Westernové plemena a jezdci kochači 251

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.11.2013 08:30
lucky

XXX.XXX.27.76

Tak já teda po dlouhé době založím, tamto už je plné.

Doufám, že fenečka to zvládne, veterina je vždycky nepříjemná a já mám taky strach už co bude ...Daréskovi bude 10 a Fabbymu 8, ale kluci vypadají v pohodě zatím. Zrovna jsem byla nakrmit Malu, ta se flákala venku , otevřu dveře a uprostřed dvoh rozvalený Darés hore bříškem a chrní..on děsně rád spí na zádech. Tak ta mě hned dělal cukrblíky smajlík

Terko to je super, že máš Karlov vedle. To sem občas hoď fotečky z akcí.

Malu už se docela zabydlela a u koní taky. Občas provokuje, tak už dostala ťafku od Beníka.je malý, ale nenechá ze sebe dělat štípací hračku, takže malá dostala rafku do nosu a kopanec..teda netrefil se, ale malá se nedalala a taky si vyhodila zadkem. Já lonžovala Betty, tak jsme to viděla...chvílli stáli pět mětrů od sebe a malá se pak uraženě šla zaparkovat ke stáji a baštit senosmajlík

Už jsem taky opravovala ohradníksmajlík. Jsem tam byla teda později odpoledne a Malu ještě ty koně nebere za své, i když si zvyká, včera a předvčerem už to bylo lepší. Ale před třemi dny jsem vykydalla stáj, hodím jim tam seno, koně baštili.... před tím si chodili i po velké ohradě a trochu se i proběhli. No a já vyvážela kolečko s bobany pryč a Malu za mnou jak ocásek šla menší ohradou co má pevnou ohradu a pak šla půrůchodem i to velké s ohradníkem a já vyvezla kolečko ven...u olšiny je hnojiště a ujdu pár metrů a už už vidím, že je zle...Malu se bála, že ji tam nechám a normálně hupsal tek ohradník za mnousmajlík...přitom dva dny před tím už zvládala být tam, je fakt že v pevné a oo už se mírvě stmívalo a ta kozena si myslela asi, že ji uteču nebo co...no prostě to za mnou hupsla, chytla zadky pásky, takže to urvala a vytrhla tyčky a uuuž to cválalo po louce..... naštěstí pomaloučku a žádné splašené něco. Musela jsem letět zavřít průchod, aby nezdrhli ještě ti dva, kdeté to hned probudilo ze žraní sena. A valila jsem chytat Malu, které se zase až tak nechtělo, jak viděla že všude je ještě tráva a prostor..jsem měla ještě nahnáno, přece jen ji mám chvilinku tady...

Teď jdu sní ke koním, chceme vyzkoušet jak bude reagovta když oba koně budou dělat na louce, případně se ji ztratí z dohledu. A odpoledne jdu za kamarádkiu na jízdárnu, takže poprvé bude špacírovat dál..máme to 1,5km i kolem cesty s auty a cizích koní atd...ale koně ona moc neřeší.

Omlouvám se za chyby, ale nemám už moc času to číst, valím ke koním....

1.12.2013 09:12
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkNo,Lucí,bude to na Tobě pěkná závislačka,smajlíksmajlíkhlavně že se jí ta páska nenamotala a neřízlo jí to,smajlíksmajlíkto bejvaj ošklivý rány.smajlíksmajlík
smajlíkMarkét,ten odkaz mi nejde otevřít.smajlík

1.12.2013 13:23
didi

XXX.XXX.237.200

Ahoj Markéto,

čímpak psici krmíte? Zajímám se o krmivářství - jak koní, tak koček a psů.
Ledvinám se dá krmením hodně přitížit či naopak ulevit.

Chtěla jsem ho jít i studovat, ale nakonec jsem se rozhodla, že do další VŠ u nás už nejdu a zůstala jen u rozsáhlého samostudia... Raději, až něco našetřím, chci absolvovat kurzy u americké výživářky Kellonové.

1.12.2013 14:34
canis lupus

XXX.XXX.13.171

Ahoj, zkusím to ještě jednou. Mě to otevřít šlo.
https://m.facebook.com/photo.php?fbid=769070166453376&id=100000512004648&set=a.752941694732890.1073741830.100000512004648&source=49&ref=bookmark&__user=100002397684399
Míša dostává Arden Grange. Znovu na vyšetření krve jdeme ve čtvrtek. Dnes už byla venku jako dřív, veselá a zvědavá, jinak hodně spí.
Focení se povedlo. Až dostanu fotky mailem, něco sem hodím.smajlík

1.12.2013 14:41
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkPořád mi to nejde,asi dělám něco blbě,ale zase až tak mi to nevadí,nic nesháním,jen jsem chtěla juknout.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkNa fotky se moc těším,smajlíksmajlíkjá toho teď moc nenafotím,není co,leda koně ve výběhu,jak se cpou,a jsou chlupatý jak medvědi.smajlíksmajlík

1.12.2013 14:43
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkJo,ale přeci jen bych něco vyfotit mohla,smajlíkŠoník asi prudil Monďáska,tak ten mu jí asi vyšil,páč má Šoník na pleci úúplně nahatý místo,smajlíksmajlíkta musela sednout,teda,no jo,když on ho furt škádlí a dneska jsem ho viděla,jak kousal Mondíka do kořene ocasu a Mondík stál a kamsi čučel,zřejmě mu to moc nevadilo.smajlíksmajlík

1.12.2013 14:55
jaruska

XXX.XXX.213.29

1.12.2013 15:46
canis lupus

XXX.XXX.13.171

Tak já ho sem dám.smajlík Má kolem 140 cm.

1.12.2013 17:24
lerry

XXX.XXX.15.142

Lucky, gratuluju k přírůstku. Malu je naaaaaaadherná, to sem zas budu chodit slintat :) bude u tebe už napořád? To bude super sledovat tu jak roste.

Jaruška se myslím ptala co jezdíme, máme dva WPBr, momentálně jezdíme rekre.

1.12.2013 22:00
werča

XXX.XXX.129.227

canis lupus
můžu kdyžtak nějak užší kontakt třeba po emailu??

jinak u Vazby se nám obevily podlomy, dělala jsem dneska kobče vše co píše dominika švehlová ale je problém s tim, že je na pastvě a přes noc mi vykopla dveře takže nemůže být zavřená, je zvyklá být na pastvě. Vystříhala jsem jí rousy, umyla, vysušila, vytřela bylinkama, vydesinfikovala a namazala zikovou mastí s rybím tukem..

Jenže nevim jak to udělat no s tim, že je furt venku.. a musí přejít kousek bláta... zase tak hrozné ty výběhy nejsou, ale zavřená nevydrží což chápu.

Jinak s těma granulema, mamka krmila dříve royal cannin ale pak se změnil výrobce - jsou dělané z polska, tak krmí brit care... :)

2.12.2013 05:38
canis lupus

XXX.XXX.13.202

werča napsal(a):
canis lupus
můžu kdyžtak nějak užší kontakt třeba po emailu??

jinak u Vazby se nám obevily podlomy, dělala jsem dneska kobče vše co píše dominika švehlová ale je problém s tim, že je na pastvě a přes noc mi vykopla dveře takže nemůže být zavřená, je zvyklá být na pastvě. Vystříhala jsem jí rousy, umyla, vysušila, vytřela bylinkama, vydesinfikovala a namazala zikovou mastí s rybím tukem..

Jenže nevim jak to udělat no s tim, že je furt venku.. a musí přejít kousek bláta... zase tak hrozné ty výběhy nejsou, ale zavřená nevydrží což chápu.

Jinak s těma granulema, mamka krmila dříve royal cannin ale pak se změnil výrobce - jsou dělané z polska, tak krmí brit care... :)

Ahoj, najdi si na FB Báru Pihávkovou- to je majitelka. Pošli jí zprávu. Email na ní nemám a telefon možná už není aktuální.
Brit Care jsem také nějakou dobu krmila. Ale přešla jsem na AG, aby Míša v kmetském věku měla všechno důležité (je tam i MSM na klouby).

3.12.2013 22:43
janahol

XXX.XXX.60.182

Ahojte kochačky,
mám sama ten pocit, že čas zrychluje?smajlík Nemá náhodou najednou den jen 18hodin?smajlík Já nějak mám pocit, že vůbec nic nestíhám smajlík a je to čím dál tím horší smajlík Nebo že by to byl trochu stresík z blížících se vánoc? smajlík

Nestíhám reagovat, ale všem nemocným či zraněným zvířátkům přeji rychlé a úplné uzdravení.

Lucko, Malu je krásná a šikovná, máš kliku na osobnosti smajlík

Přidávám jednu fotku ze sobotní vyjížďky, v noci tu pěkně sněžilo, ale protože bylo nad nulou, tak se ten poprašek udržel jen místy...

3.12.2013 22:47
janahol

XXX.XXX.60.182

smajlík náš malý pažravec, kdykoli zastavím, najde něco k snědku...

Pěkně mi Sany předvedla, jak umí vyhazovat ve cvalu smajlík Jeli jsme s novou kobylkou ze stáje (plňaska), aby poznala okolí a Sanulku hrozně naštvalo, že cválá před námi...Tak jí nenapadlo nic jinýho, než si pěkně vyhodit v tom největším bahně na cestě, a protože jí pěkně ujeli nohy, tak si pro jistotu vyhodila ještě jednou smajlík Měla jsem co dělat, abych se neproletěla i já smajlíksmajlík

3.12.2013 22:49
janahol

XXX.XXX.60.182

...a zima si klidně může přijít, včera mi dorazila zimní výbava a tákhle nám to sluší smajlíksmajlík

4.12.2013 07:25
vivuš

XXX.XXX.187.126

Krásnej koník. smajlík Já teda musím zaklepat, že se mnou si Nord ještě ani jednou nevyhodil, snad se ani v dohledné době nechystá. smajlík A ten beránek je super, taky si ho teď budu objednávat. smajlík

4.12.2013 10:55
teritori

XXX.XXX.32.72

ahóóój

tak se mnou Garďa vyhazuje celkem často smajlík ale on to má takový strašně srandovní , jen si hodí tou jeho miniprdýlkou a jede se dál smajlík

jinak k těm pejskům ... včera nám do psího nebíčka odešla naše 15 letá Pegynka smajlík takže doufám , že se má nahoře krásně a už ji nic nebolí smajlík

.... blátivec se vyhřívá na sluníčku smajlíksmajlík

4.12.2013 18:57
vivuš

XXX.XXX.187.126

Teri, to je mi moc líto.smajlík Co byla za rasu? Nebo voříšek? Já už se toho taky děsím, naše křepelačka už má dvanáct, mám ji odmalička a nedovedu si představit že tady jednou nebude.smajlíksmajlík

4.12.2013 19:25
teritori

XXX.XXX.32.72

Voříšek ... bígl + knírač smajlík

smajlík je to hrozný ... smajlík ale aspoň už ji nic nebolí , bojovala dlouho bojovnice naše

4.12.2013 20:29
remonek

XXX.XXX.183.140

Jani, buď v klidu já taky nic nestíhám. Vážně začínám uvažovat o naklonování smajlíksmajlíksmajlík ke konci roku toho je v práci jak na...., takže za tmy do práce, za tmy z práce. Do toho škola, jsem se vám asi ani nepochlubila, že jsem se dala na studie zootechniky na ČZU, mám to dálkově, takže docela nálož. No a aby toho nebylo málo, tak má Aleš ruku v sádře, vedl kobylu do výběhu, ta mu cukla hlavou a odnesly to prsty, Jezdit se mu s tím nechce, takže 2 koně pod zadkem točím i o víkendu. No šílenství hadr, už aby aspoň byla ta vánoční dovolená.
Ach jo, letos to všechno nějak rachle uteklo smajlík

4.12.2013 20:28
vivuš

XXX.XXX.187.126

Tak ta byla krásná. smajlík

5.12.2013 06:34
teritori

XXX.XXX.32.72

Viky , ale zůstal nám po ní její poslední potomek fenečka Čiperka smajlík (naši Pegy totiž přišel obšťastnit Slovenský čuvač a tohle je výsledek ) která se teda o maminku starala až do poslední chviličkysmajlík .... kdyby to tak fungovalo i u všech lidí bylo by to fajn smajlík

jinak mě chytla nakupovací mánie a nakupuju Garďovi na Vánoce jak vzteklá smajlíksmajlík , mám pocit že mi nezůstanou žádný penízky na dárky pro rodinu smajlíksmajlík a začal nás opět trápit kašel smajlík tak zase vařím čaje ( naštěstí už ho nemusím krmit smajlík a naučil se to pít sám , aby to měl co nejrychleji za sebou a mohl jít žrát za ostatníma smajlík ) vyčuránek !smajlík

5.12.2013 13:03
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkJaní,taky něják nestíhám.smajlík
smajlíksmajlíksmajlíkBeránek je náádhernej,smajlíkto si bude prdýlka lebedit v teplíčku.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkS tím pejsečkem mi to je moc líto,smajlíksmajlíkto je vždycky hrozný,když odejde skoro člen rodiny,smajlíktaky to špatně snáším,smajlíksmajlíkTerí,tak aspoň že Vám zůstala dcerka,smajlíksmajlíkjsou obě hezký.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkŠárí,no chudák Aleš,teda,smajlíkto je dílo,smajlíksnad to bude mít do Vánoc dobrý.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkNo to ses nepochlubila s tou školou,to je super,budeš mít pak nějáký super místečko?smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkMarkét,ten koník je pěknej,až shodí tu zimní srst,bude to hezkej koníček,takovej sice drobnější,ale hezkej.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkViki,Moruš taky nevyhazuje,to už jóó musí bejt,když ta vyhodí,smajlíkale ona vyhazuje jenom ve cvalu a to krásně vždycky usedím,ještě nikdy mě to nijak nevykolejilo,že bych padala nebo něcosmajlíkona tak legračně tou prdíznou hází,smajlíkže se vždycky akorát začnu smát.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTerí,ať se kašel brzo vyléčí,my zatím dobrý i bez deky,ťuk ťuk,ale zase se milostpán praštil do nohy,že to má jako ránu,smajlíkale zasprejovali jsme tou fialkou a dobrý.smajlík
smajlík

5.12.2013 15:22
canis lupus

XXX.XXX.13.84

Zdar, tak Míša už má vyndané stehy, je zas veselá jako před operací. Jenom hodnoty fce ledvin jsou sice lepší, ale furt nad limitem. Takže má speciální dietní granule Hills. Myslím že letos budu velmi chudý Ježíšek, jelikož už mě Míša stála víc než polovina léčby Taliný rozseknutý nohy loni na jaře. Ondra mi teda na to přidal, ale jako student jsem na tom nevalně. A taky mám pocit, že mi to už ani tak nejde a nestíhám... A že bych měla jít radši pracovat. Možná jen nějaká předvánoční depka, v biblické hebrejštině jsem nejlepší, ale.. Hlavně aby nic nebylo koňouchům, než zas něco našetřím.
Krásný Advent všem!

5.12.2013 16:00
teritori

XXX.XXX.32.72

No Jaruško , já třeba nedekuji vůbec , zlobí nás každej rok když se začne krmit senem a jelikož máme ustájko 24/7 tak ani není možnost kropit to seno ... dlábijou to přímo ze seníku smajlík koňuchy zavíráme až sou opravdu extrémní mrazy a vidíme na nich jak třeba 4 stojí v jednom boxe a zahřívají se smajlík ....

no ještě že nám u koní zbyla alespoň ta Čiperka , bylo by to tak strašně prázdný bez pejska smajlík a neměl by nám kdo rozhýbávat ty naše koňský lenory smajlík

to počasí je taky prazvláštní , jeden den mrzne až praští a další den krásně hřeje sluníčkosmajlík

jóóó a ještě sem se chtěla zeptat , letos mi Ježíšek slíbil termoboty , ale pořád si nějak nemůžu vybrat smajlík ale hlavně chci aby to nebyly boty na jednu sezónu smajlík poradíte ??? smajlík

5.12.2013 16:14
remonek

XXX.XXX.183.140

http://www.equiservis.cz/VYBAVENI-PRO-JEZDCE/JEZDECKE-BOTY-A-PERKA/TERMOBOTY/Termoboty-Alaska.html
Radím tyhle nebrat, spodek je z koženky ne z kůže a jak člověk jezdí s prošlápnutou patou, tak mi za jednu zimu koženka popraskala a šly totálka do kopru. Ale na chození byly příjemný.
Loni jsem narychlo kupovala takový ty obyčejný dole gumový nahoře ´´látka´´ ty sice nikde neprasky, ale hrozně mi v nich čochtá noha, takže dojít pro koně do ohrady moc pohodlný není, ale vsadím se, že mi určitě vydržej strašně dlouho smajlík

5.12.2013 19:29
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkMarkét,depresi překonej,nepoddávej se jí,ona nenísmajlíksmajlík silnější NEŽ TY!!!!!!smajlíksmajlíksmajlíkVydrž,smajlíkzase bude dobře,smajlíksmajlíksmajlíka moc držím palce,ať je čubinka i koníci už v neustálé pohodě a nic se jim nestane.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíkTerí,s termobotama Ti neporadím,já jsem si kdysi koupila jedny poměrně dost kvalitní,říkali,že v nich jezděj i jízdní poldové,a já teda fakt nevím,jak to dělajísmajlík,zima mi v nich byla jak v morně,smajlíksmajlíktakže já už takový věci nekupuju,smajlíkchodím a když musím,smajlíktak jezdím v botách s kožíškem jakýchkoliv,a stejně je mi hned zima na nohy a na ruce,i když mám rukavice,smajlíksmajlíktakže já zimu opravdu jen přežívám a strašně se těším na jaro vždycky.smajlíksmajlíksmajlík
Byly to tyhle,akorát já je mám hnědý.

http://www.equiservis.cz/VYBAVENI-PRO-JEZDCE/JEZDECKE-BOTY-A-PERKA/TERMOBOTY/Termoboty-Cassini-vysoke-kozene.html?listtype=search&searchparam=termoboty

Ale kdybych si znova nějáký kupovala,asi bych koupila tyhle...smajlík

http://www.equiservis.cz/VYBAVENI-PRO-JEZDCE/JEZDECKE-BOTY-A-PERKA/TERMOBOTY/Termoboty-HV-Polo-FEBERO-vysoke-damske-Kolekce-2013-14.html?listtype=search&searchparam=termoboty

5.12.2013 19:35
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkViky,Ty máš křepelačku?smajlíkTo je lovecký plemeno,že jo?smajlíkBereš jí ven s sebou na vyjížďky?smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkNašemu Fousovi už je taky něco kolem desíti let,smajlíkzatím je teda v pohoděsmajlík,naštěstísmajlík,a doufám,že ještě dlouho bude.smajlíksmajlíksmajlík

5.12.2013 20:14
vivuš

XXX.XXX.187.126

Teri, Čiperka je fakt krásná, takovej ňuňa.smajlíksmajlík Jaruško jojo, máme křepelačku, teď už je to teda babča, ale když byla mladší tak široko daleko nebyl lepší loveckej pes jak ona.smajlíksmajlík A beru ji s sebou jen když vím že nebudu někde dýl cválat, přece jenom už by to nestíhala. Ale s Nordem jsou velcí kámoši, Oli se mu vždycky plete pod nohy a pořád ho oňuchává a Nord jenom čučí a drží.smajlík Zkusím sem pak dát nějakou její fotku.smajlík

5.12.2013 22:32
lerry

XXX.XXX.15.142

remonek napsal(a):
http://www.equiservis.cz/VYBAVENI-PRO-JEZDCE/JEZDECKE-BOTY-A-PERKA/TERMOBOTY/Termoboty-Alaska.html
Radím tyhle nebrat, spodek je z koženky ne z kůže a jak člověk jezdí s prošlápnutou patou, tak mi za jednu zimu koženka popraskala a šly totálka do kopru. Ale na chození byly příjemný.
Loni jsem narychlo kupovala takový ty obyčejný dole gumový nahoře ´´látka´´ ty sice nikde neprasky, ale hrozně mi v nich čochtá noha, takže dojít pro koně do ohrady moc pohodlný není, ale vsadím se, že mi určitě vydržej strašně dlouho smajlík

Ty mám už asi dva roky a jsou v poho, ale je fakt, že v nich nechodím denně. Předtím jsem měla ty s gumovým spodkem a to už nikdy víc, jak ta guma není prodyšná, tak v nich bylo pořád mokro.

10.12.2013 17:19
canis lupus

XXX.XXX.13.93

malá ochutnávka fotek od fotografky Denisy Doudové

10.12.2013 21:50
werča

XXX.XXX.72.138

ahoj kochačkysmajlík Taky jsem docela přemýšlela o termobotách, ale přijde mi, že mi stejně bude zima na prstíky, jak s nima v té botě nehýbu, tak to vyjde stejně asismajlík Jezdím v zimě v pohorách a v tlustých ponožkách - ale nenosim chapsy, páč je nepřetáhnu no :(
Jinak taky jste měli o víkendu snížek? já sem se málem zabila v sobotu, když jsem šla v půl 3 ráno do práce, tma, pod sněhem led, tak to klouzalo.
Říkala jsem si, že jsem ráda, že umrzlo, že se Vazbě budou lépe léčit ty podlomy, hmm ale jaksi jsem to zakřikla, jak to roztálo a zase bláto. Hlavně nechce bejt zavřená v boxe, je zvyklá celý život v prostoru, vydrží tam tak půl hodiny, než jí přestane bavit loutat seno, postupně ptodlužujeme ale na celý týden jí fakt nezavřu nosmajlík Tak stejně po vánocích k nám přijede snad pan veterinář na zuby, tak jí na to koukne, dneska jsem mu volala a nic. Jste někdo z Libereckého kraje? potřebuji evitě na zuby, dělaly se jí před asi 2 rokama, ještě u bývalé majitelky, tak musim ho už zavolat.
Jinak sníh se Vazbě líbí, házela jsem na ní kouličky a ona se mnou běhala atd. měla z toho radost no smajlíksmajlíksmajlík

13.12.2013 08:50
teritori

XXX.XXX.32.72

ahóóóój , tak nakonec sem pořídila obyčejný a spodek je gumovej , tak uvidím co to bude za zázrak smajlík dneska mi je má taťka vyzvednoutsmajlík

jinak počasí šílený smajlík myslela sem že už ten sníh zůstane tak sem si na dnešek objednala kovářa a chudák bude zbytečně chodit bosky , takže bude nepoužitelnej smajlík achjóó , ale kdybych mu dala znova podkovy , tak jak na sviňu napadne metr sněhu to je mi úplně jasný smajlíksmajlík

a zjistila sem že vlastně strašně obdivuju lidi co pracují venku ( zedníky , pokrývače ATD. ) Tento týden jezdím s p.Karlem ( u něj mám Garďu ) na fušky a děláme venku , no žádná sláva teda v takové zimě smajlík ale celkem se bavím ,když je kolem mě samej chlap a můžou se přetrhnout , aby mi něco podali nebo zvedli smajlíksmajlík

Vánoce na rohem a já pořád nemám ani jeden dárek !! smajlík

14.12.2013 06:53
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkMarkét,kráásná fotička,Tali je normálně modelka s puntíkovanejma šatičkama,fakt že jo,nemáš ještě nějáký fotky?smajlíksmajlíkJá hrozně ráda se kochám.smajlíksmajlík
smajlíkWerčo,zkus dát Vazbě do boxu místo dveří řetízek,nebo prostě jenom nějákej pevnej provaz,nebo něco,rozumíš,aby neměla pocit,že je zavřená,většinou tohle pomáhá.smajlíksmajlíkAle taky nemusí,to člověk musí zkoušet,co jí pomůže.To jsou ty pastevní koně,nejsou zvyklí na omezování prostoru,já jsem chtěla hříbátka taky mít jenom venku,jenže pak jsemsi říkala,že když se tomu koni něco stane a prostě z jakýhokoliv důvodu musí být zavřený,tak pak trpí,páč na to není zvyklej,tak jsem je hezky třeba jednou za 14 dní zavírala s maminama do boxu,to úplně stačí,a pak s tím neměli problém,ale každý to tak nedělá a pak to člověk musí hold řešit,no zkus to s tím provázkem,uvidíš,no...

14.12.2013 07:05
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkTerí,přeju,ať botky sloužej dobře,přece jenom nohy maj bejt v suchu,já teda většinou,dokud není jóó mráz,tak furt tahám holínky,ale poslední,co jsem si koupila,jsou mi na noze dole dobře,ale nahoře ouzkýsmajlík,že se mi tam sotva vejdou tepláky,smajlíksmajlíkfakt šetřej úplně na všem,smajlíknormálně je dost problém dneska sehnat vyhovující holínky a i když člověku jsou,tak mi nevydržej ani rok.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTen sníh mi chybí docela,nevím,jak vymyslím letošní Péefko,něják k tomu ten sníh patří a když néni,člověk toho moc nevymyslí.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJá už mám dárky všechny pohromadě,i dokonce zabalený,to jsem dělala včéra,chytla mě balicí mánie,tak jsem balila a balila,dneska budem s Járou péct linecký a možná kokosový strojkový,uvidíme,a pak vytáhnemi chudášky konííškysmajlík a pojedem se projet kousek.smajlíksmajlíkTak teda doufám,že se dožiju po dnešku Štědrýho večera,páč dostanu dárek,na kterej se fakt moc těšímsmajlík,hodná jsem bylasmajlík,tak snad by to mohlo vyjít,pak dám fotičky.smajlíksmajlík

14.12.2013 08:12
vivuš

XXX.XXX.187.126

Teri, botky vypadají moc pěkně, snad v nich bude teplo. smajlík Jaruško my jsme péefko udělali někdy před dvěma nebo třema týdnama když ten sníh ještě byl. smajlík Ale jsme teda v hrozným skluzu s pečením, zatím nic nemáme. smajlík Ale naštěstí dostanem haldy od babičky. smajlík Holky, ještě na jsem se vás chtěla zeptat. Když s Nordem jedeme ven do terénu tak je úplně v pohodě, klidnej, nic nevymýšlí... Ale když jsme ho chtěla vzít na jízdárnu, tak začal řvát, haprovat sebou a tak. smajlík Dřív mi to nikdy nedělal. Myslíte že na to prostě v poslední době neměl náladu? smajlík

14.12.2013 08:29
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkViki,neřekla bych,že na to neměl náladu,může mít buď bolesti zad,nebo nohou-klouby,kolena,cokoliv,venku jedeš rovně a nemusí se to projevit,na jízdárně je to samej roh a když ho ten koník musí vyjet,může pociťovat bolest,koně nikdy nic nedělají jen tak,vždycky na něco upozorňují.Ale říkám jen svůj názor,když jsem koníka neviděla,tak je to těžký soudit.smajlíksmajlíkAle já osobně bych,kdyby mi tohle začal dělat na jízdárně,zkontrolovala výstroj-sedlo při jízdě rovně pracuje jinak,než když se koník v obratech ohýbá,může mu tam něco vadit,nebo třeba i nevědomky můžeš sedět ztuhle,je mnoho a mnoho variant,proč tohle koník dělá,a těžký je po netu něják pomoct,i když se snažím,ale tohle je asi dlouhodobější záležitost a když toho koníka člověk nevidí,nezná,tak to je fakt těžký,Viki...smajlíksmajlíkZkus,jestli máš tam někde nějáký zkušenější rozumný koňáky,je požádat,aby to viděli,jak se koník chová.smajlíksmajlík

14.12.2013 08:35
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkA samozřejmě kompletní zdravotní stav koníka,záda,nohy,prostě vyloučit zdravotní problém.smajlíksmajlík
smajlíkTak,a mažu zadělávat to těsto.smajlíksmajlík

14.12.2013 11:15
vivuš

XXX.XXX.187.126

Jaruško výstojí to určitě nebude, ta mu sedí perfektně... No teď taky trenérka týden nebyla, jezdily jsme ven jenom s kamarádkou ale zítra by už měla přijet, tak se na něj koukne. Já jsem ho dneska celýho prohmatávala a na nohách ani zádech nic, ale to nejde tahkle od oka, že.. Ale dneska už byl lepší, vzala jsem ho na lonžku a šlapal hezky, couval, obraty kolem předku, zadku všechno v pohodě, tak nevím. smajlík Ale děkuju moc za rady. smajlík

14.12.2013 11:46
vivuš

XXX.XXX.187.126

Jo a tady je to naše letošní péefko. smajlík

14.12.2013 12:50
didi

XXX.XXX.239.25

Mě dělá problém chytit všechny 4 koně do jednoho záběru - natož nějak inteligentně, aby se z toho dalo přání udělat...

14.12.2013 12:51
didi

XXX.XXX.239.25

Asi bude letos PF s kočkou - ta je jen jedna.

14.12.2013 16:18
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkViki,není vůbec zač,to je opravdu těžké odhadnout,co koníkovi se mele v hlavě,když začne dělat to,co jsi psala,na dálku je to opravdu těžké.smajlík
smajlíksmajlíkTa kočka je perfektní s tou papulou dokořán.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkMy se byly s Járou projet,ale teda,zima nám bylasmajlík a to ještě ani žádná pořádná zima není,smajlíkale vyjížďka byla super,koníci byli opět moc hodní,smajlíksmajlíkale ta kosa,to je fakt dílo.smajlíksmajlíksmajlík

14.12.2013 16:20
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkMy jsme obě zmzliny,potřebovaly bychom nějákej vyhřívanej skafandr.smajlíksmajlík

14.12.2013 16:22
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkUž aby bylo jaro,jen doufám,že nebude ještě v květnu taková zima,jako letos,to byl děs běs.smajlíksmajlík

14.12.2013 21:31
janahol

XXX.XXX.60.182

Ahoj,
tak já dnes hlásím, že mám splněno smajlík Cukroví zbývá jeden druh slepit marmeládou a jeden polít čokoládou a mám hotovo smajlík dárky už mám taky všechny, chybí už jen zabalit smajlík
Ale Santanu jsem dnes půjčila Tonymu, to bych prostě všechno nestihla smajlík zítra si to vynahradím smajlík

...dnes pomáhala celá rodina smajlíksmajlíksmajlík

14.12.2013 21:35
janahol

XXX.XXX.60.182

Taky jsem si letos pořídila zimní boty, vlastně stejné, jen místo těch suchých zipů, mám vepředu tkaničky a zvenku zip a musím říct, že jsou zatím skvělé smajlík Bylo mi těch kožených bot v tom bahně líto, tohle má ten spodek gumový, tak to jen opláchnu a pohoda smajlík Jen minulý týden jsem přijela domů a měla jsem zpocený lýtka smajlíksmajlík je v nich krásně teploučko smajlík

...děti čekaly na prázdný plech, tak tvořily z těsta smajlíksmajlík

15.12.2013 07:26
lucky

XXX.XXX.27.76

Ahojky, já tady průběžně všechno čtu, ale nějak nestíhám se zapojovat. Mám teď hodně práce ..je neděle, vstala jsem v 6 ráno (na hlavusmajlík ) , zalila Malu jídlo, udělala si kafe, juknu na net, půjdu ji pak nakrmit a dát seno a jde se malovat...mám rozmalovaný velký obraz a musím to nejpozději zítra dodělat, pak maluji ještě jeden a aby to do Vánoc bylo hotové. A taky si užívám, že tady mám Mamluku. Je moc šikovná, fakt z ní mám radost. Nic ji nerozhodí, dosloval flegmatický arab. Včera jsem je s petkou zběsile honila po velké ohradě, že si natočím na mobil video akčního ajaba...nooo...trochu jsem se spletla smajlík. Ajab si poklusával aby se neřeklo, já s bičem a chrastící petkou dělala bububu a lítala jako magor a nic... o Bettynce a Beníkovi radši nemluvit, těm se nechtělo ani tosmajlík Mamluka si kolem mě tak poklusávala v okruhu jako že teda jooo, ale lážo plážo smajlík

Včera jsem byla domluvená s holčinou co tam chodí jezdit, že mi brnkne jak tam bude..plánovala vyjížďku na Betty s malou od majitelky na Beníkovi..už je šikovná, dokonce venku na Beníkovi i cválá. Ještě ji jistíme na lonži, ale místy jede sama...domů Beník šlape jak hodinky. No a já že dojdu a pohlídám si Malu..byla poprvé u koní bez koní smajlík. Jako hodinku, že koně úplně odjedou ven. Už jsme několikrát ji nechávali v ohradě a koně jezdily po louce, byli chvíli i mimo dohled a Malu to zvládá s klidem. Trochu si zaječí a pak to zabalí cvalem s ocasem hore do stáje a jde baštit seno...

Tak včera holky jely pryč, já se schovala aby mě Malu neviděla a najednou byla sama samotinka. Jak koně jely pryč, tak si ďobala seno, pak zjistila, že nikde nikdo. Doběhla k ohradě a volala, ještě je viděla. Tak to vzala pomalým cvalem po ohradě, zase přiklusala si pak dopředu a už je neviděla..tak volala...nic...nikde nikdo... zvedla ocas a elegantním klusem zahučela do stáje a baštila seno...já tam stojí, mrznu, vítr hnus, zima.... a nic..... tak jsem se nakonec sebrala a šla do baráku do předsíně k topení, abych nezmrzla za tu hodinu a přes okno vidím od nich celý výběh i do stáje.

Usa měla výhodu, že byla bílá a svítila jak baterka...tahle nejde vůbec vidětsmajlík. Koukám do té stáje a v tom temnu ten tmavě šedivý kůň je těžko rozpoznatelný, občas vykoukla jen světlejší hlava aby jukla, jestli někdo nejede a nic..zase šla baštit. No prostě pohodářka, fakt jo. Asi po půl hodině vyšla ven, uprostřed výběhu hodila bobek, elegantně si to doklusala k ohradě. Kouká, nikde nikdo, samotinka Malu sama...tak si zaječela a zase si to klusem mířila do stáje na seníčko. Pak mi holčina volá kde jsem..říkám že v baráku. No ony že už jsou u ohrady..jsem si jich nevšimla, protože přes okno koukám do stáje a Malu to vůbec nebralo, že koně už u ohrady..jako že by je nějak vítala jako to dělávala Usa. Vůbec ji to nezajímalo...však dojeli, né? Se má co?... smajlík

Prostě je to fakt taková pohodářská kobylka, moc věcí ji nerozhází, když už se lehne, tak fakt vyjímečně. Jako že třeba předvřerem jsem ji vedla kolem řeky a najednou dole v řece vystartovala kačena po vodě jak šílená. Já jdu, Malu na vodítku a najednou kůň dva metry ve vzduchu...asi přejdeme na vysokou drezuru smajlík Protože otočím se a kobyla ve vzduchu předvedla ale ukázkovou capriolu i s tím výkopem, za který by se nestyděl kdejaký vídeňský lipicán! No a pak přistála vedle mě s výrazem"jsem se jen lekla, tak jdeme, né?" A v klídečku šla dál. Prostě jen hupsla, udělala tohle a šla dálsmajlík.

Jsem se fakt musela smát. Předvčerem jsem s ní šla zase a vylítla kačena a už to s ní ani nehlosmajlík

Mimochodem trochu to zvíře ztmavlo smajlík...

15.12.2013 07:37
lucky

XXX.XXX.27.76

Títa si dělá srandu, že bude vraník smajlík ...no samo že ne, ale hodně ztmavla teďsmajlík

15.12.2013 09:05
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkJaníí,Vy jste táák šikovný celá rodina,to je paráda,smajlíksmajlíkto Olda by mi u cukroví teda neasistoval ani omylem,smajlíksmajlíkale zase dělá jiný práce,na který se zrovna já nedostanu,třeba posbírá výběh,ale on je sbírá v rukavicích ty bobky,smajlíkprotože jak je bahno,tak lopatou to jde i s hlínousmajlík a to bysme neměli za pár let žádnej výběhsmajlík,tak v zimě fakt sbíráme bobky rukama v rukavicích.smajlíksmajlíkV létě né,to není potřeba,v létě to jde dobře lopatou bez hlíny,ale v zimě z bahna ty bobany fakt člověk jinak nedostane.smajlík
smajlíksmajlíkMy jdeme s Járou za chvíli dělat ze třech dávek vosí hnízda,tak uvidíme,jestli budou stačitsmajlík,spíš si myslím,že né,že mi toho půlku do Štědrýho dne šežerou,smajlíktak možná uděláme ještě nějáký 2 dávky ještě příští sobotu.Chtěli jsme jet dneska teda původně do Ředhoště,ale Olda jede dneska pro kapry na sádky,takže bychom do Ředhoště přijeli pozdě a to už se nám nechcesmajlík,tak jsme se daly na hnízda,no aspoň je budeme mít hotový a kuličky se uválej potom,ty už tak pracný nejsou.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíksmajlíkLucí,ta Malu je tak kráááásnásmajlík,a tááák šikovnáásmajlík,to je prostě pohádka,jak je klidná a nic jí nerozhodí,smajlíka ta její barva je prostě neskutečně krásná,smajlíkale ona asi vybělí dočista,viď.smajlíkAle to nevadí,běloučká bude taky úžasná,smajlíksmajlíkmohla by mít po sobě nějáký ty pigmentový skvrnky pstruží,to by byla fešanda.smajlíksmajlíksmajlík

15.12.2013 09:49
lucky

XXX.XXX.27.76

Jaruško, to fakt sbíráte rukama? No to bych se na to víš co... Já te´d supím z Malu. To víš, byla jsem zvyklá na Usinku, že byla čistotná, kadila na jedno místečko ve stáji a celou stáj měla čistou, pořád hobliny jako nové, seno jedla na svém místě, kadila na záchodek, který jsem jen kydala...mám dva velké kýble, lopatku a hrabičky a krásně to člo vždy jen sebrat ráno do kýble pár bobanů a to počůrané jsem vybírala tak jednou za týden....odhrábla vrch, vybrala do kolečka a přihrábla něco z místa kde spí a dosypla čisté hoblinky a pořád byla stáj čistá, voňavá...no paráda. Ve výběhu ani bobek, když nestáhala, hodila zadek na hnojiště :-D No jo..Usika..byla princezna. Stejně na ni pořád myslím a moc mi chybí...smajlík

No a Mamluka?... Ehm.... zatííím se venku neválí...to je zatím + smajlík
Ale ta stáj a výběhsmajlík. Dva dny byla stáj čistá a kadila venku..jsem si říkala..ok, je zvyklá kadit venku, aspoň bude stáj čistá, koupím ji třeba i ty úplně bezprašné hobliny Alspan, co jsem kupovala Use a bude spotřeba minimální...bude si tam chodit spinkat. No jo, máte to vidět te´d!
Hodíte ji seno a rozhrabe si ho po půl boxu (5x3, takže dost velký a na malého ajaba luxus) , ne jednou už jsem z něj vybírala bobany... ale jinak pak kadila podél zdi, jinde než Usa, ale ok...to by šlo..postupně to však hází všude, čůrá kde ji napadne a aby to nebylo vše, tak do rána to rozšmatle kde může.. Takže podestýlku mám jeden čurbes, ještě že nějaký bobek na kožichu nejde vidět..má fakt dobrou barvu na to nyní, ale ano Jaruško, vybělí. Ale z největší pravděpodobností bude pstružatit.

15.12.2013 09:58
lucky

XXX.XXX.27.76

No jo no... uvidíme co z ní bude... tak jako byl by zázrak mít znovu tak čistotnou princeznu jako byla Usa, ona byla vyjímečná ve všech směrech. Ale třeba se to časem Malu naučí a nějak si najde místečko, kde bude chodit..jinak mi ještě hází bobany po celém výběhu, kde ji zrovna upadnou smajlík

Tady naši miláčci... Darések už bude mít v dubnu 10 a Fabricius v únoru 8..ten čas tak letí. Ale oba jsou v dobré kondici a střelení a hraví..smajlík

15.12.2013 10:02
lucky

XXX.XXX.27.76

Jo, jinak Vánoce neřeším..máti má ruku v gypsu, práskla sebou, takže má hezkou sádrusmajlík. Doma bordel jako v tanku, tatík, ten nehne prdelí, ale aspoň sedí u PC pracuje a já musím do Vánoc namalovat dva velké obrazy, takže nestíhám a co...Ježíšek se narodil v chlívě, tak se u nás bude cítit jako doma smajlík

Nepeču, tlustá jsem dost, přes okna není vidět..asi před měsícem nám konečně po roce udělali asfaltku, jak nám tady kopali kanalizaci a rok nás nechali po tom jezdit..máme dvakrát už rozbité auto.

15.12.2013 12:46
janahol

XXX.XXX.60.182

Tý jo smajlík Lucí, koukám jak blázen smajlík jsi se nepochlubila, že si přivezeš koně zlatohříváka smajlíksmajlík Ta barva Malu je prostě parádní smajlík

Jinak, neboj, taky kvůli vánocům nijak nešílím, uklízím celý rok, tak nevidím důvod, proč bych měla zrovna před vánoci dělat generální úklid smajlík To my přijde logičtější gruntovat na jaře, ale nic se nemá přehánět smajlík

15.12.2013 17:54
vivuš

XXX.XXX.187.126

Luci, Malu je fakt krásná, taková neobvyklá. smajlík A já se teď tady láduju vanilkovýma rohlíčkama, protože nic jinýho péct ani nebudem.smajlík

15.12.2013 18:46
lucky

XXX.XXX.27.76

Mňam, ty bych si dala..miluji sladké, ale potřebuji shodit, takže asi budu na chlebu a vodě už, nebo já nevím.

Já makám jako barevná..snad to stihnu namalovat aby to paní měla na ty Vánoce..... musí to být hodně vymakané...
Malu je zvláštní, je taková myška tmavá a je fakt, že tu hřívu má takovou nazlátlou, zvláštní..má v ní snad všechny barvy. Narodila se jako hnědka (Usinka byla klasický ryzáček po narození)

Tady malá Mamluka 10 dní po narození.

17.12.2013 08:37
teritori

XXX.XXX.32.72

ahoj ,
tak boty jsou parádní smajlík zatím teda v nich chodím jen po baráku smajlík Ježíšek zakázal si je vzít už teďka smajlík ale můžu říct , že jsou parádně teplý , tak uvidím jak budou hřát venku smajlík ....

Jaruško , taky věčně chodím v gumákách , protože u nás jakmile roztaje sníh a nebo dýl prší tak je tam šílenej marast před boxama a člověk aby se utopil , když jde házet a nebo krmit smajlík musíme to vyřešit nějakou střechou smajlík a máš úplnou pravdu , to co vyrábijou teďka moc dlouho nevydrží smajlík vidím jak to u nás holky pořád střídaj !! Já mám teda starý jezdecký holínky a ty držijou zuby nehty , ale s tím lýtkem mám jaksi problém smajlík dole to mám volnější u kotníku a s vrchem zápasím jen abych to natáhla smajlík

Jinak v sobotu s holkama z vedlejší vesnice chystáme předvánoční vyjížďku na koních smajlík jen ten sníh nám trochu nevyšel smajlík tak budeme muset vymyslet úplně jinou cestu , aby se koníci co už nemaj podkovy nezbláznili a šlo se jim co nejlíp smajlík tak se pak pochlubím nějakýma fotečkama smajlík

a byla u nás od kamarádky známá , co zná Gardika jako hříbo , tak doufám že někde sežene a nebo vyhrabe fotky , když byl ještě úplně malej Zrzavec smajlík strašně bych totiž chtěla vidět jak vypadá to moje přenošený a křivonohý zlobidlo smajlíksmajlík

a Malu , je nádherná smajlík sem zvědavá jak ještě moc do krásy poroste smajlík

17.12.2013 10:39
lucky

XXX.XXX.27.76

No já jsem taky zvědavá co z ní vyroste. Zatím je to takové nohaté mimino, ale je moc šikovná, včera poprvé v životě měla na sobě deku..mám odpocku, tak jsem chtěla vyzkoušet a ani to s ní nehlo. Fakt úžasná. O víkendu bych chtěla vyzkoušet zajít do potoka pobrodit..taky nikdy neviděla :-D

Boty jsou super, že hřejí, já takové nikdy neměla, jezdívala jsem v zimě ve sněhovkách a jinak taky lítám v gumákách kde to jde, protože hlavně u koní je to kolem stáje a v průchodech na pastvinu marassmajlík. Nemám ráda bláátosmajlík

18.12.2013 21:57
didi

XXX.XXX.228.101

Jak vám letos mizí a chová se seno?

Naše dost zprašnělo (jak nebylo tak dlouho pod nulou+k tomu ta vlhka), tak teď dávám raději do jádra i vyvazovače mykotoxinů.

19.12.2013 21:21
remonek

XXX.XXX.183.140

Zdravím kochačky, tak sem hodím pár řádku během přestávky při psaní semestrálky smajlík.
Mořím se s tím celý den.
Luci kobyla je krásná a podle toho co píšeš bude mít i úžasný charakter. Jste zatím jen u procházkování nebo se na jaře už chystáš dělat nějako víc práce? Pesany máš na zimu pěkně chundelatý, náš stařeček by taky takový kožich ocenil, ale je to kokřík, už mu bude 14, tak se snažím mu tu zimu aspoň trochu ulehčit, poslední dobou začal hodně opadávat, už moc neslyší a očička taky teď poslední dobou léčíme.. smajlík
Jaru místo nikde slíbený nemám i když tady je toho v okolí vcelku dost, ale spíš je sen mít něco menšího svojeho, ale to je ještě daleko...
U nás začalo konečně mrznout, tak je snad aspoň na pár dní od bahna pokoj, i když co jsem koukala na předpověď, tak Vánoce zase na sněhu nebudou. Na 23. prosince máme naplánovanou vyjížďku v maskách, tak musím něco vymyslet smajlík
Náš letošní poslední trenink, letos jsme udělali kus práce smajlík

20.12.2013 15:41
madow

XXX.XXX.47.163

Ahojky moje zlaté ženy,

tak u nás mrzne a možná mě to štve více než kdyby byl sníh....všude to klouže jak blázen a zase jme s Rozí po 5 letech společni líbly matičku zem.
V kroku, ale šlupka to byla pěkná. mám narařený snad i uši...
Jinak jsme v pořádku

Ještě zítra přežít tři a půl hodiny v roběotě a pak až do 2.1. mě v práci nikdo neuvidí....jeeee to bude krásný

posílám jedno přáníčko (ale myslím, že skoro všechny ho máte na FB)

20.12.2013 17:24
remonek

XXX.XXX.183.140

Markét tady je taky ledovato jako blázen, teď ještě začalo lejt, ach jo kdyby zase jednou byl na Vánoce sníh smajlík
Jinak všem kochačkám přeju krásné Vánoce a hodně štěstí, zdraví a pohody v roce 2014

20.12.2013 21:32
werča

XXX.XXX.128.154

remonek napsal(a):
Markét tady je taky ledovato jako blázen, teď ještě začalo lejt, ach jo kdyby zase jednou byl na Vánoce sníh smajlík
Jinak všem kochačkám přeju krásné Vánoce a hodně štěstí, zdraví a pohody v roce 2014

Holky? kde si děláte ty Pfka?? prej je na to nějaká stránka, poradíte mi prosím mooooc :) Mamka po mě chce pejska na pfku :)

20.12.2013 21:44
madow

XXX.XXX.90.135

Veru, je toho hodně, záleží na programu, já používám Corel, někdo má photoshop....programů je opraqvdu spousty, některé programy jsou ke stažení zdarma...

20.12.2013 22:01
werča

XXX.XXX.128.154

corel mam taky i photoshop ( ale v tom už nějak neumim) :D tak na natu je prej něco, kam nahraješ fotku, dáš rámeček a hotovo

21.12.2013 07:22
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkWerčo,to bude asi tohle,mám to od Ivči,tak posílám dál.smajlíksmajlík

http://www.loonapix.com/cz

21.12.2013 07:29
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkLucí,fakt na mou duši to sbíráme rukama ty bobky,ono to ani jinak pořádně nejde,páč ten výběh už je hrbolatej a když se ti koně vykáknou do místa,kde je zrovna ďolík,tak to prostě neuklidíš tak,aby to bylo dobře,půlka by tam toho zůstala,smajlíka to já nechci,já mám ráda,když za mnou je čisto,tak to fakt sbíráme rukama v rukavicích.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJé,ta mamina má smůlu,jak má tu ruku v gypsu,no jo,to je hned,dneska je to tu umydlený úplně dohladka,tak jsem málem měla taky držkopád,smajlíkklouže to teda bezvadně,smajlíka ještě koně přicválali,když viděli,že jdu,smajlíkno to jsem si říkala,že si Šoník zase může vyrobit nějáký nový zranění,smajlíkz tý rozbitý spěnky už je venku,tak může začít něco jinýho.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíksmajlíkMalu byla koouzelná,jak je ta fotka,jak je maličká,smajlíksmajlíksice se mi mooc líběj bílý arabi,ale klidně takhle barevná mohla zůstat,ta by se mi taky moc líbila ta barvička.smajlíksmajlík

21.12.2013 07:41
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkTerí,my letos jedeme poprvně,co máme koně,tak se známejma si jedeme na koních pro Betlémské světýlko přímo o Štědrém dnu,smajlíksmajlíkno,jsem zvědavá,jak to dopadne,páč jestli bude zima,tak nevím,kdo to světýlko ponese,smajlíkasi vymyslím nějákej stojánek na Moruši,smajlíknebo fakt nevím,mám tušení,že mi umrzne ruka,než to dovezu dom.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkŠárí,Soban je nádhernej,teda,hrozně moc bych Tě chtěla vidět na nějákejch hobíčkách,pak Ti polu oznámení,až budou tady,třeba dorazíte.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkMarkét,teda,to muselo bejt hrozný,doufám,že jste sebou neplácly na silnici,smajlíktak hlavně že se to obešlo bez zranění,ale šok to byl asi dost hroznej,co?smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJá jsem teď toho moc nestíhala,smajlíkpotřebovala jsem doloupat vořechy,ale už je hotovosmajlík a bude volnějc,takže tu budu už víc.smajlíksmajlík

21.12.2013 08:14
madow

XXX.XXX.47.163

Jééé Jaru, ten program jsem od Ivči taky kdysi měla v oblíbených a vida je tu furt a úúúplně jsem na něj zapoměla, v něm se dělají PFka uplně samy smajlík

Spadly jsme asi 100 metrů od baráku, hodinová krokovka v pohodě a pak jsme u nás za barákem přecházely z pole na louku (mírně z kopce, ale fakt uplně mírně) a už jsme letěly...domů jsem málem lezla po čtyrech jak mě všechno bolelo...ve mě snad všechno zachrastilo smajlík Roza vstala tentokrát hned, oklepala se a pádila domů smajlík já jsem se asi hodinu sbírala a pak jsem teda taky došla
Lekla jsem se hodně, páč jsem zrovna povolovala podbrišák a najednou ležíme..byla to moje chyba, nedávala jsem pozor...možná kdybych měla Rozu furt pod kontrolou a neměla zahozený otěžem, tak bych jí stihla vytáhnout...nevím, to jsou prostě ty kdyby

21.12.2013 08:22
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkNic si nevyčítej,Markét,smajlíkhlavně,že se Tobě ani Rozince nic nestalo,smajlíksmajlíksmajlíkhele,naše rodina upadla úplně všichni a nikdo jsme nepovolovali podbřišník,ti koně jenom prostě šli a nejdnou jsme leželi,smajlíktakže tohle když se prostě má stát,tak se to stane,smajlíkdůležitý je,že se Vám nic nestalosmajlík,konečně máš trochu volnasmajlík a nebylo by dobrý to proležet v posteli.smajlíksmajlík

21.12.2013 17:46
vivuš

XXX.XXX.187.126

Holky, ty zimní pády na namrzlých cestách jsou fakt šílený. smajlík My budeme mít doma Norda (snad) až příští rok, tak za ním na Štedrej den zajedem jenom na chvilku, pomazlíme, dáme dobroty a pojedem domů. smajlík Já jsem letos péefko dělala v Picasu, šlo to dobře. smajlík

21.12.2013 18:35
didi

XXX.XXX.237.214

Vysávalo se auto a naši koňskou omladinu to docela zaujalo...

21.12.2013 18:38
didi

XXX.XXX.237.214

Dokonce se o to vysávání předcházeli...

21.12.2013 18:40
didi

XXX.XXX.237.214

Na koně se dělají přímo specializované vysavače - k odprašnění před výstavami a show...

21.12.2013 18:42
didi

XXX.XXX.237.214

Říkali jsme si, jak to ti koně asi zvládají - ten tah, hluk - očividně asi s přehledem ano smajlík.

22.12.2013 08:44
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkViki,Ty to máš hezký,Ty jsi stihla ten sníhsmajlík,já letos né,žádnej tu skoro nebyl,smajlíka bez toho sněhu se mi do toho něják nechce.leda použiju sněhy loňské.smajlíksmajlíksmajlík

22.12.2013 11:27
remonek

XXX.XXX.183.140

Jaru snad se příští rok už někam dokopeme, povedlo se nám za dobrou cenu koupit vlek, tak dopravu už máme vyřešenou smajlík. Docela jsem se bála, aby to Sobeš přes zimu všechno nezapomněl, ale přjde mi, že jak teď chodíme pod sedlo jen o víkendu, tak že mu zimní odpočinek docela sedí. Tak uvidíme jak na jaře smajlík.
Markét, ten pád si fakt nevyčítej, to jsou prostě blbí náhody, buď ráda, že se vám nic nestalo, ale bolet to asi muselo pekelně.
Veru já to PFko mám z loonapix.com, Jaruška sem na to už myslím odkaz dávala. Je tam hodně šablon a jen do toho nahraješ fotku. Jen škoda, že se tam nedá nějak měnit písmo, nebo možná dá, ale na to jsem nepřišla jak smajlík.
Vivuš, já se taky na koníky pojedu na štědrý den mrknout, všem rozdám jabka, mrkev, chleba, popřeju osazenstvu stáje hezký Vánoce a pofrčím dom. Těším se až zase budeme mít koníky doma.
Didi, tak to vysavačování nemá chybu smajlík

22.12.2013 13:27
didi

XXX.XXX.232.162

Krásné vánoce a vše nejlepší do nového roku i za nás:

22.12.2013 14:43
canis lupus

XXX.XXX.20.189

A taky ode mě. Přeji Vám zdravé a veselé koně, rodiny i přátele. Ať zažijete spoustu krásných chvil s koňmi i bez nich a z těch horších ať si odnesete poučení... Veselé svátky!

22.12.2013 15:47
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkVšem kocháčkům krásné prožití svátků vánočních ve zdraví,klidu a pohodě.smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

22.12.2013 21:19
janahol

XXX.XXX.60.182

Ahojky všem smajlík
tak já se taky přidávám s přání krásných vánoc, prožitých v klidu ve společnosti, těch které máte rády a v novém roce všechno nejlepší,hlavně zdraví veškerému osazenstvu vašich domečků, bytů, stájí chlévů i králíkáren smajlíksmajlíksmajlík

Já jsem dnes dostala nečekaný a trochu šokující dárek, přibyla nám druhá kobylka smajlíksmajlík Zatím jsem ji viděla jen na fotkách, ale máme podepsanou kupní smlouvu a po svátcích pro ni pojedeme smajlík Tony jí dneska vyzkoušel, tak budeme konečně moct jezdit spolu smajlík

22.12.2013 22:58
remonek

XXX.XXX.183.140

Jani no to je paráda smajlík, to jsi asi musela dobře koukat. Tak ať vám kobuška dělá jen radost smajlík

23.12.2013 09:02
teritori

XXX.XXX.32.72

Holky smajlík

tak já i Zrza přejeme taky všem krásné Vánoce a šťastný nový rok smajlíksmajlík

23.12.2013 16:10
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkJaní,to je náádherná kobylka,smajlíksmajlíkvěřím,že se Santanou budou super dvojka a jak Ty říkáš,konečně budete moct jezdit s Tondou ven spolu,smajlíkto teprve bude romantika.smajlíksmajlíksmajlíksmajlíkHele,a tahle je taková víc dvousedadlovásmajlík,na tý by s Tebou mohly jezdit i holky.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTerí,krásný přáníčko,smajlíksmajlíkkdepak jsi ho dělala?smajlíksmajlík

23.12.2013 16:38
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkŠárí,ten vlek je suuuper,bez toho se člověk nikam moc na závody nedostane,jenom na místní a těch moc nebejvá,my kdybysme ho neměli,tak by Jára byla na dvou závodech za rok.smajlík
smajlíksmajlíkAle jsou to i starosti,jednou jedinkrát jsme v něm vezli kobylu známých do Židovic,a oni jí tam nechali stát v tom přívěsu,a ona tam hrabala jak blázen,a podkovou tu stěnu načala,že z ní odrbala tu ochrannou vrstvu a pěkně nám začalo do vleku téct,za čas tam byla díra jako dlaň a to už se nedalo s tím jezdit,tak to Olda opravil sám,ušetřili jsme krásných 10 tisíc,smajlíksmajlíkprotože v servisu těch přívěsů nám řekli,že je to oprava za 15 tisíc,smajlíksmajlíktak Olda si akorát objednal tu stěnu a máme novou stěnu.smajlíksmajlíkJsem teda zvědavá,jak dlouho to vydrží,ale je to dobře vytuněný i zevnitř,smajlíktak by nás to už mohlo přežít.smajlíksmajlík

23.12.2013 20:03
bospor

XXX.XXX.192.10

ahoj lidičky, dlouho jsem tu nebylasmajlík naprosto nemám čassmajlík
ale udělala jsem si radost a koupila sedlo na barčusmajlík hnedle se přestala cukat u sedlání a já můžu začít jezditsmajlík do teď jsem moc nechtěla, protože jí tlačilosmajlíksmajlík
no sedlo deka a podřišník jsou dohromady dražší než byla kobyla, ale pěkně si svezu prdelsmajlík

23.12.2013 20:07
bospor

XXX.XXX.192.10

šári u těch rámečků jde měnit barva písma těma čtverečkama dole a myslím že tam někde je i velikost a druh písma ale teď si nejsem jistá kdesmajlík ještě jsem nic nevyráběla a nejsem si jistá, kdy se k tomu dostanusmajlík
http://www.bospor.estranky.cz/clanky/co-je-noveho/predvanocni-maraton.html

23.12.2013 20:11
bospor

XXX.XXX.192.10

prodala jsem traktor a dva vleky, takže jsem měla peníze na sedlosmajlík přišli mi další peníze z jiných zdrojů takže jsem se vyhrabala z mínusu na účtu a mám i něco navrch a hned je mi lípsmajlík

23.12.2013 20:14
bospor

XXX.XXX.192.10

takže vám všem přeju krásný, pohodový vánoce a do novýho roku hodně zdraví a štěstí a ať se vám dařísmajlík

23.12.2013 21:17
teritori

XXX.XXX.32.72

Jaruško , já to PFfko dělala na té stránce jak jsi tady dávala odkaz smajlíksmajlík s Picasou sem se nemohla nějak domluvit a nebo spíš je to tím že na takový úpravy nejsem zrovna talent a odborník smajlík

no nakonec sme žádnou předvánoční vyjížďku nedělaly !!!! .....smajlík Gardik byl na tom špatně smajlík tak sme ji přesunuly až někdy po novým roce ... až se pořádně zvetí smajlík

ale byla jsem včera kouknout u nás na náměstí a bylo si tam spoustu lidí pro betlémské světlo .. dokonce i mamina donesla domů smajlík tak ať se vám ten zítřek vydaří smajlík určitě něco vymyšlíš a kdyžtak rukavice to jistí smajlík

23.12.2013 22:39
janahol

XXX.XXX.60.182

Milé kochačky, jen mě tak napadlo, kdyby některá z vás měla doma nevyužité westernové sedlo na širokého koně s minimálně 16kou posedlím a chtěla se ho zbavit, dejte mi vědět. Ta nová kobyla bude taky potřebovat nějakou výbavu smajlík Zatím není nasvalená, půl roku pořádně nic nedělala, ale kulatá a spíše bez kohoutku bude i tak smajlík

Tak ještě jednou krásné vánoce, ať je na vás všechny Ježíšek hodnej a pěkně si to užijte smajlíksmajlík

23.12.2013 22:43
janahol

XXX.XXX.60.182

Náš Mourek mi dal dárek už dnes, ve svých 14 týdnech chytil svou první myš smajlík Je pravda, že si s ní víc hrál, ale i tak mám radost, aspoň mi myši nesežerou zásoby pro králíky a slepice smajlíksmajlík

24.12.2013 12:13
vivuš

XXX.XXX.187.126

Holky všechny máte krásný péefka a Mourek je moc roztomilej.smajlík A já vám všem přeju krásné Vánoce, bohatého Ježíška a hlavně zdravá a hodná koniska! smajlík

25.12.2013 11:05
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkŠárí,mám stejný jako Ty,ale když se mi jiný nelíbilo.smajlíksmajlík

25.12.2013 11:36
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkIvčo,suuuper,sedýlko vypadá báječněsmajlíksmajlík a hlavní je,že Barču netlačí a už budete drandit po lesích.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkMy byly s Járou včéra ny tý vyjížďce,sice světýlko nemáme,smajlíkbyla hrozná kosa,ale popřáli jsme několika známým,se kterými jsme se zase po nějáký době vidělismajlík a to nám ke štěstí úplně stačilo.smajlíksmajlík

25.12.2013 11:37
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkMuseli jsme se zahřát i chůzí.smajlíksmajlík

25.12.2013 11:41
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkTady byla muzika a občerstvení.smajlíksmajlík

25.12.2013 11:44
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkKlucí zahráli nějáký koledysmajlík a pak přidali nějáký countrysmajlík,ale nám už byla děsná kosa a jely jsme radši dom,Jarče vždycky nastydnou kolena a pak jí hrozně dlouho a dost bolej.smajlíksmajlíktakže jsme s nima už do další vesnice,kde byla taky zastávka,nejely a frčely jsme dom.smajlíksmajlík

25.12.2013 11:48
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkUž jsme skoro domasmajlík,bylo to hezký,jen kdyby nebyla ta zima.smajlík

25.12.2013 20:29
teritori

XXX.XXX.32.72

krásný fotky a věřím že i přes tu zimu jste si to všichni užili smajlík

26.12.2013 07:54
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkDíky,Terí,smajlíksmajlíkno jo,užily jsme si to,dokud nám nezačala bejt zima,jak se tam stálo,a koníci byli mokří,přece jenom to máme na místo srazu hodinu,ono to normálně je vesnice,ve který jsme za běžných okolností za 20 minut,jenže je v tom místě,kudy jezdíme zkratkou,šíílená oranice,že jsme do toho s těma koníkama nechtěly jít,smajlíktak jsme to musely objíždět,a to trvalo opravdu hodinu s tím,že jsme cválaly jenom asi 300 metrů k silnici,pak už se jen klusalo a více šlo krokem,kvůli koním,jsou chlupatý jak medvědi a pak,když se trochu jede,tak jsou hned mokří,a to my jsme nechtěly,aby takhle mokří pak někde dobu stáli.smajlíksmajlíkTak jsme jely radši dom,zase to trvalo tu hodinu,takže i my jsme byly zmrzlý jak sobolí totoc.smajlíksmajlíkTahleta zima je horší,než kdyby byl sníh a bylo tak -3,aby držel.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJinak jsme byly s Járou rády,že nás ti známí vytáhlismajlík,jinak my bychom samy od sebe ty prdízny nikam nevytáhly.smajlíksmajlíksmajlík

26.12.2013 13:22
remonek

XXX.XXX.26.66

Ivčo to sedlo je parádní smajlík, člověk si má občas udělat radost. Tak co kochačky dostaly jste od Ježicha nějaký koňověci? Já dostala novou podsedlovku pro Sobíka, tentokráte budeme červení a pak lonžovací obřišník, takový ten jak tam je na něm víc oček pro uchycení otěží, a je super že velikostně se dá nastavit jak na Sobíka, tak na Miu, tak bych chtěla zkusti práci na dlouhých otěžích, odpoledne se na to vrhnu, tak jsem na to zvědavá.
My jsme měli ve stáji vánoční vyjížďku v pondělí, nakonec jsem nejela, páč jsem si byla zakoupit konečně můj vlastní vůz smajlík, je mu sice už 10 let, semtam nějakou kosmetickou úpravu potřebovat bude, ale hlavní je že to jede a topí a to mi stačí smajlík.
Alešovi už konečně sundali sádru z ruky, tak snad si už na Miuchu taky sedne smajlík

26.12.2013 13:52
canis lupus

XXX.XXX.20.189

Zdar, dostala jsem krásnou uzdečku i s 2x lomeným stihlem pro Tali. K tomu krásné otěže se štětičkami na koncích.smajlík Tal dostane ještě novou ohlávku, protože ta stávající je podložená molitanem a nepřiléhá jí k hlavě, takže ji furt ztrácí. Ondra dostal bezpečnostní vestu.

26.12.2013 15:46
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkJůů,Šárí,co máš za vůz?smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkMy jsme si naježili jen 3 koňověci,a to beránek pod sedlo Monďáskovi,já jsem si koupila konečně druhý hřbílko takový to super na zabahněný koňstvo,páč jsme si to jedno s Jarčou furt půjčovaly,teda rvaly jsme se o jedno,smajlíktak takhle už máme každá svoje,smajlíka ještě k tomu takovou tu stěrku na koně,když jsou vysprchovaný,jinak jsme nekupovaly nic,všechno dá se říct máme a co se potřebuje pak nutně během roku,tak se to koupí.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJá dostala tohle,jsem za něj moc ráda.smajlíksmajlíksmajlík

26.12.2013 15:48
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkMarkét,už se těším na fotičku uzdečky na Tali,jistě bude nádherná.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTady je dneska skoro jako na jaře.smajlíksmajlík

26.12.2013 15:50
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkKdyž tak na toho Šoníka koukám,tak si myslím,že jsem si ty hřbílka měla koupit 2,do každý ruky jedno.smajlíksmajlík

26.12.2013 15:51
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkTrošku Tě,Oldo,popostrčím...smajlíksmajlík

26.12.2013 15:57
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkMonďásek se jde vyválet pěkně do blátíčka.smajlíksmajlík

26.12.2013 22:13
werča

XXX.XXX.21.1

Ahojsmajlík kochačky, u nás kobylky dostaly každá novou podsedlovku a Evitka ohlávku, na Vazbuši musim objednat, oni ty xfullky moc na krámech nemajísmajlík a koupila jsem jim mrkvičku a pamlsky.
Jsou furt jako prasátkasmajlík mam taky to kovové hřbílko, ale Vazba si to dá až jakoby dovniř do chlupů a takovou vrstvu, že to je snad hodina než vyjedeme ven smajlík
Radši bych teda sníh a umrzlo... nebo aby to bláto alespoň šlo pryčsmajlík Chystám se taky nějak sbírat bobínky ale nějak se mi do toho nechce, ale už je potřebasmajlík

26.12.2013 22:15
werča

XXX.XXX.21.1

Je úplně fuj, hlavně když jsme přijeli, tak sebou obě plácly na zem smajlík

26.12.2013 22:39
vivuš

XXX.XXX.187.126

Holky to máte teda pěkný blátivce.smajlík Já už se nemůžu dočkat zítřka, konečně teď po týdnu pojedu za Nordem, naštěstí jemu nevadí stát třeba dva týdny, pořád je to stejnej kliďas (musím zaklepatsmajlík ). Je mi ale jasný že tam místo krásnýho tmavě rezavýho hafloše najdu šedivou blátivou kouli.smajlík

27.12.2013 18:10
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkTo asi jo,Viki,jestli je to válivec,to víš,to je jejich kabátek,smajlíksmajlíktakovej přírodní,a my hold,když chceme jezdit,musíme pucovat,ale já mám to pucování moc ráda,sice jsem pak vždycky víc špinavější než Moruš,smajlíksmajlíkprotože jí vyčistím-na sebe to naházím,smajlíkale tohle mi fakt nevadí.smajlíksmajlík

27.12.2013 18:12
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkWerčo,Vazba je zralá do myčky,smajlíksmajlíkale naši jsou na tom úplně stejně,a furt si přidávají vrstvičkysmajlík,něco z nich teda opadá,ale víc toho na sebe nabalej a pak když zmoknou,hrůůza pohledět.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkHrozně se mi líbí ta její papula s fousiskama.smajlíksmajlíksmajlík

27.12.2013 18:24
janahol

XXX.XXX.60.182

Ahoj kochačky,
tak Saly už je doma smajlík Na břiše měla od bláta čáru ponoru smajlík, abych jí mohla vyzkoušet sedlo, tak jsem jí skoro hodinu čistila smajlík Bláto na břiše měla tak nalepený, že to nešlo ani tím kovovým hřbílkem smajlík, tak jsem jí to nejdřív rozlámala prstama a pak teprve vyčistila smajlík Byla to docela dřina, ale vážně pod tím blátem byl kůň smajlík
Tady na tý fotce je to břicho trochu vidět...

27.12.2013 18:28
janahol

XXX.XXX.60.182

Pak jí Tony trochu srovnal kopyta, ty nám ještě dají zabrat, má to parádně přerostlý, ale tvrdý, tak to časem postupně dáme dohromady smajlík
Sedlo jí celkem sedí, ale potřebujeme delší podbřišák smajlík je teďka jak koule, jak nic nedělala smajlík a jestli jsem si myslela, že je Sany chlupatá, tak teda Saly je proti ní úplnej medvěd smajlík
Tak jsem jí pak chviličku prubla v kruhovce a to byl teda úplnej gaučink smajlíksmajlík

27.12.2013 18:30
janahol

XXX.XXX.60.182

Úplně splachovací je smajlík v novém prostředí, bez sedla a bez uždění a chodila parádně smajlík

27.12.2013 18:31
janahol

XXX.XXX.60.182

Tak a ještě jednu ňuchňací a už končím smajlíksmajlíksmajlík

27.12.2013 18:32
janahol

XXX.XXX.60.182

Tak ještě aby to Santánce nebyla líto smajlíksmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík