
Proto jsem hledala stáj s jiným přístupem, nakonec jsem "skončila" na Větrné pláni (sice jsem tam byla jen dvakrát smajlík), a je to tam úplně o něčem jiném. Teď mám konečně po matuře a přijímačkách na vš, a až konečně uzdravím ten šílený zánět nosohltanu, chci tam jezdit častěji smajlík

Koník z fotky je tamodsud, jestli si dobře vzpomínám, tak je to kříženec Freibergera (Švýcarské plemeno) smajlík

Jináč musím Ti, Jarčo, moc pochválit Šoníka smajlíksmajlík je to opravdu krásný, a hlavně šikovný koník! Co tak koukám na ty parkurové fotky smajlík Miluju velké odznaky na hlavě, a ta jeho lysina...smajlíksmajlíksmajlík

30.6.2013 21:25
janahol

XXX.XXX.60.182

Ahoj kochačky smajlík

Vítám nováčka, nevadí, že nemáš svého koníka, Barčo, jen pojď klábosit...smajlík

Jaruško, ty máš ale šikovnou kačenku smajlíksmajlík počítala jsem správně 18 kachňat?smajlíksmajlík
Šoník se zajícem, to je nádhera smajlíksmajlík

Dneska jsem zase byla drandit v lese a málem jsem šla domů pěšky smajlíksmajlík Jely jsme se Sany takovou pěknou zarostlou cestičkou kolem rybníka a na přítoku byla kachna s kachňatama, ale je to tam hodně zarostlý, takže nebylo nic vidět a jak jsme je míjely, tak se nás lekli a vyrazili na vodusmajlík no a já a Sany jsme se lekly taky smajlíksmajlík a protože jsme zrovna přecházely do cvalu, tak z toho byl takový podivný úhybný manévr se stopkou, že jsem se málem poroučela k zemi smajlíksmajlík
Ale naštěstí se mi povedlo zůstat v sedle a tak jsme pokračovaly už bez karambolu dál, ale řehtala jsem se ještě doma, když jsem to vyprávěla manželovi smajlík

30.6.2013 21:59
canis lupus

XXX.XXX.13.100

Nevím tedy, jestli si mě pamatujete. Dlouho jsem tu nebyla a konice mi zatím jedna vyrostla, druhá změnila jezdce a obě změnily bydliště. Mám na Vás dva dotazy. 1. Kdy se mají koni poprvé kontrolovat zuby- v kolika letech? 2. Do terénu jsou pro případ průs.. a útěku koně lepší dělené nebo nedělené otěže? Na Toos jsem měla dělené, ale ta byla naučená, že když je jedna na zemi, musí okamžitě zastavit. Ale nikdy jsem z ní nevystoupila, tak nevím, jestli by to fungovalo i při útěku. Díky za odpovědi.smajlík
Tali dnes dostala sůl a měla velkou radost.

1.7.2013 08:54
didi

XXX.XXX.229.122

Lepší jsou otěže dělené - budou koníkovi překážet, ale nemůže do nich zašlápnout nohu, jako do těch nedělených, když přepadnou dopředu.

Pokud je takové "vystoupení" více pravděpodobné, je ještě lepší mít k otěžím (na ohlávku připnutý) i vazák, ten je těžší a tlustší, většinou se omotá koníkovi kolem nohy, případně si na něj šlápne, a to ho zpomalí. Takto připnutý vazák se dá použít jako zpomalovadlo i při nevystoupení z koně, když se poleká a přestane dočasně spolupracovat s jezdcem, dá se na úprk - v případě, že není vhodný prostor nechat ho leknutí "vyběhat", vazák mezi nohama ho zpomalí.

Je ale zároveň nutné používat ohlávku, která se může roztrhnout = stájovku - ne provazovku. Kdyby si na vazák koník šlápl ve větší rychlosti, tak aby praskla ohlávka nebo karabina, aby si koník nezpůsobil žádné zranění.

Nezničitelné ohlávky, uzdečky i vazáky podle mě na koně nepatří. Mám ráda věci kvalitní, to ano a očekávám, že běžné použití i mírné cukání a zlobení vydrží dlouho, ale pokud vazák nebo uždění nepraskne, třeba když uvázaný kůň upadne a zůstane viset, je to podle nebezpečné, radši koupím novou, než zažít takový adrenalin...

1.7.2013 10:58
bospor

XXX.XXX.192.10

taky to tak vidímsmajlík a přesto mám na dělených otěžích uzel protože jsem tele a líná je pořád hlídat aby mi jedna nespadlasmajlík jen s tím vodítkem mezi nohama nesouhlasímsmajlík spíš se mi zdá, že plácající voďák koně spíš pobízí k větší rychlostismajlík možná mám příliš živý koněsmajlík

1.7.2013 11:38
didi

XXX.XXX.226.102

Nám se to u Jiskry, která byla plašan a útěkář, osvědčilo.
Jakmile se totiž vazák dostane mezi nohy, začne koni překážet - odvede pozornost, kůň musí z bezhlavého úprku přepnout do klasického vnímání a nějak ten problém vyřešit.

Je to jak rozvázané tkaničky - člověka štvou, až se zastaví a zaváže si je.

Teď už ten problém nemá - za ty roky se zklidnila, už je přiježděná a na terén a jeho "záludnosti" si zvykla.

1.7.2013 12:15
didi

XXX.XXX.225.15

Klepnu to i zde mezi vás:

Nabízím k prodeji hnědou koženou uzdečku ve velikosti full zn. Horze model Constance.
Kožená podložená uzdečku s kombinovaným nánosníkem a prošíváním, včetně plátěných otěži s koženými zápinkami v barvě uzdečky. Otěže jsme nepoužívala vůbec, měla jsem dělené.

Uzdečka byla použita pouze 3x na vyjížďku - čistá, bez škrábanců, bez rzi. vzhledově jako nová: dírky nevytahané, kůže nevybledlá.

Důvodem prodeje je už trvalá nepojízdnost Boba, pro kterého jsem ji v zimě koupila - Jiskra a Jitřenka jsou velikosti cob - jinak jsem s ní byla spokojená.

Uzdečku prodávám za 800 Kč. Koupená byla v Dance and Jump, aktuálně tam nová stojí 1120 Kč, v té zimě stála 1200.

1.7.2013 12:23
bospor

XXX.XXX.192.10

trvale nepojízdný?? je mu něco novýho nebo jen prostě jen věk?

1.7.2013 12:24
bospor

XXX.XXX.192.10

jaruško slavíš dneska svátek? všechno nejlepšísmajlík

1.7.2013 12:56
didi

XXX.XXX.225.15

bospor napsal(a):
trvale nepojízdný?? je mu něco novýho nebo jen prostě jen věk?

Ne věk, respektive věku odpovídající zdravotní stav.
Není mu nic (nic akutního), ale zároveň je mu tak trochu vše...

Už to není na ježdění, s holkama si občas v ohradě zakluše, sem tam i výběh přecválá, ale vyjížďka, byť bez jezdce na zádech, už je na něj příliš náročná. I krokovka.

Má slabší srdíčko, mírně povolené zadní kyčle ("vychechlané"), už nenasvaluje, naopak svaly postupně mírně ochabují a přišel o poslední přední zoubky.
Zhoršuje se termoregulace, sluch, ...

Je třeba nepřipravovat ho o energii, kterou se nerozhodne vydat sám od sebe - protože ji do sebe jen těžko dostane.

Pořád zvládá seno i pastvu, protože stoličky má, vlákna podrtí, ale trvá mu to o dost déle, než když ještě přední zuby měl. Naučil se trhat trávu a podávat si seno pyskama i bez zubů.

Zvýšení dávky jádra už by u něj bylo kontraproduktivní, rozhodilo by mu to zažívání. Jádra dostává maximální pro něj zdravou dávku.

Tak je z něj full-time důchodce, který si pohyb ordinuje už jen sám.
V bdělosti ho udržují Jiskra s Jitřenkou, které jako správné ženské, pořád něco potřebují řešit smajlík, a masáže+vodění na snídaní a večeři.

1.7.2013 13:34
jaruska

XXX.XXX.213.11

elaphka napsal(a):
Jsem z Liberce smajlík jezdím tak nějak od 10ti let, asi se třemi ročními přestávkami. Vyzkoušela jsem několik jezdeckých stájí a klubů, bohužel mi to nikde nesedělo, co se přístupu ke koni (a jezdci) týče smajlík všude to bylo jen o drilu, naučit jezdce co nejlépe, nejrychleji a nejsnadněji podmanit si koně smajlík
Proto jsem hledala stáj s jiným přístupem, nakonec jsem "skončila" na Větrné pláni (sice jsem tam byla jen dvakrát smajlík), a je to tam úplně o něčem jiném. Teď mám konečně po matuře a přijímačkách na vš, a až konečně uzdravím ten šílený zánět nosohltanu, chci tam jezdit častěji smajlík

Koník z fotky je tamodsud, jestli si dobře vzpomínám, tak je to kříženec Freibergera (Švýcarské plemeno) smajlík

Jináč musím Ti, Jarčo, moc pochválit Šoníka smajlíksmajlík je to opravdu krásný, a hlavně šikovný koník! Co tak koukám na ty parkurové fotky smajlík Miluju velké odznaky na hlavě, a ta jeho lysina...smajlíksmajlíksmajlík

smajlíksmajlíkJéé,Barčo,Tys z mého města rodného,smajlíksmajlíkbohužel to město vůbec neznám,smajlíkneb jsem si tam moc nepobyla.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkMoc děkuju za Šoníka,no jo,je to náš šikulka,akorát nevíme,jak se bude chovat na prvnícxh závodech,když tam bude hudba,to víš,bejvalej dostihák,smajlíktak aby si nemyslel,že se jedou dostihy a nebyla Jarča furt neplánovaně někde v luftě,smajlíksmajlíkale tajně doufáme,že se bude chovat cudně,maximáálně naznačí,že by jako byl třeba veselej,že by jako ožil,ale nemuselo by to bejt něják nic extra divokýho,noo,ještě jsou závody daleko před náma,tak je ještě brzo.smajlík
smajlík
smajlíksmajlíkJaní,tos hezky useděla,jsi šikovná,to já vím,jak se koně dokážou leknout kachen,smajlíkjá jednou,to bylo ještě zkraje,kdy jsem měla Moruš,tak taky jsem mááálem vyfárala ze sedlasmajlík kvůli kachně,která vzlítla zpod břehu,vůbec jsme jí tam nečekaly a to byl odšťuch,teda,smajlíkale dneska už Moruš sebou maximálně škubne,jako že se lekla,ale už nedělá ty histerický manévry,jako tenkrát.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJá mám taky nejradši dělený otěže,s těma spojenejma bych si připadala,že jedu anglii.smajlíksmajlík

1.7.2013 13:44
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkHolky,já Vám musím napsat,co se mi v sobotu stalo,mohla jsem bejt skoro mrtvásmajlík,při nejlepší vůli bych byla dobitá jak blááázen....smajlíksmajlík
Přijeli jsme v sobotu na trénink,vyložíme vždycky oba koně,Monďáska a Šoníka,nejprve Monďáska a pak Šoníka,a jelikož jsou oba opravdu moc hodní,tak já si sednu na ten blatník toho přívěsu,jak jsem tůdle dávala fotku,že tam jezdí ten bič,no a držím každýho koně z jedný strany na vodítku a oni stojej a čekaj,až je Jára nasedlá.No,nejdřív sedlala Šoníka,kterej byl po mojí levý ruce,a on jak už byl nasedlanej a naužděnej,tak začal pospávat.Muselo se mu povést,že usnul opravdu tvrdě,.já jsem na něj i koukala,že má zavřený oči a klimbá,ale netušila jsem,že tedy opravdu usnul zřejmě nějákým mikrospánkem,a jelikož ho nikdo nedržel,tak jsem šáhla po těch otěžích,protože jsem si říkala,že až by se při tom polospánku mohl jakoby podklesnout a mohl by uadnou.No,jenže jsem nevěděla,že on fakt chrápe natvrdo,a jak jsem se těch otěží dotkla,tak Šoník se lek a normálně se postavil na zadní takovou prudkostí,že to bylo fakt hrozný,pak se chudák sám divil,co se stalo,byl z toho docela vykulenej.Normálně mi ty jeho kopyta zasvištěly skoro nad hlavou a kdyby mě bejval zachytil,tak už jsem tu dneska nebyla a nebo bych měla hoodně velký problémy,nejhorší by bylo,že by to pak viděla Jaruška i Olda,kteří v tu dobu asistovali u Monďáska....smajlíkNo fakt jsem si pak nadávala,jakej jsem vůl starej a blbej,smajlíkčlověk je u koní tolik let a občas udělá takovou kravinu,že by si nejradši nafackoval.smajlíksmajlík

1.7.2013 13:46
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJojo,Ivčo,máme s Járou svátek,moooc děkujusmajlíksmajlík a andělíčkům děkuju taky,páč bych fakt bejvala ten svátek ani dneska neslavila,ale byla bych v nejlepším případě někde na ÁrU a nebo v márnici,a tam je zima,fuj,tam by se mi nechtělo.smajlíksmajlíksmajlík

1.7.2013 13:49
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkMarkét,já si Tě pamatuju.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkZuby je dobrý dle našeho veterináře začít kontrolovat zhruba tak od těch dvou let,páč je začínají měnit a můžou se jim tam objevovat ostrý hrany,zkrátka pokud tam máš třeba veta na očkování,tak určitě bych mu řekla,ať se podívá kobylce do huby,to jí neublíží a on zjistí,v jakým stavu vypadaný zuby jsou a jak je potřeba přibrousit,nebo jestli to ještě počká.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíksmajlíkJojo,Janí,počítala jsi úúplně přesně,18 kachňátek tam je.smajlíksmajlík

1.7.2013 15:42
bospor

XXX.XXX.192.10

jaruska napsal(a):
smajlíkHolky,já Vám musím napsat,co se mi v sobotu stalo,mohla jsem bejt skoro mrtvásmajlík,při nejlepší vůli bych byla dobitá jak blááázen....smajlíksmajlík
Přijeli jsme v sobotu na trénink,vyložíme vždycky oba koně,Monďáska a Šoníka,nejprve Monďáska a pak Šoníka,a jelikož jsou oba opravdu moc hodní,tak já si sednu na ten blatník toho přívěsu,jak jsem tůdle dávala fotku,že tam jezdí ten bič,no a držím každýho koně z jedný strany na vodítku a oni stojej a čekaj,až je Jára nasedlá.No,nejdřív sedlala Šoníka,kterej byl po mojí levý ruce,a on jak už byl nasedlanej a naužděnej,tak začal pospávat.Muselo se mu povést,že usnul opravdu tvrdě,.já jsem na něj i koukala,že má zavřený oči a klimbá,ale netušila jsem,že tedy opravdu usnul zřejmě nějákým mikrospánkem,a jelikož ho nikdo nedržel,tak jsem šáhla po těch otěžích,protože jsem si říkala,že až by se při tom polospánku mohl jakoby podklesnout a mohl by uadnou.No,jenže jsem nevěděla,že on fakt chrápe natvrdo,a jak jsem se těch otěží dotkla,tak Šoník se lek a normálně se postavil na zadní takovou prudkostí,že to bylo fakt hrozný,pak se chudák sám divil,co se stalo,byl z toho docela vykulenej.Normálně mi ty jeho kopyta zasvištěly skoro nad hlavou a kdyby mě bejval zachytil,tak už jsem tu dneska nebyla a nebo bych měla hoodně velký problémy,nejhorší by bylo,že by to pak viděla Jaruška i Olda,kteří v tu dobu asistovali u Monďáska....smajlíkNo fakt jsem si pak nadávala,jakej jsem vůl starej a blbej,smajlíkčlověk je u koní tolik let a občas udělá takovou kravinu,že by si nejradši nafackoval.smajlíksmajlík

no teda!!!smajlík to jsi měla klikusmajlík naštěstísmajlík a nic si nevyčítej. nikdo nemohl tušit, že takhle natvrdo usne a že pak takhle divoce zareagujesmajlík

1.7.2013 16:15
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNo,to byla klika jak vrata,smajlíkale vyčítám si to,protože přece jenom jsem nepředvídala,že by mohl takhle zareagovat,přitom já předvídám vždycky až moc,ale tohle mi něják vynechalo nebo co...smajlíksmajlík

2.7.2013 22:50
inbezka

XXX.XXX.254.3

lucky napsal(a):
Pro mne byl první letní den peklo na zemi..... nemám sílu dál psát....

Zdravím všechny a také se připojuji k hluboké lítosti všech nad smrtí krásné bílé kobylky Usinky. Sama mám jen slepice a kachny, takže si vás tady jen s radostí čtu, a nepíšu sem, protože nemám o čem.
Vím, že smrt milovaného zvířete strašně bolí, zvlášť když si člověk něco vyčítá. Sama jsem brečela i nad kachnou, kterou mi něco zakouslo, protože jsem přehlédla, že nešla večer do kachníkusmajlík
Nebyla Usa přece jenom těhotná?smajlík( Je mi jí líto a snad ještě víc majitelky - vím, že jste měla svou kobylku strašně ráda, tak s láskou opečovávaný koníček snad ani není. Snad je Vám už líp - moc Vám to přeji!

9.7.2013 10:49
canis lupus

XXX.XXX.13.87

Ahoj kochačky,mám velkou novinku. Toosie se po roce a půl vrací z pronájmu ke mě! Bude zatím na jihu a až se boyfriend naučí jezdit, bude jezdit na ní. Takže se možná holky zase sejdou v jedné stáji. Těším se na ní moc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík