Lammfellsättel - bezkostrová sedla z Německa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.8.2013 14:34
kokol

XXX.XXX.109.153

Ahoj všem, máte někdo zkušenost s těmito sedly? Jedná se o tzv. lammfellsättel von Christ Teil (tedy kožešinové sedlo), které teď poměrně frčí v Německu. Nemá pevnou kostru, ale rozložení hmotnosti a páteřní kanál jsou do určité míry tvořeny pěnovými vložkami. U lepších verzí je na spodku protiskluzový a antiparazitní povrch. Sedla jsou vzhledem blízká španělskému stylu. Jaký máte názor? Hledám sedlo na občasné ježdění.

(pozn.: nezajímala bych se o takové alternativy nemít doma kobylu se zády jako stůl + menší rozpočet smajlík)

19.8.2013 14:37
kokol

XXX.XXX.109.153

19.8.2013 14:39
kokol

XXX.XXX.109.153

19.8.2013 20:41
veer

XXX.XXX.39.1

No jako sedlo vypadá pěkně, normálně bych se i zeptala na cenu a bližší info. Ale do značné míry mě odradila paní sedící na koni. To nevidítě jak to sedlo totál rozhazuje sed ala hajzl? Dál už raději nekoukám.
Raději bych poradila koupit sedlo starší ojeté ale kvalitní. Domnívám se, že to seženete za stejnou cenu jako toto nové.

19.8.2013 21:37
avelanc

XXX.XXX.92.19

Taky jsem první koukala na sed paní a pak už se jen zaměřovala na to, že i u ostatních sedel jsou třmeny dost vpředu a pravděpodobně bude sedlo kazit sed.
U bezkostráčů je hodně důležité co je uvnitř- zda se váha rozkládá alespoň trochu, nebo budete koníkovi sedět sedacími kostmi v zádech.. Bez těchto informací bych do sedla nešla..
Kolik v Německu taková sedla stojí? Určo se dá sehnat i něco lepší u nás..

20.8.2013 10:51
kokol

XXX.XXX.109.153

Je pravdou, že jsou primárně určená na jízdu bez třmenů. Ceny začínají na 7 tis. Na bazarová jsem po několika špatných zkušenostech bohužel zanevřela.

20.8.2013 11:22
veer

XXX.XXX.39.1

kokol napsal(a):
Je pravdou, že jsou primárně určená na jízdu bez třmenů. Ceny začínají na 7 tis. Na bazarová jsem po několika špatných zkušenostech bohužel zanevřela.

Jo takže vlastně něco jako je u nás drahý pad tak tohle je asi tak 2x předraženější. smajlík No za mě nebrat.
Za 7t. seženete i staršího Kentaura nebo Stubbena apod. mrkněte třeba na a-sedla.cz paní je velmi ochotná a špatné sedlo od ní nedostanete. Dává záruky!! Dle individuální domluvy můžete vyzkoušet i víc sedle které vám a vašemu koni padne líp. Na vyzkoušení obvykle dává týden ale když se domluvíte nechá i déle.
Já tam kupovala už 3sedla vždycky perfekt. A je tu spousta lidí se stejnou zkušeností. Tohle bych nekoupila ani za litr.

20.8.2013 11:27
avelanc

XXX.XXX.92.19

Mně se taky moc nelíbí.. Špatné umístění podbřišníku a třmenů se neomluví vysvětlením, že je sedlo určené spíše na ježdění bez třmenů :)
Navíc mě zaráží, že se ten westernový pad zvedá..
Buď bych zkusila ulovit na inzerátech "naše" bezkostrové, ale myslím, že za 7 tis. se dá sehnat pěkné anglické sedlo..

20.8.2013 13:28
evcusik

XXX.XXX.150.9

Od 6 tis. na bazaru se dá koupit wintec. Špatné sedlo to není a variabilita komor je velká

Přidejte reakci

Přidat smajlík