Kovář podkovář Plzeňský kraj

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.12.2013 21:21
blondy1

XXX.XXX.204.143

Hledám kováře pro chladnokreníky do lesa . Ozve se někdo, Prosím spěchá .P.s. Preferuji slušné chování

23.12.2013 21:48
masekfanda

XXX.XXX.74.7

A trváte na podkovách?

23.12.2013 22:02
blondy1

XXX.XXX.204.143

masekfanda napsal(a):
A trváte na podkovách?

chodila jsem do elsa skoníkem na boso , ale přesvědčila jsem se , že spokovami má větší jistotu , ale ráda si nechám poradit
bohužel jeden pán mi udělal z koně pomalu magora , díky kování

23.12.2013 22:05
blondy1

XXX.XXX.204.143

je to na dlouhé povídání , to radši až soukromně, Ten pán je jediný co kove tažné koně a přijede hned jak mu zavolám , ale co je to platný když .................

23.12.2013 22:18
masekfanda

XXX.XXX.74.7

Mrkněte na www.kopytar.cz
Umí i podkovy, ale dělá je nerad. Strouhal i tažné koně. Řekl bych, že u nás jeden z nejlepších. Jezdí pravidelně, nemusíme se ho dva měsíce doprošovat, velmi ochotnej a s koňmi to umí. Určitě doporučuji vyzkoušet, případnou změnu můžete udělat vždycky.

23.12.2013 22:23
masekfanda

XXX.XXX.74.7

A co se týče té slušnosti, tak budete překvapená. Pokud jste zvyklá na klasické podkováře, tak tento člověk je trochu jiná liga smajlík Zabývá se i ochranou zvířat a studuje práva..........všechno se dočtete na stránkách.

23.12.2013 22:46
blondy1

XXX.XXX.204.143

masekfanda napsal(a):
Mrkněte na www.kopytar.cz
Umí i podkovy, ale dělá je nerad. Strouhal i tažné koně. Řekl bych, že u nás jeden z nejlepších. Jezdí pravidelně, nemusíme se ho dva měsíce doprošovat, velmi ochotnej a s koňmi to umí. Určitě doporučuji vyzkoušet, případnou změnu můžete udělat vždycky.

Určitě na ztránky mknu , koníkovi se uděla nad kolenem zvenku boule , už s tím má problémy přes rok a i si myslím že by to mohlo mít souvislost s tím kováním. Rentgeny kázaly koleno v pořádku i šlachy ok

23.12.2013 23:33
masekfanda

XXX.XXX.74.7

Tak snad to bude dobrý. Uvidíte, co vám na to příp. řekne. Jo a nelekejte se, že je ze Strakonic, jezdí po celých čechách, cestu většinou s někým spojuje, takže není drahá. Tak ať to zdárně dopadne.

24.12.2013 12:06
blondy1

XXX.XXX.204.143

masekfanda napsal(a):
Tak snad to bude dobrý. Uvidíte, co vám na to příp. řekne. Jo a nelekejte se, že je ze Strakonic, jezdí po celých čechách, cestu většinou s někým spojuje, takže není drahá. Tak ať to zdárně dopadne.

to mně vyděsilo , že je to tak daleko, nemáte tušení jak dopředu si kováře musím objednat ?

24.12.2013 14:38
masekfanda

XXX.XXX.74.7

blondy1 napsal(a):
to mně vyděsilo , že je to tak daleko, nemáte tušení jak dopředu si kováře musím objednat ?

Když na to chvátáte, tak přijede v podstatě okamžitě a na příště vás s někým spojí, ale z cesty vůbec nemusíte mít strach, jezdí za levno. Zkuste mu napsat nebo zavolat a on vám poví. Kolik jste platila za kopyta kovářovi i z cestou?

1.1.2014 19:35
blondy1

XXX.XXX.204.143

masekfanda napsal(a):
Když na to chvátáte, tak přijede v podstatě okamžitě a na příště vás s někým spojí, ale z cesty vůbec nemusíte mít strach, jezdí za levno. Zkuste mu napsat nebo zavolat a on vám poví. Kolik jste platila za kopyta kovářovi i z cestou?

kobylu mi kovář jenom strouhal a valacha s kterým pracuji v lese kovem. Ceny má divný, někdy platím 2500,- ,někdy do dvou tisíc .asi podle toho jak ho ty koně naštvou.,podkovy máme na výměnu ,jenom navařuje a nebo štoly šroubuje .

1.1.2014 19:35
blondy1

XXX.XXX.204.143

masekfanda napsal(a):

kobylu mi kovář jenom strouhal a valacha s kterým pracuji v lese kovem. Ceny má divný, někdy platím 2500,- ,někdy do dvou tisíc .asi podle toho jak ho ty koně naštvou.,podkovy máme na výměnu ,jenom navařuje a nebo štoly šroubuje .

2.1.2014 15:02
masekfanda

XXX.XXX.74.7

blondy1 napsal(a):

to je zajímavé měřítko. Známý kdysi vyprávěl, že jim přijel kovář a kobyla nechtěla držet, tak řekl, že od teďka ho platěj od minuty smajlík A nezkoušela jste s valachem pracovat bez podkov? Samozřejmě netuším, jaké ty kopyta má, ale jestli dobrý, tak si myslím, že by vás to stálo minimálně méně peněz a lepší kopyta.

2.1.2014 18:21
blondy1

XXX.XXX.204.143

masekfanda napsal(a):
to je zajímavé měřítko. Známý kdysi vyprávěl, že jim přijel kovář a kobyla nechtěla držet, tak řekl, že od teďka ho platěj od minuty smajlík A nezkoušela jste s valachem pracovat bez podkov? Samozřejmě netuším, jaké ty kopyta má, ale jestli dobrý, tak si myslím, že by vás to stálo minimálně méně peněz a lepší kopyta.

bez podkov jsme to v lese zkoušeli,nemá takovou jistotu v tahu.kopyta má tvrdá ,nelámou se

2.1.2014 21:44
masekfanda

XXX.XXX.74.7

blondy1 napsal(a):
bez podkov jsme to v lese zkoušeli,nemá takovou jistotu v tahu.kopyta má tvrdá ,nelámou se

asi nedokážu dostatečně posoudit, co znamená, že nemá takovou jistotu v tahu, protože jsem s koňmi v lese nikdy nepracoval, ale mám zkušenost v parkůrech na trávě.....samozřejmě, že když jsem měl okováno na všechny čtyři a pořádný ozuby, tak jsem si mohl dovolit projet obrat mnohem ostřeji (tato úprava ale samozřejmě mnohem více přetěžuje končetiny, které na tento "doping" stavěné nejsou, takže v konečném důsledku tito koně bývají mnohem dříve odepsaní), bez podkov ty obraty nesmím tak krouhat, ale výsledek je stále dobrý. Ale vy s prací v lese samozřejmě na rozdíl ode mne zmáte zkušenosti.

2.1.2014 22:28
blondy1

XXX.XXX.204.143

masekfanda napsal(a):
asi nedokážu dostatečně posoudit, co znamená, že nemá takovou jistotu v tahu, protože jsem s koňmi v lese nikdy nepracoval, ale mám zkušenost v parkůrech na trávě.....samozřejmě, že když jsem měl okováno na všechny čtyři a pořádný ozuby, tak jsem si mohl dovolit projet obrat mnohem ostřeji (tato úprava ale samozřejmě mnohem více přetěžuje končetiny, které na tento "doping" stavěné nejsou, takže v konečném důsledku tito koně bývají mnohem dříve odepsaní), bez podkov ty obraty nesmím tak krouhat, ale výsledek je stále dobrý. Ale vy s prací v lese samozřejmě na rozdíl ode mne zmáte zkušenosti.

s tím s Vámi souhlasím,to je něco podobného ,má sice jistotu v záběru a tahu , ale zrovna to třeba .může být zase na ůkor jeho zdraví ,klouby ,šlachy atd, to souhlasímsmajlík

2.1.2014 23:04
masekfanda

XXX.XXX.74.7

blondy1 napsal(a):
s tím s Vámi souhlasím,to je něco podobného ,má sice jistotu v záběru a tahu , ale zrovna to třeba .může být zase na ůkor jeho zdraví ,klouby ,šlachy atd, to souhlasímsmajlík

je to vždy rozhodnutí, jestli chci z jedince dostat co nejvíc a když už nebude moct, tak pořídit jiného nebo z něj dostat, co nejvíc, ale tak, aby ho to nepoškozovalo a pošetřit si ho co nejdéle. U mě je to citovka, takže můj kůň je hlavně můj kamarád a chci ho tu mít alespoň do jeho třicetismajlík ale já se tím samozřejmě neživím, což vy asi jo, takže ty kritéria jsou jiná. Každopádně jsem si jist, že to děláte, uděláte, tak aby to bylo dobře pro vás pro oba.

2.1.2014 23:18
blondy1

XXX.XXX.204.143

masekfanda napsal(a):
je to vždy rozhodnutí, jestli chci z jedince dostat co nejvíc a když už nebude moct, tak pořídit jiného nebo z něj dostat, co nejvíc, ale tak, aby ho to nepoškozovalo a pošetřit si ho co nejdéle. U mě je to citovka, takže můj kůň je hlavně můj kamarád a chci ho tu mít alespoň do jeho třicetismajlík ale já se tím samozřejmě neživím, což vy asi jo, takže ty kritéria jsou jiná. Každopádně jsem si jist, že to děláte, uděláte, tak aby to bylo dobře pro vás pro oba.

kdepak , není to hlavní moje práce ,, je to jen na víkendy , přes týden někdy pod sedlo. je to hlavně kamarád a chci pro něj taky to nejlepší

17.2.2014 20:50
jakub2

XXX.XXX.8.42

Dobrý den... Nabízím podkovářskou péči o vašeho
koně. Kovu za tepla i za studena. Všechny plemena koní i koně různé velikosti. Klidný a příjemný přístup ke koním i k majiteli. Do mého oboru patří i strouhání koní a ortopedické kování... při náročnějších případech porada s veterinářem a vyhodnocení problému. Nejčastěji působím ve Středočeském kraji , ale není problém přijet i do jiných krajů...
Mail............senby@seznam.cz

18.7.2014 15:39
podkovarpraha

XXX.XXX.5.25

Dobrý den,sám přibližuji dřevo a koňe si také kovu...tuto službu také poskytuji ostatním a zvláště rád kolegům z lesa...na Plzeňsko jezdím ke kamarádovi...pokud budete mít zájem ozvěte se,prosím a já se u vás zastavím...přeju pěkný den a hodně vytahaných kubíkú.R.Sirotek.tel.: 773774073

Přidejte reakci

Přidat smajlík