Přeprava minihorse? Jak a čím?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.12.2013 16:47
litorella

XXX.XXX.63.164

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, jak je to s přepravou minihorse. Drobnější koník cca 90 cm v kohoutku. Časem plánuji výlety, ať už jsou výstavy, přepravy k jiným minihorse nebo horsecampy. Jde o to, že klasický přepravník je pro takovýho prcka prostě velký, kůň v něm "plave" a nemá podporu. Doneslo se mi cosi o přepravě v aviích, transitech ale i v Berlignu. Dovezli jsme ho v Boxeru a i ten byl zatraceně velkej pro něj.

Chtěla bych vědět, jaké jsou podmínky pro tu přepravu, speciální papír, speciální úprava auta a zda se na tu úpravu auta pro převoz zvířat dělá i nějaká zvláštní technická kontrola. Nerada bych pořídila něco, co mi bude k ničemu, nebo abych měla potíže se zákonem. Prosím o přímou zkušenost, nebo mě odkažte na nějaké srozumitelné, jasné a pravdivé dokumenty. Předem mnohokrát děkuji.

9.12.2013 17:57
sary26

XXX.XXX.31.115

TAK My JSME JEDNOU V TRANZITU PŘEPravili 4 poníky o výšce 100,moc vám to nepomůže,ale nesmí se to.Co já vím tak se zvířata smějí přpravovat pouze v kotcích (psi,kočky a atd. ) a koně pouze v přepravnících.Známý měl přepravníček na ponyho,ale technickou neprošel.

11.12.2013 17:41
datel

XXX.XXX.149.49

Znami ma vetsi vozik a v nem v podstate bednu a v ni ponika vozi. vypada to jako malej prepravnik ale tu bednu lze na STK sundat. Policajti to pry neresi. tak nevim. Osobne premyslim o stejnem reseni.

12.12.2013 21:34
kykyna

XXX.XXX.148.183

Známý přepravují poničku 120cm v kombíku. Myslím, že když je tam klec (nebo síť) jako u psa, nemůže nikdo nic říct. Každopádně vozí tak na závody, všem je to pro srandu, ale funguje to.

Přidejte reakci

Přidat smajlík