Westernová plemena a jezdci kochači 252

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.12.2013 10:42
didi

XXX.XXX.235.191

Já jen, ať je to konečně správně česky smajlík...

28.12.2013 12:09
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkMy zase tu češtinu až tak nežerem,smajlíkEvička to tu tak založilasmajlík a nám se to tak líbísmajlík,protože to není o češtině,ale aby si tu lidi povídali o koních a všem,co je zajímá,jiní nejsou na češtinu až tak dobří a přesto si chtějí pokecat,smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkNevadí,já to příště opravím.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíksmajlíkJaní,kobylka vypadá fakt suprově,smajlíksmajlíkje fajn,že je takhle krásně hodná a můžeš jí perfektně věřit i bez sedla,smajlíktakový byl Monďásek,když jsme ho přivezli,nic neřešil,ničeho se nebál,nebyl z ničeho vykulenej,poslouchal Jarču od prvního kontaktusmajlík,hned druhý den ho vzala na normální vyjížďku a tam se právě projevilo,jakej je to kliďas,smajlíksmajlíkfakt nic ho nerozházelo,prostě je takhle vyrovnanej dodnes,a taky jako Vikinčin Nordík,můžeš na něj sednout třeba i po měsíci a neudělá jedinou prasárnu,nic,smajlíksmajlíktakový koně jsou fakt poklad.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkAle dneska by se mi na koně fakt nechtělo,je tu docela kosa.smajlíksmajlík

28.12.2013 16:10
janahol

XXX.XXX.60.182

Jaruško, díky, tohle bylo poprvé, kdy se mi úplně cizí kůň tak líbil a vypadal tak v pohodě, že jsem vůbec nezaváhala a rovnou na ní hupsla smajlík

Podbřišník potřebuju tak 100 - 110cm, tady u nás v jezdeckých potřebách udělají na míru délku jaká je potřeba, ale otevřeno už budou mít až po Novém roce, takže musíme vydržet smajlík

Ale Tony dneska nevydržel a tak jsme byli společně na vyjížďce, ale Tony jel bez sedla smajlík Saly byla v pohodě, jen je na ní znát, že nic nedělala, takže pěkně funěla a moc rychlá taky nebyla, ale to natrénujeme smajlík

Zato Santaně se nová kobyla zatím vůbec nelíbí smajlík Saly je ještě oddělená od stáda, ale jsou ve výbězích vedle sebe, aby se mohli alespoň očuchávat. Venku šla Saly za námi a kdykoliv se přiblížila, tak se Santana hrozně šklebila a párkrát se i zkusila po ní otočit, což jsem jí rychle zatrhla, když mě má na zádech, nemá si co vyřizovat vztahy s druhou kobylou smajlík

Jinak teda tady dneska taky byla pěkná zima, kdyby to bylo na mě, mohlo klidně to včerejší počasí vydržet až do dubna a přijít rovnou jaro smajlíksmajlík

28.12.2013 16:16
janahol

XXX.XXX.60.182

Dneska mám úplně obrovskou radost z toho, co jsem se za poslední rok v sedle naučila, protože si se mnou dnes Sany stoupla na zadní smajlík, ale já to úplně v pohodě zvládla smajlík
Sany se totiž lekla psa za plotem a navíc ten pes proti plotu zaútočil a Sany se postavila proti němu a už stála na zadních smajlík stalo se to tak rychle, že jsem se ani nestihla leknout, ale Tony když to viděl, tak mi říkal, že jsem šla úplně synchroně s koněm dopředu, takže to skoro vypadalo, jako že se Sany postavila na pobídku smajlík Bylo to poprvé, co se se mnou zvednul kůň na zadní a já doufám, že něco takového nebudeme provozovat pravidelně smajlík

28.12.2013 16:26
didi

XXX.XXX.230.211

Ty vztahy mezi holkama se srovnají...
Pochopí, že patří k sobě, jen to není vždy hned.

Jitřenka třeba Mufa přijala až po 3 měsících - a teď jsou jak párek zamilovaných puberťáků smajlík.

28.12.2013 16:48
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkJá jsem si to myslela,že budete muset dát dělat na zakázku,tady u nás sedlářka taky dělá cokoliv na zakázku,akorát je blbý,že člověk musí čekat,než se to vyrobí,smajlíkale když to jinak nejde,nezbývá než počkat.smajlík
smajlíkTeda,ten Tonda je fakt nedočkavej,smajlíkale je fakt,že kobča je hodná a jet se na ní dalo v pohodě,pomaloučku bude v kondici,než ten podbřišák budete mít.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkNeboj,holky si zvyknou,chce to jen čas a jezdit spolu ven,holky si zvyknou,že jsou spolu a pak bude problém je spíš oddělit,uvidíš.smajlíksmajlíkNěkdy si na sebe koně zvyknou hned,ale někdy,a to je většinou,se musí nějákou dobu počkat,než je jistota,že by si neměli ublížit,i když i tak se může stát cokoliv,ale já věřím tomu,že když jsou vedle sebe v ohradě a když spolu budou chodit každej den ven,tak za 14 dní budou z holek kámošky.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkA jsi dobrá s tím,jak jsi hezky seděla,smajlíkkdyž se Santana postavila na ty zadní,je vidět,že jsi ani nepanikařilasmajlík,většinou když se tohle lidem nečekaně stane,tak tahají za otěže a koník se s nima může i převrátit,smajlíka to,že nedovolíš Santě,aby si vyřizovala svoje účty,když na ní sedíš,je absolutně správnýsmajlík,to by opravdu dělat neměla a když ví,žes jí to nedovolila,bude to zkoušet čím dál míň.smajlíksmajlík

28.12.2013 17:01
vivuš

XXX.XXX.187.126

Jaruško přesně tak, Nord a co jsem četla tak i Monďásek jsou fakt zlatý koně. smajlík Jani, koby je krásná, moc se mi líbí.smajlík Nord měl teda se začleněním do stáda docela problém, asi dva měsíce chodil doštípanej (mazali jsme sádlem tak byly ranky hned pryč naštěstí, ale stejně smajlík) a s obrysama kopyt všude po těle. Teď už je naštěstí v pohodě, ale stejně mám takovej pocit že si tam s většinou koní moc nesedl, on je takovej otloukánek. smajlík No a my už se taky pomalu koukáme po kamarádovi k Nordíkovi, dneska jsme se byli podívat na jednom, ale nějak mě nechytl za srdce... No už se nemůžu dočkat až budeme mít na jaře ohradu hotovou.smajlík. Taky k nim zkusíme dát jednoho plňáska, co ho tady chová soused, ale samotnýho na malým bahnitým výběhu, tak uvidíme jestli se srovnají. smajlík Se mnou se kůň postavil asi po druhý co jsem na koni vůbec seděla, byla to kladrubačka 187 v kohoutku, ale já i trenérka jsme se divily že jsem se udržela bez tahání huby a moc mě chválila. smajlík Až o pár let později mi došlo, že už nikdy jindy mě ani nikoho jinýho za nic nepochválila.smajlík

29.12.2013 16:30
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkTy jo,Viki,to by z Tebe moc nezbylo,kdyby se kobyla převrátilasmajlík,brrr,radši ani nemyslet.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTady jsme Vám natočili s Járou a Šoníkem jedno PFko s mávátkem na konci.smajlíksmajlíksmajlík

http://www.youtube.com/watch?v=s5UdN6Qemu0

29.12.2013 16:31
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkViki,jaký typ koníka sháníte,taky Haflinga?smajlíksmajlík

29.12.2013 16:59
vivuš

XXX.XXX.187.126

To je super video. smajlíksmajlík Mě se teda ještě nepodařilo zachytit Norda jak leží. smajlík Noo, prvně jsme přemýšleli, že teda zase hafloše, ale mým snem byl vždycky strakatý koník. smajlík Takže se koukáme po paintech, valáška zase, tak kolem pěti let a výš. smajlík Zítra se jedeme podívat na jednoho valacha, paint x a1/1, tak uvidíme jakej bude, trochu mi tam dělá starosti ten plňas, ale podle majitelky je povahou typickej američan. smajlík

29.12.2013 17:19
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkDíky.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkKdybych sháněla koníka já,jela bych se určitě mrčknout na tohodle.smajlíksmajlík

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/30442238/Strakac.php

Ale Vy asi jedete na toho nad ním.smajlíkTen plňas by tam asi normálně nevadil,pokud bude pravidelně pracovat,ale asi už to nebude koník jako Nordík,že můžeš v klidu vyjet za týden,ale nevím,neznám ho,třeba bude hodnej i když se za ním tejden nedostaneš nebo nebudeš moct jezdit.smajlík

29.12.2013 17:31
vivuš

XXX.XXX.187.126

Na toho strakáče už jsme se byli kouknout.smajlík Ale nelíbil se mi povahou, šklebil se, nechtěl dát zadní nohy, strašně zbrkle naklusával a nacválával... Ale byl moc pěknej. A zítra teda asi pojedem na toho ze Žďáru, tak uvidíme. smajlík

29.12.2013 17:49
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkTak dej pak vědět.smajlíksmajlík
smajlíkTa známá,co sháněla nedávno koníka,si koupila takovýho polotěžkýho a už jí dost krutě sundalsmajlík,ona nepřišla na to,že je koník zvyklej jezdit jenom s jiným koněm,smajlíkkdyž jí ho předváděli,tak jel na vyjížďku s jiným koněm a to byl hodnej,jenže ona druhýho koně na ježdění nemá a ještě skoro 2 roky mít nebude,páč kobylka je mladá.A ještě jí tu kobylku málem přizabil.smajlíksmajlík

29.12.2013 17:55
vivuš

XXX.XXX.187.126

Jojo, určitě dám. smajlíksmajlík Tak to měla teda smůlu. smajlík A nechala si ho? Ono je fakt těžký dneska koupit staršího, ale přitom nějak nezkaženýho koně. smajlík

29.12.2013 18:01
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkNo myslím,že ho zatím má,ale nevím to určitě.smajlíkAle jako my jsme ho s Jarčou viděly a on potřebuje jenom u ní získat jistotu,aby se nepotřeboval hrozně rychle dostat domů z vyjížďky,dokud tohle nebudou mít spolu vyříkaný,budu se o ní docela bát,fakt že jo.smajlík

29.12.2013 18:28
teritori

XXX.XXX.32.72

Jaruško , pěkné video a hajací fotka taky príma smajlík taky jednu takovou mám smajlík

Viki , tak to je super že budete Nordíkovi kupovat kámoša smajlík Já když kolikrát vidím ty inzeráty na bazoši , tak bych kupovala jak vzteklá Zrzinovi další a další kámoše smajlík škoda že u nás už není místo smajlík .... a taky nevím jak by to Zrzi zvládal , kdybych ho vyměnila za mladší model smajlík on je strašná žárlivka smajlíksmajlíksmajlík

Včera u nás byla kamarádka a že nám nafotí koně smajlík no po chvilce sme zjistili , že naši koně se neuměj tvářit a dostat je do pohybu byl nadlidskej výkon smajlík ... tak sme se na to po chvilce vyprdli smajlík

Jinak venku je dobrý jaro že ??? smajlík ale na leden hlásí šílený mrazy smajlík nejradši bych tu zimu fakt přeskočila ... !

tady jedno foto ze včerejška smajlík

29.12.2013 18:31
canis lupus

XXX.XXX.20.189

Jaruško, té Tvé známé bych poradila, aby s koněm chodila na procházky a pracovala na ruce. Já měla stejný problém se svým prvním- ne že by mě sundaval, on prostě nešel od koní, a pokud už jsem ho od nich dostala, celý se zpotil i v kroku a často zdrhal zpátky cvalem. Trvalo to krutě dlouho, ale procházky postupně přešly na vyjížďky. I když se mi lidi ze stáje smáli, že ho vodím jak pejska.

Jinak, četli jste už o novém občanském zákoníku a odpovědnosti za koně? Jsem z toho docela na větvi. Majitel totiž má odpovědnost nebo aspoň spolu odpovědnost za cokoli, co se stane při manipulaci s koněm, kterou měl dohodnutou. I kdyby v tu chvíli byl v Austrálii. Zvažuju, že si kobyly i sebe nechám pojistit na odpovědnost za škodu. Protože je možné, že Toosie pokope nějakého poníka (nemá je ráda), i když upozorním ustajovatele, nebo kopne nějaké děcko, co se jí najednou objeví za zadkem, a jak já pak dokážu, že za to nemůžu...
I kdybych ji chtěla někomu půjčit na ježdění, tak nestačí podpis, že jede na vlastní nebezpečí... No děs.smajlík

29.12.2013 19:13
janahol

XXX.XXX.60.182

Ahojky,
tak hlásím, že jsme dnes Saly úspěšně pustili do stáda a všechno proběhlo celkem v pohodě smajlík Bylo trochu běhání, docela hodně šklebení a sem tam nějaké kopání, ale všechno to bylo povětšinou na dálku, měli hodně místa, pustili jsme je společně místo do zimního výběhu na velkou pastvinu, takže měli spoustu místa smajlíksmajlík První si Saly očuchali valaši a ti jí vzali za svou rychle a pak se jen trochu dohadovali, kdo že to s ní bude chodit smajlík Kobyly se držely trochu dál a když se Saly moc přiblížila, tak jí odehnaly, ale žádné velké napadání se nedělo smajlík

29.12.2013 19:17
janahol

XXX.XXX.60.182

Z celého stáda byla nejprotivnější Santana, ta si s ní asi potřebovala ještě vyříkat účty ze včerejší vyjížďky, když jsem jí v lese na ní nepustila smajlík Ale Saly věděla jak se má mezi koňmi chovat, takže zatím ustupuje a spory nevyvolává smajlík Ale zase se nenechává úplně vystrčit, popoběhne a pak se zase jde podívat, jestli by to přece jen nešlo smajlík

29.12.2013 19:19
janahol

XXX.XXX.60.182

Ale teda kreace byli k vidění různé, měli radost, že jsou na velkém, tak tam lítali a prděli smajlík Sany se docela předvedla smajlík

29.12.2013 19:24
janahol

XXX.XXX.60.182

Jaruško, PFko je moc pěkné smajlík

Taky mám dneska jednu válecí fotku smajlík Sany se proběhla a pak sebou rovnou práskla smajlík jako brouček na zádíčkách smajlík

Didi, k tomu pojištění, já mám zvířata (psi i koně) pojištěné u pojistky co mám na domácnost, je to asi za 500,- ročně. Zahrnuje to veškerou škodu způsobenou zvířetem smajlík Jen to teď po novém roce musím rozšířit už na dva koně smajlík

29.12.2013 19:26
janahol

XXX.XXX.60.182

Jejda, omlouvám se smajlík, to pojištění byla reakce na canis ne na didi, já si ty jména prostě nezapamatuju smajlíksmajlík

30.12.2013 10:31
teritori

XXX.XXX.32.72

Viki , jinak ten strakáč je moc krásnej , ještě kdyby tak měl modrý očičko smajlík pak podej hlášení jak to všechno dopadlo smajlík

já se momentálně zamilovala do tady té Rezavoučké princezničky smajlík ta s dekou ... má nádhernej kukuč smajlík http://zvirata.bazos.cz/inzerat/30667823/appaloosa-s-PP.php

30.12.2013 10:49
vivuš

XXX.XXX.226.62

Jaruško tak snad si koník brzo zvykne. smajlík Teri, fotka Zrziho teda nemá chybu, má tam úplně modelkovskej výraz. smajlík U nás je teda taky nadlidskej výkon udělat nějakou pěknou fotku.smajlík Já už nechci aby mrzloo, už chci jaro a ještě líp léto! smajlík No já bych jich taky nejradši koupila tak pět, vždycky když projíždím inzerci tak si říkám že ještě vraníka bych chtěla, a tenhle bělouš je taky krásnej a tak no. smajlík Taky se mi moc líbí, tak uvidím jak na tom bude povahou. Mě se teda modrý oči moc nelíbí, trošku mi to připomíná leklou rybu.smajlík Ale některým koníkům to sluší, to zas jo.smajlík Teda tak ta je ale krásná! Myslím že jsem už nad ní taky slintala.smajlík A na čistou appu se mi to zdá i jako dobrá cena. Ta by se ti k Zrzkovi hodila.smajlíksmajlík

30.12.2013 11:08
teritori

XXX.XXX.32.72

No konečně se jednou normálně tvářil smajlík u nás je dneska úplně nádherný počasí , sluníčko svítí jako praštěný , tak beru foťák a jedu za koníkama smajlík doufám že dneska zapózujou a nebo se budou alespoň vyhřívat smajlík no já sem z té kobylky úplně hotová smajlík ale tohle by mi Zrza nikdy neodpustil , jak už sem psala je to strašnej žárliveček smajlík jojo , kolikrát se mi líbí i koně ,kteří nejsou vůbec typově můj styl ( viz. Gardy , taková housenečka , ale hold je to láska smajlík ) smajlík a s tím okem máš pravdu , né každýmu sluší , ale na tomhle si ho dokážu představit smajlíksmajlík

30.12.2013 12:06
vivuš

XXX.XXX.226.62

Holky, tak takový rodeo jsem dlouho nezažila! smajlík Když jsem ho naklusala tak asi po deseti metrech nacválal a hned začal kozlovat jak blázen, vydržela jsem se chvilku držet ale pak říkám tak to teda nee, a vystoupila jsem. Naštěstí jsem měla vestu i helmu, ale stejně jsem chytla kopanec do stehna. Jak jsem slítla tak se rozjančil úplně a začal dělat takový kousky v té ohradě že jsme mysleli že už ho snad nechytnem, tak jsme čekali až se uhoní a pak se teda nechal milostivě s vykopáváním a kousáním odsedlat. A to o něm říkali jak je dobře přiježděnej a komunikativní, pak z nich teda vylezlo že tohle dělá normálně.smajlík

30.12.2013 12:15
vivuš

XXX.XXX.226.62

Ale byl to teda nádhernej kůň.smajlík

30.12.2013 16:49
teritori

XXX.XXX.32.72

smajlík Viki , no to si snad děláš srandu smajlík tak to je něco v inzerátu koníka vychválijou až do nebe a ve finále je to taková potvora smajlík achjóó smajlík no nádhernej byl ,stačila mi jen fotka ... ale takový čertisko smajlík

Ale tak hlavně že se ti nic nestalo a jsi v pořádku smajlík jen si měla trošku leteckej den smajlík

to já si dneska užila parádní sluníčkovej den a Garďa byl taky doufám spokojenej smajlík akorát všeci strašně těžce dýchali ... jsou z toho počasí taky pěkně v háji ... smajlík chvilku zima a pak takový tepla a oni chudáci takový světřiska na sobě smajlík

a pak pokračoval ve vyhřívání na sluníčku smajlík to on nejradši NIC NEDĚLÁNÍ A SLUNÍČKO a ještě aby mu někdo držel kýbl ze žrádlem smajlík

30.12.2013 16:51
teritori

XXX.XXX.32.72

a náš nejmladší jezdec smajlík Damien smajlík šikula jeden malej smajlík

30.12.2013 18:24
janahol

XXX.XXX.60.182

Viky, tak to jsi měla kliku, že jsi v jednom kuse smajlíksmajlík Už jsme takhle byli na pár inzerátech a nechápu, že jsou ty lidi tak nezodpovědný, že rovnou neřeknou jak se věci mají smajlík Jak by se asi tvářili, kdyby se ti něco stalo, myslím, že ti určitě nedali podepsat, že na toho koně sedáš na vlastní nebezpečí smajlík Prostě chtějí prodat za každou cenu...smajlík

Tady jedna dnešní momentka, jak se taky dá jezdit na koni smajlík

30.12.2013 18:40
teritori

XXX.XXX.32.72

no je fakt že v tomhle jsou někteří majitelé koní strašně nezodpovědní smajlík koně vychválí pomalu až do nebes a ve finále skutek utek !!! .... a po jízdě to z nich leze jak z chlupaté deky , že vlastně toto chování je úplně normální smajlík

Jéééé , už se těším až za mnou bude takhle rajtovat Damiš smajlík zatím to zvládá jen ve předu smajlík nebo sám a každýho upozorňuje že jede a že se pevně drží i nožičkama smajlík

30.12.2013 18:46
vivuš

XXX.XXX.187.126

No mě se pd začátku zdál trochu neklidnej, tak se ještě ptáme, jestli je teda fakt povahově takovej jak psali, no a samozřejmě že je, je to kliďas, celej amík, po plňasovi ani stopa.smajlík No jsem trochu potlučená, přece jen to byly pořádný kozly a mám obtisk kopyta na stehně, ale co mě na tom štve nejvíc je to, že oni by na takovýho koně klidně posadili i člověka nebo děcko začátačníka, a to by pak mohlo dopadnout mnohem hůř, že.smajlík Takže jsme s díky, ale ne odjeli a chlap se ještě tvářil hrozně nechápavě proč ho jako nechceme a pak hned nabízel že s ním néco udělá a za měsíc si můžeme přijet pro něj. smajlík Teda prcky máte šikovný holky na fotkách, já mám taky fotku jak jsou mi dva a jedu na nějakým huculáčkovi. smajlík Teri, a ten Damien je někdo z rodiny od tebe? To je totiž fakt krásný jméno. smajlík Jani taky jsme takhle měla malou sestřenku, ale kůň se ještě ani nerozešel a ta už brečela že chce dolů. smajlík

30.12.2013 18:46
jaruska

XXX.XXX.213.29

teritori napsal(a):
Jaruško , pěkné video a hajací fotka taky príma smajlík taky jednu takovou mám smajlík

Viki , tak to je super že budete Nordíkovi kupovat kámoša smajlík Já když kolikrát vidím ty inzeráty na bazoši , tak bych kupovala jak vzteklá Zrzinovi další a další kámoše smajlík škoda že u nás už není místo smajlík .... a taky nevím jak by to Zrzi zvládal , kdybych ho vyměnila za mladší model smajlík on je strašná žárlivka smajlíksmajlíksmajlík

Včera u nás byla kamarádka a že nám nafotí koně smajlík no po chvilce sme zjistili , že naši koně se neuměj tvářit a dostat je do pohybu byl nadlidskej výkon smajlík ... tak sme se na to po chvilce vyprdli smajlík

Jinak venku je dobrý jaro že ??? smajlík ale na leden hlásí šílený mrazy smajlík nejradši bych tu zimu fakt přeskočila ... !

tady jedno foto ze včerejška smajlík

smajlíksmajlíkTerí,tady je Zrzínek krááásnej,fakt jak modelka,smajlíksmajlíkto je náádherná fotka.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTo naše hemelky docela lítaj,smajlíkkdyž je to čapne,ale dokážou i chrápat a je jim fuk,že tam člověk chodí okolo nich a sbírá bobky.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkViki,no potěš koště,teda,smajlíksmajlíkfuj tajbl,smajlíkještě že se Ti nic nestalo,smajlíksmajlíksmajlíki když já nevím,jak by se třeba zachovala Moruš,kdybych na ní posadila úplně cizího člověka a poslala ho s ní do terénu,ona by Moruš třeba se nesnažila ho shodit,(asi)smajlík,ale dělala by si,co by chtěla,tzn.pást se,jít dom a takový vychytávky by zloušela na cizího,a tenhle hold asi nebyl dlouho venku,tak se předvedl.Hele,buď ráda,že se to stalo,když jsi si ho zkoušela,představ si,že mohl bejt zrovna hodnej,vypohybovanej,a pak bysis ho přivezla domů a začalo by rodeo.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkMarkét,já mám už docela dlouho naše 3 koně pojištěný,právě z toho důvodu,že na nich občas někdo cizí jezdil,tak kdyby náhodou se stalo,že by člověk spadnul a koník běžel dom a cestou udělal nějákou škodu,tak jsem si to radši zaplatila,je to tisícovka na rok u Český a za ten klidnej spánek mi to fakt stojí.smajlíksmajlík

30.12.2013 18:52
jaruska

XXX.XXX.213.29

janahol napsal(a):
Viky, tak to jsi měla kliku, že jsi v jednom kuse smajlíksmajlík Už jsme takhle byli na pár inzerátech a nechápu, že jsou ty lidi tak nezodpovědný, že rovnou neřeknou jak se věci mají smajlík Jak by se asi tvářili, kdyby se ti něco stalo, myslím, že ti určitě nedali podepsat, že na toho koně sedáš na vlastní nebezpečí smajlík Prostě chtějí prodat za každou cenu...smajlík

Tady jedna dnešní momentka, jak se taky dá jezdit na koni smajlík

smajlíksmajlíkNám se tohle,naštěstí,nikdy nestalo,ťuk ťuk ťuk,aby s Jarčou nebo se mnou nějákej koník takhle vyhazoval,smajlíksmajlíkale ono je to třeba teď hodně o čase,lidi přijdou z práce,už je tma a nemají kam jet,každej neumí nebo nechce jezdit s čelovkou na čele,nebo ani ten koník k tomu není,aby jezdit někde potmě sám,tak se mohlo stát,že mohl bejt hodně nabušenej,a třeba při pravidelným ježdění může bejt hodnej,ale někdy se opravdu stane,že i sebevíc zapálenej jezdec se ke koni prostě třeba týden nedostane a pak můžou nastat divoký situace.smajlíksmajlík
smajlíkNo,dvousedadlová kobylka,vždyť jsem to říkala,za tu by se vešlo ještě jedno dítko.smajlíksmajlíkAle i když je hodná,tak na tom asfalu,když vidím,že to dítečko nemá helmičku,smajlíkkdyž si vzpomenu,jak tenkrát Kačenka s Jaruškou uklouzly na tom asfaltu a najednou sebou práskly,brrr....smajlíksmajlíksmajlík

30.12.2013 18:52
vivuš

XXX.XXX.187.126

Jaruško, jasně že jsem nečekala že bude pode mnou šlapat jak hodinky, ale jenom jsem ho lehce naklusala a on hned do cvalu a jeden kozel za druhým. Ještě jsem se ho snažila uklidnit a zbrzdit, ale po chvilce to fakt nešlo. smajlík Naštěstí jsem teda byli v ohradě, protože jsme pak museli čekat ještě asi půl hodiny než se uhoní a nechá se chytit a odsedlat. A přitom odsedlávání tomu chlapovi musel pomoct táta, protože ten chlap nevěděl jak rozepnout westernový sedlo, a koníček vesele kopal a chňapal. smajlík

30.12.2013 18:59
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkNo,to mě dost zarazilo,jak jsi psala,že kopal a kousal,smajlíksmajlíkto přiježdění tak něják člověk chápe,že koník neumí tohle a támhleto,není problém ho to doučit,ale ten charakter teda fakt nic moc,smajlíksmajlíksice se to dá taky částěčně korigovat potom,ale bude asi problém ho prodat,leda si ho koupí nějákej kamikadze.smajlík
smajlíksmajlíkAle nespěchej,koní je fakt dost,akorát je potřeba nespěchat a hledat,určitě najdeš favorita své stáje,moc držím palečky,ať je toto zkoušení nejhorší už za tebou a ti ostatní koníci ať už jsou hodnější.smajlíksmajlíksmajlík

30.12.2013 19:01
teritori

XXX.XXX.32.72

Viki , Damien je syn od mojí kamarádky smajlík máme společně ustájený koníky ... Damišek je v tomhle úžasný děcko smajlík vydží na koni sedět celou dobu na vyjížďce , možná i máme problémy ho potom sundat dolů smajlík hlavně dneska z jeho milovanýho Gága smajlík takhle říká Gardymu smajlík

Jaruško , fakt tady vypadá jak model smajlík pořád se na tu fotku musím koukat smajlík no oni taky lítaj jako splašení ale jak po nich člověk chce pohyb tak se jim najednou nechce smajlík to sme u nás měli dokonce ustájenou kobylu co když viděla foťák tak brala nohy na ramena a rychle pryč smajlík hlavně mě nefoťte smajlík

30.12.2013 19:09
vivuš

XXX.XXX.187.126

Přesně tak, a navíc za něj chtějí 55 tis. smajlík Určitě nebudu spěchat, hlavně fakt pečlivě vybírat, přece jenom je to kámoš na (snad) hodně dlouhou dobu, tak proč se pak trápit s nějakou unáhlenou koupí. Děkuju Jaruško, doufám v to taky. smajlík Jo a kdyby jste někdo věděl o nějakým strakáčkovi, dejte vědět. smajlík To je fakt hrozně pěkný jméno. smajlík a Teri, tu Gardyho fotku bych klidně poslala do nějakýho časopisu nebo tak, protože tam je fakt jak model. smajlík

30.12.2013 20:46
canis lupus

XXX.XXX.20.189

Teda Viki, Tvé zážitky mi připomněly moje vlastní. Nešlo o pád, ale první kůň, co jsme se jeli na něj podívat, byla asi čtyřletá kobyla ČT. Majitel tvrdil, že jí koupili dceři a že na ní jezdila po poli za domem, ale teď kvůli ůrazu nemůže. Pak jí vyvedl ven a ona kolem něj kroužila, i když ji držel za ohlávku. A když jsem se ptala, jak se chová při ošetřování, kopala ho přední nohou do kolena!!smajlík Ale nezoufej, když jsem o dost let později kupovala Toos, byla na tom podobně a k tomu neobsedlá, skoro 5 let.. A jaký je to dnes hodný koník, i když má v sobě taky půl plňase.
Tali má novou ohlávku, protože je furt ztrácí, tak aby se aspoň dobře našla.smajlík

30.12.2013 21:31
didi

XXX.XXX.236.28

My máme pojištěnou akorát Jiskru a taky u České - na škodu způsobenou třetím osobám (do výše plnění 2,5 milionu Kč). Zjistili jsme ale, že vhodnější kombinace (pro případ nehody) je mít k tomu úrazové pojištění pro jezdce, protože majitel/ jezdec se jako třetí osoba nepočítá.

Z dobrého úrazového pojištění doplatí člověku nemocenskou do výše platu a vyplatí bolestné.

Pro koně nesportovní se nevyplatí platit pojištění koně - je totiž malá pravděpodobnost, že se jeho placení člověku vyplatí - léčebné výlohy po úrazu při nehodě jsou totiž zpravidla buď nižší (když je to prkotina), než placení tohoto pojištění ročně, nebo (bohužel) je zranění tak vážné, že k léčbě nedojde...

30.12.2013 21:36
vivuš

XXX.XXX.187.126

No nějak tak to vypadalo když vyvedli toho strakáče. Snad teda narazím na nějakýho aspoň trochu vyrovnanějšího koníka. smajlík Teda, tak ta ohlávka se bude hledat sama, super barva. smajlíksmajlík

31.12.2013 16:01
misamarincova

XXX.XXX.115.147

Ahojte, na chvíli jsem se dostala k internetu, tak toho hned využívám a napíšu vám sem :-D
Readýska mám doma. Je to krásný kůň, dělá mi radost. Málem jsem ho tedy domů nedovezla, protože nám "malinké" hříbátko zkomplikovalo dopravu. Uklidňovací sedalin, který se mnohokrát u jiných hříbat osvědčil, na mého ani trochu nezabral a dal nám to znát již při nakládání. Po cestě se mi málem zabil a uškrtil, museli jsme ho odřezávat z ohlávky a vazáků... Vzhledem k tomu, že jsem ho vezla přes celou čr, tak to byla velmi dlouhá cesta. Ale hlavně, že jsem ho ve zdraví dovezla a nyní se již radujeme ze společných chvílí. Nakonec jsem ho ustájila mezi dalšími hřebečky, aby se mohl vyblbnout a to mu vyhovuje smajlík
Přeji ten nejlepší nový rok a ať se s koňmi daří smajlík

31.12.2013 17:42
vivuš

XXX.XXX.187.126

Chtěla jsem se zeptat, jestli tady máte někdo doma nebo znáte nějakou appu- jak je na tom povahově. Je mi jasný, že je to kus od kusu, ale i tak.smajlík A holky, co říkáte na plaváky? Líbí se vám? smajlíksmajlík A přeju hodně štěstí a zdraví do nového roku.smajlík

31.12.2013 18:24
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

Ahojky,
zdravím nové kochačky :) Teda Míšo to to uteklo a malej už je doma - gratuluji a hodně trpělivosti smajlík
U nás Vše při starém jen mi konečně Ježíšek naježil zdroj k ohradníku. Lancie věčně zdrhala páč ten starý odešel do věčných lovišť. smajlík Tak jsem mega ráda a koně zase celej den venku. smajlík

1.1.2014 00:21
canis lupus

XXX.XXX.20.189

vivuš napsal(a):
Chtěla jsem se zeptat, jestli tady máte někdo doma nebo znáte nějakou appu- jak je na tom povahově. Je mi jasný, že je to kus od kusu, ale i tak.smajlík A holky, co říkáte na plaváky? Líbí se vám? smajlíksmajlík A přeju hodně štěstí a zdraví do nového roku.smajlík

Já mám dvě.smajlík tedy zatím ne doma. A podle těch svých i těch, co jsem poznala, můžu říct, že se jedinci moc povahově neliší. Jsou inteligentní, k jezdci vstřícní, pokud je on vstřícný k nim, tzn. dá jim na nové věci dost času. Nespravedlivé zacházení okamžitě vrací. Takže mnohem líp se s nimi pracuje po dobrém (po zlém to prakticky nejde). Zároveň jsou ve srovnání s jinými plemenný málo lekavé i jako nezkušená hříbata nebo remonty.
Krátce: Já už bych jiné nechtělasmajlík
Přeji v tomhle roce stálé zdraví a hodně splněných přání!

1.1.2014 10:48
werča

XXX.XXX.21.1

Ahoj holky :) Jak Vám přežili koníci silvestra? Vazba se chudák strašně bála, nejhorší, že tady jsou dosti neohleduplní sousedé, stříleli jim to pomalu nad hlavama, měla jsem chuť jim......rozbít papuli.

1.1.2014 13:18
didi

XXX.XXX.231.234

Naši se drželi co nejblíže vchodu (máme to od dveří k brance ohrady asi 5 metrů) a klidně pokupě stáli - střídali se v "hlídání" zbytku stáda - případně se přesouvali k balíku sena.

1.1.2014 13:51
teritori

XXX.XXX.32.72

tak naši koníci úplně v klidu smajlík akorát Gardy byl dneska nevrlej , moc se nevyspal smajlík

1.1.2014 15:36
jaruska

XXX.XXX.213.29

vivuš napsal(a):
Přesně tak, a navíc za něj chtějí 55 tis. smajlík Určitě nebudu spěchat, hlavně fakt pečlivě vybírat, přece jenom je to kámoš na (snad) hodně dlouhou dobu, tak proč se pak trápit s nějakou unáhlenou koupí. Děkuju Jaruško, doufám v to taky. smajlík Jo a kdyby jste někdo věděl o nějakým strakáčkovi, dejte vědět. smajlík To je fakt hrozně pěkný jméno. smajlík a Teri, tu Gardyho fotku bych klidně poslala do nějakýho časopisu nebo tak, protože tam je fakt jak model. smajlík

smajlíkViki,momentálně o žádným strakáčkovi nevím,smajlíkale kdyby se nějáký objevil,okamžitě bych Ti dala vědět.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíksmajlíkMarkét,ta ohlávka je úúžasná,a jak píše Viki,ta se bude hledat sama,fakt že jo,ta bude už z dálky volat:Tady jséééém,na zemííííí....smajlíksmajlíkJá přesně tuhle chtěla koupit Šoníkovi,ta by mu mooc slušela,smajlíksmajlíkale on už má 2 pěkný a my jim ohlávky do výběhu nedáváme,takže je mají jen na svátek a to ty dvě opravdu bohatě stačej.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkMy byly dneska s Járou na Novoroční vyjížďce,bylo to ráno naprosto úžasný a kupodivu nebyla taková zima,jako minule.smajlíksmajlíkNo,možná to bude tím,že jsem měla dvoje theplaky a TROJE fusekle.smajlíksmajlík

1.1.2014 15:39
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkAhoj Helčo,teda,kobylka je úúžasná,smajlíksmajlíkmy taky koupili novej ohradník,jmenuje se Raptor,objednával ho Olda,já bych si ho teda nekoupila,páč nemá tlačítko na vypnutí,smajlíkmusí se vytahovat ze zásuvky a to mě někdy dost štve,většinou obě svoje ruce potřebuju na něco a né něco držet v jedný ruce a druhou vytahovat pracně ohradník ze zásuvky.smajlíksmajlíkAle tluče dobře.smajlíksmajlík

1.1.2014 15:44
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíksmajlíkMíšo,suuuper,že je Redýs už doma,a vypadá fakt jako kliďas,smajlíkaž na tu přepravu,teda,smajlíkto já bych za tu dobu zešedivěla,smajlíksmajlíkale to je pochopitelný,jel asi úplně poprvně a daleko,tak se mu to hold nelíbilo,ale on se to naučí.smajlíksmajlíkJe krááásnej.smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

1.1.2014 15:49
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkNaši Silvestra přečkali v nejvzdálenějším rohu ohrady,jako každej rok,smajlíksmajlíka v úplný pohodě.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkU hospůdky čekal Olda s autem a dekama,tak jsme koňouchy zadekovali,páč byli mokří.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTady Jára přemejšlí,co si dá a byla jí i zima na nohy.smajlíksmajlíkPak se došla ohřát ke krbu a bylo to lepší.smajlíksmajlík

2.1.2014 18:10
werča

XXX.XXX.21.1

Krásnej novej koník :) Jaroško, to jste tam měli takhle zmrzlo? U nás dneska dopoledne trochu poprchávalosmajlík Zítra se chystám sbírat bobánky, a Evitkou na vyjdu asi sama.... Normálně se Vám musím pochlubit, v neděli jsme byla s jednou holčinou, co občas chodí na Evitku venku,já jela na Vazbě a v jednu chvíli jsem na ní, jestli neskusíme už nacválat. Holčina jezdila předtim kobylu, co měla hodně tvrdou hubu - její jezdec jí brzdil jenom udidlem a byl to minimálně stokilový chlap ve westernu,tak se bála jestli Evitu zastaví. A já ještě na Vazbě necválala - chtěně.smajlík Tak holčina nacválala a já za ní, no jako toho rozhodnutí jsme ani jedna nelitovala. Lucka krásně Evitu zastavila a já poprvé hezky cválala na Vazbě, bez kozlů, prostě super a včera mi na mini pobídku taky nacválala. Nakonec mam s Vazbou docela dobrý vztah, strašně jsem se bála co z toho bude. Chodím s ní tedka na procházky, když se zastavim, zastaví se, na povel se rozejde a už i zvedáme bez problémů zadní nohy. Ještě se máme co učit, hlavně ustupy atd. ale vidim, že to je ono. Ne jako ten můj omyl na jaře s tou huculdou - která mimochodem u své majitelky zbourala 3 box -vykopala ho.

2.1.2014 18:13
werča

XXX.XXX.21.1

To kousek, v další vesnici žil dříve handlák a prodával strakatou kobyly jako painta. Tak jedna známá si jí koupila asi za 50 tis. a pak zjistila, papíry falešné - a byla to polská kobyla.
Taky prodával kobylu s hříbětem. Jenže hříbě nějak nerostlo - byl to totiž poníksmajlík

Od toho handláka jsme měli Fanouše, ale tohle jsme se dozvěděli až potom. smajlík

2.1.2014 18:19
werča

XXX.XXX.21.1

Na jaře budu Evouše připouštět, vybrala jsem Belfasta Vasury.
Tak nevim jestli přirozeně nebo inseminačně.. Výhody nevýhody, či zkušenosti?
vim jednu dosti nevýhodu - nepoznám přesně, kdy má evita říji.

2.1.2014 20:11
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkJojo,Werčo,takhle krásně bylo zmrzlo na Novoročku,bylo to fakt úžasný,já moc zimu nemusím,když jsou holomrazy nebo v zimě bahno,ale když je zima pěkná,tak se mi líbí,škoda jen,že nebylo aspoň 5 cm snížku,to už by byla móóc pěkná romantika....smajlíksmajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkWerčo,já bych určitě připouštěla přirozenou cestou,nějákou dobu tam kobylku necháš,většinou do týdne při změně prostředí mívají kobylky říji,kor pokud je někde v blízkosti hřebce a slyší to jeho huhlání,a chovatel toho hřebce velmi dobře pozná,kdy začne jít kobylka ke koni,většinou se nepřipouští hned při prvním příznaku říje,ale druhý den už se může začít a připouští se obden,kobylka si užije tak 3 x,podle délky říje a podle toho,jestli nemá pod sebou hříbě..Když mívají pod sebou hříbě,tak říje netrvá tak dlouho,ale je to taky u každé kobylky jinak.A většinou u takovýchto chovů asistuje i veterinář,který Ti kobylku třetí týden po připuštění vyšetří a pokud tam bude hříbátko,zavolají Ti a budeš si moct pro oba přijet.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkInseminací to jde taky,samozřejmě,ale nakonec to vyjde o třetinu dráž,než přirozené připouštění,podle zkušenosti většiny koňáků,kobylka nemusí na první dávku zabřeznout a pak už se to protahuje a prodražuje,ale taky se to může povést napoprvé,ale zase musí k Tobě několikrát dojet vet a určit přesný den,kdy se tam má dávka dát.smajlík
smajlíksmajlíkTakhle reagoval Monďásek,když jsem se ho zeptala,jestli mu mám do výběhu pustit Moruš.smajlíksmajlíkNééééééééééééé....smajlíksmajlíksmajlík

2.1.2014 20:15
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkAle zas tak moc mu to nevadilo,když tam přišla,ba naopak.smajlíksmajlíksmajlík

2.1.2014 20:16
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkJdeme všichni s důvěrou za tím prvním .............smajlíksmajlík

2.1.2014 21:27
didi

XXX.XXX.229.86

werča napsal(a):
Na jaře budu Evouše připouštět, vybrala jsem Belfasta Vasury.
Tak nevim jestli přirozeně nebo inseminačně.. Výhody nevýhody, či zkušenosti?
vim jednu dosti nevýhodu - nepoznám přesně, kdy má evita říji.

Inseminačně se musí připouštět velmi přesně - zpravidla se dělá několikrát sono, aby se to zjistilo a trefil se správný okamžik - ovulace - jinak kobyla nezabřezne.

Při přirozeném připouštění stačí jet na začátku říje (až se říje objeví) - většinou zafungují hormony a hřebec kobylu "dorozříjí".

Nebo kombinaci - až budete myslet, že má říji - udělat sono a pak jet/nejet za hřebcem. Pokud to na ni není poznat, je to asi nejlepší varianta. Naše holky to dávají "na odiv".

My jsme nechali Jiskru u hřebce celý měsíc - chtěli jsme, aby zabřezla úplně přirozeně, bylo to "její poprvé", nedržela se na skoky hřebce - musel si ji uhnat a získat... A je z toho indiánský koník smajlík.

2.1.2014 22:37
werča

XXX.XXX.21.1

Taky jsem přemýšlela, že jí tam radši nechám nosmajlík Jenže se bojim toho,vazbu nechat měsíc samotnou doma... byla max. jeden den bez Evity... když Evita byla na natáčení na kosti nějakého dokumentu a to byla Vazba v klidu.. pásla se...

3.1.2014 07:44
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkWerčo,já myslím,že by to Vazba zvládla,smajlíksmajlíknepodceňuj jí tolik,je to šikovná kobylka a když budete víc jezdit nebo budete víc spolu,budete si budovat i vztah a ona to opravdu přežije,smajlíkaspoň pak uvidíš to vítánísmajlík,to je vždycky nádhera.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkA nemáš tam někde bláž nějákýho hřebce,kterej by vyhovoval Tvým požadavkům,že by se eventuelně za ním dalo dojíždět po kopytě?smajlíkTo by bylo tak nejideálnější řešení,abys nemusela mít strach o Vazbu...smajlíksmajlík

3.1.2014 07:45
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkJežíšmarjá,né bláž,smajlíkale blíž.smajlíksmajlík

3.1.2014 09:07
werča

XXX.XXX.21.1

jaruska napsal(a):
smajlíkJežíšmarjá,né bláž,smajlíkale blíž.smajlíksmajlík

Bohužel, tady v okolí jsem nic nic nenašla. Nejbližší byl za Jičínem, ale toho prodali do Švýcarska a pak je v Bělé prej rock and roll.... ale to je taky daleko. Zase u toho Vasuryho vím, že bude v dobrých rukou! Mam to přes bývalou majitelku Evitky, hlavně Evitka už tam parkrát byla......smajlík
Říkám si, že jsme blbý kraj, pomalu ani jezdecké potřeby tu nejsou, ani žádná prodejna krmiv... No na pytel to je smajlík

3.1.2014 11:48
remonek

XXX.XXX.183.140

Teri naše koniska taky byla jak po flámu, naštěsí mají pastviny dál od vesnice, ale přehlídka ohňostrojů je taky neminula. No nový rok jsme je vzali do lesa a dostat z nich klus byl nadlidský úkol, tak jsme si novoroční vyjížďku udělali v kroku smajlík.
Veru kamarádka připouštěla Belfastem a kobylu vezla přímo k němu a říkala, že to bylo v pohodě, zadařilo se hned na poprvé.
Taky si myslím, že to Vazba těch pár dní zmákne, zkus třeba postupně zkoušet Evitu brát ven samotnou aby si Vazba zvykla, že bude chvilku bez ní.

3.1.2014 12:08
canis lupus

XXX.XXX.20.189

My byli na Nový rok pozvaní na Skok do nového roku u nás ve stáji. Bylo tam cca 25 koní pod sedlem a 3 včetně Tal na vodítku. Byla z toho trochu vyplesklá, tolik koní a taky šla poprvé přes kavalety. Tu hlavní přelezla první, ale moc se jí do roku 2014 nechtělo.smajlík pak jsme se fotili a to už byla vzorná. Vmáčkli jsme se mezi dva cizí koně a vůbec jí to nevadilo.
S tím připouštěním je to různé. Když se to dobře trefí, kobyla může za 4 dny jet domů, když ne, tak je to na měsíc. Nebo i víc. Toosie když tam byla podruhé, vynechala dvě říje, protože se ochladilo a ani vyvolávací injekce nepůsobily. Ale pak se povedlo a je z toho Talísek.smajlík

3.1.2014 16:50
teritori

XXX.XXX.32.72

Veru , ženich pro Evitku je nádhernej smajlík tak snad se vše povede smajlík

Taky máme pastviny až za vesnicí .... smajlíkale letos byli všeci nějak moc šílení a stříleli od božího rána smajlík tak se ani nedivím že byl protiva protivnej smajlík já letos tu novoroční vyjížďku nějak nestíhala smajlík a taky u nás bylo strašně škaredě pršelo a do toho ještě mlha smajlík takže sem jen poklidila a rychle domu do tepla smajlík

Dneska sem si teda pěkně mákla koně rozbourali přístřešek na seno smajlík takže sme si s kamarádkou od rána hrály na Pata a Mata smajlík ale výsledek je perfektní smajlík jen škoda že než sme vyházely a nachystaly další balík do seníku , tak sme nestihly jít ani jezdit smajlík a to bylo tak krásně dneska smajlík

Gardik si to teda užíval maximálně a slunil se jak divej smajlík

3.1.2014 17:03
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkWerčo,to by bylo super,že Evitka to tam zná,to je vždycky lepší,když kobča nejde úplně do cizího a oni si hodně pamatujou,jak to obhlídne,zjistí-ááá,tady už jsem byla,tady je to dobrý,a bude mít brzo krásnou říji jak má být.smajlíksmajlík
smajlíkMoruš teda byla u hřebce a taky nechytla napoprvé,smajlíksmajlíkale napotřetí.smajlík
smajlíksmajlíkTerí,krásná ležící fotička a mazlící,smajlíksmajlíkjá mám dnešní ležící Moruš,ale nešla jsem tam,předělávali jsme něco ve stáji a Olda mě furt potřeboval,ono je to těžký s ním něco dělat,já jsem se dneska tak nasmála,smajlíkTerí,přesně,Pat a Mat,on Olda totiž si pořád plete přísloví 2 x měř,jednou řež,Olda vždycky 2 x řeže a jednou měřísmajlík.A pak kouká jako puk,jakžto,že je to dlouhý nebo krátký.smajlíksmajlík

3.1.2014 17:06
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkMonďásek nechce spinkat s Moruš.smajlíksmajlík

3.1.2014 17:09
jaruska

XXX.XXX.213.29

canis lupus napsal(a):
My byli na Nový rok pozvaní na Skok do nového roku u nás ve stáji. Bylo tam cca 25 koní pod sedlem a 3 včetně Tal na vodítku. Byla z toho trochu vyplesklá, tolik koní a taky šla poprvé přes kavalety. Tu hlavní přelezla první, ale moc se jí do roku 2014 nechtělo.smajlík pak jsme se fotili a to už byla vzorná. Vmáčkli jsme se mezi dva cizí koně a vůbec jí to nevadilo.
S tím připouštěním je to různé. Když se to dobře trefí, kobyla může za 4 dny jet domů, když ne, tak je to na měsíc. Nebo i víc. Toosie když tam byla podruhé, vynechala dvě říje, protože se ochladilo a ani vyvolávací injekce nepůsobily. Ale pak se povedlo a je z toho Talísek.smajlík

smajlíkMarkét,já bych to nedělala,že bych si po skokách hned kobylu odvezla dom,to jsme udělali my s Moruš,odvezli jsme si jí v domnění,že zůstala,a nezůstala,takže jsme ty samý starosti pak měli znova,je lepší tam kobylu nechat do zjištění březosti.smajlíksmajlík

3.1.2014 17:20
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkTerí,držím palečky,aby bylo zítra taky tak hezky a stihla sis s kámoškou zajezdit zítra,smajlíksmajlíkono když se člověk dá do nějáký práce,tak se to snaží dodělat a když je brzo tma,tak se člověk nikam jinam pak už nedostane.smajlíksmajlík

3.1.2014 17:22
teritori

XXX.XXX.32.72

No taky sme se dneska hodně nasmály smajlík dvě ženský ,ale každá má úplně jinou představu jak to udělat smajlík a já sem ještě ke všemu beran a jdu si tvrdě za svým smajlíksmajlík a pak to podle toho vypadá smajlík ale po 3hodinách tvrdé práce jsme to nakonec dodělaly a sem na nás pyšná jaký jsme šikulky smajlík a zítra budeme pokračovat v dalších úpravách smajlík chystáme se na bobany , to bude taky hodně veselý protože jich je moc a všude možně .... někdy je to za trest mít tak velký pastviny smajlíksmajlík

3.1.2014 17:23
teritori

XXX.XXX.32.72

jaruska napsal(a):
smajlíksmajlíkTohle je dobrá fotka.smajlíksmajlík

smajlíksrostli k sobě zadkama smajlík

3.1.2014 17:24
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkTady bylo dneska taky krásně,ale jenom asi do jedný,pak padla mlha abylo to takový strašně lezavý.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTohle je fotka ze včerejška.smajlíksmajlík

3.1.2014 17:25
jaruska

XXX.XXX.213.29

teritori napsal(a):
smajlíksrostli k sobě zadkama smajlík

smajlíksmajlíkNoo,viď?smajlíksmajlík

3.1.2014 17:29
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkTerí,to zvládnete,smajlíksmajlíkale na koně se asi zase nedostaneš,co?smajlík

3.1.2014 17:29
teritori

XXX.XXX.32.72

Doufám , že zítra se nám počasí vydaří smajlík a půjdeme nejdřív jezdit a pak až pracovat smajlík je fakt že se do toho člověk zabere a pak neví kdy přestat a odcházet od rozdělanýho není taky dobrý ... kolikrát už se to pak totiž nedodělá smajlík

tady kámoška Terka smajlík a její Harunka best alis Hanča smajlík

3.1.2014 17:32
teritori

XXX.XXX.32.72

mám jednu srandovní ještě z léta smajlík

na fotce 16 měsíční kobylka Lanai a 19 letý Ingot ...

3.1.2014 17:34
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkAhá,jo takhlééé,smajlíkto máte teda dobře vymyšlený,to jóó,smajlíksmajlíkjá jsem taky taková,jak něco začnu,tak od toho nejdu,dokud to není hotový,právě z toho důvodu,že pak se člověku už tam nechce nebo se tam nedostane a pomyšlení,že někde mám něco nedodělanýho,je strašný.smajlíksmajlík

3.1.2014 17:35
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkTo je srandovní fotka,smajlíksmajlíka Hanča je krásná,ona je nějáká menší,nebo se mi to zdá?Kolik měří?smajlíksmajlík

3.1.2014 17:38
werča

XXX.XXX.21.1

U nás dneska byla mlha dopoledne ale odpo, bylo fakt krásně, tak jsme jeli sami s Evitkou... No paráda,měli jsme sraz s jednou holčinou, která má kousek tu koně. A jako super, jenže Evita je lítací blázen a furt by běhala, chvíli nepostojí... capluje. Tak holčina na mě koukala smajlík Páč má takového pomalého hodného valáška.... smajlík Evita je jak dáběl, když chodí sama...... ale jako nic neudělá, jenom si ráda vyhodí z radosti atd... A přítel mě překvapil, šel sám s Vazbou na procházku na ruce a prej byla úplně v pohodě. Tak mam radostsmajlík smajlík

Moruše měla hříbátko?? smajlíksmajlík Jůůůůsmajlíksmajlík Máš fotky?? ?

S toho si nic nedělej, já poslední dobou zase něco dělám,a neslyším, jsem jak nahluchlá a pak na mě ječel co to zase dělám, že mi řekli, že to mam udělat jinak, jenže já je neslyšela... Tak nevim, jestli zajít na ušní :Dsmajlík

3.1.2014 17:49
teritori

XXX.XXX.32.72

Jaruško , Hanča je klusanda smajlík to spíš jen tak vypadá tady na té fotce že je malá ... je dokonce o kousíček větší jak Gardik smajlík smajlík a mají dokonce i společnej příběh jen každej se začal psat v jiným roce smajlík

Ale vidíš to dobrej nápad smajlík zítra je přeměříme a dám ti vědět smajlík

Tady je fotka v den jejího příjezdu smajlík

3.1.2014 17:52
teritori

XXX.XXX.32.72

a tady jim utíká , protože se nechce kámošit ... lítali tam dobrých 30minut , než to ty naše přestalo bavit smajlík prej ať si lítá sama když se ji chce smajlík

3.1.2014 17:59
jaruska

XXX.XXX.213.29

teritori napsal(a):
Jaruško , Hanča je klusanda smajlík to spíš jen tak vypadá tady na té fotce že je malá ... je dokonce o kousíček větší jak Gardik smajlík smajlík a mají dokonce i společnej příběh jen každej se začal psat v jiným roce smajlík

Ale vidíš to dobrej nápad smajlík zítra je přeměříme a dám ti vědět smajlík

Tady je fotka v den jejího příjezdu smajlík

smajlíkTak tady se mi už tak malá fakt nezdájsmajlíkje to kus koně.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkNo jo,Werčo,Moruš u nás měla jednoho hřebečka a u bývalé majitelky dala krásnou zrzavou kobylku.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTohle je náš Legišek,ani nevím,kde je mu konec,kam ho prodali.smajlíksmajlík

3.1.2014 18:08
teritori

XXX.XXX.32.72

Jojo , je to kus kobyly smajlík sice je to poseroutka , ale ona si časem zvykne smajlík

4.1.2014 12:56
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkViki,koukala jsi na tohodle?smajlíksmajlík

http://www.equichannel.cz/strakaty-valach-6let

4.1.2014 16:37
teritori

XXX.XXX.32.72

jaruska napsal(a):
smajlíksmajlíkViki,koukala jsi na tohodle?smajlíksmajlík

http://www.equichannel.cz/strakaty-valach-6let

wau , ten je teda smajlík

4.1.2014 21:17
bospor

XXX.XXX.192.10

teritori napsal(a):
Doufám , že zítra se nám počasí vydaří smajlík a půjdeme nejdřív jezdit a pak až pracovat smajlík je fakt že se do toho člověk zabere a pak neví kdy přestat a odcházet od rozdělanýho není taky dobrý ... kolikrát už se to pak totiž nedodělá smajlík

tady kámoška Terka smajlík a její Harunka best alis Hanča smajlík

helemesesmajlík harunka polosestra mojeho honzysmajlík on se správně jmenuje harun
http://www.trotdb.info/horse.php?id=1745
honza má absces v kopytě tak celý vánoce jezdím na barčesmajlík je zlatásmajlík

5.1.2014 08:33
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkIvčo,já jsem si to myslela,že byste mohli být v nějákým příbuzenským vztahu,ale jelikož až zase tak ty klusácký rodiny neznám,tak jsem nic neříkala,ale Harunka mi opravdu hned vlezla na mysl,že Honzík je Harun,tak mohl majitel kobylku pojmenovat Harunka.A Honzík je mladší nebo starší?smajlíksmajlíkMoc se mi líbí ta Harunky hlavička.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTen absces mě mrzísmajlík,ale když je to absces,tak se to vyvalí a zase bude dobře.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíkMy jsme chtěly jet dneska ven,no nepršelo ono do rána?smajlíkJejda,to byl táákovej klid od toho bahna,smajlíksmajlíkkoně teda zválený zatím nejsou,ale musím počkat,až Moruš trochu oschne,je mokrá,jak nestála v přístřešku.smajlík
smajlíksmajlíkWerčo,aby Ti nebylo líto,že Vazba se špiní,tak se mrkni na Monďáska.smajlíksmajlík

5.1.2014 09:25
teritori

XXX.XXX.32.72

bospor napsal(a):
helemesesmajlík harunka polosestra mojeho honzysmajlík on se správně jmenuje harun
http://www.trotdb.info/horse.php?id=1745
honza má absces v kopytě tak celý vánoce jezdím na barčesmajlík je zlatásmajlík

smajlík jééé tak to je paráda smajlík Ona Hanča je zlatá a kamarádka je z ní nadšená smajlík akorát ještě trošku zlobí ze zadníma nožkama a někdy vymýšlí na vyjížďce smajlík no není se čemu divit je to puboška ještě smajlík

5.1.2014 09:39
teritori

XXX.XXX.32.72

Jaruško , tak včerejší vyjížďku sem měla opravdu vydařenou smajlík měla jsem leteckej den totiž smajlík 200 metrů před cílem jsem nedobrovolně opustila Gardikův hřbet smajlík lekl se ani nevím čeho v tomhle spolu nemáme ještě jasno smajlík srnky, kamióny , vlaky dokonce ani vrtulník mu nedělá problém smajlík ale pak se lekne něčeho co já vůbec nevidím smajlíksmajlík většinou sem na to připravená a on si mě krásně nese sebou když se lekne , ale včera to nějak odflákl smajlíksmajlík ale je hodnej , že na mě pokaždé čeká a ještě si tak zamručí jak kdyby říkal co zase sakra děláš na zemi smajlík

S tím bahnem mi ani nemluv , to zase bude katastrofa u koní smajlík už teďka je to tam šílený !! smajlík už chci aby konečně zamrzlo a napadl sníh ....

tady foto z loňské zimy smajlík

5.1.2014 10:46
bospor

XXX.XXX.192.10

honzovi je 15 a harunce 17. je po jiným otci. toho má společnýho s mým gastonemsmajlík skoro všechny hříbata po něm dobře utíkali a gas je strašně hodnejsmajlík na fotce je gaston s vyplazeným jazykem a honza má botu. aby si nenabral bordel do toho vyřezanýho kopyta. veti mu to otevřeli

5.1.2014 10:48
bospor

XXX.XXX.192.10

veti přijeli dva a dovezli mi pozornost jako stálýmu zákazníkovismajlík

5.1.2014 10:51
bospor

XXX.XXX.192.10

přijeli s udělat rtg barče. moc mě nepotěšili. to honzuv absces je srandasmajlík

5.1.2014 11:00
teritori

XXX.XXX.32.72

bospor napsal(a):
honzovi je 15 a harunce 17. je po jiným otci. toho má společnýho s mým gastonemsmajlík skoro všechny hříbata po něm dobře utíkali a gas je strašně hodnejsmajlík na fotce je gaston s vyplazeným jazykem a honza má botu. aby si nenabral bordel do toho vyřezanýho kopyta. veti mu to otevřeli

no kámoška má Harunčinu dceru Harunku best smajlík a ta je teďka v dubnu 6 letá smajlík

http://www.trotdb.info/horse.php?id=12685

my měli taky problém s abcesem , ale nakonec se nám provalil úplně sám , takže vet nemusel ani zasahovat smajlík
to jsou ale hodní veti , taky bych tak někdy chtěla něco dostat smajlík většinou dostávám jen paragony k zaplacení smajlík

5.1.2014 11:01
bospor

XXX.XXX.192.10

leteckej den jsem neměla už hodně hodně dlouhosmajlík z westernu vůbec, ale tak před 6 lety ještě s dostihovým sedlem honza upadnul na hubu a to jsem teda letělasmajlík fuj! tak hlavně že tě bere sebou, když zlobísmajlíksmajlík barča zatím nezlobísmajlík ale ono to přijdesmajlík

5.1.2014 11:03
bospor

XXX.XXX.192.10

teritori napsal(a):
no kámoška má Harunčinu dceru Harunku best smajlík a ta je teďka v dubnu 6 letá smajlík

http://www.trotdb.info/horse.php?id=12685

my měli taky problém s abcesem , ale nakonec se nám provalil úplně sám , takže vet nemusel ani zasahovat smajlík
to jsou ale hodní veti , taky bych tak někdy chtěla něco dostat smajlík většinou dostávám jen paragony k zaplacení smajlík

to jooosmajlík
já dostala poprvé něco jinýho než účetsmajlík a ten jsem vlastně dostala takysmajlík dost mastnejsmajlík
něco takovýhleho asi tolik nestojísmajlík

5.1.2014 11:06
remonek

XXX.XXX.183.140

Ivčo hrozně to uteklo, si pamatuju když jsi Barču koupila. Copak jí našli, že tě to nepotěšilo?
Teri o bahně mi ani nemluv, Sobíka mám naštěstí na horní pastvině co jsou hřebčáci, tam to kluci mají super, že to vždycky ofoukne vítr a mají sucho. Ale chudák kobyla, ty mají bahenní lázně smajlík, kdyby aspoň mrznout začalo, tohle je fakt hrozný smajlík

5.1.2014 11:15
teritori

XXX.XXX.32.72

on má ty úleky takový strašně ladný smajlík ale včera to nějak odfláknul smajlík a já měla navíc povolený otěže a nohy ven ze třmenů , takže to byla vlastně i trošku moje chyba smajlík
smajlík jen nevím co vidí on , když já nic strašidelnýho nevidím smajlík asi šel nějakej mravenec trávou smajlík

naštěstí sme teďka veta dlouho nepotřebovali ( musím zaklepatsmajlík ) , akorát příští týden dojede na tetanovku smajlík

jóóó , taky máme doma jednu takovou prďolku

5.1.2014 11:21
teritori

XXX.XXX.32.72

remonek napsal(a):
Ivčo hrozně to uteklo, si pamatuju když jsi Barču koupila. Copak jí našli, že tě to nepotěšilo?
Teri o bahně mi ani nemluv, Sobíka mám naštěstí na horní pastvině co jsou hřebčáci, tam to kluci mají super, že to vždycky ofoukne vítr a mají sucho. Ale chudák kobyla, ty mají bahenní lázně smajlík, kdyby aspoň mrznout začalo, tohle je fakt hrozný smajlík

No právě , u přístřešku se senem je to katastrofa a to nemluvím co je za šílenost u napajedelsmajlík ( hlavně ta malá opica pořád tu vanu převrací smajlík ) to by ji člověk málem zabil smajlík museli jsme i výběhy oddělit .. protože jinak by úplně všechno zdemolovali smajlík včera u nás cca od 19 hod. pršelo a přestalo až nad ránem smajlík no katastrofa !

5.1.2014 11:27
bospor

XXX.XXX.192.10

taky máme zas bažinusmajlík ještě že jsme na písku a ten rychle vyschnesmajlík
šári drobátko mi poporostlasmajlík

5.1.2014 17:50
werča

XXX.XXX.129.242

Holky u nás taky celou noc pršelo a foukal strašný vítr, takže koně jsou jak prasata, voda je ve výběhu.... No jako, už mi to leze krkem teda.
Koukám, že Monďásek je taky prasátko pěkný.... ani Šoník neni moc čistý co?
U nás byl jenom jeden den zmrzlo.. Jinak nic moc. V pátek jsem byla na Evitě sama a nějak jse zjistila, že asi potřebuje opravit brzdu, naprosto bez reakce, jsem jí pěkně tahala na pususmajlík Je strašně nevylítaná, jenže všude je mokro a byli jsme v lese, kde je samej písek a ona by lítala jak blázen........ Takže o víkendu asi pujdu zase tam, páč se tam jezdí teda jako božsky, ale je to tak půl hodina cesta tam...... Nosmajlík A od února budeme chodit na jízdárnu, páč to potřebuji zase oprášit - ale ta je skoro hodinu od nás, ale co se dá dělat, lepší než nic.....

Dneska už jsem přijela do Prahy, mam zkouškové, tak se jdu dokopat k učení, tady taky strašně prší.
Holky neříkejte, my máme krysaříka a kolik mi už za něj dali na veterině. Má špatné záda, takže chodí na obstřiky v zimě atd. Nedovyvinuté kloubky na zadních nožičkách, furt něco s nimsmajlík Ale tedka je docela v pohodě..... Jenže nechce chodit ven vůbec, jak pršísmajlík

5.1.2014 17:57
werča

XXX.XXX.129.242

Byly holky jeden den čisté, relativně no smajlík

5.1.2014 18:00
janahol

XXX.XXX.60.182

Ahojky v novém roce,
novoroční vyjížďku jsme si dali s mužem hned ráno, bylo trochu přimrznuto, tak jsme se krásně projeli smajlík

Jinak tady od včera taky prší smajlík, dopoledne mrholilo a po obědě na chvilku přestalo, tak měla naše Vendulka premieru v sedle venku smajlíksmajlík

5.1.2014 18:03
janahol

XXX.XXX.60.182

Tony jí vzal na krokovku do lesa, ale sotva vyrazili, tak zase začalo mrholit smajlík, tak vyjeli na kopec a mazali zpátky, stejně už přijeli za deště celí mokrý smajlík Ale Vendy si to náramně užila a kobylky byly zlatý smajlík

5.1.2014 19:16
vivuš

XXX.XXX.187.126

Teri, mě se na Zrzkovi hrozně líbí jak je bez odznaků, já ryzáky moc nemusím ale ten tvůj mě teda dostal. smajlíksmajlík Jé, Jaruško ty jsi zlatá, děkuju moc za info, ale my jsme se nakonec asi rozhodli pro druhýho hafloše. smajlík Přece jenom bydlíme na horách a oni se sem krásné hodí.smajlík A počasí, no škoda mluvit- bahno naprosto všude! Už mě to fakt rozčiluje.smajlík Holky ale dneska jsem byla na super vyjížďce, asi dvouhodinová, závodili jsme na louce, skákali přes stromy a pak dokonce naháněli utečený tele zpátky do ohrady, no pecka. smajlík A Nord to s přehledem zvládl, byla jsem na něj pyšná. smajlíksmajlík Weru to je krysařík? smajlík

5.1.2014 19:22
canis lupus

XXX.XXX.20.189

bospor napsal(a):
přijeli s udělat rtg barče. moc mě nepotěšili. to honzuv absces je srandasmajlík

A co tam našli? Taková pěkná mladice snad nemá nic vážného.
Ten pejsek na fotce u kopyta v botě má hlavu jak moje Míša.smajlík
Mimochodem, její léčba za poslední 2 měsíce už leze k deseti litrům, a to není konec. Takže se bude těžko šetřit..

5.1.2014 20:47
werča

XXX.XXX.129.242

Vivuš: Jojo je to krysařík, je mu 6 let, ani mi to nepřijde, že ho máme tak dlouho. On je jak další člen rodiny - o všechno si umí říct, když chce ven nebo když chce jídlo nebo něco dobrého. Nebo dokonce si sedne u postele a kňučí a chce abychom mu ustali. Nebo na chatě kňučí, že chce rozsvítit. Neni vůbec rozmazlený no. A koně ale rád nemá smajlíksmajlík

A ještě k těm haflošům, je pravda, že musí mít omezenou pastvu atd. ? Chtěla jsem jeden čas pro sebe taky haflinga, ale odradilo mě to, že psali, že huculové a haflingové musí mít chudší pastvu, že hrozí schvácení atd. Jenže u nás roste skoro všude jetel a je to fakt výživná pastvasmajlík

Janahol - co to je za chlaďáska?? :) je v pohodě teda? smajlíksmajlík

Jsem v týdnu brala holky ještě na chatu k nám na pastvu, tak tam doždibovali a ještě tam mají, tak je tam vemu o víkendu, neni tam nikde blátíčko... je tam čisťoučkosmajlík

5.1.2014 21:12
janahol

XXX.XXX.60.182

Werčo - je to šestiletá kobyla, kterou jsme si přivezli po Vánocích, slezská norička, absolutní pohodářka, nikam se nežene, je teď trochu kulatější, u paní od léta moc nedělala, tak se snažíme s ní chodit pravidelně, aby získala kondičku a nasvalila smajlík

5.1.2014 21:13
vivuš

XXX.XXX.187.126

Werčo Nord s tím nikdy problém neměl, ani vlastně neznám žádnýho hafla kterej by s tou naší bohatou pastvou měl problém. Huculů pár jo, ale haflů ne-e. smajlík Já jsem nejdřív chtěla k Nordovi něco flekatýho, třeba i painta, ale nakonec jsme se rozhodli pro druhýho hafloška, protože Nord nás tou jeho povahou a šikovností v terénu a prostě vším úplně dostal. smajlík Ale asi budeme i toho druhýho kupovat v Rakousku, ten výběr a kvalita je v porovnání s tím, jací se chovají tady nesrovnatelná. A aspoň budou moct s Nordem šprechtit německy spolu.smajlík

5.1.2014 22:27
werča

XXX.XXX.129.242

vivuš napsal(a):
Werčo Nord s tím nikdy problém neměl, ani vlastně neznám žádnýho hafla kterej by s tou naší bohatou pastvou měl problém. Huculů pár jo, ale haflů ne-e. smajlík Já jsem nejdřív chtěla k Nordovi něco flekatýho, třeba i painta, ale nakonec jsme se rozhodli pro druhýho hafloška, protože Nord nás tou jeho povahou a šikovností v terénu a prostě vším úplně dostal. smajlík Ale asi budeme i toho druhýho kupovat v Rakousku, ten výběr a kvalita je v porovnání s tím, jací se chovají tady nesrovnatelná. A aspoň budou moct s Nordem šprechtit německy spolu.smajlík

A ceny tam jsou jaké? Jednou jsem viděla kousek nějakého dokumentu, jak nahání ty haflingy s těch horských pastev domu, mazec, ta jejich hřívat atd. :)

5.1.2014 22:30
werča

XXX.XXX.129.242

janahol napsal(a):
Werčo - je to šestiletá kobyla, kterou jsme si přivezli po Vánocích, slezská norička, absolutní pohodářka, nikam se nežene, je teď trochu kulatější, u paní od léta moc nedělala, tak se snažíme s ní chodit pravidelně, aby získala kondičku a nasvalila smajlík

No a něco dělala? Já přivezla Vazbu v červnu jako 5-letou, nic neuměla atd... Během 14 dnů nosila sedlo, a tedka chodíme na vyjížďky, dokonce jsme 2x cválali, nemohu pochopit kde se v těhlech koní bere takový klid, pohoda, přátelství - jsou to takové kolosy. Říkáme jí Valibuk ... Nikdy jsem nějak tomuhle plemeni neholdovala, já radši něco jako Evitka smajlík Ale jak jsou super klidní, vyrovnaní, chápaví..... jako super úplně :)

5.1.2014 23:30
remonek

XXX.XXX.36.125

Verčo vy tom v tom Českým ráji máte super na ježdění, od nás se tam dá dojet po kopytě, ale už to je na to někde přespat. Jak jsme tam byli ten týden o prázdninách, tak to bylo super, hlavně kolem Kosti bylo plno pískovejch cest.
Já jsem do úterka ve škole, máme nějaký cvika a zápočty, tak jsem na to zvědavá smajlík

6.1.2014 07:38
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkTerí,to je mi líto,že jsi letěla,smajlíksmajlíkjá teda už taky dlooouho neměla leteckej den,brrsmajlík,a ani něják po něm fakt netoužím,smajlíknaposledy jsme s Moruš sebou práskly na tý silnici,smajlíksmajlíknejhorší je vždycky po těch pádech,že člověka druhej den bolí úplně fšecko,ono se to rozleží a druhej den je člověk totálně nepoužitelnej.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkMy jsme včéra nikam nejely,smajlíkMoruš pořád neusychala a hlavně bylo všude bahno,že jsme měly strach o koně,aby se jim něco nestalo,já nejsem žádná citlivka na tohle,koník musí umět chodit všude,to zase ti naši choděj dobře,ale podkluzuje jim to a když nikam nemusím,tak jsme se na to vyprdly,a dobře jsme udělaly,páč pak začalo pršet a pršelo až do samýho večíra.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíksmajlíkHolky,ti Jorkšírci jsou náádherní.smajlíksmajlíksmajlík

6.1.2014 07:47
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkŠárí,držím palce,ať se ve škole zadaří.smajlíksmajlík
smajlíkNás to čeká od září,Jarča bude,pokud jí teda vezmou,jezdit do Prahy na tu chemickou,a už si předem vypracovala autobusy a vlaky,kdy se bude dostávat do školy a ze školy,a ze školy to je teda děs,fakt že josmajlík,to vůbec asi ani nebude mít na koně čas,smajlíkjenom o víkendu.smajlíkNo uvidíme.smajlíksmajlíkAle je fakt,že to,aby udělala slušně maturitu,je přece jenom přednější,než koně,koní si může užívat pak celej život,když bude mít dobrej flek někde,ona chce jít pak ještě na chemickou vejšku,smajlíktak kdyby se jí pak povedlo někde sehnat nějáký dobrý místo,tak by klidně mohla mít někde ustájenýho koně a jezdit tam,kde je jízdárna,někde poblíž Prahy,aby to neměla daleko.smajlíksmajlíkAle to je ještě daleko.smajlíksmajlíksmajlík

6.1.2014 08:02
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkIvčo,to je pořádná ďuzna,smajlíktak snad se Honzíčkovi ulevilosmajlík,když to prořízli.smajlíksmajlíksmajlík

6.1.2014 12:11
vivuš

XXX.XXX.74.98

Werčo ti kolem pět-deseti let, s papírama, zdraví, obsedlí a přiježdění začínají tak na 1500 euro, ale jsou tam i mnohem levnější a taky dražší. Jaruško tak to je super fotka ta poslední.smajlíksmajlík

6.1.2014 12:33
remonek

XXX.XXX.36.129

Jé chemie, na tý teď zrovna sedím :-D. Tak to jí budu držet palce aby ty přijímačky dala, tam se asi moc lidí hlásit nebude viď? Přijde mi to takovej docela náročnej obor.
Ono asi ze začátku to bude náročný, ale jak si to pak člověk zorganizuje, tak to taky jde. Ale jak říkáš, těch pár roků se to taky nezblázní smajlík.
O víkendu jsem zkoušela práci na dvouch lonžích, Miucha super, asi fakt v minulosti tahala, dávala to s přehledem a člověk jí mohl vodit na jednom prstu, spíš hodně vnímala slovní povely. No a Sobík, na to že to dělal poprvé v životě, tak taky dobrý, ale spíš, že to pro něj bylo něco nového, to ho vždycky baví, ale jakmile se to začne opakovat a zjistí, že z toho kouká práce, tak začne vymejšlet koniny smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík