Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.9.2013 20:28
sscrat

XXX.XXX.210.146

Zdravíčko, mám takový problém koníkovi začala vypadávat srst je to opravdu hnus. Nedrbe se a veterinářka řekla,že neví co by to mohlo být.... čekáme na stěry... Nemáte s tim někdo zkušenost??? Jsem celkem zoufalá.

6.9.2013 06:51
0bubak0

XXX.XXX.72.99

Přesně tohle měla jedna kobylka u nás, nikdo z majitelů to neřešil, tak se to rpostě nechalo tak, jak je u nich zvykem.
Kobylce vypadla srst na zadku, ale pak tam šlo vidět, jak se derou ven nové malé chloupky. Řekla bych teda, že to bude to samé...Ale jistota je jistota, že...
T.

6.9.2013 09:28
rennie1

XXX.XXX.180.30

Môže ísť o plesňové ochorenie, stery by to mali potvrdiť a veterinár nariadiť liečbu podľa toho. Ak je to pleseň tak ale pozor lebo je to prenostné aj z koňa na koňa, ale aj na ľudí čiže kým nemáte výsledky radšej by som s koňom robila v rukaviciach, nepoužívala jeho kefu na iné kone. Ak nebudete mať výsledky hneď tak môžete koňa vykúpať v neostomosane, ten je proti parazitom, ak nepomôže isto neuškodí.

6.9.2013 09:49
didi

XXX.XXX.66.122

To samé postihlo mého starouše na jaře - vzhledem k tomu, že mu ihned pod slouplými chlupy rostly nové, kůže byla neporušená a bylo to v době línání, považovala jsem to za problém spojený s línáním (vzhledem k jeho vysokému věku).

Chlupy jsem vyčesala, abych viděla rozsah postižení a nesvědily ho a potřela několikrát zředěnou betadinou. Chlupy poté normálně dorostly.

Později jsem se dozvěděla, že mohlo jít o mírný průběh trichofytózy nebo jiného plísňového onemocnění.

Kůži bych sledovala, zda se nadměrně neloupe či nemokvá, případně zda se na ní nedělají "mapy" - pokud ano, konzultovala bych problém určitě s veterinářem.

6.9.2013 09:51
didi

XXX.XXX.66.122

Omlouvám se, vy už jste s veterinářem problém řešit začala...
Držím palce, snad to bude jen mírná plíseň a vše nakonec OK.

6.9.2013 10:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.157.160

je to trichofytóza

8.9.2013 14:18
sscrat

XXX.XXX.205.41

Veterinářka z Chuchle se přijela podívat a myslí si,že je to spíš způsobené nějakým parazitem. Jako plíseň mi to nepřipadá - nemokvá to -nic takového....

8.9.2013 14:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.157.160

plíseň vůbec mokvat nemusí - my jsme dovezli několik koní s prokázanou trychofitozou (seškrab + rozbor), a byli olezlí úplně stejně.

8.9.2013 15:00
sscrat

XXX.XXX.205.41

Jen dotaz, mohl to dostat v té nové stáji??? Přivezla jsem si krásného ,zdravého koně (krevní testy) a po 14-ti dnech to začalo,hubnutí, hmyz a tohle ve finále...

8.9.2013 17:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.157.160

sscrat napsal(a):
Jen dotaz, mohl to dostat v té nové stáji??? Přivezla jsem si krásného ,zdravého koně (krevní testy) a po 14-ti dnech to začalo,hubnutí, hmyz a tohle ve finále...

ano mohl - na tohle si totiž koně vytvoří rezistenci, takže pokud jsou jinak zdraví a mají dobrou imunitu, tak se u nich trichofytóza neprojeví, ale jak příjde do stáje nový kůň, nebo některý z těch "imunních" onemocní, tak se to na něm rozjede.

11.9.2013 23:50
sscrat

XXX.XXX.205.41

Dobrý den, ještě jeden dotaz čím léčit??? Napadlo mě dojít za vet. a říct si o Imaverol??? Za jak dlouho se nemoc cca vyléčí pokud se jedná o tuto...

12.9.2013 06:47
shadow1

XXX.XXX.114.26

My měli podobný problém a byla to plíseň. Na doporučení veta jsem koupila v lékárně Ecosin (Chytrá houba pro zvířata). Tableta se rozpustí ve vodě a aplikuje se rozprašovačem.

12.9.2013 08:40
rennie1

XXX.XXX.180.30

sscrat napsal(a):
Dobrý den, ještě jeden dotaz čím léčit??? Napadlo mě dojít za vet. a říct si o Imaverol??? Za jak dlouho se nemoc cca vyléčí pokud se jedná o tuto...

A to vám tá veterinárka nič nepovedala nič nedala? Len že to vyzerá na parazita? To čo je preboha za veterinárku?! Minimálne mala zobrať stery a poslať to do labáku takto môžete skúšať aj pol roka čo na to zaberie smajlík

12.9.2013 13:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.39.219

sscrat napsal(a):

jj, Imaverol je na tohle nejlepší - po umývání se to spraví rychle (cca do týdne už bude kůže čistá), ale musíte vydrhnout i všechno koňovo vybavení.

12.9.2013 21:21
sscrat

XXX.XXX.210.146

Takže por velký úspěch dnes výsledky seškrabů - je to plíseň z tepla - koník měl ranky od jiného koně a jak bylo vlhko tak se bakterie dostala do kůže.... Imaverol začal zabírat :) ... snad vše bude brzy v pořádkusmajlík

19.4.2018 09:21
IvčaJ

XXX.XXX.161.75

Ahojte jen se přidávám, zavlekla nám to darovaná koza. Nejdřív to dostaly další kozy apak to chytl i zatím jeden poník. Chlap mi jede dnes pro imaverol. Jdu desinfikovat stáje i chlívek savem a umýt všechny postroje. Taky jsem nejdřív myslela, že přelínávaj a rostli tam nové chlupy. Jenže ty se najednou ztratili a koukám že ta koza to má najednou všude. Všem se začínaj dělat lysé fleky. Vezmu savem i barák páč je to přenosné na lidi a děcka lítaj za kozama furt. navíc máme 3měs.mimi tak mám hrůzu. Přenos přišel pravděpodobně preze mne. Chodím posouvat kozy po pastvě a pak sem asi pohladila poncla. Měl vykouslej flek od jiného takže tamtudy to vniklo. :( Jo a psychika dělá své - škrábu se :-D přitom zvířata to nesvědí smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík