hyblerovahela
napsal(a):
To je kráása,Helčo,
koníci mají fakt nádherný podmínky,já myslím,že jsou spokojený.
Hele,Moruš hafling není a udělala by z toho keříčku úplně to samý,jednou jsem jí pozorovala,když jsem jim tam natahala větve,tak jen stála nad větvema a šudlala se s nima na bříšku.
hyblerovahela
napsal(a):
Dovolím si založit :)
Takhle využíváme starou vanu
Tohle jediný Moruš mít nemůže,ona by totiž do tý vany lezla.
Ivčo,boty jsou fajn,a hlavně jsou rychle k použití,já jsem si tenkrát myslela,že než je Pierotovi nasadíme,tak uplyne půl dne
,ale chtělo to jen trochu cviku a byly na noze pak natošup,když se to Olda naučil, a Pierot je měl rád,
věděl,že když je má na sobě,že ho netlačej kamínky a mašíroval.
to je fofr než jsem se rozkoukala, že založím nové a dám vám sem nějakou fotku z výletu, už je založeno
Helčo ten lesík je super u nás jsou na pastvině malý stromečky, ale zatím musí být oplocený, protože by je jinak sežrali a nebylo by nic
snad rychle porostou
...plachtíme
No přesně! Ona na to nacouvá a šudlá si těma větvema mezi nohama.
Tenhle má výhodu - vždycky jí ten bez doroste :) To ji ještě nenapadlo vlézt do vany - ona naštěstí tu vodu až tak nemusí. Jjjo jsou tam spokojení. Mám to naproti tak když chtějí domů - vrznou doma dveře a Fabián řve na mamku - mamííííí já chci domůůůů strašně mě tady žerou!
Jéé,stavitelky jsou supééér,
mají náádherně dlouhý vlasy,
já bych se teda na vodě bála,já jsem posera...
I když jsem na Lipně jezdívala na vodu na ryby,ale to už je dáááávnooo...
Ten oběd mě mrzí,Janí,zřejmě Vám dali něco špatnýho,radši taky nejím v hospofdách,jako Helča,vždycky si dám radši párek v rohlíku.
I když mi z jednoho v Praze bylo taky pěěkně blbě..
Ta fokta se Sany je super, Jani je dobře, že jste si takle sedli . A co vůbec ten huculák jak jsi měla, víš jak se mu daří? Tady je dneska vedro na padnutí
příští týden máme jet s děckama na puťák a v neděli kdy jedeme nejvíc km má být pomalu 36 stupňu, jsme si to hezký počasí přáli nějak moc.
Když už jste sem dávali ty kočičáky, tak sem hodím toho našeho
Tak to Vám,Šárí,vůůbec nezávidím,
hele,ale zase je 100 x lepší,když si naplánujete vejlet,když je takhle,než kdyby lilo a byla zima.
Já už v tomhle hicu nejezdím,Moruš už je přece jenom starší dáma a bojím se o ní,ale jak se ochladí,šup a jedeme ven.
Teď nemůžu ani k rybníku,
protože jsem tele a uřízla jsem si kousek kůže na prstu,
no kousek,nebylo to moc,ale hodně to krvácelo a je to v ohybu,
takže se to bude blbě hojit,tak to nemůžu máčet,takže plavení vidím tak na víkend,a to už by mohly bejt u nás posedkaný nějáký ječmeny,a už by ta cesta netrvala tak dlouho,my to jinak musíme objíždět a jedeme tam skoro hodinu k vodě,kdežto když posekají,tak jsme tam do 20 minut.
Zavřete oči,odcházíím...
Šoník se dokáže drbat na všech místech,mě vždycky fascinuje,jak má třeba na krku hovado přisátý a on ho tou zadní nohou normálně zasáhne a rozmašíruje ho na kaši.
včera večer jsem byla u vetky zjistila mrtvý rozkládající se koťata
byli tam vetky dvě tak jí rovnou kuchly a odstranili celou hnijící dělohu. varovaly mě, že to kočička nemusí přežít, ale zdá se že to zvládla
je veselá a pořád se po mě sápe a chce hladit
dobře žere a viditelně se jí ulevilo
stejně by šla vykastrovat, tak to má za sebou
jen jí to málem stálo život
povídala ta jedna vetka dneska na kontrole, že si myslí, že to má po kočičí antikoncepci
mají to tam vyvěšený na nástěnce, co je to za prevít
Ivčo, chudák čičinka, ještě že jsi to podchytila včas
tak teď už snad bude dobře
Helčo, děkuju, jsou moje, ale občas na zabití
Šári, o Matějovi toho moc nevím, šel o dům dál, ta holčina, co vypadala tak slibně, se s ním začala mazlit a pak už to nezvládala, on to neměl rád, potřeboval disciplínu a pořád stejnej přístup, pak byl spokojenej. Na paní ke které šel, mám kontakt, ale poslední info mám z brzkého jara, nějak mám obavy se ptát, abych se nedozvěděla něco ošklivýho. Kdybych si tenkrát byla jistá v sedle, jako jsem teď, tak by to bylo jiný, ale na něm jsem neměla šanci se to naučit
Tak zatím sbírám odvahu na poslání dotazu
Jaruško ty tvoje fotky, to jsou perly vždycky čekám, co se ti zase povede vyfotit za ksichtík
Dneska jsme měli kováře a jsme bez podkov říkal, že to není tak hrozný, že se to Sany štípe jak je tvrdo, ale že to na podkovy nevidí, tak jsem ráda
Včera jsme byli zase večer, tak dávám jednu fotičku....
my byli dneska ve městě nejdřív ve slunečnici fotit, ale míša šla pěšky protože foťák by nemusel přežít
bospor
napsal(a):
včera večer jsem byla u vetky zjistila mrtvý rozkládající se koťata
byli tam vetky dvě tak jí rovnou kuchly a odstranili celou hnijící dělohu. varovaly mě, že to kočička nemusí přežít, ale zdá se že to zvládla
je veselá a pořád se po mě sápe a chce hladit
dobře žere a viditelně se jí ulevilo
stejně by šla vykastrovat, tak to má za sebou
jen jí to málem stálo život
povídala ta jedna vetka dneska na kontrole, že si myslí, že to má po kočičí antikoncepci
mají to tam vyvěšený na nástěnce, co je to za prevít
Chudák kočina,
to je děs,
antikoncepce na 2 věci.
Ještě že jsi s ní šla včas,
že netrpěla bolestma.
Janí,to je krása,akorát to vedro je moc velký,ale v lesíku je báječně,coo?
U rybníka by bylo taky krásně,ale jaksi ještě není posekáno.
A jak začnou žně,tak pak už budou za chvilku zase Vánoce...
Ty kašny,to bych taky ráda věděla,jkestli by se naši koníci kroutili,ale myslím,že nééé,teda doufám...
Janí,to je príma,že nemáte podkovy,ono je teď hrozně tvrdo,tak to koním nedělá dobře,ale jak sprchne a bude zas normálně,tak to bude o hodně lepší.
oni mají v čekárně na nástěnce článek o kočičí antikoncepci a tam to píšou. když už je kočka náhodou březí, když to dostane, tak buď uhynou uvnitř nebo kočka není schopná porodit. potom to dopadne blbě kočka sama není schopná si pomoct. takže zaplatí buď člověk penězma nebo kočka životem. je to děsný
Šárí,nedělej si moc iluze,má bejt to vedro v neděli nejhorší,budu hemelky furt sprchovat,aby se mi neusmažily.
Ahá,takhle je to s tou antikoncepcí,
no jo,on nikdo asi nevěděl,že je kočina už březí.
Sice je teplo,ale trénujeme normálně,
koníci jsou v kondici a nedělá jim to žádnej problém.
Šárí,to nevadí,že bude teplo,hele,v každý vesnici je nějákej rybníček nebo nádrž,tak když odsedláte,osvěžíte koníky i sebe,tak bude fajn všem.
Dneska v noci drobet sprchlo,ale fakt malinko,už tu žádná tráva skoro není.
tady taky spadlo pár kapek, ale fakt jen pár stojí to za velký kulový
ale já to minulej tejden vyřešila
napouštěli jsme to ze studny, takže to trvalo dlouho než to nateklo a ještě dýl než se to ohřálo, ale už se tam každej den večer zvrhnu skvělý!!
koně jsou většinou zalezlý v boudě a jen některý se pustili do sena ještě, že aspoň v noci je docela chladno. si na chvilku odpočinou
ani nechodím jezdit. jen ráno mi sem chodí paní. učit se
vypadá, že jí to baví, ale trochu se bojí
Ahoj všichni! Po dlouhé době sem dám pár foteček. Mám novou kočku. Zdravím Lucku! Uplně mne to dostalo, když jsem se dočetla co se stalo s Usinkou.
Nezvratná a nenahraditelná ztráta.
Luci, přijmi upřímnou soustrast. Snad si brzy koupíš novou klisničku, která zaplní alespoň část prázdného místa ve tvém srdci.
Byla u mne fotit fotografka Věrka Marková. Fotečky se moc povedly, jako vždy!
Také zdravím Jarušku!
Klisna se jmenuje Anouk a je jí 5 let. Je březí a příští rok by měla mít hříbátko.
A tady společně s Wildou! Staly se z nich velmi rychle nerozlučné kamarádky.
ÁÁÁÁÁ Ivčo jak já ti to závidím já chci taky bazén, ale v plánu je až příští rok. I když tehnle by taky uplně stačil, ale bohužel naše aktviní čuba by v něm byla asi dřív než mi
. Já jsem dneska byla přes poledne venku s kůněma, měli přijet známí ale bohužel se zdrželi, tak to vožení vyšlo takhle blbě, paní naposledy na koni seděla v 8 letech, ale krokovku do lesa zvládla v pohodě, docela tam bylo i příjemně, ale myslím, že hoďka koním stačila. Tak pa za odměnu dostali sprchu, jabka a do večera je nechám ve stáji, ať si aspoň trochu odrazí.
Frísanda je krásná. Můžu se zeptaj jaké mají chody pod sedlem?
Ahoj, tak si představte, že mi pošta ztratila modrý průkaz. Zapomněla jsem ho vzít s Toos a o km dál, když se mi rozsvítilo, jsme se nemohli otočit, protože madam musí jet přívěsem, do auta by nevlezla. Byl odeslán 16.8, a doteď nikde nic. A té slečně se nemůžu dovolat. Takže se mi kobča vrátila bez výstroje, ve finále bez dokladů, no aspoň že mám ji. Budu muset nechat vydat nový a znovu naočkovat. Jo, to zas někdy dám koně do pronájmu...
Tato klisna má příjemné chody. Dlouhý a prostorný krok. Pravdou však stále zůztává, že frís má vysoké chody, tudíž pro toho, kdo není na to zvyklý, se to může zdát ze začátku divné až nepříjemné. Je to však jen o zvyku. Já jsem na fríse zvyklá a v mém srdci je pro ně vždy místo.
Děkuji za pochvalu klisny.
bospor
napsal(a):
tady taky spadlo pár kapek, ale fakt jen pár stojí to za velký kulový
ale já to minulej tejden vyřešila
Jééééé,Ivčo,Ty se máááš,to je paráda,když si můžeš vlízt do bazénu kdy se Ti zachce.
Ale Hobšovák taky není špatnej,
klucí byli trénovat,skákali jsme jen v hale ve volnosti,a potom jsme je odvezli k rybníku.
Šoník je teda kachna,to jo,
ale plavat se mu moc nechce.
Taky Tě zdravím,Mončo,frísule jsou nádherný obě,
něják se mi hodně líbí,když je tohle plemeno ve dvou,
naši známí taky prodávají jednu frísuli,je moc hodná a dovezená jako hříbě ročka z Holandska,ale netuším,vůbec,jestli už je prodaná nebo ne.
markét,to je blbý s tím průkazem,budeš muset absolvovat všechno znovu,
tohle vůbec nechápu,jak se někdo může člověku takhle odvděčit,no jo,za dobrotu na žebrotu.
Koník už je doma, cestu zvládl na výbornou.
Nastoupil a hlavně vystoupil jako profík - přestože to bylo po tmě, do neznámého prostředí a s neznámými lidmi, šel hezky pomalu a způsobně. Z boku vzadu vůzku jsem tak jistila naprosto zbytečně .
Hned při prvním kontaktu ještě u paní chovatelky byl ochotný se mnou spolupracovat a něco pro mě udělat, což mě naprosto překvapilo - čekala jsem, že se nechá jen povodit na vodítku.
Teď bude pár dní trvat, než se začlení mezi naše koníky - je stejně jako Bob mírný a hodný, tak mu to prosazování nepůjde tak rychle.
tak gratuluju a přeju ti, ať ti dělá jen samou radost
my se byli s barčou koupat holky mi jí dovedli k rybníku. honzu jsem nebrala, protože je divnej asi z horka a není mu dobře
včera se málem složil
http://charlys.rajce.idnes.cz/28._7._2013_Lazne_Bohdanec
Ahoj všichni,
děkuji všem za podporu, konečně jsem si tady sedla Vám napsat. Pořád se z toho všeho nemohu vzpamatovat, je to pro mne jakobych ztratila dítě. Možná to někdo nepochopí, ale byly jsme s holčí prostě na sebe hrozně fixované a tohle byla pro mne strašná rána. Prakticky týden jsem byla jen na práškách a prospala. Ke koním jsem dlouho nešla, občas zajdu za Bettynkou a Beníkem, vzala jsem ho na procházku, ale upřímně mi to nedělá moc dobře tam chodit, ale slíbila jsem kamarádce, že je v tom nenechám...s koňmi jsem jim hodně pomáhala, jsou začátečníci. Jenomže Usinku vidím všude, prakticky pokaždé co tam jdu to ořvu...
Jinak co se týče tady nějakého dotazu..ne, Usa nebyla březí. Měla jen širší hrudník, měla o kus zvětšené plíce, jak před 4 lety skončila na klinice, tak ji vet dělal všechna vyšetření, třetina ji přestala po úraze fungovat, ale zvládlo se to, bohužel ji zůstalo těžké astma, se kterým jsme bojovali prakticky 4 roky a ta vedra už ji dala zabrat. Zkolabovala mi když jsme vycházely z vody (už nebylo horko, bylo to v 8 večer, když jsem ji vedla od koní), padla mi do náruče a i přes pokusy všech okolo se už nedalo nic dělat. Puklo ji srdíčko. Bohužel se hned vyrojily kravské nzprávy, jak se na psavu utopil kůň a kdesi cosi...nikde není řečeno, že když umře někdo ve vodě, že se utopil... naštěstí bylo dost kamarádů kolem, kteří dovezli mého tátu, vytelefonovalo se vše, hasiči mi holčičku pomohli vytáhnout na břech a já jsem tam s ní byla celou noc do rána, než mi ji odvezli.... byla to nejhorší noc mého života, ale co bych za to dala být ještě chvíli s ní a hladit ji ... strašně moc jsem ji milovala a nikdy už takového koně mít nebudu. Ona byla jedinečný charakter a kůň s velkým K. Jediné co mě může uklidňovat, že věděla jak moc je milovaná a byla jsem s ní i v poslední chvíli..věděla, že jsem s ní, ale bohužel jsem ji nedokázala pomoci...
Občas tady si vás přečtu, ale nemám proč už přispívat, navíc fotky z koupání koní mi dělají zle a nevím, jestli kdy vůbec ještě půjdu s nějakým koněm do vody.... holky chodí s Betty a Beníkem,, ale já nemohu. Chodím plavat se psy, ti jediní mi zbyli a taky to dost těžko nesli. Koně taky pořád koukají i po měsíci a něco, volají na všechno, co je bílé v dálce..
Co se týče dalšího koně, tak mi byli nějací nabízeni, ale vše odmítám. Nechci dalšího koně momentálně a jestli kdy, tak zase egyptskou bílou princeznu a to není nejlevnější koupě a na tu momentálně nemám. A ani psychicky nejsem na tom tak, pořídit si dalšího koně. Takže s koňmi momentálně končím....
Ahoj Lucí, posílám ti obrovské objetí, plné pochopení a síly pro tebe. Chápu moc dobře jak se cítíš a vím, že jakákoli ač dobře myšlená slova útěchy, jsou v takhle těžkých chvílích zase JEN slova...Prostě odešel člen tvého života a zůstalo po něm prázdné místo...Drž se a přijď někdy jen tak poklábosit mezi nás, vždyť to nemusí být jen o koních...patříš sem.
Tak se stalo nemožné a my jedeme v úterý na dovolenou Jestlipak některá z vás nezná farmu Třebušín - Zababeč u Litoměřic? Je to na poslední chvíli, protože manžel pořád neměl potvrzenou dovolenou, tak jsem ráda, že vůbec někam vyrážíme
Měli by tam mít i poníky pro děti, tak doufám, že si to celá rodina pořádně užijeme a nic nám to nezkazí
Tak nám držte palce
Santánka se bude těch pár dní flákat, ale myslím, že jí to zase až tak vadit nebude Dneska jsme jely ráno, ale už když jsme se vracely, kolem půl deváté, byl pěknej hic. V týdnu jsem po dlouhé době byla venku společně s druhým koněm a Sany mi předvedla, že nemusí být vždycky jako beránek
, ale byl z ní pěknej čertík, kterej mi dvakrát ve cvalu vyhodil, protože nám ta druhá kobylka začala utíkat
Úplně nejlepší na tom celém je to, že už mě to její vyhození jen rozesměje a už se nedostavuje ta šílená panika, že koně nezvládám
Děkuji, já sem koukám pořád a na fb. Moc vám všem přeji zážitky s koníky atd. Já to vždycky akorát pak ořvu, je mi to strašně líto a srdíčko mám bolavé. Teď si musím dát trochu život dohromady a vydělat postupně na nějakou novou dušičku, které snad budu schopná časem také něco dát, ale teď by to nebyl dobrý nápad i kdybych na ni měla...a že mi byli nabízeni i zadarmo nebo za dorbou cenu i pln.arabi...oni většinou lidi vědí jak moc jsem měla holčí ráda a asi každý chovatel by si přál, aby ten jeho koník měl někoho, kdo ho bude bezmezně zbožňovat.
Pořád sama sebe přemlouvám, že bych mohla zajet na Intercup do Prahy začátkem září. Loni jsem nebyla a koukala on line, ale naživo je to naživo.... ale bude to pro mě asi hodně těžké.
Jinak jsem moc ráda, že jsi se Santanou získala jistotu, je to super...
dogan

XXX.XXX.3.5
zdravim vsechny,doted jsem byla jen tichy pozorovatel,je tu uzasny kolektiv a nadehrni konici a uzasne fotecky-chci jen napsat pro Lucku-v zivote mi umreli bohuzel 3konici,bylo to hrozne a silene-jen clovek co si to jednou zazil a kone opravdu miloval pochopi,ja si to bohuzel prozila 3x
stali se veci co se proste nedali ovlivnit-u jedne mlade 4lete klisnicky infarkt,u valaska-zauzleni strev a ani operace nepomohla a u dalsi kobylky mrtvice
nikdy jsem uz zadneho konika nechtela,ale jak sel cas osud mi do cesty vzdy dalsiho konika privedl..vzdy to byli kone co potrebovali pomoc byli tyrani ...to byl duvod proc jsem si vzdy toho konika poridila,jinak bych asi opravdu do dalsi koupe nesla.ale ty smutne konske oci volajici o pomoc s vyrazem nenechavej mne tu to bylo silnejsi nez vse
ted mam 4konika je to 12leta skvela arabska klisna take se smutnou minulosti,vse co se stalo mne poznamenalo ,srdce jsem mela vzdy uplne zlomene a nechtelo se mi zit mela jsem deprese,ale ted si rikam ze to vse melo asi nejaky smysl nejaky duvod
a treba diky tomu jsem schopna pomoci tem nestastnym a skazenym konim protoze jsme n aatom stejne sahli jsme si az na samotne dno neco nas zlomilo
chci rict ,dej tomu cas-nikdy na to co se stalo nezapomenes to je jasne ale postupne stim dokazes zit a nejaka ta konska usata potvurka co te bude potrebovat se casem najde to uz osud zaridi neboj
Ahoj Lucí po dlouhé době tady, na Ifauně,
ano,všechny,kdo jsme Usinu znali,nás moc mrzí,co se stalo,
a dobře víš,že jsme byli všichni v duchu s Tebou,
teď to chce jen čas,to víš,že na Usinu nikdy nezapomeneš
,ani se to nedá a nezapomenu ani já,milovala jsem ten její krásnej arabskej kukuč
a všechny ty pózy,co ona tak krásně uměla,
milovala jsem ji prostě celou,
a proto se zdá být taková zpráva úplně neskutečnou,neuvěřitelnou,já jsem se s tím ještě pořád nesrovnala,pořád čekám,že napíšeš,že to není pravda....
Ale určitě jednou přijde den,kdy bude náádherně svítit sluníčko a za Tebou poběží zase nějáká maličká arabská holčička,
a Ty zase budeš šťastná,já to vím.....
Ty koně Tě milujou,protože vědí,že když bude potřeba,Ty se pro ně třeba rozkrájíš,jen aby oni byli spokojený a šťastný,Ty prostě tu lásku a radost a péči musíš rozdávat dál.
Na tu výstavu rozhodně jeď,
a kdybys neměla kde spát,víš,co jsem Ti nabízela už loni,u nás máš dveře dokořán.
pre Lucku, uprimnu sustrast, placem tu u kompku, myslim na to, ako mi kedysi s priatelom v naruci vydychlo prekrasne zriebatko a ta bezmoc, ta strasna bezmoc uplne ta chapem, ale daj na moju radu, NIC ti tak nepomoze, len co najrychlejsie dalsi konsky kamarat! zatni zuby, vyhovorky daj nabok, a vezmi dalsieho konika, na financie nehlad, aj keby si si mala pozicat, financie sa vzdy daju vyriesit, ale zlomena dusa nie...
Ahoj holky, potřebovala bych radu i když to asi moc nepujde, známý mi přinesl domu sedlo, že mu doma překáží a jestli bude vazbě, tak jsme dneska zkoušeli a vazbě neni, je evitě, je na vyšší kohoutek, je to natowa.. jenže mě přijde že kůže je kvalitní atd... o si myslíte? o westernu fakt vim prdlazj.... ani nevim kolik za něj chce.. jenom ho přitáhl...
Přijde mi že kůže je relativně kvalitní a pěkné sedýlko to je... mam ho třeba vyfotit jak je na evitě či tak, je to blbé, pozítří přijeda holčina co jezdí western, takže na to jukne.
Jinak ty vedra už mě štvou, koně jsou spocený vlastním pohybem, pokud nejsem u bazénu trpíme............
vedra mě štvou taky taky je trávím u bazénu
koupit ho, byl nejlepší nápad za hodně dlouhou dobu
natova prej je nekvalitní ale já si celkem nemůžu stěžovat. na co si můžu stěžovat, je že se mi v ní blbě sedělo taky jsem kupovala starší a byla vymačkaná tak, že jsem se pořád nemohla srovnat
taky jsem měla mizernej kontakt s koněm a na ten já byla zvyklá s dostihových sedýlek
. celkově víckrát ani vidět
zase pozdějš měla terka novou a ta vypadala že by se ní sedělo hodně dobře
jenže byla široká a my tu žádnýho širokýho koně neměli
dneska bych jí brala
. ta stará, co mám, skvěle sedí koním
mám klusáky, takže nic moc mohutnýho, vysoký kohoutky. sedí skoro všem
ááá míšo mladej roste jak z vody budeš si ho brát domů nebo ho dáš někam do stáda?
punťa má pěknýho kámoše a sluší jim to spolu.
domčo jak se zabydluje mladej zrzavej? vypadá s bobem v pohodě
já si zas hrála na spisovatele
http://www.bospor.estranky.cz/clanky/co-je-noveho/cervenec.html
Míšo,Redyho je kusanec,
Ivčo,jámyslím,že Míša si ho vezme domů,vždyť tam mají taky nějáký koně,tedy otec snad.
Werčo,já osobně bych na Moruši Natowu nedala.
Ivčo,plovala Baruška nebo nechtělo se jí?
A podííívejte,kdo u nás byl v pátek,
Janina od Santany s manželem Tondou a oběma holkama,
jsou úžasní
a upekli jsme vejlet
,tak že bych se zase konečně někam s Moruš podívala?
Šoník je použil jako drbátko.
Ta menší holčička se koníků vůůbec nebála,
ta větší asi taky ne,ale pořád fotila Moruš.
Morunidlo neudělalo holčině vůůbec žádnej ksichtík do fotyho přístroje....
Jezdíme s Járou jezdit Šoníka večer,po osmý hodině,sice není hic,ale straašně nás tam žerou komáři a jiná havěť,hrůůza...
Ale žerou i přes den,dneska do rána byla pěkná bouřka,tzv.rumplovačka,
ale do rána se krásně ochladilo a je moc příjemně...
Taky trávím volný čas u vody, máme kousek od domu krásné přírodní koupaliště, tak jsem tam jak doma s Luckou Vždycky sbalím jídlo, pití, dobroty, všechny možné nafukovací doplňky a aspoň na tři hod k vodě, kolikrát i v noci
Ale v noci u nás sprchlo a dnes kolem poledne se u nás spustila buřina, která trvala do teďka...
Jaruš super, že jsi měla návštěvu, taky musím někdy dorazit Ale vzhledem k tomu, jak často cestuji, tak je to otázka let
Jinak prcka přivezu v zimě, tak ho do trávy dám k jedné z kamarádek, ještě se rozhoduji. Buď do stáda, spíše samých dospěláků nebo do stáda, kde budou i další dva letošní hřebečci. Záleží na financích-rozdíl těchto dvou variant je celkem velký. No a až bude tráva, tak ho převezu k sobě, do zcela nového. Pronajala jsem si velikánskou stodolu s velikými pozemky. Tam k němu přibude ještě valášek ponclík Jaruško, u tchána ho mít nebudu vzhledem k rodinným problémům
Veru já jsem na Natowu moc dobrých ohlasů neslyšela, tak nevím. Osobně s ní zkušenost nemám, ale asi bych do ní nešla.
My se včera vrátili z puťáku po Českém ráji, bylo to naprosto super i počasí docela vyšlo .
A koniska taky naprosto úžasný, brodili jsme vodu, šplhali mezi skálama, proháněli se po loukách. Ani se mi nechtělo domů.
Jinak tady se teď taky rozbouřilo, ale není to nic hroznýho, aspoň se trochu ochladí vzduch, odpoledne bylo na padnutí
remonek
napsal(a):
Veru já jsem na Natowu moc dobrých ohlasů neslyšela, tak nevím. Osobně s ní zkušenost nemám, ale asi bych do ní nešla.
My se včera vrátili z puťáku po Českém ráji, bylo to naprosto super i počasí docela vyšlo .
A koniska taky naprosto úžasný, brodili jsme vodu, šplhali mezi skálama, proháněli se po loukách. Ani se mi nechtělo domů.
Jinak tady se teď taky rozbouřilo, ale není to nic hroznýho, aspoň se trochu ochladí vzduch, odpoledne bylo na padnutí
putování po českém ráji, ta fotka je z letiště?? Vyskeř.................. že jo?
Ahojky,
byla jsem dva dny bez internetu díky bouřce, tak se hlásím až teď
Návštěva u Jarušky byla skvělá Už se, Jaru, těším až si spolu zajezdíme
Jen doufám, že se malá Jarča s námi nebude nudit
Moruš a její drbátko
Míšo,taky jsem takovej cestovatel,
nejradši sedím doma na prdeli,
ale snad se přece jen někde potkáme,co třeba Lysá nebo Pardubice?
To je dobře,že dáš Redyho do stáda,sice by bylo to stádo s těma mlaďochama lepší,ale pokud máš nějáká omezení,tak je jasný,že přijde vhod i to druhé ustájení,hlavně že nebude vyrůstat sám s maminou.
Holky,já Vám táák závidím ten bazén a to přírodní koupaliště
,já se koupu tak leda ve vlastním potu,
minulou soibotu si Olda vzpomněl,že by rád jel na Country festival,no pak měl festival ve stodole-seno.
Ale je dobrý,že jsme to stihli
,páč v neděli už pršelo a od tý doby furt je nějákej déšť nebo přeprška.
Janí,doufám,že se o mně nebude takhle krásně drbat ta Tvoje Sanča,
jinak se zřííítíím...
Už se spolu baví všichni čtyři . I když bez drobného oždibování se to neobejde...
No jo,Gábinka byla skvělá,jak honila Šoníka,to jsem se fakt smála,on je hodnej,on by po ní nevykopnul,
to Moruš jo,ta je na tohle potfora.
Janí,chtěla jsem Tě moc poprosit,poslala bys mi odkaz na tu chytrou krabičku,co Ti počítá ty kilometry a hlídá,abys nezabloudila?
Zkusím to proštudovat a uvidíme,třeba by mi jí Ježíšek taky přinesl.
Šárí,to je krásný,jak jste měli hezkej vejlet,
ono když se nikam nežene,tak se to krásně dá jet i v tom vedtu,když jsou přestávky osvěžovací a odpočívací,
naše hemelky jsou taky takový,že všude vlezou,jsou to spolehlivý parťáci a je to moc fajn,když se člověk může na koníka spolehnout.
Cleuška hlídá Moruši.
Zdar a sílu, jsem zpět ze Slovinska. Bylo to fajn, 3 dny jsme lezli po horách, pak jsme jeli k jezeru Bled a nakonec k moři. Byli jsme i v Lipici. Nevěřili byste, kolik tam bylo Čechů. Dost mi ty hory chybí. A ta naprosto čistá voda v řekách.
Tali dostala obřišník, tak jsme ho hned vyzkoušeli. Tvářila se, jako by ho nosila odmalička, ale kolegyně jí ho chtěla sundat. Bude to taková náhražka sedla, které pro ni bylo přichystané a dostane ho Toosie. Pro Tali budu shánět až na jaře. Přeji pěkný víkend všem.
taky se mi blíží schánění sedla barča v pohodě maká s dekou a klusáckým kšírkem
má oka na opratě, tak chodí i na dlouhých otěžích
už jsem na ní párkrát seděla ale dohromady jen tak 2 minuty a 3 kroky za poslední měsíc
ale už jsem to s ní dlouho netrénovala budu jí to muset zas připomenout. chodím s ní teď na procházky tak to můžu zkoušet i v lese
honza je pořád marod
a dneska by se tááák krásně jezdilo
jo a byla jsem v pondělí v útulku v heřmanovým městci a dovezla jsem si táňu asi 3 letá odchycená po několika denním běhání v parku. asi vyhozená
dva měsíce se nikdo nescháněl, tak mi jí dali. ale ještě mám půl roku jen dočasnou péči a kdyby se někdo přihlásil, tak jí musím vrátit
Ahojky
Ivčo ty seš hodná že sis tu berunku přivezla
A koukám jak ti strakatá dorostla na míru :)
jo dík baruš už má pro mě ideální velikost, jen za čas budou mít problémy lidi za mnou, na vysokých koních
já prolezu s barčou skoro všude
nee, ale líbilo by se mi ještě několik centimetrů
Jééé kochačky, kam jsme se to propadly
Já teď byla pár dní chvilkama bez netu, jak byli ty bouřky, tak padala elektřina a tak jsem pak měla co dohánět. Je to děs, když vám práce chodí po mailu a vy se tam třeba dva dny nedostanete, to pak člověk neví co dřív
Jaruško, tady je odkaz na tu mojí krabičku http://www.alza.cz/canmore-gp-101-sport-d178815.htm#popis , ale ty by jsi možná spíš potřebovala GPSku i když tohle může fungovat i jako kompas. Až k nám přijedeš, tak to proberem podrobně
Werčo, není náhodou Vazba po 964Schifon? Přemýšlím nad tímhle hřebcem pro naší Santanu a Vazbu jsem u něj našla zapsanou v potomstvu. Jaká je povahově?
Ještě jsem se napevno nerozhodla, že Sany připustím, ale hodně o tom přemýšlím. Holky, do kolika let by měla mít kobyla první hříbě, aby na to nebyla stará?
Ahoj holky, jooo to je její tatínek.... Vazba je naprosto vyrovnaný kůň, velice učenlivá a inteligentní. Vše rychle chápe... Na to, že je 5 letá tak to má v hlavě srovnaný. Je moc pohodová a práce s ní je jedna radost i když já těmhle plemenům moc nehovím....tak mě celkem učarovala a získala si mě. Je to přítelův sen a je na ní pyšný.
Vazba má akorád výkonostky a pak jí šouply na pastvu, kde byla do teď. Pak když jsem si jí vybrali, tak majitelka jí stáhla z pastvy, vzala jí párkrát na jízdárnu bez sedla a hotovo. Když jsem si jí byla zkoušet, tak jedna žena tvrdila, že to bude masakr.. atd. ale dali jsme na svůj pocit, po 2 týdnech u nás nosila sedlo a tedka chodíme na vyjížďky za Evitkou. Předevčírem jsme poprvé cválaly, jezdí mi s ní pomáhat sestřenice,která má licenci a trénuje i mě už.. takže jsme pod dohledem, vždy na nás jukne.....
vazba je prima koník, říkám jí asistent... chodí za mnou jak ocásek....
Werčo, děkuju za info, jsem moc ráda, že jsi s kobylkou spokojená ta fotka je povedená, Vazba vypadá pěkně
Ten hřebec teď půspbí tady kousek od nás, tak jsem i přemýšlela nad tím, že bych Santanu nemusela vézt nikam daleko Jen se ještě musím poprat sama se sebou, jestli do toho hříběte půjdu, hlavně kvůli času, abych se pak z toho nezbláznila
janahol
napsal(a):
Jééé kochačky, kam jsme se to propadly
Já teď byla pár dní chvilkama bez netu, jak byli ty bouřky, tak padala elektřina a tak jsem pak měla co dohánět. Je to děs, když vám práce chodí po mailu a vy se tam třeba dva dny nedostanete, to pak člověk neví co dřív
Jaruško, tady je odkaz na tu mojí krabičku http://www.alza.cz/canmore-gp-101-sport-d178815.htm#popis , ale ty by jsi možná spíš potřebovala GPSku i když tohle může fungovat i jako kompas. Až k nám přijedeš, tak to proberem podrobně
Werčo, není náhodou Vazba po 964Schifon? Přemýšlím nad tímhle hřebcem pro naší Santanu a Vazbu jsem u něj našla zapsanou v potomstvu. Jaká je povahově?
Ještě jsem se napevno nerozhodla, že Sany připustím, ale hodně o tom přemýšlím. Holky, do kolika let by měla mít kobyla první hříbě, aby na to nebyla stará?
V "hobby" chovu bych za ideální věk pro první hříbě považovala tak od 6 let (to už jsou koně zpravidla dospělí i psychicky), nejpozději tak do 10 let. Starší kobylu prvničku bych už nechala vyšetřit veterinářem, zda je reprodukční soustava a hlavně děloha OK (srůsty).
Gratuluji k nové psici! Jinak už mám nové skvělé sedlo za ještě lepší cenu! Chtěla jsem ho shánět příští rok, ale taková nabídka se hned tak opakovat nebude. Tak to je můj téměř nový Zajac. Mám z něj radost jak malá.
markét,to je nááádhera ty hory,to je něco nádhernýho.
Ivčo,Táňa je boží,je to dobrý péro,nožky má jak na gumičkách,hihi,je vidět,že je zdravá a plná elánu do života,
je super,že jsi si jí vzala,bude se mít u Tebe nádherně.
janí,moc děkuju za ten odkázek,
počkám tedy,až se uvidíme a pak to prodiskutujem,Tonda mi určitě doporučí to,co bych potřebovala.
My byly s Járou rajzovat ve Bdíně,ale jenom na jednu noc,přespaly jsme tam v maringotce,koníci v boxech a v neděli se jeli koupat na Bucek,to byla kráása...
Janí,my jsme koupili plňasku a bylo jí 11 let,když měla úplně první hříbě,a porodila naprosto bez problémů.sama,já přišla a hřebeček už byl suchej,
přitom jsem poctivě tam chodila každý 2 hodiny.
Horší bylo jí připustit,protože ona byla od půl roka sama,bez koní,a tak pak nevěděla,co po ní ten hřebec chce,i když měla říji,tak kopala jak šílená,
tak jí museli na poprvé svázat přední nohu,ale podruhý už věděla,že se jí nic nebude dít hroznýho
a stála.
Werčo,Vazba je fakt hezká,
to je fajn,že je tak hodná,jakou si jí uděláte,takovou jí budete mít.
V celým lese rostla jedna jediná houba,kozák,a my ho našly,teda Jára.
Tohle jsme vůbec netušily,k čemu to mohlo sloužit,ale Moruš šla a vůbec se toho nebála
,dřív by dělala takový kašpárky jakože odtud vylítne bubák a tam nejdu.
Chtěly jsme jet už v pátek,ale jelikož dost pršelo,tak jsme musely jet až v sobotu.Takovádle kaluž byla v lese a koníci se napili.
A dvaadvaceti nebo třiadvacetiletá Sekta,
vůůbec na ten věk nevypadá,je moc hezká.
Janí,tady vidíš,Járu,ono jí nebaví jít normálně po cestě,ona všude lozí,všecko vylejzá,slejzá,seskakuje,vyskakuje....
Tady jsme se vyjímečně neschovávali před deštěm,ale trochu jsme spočinuly,páč jsme celou vsi koníky po asfaltu vedly,a když jsme uviděly zastávku s lavicí,tož jsme se do ní vrhly si aspoň chviličku odpočinout.
Vedly jsme až k Bucku po silnici a při silnici byl takovej velkej výběh a v něm tákovádle stodola
,to by bylo něco pro Míšu....
Koníci sledujou šlapadlo na vodě,Moruš to vůbec nevzrušovalo,ale Mondík pak z toho byl div živ,pořád na to koukal,asi se chtěl taky projet.