Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

cherrymox

2.7.2013 16:03
cherrymox

XXX.XXX.68.35

Prosím o radu. Jezdím letos 6ti letého valacha (3/4 QH). Koník není hubený, ale určitě by potřeboval něco nabrat. Teď přes léto je spíše na zeleným, jinak samozřejmě dostává seno. Jediný čím se krmí je oves. Co by jste doporučili nebo co se vám osvědčilo k tomu aby koník přibral??

2.7.2013 19:34
gagaanikar

XXX.XXX.77.81

nejlepší je drcené, nebo mačkané- díky tomu si toho koník víc vezme... já dávám i trochu ječmene, perfektní je kukuřice, řepné řízky a nebo KWP granule

cherrymox

7.7.2013 14:00
cherrymox

XXX.XXX.68.35

Slyšela jsem, že kukuřice je hodně na energii a bylo mi spíše doporučeno ty řepné řízky?? Máte s tím někdo zkušenosti?? Vím, že se musí namáčet, ale spíš dávkování a kde by se popřípadě dali koupit?

8.7.2013 09:02
evcusik

XXX.XXX.150.9

mrkni na centrumkrmiv.cz ...projdi si jednotlivé krmiva, máš tam příklady krmných dávek a pro jaké koníky se to hodí. A pak v poradně jsou také dobré příspěvky.

Jinak já bych šla do řepnech řízků + lněný semínka a nějakou bílkovinu. A na druhé krmení bych se nebála dávat vojtěšk. granule + slaďák.

8.7.2013 09:03
evcusik

XXX.XXX.150.9

mrkni na centrumkrmiv.cz ...projdi si jednotlivé krmiva, máš tam příklady krmných dávek a pro jaké koníky se to hodí. A pak v poradně jsou také dobré příspěvky.

Jinak já bych šla do řepnech řízků + lněný semínka a nějakou bílkovinu. A na druhé krmení bych se nebála dávat vojtěšk. granule + slaďák.

8.7.2013 13:12
didi

XXX.XXX.66.122

Z kukuřice, řepných řízků a vojtěšky se energie uvolňuje postupně - není třeba se tedy bát ani té kukuřice - neleze "do palice" - to je "specialitou" obilovin, ani ty ale nezpůsobují problémy, pokud se podávají v menším množství.

14.7.2013 08:43
veer

XXX.XXX.39.1

Ale do značné míry záleží na tom jaký qh to je. Ty dnešní moderní nohatý nevykrmíte ani kdybyste se rozkrájela. Zatím co ty půdodní na nízké noze zavalité s hordou svalů bez velké práce. Já bych doporučila všeho s mírou a podle práce a bude ok. Řízky krmím, ale neřekla bych že jsou na vykrmení. Bez melasy je to hlavně vláknina a s melasou jsou dost cukernaté a že by se jednalo o pomalou energii to rozhodně ne. Kukuřice je také energetická ale rychle se kůň zabalí, záleží na tom jak hodně pracujete. Jestli stojí 5dní ve výběhu a pak jde na hodinu dvě ven, tak vám urve ruce po kukuřici nebo řepě s melasou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík