Jak těžký jezdec na tohohle poníka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.10.2013 22:57
a123

XXX.XXX.147.48

Prosím o radu jak těžkou jezdkyni můžu posadit na toho to poníka. Jednalo by se o ježdění ze začátku hlavně v kroku. Nechtěla bych aby poník měl problémy se zády. Je velký v kohoutku 126 cm

25.10.2013 07:30
makki

XXX.XXX.107.70

Těžko říci. Fotka není moc dobrá a mám z ní dojem, že koník je dost prohnutý v zádech. Podle fotky se opravdu nedá soudit, kolik při této konstituci unese a jestli mu určitá váha bude dělat problémy teď nebo s časovým odstupem.

25.10.2013 08:03
sisi58

XXX.XXX.218.3

Ten koník je hodně prohnutý v zádech. smajlík
Nepíšete věk. Důležité pro další postup.
Mladého koníka bych na pravidelné ježdění vůbec nebrala. Využila bych zimu a nechala ho, jen tak, běhat s ostatními po výběhu. Pokud by měl dost pohybu, snad by se to trochu zlepšilo. A na jaře začít zvolna v kroku s lehoučkým jezdcem.
Pokud je to starý kůň, tak vozit jen malé dětičky, žádné rajtování.
Ať už má poník málo nebo moc, sežeňte si nějakého odborníka na záda. Bude to něco stát, ale bude to rozhodně méně, než LÉČENÍ bolavých zad. Koník může začít být časem i protivný a nejezditelný.
Pokud jste použila pouze mizernou fotku a koník má záda v pořádku, pak může vozit děti bez omezení.Myslím tím děti, ne holčiny, co skoro tahají nohy po zemi smajlík

25.10.2013 14:27
a123

XXX.XXX.231.148

Omlouvám se a přidávám ještě jednu fotku koně. Je mu 17 let takže žádný mladík. Slečna co by na něm ráda jezdila má 48 kg a já nevím jestli to není moc. Ale kdyby jezdila v klidu tak by to snad šlo nebo ne?

25.10.2013 15:19
didi

XXX.XXX.66.122

Jednou vám koník stojí do kopce a jednou z kopce...
Ale i tak to vypadá, že záda prosednutá má. možná méně, než se zdá, protože fotky mohou zkreslovat.

Před jeho jezdeckým využíváním bych nechala záda zkontrolovat a zařídila se podle toho.
Je možné, že potíže s nesením jezdce mít nebude - ale jen námi laiky na internetu bych si radit nenechala.

Věříte slečně, že bude jezdit jen "v klidu"? Na to bych raději nespoléhala. Nést jezdce ve cvalu je jistě pro tělo koně fyzicky náročnější, ale i v kroku je mu bude na zádech sedět pořád stejná váha, kterou musí obratle nést.

25.10.2013 21:29
alzas

XXX.XXX.147.48

Já bych na něho neposazovala nikoho těžšího než tak 70-80 kg, jinak by mohl mít problémy.

25.10.2013 22:28
justin00

XXX.XXX.159.61

alzas napsal(a):
Já bych na něho neposazovala nikoho těžšího než tak 70-80 kg, jinak by mohl mít problémy.

Člověče to je poník a asi už má něco za sebou. Záda by chtěla veta a potom teprv nějakýho jezdce. Krom toho, že na takovýhohle poníčka dle mýho tak max. 30 kilo... jinak to může být dlouhodobě ne moc dobrý pro zdraví.

26.10.2013 07:48
sisi58

XXX.XXX.218.3

alzas napsal(a):

Chtěla bych tě vidět utíkat se špatně zabaleným batohem co váží 25kg až ti bude 50let. To by ses z toho po....
Váha,co píšeš + sedlo, je na normální jezdecké koně, ne na 17letého prosedlého poníka.smajlík vzpamatuj se!

27.10.2013 17:45
krastyy

XXX.XXX.71.35

Já bych ho už nechala na pokoji na občasné svezení dětí (v kroku) tak do 30kg a nebo do lehkého zápřahu ...podle fotek a věku ten poník si už něčím prošel...však vaše věc ...kdyby řeč šla o mého bych tak udělala...Sudte podle toho čím si v životě prošel...jestli byl šetřeny..nebo na něm hodně jezdili..

13.12.2013 13:44
a123

XXX.XXX.228.248

Ne ono to opravdu zkresluje. On má ty záda takhle jenom po ježdění, jinak je má skoro rovná. Jenom když se na něj sedne tak je takhle prohne a pak to nějakou chvíli zůstane

13.12.2013 15:04
bagda

XXX.XXX.111.170

a123 napsal(a):
Ne ono to opravdu zkresluje. On má ty záda takhle jenom po ježdění, jinak je má skoro rovná. Jenom když se na něj sedne tak je takhle prohne a pak to nějakou chvíli zůstane

V úvodu píšete, že nechcete, aby měl problémy se zády... Evidentně je už má. Doporučila bych nechat vyšetřit a dle výsledků rozhodnout.

18.12.2013 07:45
rezi

XXX.XXX.43.93

Doporučuju se zamyslet nad anatomii koně všeobecně. Ono když člověk vidí co to dělá s trnovymi obratli po takovém prohnuti, tak si pak další otázky neklade, pokud mu na tom zvířeti záleží. Jsou věci a fakta co se "okecat" nedají.

18.12.2013 13:29
rezi

XXX.XXX.44.182

a123 napsal(a):

Myslim si, že základem ježdění je, aby kůň šel jezdci zády "naproti" vyklenul se, aby ho nesl. Ne před ním "utíkat" a prohýbat se. Na EQCH vyšla studie o váhovém znásobení váhy jezdce při klusu a cvalu, když to jezdec ještě neumí zachytit a na záda padá jako ....

18.12.2013 20:50
feriu

XXX.XXX.10.216

a123 napsal(a):
Prosím o radu jak těžkou jezdkyni můžu posadit na toho to poníka. Jednalo by se o ježdění ze začátku hlavně v kroku. Nechtěla bych aby poník měl problémy se zády. Je velký v kohoutku 126 cm

Pokud vím tak toto je Kašpar ze Žernovky (stáje nádraží) a na tom tam bez sedla vesele drncaj i dospělí lidé a nikdo se o jeho záda nestará, tak by mě zajímal účel tohoto příspěvku. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík