Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.8.2006 08:15

ahojky,,,tedka jsem dostala brouka do hlavy.Prý existuje nafukovací sedlo.Nevíte kde se prodává???

9.8.2006 18:21

sejtanek napsal(a):
ahojky,,,tedka jsem dostala brouka do hlavy.Prý existuje nafukovací sedlo.Nevíte kde se prodává???

tak to ti fakt nepovím portože to nevím a ani jsem o podobném nesmyslu nic neslyšela-vem si že bys jel(a) cval v lese,porjela bys větvičkama a naráz sedlo be ti prasklo a vyfouklo by se ti!to by aso nebylo moc příjemné

9.8.2006 18:22

sejtanek napsal(a):

Zajímavá představa, ale zatím jsem o tom neslyšela

9.8.2006 18:30

nozka napsal(a):
tak to ti fakt nepovím portože to nevím a ani jsem o podobném nesmyslu nic neslyšela-vem si že bys jel(a) cval v lese,porjela bys větvičkama a naráz sedlo be ti prasklo a vyfouklo by se ti!to by aso nebylo moc příjemné

Hele tak pod mým zadkem by ruplo určitě.

A sedět tak na nějakým lekavým koni, to by byla show.

Btw. existuje to sedlo teda nebo ne??

9.8.2006 18:59

sejtanek napsal(a):

No řeknu Vám,dámy,já bych ho velice uvítala,zejména ve vodě.Člověk by si seděl jako v křesle,koník by plaval a ještě by ho to nadnášelo.Zas až tak blbej nápad to není.

9.8.2006 19:24

sejtanek napsal(a):

Mno já bych to viděla jako nafukovací posedlí (aby byl zadečej zedcův v pohodlíčku). Nebo by mohlo být nafukovací polstrování - prot lepší komfort zad koníka - lae to nevim jestli by bylo dobrý....
Jinak zajímavý nápad :-D

9.8.2006 19:34

sejtanek napsal(a):

Možná jsi někde slyšela, že je sedlo s polštáři plněnými vzduchem? Jestli jo, tak věř, že to není žádná legrace, ale fakt. Nevím, jestli i jiní výrobci, ale Wintec používá tzv. Cair systém, který spočívá v tom, že polštáře jsou vyplněny vzduchem ve dvou komorách (tady v každém polštáři dvě) a ty jsou mezi sebou propojeny úzkým propojením a tamtudy se vzduch po nasedlání přepustí podle tvaru zad koně, takže je to opravdu pro komfort koňských zad. O propíchnutí bych se nebála, je to uzavřené v opravdu pevném materiálu a asi i v několika vrstvách.
Sama toto sedlo mám 2 roky.

9.8.2006 19:41

sejtanek napsal(a):

jj ano je to tak, sedlo sa da prisposobit tvaru chrbta konika

9.8.2006 21:04

bonita napsal(a):

Taky jsem si říkala,že to je blbost,ale kamoška v něm aji jezdila!!Prej úplně super!!Akorát nevím,kde ho sehnat...

10.8.2006 08:27

stieberova napsal(a):
Možná jsi někde slyšela, že je sedlo s polštáři plněnými vzduchem? Jestli jo, tak věř, že to není žádná legrace, ale fakt. Nevím, jestli i jiní výrobci, ale Wintec používá tzv. Cair systém, který spočívá v tom, že polštáře jsou vyplněny vzduchem ve dvou komorách (tady v každém polštáři dvě) a ty jsou mezi sebou propojeny úzkým propojením a tamtudy se vzduch po nasedlání přepustí podle tvaru zad koně, takže je to opravdu pro komfort koňských zad. O propíchnutí bych se nebála, je to uzavřené v opravdu pevném materiálu a asi i v několika vrstvách.
Sama toto sedlo mám 2 roky.

Počkej a je normálně anglický jo? A co třeba pomůcky sedem? "Nepřelívá" se tam pak ten vzduch nějak? Jakože když se "nakloníš" na jednu stranu, tak se prostor zmáčkne a vzduch se "vyleje" na druhou stranu? To by mě zajímalo.

10.8.2006 09:06

sejtanek napsal(a):
Taky jsem si říkala,že to je blbost,ale kamoška v něm aji jezdila!!Prej úplně super!!Akorát nevím,kde ho sehnat...

Já slyšela o nějakém sedle s nafukovacím posedlím, které se používalo třeba po závodech, nikdy jsem to neviděla, ale můj zadek by si asi lebedil (a doufám, že koníkova záda taky)

10.8.2006 09:25

impact napsal(a):
Počkej a je normálně anglický jo? A co třeba pomůcky sedem? "Nepřelívá" se tam pak ten vzduch nějak? Jakože když se "nakloníš" na jednu stranu, tak se prostor zmáčkne a vzduch se "vyleje" na druhou stranu? To by mě zajímalo.

On se tam ten vzduch až tak nehýbe! A navíc se přepouští pouze mezi přední a zadní částí jednoho polštáře a ne ze strany na stranu. Na pohled a na omak na sedle nezpozoruješ nic moc rozdílného oproti jiné výplni.

10.8.2006 09:30

sejtanek napsal(a):

Sehnat ho není vůbec problém. V nabídce ho má většina prodejen jezdeckých potřeb. Mrkni třeba v nabídce Equiservisu nebo i tady na liště je Equi-shop. Tam ho mají také. Je to wintec, je několik typů, já mám Wintec Pro 2000 Cair. To cair znamená ten vzduchový polštář, ale nevím jestli všechna sedla, ale z těch dražších určitě je na výběr s nebo bez cair.
Pohodlí v tom sedle ocenil zatím každý, kdo v něm seděl. Mám koně s problémovým hřbetem a toto je páté sedlo na jeho hřbetě u mě a jediné, které sedí.

10.8.2006 10:45

stieberova napsal(a):
Sehnat ho není vůbec problém. V nabídce ho má většina prodejen jezdeckých potřeb. Mrkni třeba v nabídce Equiservisu nebo i tady na liště je Equi-shop. Tam ho mají také. Je to wintec, je několik typů, já mám Wintec Pro 2000 Cair. To cair znamená ten vzduchový polštář, ale nevím jestli všechna sedla, ale z těch dražších určitě je na výběr s nebo bez cair.
Pohodlí v tom sedle ocenil zatím každý, kdo v něm seděl. Mám koně s problémovým hřbetem a toto je páté sedlo na jeho hřbetě u mě a jediné, které sedí.

a jaká je jeho přibližná cena?Neexistuje i westernové "nafukovácí"?

10.8.2006 10:57

stieberova napsal(a):
On se tam ten vzduch až tak nehýbe! A navíc se přepouští pouze mezi přední a zadní částí jednoho polštáře a ne ze strany na stranu. Na pohled a na omak na sedle nezpozoruješ nic moc rozdílného oproti jiné výplni.

Achá. Díky za objasnění.

Stejně je to ale úlet.

10.8.2006 15:46

bonita napsal(a):

no vsak ten obrazok, co som tam dala, je prave od Wintecu, cena je trosku vyssiaale zasa nie nehorazna suma

10.8.2006 16:27

stieberova napsal(a):

Já kupovala wintec (mám wintec 2000 pro cair) hlavně kvůli možnosti výměny komor, odpadla mi tak starost se zkoušením různých velikostí sedel, stačilo jen měnit výztuže v komoře. Sedlo je lehoučké, fakt pohodlné (to jsem byla opravdu velmi příjemně překvapená) a snadno se čistí. A z druhé ruky není až zas tak drahé (to moje rok staré mě vyšlo na 11 tis. i se dvěma dalšími komorami)

Přidejte reakci

Přidat smajlík