Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.8.2013 19:42
wendinkah

XXX.XXX.79.90

Ahoj.Potřebovala bych prosím nutně poradit.Můj pony trpí letní vyrážkou.Dnes se to dostalo do stádia kdy si začal hodně drbat oči má je velmi opuchlé a přivřené.Neznáte nějaký hodně účinný lék ,který by vyrážku alespoň zmírnil a ullevil mu ?Děkuji za jekkékoliv rady a nápady

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.8.2013 22:27

wendinkah napsal(a):
Ahoj.Potřebovala bych prosím nutně poradit.Můj pony trpí letní vyrážkou.Dnes se to dostalo do stádia kdy si začal hodně drbat oči má je velmi opuchlé a přivřené.Neznáte nějaký hodně účinný lék ,který by vyrážku alespoň zmírnil a ullevil mu ?Děkuji za jekkékoliv rady a nápady

určite je to letná vyrážka? tá koža sa mi z fotiek nezdá úplne v poriadku, rozbor ste nerobili náhodou?
skúsila by som kontaktovať nejakého dermatológa z kliniky, známemu pichal vet kobylu niečím proti letnej vyrážke( ale neviem čím a ani to, že ako veľmi zle na tom kobyla bývala), tento rok bez prejavov, neškriabe sa, má hrivu aj chvost.

30.8.2013 08:38
wendinkah

XXX.XXX.79.90

Rozbor sme nedělali od se do ted tolik nedrbal ..nebylo to na nem ani moc videt .Takhle se odrbal během pár dní.
Foto je při koupi cca před 2 měsicema

30.8.2013 08:54
thesis

XXX.XXX.21.2

Tohle nevypadá na letní vyrážku ale spíš nějaký projev alergické reakce. To chce spíš veta, kor když to leze na oči. Třeba někde něco sežral. Určitě bych to řešila s vetem raději. Přeji hodně štěstí smajlík

30.8.2013 13:49
didi

XXX.XXX.66.122

Čím můžete koníkovi mírně ulevit a nebude to mít vedlejší účinky je:

- propláchovat oči borovou vodou - (alespoň trochu se mu uleví)
- mazat kůži betadinovým roztokem (dezinfekce odřenin, aby se nezanítily, nemokvaly)
- aplikovat repelent na bázi vody (bez ropných derivátů), aby na něj šlo co nejméně hmyzu, ale zároveň aby ho nedráždily účinné látky repelentu v místech se hojících či nově odřených

Co nejdříve bych zavolala veterináře, aby to posoudil a předepsal, co je skutečně třeba (přípravek proti svědění, proti parazitům, proti alergické reakci, ...).

Různé potíže se nám veterinárním laikům mohou vizuálně jevit stejně, jako ty, co jsem řešily u našich koní, a speciální přípravek doporučený zde na fóru (byť s nejlepším vědomím a svědomím rádce) by koníkovi mohl naopak i ublížit.

30.8.2013 17:47

Mě to spíš připomíná nějaké plísňové onemocnění než letní vyrážku: http://poage.info/TE.jpg (trichifytóza). Nebo případně i tu alergickou reakci. Požádejte veta, ať se u vás staví a zhodnotí to.

30.8.2013 21:33

wendinkah napsal(a):
Rozbor sme nedělali od se do ted tolik nedrbal ..nebylo to na nem ani moc videt .Takhle se odrbal během pár dní.
Foto je při koupi cca před 2 měsicema

pred dvomi mesiacmi už bolo leto v plnom prúde, to by na ňom bolo vidieť. ako písal niekto vyššie, vyzerá to presne na tú trichofýzu. volať veta učite- hlavne takého, čo pravidelne vyšetruje kone.

31.8.2013 17:33
helas

XXX.XXX.216.192

Tady přestává legrace a pokusy.
Přečti si tohle, zde: https://www.ifauna.cz/kone/nemodforum/r/detail/1259265/trichofytoza

Hlavně tu pasáž o povinnosti chovatele a o faktu, že je to přenosné i na lidi. Léčitelné jistě, ovšem s veterinářem.
Pokud jste šli - půjdete, bez desinfekce, k někomu na návštěvu (i sami, bez koně), možná nebudete moc oblíbeni smajlík
Hodně štěstí přeji.

1.9.2013 08:47
renmar

XXX.XXX.129.236

No , nemuselo to být vidět. Pokud koník byl držený na boxe celé léto a chodil ven jenom večer, mohli ho majitelé udržet ve formě, kdy není na něm opravdu vůbec nic vidět. Anebo přišel z místa kde potíže neměl a u Vás se to rozjelo, což je klidně možné. Takže já to vidím na letní vyrážku....... je to forma alergie na hmyzí jed po kousnutí (jak píšou nade mnou , že se jedná o alergie). Zkuste sehnat britský přípravek KILLITCH, který koníkovi hodně pomůže. V dobu rojení much (ráno , podvečer) ho nechejte zavřeného - ideálně v kamenné stájí. Očko Vám pěkně řekl příspěvek nade mnou. Držím palec......

1.9.2013 10:57
evcusik

XXX.XXX.201.120

Safra práce, co je tak těžké na tom, si pozvat kvalitního veterináře do stáje?

2.9.2013 06:38
skippy

XXX.XXX.234.7

evcusik napsal(a):
Safra práce, co je tak těžké na tom, si pozvat kvalitního veterináře do stáje?

Stojí to penízky, víš? A přece, když jsme dali tolik za koně, tak už je nebudeme dávat dál, už nás stál dost....
Tohle je poslední dobou věčný problém a vůbec nechápu, že se lidi ptají tady a nehledají odbornou pomoc! Sakra tak máte toho koně rádi? Pokud jde o letní vyrážku, tak mu lze alespoň trochu pomoci, pokud je to něco jiného, např., jak už to tu zaznělo ta trichofytóza, tak je vaše chování nezodpovědné nejen vůči tomu koni, ale vůči celému vašemu okolí. Mám pocit, že se výskyt musí dokonce hlásit na vet. správě, jako nákazová situace. smajlík

2.9.2013 09:20
evcusik

XXX.XXX.150.9

skippy napsal(a):
Stojí to penízky, víš? A přece, když jsme dali tolik za koně, tak už je nebudeme dávat dál, už nás stál dost....
Tohle je poslední dobou věčný problém a vůbec nechápu, že se lidi ptají tady a nehledají odbornou pomoc! Sakra tak máte toho koně rádi? Pokud jde o letní vyrážku, tak mu lze alespoň trochu pomoci, pokud je to něco jiného, např., jak už to tu zaznělo ta trichofytóza, tak je vaše chování nezodpovědné nejen vůči tomu koni, ale vůči celému vašemu okolí. Mám pocit, že se výskyt musí dokonce hlásit na vet. správě, jako nákazová situace. smajlík

Koníček je levnej a já jsem líná si nakoupit literaturu o péči o koně, výcviku a zdraví. Případně jsem tak líná napsat si 3 čísla vetů v okolí.Chjo.

Závidím našim koní ve stáji jaký mají luxus, luxus kdy se pro ně lidé(majitelé) umí přetrhnout a ve většině případů používat selský rozum.

Hele nejsou náhodou koníci bez PP zdravější? Kde se stala chyba? (ironie)

2.9.2013 15:54
wendinkah

XXX.XXX.79.90

Je vidět ,že požádat zde o pomoc a radu je někdy trochu složitější.Děkuji všem ,Kteří poradily a nemají rejpavé kecy.Vet. to viděl.Zajmavé je že koníček opravdu drahý nebyl :D mám koně tři a vím jak se o koně postarat a mohu říct ,že se u nás mají jako prasata v žitě. . Pouze jsem chtěla vědět jestli někteří lidé nevědí nebo nemají účinnější lék proti tomu.Myslím si že kdybych neměla peníze tak tři koně by byl docela hazard...Příště bych se držela takovýchto komentářů když nevíte nic ...Ale i tak děkuji je vidět jak jsou lidé od koní milí :D Už takovou chybu neudělám :D

2.9.2013 16:00
wendinkah

XXX.XXX.79.90

Jinak pro ty co to zajímá tak koník je na tom o hodně lépe ..ironií osudu je to ,že mazaní od veterinářu moc nezabíralo .Ale přišli jsme samy SELSKÝM ROZUMEM na perfektní mast ,která mu to jak hojí tak pomáha proti svědění smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík