Máte někdo komoru wide v sedle bez tohoto označení? Strašně jsem se zbláznila do kobylky arabky co byla vedle ve vsi naprodej a prostě už jí mám od včera doma. Ale mám problém se sedlem, kobyla je tak tlustá, že jí není sedlo ani s největší komoroumám dva winteci 500 a 2000, valach co nosí w500 tak je taky takový válec je to kříženec welshe a hucula, v sedle mám bílou komoru a přesto mi nedopocuje úplně ale není otlačený chodí ochotně a na rady tady co mi psali, že to sedlo mají i na haflingy a chlaďase a že je to takhle normální že nedopocují úplně u toho modelu. Tak to dál neřeším už, vet když mi byl očkovat tak jsem se ho ptala a říkal, že v tom taky problém nevidí pokud koně neomezuje a netlačí. Ale jsem u problému s arabkou, není jí totiž ani jedno z těch dvou sedel co mám.
vyzkoušela jsem v obou bílou komoru
a prostě jí to na něch zádech vážně nesedí. Potřebovala by ještě o něco širší, bohužel další sedlo si momentálně dovolit nemůžu a tak trochu jsem spoléhala na to, že jí bude jedno z těch dvou co mám s nejširší komorou. Zajímalo by mě proto jestli jste někdo do některého z těhlech sedel nacpal tu nejsvětlejší wide komoru a jestli sedlo funguje dál dobře?Přirozeně se toho trochu obávám.Ale už jsem to někde četla, že to tak někdo udělal. Tak jen se chci ujistit, jinak vím, že tam už by se tam dávat neměla.
veer
napsal(a):
Máte někdo komoru wide v sedle bez tohoto označení? Strašně jsem se zbláznila do kobylky arabky co byla vedle ve vsi naprodej a prostě už jí mám od včera doma. Ale mám problém se sedlem, kobyla je tak tlustá, že jí není sedlo ani s největší komoroumám dva winteci 500 a 2000, valach co nosí w500 tak je taky takový válec je to kříženec welshe a hucula, v sedle mám bílou komoru a přesto mi nedopocuje úplně ale není otlačený chodí ochotně a na rady tady co mi psali, že to sedlo mají i na haflingy a chlaďase a že je to takhle normální že nedopocují úplně u toho modelu. Tak to dál neřeším už, vet když mi byl očkovat tak jsem se ho ptala a říkal, že v tom taky problém nevidí pokud koně neomezuje a netlačí. Ale jsem u problému s arabkou, není jí totiž ani jedno z těch dvou sedel co mám.
vyzkoušela jsem v obou bílou komoru
a prostě jí to na něch zádech vážně nesedí. Potřebovala by ještě o něco širší, bohužel další sedlo si momentálně dovolit nemůžu a tak trochu jsem spoléhala na to, že jí bude jedno z těch dvou co mám s nejširší komorou. Zajímalo by mě proto jestli jste někdo do některého z těhlech sedel nacpal tu nejsvětlejší wide komoru a jestli sedlo funguje dál dobře?Přirozeně se toho trochu obávám.Ale už jsem to někde četla, že to tak někdo udělal. Tak jen se chci ujistit, jinak vím, že tam už by se tam dávat neměla.
fakt tu nikdo takový není kdo by risknul vložit širší komoru?
makki
napsal(a):
Já jsem takhle riskla dát širší komoru do australského winteca. Nechala jsem si ji roztáhnout podle hřbetu koně. Při nasazování jsem musela sedlo trošku násilím roztáhnout, abych ji tam dostala. Trošku jsem měla nahnáno, ale nic se nestalo a sedlo fungovalo.
No já mám právě taky nahnánoproto se tu ptám jestli to někdo už udělal. Ale jste teda jediná
a já budu nejspíš druhá
. A kterou komoru jste si nechávala roztáhnout a o kolik asi tak než byla původně? Mám to jedno s bílou komorou a to je kobuši úžší
jako v životě by mě nenapadlo, že arabovi by byla bílá komora úzká
to je mazec. O to prvotní roztažení asi ani tolik nejde ale mám spíš strach aby ta kostra nerupla když se do toho pak posadím? Mám 65kg tak aby mi to prasklo pod zadkem.
makki
napsal(a):
No já jsem dávala bílou komoru do typu, do kterého podle výrobce už dát nejde. Takže bych řekla, že jsem to o číslo přetáhla a nic se nestalo. Ale nevím, jaký je velikostní rozdíl mezi standardními výztuhami a těmi dělanými pro sedla wide.
No žlutá až bílá jsou standardní nebo jak to říct a pak jsou ještě do toho širšího a ty začínají na světle fialové. Tu bílou mám v sedle ale je užší potřebovala bych do jednoho z nich narvat zkrátka asi tu světle fialovou. Čož je teda taky o číslo, dneska jsem porovnávala který z těch dvou líp sedne a objednala jsem na netu tu komoru. Tak nejspíš to tedy risknu do toho w2000. Já právě také nevím o kolik jsou ty komory širší mám totiž v jednom modrou a v druhym bílou a to je objednu velikost a tam ten rozdíl je značný když je postavím vedle sebe tak se liší o nějaké 1,5-2cm a když je dám na sebe tak je to o mnoho víc, tak nevím jak velký rozdíl je o jedno číslo širší, domnívám se že tak 0,7-1cm možná, a to by už pak sedělo asi líp. Tak jste mě trochu uklidnila že jsou ta sedla trošku nadimenzovaná
. Pokud by to nebylo na tu fialovou tak širší už bych si neriskla do toho dát, to už bych se fakt bála. Ale tak doufám, že o tu jednu velikost to bude sedět a sedlo to zkousne. Teď si prostě třetí sedlo dovolit nemůžu před vánocema.