Sedí x nesedí - vyjádřete se, prosím

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.9.2013 22:10

Ahojte,

budu ráda za jakýkoli názor k těmto fotkám - sedí x nesedí sedlo. Prosím i o info, podle čeho soudíte to a to.

Moc děkuji smajlík

24.9.2013 22:11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahojte,

budu ráda za jakýkoli názor k těmto fotkám - sedí x nesedí sedlo. Prosím i o info, podle čeho soudíte to a to.

Moc děkuji smajlík

ze zadu

24.9.2013 22:12

ze zadu

levá strana

24.9.2013 22:12

levá strana

pravá strana

24.9.2013 22:13

pravá strana

ze shora

25.9.2013 10:51
liva

XXX.XXX.26.245

Chtělo by to ještě fotku sedla z boku.
Ale podle těch fotek se sedlo překlápí dozadu a je tam větší tlak - více opocené fleky. A navíc se mi zdá, že pokud se sedlo dotáhne a sedne na něj jezdec, bude sedět na kohoutku.
Podle fotek je to nějaké laciné sedlo a u těch je s pasováním problém.
Já bych volila spíš menší komoru a širší páteřní kanál.

25.9.2013 11:47

ze shora

z boku

25.9.2013 12:27
liva

XXX.XXX.26.245

Podle fotky si myslím, že to bude vzadu tlačit - opravdu je to sedlo vzadu o něco málo níž než vpředu a sedí i dost na kohoutku.
Doporučuju popracovat, aby se koník pod sedlem opravdu opotil a budeš moudřejší

25.9.2013 12:49
anobbona

XXX.XXX.235.6

sedlo je hodně nasedlané dopředu, chce ho to posunout dozadu.
Sedlo koníkovi nepasuje, správně má být opocený pod celou plochou sedlových polštářů.
Tady tohle sedlo mi podle fotek přijde, že je široké v komoře. Když jej nasedláš tam kde má být, tudíž až za lopatku (takže min. o dlaň dozadu), změní se i úhel sedla - komora bude níž než zadní rozsocha.
Teoreticky to jde usoudit i podle opocení - vepředu nedopoceno, vzadu dopoceno.
Když jsi na sedle jezdila, neposunulo se dozadu?

25.9.2013 13:11

Děkuji, za reakce.

Koník je mladý, nikdo na něm v sedle neseděl. Bylo to poprvé, co měl na sobě sedlo dotažené podbřišníkem. A byl vůbec nadlidský výkon zpotit ho alespoň takto. Podbřišník jsem dotahovali na několikrát, stále se vyfukoval a foto (z boku) je pořízené v pauze.

Ano, sedlo je laciné, protože není pořizováno na dennodenní ježdění, jelikož koník je má na míru udělané postroje a je "určen" do vozíčku. Proto na občasné ježdění a přípravy koníka koukáme po levnějších variantách/sedlech z druhé ruky.

Měli jsme na zkoušku i jiné sedlo, s menší komorou, ale to bylo úzké.

Tohle se mi zdálo, že když se s ním hýbal - krok/klus/cval, tak se vcelku pěkně usadilo a zdálo se mi, že sedí.

Nejsem z toho moc moudrá, tak proto zkouším získat rady/tipy tady.

Děkuji a pokračujte v názorech smajlík

25.9.2013 13:36
veer

XXX.XXX.39.1

Nesedí v žádném případě, neznamená že když sedí relativně dobře přední šířka komory, že otevření polštářů po celé délce sedla je správné. To je přesně váš případ. Sedlo není vůbec vhodné na takového koně ale spíš na koně štíhlého. Musí ty polštáře po celé délce kopírovat hřbet koně a né být zapíchlé do svalu tak jak na fotkách u vás. TO je zcela špatně. Navíc vás sedlo opravdu hází víc dozadu, patrně proto že je v předu trošku užší než by bylo dobré. Může to mít ale také za následek špatná konstrukce sedla. Než tento bazmek si raději přišetřete na wintec wide. Kvalitní sedlo a z druhé ruky ho seženete za stejný nebo dost podobný peníz jako toto nové, to jest zhruba 5-8tis., to můžu říct z vlastní zkušenosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík