Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.11.2013 19:16
kikki

XXX.XXX.10.193

Ako vaše kone prežívajú Silvestra?....toto bude náš prvý spoločný Silvester a máme systém 24/7 + otvorený prístrešok a uzavretú stajňu neznesieme...má niekto niečo podobné doma? Bojím sa že sa splaší alebo čo,keďže sme v strede dediny

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.11.2013 20:37
Uživatel s deaktivovaným účtem

kikki napsal(a):
Ako vaše kone prežívajú Silvestra?....toto bude náš prvý spoločný Silvester a máme systém 24/7 + otvorený prístrešok a uzavretú stajňu neznesieme...má niekto niečo podobné doma? Bojím sa že sa splaší alebo čo,keďže sme v strede dediny

Co máme koně doma tak Silvestra trávíme v ohradě, šéfa stáda máme na ohlávce a chodíme. Ostatní dva jsou u něho v klidu. Ale vím, že šéf by je jistojistě rozběhal a poplašil. Takto strávíme cca 10 minut před půlnocí a půl hodinky po půlnoci, než pominou všechny ohňostroje. Na nový rok připíjíme ještě než jdeme ven smajlík. Každý koník může reagovat jinak, my to děláme takto...

15.11.2013 21:25
pokita

XXX.XXX.10.82

My máme koně také na pastvině a nikdy žádný problém, jako koukaj co se děje, ale hnout se od balíku je to nedonutí... :-D

16.11.2013 09:13
makki

XXX.XXX.36.237

Taky máme takhle koně v dědině, kde je rachot jak blázen. Řeším to tak, že si odpoledne nakrájím na kolečka mrkev do kýblů. Před půlnocí jim jdu rozsvítit, a tak 5 minut před půlnocí jim začnu tu mrkev dávat. Po čtvrt hodině je už nic jiného nezajímá a v půl jedné můžu jít domů. Ono se sem tam už na Silvestra odpoledne ozve několik nedočkavců se světlicemi nebo petardami, takže se ti koně na to postupně adaptují a ta půlnoc už pak není takový nápor. Já z toho prvního silvestra měla větší strach, než zřejmě oni.

16.11.2013 10:50
veer

XXX.XXX.44.146

Asi to snáším blbě já, ale podle mě není nad to když jsou zavřeni ve stáji. Jednak ten rachot je tlumenější a jednak mám jistotu že se skutečně nic nestane že by mi někde pláchli nebo tak. Myslím si že jsou tak klidnější už jen proto že jsem klidnější i já. Mám je takhle už 8rok a v tý staji to fakt neřeší. Jen zbystří a konec. Když byli u kámošky na pastvině, tak je po 3roky co jsem je tam měla honila ještě příští dva dny protože protrhli i dvojité ohrady a rozutekli se po nejbližším lese. Myslela jsem že jí za to vždycky zabiju, a ačkoliv se snažila dělat různá opatření jako právě že se třeba týden před Silvestrem postavila kolem přístřešku ještě jedna menší ohrada která byla taky pod elektrikou, tak stejně to bylo na draka. A i když se snažila být na půl noc u koní, tak se třeba stalo, že jednoho co plašil nejvíc neudržela na vodítku a bylo vymalováno. Takže tohle už nechci zažít proto je pro mě bezpečnější zavřít stáj než si hrát na hrdinu přirozeného odchovu.

16.11.2013 12:59
kikki

XXX.XXX.44.226

Veď ja by som ho mile rada zavrela do vnútra na noc...ale on neznesie uzavreté priestory

16.11.2013 17:28
datel

XXX.XXX.177.141

No u nas prcky (poniky) zavru do staje. A docela se mi osvedcilo pustit radio(normalni hlasitost), to jim nevadi. Staj kraval s ohnostroju hodne utlumi navic radio udela ze ve staji neni ticho a tak rany nejsou tak vyrazny. Ale loni to me dostal ten nejvetsi Honza je potvora sikovnej otevrel si okno hlavu vystrcil z okna a koukal. Byl uplne v klidu.

16.11.2013 18:47
bospor

XXX.XXX.192.10

mám ohradu cca 300m od velkýho městskýho ohňostroje, takže je před 12h zavřu do stáje a nechám svítit světlo. pouštím je ven zhruba ve 2h až utichnou i poslední soukromý ohňostroje. stačí aby se splašil jeden a bylo by zlesmajlík na stáj jsou zvyklí. trávili tam dlouhou dobu, než jsem přešla na pastevko.

16.11.2013 18:58
rennie1

XXX.XXX.224.51

Môžeš ho skúsiť privyknúť na búchanie, my sme tak dakedy naše mladé učili. Zobrali sme petardy a išli na vychádzku na ruke a sem tam dajakú hodili. Najprv sa kone trocha plašili, ale vždy sme sa tvárili ako keby nič a šlo sa ďalej. Po 10 petarde si to úplne prestali všímať a neskôr sme im zopár krát hádzali petardy aj pri výbehu. Ak by bol kôň extra histerický aspoň budeš vedieť, že ho tam v noci samého nechať nemôžeš. A inak k tomu boxu toto je ďalší príklad, že každý kôň by mal byť naučený vydržať aj v boxe, na tom by som popracovala určite. Keď nie kvôli Silvestru tak kvôli tomu, že sa raz môže aj náhodou zraniť a bude musieť byť pár dní v boxe a zošalie tam..

17.11.2013 11:21
kykyna

XXX.XXX.148.183

My snášíme Silvestra hůř. Oba jsou zavřeni ve stáji, ovšem stáj má oka a dveře nemá zavírací. Kobyla to má u zadku, ale valach se hodně bojí. Zjišťuju, že se vůbec nebojí rachotu, ale těch světel. Celou hodinu nebo i déle, když je to nejhorší, chodí v boxe dokola a hodinaří. Většinou tak vehementně, že má druhý den odřený nos od zdi. Zkoušela jsem ho jeden rok nechat puštěného, to bylo ještě horší - na našem malý dvořečku, běhal, cválal od hradby ke hradbě, nakonec běžel do boxu a opět histericky hodinařil. Tak jsem ho zavřel,a to si aspoň nic neudělá na tom zmrzlý bahně nebo o plot...
Jinak vůbec mě nevnímá, klidně by mě převálcoval, vůbec o sobě jako neví...

18.11.2013 08:24
kessi

XXX.XXX.251.196

mě valach doslova skáče do zdi, jsme na vsi, ale lufťáci tu dělají nepředstavitelný bugr, letos vážně zvažuji přispání.

19.11.2013 11:40
leennyy

XXX.XXX.55.66

My máme koně 24/7 venku přímo ve vesnici. Dřív když byli koně v boxech, tak byli děsně nervozní, plašili se, točili do kolečka. Pak jsme je šoupli ven a jsou naprosto v pohodě. A to mají ohňostroj asi 100m od ohrady. jen koukají. Lépe si spojí to světlo a ránu. I 22letý koník, který byl v boxu šíleně nervozní, tak v ohradě pak byl v klidu smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík