Tady Jára nechala Mondíka si pohrabat ve vodě,ale pak zjistila,že by asi měla mokrý všechny věci,tak se svlíkla,ale do vody nešla jako na zemi,jen na Mondíkovi.To já joo,
já se s Moruš vykoupala.
Tak Moruš se vždycky chová chvíli slušně,rozhrnuje tu vodu teda jenom hlavou.
Cestou pak v lese Jára objevila přírodní skůček,tak si to chtěla skočit s Mondíkem,ale nejdřív si upravila terén před i za překážkou,aby tam mondík neskočil na nějákou větev na zemi.
Mondík poslušně čeká.
Ivčo,Barča super,
že je takhle klidná,oni ty koně,když si je člověk připravuje pomaloučku,aby všecko stačili pobrat,tak jsou fakt moc hodný a nic neřešej.
Tady už jsme doma
,zase ptáků jak v hororu.
A tady jsou 2 videjka,jak Jára skáče ty přírodní skůčky.
http://www.youtube.com/watch?v=v5XUOsgicBM
http://www.youtube.com/watch?v=2PRXsc7hw8o
to jo, ale i ty starší honzu vubec nesr... že mu málem pod hubou zkoušíme motorovou pilu
krásnej vejlet jste si udělaly já mám po ježdění
honza má bolavý záda. teda už je to dobrý, ale ještě mám zákaz sedlat a bez sedla se na něm moc jezdit nedá. a k tomu má ten hřbet teď moc špičatej
a barča je ještě mladá na ježdění
Holky Vazba je super, jediné co s ní máme za problém je, že neumí vůbec zvedat zadní nohy a jelikož má 820Kg ale už to s ní jde... Předky jsem vypilovaly, dává na slovní povel. A ještě se nám udělaly podlomy, nebo co to je, zítra má přijet vet... je mi divné že v tomhle počasí??? Zatím to mažu zinkovou mastičkou a docela to mizí, tak uvidíme.
Jinak jsem zkoušela na evitu ten western, pán mi řekl, že si ho mam nechat zadarmo........ je to známý z práce.Chybí nám tam ten zadní řemen, Evita ho měla asi 2x na sobě....
Nebolely Vás pak z výletu nožky?? Těším se, až budeme moc alespoň na 2 hodinovou vyjížďku, Vazbuši teprve nadýcháváme
Přítel s Vazbuší.
Vazba furt něco zkoumá... Jak byla jenom na pastvě, tak furt chodí za lidma, vyžaduje pozornost.... zkoumá věci.
werča
napsal(a):
Holky Vazba je super, jediné co s ní máme za problém je, že neumí vůbec zvedat zadní nohy a jelikož má 820Kg ale už to s ní jde... Předky jsem vypilovaly, dává na slovní povel. A ještě se nám udělaly podlomy, nebo co to je, zítra má přijet vet... je mi divné že v tomhle počasí??? Zatím to mažu zinkovou mastičkou a docela to mizí, tak uvidíme.
Jinak jsem zkoušela na evitu ten western, pán mi řekl, že si ho mam nechat zadarmo........ je to známý z práce.Chybí nám tam ten zadní řemen, Evita ho měla asi 2x na sobě....
Za suchého letního počasí nejde zpravidla o podlomy (resp. to čemu my laická neveterinární veřejnost říkáme podlomy), ale o alergickou reakci na slunce po sežrání některých bylin (zpravidla třezalky).
Vypadá to stejně, ale není to stejné. Předpokládám,že je to spíše suché a strupovité - je třeba to zvláčnit - zinkovka sice vyživuje, ale zároveň i mírně vysušuje. Doporučila bych ještě použít něco co kůži promastí - nám se osvědčila mast od Dromy na letní obtíže kůže a pak domácí mast konopná.
werča
napsal(a):
Za suchého letního počasí nejde zpravidla o podlomy (resp. to čemu my laická neveterinární veřejnost říkáme podlomy), ale o alergickou reakci na slunce po sežrání některých bylin (zpravidla třezalky).
Vypadá to stejně, ale není to stejné. Předpokládám,že je to spíše suché a strupovité - je třeba to zvláčnit - zinkovka sice vyživuje, ale zároveň i mírně vysušuje. Doporučila bych ještě použít něco co kůži promastí - nám se osvědčila mast od Dromy na letní obtíže kůže a pak domácí mast konopná.
Včerejší procházka kolem farmy. Bylo krásně a Tal byla moc hodná. Krásný víkend všem.
ale čuměla jak puk, co jsem to zas vymyslela za kravinu přesto nezaváhala kočička moje
Tyjovka Baruše pěkně vyrostla na to jak vypadala když ji Ivča přivezla je fakt super . Jaru naši oříci jsou taky jak šípkový růženky, i když komu by se co chtělo dělat v tomhle vedru
.
Holky chtěla bych se vás zeptat na váš názor, to, že jsem tu občas řešila, že má Sobík měkký kopýtka, to asi výte, ale je možný, že to má nějakou souvislost s krmením ovsem? Přijde mi, že čím častějc mu ho dávám, tím víc to stojí z prd. Z pastviny to podle mě být nemůže, tu nějak extra bohatou nemají, tak mě napadl ten oves.
Jůů, kochačky, než jsem se rozkoukala, tak už máme zase nové vlákno
Jaruško, krásný výlet jste měly a to video jak Jarča skáče ten vývrat, nádhera takhle já asi nikdy skákat nebudu, na to už mám moc velký pud sebezáchovy
Ivčo, Barča je šikulka, to bude pohodovej koník
Werčo, Vazba se mi moc líbí...
My byli včera povozit děti v lese a já pak musela vzít Santanu vypustit páru byla trochu vyjukaná, protože malej upadla otěž a ona si do toho šlápla
tak se trochu lekla a pak z toho byla taková vykulená, tak když jsem na ní sedla, tak pořád chtěla utíkat, tak jsme cválaly, aby to vypustila a to vám byl fofr
, ale pořád byla ovladatelná, jen se prostě potřebovala rozběhnout
Jaruško, vejlet k nám už mám domluvenej i ve stáji, není problém tam ubytovat dva koníky na pár dní, tak nějak začni vyhlížet termín Asi by bylo nejlepší, aby jste přijely na víkend, ať můžete přijet obě
A když se bude Jarča s náma venku nudit, tak půjčím Sany Tonymu a ten jí po lese protáhne a my si zatím v klidu dáme kafíčko
remonek
napsal(a):
Tyjovka Baruše pěkně vyrostla na to jak vypadala když ji Ivča přivezla je fakt super . Jaru naši oříci jsou taky jak šípkový růženky, i když komu by se co chtělo dělat v tomhle vedru
.
Holky chtěla bych se vás zeptat na váš názor, to, že jsem tu občas řešila, že má Sobík měkký kopýtka, to asi výte, ale je možný, že to má nějakou souvislost s krmením ovsem? Přijde mi, že čím častějc mu ho dávám, tím víc to stojí z prd. Z pastviny to podle mě být nemůže, tu nějak extra bohatou nemají, tak mě napadl ten oves.
Šárí,ovsem bych řekla,že to není,
spíš bych dala udělat rozbor krve,třeba mu chybí něco zásadního.
To jo,dneska byl hic,trochu jsem koníkům povlhčila přístřešek,ale dál to nedošáhne,tak jenom k Šoníkovi,a ten držel.
To je normální Janí,každej koník musí občas jak se říká vypustit páru,naši to dělají taky,když dlouho nejdou pod sedlo,tak pak cejtíš,jak je v nich ta energie naakumulovaná,ale neudělají nic,co by bylo sprostý,
jenom čekají,až je někde pustíme si vyběhnout nějákej kopeček.
Jééé,to je super s tím vejletem,
#tleskamjá už se tááák těšííím,
a neboj,Jára bude v pohodě,užijem si to všichni,teda Tonda asi na kole,
ale on je zvyklej
,já mu klidně v určitým bodě půjčím Moruši,
a vystřídáme se.
Kuk babo.
Ani to už jinak nepůjde,Janí,páč Jára začne chodit do školy a je to v háji...
Ahoj kochačky,
Potřebovala bych radu od klasicky jezdících. Potřebuji podbřišník na Toosii k vojenskému sedlu a minule jsem ji zapomněla změřit (je to trapné, ale je to tak). Takže nevím, jak dlouhý podbřišník mám vzít. Jedu tam o víkendu, tak ho koupím v pátek, abych ho mohla vyměnit. Ale i tak budu ráda za tipy. Toosie je postavou menší teplokrevník, komora 2, výška asi 157. Možná trochu mohutnější. Tipuju 130 cm? Děkuji moc všem rádcům.
canis lupus
napsal(a):
Ahoj kochačky,
Potřebovala bych radu od klasicky jezdících. Potřebuji podbřišník na Toosii k vojenskému sedlu a minule jsem ji zapomněla změřit (je to trapné, ale je to tak). Takže nevím, jak dlouhý podbřišník mám vzít. Jedu tam o víkendu, tak ho koupím v pátek, abych ho mohla vyměnit. Ale i tak budu ráda za tipy. Toosie je postavou menší teplokrevník, komora 2, výška asi 157. Možná trochu mohutnější. Tipuju 130 cm? Děkuji moc všem rádcům.
já ti zejtra nějakej změřím. ještě mám anglie i podbřišníky a drobnější, lehčí koně koně
canis lupus
napsal(a):
Ahoj kochačky,
Bob měl 120tku a to má v kvh 180 cm. Tipovala bych tak 90tku - pokud je kulatější tak 100vku - ale max...
Jiskra má kvh 143 a má 65tku (ale do anglického zapínání na westernovém sedle, takže tam jsou řemínky delší, než u klasické anglie - pro Jiskru bych anglii tipovala na 80tku).
tak jsem byla měřit a mám podbřišníky 120cm ale většinou zapnutý až na doraz a jestli se dobře pamatuju tak pod vojenskej bok jsme dávali dvě deky a jen na ty širší koně protože na ty mladší štíhlejší to nešlo utáhnout.
všechny tyhle tři koně a vlastně většina mých klusáků má 155- 160cm. žádný habáni
Ahojka holky, Evitka má 170 v kohoutku a má podbřisník 130 :) Jinak dneska jsem absolvovala drezurní trénink asi po 150 letech :D no hrůza děs:D takže tedka budu pravdileně docházet s Evitkou 1x týdně, teda spíš trenérka...... Ještě že Evita má S drezůrku, a zvládá to, alespoň mě to všechno naučí, trénérka říkala, že nejlépe mi to jde ve cvalu, že v tom nevidí problém.... tak alespoň něco pozitivního...... A to jsem teda dneska začínala s obyčejnýma jízdáren. cvikama.....
U nás fakt nechutně prší, ale ta zem to potřebuje jako sůl, ale štve mě to, jeden den volna - kdy nemusím do kravína a on proprší....
u nás svítí sluníčko. teda trochu. zato včera jsem pěkně promokla. byla jsem na procházce se psem a s pilkou. ořezávala jsem větve co trčely do cesty. začalo dost a ještě i ze stromů jsem to na sebe sklepávala. no a pak už to bylo dost jedno
Tak jsem koupila 115 cm a zdá se, že to bude OK. Nemohla jsem to vyzkoušet, protože vzhledem k situaci na té farmě mám sedlo u sousedů, a ti nebyli doma. Ale na půjčeném byl taky 115 a byl akorát. Jen tedy Toos rozhýbat vyžaduje stále dost velké úsilí. Jsem ráda, že je hodná, ale občas bych si i zacválala. Dnes byla Rákosníčkova mlha.
mě by se zas občas hodila brzda a to byl honza nezávodivej a pomalej
v sobotu na náměstí hořelo. bylo to i telce
Ahojky! Já Vás tady vždycky čtu, ale tak nějak nemám moc co přispívat. Byly to dva měsíce co jsem přišla o svou holčičku a je mi pořád strašně smutno. Za koňmi chodím málo, zatím mi to nedělá dobře pořád. Párkrát jsem byla s Beníkem na procházce, naposledy v sobotu jsem s ním byla vozit v ZOO ...to je tady kousek od nás hospůdka kamaráda a má tam zvířátka (lišky, pískomily, fretky, mávaly, nosály..) a udělal z toho malé rodinnné zoo pro cyklisty a turisty. Tak tam Beník chvíli vozil děcka. Měla jsem ho hodinu doma, protože holčina co chodí jezdit si brala Betty na velkou vyjížďku s holkama z jízdárny a Beník tam plakal sám. Tak jsem si ho vzala nejdřív domů. Od mostu po hrázi děsně spěchal, doma chodil po výběhu a hledal Usinku, volal, plakal ...oni si stejně budou vždycky pamatovat, že tady byla a budou ji hledat.
Všem nám moc chybí
.
Týden před tím jsme byli na velké akci vozit, koně byli moc šikovní a něco si vydělali. Příští víkend zase půjdou vozit do ZOO...ale v sobotu se chystám, že se půjdu podívat na Čeladnou na Prosper..budou tam závody a pak koncem září je Mistrovství WRC v Kozlovicích, tak to je taky kousek. Jinak jsem se chystala do Prahy na Intercup podívat se na araby a nevyjde to. Akce je zrušena z technických důvodů.
Jaruško a ten kouř šel až k vám? Minulo vás to, ne? Viděla jsem v TV.
Mimochodem, chtěla jsem prodat inhalátor co měla Usa, držela jsem ho jako blbá jedné paní, ale nakonec si ho nevzala..mohl už být 2 měsíce na inzerci, že.... takže jsem to dneska rozhodila na servery.
tak ho sem hodím
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/26966778/Inhalator-pro-kone.php
Teda Ivčo,já to taky viděla v telce,ale netušila jsem,že to máš hned vedle,
to je děs věs,co?
Doufám,že jste v pohodě.
Lucí,já vím,vím,jak Ti Usina chybí,
je to hrozný ta prázdnota,
a jsi moc hodná,že chodíš s Beníkem a za Betkou,
oni Tě taky potřebují,jsi součástí jejich života,i když se něco změnilo...
Šmankote já už jsem zmatená jak lesní včela..jsem chtěla napsat Ivčo a napsala jsem Jaruško... (ohledně kouře).
No jo, děsně chybí. Ještě jsem včera našla sáček, kde mám její zoubečky, když je měnila, jak byla mladinká. Mám několik zoubků, co jsem našla ve stáji, na zahradě nebo mi jeden dokonce vyplivla do ruky, když žužlala chlebík.... A to se hned rozbrečím..se rozbrečím snad u všeho..mám teď nervy fakt na pochodu hlavně mě nic nebaví, nic se mi nechce a nemám do ničeho elán..jen tak přežívám
Lucky, vím jaké to je. Taky mi umřel první kůň a dodnes mi chybí. A to jsem ho neměla od hříběte. Moje nové kobyly ho nikdy nenahradí, ale s nimi zase zažívám jiné, nové věci. Usa se u Tebe měla nejlíp, jak se mohla mít, udělala jsi pro ni všecko. A teď už ji nic nebolí a netrápí a jistě by nechtěla, abys smutnila. Zkus se koním úplně nevyhýbat a stanovit si nějaké cíle. To pomáhá. Třeba nakreslit do konce října 15 vánočních pohledů ( jo, je to blbost) nebo tak. Držím palce!
Lucky, vím jaké to je. Taky mi umřel první kůň a dodnes mi chybí. A to jsem ho neměla od hříběte. Moje nové kobyly ho nikdy nenahradí, ale s nimi zase zažívám jiné, nové věci. Usa se u Tebe měla nejlíp, jak se mohla mít, udělala jsi pro ni všecko. A teď už ji nic nebolí a netrápí a jistě by nechtěla, abys smutnila. Zkus se koním úplně nevyhýbat a stanovit si nějaké cíle. To pomáhá. Třeba nakreslit do konce října 15 vánočních pohledů ( jo, je to blbost) nebo tak. Držím palce.
canis lupus
napsal(a):
Pardon, nějak mi to blbne...
Ahojka holky, tak jsme ve čtvrtek byli na prvním výletě se sousedy, potřebovala jsem vyzkoušet, jak se Vazba bude chovat pod sedlem s více koníkama, naprosté zlato.
Už jsme zjistili, co nám sedí za sedlo, wintec pro jump, neznáte někoho kdo ho prodává? Použité za dobrou cenu??
Ještě jedna z výletu, měla jsem fakt strach, ale všechno dopadlo na jedničku....
šli jsme po louce a koukejte co jsem našla, nevim jestli to je dost vidět, ale tihle pavouci jsou u nás všude. Nechutný..... a jsou divný
Werčo,blahopřeju k první vyjížďce,
Vazba je šikovná kobča,a přeju,aby to tak bylo i nadále.
My jsme dopadli malinko hůř,
Jára přijela ve čtvrtek jezdit do oddílu a na Pižďuchovi seděla trenérova dcera,
ten pak říkal,že už jí ho dal na ježdění,ona ho sice dříve jezdila,ale pak přestala a teď se zase vrátila,tak je jasný,že ostatní mají smolíka,no nic,sice si Jára pobečela,ale určitě se z toho věšet taky nepůjdeme,život jde dál,a my musíme teď po novým roce přestoupit papírově do jinýho oddílu,protože i na ty blbý hobíky musí už člověk jezdit pod nějákým subjektem,takže jsme se tak s nima domluvili,sice můžeme do té stáje,kde jsme dřív jezdili,jezdit trénovat s našima koňma,ale už nebude mít Jára oddílového Pižďucha,takže aspoň že tam občas můžeme zajet si zaskákat,jinak trénujeme od nás 2 vesnice,což je taky docela fajn,že to není daleko.
Ahojky kochačky
Werčo, Vazba je prostě boží Moc se mi líbí
Jinak na ty pavouky velký pozor, nejsou u nás původní, jsou sem přitažení a bohužel se jim u nás dost daří a navíc jsou jedovatí!!! Mám to od známého, který tuhle havěť studuje.
Jaruško, tlačenka je prostě všude. Je to škoda s tím Pižďuchem
. Je mi jasný, že Jarča tuhle křivdu bude chvilku rozdýchávat
, ale naštěstí má na čem jezdit
, tak by to mohla zvládnout v klidu
Dneska u nás byli sranda závody , na parkur jsme nešli, ale manžel se nakonec utrhl a jel jízdu zručnost
Tahle fotka je před startem. Ta malá holčička na poníčkovi byla neuvěřitelně šikovná
Byl tam slalom, projetí esíčka, zacouvání, dva malé křížky, hod podkovou do kruhu a pak zase slalomem do cíle
Děti měly obrovskou radost, Gábi pořád říkala, že máme medaili
Já jsem si tentokrát ještě netroufla, nevěděla jsem jak se Sany bude chovat v tom mumraji, ale zvládla to na jedničku Byla sice trochu nervozní, ale protože Tony zůstal v klidu, tak to dala v pohodě
Tak příště jdu do toho
Jééé,Janííí,ooooobrovská gratulace Tonymu i Sanče,
jsou šikovný,
a Ty to taky zvládneš,neboj,
ale jdi do toho,až si budeš na 100 % jistá,že to dáš,až prostě budeš mít zase pocit,že Dneska by to šlo.
Hlavně musíš mít sama pro sebe pocit,že o nic nejde,ten pocit musí být opravdový,prostě Ti úplně musí bejt fuk,jak dopadnete,pro nikoho přece nejezdíte,jenom samy pro sebe,a jestli budete poslední,no bóóóže,každej jsme něják začínali a málokdo se umístil na prvních závodech na prvním místě,to si buď jistá,
a třeba naše Jára jela první závody a hned v obou parkurech zabloudila,
ale brali jsme to s humorem
a nikdy víc už se jí to pak nestalo.
Však jo,Janí,my se z toho nehroutíme,
podrobnosti až u Vás.
mám vypůjčený sedlo. už pár dní s ním chodí po kruhovce. přes kavalety, protože to doporučil chiropraktik byl tu na honzovi bolavý záda a kouknul i na barču
http://www.mctimoney-chiropraktik.cz/
jen pár kroků a zpátky k rampě, abych nemusela přes třmen a netočila sedlo
Ivčo,já nestíhám,
podrobnosti na FB ve zprávách.
Barča je šiiiiikooovnáá,
pane jo,
sekne jí to se sedýlkem.
My už pomalu nasazujeme zimní srst,ale ještě má bejt pár dní krásně,tak s tím nijak nespěchaj.
Zdar a sílu, gratuluji k šikovné Barče. My tak daleko ještě nejsme, asi se k sedlu dostaneme až na jaře. Ale aspoň z ní zatím vyroste kus koně, donedávna vypadala dost křehce. Teď je mnohem silnější, jen ty žíně někam mizí.
Ve čtvrtek mám poslední zkoušku, držte mi prosím palce (a kopyta). Předem díky.
Ahojky. Dneska je aspoń zase pěkně....slíbené babí léto asi. Gratuluji Jani k závodům, jde vidět, že konečně už máš v sedle větší jistotu. To je někdy třeba, takový kůň učitel.
Ivči, teda postupuješ hezky s obsedáním. Malá už taky není zrovna malá a moc ji to sluší s tím sedlem.
Jaruško, Jarča to určitě přežije. Má doma krásné a šikovné koně a holt to se v oddílech stává, že se koně střídají podle toho kdo se komu zrovna zalíbí. Proto já taky tak chtěla vlastního koně..byly to krásné roky a bohužel mi zůstaly jen vzpomínky...
My byli vozit na akci s koníky, takže si zase něco vydělali. Včera jsem byla olonžovat Beníka, a malá Aňa děsně chtěla jezdit na Betty, tak sjem ji pomohla nasedlat a jezdila si sama po výběhu (mrně 8 let) a byla děsně šikovná. Jsme koukala, jak ji upadla otěž, tak ona hup z koně, přehodila otěž a sama se na ni zase vyškrábe. Fakt je šikovná. Začalo ji to víc bavit. Včera jsem ji slíbila, že ji vezmu na malou vyjížďku...jen tak po loukách. Sednu na Betty a ona na bendovi na vodítku ji budu držet, projdeme se krokem, klusem...je šikovná. Zvládá už koně hezky po ohradě a na lonži včera jezdila na Betty. Tak se jdu oblíknout a vyrážím ke koním. Aspoň se odreaguji. Pořád myslím na holčí a je mi po ní strašně smutno ....
a ještě dlouho bude ach jo
tak kdo jste byli v pardubicích na výstavě a nestavili se?? já tam letos ani nebyla a to jsem v sobotu přišla k volňáskům nějak se mi nechtělo
potřebuju nějaký věci a teď je nemůžu koupit a tam bych jen mlsně chodila kolem stánků
zato dneska jsem byla v práci po necelých 9ti měsících marodění bez dvou dnů
zatím to zvládám celkem v pohodě, ale spolupracovnice mě šetřila
a od zejtřka si bere dovolenou
záskok mě bude spíš honit než šetřit! barča bude mít chvíli ode mě pokoj
https://www.facebook.com/zambosi?hc_location=stream
v sobotu jsme grilovali tak tu byla spousta lidí a já poprvé ochutnala sushi hrozně moc mi to chutnalo, ale jedla jsem to rukama
hůlky nejsou moje parketa
Ahoj Kochačky,
Jedete někdo do Lysé? Já jo, takže se možná potkáme. Zítra mi prosím držte palce a ( nebo) kopyta. Dělám poslední zkoušku prvního ročníku, z religionistiky.
Jinak jsem se rozhodla Toosii převézt na jaře k Tali, a hledám proto spolujezdce, který přispěje na ustájení. Kdybyste věděli o někom spolehlivém...
Přeji krásný podzim všem.
Lucí,máš nějákou fotku,jak jedeš na Betce?už jsem jí taky dlouho neviděla,kdyby Tě někdo fotnul,tak nám ji sem dej s Tebou.
Však jo,Lucí,my se z toho taky nehroutíme,
Jarča má stejně poslední devítku a pak nastoupí na střední školu a tam je v první řadě potřeba se učit,aby se pak ještě dostala na vejšku a to víš,to je pro ni teď určitě přednější než koně,koním se může věnovat pak,až bude mít nějáký pěkný místo,to už nikdy nezapomene,to nemám strach.
Já jsem sushi ještě ani neviděla,natož ochutnat,asi by mi to chutnalo,když jsou to ryby
,ale fakt jsem to ještě neměla.
bospor
napsal(a):
co je to za houby a kde přesně bydlíš?
do lysý možná pojedu, ale až v neděli
Jsou to nějaké holubinky. Někdo je sbírá, já ne, ale hezký jsou.
Bydlím v Praze, koně na Praze západ, kousek za Měchenicemi.
Tu zkoušku jsem nezvládla, připadám si jak kretén, už podruhé a všechny ostatní mám na první pokus. Asi se odstěhuju do kanálu.
Ahoj kochačky, nebo mám spíš napsat houbařky?
Holubinky jsou výborné houby, ale chce to ze začátku někoho znalého s sebou do lesa, protože jich je spousta druhů a některé jsou nejedlé ba i jedovaté Já z holubinek sbírám jen jeden druh a vlastně ani nevím jak se správně jmenují. Ukázala mi je v lese známá a když jsem je ochutnala, nedám na ně dopustit. Jsou to takové ty se žlutým až oranžovým kloboučkem, říkáme jim máslové, ale jestli je to správný název, to netuším
Sbírám jen ty mladé, které ještě nemají úplně rovný klobouk a dávám je do všeho co z hub dělám, jen řízky z nich nejdou
Já vůbec mám raději, když mám nasušenou nebo zamraženou směs hub, jen samotné hříbky mi nechutnají, asi jsem moc zmlsaná
canis lupus - promiň, nevím jak se jmenuješ , ze zkoušky se nenervi, někdy se prostě nedaří, i když je snaha veliká, ono se to podá
Ivčo to suši vypadá dobře já ho tedy ještě taky nejedla, ale když o tom přemýšlím, tak mám vlastně ráda všechny ty dobroty ze kterých se to dělá, jen nevím, jestli by mi šmakolvali v té kombinaci
myslím, že jo je to moc dobrý
tak mám letos koupenejch 50 balíků sena a 38 svých koně už to nechtěli žrát, jak to bylo vysoký a suchý na stojato
nechala jsem to posekat a usušit a teď nevím co se senem
a já od pondělka zas makám bez dvou dnů jsem marodila 9 měsíců
mě se tááák nechtělo
ale je to dobrý. už jsem do toho zas vklouzla a jsem v pohodě
máme o něco míň práce okolo, než když jsem šla marodit a víc telat.
je příjemná změna, když se nemusím třást, jestli na mě nepřijde kontrola
Holky,já tyhle holubinky taky nesbírám,páč je neznám,ale náš známej říká to samý,že jsou to jedny z nejchutnějších hub...
Jééé,Ivčoo,táákovejch balíků,
to je nádhera,
my máme teda letos sena taky dost,ale slámy se něják nemůžu dočkat,
mám jí zamluvenou u známejch,jenže jim to ten chlápek furt něják neveze nebo co...
A zrovna jí letos potřebuju hodně.
http://www.youtube.com/watch?v=88cusln_OQA
Aneb koně v kolotoči ála Jára.
Ivčo,ten kocour na tý slámě je bomba fotka.
Monďásek včera vyhrál parkur 70/80,tak jsme poprvně v životě vyhráli krystalickou glukózu
,je to moooc dobrý a koním to chutná.
Je toho 25 kilo,a ještě takový lehčí chrániče.
GRATULUJU
Monďáskovi i Jarče, jste kabrňáci
Já se včera konečně dostala se Sany do lesa, celý týden tady bylo hnusně a nějak jsem nestíhala, takže když jsem se dostala ke koním, tak buď lilo jako z konve, nebo byla Sany promočená a nebo už byla skoro tma ách jo, kde ty dlouhé letní večery jsou?
nějak to moc rychle zase uteklo... Ale v lese bylo zase nádherně, cesty jsou teď akorát, to ošklivý tvrdo je pryč a jelo se nám nádherně
jj už je to dobrý 2x na něm byl chiropraktik a udělalo mu to moc dobře
asi by to časem přešlo samo, ale trvalo by to a takhle už jezdím a on je úplně v pohodě
Jestli ten balík do 5 vteřin neusadíš -usadíme si ho samy .
Nějaký strach ze motorizovaných strojů u nás skutečně nehrozí. Holky i kluci jsou vyloženě "technické typy".
Šikulky. To Usinka už taky na všechno prděla...nějaké traktory a bagry a podobné rachotiny ji nezajímaly...navíc co se tady stavěla ta elektrárna za řekou kde denně chodila, tak ji to bylo šumák.
Já na ni stejně denně pořád myslím..prakticky denně ji stejně obrečím,, že mě to chytne..při nějaké příležitosti...moc mi chybí holčička.
Jarča je moc šikovná, jak ji člověk pamatuje když jezdila na poníkovi jako malá a najednou je z ní velká slečka a válčí dokonce s dvěmi najednou..je fakt šikovná.
Teda toho sena...je ale nějaké propršené, že? To my letos u koní máme krásné seno. Jednou se bralo asi předloni seno, co bylo v dešti na louce asi měsíc a hnus.... já docela nechápu, jak to vidím vždycky někde nepřikryté celou zimu a krmí se to. To seno bylo hnusné, polovina balíku se vyhodila a ta druhá zase za moc nestála tím pádem..... ještě že Usa doma měla super seno (brala jsem si odjinud)..se dívím, že Benda s Betty z toho nechytli nějaký kašel...
Jaruško, taky gratuluji k výhře. To já ještě žádný závod nevyhrála. Tedy mám jeden pohárek, co vyhrál klusák, kterého jsem trénovala. Ale jinak jezdím spíš do lesa. Možná že to Tal změní jednou.
Tu zkoušku jsem udělala dnes na třetí pokus, za 3. Nemám z toho ale radost, protože jsem se tomu věnovala hodně dlouho, mnohem déle než ostatním a nevím, kde je problém. A je to státnicový předmět, takže na to musím přijít, jinak budu asi pěkně v...
Kdybych neměla z ostatního dobré známky, řekla bych si, že jsem měla radši jít na mateřskou než na vysokou, ještě takovou těžkou. Z tohohle mají všichni trojky, někdo tam radši vůbec nešel.
Jinak se omlouvám, že tu prudím se svými starostmi. Ve srovnání třeba s Lucky jsou nicotné.. Takže tady je píseň, kterou si pouštím na špatnou náladu. Je o dost starší než já, přesto doporučuji. http://m.youtube.com/watch?v=46QXrJml0UQ
Miláčkové jsou nádherní. Jsem ráda, že puntík se má fajn a en malý nový hnědáček vypadá, že bude kusanec.
Jinak problémy se školou moc dobře znám. Někdy není problém jen ve studentovi.... vejška mi sežrala tolik nervů, že znovu bych to neopakovala ani náhodou. A v pozdější době člověk zjistí, že je mu diplom spíše na obtíž než ku prospěchu.
Holky, nechcete se jet někdo podívat 12.10. do Hradištska u Sadské k Půlpánům?.. Jelikož se musela z technických důvodů zrušit výstava arabů v Praze (národka a Intercup), tak ACHPAK pořádá Národní výstavu v náhradním termínu tam a uvažuji o tom že bych jela se podívat....sice je to hodně daleko pro mě (přes 300km), ale chci na něco juknout...
Lucí,to je jasný,že Ti Usina chybí,a bohužel bude chybět ještě hooodně dlouho,na takového koně se nedá zapomenout,
i kdybys měla 100 dalších,ona byla jedinečná
a člověku ta vzpomínka nevymizí z paměti nikdy,já takypořád vzpomínám na Feldona,
takže vím,co cítíš,
to byl taky Pan Kůň,
a nikdy už mi ho zatím žádný koník nenahradil,
i když je mám moc ráda,Moruš teda obzvlášť
,ale prostě radši bych dala nevím co za to,kdyby tu Feldonek byl...
Pořád vzpomínám,jaký byl,pod sedlem to bylo nejúžasnější stvoření na světě,přesto,že to byl plňas,tak opravdu se nikdy nikam nehonil,ani v houfu koní se nikam nedral,
byl krásně ovladatelnej,poslušnej,opravdu,takovej koník se jen tak nevidí a potká ho člověk jednou za život.
Sice jsem moc a moc šťastná,že jsem měla tu čest ho poznat,i za to by měl být člověk rád,to jo,to já jsem,ale přesto mi pořád moc a moc chybí....
Někdy si fakt říkám,že takový ty problémový koně jsou snad lepší,že se na ně člověk tolik nenaváže nebo prostě nejsou takový,jako byl Feldon,nevím,jak to říct....
jaruska
napsal(a):
Lucí,to je jasný,že Ti Usina chybí,a bohužel bude chybět ještě hooodně dlouho,na takového koně se nedá zapomenout,
i kdybys měla 100 dalších,ona byla jedinečná
a člověku ta vzpomínka nevymizí z paměti nikdy,já takypořád vzpomínám na Feldona,
takže vím,co cítíš,
to byl taky Pan Kůň,
a nikdy už mi ho zatím žádný koník nenahradil,
i když je mám moc ráda,Moruš teda obzvlášť
,ale prostě radši bych dala nevím co za to,kdyby tu Feldonek byl...
Pořád vzpomínám,jaký byl,pod sedlem to bylo nejúžasnější stvoření na světě,přesto,že to byl plňas,tak opravdu se nikdy nikam nehonil,ani v houfu koní se nikam nedral,
byl krásně ovladatelnej,poslušnej,opravdu,takovej koník se jen tak nevidí a potká ho člověk jednou za život.
Sice jsem moc a moc šťastná,že jsem měla tu čest ho poznat,i za to by měl být člověk rád,to jo,to já jsem,ale přesto mi pořád moc a moc chybí....
Někdy si fakt říkám,že takový ty problémový koně jsou snad lepší,že se na ně člověk tolik nenaváže nebo prostě nejsou takový,jako byl Feldon,nevím,jak to říct....
Když člověk ty problematické koně zvládne a odstraní jejich problém, je to pak vazba ještě silnější - vidí každý den tu práci, co spolu zvládli...
Ales souhlasím s tím, že nejsou všichni koně stejní - je to jako s lidmi, s některými si člověk nepadne, jiní jsou pro něj osudoví.
Už jsem se trochu vzpamatovala. Ti norici jsou moc krásní. Tal už do chlaďase taky nemá moc daleko. Na to, že jí ještě není 2 a půl, má zadek jak stůl.
Jaruško máš pravdu, prostě někteří jsou osudoví. Já vím, že moji holčičku už mi nic nevrátí, zbyly mi jen vzpomínky a strašně těžko se s tím vyrovnávám, vlastně to ani nejde. A vím, že žádný kůň už nebude takový, bude jiný. Žádný není stejný. Je to jako se psy...Fabínek je taky už náš sedmý, mám Daréska s Fabínkem strašně ráda, ale můj osudový pes byl Cliff....dožil se 14.5 let. Bylo to moje druhé Já, prostě pes s velkým P i když nebyl žádný šampion, ale četl mi snad myšlenky a byli jsme prostě na sebe neuvěřitelně napojení..to samé bylo s Usinkou. Nikdy jsem takového koně nezažila, měly jsme mezi sebou krásné pouto a mám obavy, jestli se mi tohl jednou ještě někdy povede u jiného koně. Pořád ji vidím , jak se na mě dívala..., ale vím, že jsem byla s ní do poslední chvíle a ona to věděla.
Jinak ten výlet do Sadské... bohužel nepojedu sama, kamarád má v plánu se někde při cestě stavit ještě k chovateli bažantů a já jsem chtěla cestou se stavit kouknout na jednu kobylku v Chlumci nad Cidlinou...ještě pořád nevím... na jednu chci kouknout na výstavě... ale jsem blbá, pořád si říkám..... ale nedá mi to.
Jinak tahle appa je nádherná, fakt luxusní barvička. Bude z ní krásná kobča jednou.
Ahoj,
díky za pochvalu Tal. Je to můj první a zatím jediný odchov, tak mě to těší.
Byla jsem v Lysé. Plemen bylo málo, jedna ukázky welsh ponic pod sedlem vyloženě bída, zahraniční zástupce jeden (ze Slovenska). Poprvé tam byli Kentucky Mountain Horse, minihorsů asi 12, appa ani QH nebo PH vůbec, arab taky ne. Celkem nic moc, ale zaujalo mě vystoupení s fríským hřebcem- kür na Gangnam Style. Ta slečna byla o dvě tři úrovně výš než ostatní předvádějící. Ani to chladnokrevné hříbě, co se tam dříve vyhrávalo, nebylo nikde vidět, kdoví jestli to ještě tak je. Plusem bylo předvádění v hale. U stánků se daly sehnat věci za dobré ceny- mám carrot stick o 150 levnější, než nejnižší internetová cena, co jsem našla. Jinak klasicky hodně lidí, řvoucí děti a spousta zbytečností na prodej.
Zapsala jsem si na tenhle semestr 13 předmětů, takže asi nebudu moc často psát, ale občas se tu vyskytnu. Přeji krásný podzim všem.
A Lucky, kdybys někdy potřebovala přespat v Praze z jakéhokoliv důvodu, ozvi se. Tohle je můj profil na FB https://www.facebook.com/marketa.halova.5
Taky jsme se byli juknout,v neděli,setkala jsem se tam s Ivčou,
Ivčo,sehnala ta Tvoje kamarádka nakonec tu deku?
Olda koupil katalog,protože jsme mysleli,že je tam ten kupon na výhru toho hříběte,kdepáák,nic takovýho tam nebylo,ale byla tam soutěž tipovací,že se vyplnil hlasovací lísteček na Sympaťáka roku,Jára ho vyplnila na poslední chvíli a představte si,že vyhrála.
Bylo tam hezký kvalitní tričko,nějáký CD z Lysý z výstavy a hlavně nás potěšila dárková poukázka na 200 Kč u HeapCo Žebrák,tak jsme jí hned využili.
Tady jí ten pán předává cenu.
Pak ještě vyhrála tyče a barely a v tyčích měla nejlepší čas mezi dětma,ale nikde z dospělých neměl lepší čas než ona,inu chrápou tam či co...
To Monďásek vyhrál kráásnou ohlávku.
Ale asi mu jí seberu,páč nebude přece nosit oranžovou ohlávku,že joo...
Markét,ten hřebec se mi taky mocinky líbil,
kromě dvou vystoupení,který se nám moc nelíbilo,se nám jinak moc líbilo úplně všechno,nelitovali jsme,že jsme jeli,akorát na celý výstavě nebylo možný sehnat pláštěnku na Moruš 125.
Pidimidi,
ten by se mnou bydlel asi i v posteli.
Jaruško, v equiservisu měli ten crazy day, a ještě tam dost dek je.. co jsem dneska viděla, jsem si tam koupila ve slevě helmu
Nejdřív jsem si řekla, že né, že ještě počkám, ale jak jsem si jí dala na hlavu, tak takové pohodlí
, tak jsem si jí koupila k narozeninám a sestře její první rajtky
.
Jinak jezdíte tedka? u nás se nedá, všude je bahno a do lesa to mam docela kus,tak v sobotu jsem byla s evitkou na krokovce a chudák nevylítaná, jsem jí nemohla ani pustit, šli jsme většinou po silnici... všude je zaseto a louky bychom zničily.