Nikdo nechce založit ty 250 Kocháčky,
tak já založím.
Holky,tak Terka píše,že Pierot je nemocnej
,prodělává nějákej druh meningitýdy,
má nasazený antibiotika a už prej začal přibírat,
tak jsem moc ráda,že se Terka stará
a že to není tím,že by na něj prděla.
Teda holky,s těma páda ma je to děs,Markét,mě by to hrozně dlouho bolelo,né to,že bych sevbou plácla s koněm,ale ti kolemjedoucí řidiči,kteří nezastaví a nezeptají se,jestli něco nepotřebuješ,
tohle jsou smutné okamžiky,
já bych teda rozhodně zastavila a zeptala se,jestli nepotřebují pomoc,a když by řekli,že ne,tak bych jela dál.
Dneska je náádherně,ale kosaa...
http://www.chicksaddlery.com/page/CDS/CTGY/Western_Saddles - pro Ivču. To je fakt hrozný jaký jsou někteří lidi ignoranti.
Já jsem se před chvílí vrátila z vyjížďky, jely jsme dvě a trošku jsme se ztratily.
Ale došly jsme v pohodě, sice za tmy a zmrzlý jak ...... ale jinak bylo krásný počasí.
Zdar kochačky, byla jsem do včera na místě činu. Zmeškala jsem trochu školy, ale užila jsem si Toosii. Včera bylo krásně a měla kopýtka po strouhání jak nová, tak jsem na ni hópla.
Jinak pád i s koněm jsem zažila jen jednou s kobylou, která špatně viděla a někdy ztrácela rovnováhu. Nestalo se nic, ale opakovat bych to nemusela.
markét,máš kráásnou uzdečku.
Akorát je ten obrázek trošku našišato.
No jo,y pády s koňma jsou dost hustý,já jsem nikdy nepřemejšlela,že bysme s Moruš sebou flákly zrovna na hnusný tvrdý silnici,když už,tak jsem si představovala,že sebou fláknem někde pěkně v měkoučký trávě,
že Moruš se u toho ještě popase,
a né že budeme mít silniční lišej.
Ahojky všichni. Jaruško, doufám, že Pierot bude brzy v pořádku, pořád na něj myslím. Jiank ta Moruš je asi fakt křížená s medvědem , ne? Betty s Beníkem už jsou taky chlupaté koule, hlavně Beník teda.
Ta uzdečka je kráásná :-D Od Maxe Hakena, co? Já ji mám taky, ale ve vínové variantě ..taky máš čelenku V ?
Jinak vítám nového člena diskuze, máš krásného koníka. Já tady teď už jen koukám, není moc čím přispívat. I když chodím pořád za Bettynkou a Beníkem, docela se těším na zimu na sníh až budu s Bendou jezdit.
Jinak to ježdění bez přilby je sice každého věc, ale i s nějhodnějším koněm se může něco přihodit. Já sice taky ne vždy jezdila s přilbou, ale většinou ano a na akce s více koňmi na 100%. A i sama jsem se jednou po dešti s Usou vymázla ve cvalu podél hráze, když holčí byla v myšlení o dvě sekundy rychlejší než já, že se vyhneme mokřině po hrázi, jenom já chtěla ji přibrzdit a madam to švihla nahoru v tom cvalu..a už jely nožičky kde neměly, já nakonec vystoupila a Usa to rytím nosem v zemi tak tak ustála. Pak šla na mě hystericky koukat co dělám na zemi..můžu říct, že jsem se chvíli sbírala a přilba za dva a půl tácu byla pořádně křáplá.... takže na přilbu nedám dopustit. Je fakt, že teď jak už jsme jen jezdily na pastvinu a zpátky, tak jsem to kašla,a stejně nemám novou přilbu, ale kdybych jezdila dost, tak si ji zase koupím....western newestern...
Chjo... smutno je mi...
Teda holky, když tady čtu ty vaše pády na silnici, tak jsem šťastná, že si se mnou Sany ustlala na trávě v lese
bylo to do měkkýho a obě jsme vyskočili hned, dokonce jsme se ani neumazali
Jsem zvědavá jaká bude zima, protože ze stáje do lesa to máme taky kus po silnici a ještě k tomu do kopce, takže vloni když nasněžilo a pak to trochu povolilo a znova umrzlo, nebylo možný se do lesa dostat není to kudy objet, přes tu silnici prostě musím
, takže pak člověk vyhlíží oblevu a nebo novej sníh. Nejhorší na tom je jak je to zrádný, protože nahoru to ještě třeba jde, ale zpáteční cesta z toho umrzlýho kopečka je vážně o ústa
Navíc domů jdeme napřed takovou uličkou mezi domečky, pěkně z kopečka a pak musíme asi 300m po hlavní a když to člověku v té uličce uklouzne, tak se prostě hrne dolů a rovnou na tu hlavní, občas to tam je vážně horor
Takže se těším na sníh a doufám, že nebude ledovka, jinak je po ježdění
Viky, Nordík je parádní, moc se mi líbí
lucky
napsal(a):
Ahojky všichni. Jaruško, doufám, že Pierot bude brzy v pořádku, pořád na něj myslím. Jiank ta Moruš je asi fakt křížená s medvědem , ne? Betty s Beníkem už jsou taky chlupaté koule, hlavně Beník teda.
Ta uzdečka je kráásná :-D Od Maxe Hakena, co? Já ji mám taky, ale ve vínové variantě ..taky máš čelenku V ?
Jinak vítám nového člena diskuze, máš krásného koníka. Já tady teď už jen koukám, není moc čím přispívat. I když chodím pořád za Bettynkou a Beníkem, docela se těším na zimu na sníh až budu s Bendou jezdit.
Lucí,já na něj taky pořád myslím,Terka naštěstí komunikuje,
nemá to lehký,
všichni víme,ljak drahé je léčení koně,když mu něco je,a když se do toho ještě musíte 2 x stěhovat,tak to fakt není žádná prča,
ale Pierot už se malinko zabalil,
ještě přímo diagnoza není stanovená,čeká se na výsledky krve,ale nějákou infekci v sobě Pierot měl,protože mu ještě k tomu naskákaly po těle takový bouličky,byly plný jakési tekutiny,tak na to dostal ATB a tohle mazání zelený,takže jsem moc ráda,že to Terka řeší,já už jsem fakt myslela,že se na něj vykašlala,
naštěstí dělá,co může,
a Pierot už je opravdu lepší.
No jo,Lucí,Moruš je opravdu na tu zimu připravená dost dobře,což jsem ráda,to víš,už to není žádná mladice,sice žádná stařena to taky není,ale přece jenom....
Už jí bude v dubnu 19....
Monďásek taky vypadá dobře nasrstěnej,akorát se mu pořád něják nechtějí udělat takový ty kalhoty vzádu na těch kejtách,
možná se mu tam vytvořej,až začne mrznout,já už si to něják nepamatuju,kdy mu narůstají ty kaťata.
Šoník sice nemá tak dlouhou srst,ale má jí takovou kratší než třeba Moruš nebo Mondík,ale dost hustou,
tak jsem zvědavá,jak přežije zimu.
Šoník je názoru,že špína docela dobře hřeje,tak se zahřejvá docela vydatně.
Po dvou letech zdravotních starostí se Starým Zrzavým (Bobem) máme teď starosti s Mladým Zrzavým (Mufem) ...
Nejspíše mu zfušovali kastraci nebo ho po ní nenechali dostatečně dlouho v klidu a tkáně neprorostly, jak měly, a rána rok stará se mu (nejspíše po uklouznutí) otevřela...
Po akutní fázi přelečování se uvidí, jestli se rána postupně zatáhne nebo bude třeba operativního zákroku... Teď pícháme antibiotika do zadku.
Ahoj Kochačky, akorád si Vás tedka stíhám číst ale nějak né psát sem, minulý týden na mě něco vlezlo, dostala jsem horečku a druhý den pak nic, ale furt mě bolí mandle a hlavně v noci, byla jsem na orl a mam vše čisté i krve. Tak by mě zajímalo co mi je
Tak co Vaši koňomutové, taky mění barvy a maskování ? Mě to nedalo včera jsem byla na krokovce a pak přepíchávala ohradník, ještě máme pastvu a koníci baští o sto šest
Vazbuška je strašně hodná, fakt suprový koník, reaguje plně na pobídku na klus už, akorád to zastavení nám moc nejde.... Poradíte? abych jí nemusela tahat tolik za pusu? Cval jsme vypustili a trénujeme vyloženě krok, klus, zastavení...
canis lupus
napsal(a):
Jejda, to je mi moc líto a přeji, ať se to rychle zahojí.
Díky za pochvalu uzdečky, je od Hakena. Nelíbí se mi moc zdobené věci, tak mám tuhle jednoduchou. Na jaře budu vybírat pro Tali.
Hezký víkend všem.
Markét,budeš vybírat pro Tali stejnou,nebo jinou?
Tyhle jsou fakt moc hezký,já taky miluju jednoduchost.
Werčo,já s Moruš řešila týž problém,ale nedá se to vysvětlit tady na foru pár slovama,já navštěvovala kurzy p.Bořánka,tam Ti hodně poradí,pomůže,jak se chovat(a nechovat)ke koni,abyste si rozumněly,je tam i tohle,když koník nechce zastavit,co máš dělat.Zkus kouknout na Ranch 28,tam jsou vypsaný kurzy,letos už asi nic moc,ale od března začnou a určitě budou i někde blízko Tebe.
Tak ona Vaba je mladounká, má na sobě sedlo 3-4 měsíce.... a tak by potřebovala časteji pod sedlo, jak jsem byla nemocná, tak nebyla jezdit.... Přítel s ní ale trénoval ustup a to už pochopila
a zvedáme zadní nožky, je hodně učenlivá a strašně zvědavá.. Nejraději má konívky na vodu :D ... Dneska koně furt řechtaly... tak nevim
na co? prý koukali furt jedním směrem.....
Werčo, mě na nácvik zastavení pomohlo couvání. Pobídku k zastavení sedem jsem spojila s hlasovou a po zastavení ještě nechala koně jeden dva kroky couvnout. Takže při pobídce sedem už čekal couvání a zastavil hned, navíc byl pak rád, když couvat nemusel- je to namáhavé- tak stál v klidu.
Jaruško, budu vybírat hnědou uzdečku, aby ladila k sedlu. Ještě nevím, jestli stejnou, nebo jinou, ale nejradši mám čelenky do v.
Mém problém s tímhle psíkem v útulku http://zvirata.identifikace.cz/CMSPage.jsp?id=2d19fcec-a752-4160-82d7-848f527c7d04&context=5e135a0f-2fe1-4a30-a6a9-025db4dcd922.a1daadbc-5928-48c6-9b74-3fe86325c322.2d19fcec-a752-4160-82d7-848f527c7d04&locale=cs&dblockid=3835183f-d2fe-4cde-9df5-81ec8f1ab5af&ditemid=77f125ec-3c00-4210-a844-67c585f34875. Moc ráda bych si ho vzala, ale už mám fenu (a další zvířata) a Ondra by to asi nerozdýchal.. Musela bych si vybrat, jestli si přistěhovat psa nebo Ondru...
Werčo,já když jsem přitáhla Fouse,tak jsme se málem rozváděli,
to si nedovedeš představit,co tu bylo za čoromoro kvůli tomu
,ale Olda vždycky za chvíli vychladne a dneska ho má taky moc rád.
Moruš má taky pěknou uzdečku,je z Nju Bubu
(Nové Strašecí).
Teda né Werčo,ale Markét,něják jsem si Vás,holky,spletla,pardoon.
Holky,já bych asi nemohla bejt kůň,asi by mi vadilo,že bych se furt musela válet a furt bych byla spíš jako prase.
Monďásek si hezky nageloval ofinu,jen co je pravda.
Jaruško, je pak sranda ty koňomuty čistit co?? :) Evita byla vždycky čistá ale Fanouš jí naučil se válet atd. takže je jak čuňas a Vazba neni o moc lepší :D
Nechtějte mít bílého koně... :D Fanda byl vždycky jak prase prasečí :D nikdy bílej nebyl ani v létě :D
remonek
napsal(a):
Ty vogoš, tak Šonik je fakt dobrej bahňák . Já si na letošní bahenní období pořídila takový to kovový hřbílko a hnedka se s tím ty koniska čistěj lepšejc
Šárí,my ho zakoupili loni taky a jsem za něj fakt moc ráda,
z koní špinavejch jako čuňata to jde opravdu krásně a bez dřiny dolů,
už si život bez něj nedokážu představit.
Ona ho tady totiž takovýhle hřbílko měla ta Dituška,její majitelka jí to dala do výbavy a prostě v kufříku bylo,tak jsme to s ním jednou s Járou zkusily a bylo to úúplně úžasný,
Dituška byla tenkrát zrovna taky jak polejvaná bahenní polevou,a za chviličku byla z nejhoršího s tím opucovaná.
Takže za pár dní,co Dituška odjela do bezplatnýho pronájmu i s hřbílkem,jsme ho s Járou jely hned koupit.
Jojo,Usina byla kráásná,
a hodná
,bezva parťačka,
hrozně se mi na ní to,jak byla vždycky běloučká,moc líbilo
,to se jen tak nevidí,
aby se koník takhle udržoval v čistotě.
Moruš je teda kanálie hroznáá,
ale zase my přes zimu skoro nejezdíme,tak to zase tak moc neřeším,a když,tak mám právě to šikovný hřbílko,ale spíš když jedeme v zimě,tak většinou když je sníh,a to koníci bejvaj většinou čistý.
Jaru, Moruš vypadá pomalu jako divoký prasátko . Já minule odlovila Sobíka na pastvině a očividně pořádali bahenní závody, měl bahno nastříkaný až na hlavě. Hrozný tohle, kdyby to už aspoň trochu zmrzlo
remonek
napsal(a):
Jedná starší fotka Sobíka, sice to bylo v létě, ale taky se předvedl
Šárí,ten je,teda,to bych asi radši utekla,
ale zase když má člověk sprchovadlo,tak to jde,my v létě taky museli párkrát koníky vzít do sprchy,páč byli jak hnojníci,
ale v létě to jde.
Šárí,já nevím,jestli letos bude mrznout,já taky pořád čekám,kdy začne,když už t hlásej,a pořád nic,furt se topím ve výběhu v bahně,včéra mi podjela noha a nechybělo moc a skončila jsem máálem jako Viky tůdle nedávno.
Viki,to je super,že je Nordík takhle rozumnej,že i když si na něj sedne někdo,kdo se zrovna moc necítí,tak že je s ním hodnej,to Moruš by teda rozhodně nebyla,ta hned pozná,že se někdo,byť jen malinko,obává a je to v háji,
teda pokud bych jí s tím člověkem vodila,tak by to asi neřešila
,ale pokud by s tím člověkem měla někam odjet,myslím,že by si moc nezajezdili.
No fakt,tak jsem zabráborala,že už jsem fakt myslela,že tam sebou fláknu do toho bahna,a ještě tam bylo zrovna načůráno od Moruše,
to nevím,jak by se Olda tvářil,až bych přišla s tímhle dom.
To je super,že je Nordík hodnej na mamču,já jednou lonžovala Moruš a na ní seděla taková holčina,která už sice se na koni udržela,ale až zas tak dlouho nejezdila,no a Moruš začala vyhazovat,ale fakt jen nežně,takový maličký prďáčky,že to useděla i ta Barča,jenže jsem hned teda zastavila a Barču sundala a pak jsem teda Moruš lonžovala ještě chvilku,no co ta dělala za rodeo,to jsem neviděla,
ale hodně se mi na ní líbilo,jak to řekla něžně zkraje-bábo,sundej tu Barču.
Já jsem jí naštěstí poslechla
a dobře jsem udělala
,protože to nevím,jak by tenkrát Barča dopadla.
Přitom většinou bejvá Moruš na lonži taková spíš línější,ale tohle měla den a jaksi oživla,no.
Tak to musel být trošku šok pro tu holčinu, já si pamatuju, že když mi bylo asi šest a jela jsem poprvé na poníkovi (šla jsem sama a na volno, dodnes nechápu jak to mohli dovolit) tak jsem s ním šla přes louku, pak chtěla přejít zas na cestu, ale mezi cestou a loukou byl takovej malej příkopek, já jako prcek jsem chtěla aby to tam Šmudla (pořád si pamatuju jeho jméno ) pomalu překročil, ten se mi ale rozběhnul a najednou hup- a byli jsme na druhé straně.
Pěkně mě tehdy luplo za krkem.
Tak to mažeme stejně, my vždycky jednou na jaře a jednou na podzim.
Holky v pohodě, vyrovnat se s tím nějak musím..... Usinku pořád nějak nemůžu skousnout, hodně to pořád bolí, stejně ji prakticky denně obrečím, jak mě to chytne. Pro mne je to jako včera, když tady byla....
Bylo to nejbáječnější stvořeníčko moje....
Dneska mám na cestě malou princeznu..teda zdůrazňuji, že ještě ne moje..... ale bude tady bydlet
Mám z toho zvláštní pocity, n a jedné straně se člověk těší moc na koníčka, na druhé straně je mi líto, že není Usinka... Ale Malu bude určitě úžasná....má rok a půl..
Jinak Sobista po bahenní lázni nemá chybu, už jsem kdysi tu fotku někde viděla, ale pokaždé padám smíchy....
Takhle ještě Usinka řádila s holkama letos v zimě....byla tak šikovná už
Viky,právě že nebyl,Barča se tomu smála,jenže já jsem nevěděla,co se děje,a spíš jsem předpokládala,že tedy když teď vyhazuje Moruš málo,že přijde další,silnější vlna,
takže jsem Barču včas sundala.
No,Viky,třeba to byl hodný starý poníček,který nic nevymejšlel a respektoval i děti,
na druhou stranu je fakt,že já bych šestiletou Jarušku nepustila nikam ani na tom nejhodnějším poníkovi samotnou,
ale dneska už jezdí sama,a v pohodě,spíš už chce raději jezdit jenom sama,
ale to má smůůlu,občas se jí vetřu do programu i já.
To je moc dobře,Lucí,že ses tak rozhodla,
maličká Tě zaměstná a bude Tě moc potřebovat,
abyste si spolu utvořily opět ten nádherný vztah,
já věřím,že i malá bude za Tebou běhat jako pejsek po těch Vašich náádherných Beskydech a budu moc ráda sledovat fotky a číst řádky,který sem budeš psát,jak pokračujete a jak se Vám spolu daří.
Gratuluji Lucky k novému skoropřírůstku. přeji všem krásný víkend.
Tady Ondra při nácviku obratu s Toosií. Oba moc šikovní.
Lucko to je super zpráva, že budeš mít nového přírustka. Musím souhlasit s Jaruškou. To že, se ti po Usince stýská je normální, vždyť to byla tvoje holčí. I já si ještě dneska občas pobrečím když si vzpomenu na valáška, na kterém jsem začínala jezdit a už není mezi náma. Tenkrát jsem ho chtěla i kupovat, ale na poslední chvlku mi majitel řekl, že mi ho neprodá a nakonec skončil jako provozák na turistické jízdárně
to mě mrzelo hodně roků...
Holky o bahně mi ani nemluvte, jsem si říkala jak bude super když teď na zimu budou kolem přístřešku jen 3 koně co jsou 24/7 no a teda můžu říct, že snad uplně jedno jestli tam jsou 3 nebo jich tam je 10, bahno tam mají naprosto stejný . No děs běs, naštěstí můžou chodit na hoření pastvinu kde to je dobrý, ale přes to bahno se tam prostě přebrodit musí.
Tý jo,Markét,Ondra je dobrej,a Toosie kráásně poslouchá a provádí obrat.
Kdo maže,ten jede.
Jára se na další sezonu se Šoníkem dost těší,
letos jsme mu dali jenom 2 závody a dobrý,
tak uvidíme,co příští sezonu,jak bude šikovnej.
Zdravím všechny kochačky!
Lucky, pak dej fotečku nového koníka. Jsem moc zvědavá!
Tento týden jsem po dlouhé době něco fotila, takže přidávám aktuální fotku od nás ze Zlína.
monikafris
napsal(a):
Zdravím všechny kochačky!
Lucky, pak dej fotečku nového koníka. Jsem moc zvědavá!
Tento týden jsem po dlouhé době něco fotila, takže přidávám aktuální fotku od nás ze Zlína.
Můžu se jen zeptat, to je Gallowayský skot, že? Výborně by se k němu hodila Walliská ovce - foto z netu Více např. zde: http://www.walliser-schwarznasenschaf.at/
Až jednou zblbnu úplně, pořídím si obě plemena - Gallowayky jsem mazlila na výstavách a jsou super, na Walliserky se teprve chystám
Ty ovečky jsou úžasné, viděla jsem je na fb u někoho a ta kravička Moni je taky super. Jaruško, věřím, že frísanky pozná i poslepu. Mě se taky vždycky lidi ptají jak od sebe poznám naše psy...taky říkám, že i v noci poslepu..každý jinak i funí
Tak představuji malou princeznu, která u mě bude bydlet...jmenuje se Mamluka, je to egypťanka (zase jako Usa ) Malá má rok a půl a budeme jí říkat Malu
otec: Kyros (Ibn Bint Inas x Bint Kaysoon)
matka: PA Matalla bint Mameluk (El Thay Mameluk x Mahiba B.B. Halim Shah)
Chovatel a majitel ... http://envogue.wbs.cz/
Luci, co dodat? Vím, že odchod Usy byl hrůza, ale věřím, že Malu bude další tvé štěstíčko na spousty a spousty roků Hlavně se u vás bude mít božsky, a to je naprosto nejdůležitější
Je krásná, a vypadá, že i pohodová, tže tuším, že zas bude sluníčkově
Jj holky, ty ovečky jsou kouzelný, naprosto bezkonkurenční Škoda, že to jsou vše stádová zvířata, jinak bych už jednu doma měla
K tomu jednu Gallowayku.... a bylo by
Takhle usím jen slintat nad fotkama, nebo u ohrad
Ahoj kochačky , moc ráda čtu Vaši diskuzi :) mohla bych se k Vám přidat ?? a poklábosit o koňuchách ? :)Jsem Tereza a vlastním 13letýho blázinka jménem Gardelan a nacházíme se v Chabičově ( Olomoucký kraj )
tohle jsme my dva
taky bych nejradši zatím zůstala jen u toho lístí napadlo jen tak aby se neřeklo , ale už se nám paní zima hlásí
...
no běhal neběhal ... vyběhl jen jednou a doběhl poslední
má zkrácenou šlachu na LP to už má bohužel od narození ale mě to rozhodně nevadí
... ale jak už to u spousty plnokrevníků bývá ( seš pomalej ,nevyděláváš penízky šup s tebou na jatka
)
Jaruško , no jezdíme si jen tak po lesích , loukách a někdy když máme možnost tak zkoušíme i jízdárenskou práci jinak Huberta sme jeli letos poprvé (jelikož nám do toho vždy něco vlezlo úraz apod.
) a myslím že mám zážitek na celej život
bylo to tam prostě super .... vlastně jsem takovou akci kde bylo tolik koní zažila úplně poprvé
Garďa i přes moje obavy se choval jako naprostej profesionál teda do poloviny vyjížďky ( kde to jeden pán vyloženě napral se svou kobčou , byl za náma cca 200 metrů a ještě ke všemu začal střílet z jakési pistolky ... ) to se za náma jenom zaprášilo a už sme si to frčely kamsi dopředu ....
zbytek vyjížďky sem si připadala jak na trampolíně a zbytek Huberta sme šli radši krokem , kde se nás ujal p.Michal se svojí hafloškou a plácačkou slivovičky
jakmile začne závodit bať i nechtěně tak je takovej hopsající
jinak tady fotka z nástupu , kde se mu vůbec nelíbí že se k nám přibližuje pony kámoška MOntynka protože on si hlídá svoji milenku Leonu ( ta hnědka po mojí pravici )
Ahoj Kochačky! Krávy nejsou naše. Jsou sousedů ve vedlejším výběhu. Je to klidné neagresivní plemeno, které je celoročně venku. Na fotce jsou roční jalovičky a letos měly první telátka. Jsou opravdu hezké.
Jaruško, klisny od sebe poznám. Ale když jsou daleko ve výběhu a do dálky už špatně vidím, tak už problém mám také.
Když Anie byla ještě štíhlejší, tak to bylo dobře poznat, ale teď už jsou tam dva kulatí koníci.
Schválně přidám starší fotku, kde je to rozeznat . Tady je Annie, když jsem ji přivezla.
Lucí! Mladá klisniška je nádherná!
Budeš mít aspoň novou kámošku.
Ještě přidám Wildu - co jsem fotila najaře. Aby jí to nebylo líto.
Teď jsem to chtěla napsat,Viki mně předběhla,jak Gardíkovi sekne ta modrá,fakt že jo,i Ty jsi,Terí,krásně s ním sladěná,fakt Vám to sekne.
No jo,to víš,plňásek nemá rád,když ho někdo předbíhá,
oni pak hned závoděj,to je jasný,
a vůbec se mu nedivím,když začali střílet,že se bál,tohle se na Hubertech dělat nemá,
hodně lidí tam třeba jedou poprvé se svým koněm a nevědí,co bude koník dělat,když uvidí tolik koní,natož když tam začnou střílet,
na to by si měli kovbojové najít jiný místo a čas.
Mončo,ty kravajzny
jsou šíííleně krááásný,
já jim nenadávám,já jim tak říkám s láskou,já jsem dojila krávy 7 let
a hrozně se mi stejská po týhle práci,
tady je všechno zrušený.
Mončo,ta fotka tý štíhlý frísule-je to divný,když je frísák takhle štíhlej,
kámoška si přivezla frísuli,taky byla takovádle a představ si,že byla zvyklá jenom na senáž z Holandska a tady nechtěla žrát vůůbec seno,
vůbec nevěděla,co to je,takže jí ještě tak 50 kilo zhubla,
kdyby bejvalo nezačalo vylejzat zelený,tak nevím,jestli by se kobyla dožila.
Ta fotka,jak má kobča tu klasickou pastevní kondici,je dalekko hezčejší.
vivuš
napsal(a):
Ahoj Teri, taky tě tu moc vítám, valášek je krásnej a ta modrá mu sekne. Téda, to jsou krasavice, frísáci jsou nádherní.
A já jsem si dneska udělala radost a v Equiservisu jsem Nordovi koupila krásnou novou stájovku, je taková sytě zeleno-modrá a celá posázená kamínkama.
Viki,doufám,že nám ukážeš na Nordíkovi ohlávku,jak mu sekne.
My jsme s Járou taky Šoníkovi i Monďáskovi něco koupily,ale Jára to nechce zatím na ně štelovat,až prej zjara.
Viki , moc díky za přivítání a za pochvalu modrého vybavení .... sem tak trošku na modrou ujetá
no Jaruško , z mé pusy vyletělo pár neslušných slov k onomu pánovi protože tohle se vážně nedělá
! a nebyla jsem samozřejmě sama
no právě jela jsem poprvé v takové skupině koní , ale hlavní je že sme to oba ve zdraví přežili
a děkuji za pochvalu sladěnosti
jo on je v tomhle strašení strašnej frajer
To on je, hlavně má hrozně silný nohy, i na hafla. Mě se zas na tvým koníkovi líbí jak je takovej elegantní, lehkej.
. A jak je na tom povahově? Ten můj je typickej hafloš, flegmoš ale občas vychcanej až na půdu.
. Jinak holky, já teď vykoukla z okna a tady u nás je normálně sněhová vánice!
no Gardik je strašná citlivka , ale taky si umí postavit hlavu že takhle to prostě nebude ( ale většinou stejnak povolí, protože zjistí že to nemá cenu ) a o jeho vychcanosti a o tom jaký mi dělá naschvály ani nemluvím
... spoustu lidí říká , že spolu snad nějak komunikujem a že není možný jak na 100% vím co udělá
prostě sme na sebe zbyli
a mám ho prej strašně rozmazlenýho což si nemyslím
jo a s tím sněhem je to u nás úplně stejný !! .... ale zase na druhou stranu už se na něj těším ... hlavně teda na první cváláníčko v prašanu
Ahoj Holky a nová členko :) máte u Vás sníh?? u nás jenom lehká poprašek a v Praze nic
Pro monikafris máte dovezené koně z Holandska?
Jedné pani jsem jezdila Goliatsena, valáška, kterého si přivezla v 1 roce, a byl povahově skvělí, akorád ho strašně rozmazlovala, měl pak čip v koleně myslim a ještě všude podlomy a podrochlozu ( nevim jak se to píše ) a to mu bylo 9 let, když jsem k němu chodila, takže jsem ho spíše opečovávala než jezdila, permanentně mu něco bylo
Mají v equiservisu nějaké slevy? chystám se tam taky... Jsi odněkud od Prahy? Já tu studuji
Ahoj Werčo. Jo, měli tam slevy na stájovky a fakt tam měli nádherný, my jsme jednu koupili a jednu objednali protože byla jen v pony velikosti.
A nad jednou jsem tam teda slintala, byla zlatá a vypodložená beránkem, ale na tom našem haflovi by to vůbec nevyniklo.
A pak ještě na pár věcí tam měli slevy, ale to bys musela pohledat. Nee, já nejsem z Prahy, ale ze Šumperka, to je až u Jeseníků. Jenom jsme si tam včera udělali takovej nákupní výlet.
Teda Moni, u té Anie jde vidět teda hoodně ten rozdíl. To je to samé jak jsou arabi připravováni na výstavy, tak tomu předchází několika měsíční výcvik a pak to tělo vypadá úplně jinak...
Všichni máte koníky moc hezké, jsem se smála u té fotky z Hubertky..to je tlem. Usa taky neměla ráda, jak se k ní moc koně přibližovali..uměla hodit pořádného tlema, ale ona se bála, že odněkud něco přiletí... jak měla špatné zkušenosti.
Malá Malu je úžasná, strašně mazlivá už. My zatím chodíme ke koním seznamovat, ale myslím, že nebude problém. Beník ji velice dobře přijal, ač kdysi prý neměl rád hříbata, ale tak Malu už je taky mladá slečna a Beník má přece jen už rozum. Betty si sem tam zakvičí, ale naštěstí je jinak v klidu a včera se hezky očichávala, malá ji zkoumala břicho, jestli někde náhodou nebude něco... a Betty ji zkoumala nohy
Dneska tam jdeme za chvíli zase...na hodinku, na dvě..snad nezmrznu. Možná zajdu vedle pokecat na chvíli ke kamarádovi, včera jsem vyvážela kolečka s bobany, ale dneska to řádně už fakt zasněžilo..místy tady hezky fujá a padají sedláci...
Tady ještě video z neděle... https://www.youtube.com/watch?v=cQjMOKk7jXo ona přece jen ještě s nimi se necítí tak bezpečně, asi u mě ji to vyhovuje lépe
Trochu neví co si o ní myslet, oni přece jen věřili Use a cizí kůň je pro ně cizí kůň...oni jsou naštěstí obezřetní, ví, že koně kopou a koušou někdy a dávají si pozor, což je dobře. Oni nejdou nikdy po koni a jsou přátelští. Sznamování proběhlo v pohodě a malá je taky super.
Ahojky kochandy moje zlatý,
v první řadě vítám nově příchozí Terku....jste krásná dvojka s koníkem.
Lucíí, já mám fakt takovou radost...každý den okukuju "malou" Malu na FB, však jsem ti psala, že mám takovou radost, jakobych si toho koníka pořídila já.
Budete skvělá dvojka teda už jste
Jinak u nás nic nového....bláto, zima a ted ještě sníh....horší kombinace snad už ani být nemůže
Rozinka se fláká v ohradě, je jako koule, teda spíše blátivá koule
Muži mého života začaly hony, tak soboty jsem tak nějak sama...dopolko v práci,odpoledne doma...jenže já jsem z tý práce vždy tak zdrblá, že jdu za Rozárkou do ohrady a tam si s ní třeba hodinu povídám a pozoruju jak baští...na vyjížďku není nálada...natož počasí...u nás je to hrozně podmáčené.....včera jsem si libovala, jak to krásně přes noc vítr a mráz vyfoukal.....no a on napadne hnusný sníh a je zase bláto.
Fotečky taky žádné nové nemám, jsem to hrozná ostuda.....jsem někam založila nabíječku na baterky a nějak nevím kam
tak alespoň jednu starší Rozinku....taky se umí nosit
Viki,pak dej fotku na to PFko,jak vypadá Nordík s parohama.
Vůbec se Ti nedivím,Terí,že jsi nadávala,tohle by fakt dělat neměli,ale když oni se prostě potřebujou předvést,jak jsou dobří,když jejich koně jsou na střelbu naučený,to,že každej tohle netrénuje,asi jaksi nevnímají.Můj valach byl naučenej na střelbu tak,že jsi mu mohla střílet vedle něj z děla u nosu a ani se nehnul,ale v životě by mě tohle nenapadlo dělat na Hubertu.
Holky,tady asi mrzne,ale moc né,výběh se lepí,ale vodu měli zmrzlou trochu.
Ale jinak je krááááásně.
Lucí,Malu ta modrá ohlávka ohromně sluší
,ona jak je taková došeda,tak k ní ta modrá fakt jde.
Tohle je focený předevčírem,chodíme sbírat bobany tak něják kolem čtvrtý,a když je zamračíno,tak ty fotky nic moc,ale tady se mi Mondík líbí.
My byly s Járou v Equáči toho 16.11.,strávily jsme tam celej den
,ale bylo to fakt moc pěkný.
Ahoj původní i nové Kochačky,
Tak mám nemocnou Míšu. Má nějaké změny na děloze a zánět tamtéž, dostala ATB. Vzali jí krev a jestli nebude problém, jde v pátek na kastraci. Snad to bude dobré, no.
Jenom tedy letos nic neušetřím.
ahóóój
tak paní zima už je u nás a myslím že nás jen tak neopustí ale sníh parádní a první vyjížďka ve sněhu taky
jinak Lucky koukám jako blázen a jsem moc ráda , že zrovna Mamluka je u Vás už jen podle příspěvků tady v diskuzích musíte být super ženská
mě očarovala už na Karlově jakožto všichni arábci od p. Zdeňky
budete určitě príma dvojka
Jaruško , to je pravda , že né každej koník na to není zvyklej ale na Hubertku tohle prostě nepatší
a nebo si měl udělat s tou svojí partičkou kovbojskou hubertku a tam si střílet do aleluja
Ahoj Jaruško! Je pravda, že většina frísů je v NL krmena senáží. Naštěstí jsem s krmením senem nikdy neměla problémy. Když jsem přivezla Anie, tak mi nechtěla jest ani mrkev, ani tvrdé pečivo a ani naše granule. Bála jsem se, že nemá třeba v pořádku zuby. Zavolala jsem do stáje, kde jsem klisnu koupila a zeptala se, na jaké granule je zvyklá. Bylo to PAVO. Naštěstí jsme za týden měli cestu do NL a tak jsem granule koupila. Pak jsem je přidávala k těm našim, aby si zvykla. No a mrkev se pak naučila žrat také. Asi to předtím nikdy neměla. V NL krmí koně tak, že jím 2x denně dají té senáže ( asi 2 - 3Kg) a 1litr granulí. Když mají koně na pastvinách, tak někteří asi ani ty granule nedávají vůbec. Ale na pastvinách mají ty koně pěkně nakrmené.
Pro Werču: Ano, koníky si jezdím vždy sama vybrat do Holandska. Pravdou je, že jsem častokrát slyšela, že si někdo koupil fríse, u kterého se projevily nějaké vady - např. artroza, letní vyrářka apod.
Problém je ten, že přijedou Češi do NL a chtějí nejlevnějšího fríse, který se dá sehnat. No, a tak ho mají...
Ahoj všichni. Teri, Gardík má super podsedlovku, krásná barva.
Jinak já tady teda dávám fotku té naší nové stájovky.
Markét,to je mi moc líto s tou Myšičkou,
ale ta kastrace by mohla hodně od těchdle problémů pomoct
,já vím,že je to drahé,
ale čubinka by měla pokoj od ošklivejch zánětů.
Jééé,Terko,sníííh,
to měli koníci asi veselou náladu,co?
Tady je sice zima,ale sníh nikde.
Mončo,ty jsou nááááádhernýýý....
no sněhu tady máme celkem dost , dokonce i celý ráno ještě padal
no koňuchové byli nadšení , nejvíc ale dováděl ten náš nejstarší obyvatel
člověk by řekl že si bude užívat důchodu a on je plnej elánu
děkuji za pochvalu dečky
Garďovi tyhle čučavý barvičky sedijou
teda Nordík , to je fašák , moc pěkná ohlávka ....... já už mám ohlávky zakázaný nakupovat
!!
no tak téhle by byla opravdu škoda
já je to tak cca 3 týdny zpátky říkám : " kde zase ten můj Zrzin nechal tu ohlávku " tak si procházím celý pastviny a né a né ju najít nakonec sem ji našla minulej čtvrtek tak že sem o ní zakopla
byla zašlapaná u seníku v tom největším blátě
zajímalo by mě jak on to dělá !
!! ON JE STRAŠNEJ NIČITEL !!
Nordík je úžasný v té ohlávce!!!
teritori ..promiň, ještě si nepamatuji jména :-D ... děkuji ...ty jsi byla na Karlově? Malu jsi viděla?
Jinak včera jsme byly zase seznamovat, je v pohodě, pak jsme byly na procházce a autobus šla pronásledovat, nebála se aut, dodávky. Děsně šikovná. Na hřišti šla zkoumat altán, popelnici a tak...děsně zvědavá.
Jaruško, asi Tě zklamu, ale ona se neválí. No tředa, nevím, zda nezačne, ale to hrabání nebylo na válení, ale že byla trochu nervozní z cizího prostředí. Co jsem muvila i s holčinou co tam chodí jezdit, tak Malu prý je celkem čistotná a vyvaluje se v přístřešku, což ukazuje doma, tady se řádně válí ve stáji. Ale venku v blátě prý ne..že bych měla podruhé štěstí???
No nic, valím do stáje, pak do práce a odpoledne jdeme zase seznamovat
Lucky , jsem Terka .... no já mám Kárlov od nás přes kopec
takže tam s holkama jezdíváme , letos sme si tam udělaly i dovču s koňuchama a na podzim odjely Hubertku
jsou tam moc hezký terény , příjemní lidi a tak vůbec všechno
Malu je šikula taky máme u nás takovýho prďocha a příjde mi že rok od roku jsou ty hříbci víc a víc statečnější
Pro Vivuš: Ohlávka je fakt krásná, já bych chtěla koupit Evitě nějakou tu zelenkavou ohlávku, tu jablíčkovou, ale má asi 6 ohlávek a stejně je nosí jenom k sousedům třeba na zahradu ( paseme jim to, aby to nemusely sekat) nebo když se sedlá, jinakprakticky vůbec, dříve jsme jí davali i doma do výběhu,ale sundavala jí a jak jsme pořídily Vazbu, tak ta to brala jako super hračku a sundavala jí to :D a Vazba má asi 2 no ale myslim si že to stačí, ale jak něco vidim, tak po tom slintám a nejradši bych všechno ale nejsem oslíček
a do sedlovny bychom se ani nevešly
Holky máte pro koně doma nějaké hračky? Vazba ráda věci nosí, čuchá, zkoumá.... tak přemýšlim, mam doma po sobě když jsem byla malá ten skákací míč a akorád se na něj práší, je na půdě, tak že bych jí ho dala??? nestane se jí nic? koukala jsem, že pro koně prodávají tyto míče a že stojí asi 800 Kč,- Nebo mi byla doporučena pet flaška s pískem a guma od auta.....
Máte s tim nějak zkušenosti?
U nás je jenom poprašek sněhu.... a v Praze furt nic.. ani vločička
Ahojík
tak u nás trochu sněhu napadalo a dnes mrzne....-6°C, ale svítí oskárek a vše se krásně blýská
Viki, Nord má fakt krásnou ohlávku....budu tiše závidět
tento víken mám konečně volný, a když bude hezké počásko, tak trochu zkulturním tu mojí mastodontkua pořídím pár foteček (nabíječka se našla )
Terko a jak je Gardík starý?? asi jsi to tu už psala, ale asi jsem to přehlédla....je fakt pěkný a ta zelinkavá, mu fakt sluší
Jinak co se týká těch hraček, já měla míč pro hříbě (Scharonka) hrál si s ním asi týden a pak stejně prozkoumával vše nové a na míč dlabal...měla jsem koupený takový krásný nafukovací potažený semišem nebo co to bylo a ten míč měl ruce a nohy...to Scharona bavilo...vzal balon za končetinu a třepal jak pes, ale říkám vydrželo mu to týden, pak si ho ani nevšiml
Roza je to samé, míč jí nedojímá a pet lahve už vůbec..hlavně že je co žrát
Jo, jinak kdybyste někdo chtěl welsh valáška asi dvouletého tmavě hnědého za 5000, tak o jednom vím. Je zachráněný z Rousínova, hubený, ale zdravý a hodný. Slečna, která ho koupila, má už jednu klisnu ze Všenor a je z ní krásný kůň. V R koupila dva, ale po úraze oba nezvládá, tak prodává. Je čipovaný a čeká na průkaz.
Ahoj, dáš mi kdyžtak informace o tom koníkovi? známá shání ale chce aby měl v dospělosti tak 145-150, ale to se u tohodle podvyživeného koníka nedá říct, co??
Jinak holky, poradíte mi jako podsedlovku Vazbě? nebo jakou značku či tak? Chci jí koupit nějakou silnější a kvalitnější ale ne nějakou zase extra drahou a jakou barvu, myslíte že by šla červená???
Pro madow : Umí rozinka cválat? Naše vazba spíš furt cape úplně moooc rychle klusá
Trenérka nám tedka říkala, že jí mam nechat být, že to prý přijde časem samo, občas si zacválá, ale nevim jak jí vysvětlit pobídku?? Příští týden jdeme na jízdárnu a budeme mít jinou trenérku tak uvidíme, ale jízdárna jí strašně nebaví, nechci jí ani na jízdárnu ale jenom chci abychom uměly základní povely a pobídky..... nechci jí nějak trápit...
http://www.equiservis.cz/out/pictures/z1/2111211127.jpg To je ona, mě hrozně líbí.
Verčo, Roza umí skvěle cválat, máme naučený pomalý cval (pracovní nebo jak mu říkají,ten musíme teda čas od času oprašovat) a jinak cválá uplně normálně....Roza ráda běhá...a rychle běhá
jinak nacválaváme na klasickou pobídku...vnitřní noha lehce dopředu, vnější za podbřišník...když se jí nechce, tak přidávám slovní pomůcku "jdi hop", když chci aby zrychlila, tak kolikrát stačí, jen mlasknout a plná rychlost je tu...
a co se týče toho šíleného klusu, tak to má Roza taky....a využívá zásedně tehdy, když se jí nechce nacválat, to pak okamžitě brzdíme, přejdeme do klusu normálního a pobídka na cval znovu.
Ale Vazba je mladinká, čerstvě odsednutá, takže ta má ještě času se to naučit
madow ,moc děkuji Garďa má 13 let
Viki , myslím Karlov chatovou oblast u Paseky ale sjezdovka tam taky nějaká je
jinak dneska zima jako blázen brrrrr ... ale naštěstí nefoukalo a sluníčko se snažilo taky trošku vyhřívat
Garďa se sluní ( toho mýho prstu si nevšímejte sem hold talent
)
canis lupus
napsal(a):
Ahoj,
našla se westernová deka a botičky, co jsem poslala s Toosií! Takže to nemusím kupovat znova, hurá hurá! Můžu utrácet za psa!
Víte někdo, jak je na tom Didi s jejich novým quatříkem? Jestli už je to lepší?
Ahoj,
Mufík už má dobraná antibiotika, rána se zatáhla a vypadá to dobře - pro jistotu ale na jaře necháme udělat sono, abychom zjistili, zda jsou tkáně dostatečně prorostlé - kdyby nebyly, jel by do Heřmanova Měštce na rekonstrukci rány - neradi bychom, aby se to opakovalo. Raději ho necháváme odpočívat, abychom nic neuspěchali - ještě týden nebo dva chlapec nic dělat nebude - dohromady měsíc klidu. A pak jen jednou týdně vycházka.
Držím palce s psicí.Záněty na děloze se rády vracejí, takže u nechovných fenek je opravdu dobré vykastrovat - nemá se pak co zanítit. Kolikpak jí je? A copak je za plemeno/ mix? Já se v psících moc nevyznám - poznám jen plemena, která jsme měli v rodině + Maxipsa Fíka...
Je to křížená špička. Asi s jezevčíkem, možná ještě s veverkou. Dnes dostala infuzi, protože ledviny nefungují na 100%. Bílých krvinek má hodně a červených málo. Neví se, jestli je to tím zánětem, nebo už to tak bylo dřív. Každopádně zánět dělohy má ve svých asi třinácti poprvé. Bere antibiotika a je veselá, jako by jí nic nebylo. Tak snad to dobře zvládne.
Zvládne,neboj,
pak dej vědět,jak to proběhlo.
Holky,koukám,že nejsem sama,co pořád něco nakupuje,
já když vleze do Equiservisu,tak mám pořád pocit,že potřebuju naprosto fffšššecko,co v tom Equáči mají,
no ale přesně,jak píše někdo,taky nemám oslíčka otřes se,
tak vždycky člověk koupí jen to nejdůležitější,ale vždycky tam tááák slintááám....