Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

cherrymox

26.6.2013 11:39
cherrymox

XXX.XXX.68.35

Jaké máte zkušenosti s touto značkou sedla? Je kvalitní? Jaký typ by jste doporučili nebo je podle vás dobré sedlo? Přemýšlím, že bych si ho koupila, ale jde mi o to, aby to nějakou dobu vydrželo. smajlík

26.6.2013 12:07
haisovad

XXX.XXX.244.2

Mám doma asi rok a půl skočku wintec pro jump s cair. A za mě vřele doporučuji!!!
Je stále jako nové, nikde se netrhá, nepáře, nepraská.
Je super ten semišový povrch na posedlí, kterej pokud má jezdec celokoženný sed opravdu podrží v průserových situacích a další věc která je super - měnění komor.
Přes léto děláme s kobylou víc a proto přes léto máme trojkovou komoru a na zimu jen přešroubuju dvojku a je to...smajlík vše hotové za pár vteřin

cherrymox

26.6.2013 14:33
cherrymox

XXX.XXX.68.35

haisovad napsal(a):
Mám doma asi rok a půl skočku wintec pro jump s cair. A za mě vřele doporučuji!!!
Je stále jako nové, nikde se netrhá, nepáře, nepraská.
Je super ten semišový povrch na posedlí, kterej pokud má jezdec celokoženný sed opravdu podrží v průserových situacích a další věc která je super - měnění komor.
Přes léto děláme s kobylou víc a proto přes léto máme trojkovou komoru a na zimu jen přešroubuju dvojku a je to...smajlík vše hotové za pár vteřin

Děkuji za tip smajlík. Možnost vyměnit komoru mi také přijde jako dobrá věc!

27.6.2013 11:53
helčam

XXX.XXX.234.234

Seděla jsem ve dvou wintec drezurách - a tedy z drezůrních sedel se mi v nich opravdu sedělo nejlépe. Přišlo mi i pohodlnější než prestige, kentaur etc.
A byly to sedla co nebyla nová, něco již měla za sebou a stále v dobrém stavu. V té drezůrní stáji měli winteců několik, asi by je neměly, kdyby to byly sedla na nic :)
Takže za mě můžu doporučit. Ač v univerzále či skočce od wintecu jsem neseděla. Ale univerzáli jsou většinou stejně všechny k ničemu a skočky předpokládám budou mít také dobré, když dělají dobré drezury :)

27.6.2013 13:09
kokinka

XXX.XXX.240.2

A to já na univerzál nemůžu říct křivého slova :) Máme už x let starší Wintec 2000, u nás ho nosí třetí kůň a spokojenost jak na straně jezdců, tak koní. Na to naše rekre plácání a občasné skočení ideální sedlo.

28.6.2013 10:55
helčam

XXX.XXX.227.152

Jde o to, že nevýhodou univerzálů je, že na běžné ježdění staví špatně nohu. Vlastně je to takový paskvil.
Tohle skoro vypadá jako drezůrní univerzál :), každopádně to vypadá fajn :)

28.6.2013 11:40
kokinka

XXX.XXX.240.2

No mě přijde, že pokud není sedlo úplně špatně stavěné, tak je víceméně na jezdci, jak si tam sedne. Taky se mi podaří, tak vypadám na koni jak totální trubka :D A tyhle sedla mají ještě výbornou věc, jako jsou posuvné kolenní opěrky, takže si je můžu nastavit podle sebe. Mám raději delší třmeny, takže opěrky u všech sedel jsem dávala pěkně nízko. Černý kůň má stejné sedlo, jako ten, na předchozí fotce. Podle mě drží sed pěkně. Jen teda ještě nesedělo, jak mělo...komoru jsem měnila až po focení. A na hucule Wintec Wide (odpovídá Wintecu 500), taky drželo hezký sed v podstatě každému, kdo do toho sednul smajlík

29.6.2013 07:42
veer

XXX.XXX.39.1

Já chci ted pořídit drezurní universal, co si o tom myslíte? Přeci jen je to sedlo už kolem12tis.a tak stále zvažuji jistli nepořídit raději něco koženého za ty peníze, ale nedaří se mi nic sehnat aby koni sedělo smajlík tak jsem ze zoufalství začala uvažovat o této variantě. Sedlo které mám už není nic moc, dřív sedělo dobře ale kůň se změnil ačkoliv to není žádný extra mlaďoch ale víc dělá a sedlo doléhá víc tam kde by nemělo a naopak smajlík

1.7.2013 21:54
helčam

XXX.XXX.233.101

Kůže je kůže...miluju kůži (takže chápu, že někomu syntetické sedlo nevyhovuje)...
...wintec mám ale ráda...takže pokud syntetiku, tak wintec.
Na druhou stranu prostě sedlo je sedlo, takže to opravdu není věc na které by se mělo šetřit. Přesto pokud má člověk nižší rozpočet i tak se dá pořídit dobře padnoucí.
Tohle je o člověku, někdo raději starší kůži, někdo radši novou syntetiku.
Ale opravdu bych se syntetiky nebála - mnohem důležitější je jak sedí :)

2.7.2013 06:41
haisovad

XXX.XXX.244.2

Já na kobyle měla snad 12 sedel různých značek, komor, polštářů a až wintec pro jump sedí jak má. Náhoda, prodávala ho kamarádka, já ho chtěla jen zkusit a už mi zůstal.
smajlík

2.7.2013 10:38
howl

XXX.XXX.33.186

Jednoho winteca 500 prodávám, seděla jsem v drezurním a bylo naprosto luxusní, bohužel tohle sedlo je mi hodně velké a nemůžu se do něj usadit, ale jinak na něj taky nemůžu říct křivé slovo, jen škoda, že posedlí není menší smajlík

2.7.2013 15:04
veer

XXX.XXX.39.1

helčam napsal(a):
Kůže je kůže...miluju kůži (takže chápu, že někomu syntetické sedlo nevyhovuje)...
...wintec mám ale ráda...takže pokud syntetiku, tak wintec.
Na druhou stranu prostě sedlo je sedlo, takže to opravdu není věc na které by se mělo šetřit. Přesto pokud má člověk nižší rozpočet i tak se dá pořídit dobře padnoucí.
Tohle je o člověku, někdo raději starší kůži, někdo radši novou syntetiku.
Ale opravdu bych se syntetiky nebála - mnohem důležitější je jak sedí :)

Taky mám ráda kůži a samozřejmě bych dala kůži přednost. Ale zas nejsem ochotná vypláznout peníze za sedlo které má za sebou deset let rajtování byť by značka měla sebelepší jméno. Nejde mi úplně o estetiku ale když jsem se o tom bavila se sedlářem, tak mi sám řekl, že takový sedlo už to má prostě za sebou třeba že by to byl stubben nebo jiné. Prostě po 7,10letech je dost pravděpodobné že bude kostra vytahaná k jedné straně. A stačí třeba i 0,5cm a už je to nah**no a to hlavně sedlář pozná jen po opravdu velmi důkladném ohledání sedla. A ukažte mi někoho kdo si zavolá sedláře nechá oměřit koně a pak může dovést sedlo od prodejce na pár dní k sedláři. Osobně nikoho takového neznám, max se sedlem ukážou u sedláře a ten bez většího okukování řekne budiž nebo řekne vítky které jsou patrné hned na první pohled.
No prostě a jednoduše sedlář mi doporučil koukat po sedlech max 5let starých, v inzerci jich je po skromnu a když k tomu přičtu ještě nároky na komoru jsem v hajzlu. Navíc za ojeté sedlo kožené dobré značky jsem ochotná dát 7-8000 syntetiku ojetou nechci ani kdyby rozdávali zadara. Takže jsem v situaci kdy nemám moc na výběr. Nové sedlo do 12tis.což kůže asi těžko, takže jediná možná varianta ať na to koukám jakkoliv je prostě Wintec.
Co mě ale tedy zarazilo bylo to, že tu někdo psal že Wintec mrší sed jezdce????? To mě tedy vzalo když všude čtu jen kladně max pár jedinců (dalo by se napočítat na prstech jedné ruky) má nějaké vítky. Já osobně kdybych měla možnost dobrého koženého tak wintec neřeším. Ale možnost není a nebo možná někde v nedohlednu. A tím, že sedlo chci koupit v průběhu měsíce max.dvou. Tak bych ráda o Wintecu věděla co nejvíc. Ale kazí sed čtu prvně??????

2.7.2013 15:53
veer

XXX.XXX.39.1

Ještě by mě zajímal rozdíl mezi Wintec 250 a třeba 500 nebo Wide? Vidím vizuelní rozdíl ale jinak nic.

cherrymox

2.7.2013 16:13
cherrymox

XXX.XXX.68.35

Dřív co jsem jezdila jednoho koníka měl toto sedlo. Nestěžuju si, jezdilo se mi v něm dobře a koníkovy taky sedělo. smajlík

2.7.2013 16:40
cico

XXX.XXX.60.165

za kolik prodáváte wintece 500. Díky

2.7.2013 17:14
howl

XXX.XXX.33.186

Na ceně jsem ochotna se domluvit, mám představu 5800 i s poštou, je u něj černá komora a můžu za 200 přidat zelenou

2.7.2013 19:02
cico

XXX.XXX.60.165

psala jsem Vám e-mail ohledně sedla.

3.7.2013 13:44
veer

XXX.XXX.39.1

cherrymox napsal(a):
Dřív co jsem jezdila jednoho koníka měl toto sedlo. Nestěžuju si, jezdilo se mi v něm dobře a koníkovy taky sedělo. smajlík

No to je asi ta 250? Ale podle fotky mi příjde že kůň měl moc úzkou komoru, tedy to že je přední komora stejně vysoko jako zadní podle mě tedy není vůbec dobře.?

cherrymox

3.7.2013 17:19
cherrymox

XXX.XXX.68.35

veer napsal(a):
No to je asi ta 250? Ale podle fotky mi příjde že kůň měl moc úzkou komoru, tedy to že je přední komora stejně vysoko jako zadní podle mě tedy není vůbec dobře.?

Zda je to tento typ sedla nevím. Toto sedlo měl koník dlouho a nepostřehla jsem nějaké problémy.

4.7.2013 15:14
veer

XXX.XXX.39.1

cherrymox napsal(a):
Zda je to tento typ sedla nevím. Toto sedlo měl koník dlouho a nepostřehla jsem nějaké problémy.

nemusí nutně koni způsobovat viditelné problémy, ale minimálně to mění jezdci těžiště a tudíž se mu do zad zarývá hlavně zadní část kostry

11.7.2013 17:08
baš123

XXX.XXX.224.34

helčam napsal(a):
Seděla jsem ve dvou wintec drezurách - a tedy z drezůrních sedel se mi v nich opravdu sedělo nejlépe. Přišlo mi i pohodlnější než prestige, kentaur etc.
A byly to sedla co nebyla nová, něco již měla za sebou a stále v dobrém stavu. V té drezůrní stáji měli winteců několik, asi by je neměly, kdyby to byly sedla na nic :)
Takže za mě můžu doporučit. Ač v univerzále či skočce od wintecu jsem neseděla. Ale univerzáli jsou většinou stejně všechny k ničemu a skočky předpokládám budou mít také dobré, když dělají dobré drezury :)

Dobrý deň, sedeli ste aj v sedle Wintec Pro Contour ? smajlík

5.1.2014 17:43
moňas22

XXX.XXX.145.7

Ahoj. Chci se zeptat, jakou máte zkušenost se sedlem WINTEC PRO DRESSAGE? Předem díky za odpovědi

Přidejte reakci

Přidat smajlík