Nevyznám se ve westernech, tak se ptám na velikost posedlí. Měřím 185cm a vážím 70kg, zadek mám na svou postavu akorát :) Resp. jak velký je rozdíl v posedlí 15,5" a 16"? Nechci kupovat nějaké syntetické sedlo, ale na nové kvalitní nemám, takže chci koupit z druhé ruky. Naskytlo se mi pěkné sedlo, ale posedlí vel. 15,5", tak jen abych se nepřehmátla. Bohužel je to přez celou ČR, takže vyzkoušení není možné.
Dále mám dotaz ohledně výrobce - mělo by se jednat o sedlářství CL Saddlery. Jak poznám, že se jedná 100% o originál? Má každý sedlář, tedy i tento, v sedlech ražení svého sedlářství? A máte někdou zkušenost s těmito sedly?
Myslím že ta 15,5 by asi sedět mohla... nejlepší by bylo kdyby jste si zašla někde kde westerny mají a zkusila se do toho posadit Jinak každý sedlář má na sedle vyražený svůj znak (i tento) Kamarád od něj má několik sedel a co jsem se ptala na zkušenosti tak je spokojený a nechává si šít jen u něj. I pár dalších lidí co znám má s jeho sedly dobré zkušenosti. Jinak pro představu já mám 168 a cca 60kg a mám posedlí 15,5 ale trochu v něm plavu tak si budu nechávat dělat sedlo s 15" posedlím. Ale taky záleží na typu sedla u každého je to posedlí trochu jiné
Je to na mnoha okolnostech, já 165 a 57kg, vyzkoušela několik různých sedel od několika různých sedlářů. Nejvíc mi neseděla sedla od Zajace, v těch jsem se prostě nedokázala usadit. Pak jsem měla od kamarádky půjčené od nějakého neznámého sedláře už si ted ani nevzpomenu, měla od něj dvě sedla jedno 15,5 a druhé 16 to menší bylo hrozné. To větší bylo luxusní, pak jsem měla sama dvě sedla od Frinty a od Rejmona a ty mi sedly obě dvě taky parádně, jedno 16,5 a druhé 16. Přesto že jsem drobné postavy, malé sedlo nesnesu. Mám ráda pohodlí a nemůžu být v sedle narvaná jak špekáček abych měla hrušku zapasovanou skoro mezi nohama a seděla div né na zadní rozsoše. To se pak nedá kvalitně pracovat. Doporučuju zajdi si aspoň někam zajezdit kdo má western a nechá svést, nebo pak jedině sedlo na míru koni to už pak většinou sedlář hledí i na jezdce aby sedlo pasovalo vám oboum. Hlavně ale nekupuj sedla typu natowa nebo lakota apod.to je o zdraví jak jezdce tak koně.