chitaa
napsal(a):
Zdravím, můžete mi prosím poradit jaké westernové sedlo by se hodilo na koně bez kohoutku(kříženec chladnokrevníka)? Mám Natowu 15 a mému koni sedí dobře ale já potřebuji velikost 16 a chtěla bych jinou značku.děkuji
Spousta westernových kvalitních sedel je dělaná na kulaté koně bez kohoutku. Takže být vámi koukám po sedlech co nosili qh apod. rozhodně ne natowu, dost možná vám příjde že sedí, to celé řadě méně zkušených lidí. Ale když na to koukne člově maličko znaleší a ukáže vám ty vady a chyby půjdete do kolen.
Třeba tohle je vhodné na kulatého koně, sedlo musí koně obtékat. http://zvirata.bazos.cz/inzerat/27552830/westernove-sedlo.php
makki
napsal(a):
No, tak zrovna po tomto sedle bych nesáhla. Když někdo napíše, že je sedlo vhodné jak pro úzkého, tak pro širokého koně, jak s nízkým, tak s vysokým kohoutkem, tak je něco špatně. Kdyby totiž někdo vymyslel takovou kostru, byl by rázem v balíku.
no text je špatný to nepopírám, já to sedlo nenabízím není moje, ale když se kouknete na přední fotku je dost patrné, že je na koně kulatého a bez kohoutku nebo s kohoutkem mírným. Pokud by sedlo mělo sedět koni s vysokým kohoutkem a tedy úzkého tak by nemohlo být tvarované do kulata jako toto ale mělo by áčkový tvar a gulet by byl podstatně vyšší..... rozhodně je to ale sedlo 100x lepší než šunt natowa a jemu podobné bazmeky.