Westernové plemena a jezdci kochači 246

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.7.2013 17:08
remonek

XXX.XXX.183.140

Tak jsem si holky dovolila založit nové téma smajlík. Konečně jsem se na dýl dostala k PC. Když mám čas, tak poctivě čtu. Sice jsem už chtěla napsat minule, ale po té zprávě o Use, to nějak nešlo. Doufám, že už je Lůce alespoň o kousíček líp.
Jaru koukala jsem na fotky ze závodů na FB a super, Jára je moc šikovná. No a ty jsi tomu taky dala, probouzet spícího koně smajlíksmajlík, ještě, že to dobře dopadlo. Ale chápu to, jak je člověk zvyklej na svoje koně, tak už mu plno věcí ani nedojde :-D. Jako já asi před 14 dny jak byla ta vedra tak jsem si do ohrady vyrazila pro koně frajerka jen v sandálích a že vezmu Miuchu i Sobíka najednou dolů ke stáji ať to mám rychlejší. No jenže jak jsem je vedla za sebou, tak je samozřejmě nanapadlo nic lepšího, než se mezi sebou pošťuchovat a naše madam Mia mi skočila na nohu, no naštěstí to odnesla jen bota, bejt to o kousíček vedle, tak mám asi po kotníku smajlíksmajlíksmajlík. Takže od tý doby i když bylo 30 jsem pro koně šla radši už v normálních botech.
Jak jste holky přežily vedra? Já, že mám teď dovču a dopoledne jsem byla brigádničit na statku v mlíkárně, tak jsem koně vždycky na poledne z pastviny dala do boxů a pouštěla je až navečer, páč to bylo hrozný. Chudáci si na to zvykli, že když už mě viděli, tak čekali u vchodu a do stáje už chodili sami. Ani repelent už na ty zmetky pořádně nezabírá smajlíksmajlík, ale musím zaklepat, že letos je Míchua o něco lepší není tak rozdrbaná jako loni. Za to Sobeš si jedním podrbáním o přístřešek ze svojí super husté kštice vyrobil účes o 5 chlupech smajlíksmajlík, tak doufám, že mu to doroste.
Jinak nám se podařilo sehnat paní, která nám prodá pozemek asi 200 m od baráku, příští týden to už jdeme podepsat. Je to sice necelý hektar, ale myslím, že hemelám to na proběhnutí bude stačit a ten 1,5 ha co mám od baráku dál si necháme na seno a nebo se zkusím domluvit s družstvem jestli to nejde nějako udělat abych to měla vedle toho pozemku co koupíme. No uvidím, ale každopádně budu klidnější když to bude zase o něco blíž baráku.

11.7.2013 17:13
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlík#smajlíkDíky,Šárí,viděla jsi i video?smajlíksmajlíksmajlík

11.7.2013 17:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNo,nemysli si,Šárí,pak jsem toho taky litovala,že jsem tak blbá,jak jsem stará,tak jsem blbá,smajlíkmohlo to fakt blbě dopadnout.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkNo ale Tys taky mohla dopadnout pěkně blběsmajlík,Mia je přece jenom těžká a kdyby Ti bejvala ten kotník jenom šmejkla,tak bys měla velký problémysmajlík,no já říkám,člověk už dělá všechno tak automaticky a myslí si,že se nemůže nic státsmajlík,a ono to člověka občas probere z toho snění,no,ještě že Ti fakt na něj nedupla,mělas štígro.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTady je Šoníkovec na vyjížďce,dal krásně i ten železnej most,nejdřív teda měl takový tedence se ptát,jestli to Jára myslí fakt vážně,ale pak to dal naprosto s přehledem.smajlíksmajlík

11.7.2013 17:27
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkŠárí,bude jim to booohatě stačit na proběhnutí,my máme hektar celej na 2 koně a normálně se tam jen pasou,nepřikrmuju senem,jenom Šoník dostává malinko jádra,ale Monďásek nic,Moruš je vedle v nudli a to samý,nepřikrmuju,je jak koule.A na proběhnutí by jim opravdu toho třičtvrtě hektaru taky stačilo,když choděj ven pod sedlo a makat na jízdárnu.smajlíksmajlík

11.7.2013 17:35
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkVedra v pohodě,já jsem i myslela,že jak to sluníčko pálilo,že Šoníkovec bude mít tu lysinu nějákou oloupanou nebo se mu bude muset mazat,a nic takovýho.smajlíksmajlíksmajlíkChodí si pro sprchu dobrovolně,to se mu moc líbí.

11.7.2013 17:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkMoruš taky občas chce sprchovat,ale né tak,jako Šoník,a ona se hned jde zvrhnout,Šoník ne.smajlíksmajlík

11.7.2013 23:46
pajinah

XXX.XXX.38.157

Ahoj. Občas sleduju vaše diskuze a doufám že nevadí, že se přifařím. Tohle je asi jediné téma, kde se nikdo nehádá a je tu taková pohoda ( až na tu nešťastnou událost s Usou - přeju hodně síly než to trochu přebolí ). Před 10 měsíci jsem si pořídila první kobylku. Je to 17letá huculka. Ze začátku jsem z ní měla skoro strach, je to mezek paličatej, ale jak jsme se trošku poznaly, tak jsem zjistila, jak je to úžasný stvoření. smajlík

12.7.2013 11:24
bospor

XXX.XXX.192.10

ahoj, tak tě vítámsmajlík já si zas pořídila kočkysmajlík koní už mám dostsmajlík pořídit si17ti letou huculu chtělo odvahu. když vidím jaká je ta moje mladá a čtvrtková tak tě docela obdivujusmajlík

12.7.2013 13:35
remonek

XXX.XXX.183.140

Jé Ivčo super kočičák. Mě teď chodí prudit každý ráno k mlíkárně čičina co se nám přistěhovala do stáje. Pravidelně v 9 hodin si už vyžaduje svojí dávku mléka :-D, ale je miloučká, ani nevíme odkud přišla. Jo kdybych už doma neměla dva raubíře, tak si jí klíďo vezmu, ale vzhledem k tomu, že mám kočky doma, tak už by z toho tady byla za chvilku kulnička na dřívý. Dost, že teď nám na kocoura vlezla puberta, tak pořád prudí kočku, no hrůza děs :-/.
Jinak taky výtám novou kochačku smajlík
Nic děvčata já mizím na trénink se svojím předrahým ořem smajlík

12.7.2013 13:39
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkAhoj Pájo,taky Tě vítám,smajlíknoo,a přeesně,jak píše Ivča,smajlíksmajlíkjá Tě taky obdivuju,i když Moruši bylo pouhých 11 a nevěděla jsem ani za mák,do čeho jdu,smajlíksmajlíktaky s ní bylo těžký pořízení,ale teď už je podle mýho gusta a funguje jak hodinky,dokonce Moruš jako jediná z našeho koňskýho osazenstva přijde vždycky,když vidí ohlávku a vodítko nebo uzdečku,ostatní stojej a čekaj,až pro ně dojdeme,smajlíkale jediná Moruš vždycky přijdesmajlík,dřív utíkala nebo alespoň popocházela pryč.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJinak Tvoje kobylka mi docela Moruš připomíná,člověče,jestli to nemůžou bejt ségry,jsou i podobný postavama.smajlíksmajlíkNo jo,ale jak to zjistit,že jooo?smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkIvčo,kočiny jsou kráásný,já koukala na video,jakej je ta zrzavá mazel.smajlíksmajlík

12.7.2013 14:15
didi

XXX.XXX.66.122

Huculové a jim podobní zrají jako víno smajlík.

Jiskra byla v mládí vyloženě "na zabítí", dneska je z ní perfektní terénní kobyla, která vše projde a výborně s Liborem spolupracuje. Za 5 nebo 10 let to bude poník na vožení dětí...

Tihle koně si musí každého otestovat a mají na mnohé vlastní názor, takže to není jen o ježdění, ale vždy i o vzájemném ujasnění si pozic.

Ale pokud člověka uznají, jsou perfektní, spolehliví a kamarádští - zpravidla ne "mazlícím" způsobem, spíše jakousi projevenou důvěrou a ochotou plnit přání člověka, oproti původní míře paličatosti.

12.7.2013 20:36
bospor

XXX.XXX.192.10

no možná jsou jako vínosmajlík ale na zabití občas takysmajlík taky jsem přemejšlela jestli jí neprodám někam dál a co nejdál, ale už začíná bejt fajnsmajlík mám z ní čím dál větší radostsmajlík

12.7.2013 20:40
bospor

XXX.XXX.192.10

jaruško kočička je fajn a budem kámoškysmajlík kocour se dost bojí a myslím že vezme roha hned jak se dostane vensmajlík včera se nechal ještě pohladit, ale dneska ani náhodousmajlík nemluví se mnousmajlík no třeba si ještě dá říctsmajlík

12.7.2013 20:42
bospor

XXX.XXX.192.10

hele až zas pojedete do tý přední lhoty tak mi dej předem vědět jo!! já dorazímsmajlík

12.7.2013 20:58
janahol

XXX.XXX.60.182

Ahojky všem,
taky vítám nově příchozí a s huculkou držím palce, já to s tím mým rošťákem nezvládla, ale nebylo to o vyjasnění pozic ale o mém jezdeckém neumění, tak šel o dům dál, ale vypadá to, že se má dobře smajlík

Ivčo, kočičáci jsou pěkní a co jsi chudákovi kocourovi provedla, že s tebou nemluví? smajlík že tys ho vykoupala smajlík

12.7.2013 23:49
bospor

XXX.XXX.192.10

nic jsem mu neudělala a večer už se se mnou zase bavil, ale stejně... zejtra už asi pujdou ven tak jsem zvědavásmajlík

13.7.2013 00:17
pajinah

XXX.XXX.38.157

Moc děkuju za milé přivítání :) S kobylkou je to trošku složitější. Na všechno musíme hrozně opatrně. Nevím, jestli je to tím, že je to hucul a nebo jí někdo někdy ublížil, ale všeho se bojí, je nedůvěřivá a opatrná. Mám k ní 15měsíční mimino čt (viz foto). Třeba repelent nebo hadice s vodou je neřešitelný problém. To je schopná jít a táhnout mě za sebou jak hadr, ale vím že mě má už ráda. Když za ní přijdu, tak si z výběhu přiběhne pro pohlazení a mám pocit, že mě ráda vidí - bez pamlsků :) Veterinář se jí taky nelíbí. Vlastně všechno nové se jí moc nelíbí. Zatím nejezdíme, ale už se na to chystám. Nechci s ní nic uspěchat, protože je na ní znát, že potřebuje na všechno dost času.
Právě že jsem koukala na Moruš a přišly mi dost podobné. smajlík Doufám, že se jednou dostanu do fáze, kdy s ní budu moct v klidu vyjet a budem si spolu věřit smajlík

13.7.2013 07:55
jaruska

XXX.XXX.213.11

bospor napsal(a):
no možná jsou jako vínosmajlík ale na zabití občas takysmajlík taky jsem přemejšlela jestli jí neprodám někam dál a co nejdál, ale už začíná bejt fajnsmajlík mám z ní čím dál větší radostsmajlík

smajlíksmajlíkPřesně,Ivčo,huculíci jsou opravdu hodně chytří a jakmile se naskytne jen malilinkatá příležitost,že by mohli velet(a tím pádem nedělat vůůbec nic,co se jim nechce),smajlíktak toho hned využijou,a to pak člověk roste zo toho,jak jsou vyčůraný,smajlíksmajlíkale Pájo,nezoufej,i 17 letá kobylka,pokud Ti bude rozumět,se dá změnit,třeba bude opatrná vůči cizím lidem,ale Tobě začne důvěřovat a bude to dobrý.smajlíksmajlíkJá jsem Moruši vracela 3 x,no samozřejmě ten dotyčnej už byl rád,že se jí zbavilsmajlík,tak mi pak ani nebral telefony,smajlíkale na druhou stranu dneska jsem moc ráda,že mi zůstala,byla to výzva i pro mě,že jsem zvedla prdelsmajlík a jela s ní na kurz,kterej mi moc pomohl,smajlíksmajlíka od tý doby se mi Moruš měnila před očima,doslova.smajlíksmajlíksmajlíkSamozřejmě k lepšímu a já jsem moc ráda za to životní období,kdy Moruš zlobila a pak začala poslouchat,to byla náádhera...smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkVčerejší vyjížďka,jelo se do zahrad.smajlíksmajlík

13.7.2013 07:58
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkPájo,škoda,že ses nepřihlásila dřív,smajlíkIvča(Bospor)pořádá kurzy se Zuzkou Prokopovou a hodně bys tam pochytila,jak na kobylku,aby se nebála,ale určitě není všem kurzům konec,Ivčo,bude ještě letos něco u Tebe?smajlíksmajlík
smajlíkPájo,a odkud vlastně jsi a jak se kobylka jmenuje a to hříbátko ČT taky?smajlíksmajlík

13.7.2013 07:59
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkŘíkala jsem jí,že jí v tý mikině bude hic...smajlíksmajlík

13.7.2013 08:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJarča si pak takhle tu mikinu uváže kolem pasu,jenže jednou,to jela na Monďáskovi,si taky uvázala takovou tu černou mikinu taky kolem pasu,a pak slejzala z Monďáska a jak má ta mikina kapucu,tak ta Jára tam za tu kapucu zůstala viset v tom sedle,smajlíksmajlíkto jsme se řehtaly,až jsme brečely.smajlíksmajlíkA Monďásek stál a koukal,co tam ta malá bába tam mele těma nohama ve vzduchu...smajlíksmajlík

13.7.2013 08:08
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJasně,Ivčo,neboj,dám vědět,smajlíki Helče napíšu,co kdyby náhodou dorazila a já jí poznala konečně osobně.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTady Moruš svezla malýho Adámka,špinavýho od třešní.smajlíksmajlíksmajlík

13.7.2013 08:10
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkŠoník neřeší vůbec nic,nějáký plechy ho vůbec nerozházely,dokonce jsme cválali kolem na zemi válející se igelitky,tak jsem čekala,jestli budu mít bonbónysmajlík nebo ne,nic,absolutně se nebál,ani se nesnažil to objet,je fakt šikovnej.smajlíksmajlíksmajlík

13.7.2013 08:17
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkMusím si ten bachůrek pořáááádně podrbat.smajlíksmajlíksmajlík

13.7.2013 08:23
jaruska

XXX.XXX.213.11

janahol napsal(a):
Ahojky všem,
taky vítám nově příchozí a s huculkou držím palce, já to s tím mým rošťákem nezvládla, ale nebylo to o vyjasnění pozic ale o mém jezdeckém neumění, tak šel o dům dál, ale vypadá to, že se má dobře smajlík

Ivčo, kočičáci jsou pěkní a co jsi chudákovi kocourovi provedla, že s tebou nemluví? smajlík že tys ho vykoupala smajlík

smajlíksmajlíkA nedejbože odblešila.smajlíksmajlík

13.7.2013 09:40
werča

XXX.XXX.21.1

Dobrý den,
nyní jsme koupily kobylku norika 5 letou, staženou z pastvin, s výk, zkouškama a obsednuto - bez sedla.

Sedlo jsme jí pouze zkoušeli zda jí sedí a perfekt stála, jak se s ní má začít pracovat, klasicky jako když se obsedá čerstvě koník?
Ještě kobyla měla znát základní výcvik tzn. i číštění kopyt, kobylka to samozřejmě neumí, ale je vnímavá, dneska jsme vyčistili bez problému předky, akorád zadky nešli, jeden musel nohu zvedat a druhej se do ní opřít, protože mi přijde že nezná rovnováhu.

Děkuji za rady.

Psala jsem to do anonymní diskuze, nikdo mi neodepsal, co myslíte, jak mam postupovat? Děkuji.

13.7.2013 14:46
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

Ahojte všichni :)
Jaru já dorazím se štěňátkovou na socializační výlet moc ráda smajlík
Já byla z té Usinky nějak mimo. Smrt koně jsem zažila a tak se mi to tak nějak vrátilo smajlík
Jinak si užíváme, dneska super vyjíždˇka jen fotky nemám. Páč s všežravou důchodkyní na ruce je to jaks o hubu že. Hovad je u nás mraky tak to bylo kapánek svižnější. Holky do stáje vedle se přistěhoval novej koník a jak jsme šly ven z lesa tak oni šli ven a on zůstal stát a čuuuuuuměl jak puk a paní povídá on ještě žlutý asi neviděl smajlík no málem upad.

13.7.2013 15:32
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkHelčo,super,moc ráda Tě poznám,a Tvoije pesany taky.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkHolky,dneska jsem tak dokonale rozladěná,Monďáskovi prasklo kopyto,a jelikož jsme to potřebovali něják vyřešit,tak jsme se domlouvali s kovářem,kterej nám normálně kove.Jenže s ním se převrátil kůň a on nemůže,tak nám domluvil jinýho kováře,a tak kovář Monďáska nakoval na obě přední,zadní ostrouhal a Šoníkovi vystrouhal jen zadky,a za to jsem platila 1.200 Kč,smajlíksmajlíktak jsem z toho byla vykolejená,přitom jsem ho poprosila,jestli by byl tak hodnej a dal tam ty naše minule sundaný podkovy,byly fakt dobrý,nezničený,ale néé,proč by to dělal,to by nic nevydělal,že josmajlík,no a z tý ceny jsem pak šla málem do mdlob.smajlíksmajlíksmajlíkAle zase na druhou stranu jsou lidé i dobří,protože vzápětí jsem zjistila,jak hodný máme dítě,smajlíksmajlíkJaruška normálně šla do svých zásob a pětikilo mi dala ze svýho,smajlíksmajlíksmajlíkkdyž viděla,jak jsme dopadli a jak jsem z toho byla špatná.smajlíksmajlík

13.7.2013 15:35
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkHelčo,to já bych taky nemohla Moruš vést na ruce na ohlávce vedle koně,taky by mě tahala furt dolů,jak by furt baštila,kor teď,jak je tráva vysoká,tak by mi snad na tý vycházce i pukla.smajlíksmajlíkOni jsou jak kdyby byli hladový,chudinky.smajlíksmajlíkMonďásek tohle nedělá,když ho vedeš na ruce z Moruš,tak ten si nedovolí se ohnout pro trávu,kdežto Moruš to nechápe,když není pod sedlem,proč by nemohla jako baštit...smajlíksmajlík

13.7.2013 15:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkWerčo,ano,začala bych s ní od úplného začátku,čili zvykat na sedlo bez jezdce ve všech chodech a pak postupně pozvolna obsedat.smajlíksmajlík

13.7.2013 15:41
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkWerčo,kobylka má sice asi zkoušky,ale pravděpodobně jen v tahu,jako to mívají chlaďasi,takže pochybuju,že pod sedlem kdy chodila,takže opravdu opatrně,to,že stojí při sedlání je hezký,ale když jí dopneš podbřišník a sedneš na ní,když to nezná,může začít pěkný rodeo.Měla ses zeptat majitelky,jaké zkoušky absolvovala.smajlíksmajlík

13.7.2013 20:06
pajinah

XXX.XXX.38.157

Jsem od Hradce Králové. Huculka je Gara a malá Ester :)

13.7.2013 20:18
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJéé,ta krásně spinká,jako miminko.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkMonďásek má krásný groše,akorát se mi to něják pořád nedaří vyfotit.smajlíksmajlík

13.7.2013 20:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkKlucí se pořád pasou pospolu,někdy doslova bok po boku,ale ještě jsem je neviděla si spolu hrát,smajlíka to jsem si fakt myslela,že spolu budou dělat koniny,smajlíka vono nic....smajlíkNo ale aspoň se navzájem nežerou,což je taky dobrý.smajlíksmajlík

13.7.2013 22:44
bospor

XXX.XXX.192.10

pajinah napsal(a):
Jsem od Hradce Králové. Huculka je Gara a malá Ester :)

tak to jsme skoro sousedkysmajlík já z lázní bohdaneč.
terka mi dneska vyfotila hrochasmajlík

13.7.2013 22:45
bospor

XXX.XXX.192.10

vůbec se jí nechtělo vstávatsmajlík

13.7.2013 22:47
werča

XXX.XXX.21.1

Jojo to víme, že má jenom v tahu. Ale obsedlá je a jezdilo se na ní trochu bez sedla. Dneska jsme absolvovali vyjížďku za Evitkou bez sedla a v kroku a super, moc hodná, kousek jsme naklusali. Takže bez sedla v pohodě, bude se muset najezdit, ale nebojí se skoro ničeho. Je taková pohodářka.

Jenom právě s tim sedlem, asi pomalu jako s neobsedlým koníkem, co? Dneska jsme se učily tlaky a v pohodě, je moc vnímavá.

taky jsem si okusila, jaké je to, když Vám šlápne 820 kg na nohu :D Docela mě ten palec bolí :D Kobylu jsme vážili v jzd na té váze jejich, Evita má 615 Kg...

13.7.2013 22:49
bospor

XXX.XXX.192.10

ale dala si říct a v lese se chovala slušněsmajlík jen cestou domů se vyděsila paní v roští a málem mě stáhla do silnicesmajlík klika že honza na tyhle úlety reaguje tak že se otočí po směru tahu a nesundá měsmajlíksmajlík

13.7.2013 22:50
werča

XXX.XXX.21.1

bospor napsal(a):
tak to jsme skoro sousedkysmajlík já z lázní bohdaneč.
terka mi dneska vyfotila hrochasmajlík

Jé ta je super :)

13.7.2013 22:53
werča

XXX.XXX.21.1

Jaruško, taky u Vás jsou taková hovada?? to je strašný co u nás lítají za vrtulníky, evita ještě v pohodě, ale vazbu berou útokem.... :(

Jinak holky, byl u nás pan Vydra s koníky. Jeli na puťák a měli u nás koně na jednu noc. Moc příjemný pán na povídání.

13.7.2013 22:54
bospor

XXX.XXX.192.10

werča napsal(a):
Jojo to víme, že má jenom v tahu. Ale obsedlá je a jezdilo se na ní trochu bez sedla. Dneska jsme absolvovali vyjížďku za Evitkou bez sedla a v kroku a super, moc hodná, kousek jsme naklusali. Takže bez sedla v pohodě, bude se muset najezdit, ale nebojí se skoro ničeho. Je taková pohodářka.

Jenom právě s tim sedlem, asi pomalu jako s neobsedlým koníkem, co? Dneska jsme se učily tlaky a v pohodě, je moc vnímavá.

taky jsem si okusila, jaké je to, když Vám šlápne 820 kg na nohu :D Docela mě ten palec bolí :D Kobylu jsme vážili v jzd na té váze jejich, Evita má 615 Kg...

ausmajlík to asi bolelosmajlík
taky bych začalo znova jako s neobsedlousmajlík
třeba jako jásmajlík smajlík

13.7.2013 23:00
werča

XXX.XXX.21.1

bospor napsal(a):
ausmajlík to asi bolelosmajlík
taky bych začalo znova jako s neobsedlousmajlík
třeba jako jásmajlík smajlík

Já zatím zkouším ty paraleli hry a docela to Vazbuše chápe, je fakt vnímavá, chce to čas a pravidelnost... smajlík mam to ulehčený, že už něco doopravdy umí smajlík a jak byla na pastvě, tak tedka dohání lidský kontakt smajlík

Foto: Evitka s Olympem, Olymp seuž odvezl a bohužel nemam možnost se s ním vídat, jelikož jsem se se sousedy nepohodla... kvůli blbostem, ale asi to tak mělo být. Poslední dobou je v okolí začíná mít nerado více lidí, jelikož po sobě neuklízí hovínka ve vesnici, nechávají to přímo před vjezdy, a nechají to tam třeba 5 dní...

13.7.2013 23:03
werča

XXX.XXX.21.1

smajlík Doopravdy lidi byli moc příjemný smajlík Vůbec jsem to nečekala...

13.7.2013 23:04
bospor

XXX.XXX.192.10

to je hloupýsmajlík

13.7.2013 23:08
bospor

XXX.XXX.192.10

werča napsal(a):
smajlík Doopravdy lidi byli moc příjemný smajlík Vůbec jsem to nečekala...

to je dobřesmajlík

13.7.2013 23:10
bospor

XXX.XXX.192.10

kocour je pryčsmajlík vůbec netuším jak se mu povedlo zmizetsmajlík to kočka ven nechce ale spí se mnou v postelismajlík

13.7.2013 23:24
werča

XXX.XXX.21.1

bospor napsal(a):
kocour je pryčsmajlík vůbec netuším jak se mu povedlo zmizetsmajlík to kočka ven nechce ale spí se mnou v postelismajlík

Třeba se ještě vrátí??? nebo to ne?
Jé já miluji Kočky, závidim, že je máš.. Naši mi čiči nedovolí, mam je radši jak psíky.

13.7.2013 23:28
bospor

XXX.XXX.192.10

to jsme na tom stejně. taky mám ráda kočkysmajlík
a vrátil sesmajlík před chvilkou jsem ho našla za dveřmasmajlíksmajlík cpe se jak nezavřenejsmajlík

13.7.2013 23:49
bospor

XXX.XXX.192.10

zmizel včera touhle dobousmajlík tak jsem otevřela dveře ať si jdou ven jestli chtějísmajlík chtěli, ale už jsou zpátkysmajlík asi příjemná změna po útulkových klecichsmajlík
http://www.youtube.com/watch?v=jWdNVMGnR9Y

13.7.2013 23:50
bospor

XXX.XXX.192.10

dneska jsem se byla podívat v pardubicích na apolence na parkurech. potkat se s lidmasmajlík
http://bospor.rajce.idnes.cz/13.7._Apolenka/

14.7.2013 07:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkIvčo,to je super,že se kocourek vrátil,je vidět,že je mu u Tebe fajn,o kočičce ani nemluvím,smajlíktaky by se mnou spala v posteli.smajlíksmajlík
smajlíkNám zmizel už druhej králík,podhrabali se,jsou v boxu,ale zjistili slabý místa,a jsou fuč.smajlíksmajlík
No jo,Werčo,to víš,že u nás jsou taky hovada,sice jich tu není tolik,jako někde na pastvinách,ale taky tu jsou,smajlíktůdle před bouřkou jsem myslela,že nám fakt ty koně sežerou,dokonce i ten jeden obrovskej mesršmit přiletěl,takový to obrovský lesní hovado,bbbrrrr,,,,těch já se bojím jak čert kříže,smajlíksmajlíkale nenechaj se plácnout,mrchy,maj obrovský voči a viděj,když je chci fláknout.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkIvčo,Honzíček je skvělejsmajlík,ten už Tě tolikrát zachránilsmajlíksmajlík s tou Barčou...No jo,když ty lidi se vždycky objevěj na tom nejblbějším místě...smajlíksmajlíkJednou mi takhle taky lidi vyplašili Legiška,když jsem ho vedla na ruce z Moruše,on se ničeho nelekal,co viděl,ač to bylo třeba velký,tak koukal,ale nikdy nedělal lekací úniky,ale jednou jsme šli a ti lidi tam asi něco kradli či co a dali se zničehonic na útěk z takovýho roští,když jsme tudy zrovínka procházeli,a šup,Legišek předběhl Moruši a najednou jsem ho měla né na pravý straně,ale na levý,a to bylo takový blbý,smajlíkale naštěstí se jenom tímhle způsobem lek,ale nikam dál už neprochal,jinak bych ho bejvala musela pustit.smajlík

14.7.2013 10:47
remonek

XXX.XXX.26.66

U nás s hovadama a podobnou havětí taky na prd, včera jsme byli odpoledne na chvilku v lese, ale Miucha ač byla nastříkaná repelentem, tak z nich byla tak nervní, že jsme to nakonec otočili domů. Dneska půjdeme jezdit asi až k večeru ať z toho ty koniska taky něco maj.
Ivčo to je supr, že se kocour vrátil. Nám se takhle letos ještě byla zima, kočičák taky zaběhl, utekl k sousedům, tam spadnul do sudu, nemohl se dostat ven a paní ho tam našla až druhý den odpoledne, no naštěstí byl jen otřesenej, ale od tý doby když pustím ven kočku, tak kocour sedí jen na okně a jde maximálně ven tak 5 metrů a pak zase tradááá dom.
Jinak ležícíc hrošík supr, já v pátek jela brzo ráno do mlíkárny, kouknu na pastvinu a tam skoro všici koně vyvalení ve svahu, pupky nacpaný k prasknutí smajlíksmajlík škoda, že jsem neměla foťák, to by bylo taky pěkný hroší stádo smajlík
Jinak Sobík včera asi po x letech pochopil, že rozprašovač s repelentem opravdu bílé koně nežere smajlík se nechal nastříkat bez jedinýho protestu, vandrák jeden mizerná smajlík
Holky máte někdo zkušenost s přidáváním sušeného česneku do kremení, mělo by to fungovat jako přírodní repelent? Chtěla bych tý Miuši nějak tohle hmyzákový období co nejvíc ulehčit smajlík, když jsou vedra, tak je přes poledne zavíráme, stříkáme ji repelentem, deku tu jsem tak nějak vypustila, páč by si jí někde akorát oškubala.

14.7.2013 11:13
bospor

XXX.XXX.192.10

já zkoušela krmit česnekem loni a nezdálo se mi, že by to mělo smyslsmajlík honza je vzteklej když ho to kouše. vždycky ho postříkám něčím a všechno zabírá stejně málo, ale trošku jo. jak se zpotí tak je to v hájismajlík nejlepší je sebou větvička a oplacovatsmajlík mám třásně na poprsáku a obvykle i na čelence a to taky pomáhá. do výbehu, když je nejhůř, tak dávám masku, ale většinou nic. oni zalezou do boudy a tam je to nekoušesmajlík

14.7.2013 12:56
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

Ahoj Šári smajlík
právě jsem se vrátila z lesa s kobylama a děsnýýýýý, ale našla mamina dva praváky.
Koně vzteklý a nepříčetný. Musela jsem slézt jak se mi motaly vzájemně do vodítek a odrbávaly se o sebe. No děs, přes odpoledne je mám zavřený, večer je pouštím. Repelent nepoužívám. Nemá to cenu. Jen je okoupu v šamponu od Bea Natur s Tea Trea. To se jim trochu uleví.
Jo holky mě takhle sundaly v klusu na cestě. Prásk a už jsem ležela mezi nima. Lianca na mě čumí a huhuhuhu co děláš na zemi? Je s nima sranda.

14.7.2013 13:27
didi

XXX.XXX.229.80

U nás je krásné polojasno, teplota 24°C - Libor jel s holkama ven - Bobánek šel spát a já si taky lebedím. Když vyjížděli, běžel podél výběhu s nima - hned bych na něj sedla a klusla si... Je to i při svém stáří prostě nádherný kůň.

Začala jsem mu přidávat krapet sóji a dělá mu to dobře. Taky výsledek podávání dobrot na zlepšení stavu kůže (sezam+konopné semínko+sušená mrkev) už se dostavuje - když ho něco kousne, už mu to nenatíká - reakce je mírnější a kousance rychleji mizí...

Nejspíše od 26.7. nebo jiného dne v tom týdnu budu mít zrzky 2! Takže už nebudu jen jezdec (nyní pěšec) kochač, ale i majitel westernového plemene. Nemůžu tomu pořád uvěřit - už aby byl doma a tahle předpořizovací nervozita opadla smajlík.

14.7.2013 13:31
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

Didi moc gratuluju! Je skvělé co pro bobánka děláš. Klobouk dolů. smajlík

14.7.2013 13:35
didi

XXX.XXX.229.80

Seznamování koní se nebojím - naši jsou tak zvyklí, že nemusí bojovat o zdroje, že je vždy všeho dost, že cizího koně ve výběhu neřeší. Jsou na něj zvědaví, chtějí se seznámit, ale nešikanují a nejdou proti němu - když je naopak on příliš "vtíravý" jen vysvětlí, že to přehání a aby se držel dál.

Takhle už jsme 2x neplánovaně hostili cizího koníka a vše OK. A když přijely nové kobylky sousedce - naši koně je hned vítali a pak téměř zklamaně koukali, že nepřibyde k nim, ale do výběhu vedle smajlík.

14.7.2013 15:51
bospor

XXX.XXX.192.10

co jsi koupila?

14.7.2013 17:06
didi

XXX.XXX.232.167

bospor napsal(a):
co jsi koupila?

Já? Pojedu si pro QH valáška, po kterém už toužím dlouho dlouho...
Pro mě koník snů - parťák na zbytek "jezdecké kariéry" v životě: mladý, zdravý, kamarádský koníček.

Foto a další info dodám, až budu majitelkou a bude doma smajlík.

14.7.2013 17:09
didi

XXX.XXX.232.167

Bob oznamuje, že holky už jsou "na obzoru".

14.7.2013 17:14
didi

XXX.XXX.232.167

A už jim moje Pohublinka běží naproti...

14.7.2013 17:16
didi

XXX.XXX.232.167

Po odsedlání hned se vyválet - pořádně!

14.7.2013 18:04
didi

XXX.XXX.232.167

14.7.2013 18:15
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkNo pááni,Ivčo,to je zásoba,smajlíksmajlíkto je náádhera,smajlíkjá mám taky ráda,když vím,že vystačím se senem,ještě potřebuju někde schrastit 3 balíky slámy ječný,a budu spokojená.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkŠárí,taky bych neřekla,že by ten česnekovej prášek něják ten hmyz odpuzoval zásadně,spíš je to na odčervení,nevylezou všechny ty mrchy,ale část jo,ale na hmyz nevím,smajlíkjá bych to taky do koně koc neprala.smajlíksmajlík

14.7.2013 18:19
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkNa tohle je úúžasná Moruš,holky,u rybníka jich na sobě vždycky mívá mraky a nic nedělá,vůůbec jí nějáký hovada nevaděj,ožene si je,to jo,ale že by z toho šílela,to ani omylem,a komár,když jí kouše,tak mi to řekne,kde jí ten sosák žere a já ho plácnu.smajlíksmajlík

14.7.2013 18:21
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkHelčo,no teda,ty holky Ti dávajsmajlík,ale tos neměla sedlo,nebo joo?smajlík
smajlíksmajlíkMám žížu.smajlíksmajlík

14.7.2013 18:26
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkŠárí,teda,ještě že sousedka kocourka našla,smajlíkchudák,kdyby ho bejvala nenašla,nevím,jak by to dopadlo...smajlíksmajlíkAle aspoň se teď drží doma,co?smajlík
smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkPrdelky bok po boku.smajlíksmajlíksmajlík

15.7.2013 09:10
canis lupus

XXX.XXX.233.201

Ahoj kochačky. Tak se mi vrátila Toosie z pronájmu. Takže dnes poprvé po dlouhé době jsem na ní zase seděla! Je úžasně hodná, i když na nakládání pořád trochu sveřepka. Ale lepší se.

15.7.2013 12:59
didi

XXX.XXX.66.122

Už jsem vám vyprávěla o politických názorech naší kočky? Nevím, kde se to v ní vzalo... Od nás to teda nemá... Co naděláme - děvče ulice...

15.7.2013 13:02
didi

XXX.XXX.66.122

A už ti kočičáci něco ulovili a přinesli?

Mona včera donesla jednu myš a jednoho krtka - šelma jedna krvežíznivá...
Za myšky ji chválím, ale krtka už mi bylo docela líto... Nejhorší jsou ptáčci...
Jednou donesla dokonce lasičku a zajíčka!

15.7.2013 17:05
bospor

XXX.XXX.192.10

jestli něco ulovili, tak si to nechali pro sebesmajlík už jsou většinou venku a jen ráno a večer se přijdou pomazlit a nažratsmajlík

15.7.2013 17:13
didi

XXX.XXX.66.122

Časem se ti určitě budou chtít pochlubit - bohužel... smajlík

Ten zajíček nás dostal - toho táhla po zemi, musela u toho couvat, nemohla ho ani unést - no jestli ji uvidí při takové pytlačině nějaký myslivec - má to holka spočítané!

Ale vysvětli to kočce...

Nám donesla kořist hned první den venku - za to, že konečně mohla ven smajlík - žila od kotěte v bytě (nejprve u babičky, potom u nás), ale srdcem i duší to byla a je kočka lovící venkovní. Byla z toho, že jsou dveře otevřené a za nimi "džungle" - úplně paf smajlík.

16.7.2013 09:14
werča

XXX.XXX.21.1

Ahojka holky,
já jak chodim na brigádu do kravína, tak tam je moře koček, tedka to jd, v létě si každá chodí na výletky ale v zimě jich tam je, kolem 18 nácti.

Tedka v létě je vidim furt chytat akorád ptáčky, a to dokonce i vlaštovky, tak těch mi je fakt líto, je jich málo.. smajlík

Jinak včera tu byla slečna co nám pomáhá přijezdit Vazbu, takže jsme jí nandali sedlo a hned na vyjížďku, kobyla je naprosto spolehlivá. Nic jí nevadilo. Akorád máme za úkol chodit minimálně 4x týdně pod sedlo, jelikož neni vůbec nadýchaná.V klidu...smajlík
Máme na ní obyčejné sedlo, ale jak je kulatá nic nedrží, takže na podzim koupíme western. Jaruško a holky co jezdíte western, kde by jste nám doporučili sedlo koupit, či na jaké značky se zaměřit -zám pouze Flintu a Zajace... nebo tak nějak.

16.7.2013 09:22
werča

XXX.XXX.21.1

Táta mi oplotil pořádně sad, takže si koníky beru domu aby to vypásli. Vždycky večer na hodku, nebo dvě, tedka si je tam vemu v sobotu, když bude chladněji, ono mi přijde, že je tam hodně hovad.

16.7.2013 09:24
werča

XXX.XXX.21.1

Měla jsem doma 2 dny kočičku, kamarádka jí dávala pryč a já jí dávala jednomu pánovi. Náš pes z ní byl unešenej a kočičákovi taky Rikouš nevadil... Furt chodila za babičkou, když žehlila prádlo atd. Uvažovali jsme, že si jí necháme ale u rodičů. teda u mamky to moc neprošlo....

16.7.2013 20:17
bospor

XXX.XXX.192.10

pěkná kobylasmajlík se sedlem taky budu mít problémsmajlík ale já mám ještě čas. zatím jsem začala chodit na procházky. honza má oteklou nohu a barča potřebuje chodit a já taky tak chodímesmajlík zatím jen kousek protože já nezvládám ale to se zlepšísmajlík od karla se učíme skákat příkopysmajlík

16.7.2013 21:52
janahol

XXX.XXX.60.182

smajlík jééé holky, vy ale jedete smajlík než jsem se rozkoukala, tak už tu mám čtení na půl hodky smajlík ani nestačím reagovat smajlík
Já si v sobotu a v neděli užila nádheru ranního lesa smajlík vyjížděla jsem už kolem půl osmé a byla to paráda, slunce svítilo, ptáci řvali, hmyzáci ještě neotravovali smajlík, prostě pohodička smajlíksmajlík

16.7.2013 23:10
bospor

XXX.XXX.192.10

jedeme jedeme a předtím několik dní ani písmenkosmajlík
já jezdím radši ráno než večersmajlík je krásně a klid a letos i docela chladnosmajlík pro koně perfektnísmajlík

17.7.2013 13:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkMarkét,se mi to zdá nebo Toosie dost ztmavla?smajlík
smajlíksmajlíksmajlíkMy byly s Járou včera prvně letos plavit....smajlíksmajlíksmajlík

17.7.2013 13:07
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkWerčo,s těma sedlama-je to o penězích,pokud jich máš dost a neřešíš nějákých 25-30 tisíc za pěkný westernový sedlo,smajlíktak určitě Zajac,Frinta,těch solidních výroibců je několik...smajlíksmajlík
smajlíksmajlíksmajlíkHele,co jsme objevily u našeho rybníčka,kráásný posezeníčko,náádhera.smajlíksmajlík

17.7.2013 13:09
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJarče se do toho bordelu nechtělo,vždycky zkraje je takovej jakoby humus naplavenej,ale mě to nevadí,Moruš je jak buldozer a všecko nehrabala na mě...smajlíkTady už jsme ale dál a tam to bylo docela čistý.smajlíksmajlík

17.7.2013 13:10
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkKrásně se tam ráchali a celou mě zmáchali.smajlíksmajlík

17.7.2013 13:11
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTaky se mi krásně motali do sebe.smajlíksmajlík

17.7.2013 13:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

17.7.2013 13:13
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTak budeme chodit hezky jako v kolotoči,joo?smajlíksmajlík

17.7.2013 13:15
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkNéé,tak takhle to nejde,miláčkové,budeme se hezky koupat po jednom,jeden bude baštit a druhej se bude plavit.smajlíksmajlíkJdeme na břeh.smajlíksmajlík

17.7.2013 13:17
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkDáma má přednost.smajlíksmajlík
smajlíkMoruš:Proč jsi vybrala mě prvnííí???Já se chtěla pást a né plavat....smajlík

17.7.2013 13:18
jaruska

XXX.XXX.213.11

17.7.2013 13:19
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkMondík je šikulka,ten plave docela rád.smajlíksmajlíksmajlík

17.7.2013 13:23
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkKoníci v sušárně,do hodiny byli suchý.smajlíksmajlík

17.7.2013 13:26
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJára se připravuje k smrtícímu úderu,ty hovada byly hrozný,a to byl Mondík nastříkanej,a Moruš nebyla,a přesto jich měl na sobě Mondík jednou tolik,co Moruš,ale on to neřeší,on má několik zapitých hovad na břiše a je mu to totálně fuk...smajlíksmajlík

17.7.2013 13:29
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkAni je nikdo nedrží,mají vodítka po zemi a jsou v pohodě,pasou se a nic neřešej.smajlíksmajlíksmajlík

17.7.2013 13:31
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTady už Jára nasedlala Monďáska a pak si ještě odběhla,a Mondík stojí a čeká na malou bábu.smajlíksmajlíksmajlík

17.7.2013 18:34
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

Tý jo to je nádhera! Já chci taky do vody :) krása jak jsou hodní.
Já chodím s šakalama smajlík

17.7.2013 22:26
remonek

XXX.XXX.183.140

Jaru to je paráda jak se oři cachtají smajlík. Máte dobrý, že máte u rybníka kde pást, u nás jak jsou ty plavící rybníky v lese, tak tam to moc nejde. My byli koupat minulý týden a taky to bylo supr. Včera jsme byli jezdit až v 7 večer a bylo to supr, sice jsme se už vraceli za šera, ale koně měli alespoň pokoj od hmyzáků. Sobeš to taky nějako moc neřeší, ale Miucha je kolikrát tak protivná, že jsme se radši otočili a šli s ní domů, páč to se fakt nedalo.
Dneska nám zdrhli z pastviny hřebčáci, tak jsem je byla pomáhat chytat a teda holky můžu vám říct, že jako nechápu jak pak s těma holomkama přerostlejma bude někdo něco dělat. Já tam mám jednoho takovýho oblíbence, tak když jsem měla čas, tak jsem s ním chodila trénovat aspoň chození na ohlávce a zvedání nohou, ale s ostatníma tam nikdo nic nedělá a to bylo docela mazec je odvíst zpátky do ohrady.
Weru mi na chlaďasku kupovali sedlo už z druhé ruky, paní to měla na křížence chlaďase a kladruba, ale nám sedí, je od K. Císaře a docela to jde. Ale já jak už moc ve westernu neumím jezdit, tak jsem si na kobylu pujčovala Nortona se širokou komorou a taky jí sedělo, jen teda na ní vypadalo to sedlo strašně malinkatý smajlík

18.7.2013 16:01
didi

XXX.XXX.66.122

Takhle krásně vypadá naše ohrada po vypasení koníky a dosekání nedopasků přítelem.

Dobrá zpráva pro koně - tráva zatím stále dorůstá a dorůstá smajlík.

18.7.2013 16:02
didi

XXX.XXX.66.122

Před přístřeškem je vydupáno...

18.7.2013 16:33
bospor

XXX.XXX.192.10

mají luxusní bydlenísmajlíksmajlíksmajlík my už na zahradě trávu nemámesmajlík musej si jít na loukusmajlík

18.7.2013 16:48
didi

XXX.XXX.66.122

My máme hektarový výběh + celoročně dáváme seno neomezeně. Ve výběhu sem tam stromek + pidilesík, kam chodí ve ve vedrech.

Plochy jen na spasení navíc nemáme., ale 3 koníkům to s tím senem stačí a dorůstá to.

Od přivezení nováčka budeme mít navíc pruh asi 5000 m2 - takže si poměrově polepší.
Jen nevím, jestli to vyjde termínově přesně - ale i kdyby ne - pár týdnů to na hektaru určitě zvládnou i 4 koně.

Naši stávající koně tak nějak pochopili, že ohrada = jejich základní životní prostor - a chovají se k ní způsobně. Mají kolem vyšlapanou stezku a odkládat si chodí jen do přístřešku (bohužel) a do ještě do jednoho rožku ke stromečku - jinak si nechávají prostor čistý. Jsem na ně hrdá a statečná smajlík. Snad se to naučí i "Mufík".

18.7.2013 17:45
didi

XXX.XXX.66.122

Taky bych chtěla vyzkoušet plavení - ještě jsem to nezažila... Vždycky vidím jen obrázky...

19.7.2013 12:37
bospor

XXX.XXX.192.10

to bys musela přijet do pardubic a zejtra ráno jet s námismajlík

19.7.2013 13:04
didi

XXX.XXX.66.122

Finišuji diplomku - krom vyzvednutí koně jsem si zakázala veškeré volnočasové aktivity.
V normálním provozu budu částečně od srpna - plně od září po státnicích.

A pak nechci na rok školu ani vidět!

19.7.2013 16:28
canis lupus

XXX.XXX.235.187

Jaruško, Toos neztmavla. Je stejná, jen má víc bílých flíčků. Je z ní skoro houpací kůň, včera na ní jezdil přítel začátečník bez sedla. Taky nic neřeší, je na pastvině bez ohlávky, já přijdu, nauzdím, dovedu ji k sedlu, nasedlám a jedem.

19.7.2013 22:56
janahol

XXX.XXX.60.182

Teeda to plavení je nádhera smajlíksmajlík těším se, že si to letos taky vyzkouším, jen musím vydržet do srpna, protože na Berounce je u jedinýho místa kde se dá v klidu vlézt do vody celý červenec tábor a mezi hordu dětiček se mi teda nechce smajlík jen doufám, že v srpnu nebude zima smajlíksmajlík

Dneska jsem se Sany dala večerní a byla to nádhera smajlík moc mě mrzelo, že jsem s sebou neměla foťák, musím se ho naučit občas brát s sebou smajlík tak alespoň jedna celkem povedená z telefonu smajlík

20.7.2013 20:31
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJaní,vždyť Ti říkám,abys přijuchala se Santanou,užijeme si super ten čas,co tu budeš,třeba jenom tím koupáním,smajlíkje tam fakt moc krásně.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkDneska dopoledne nebylo až takovej hic.smajlíksmajlík

20.7.2013 20:32
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJá bych se nemohla profesionálně věnovat focení,smajlíkto by mě ty lidi zabili,kdybych jim fotila tohle.smajlík

20.7.2013 20:36
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkHolky,taky už Vám línaj koně?Naši už 14 dní línaj,to je snad poprvně za ty roky,co je máme,vždycky začínali línat Moruš začátkem srpna a ostatní až koncem,ale teď už línaj v červenci,no,snad nezmrzneme...smajlík

20.7.2013 20:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkKlucí u sprchování drželi,smajlíkmoc se jim to líbilo.smajlíksmajlíksmajlík

20.7.2013 20:46
jaruska

XXX.XXX.213.11

remonek napsal(a):
Jaru to je paráda jak se oři cachtají smajlík. Máte dobrý, že máte u rybníka kde pást, u nás jak jsou ty plavící rybníky v lese, tak tam to moc nejde. My byli koupat minulý týden a taky to bylo supr. Včera jsme byli jezdit až v 7 večer a bylo to supr, sice jsme se už vraceli za šera, ale koně měli alespoň pokoj od hmyzáků. Sobeš to taky nějako moc neřeší, ale Miucha je kolikrát tak protivná, že jsme se radši otočili a šli s ní domů, páč to se fakt nedalo.
Dneska nám zdrhli z pastviny hřebčáci, tak jsem je byla pomáhat chytat a teda holky můžu vám říct, že jako nechápu jak pak s těma holomkama přerostlejma bude někdo něco dělat. Já tam mám jednoho takovýho oblíbence, tak když jsem měla čas, tak jsem s ním chodila trénovat aspoň chození na ohlávce a zvedání nohou, ale s ostatníma tam nikdo nic nedělá a to bylo docela mazec je odvíst zpátky do ohrady.
Weru mi na chlaďasku kupovali sedlo už z druhé ruky, paní to měla na křížence chlaďase a kladruba, ale nám sedí, je od K. Císaře a docela to jde. Ale já jak už moc ve westernu neumím jezdit, tak jsem si na kobylu pujčovala Nortona se širokou komorou a taky jí sedělo, jen teda na ní vypadalo to sedlo strašně malinkatý smajlík

smajlíksmajlíkTo jo,Šárí,jsem moc ráda,že se tam koníci vykoupou,což oni milujou,a pak ještě nabaštěj,což milujou o trochu víc,smajlíknedovedu si ani představit,že by se vykoupali a nebylo je kde napást,aby uschli.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkHalóó,tak kde mám ten ovéééés????smajlíksmajlík

20.7.2013 21:06
bospor

XXX.XXX.192.10

tak nám dneska to koupání nevyšlo. zdálo se nám trochu zimasmajlík ale koním to přišlo docela vhod. aspoň vypadali spokojeněsmajlík

20.7.2013 21:08
bospor

XXX.XXX.192.10

si trošku odpočali od toho vedrasmajlík odpo už zas pálilo jak divýsmajlík

20.7.2013 22:35
remonek

XXX.XXX.26.66

Jaru mě už Sobík taky pouští chlupy, už minulý týden začal,ale kobyla nic. Tak nevím, jsem si už říkala jestli mu třeba něco není nebo tak. Holky co máte koně na boso, jak vám teď choděj? Mě se teď Sobík vyhejbá šutrům jak čert kříže smajlík

21.7.2013 07:01
jaruska

XXX.XXX.213.11

bospor napsal(a):
tak nám dneska to koupání nevyšlo. zdálo se nám trochu zimasmajlík ale koním to přišlo docela vhod. aspoň vypadali spokojeněsmajlík

smajlíkNo,my jsme chtěli jít včera taky k vodě s koníkama z tréninku,ale právě se zatáhlo a byla docela zima,tak jsme to vzdali a zkusíme to jindy.smajlíkAle na ježdění a skákání to bylo moc fajn to ochlazení,to jooooo.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkŠárí,my máme bosou jenom Moruši,a ta jde po kamínkách dobřesmajlík,teda po malých,jestli ale mluvíš o těch velkejch šutrech,tak těm se taky vyhýbáme radši,smajlíkjinak Moruš vždycky píchá tak tejden,deset dní po strouhání,než jí to zase doroste a ztvrdne ta rohovina.smajlíksmajlík

21.7.2013 09:58
bospor

XXX.XXX.192.10

moje v pohodě, ale mají to docela rozpraskaný a celkově je hodně tvrdo, takže nic moc. na ježdění dávám na zadek botky. honza zadní hodně obrušuje a pak chodí blběsmajlík já na zadek a míša na předek a už dupemsmajlík

21.7.2013 10:30
janahol

XXX.XXX.60.182

Santana má teď taky hodně obroušený kopyta a po takovým tom hodně kamenitým začala chodit opatrně, tak se tomu snažim vyhýbat...uvidíme co nám řekne v úterý kovář, mám trochu obavy jestli ty předky nezačínají být zralí na podkovy, ale pokud to jen trochu půjde, chtěla bych jí nechat na boso, nikdy kovaná nebyla, tak uvidíme.

Včera jsme s rodinou vyrazili na výlet na Lipno a půjčili jsme si katamarán a plachtili po jezeře, byla to nádhera smajlíksmajlík počasí akorát ani horko ani zima a foukalo pěkně, tak jsme pěkně poplachtili smajlík
jen ten oběd před tím byl špatně smajlík dali jsme si v jednom penzionu tam, víc jak hodinu jsme čekali na jídlo a mě začalo být blbě už cestou domů, Vendulka začala ráno a Tonymu už je teď taky blbě smajlík Gábi nic není, ta nechtěla jíst a je jediná bez příznaků, takže to bylo asi z toho jídla smajlíksmajlík Příště nám asi s sebou radši napakuju namazaný rohlíky než tohle smajlík

21.7.2013 11:40
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

Ivuš to je supr ty botky taky je zvažuju. Jinak Jani já v restauraci moc nejím - stačilo mi vidět párkrát Polraicha a ten hnus co mívají v lednicích atd blééééé smajlík
Holkám jsem dovezla nové třásně a jsou vyhozený venku. Můžou do svého přírodního domečku.
Vodu mají a stín taky. Pro pobavení - toto vytvoří hafling když ho žerou hovada - nacouvá na keř a toto z něho zbyde. Blbka jedna pitomá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík