Dobrý den,
čím mažete nízké perka chapsy a nebo vysoké boty a čím mejete? moje chapsy začaly v zimě hrozně barvit a ničí mi všechny svétlé dečky :/ už jsem zoufalá začala jsem kvůli tomu jezdit jen v podkolenkách ale je to hrozně nepohodlné a chapsy nosím jen na trénink spolu s jedinou dečkou kterou moc neobarví a už je stará. Barví vám také chapsy nebo boty? Co s tím děláte? Neexistuje něco co by zafixovalo tu barvu na nich aby už nebarvily? Budu ráda za každý tip, nápad nebo radu pište prostě co vás napadne :)
1)chapsy meju běžně vodou a mýdlem, nemažu (ale nemám ty závodní z té tvrdé kůže, mám klasické kentaury) a to jak krátké, tak dlouhé (ty mýdlem neberu) - oboje černé kentaury, nikdy nebarvili, nikdy to kůži nepoškodilo, ale je znát, kolik z nich teče barvy
O tom, že by někomu chapsy barvili jsem ještě zatím neslyšela.
2)ježdění v podkolenkách v dlouhodobém (aneb když si člověk sem tam neveme chapsy tak to neva, ale jezdit v tom často - ne) hlavně odírá koně (syntetický materiál, ze kterého jsou vyrobeny a věčné tření - vznikají lysá místa)
Já mám tyto: http://www.equiservis.cz/VYBAVENI-PRO-JEZDCE/MINICHAPS/MINICHAPS-HLADKE-ZAVODNI/Minichaps-KenTaur-Livorno.html
zkoušela jsem je jen umýt a nemazat ale bylo to ještě horší