Westernové plemena a jezdci kochači 253

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2014 12:45
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkŠárí,tam se přijímačky nedělají,ale Jarča by se tam měla dostat,bude mít na vysvědčení maximálně 2 dvojky.smajlíksmajlík
smajlíkHolky,u nás je bahna,že by se v tom dalo koupat,a jen tak to nevyschne,i když je teď teda zrovínka kráásně.smajlíksmajlík

6.1.2014 15:31
remonek

XXX.XXX.36.129

Tak to má dobrý, že nemusí dělat přijímačky smajlík.
U nás včera začalo pršet, tak asi bude u koní taky pěkný bahniště. Hlavně u kobyl, ty mají od přístřešku nahoru na pastvu takovou blbou úzkou uličku, tak se tam vždycky chudáci musejí probrodit smajlík

6.1.2014 17:49
canis lupus

XXX.XXX.20.189

Jaruško, to je Jára šikovná. Mě chemie nešla, ani fyzika, tak mám jednoho fyzika doma.smajlík zítra píšu testy z ivritu a z nových náboženských hnutí, tak jsem tím už několik dní zavalená.
Míša má lepší výsledky krevních testů, ale ledviny má stejně ze 70% v háji, teď jen záleží na tom, jak rychle odejde ten zbytek. Dávají jí 2 roky, když to půjde dobře.smajlík naštěstí už tu dietu dobře snáší, tak jí to můžu dávat.
Toosie snad už bude mít brzy vyšetření pro převoz, takže bude moct za Tali. Jenom možná změníme ustájení za levnější a dostupnější, ale to není ještě jisté.
Takhle mi kočena krade perníček.

6.1.2014 19:36
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkNo jo,říká,že jí ta chemie naplňuje,tak mám z ní radost,protože chemie má budoucnost,ona se chce věnovat DNA a takovým věcem(biochemie),pro mě je to španělská vesnice,smajlíkjí teda nejde fyzika,ale dá se to nadrtit.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkMarkét,ten kocourek je úúžasnej,jak nenáápadně loupe perníček.smajlíksmajlík
smajlíkOlda už dneska stromek uklidil.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkMíša,když si prožije ještě 2 roky ve zdravísmajlík,já myslím,že bude ráda,a kdo ví,třeba za rok bude ta věda zase o něco dál a třeba najdou něco,jak jí pomoct.smajlíksmajlíksmajlík

7.1.2014 21:52
canis lupus

XXX.XXX.20.189

No jo, třeba Jára jednou něco vymyslí, aby lidi nemuseli na dialýzu. Akorát pro Míšu už bude pozdě. Ale i když ji mám moc ráda, nechci ji za každou cenu držet naživu. Je jí 14, vím, že tu nebude pořád. Jenom chci, aby se měla dobře dokud je tu.
Tady jsou fotky ze skoku do nového roku (mezera před 9821) http://farmabojov-jk-paganini.rajce.idnes.cz/Skok_do_noveho_roku_2014/#IMG_ 9821.jpg

8.1.2014 07:53
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkNo jo,Markét,smajlíkto by bylo moooc hezký,smajlíksmajlíksmajlíkno uvidíme,jak se jí tam bude dařit.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíksmajlíkTerí,jak s Gardíkem klušete,to je nádherná fotka,smajlíkon je takovej krásně čisťoučkej,né jako ty naše prasátka.smajlíksmajlík

8.1.2014 07:55
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkKrásný fotky,Markétsmajlíkbylo Vás tam hodně,smajlíkpěkně jste si zablblismajlík,a vo tom to je.smajlíksmajlík

8.1.2014 07:56
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkUž aby trochu umrzlo,nebo napadlo aspoň 20 čísel sněhu.smajlíksmajlík

8.1.2014 07:58
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkČichám čichám nějákou dobrůtku.smajlíksmajlík

8.1.2014 08:01
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkA ještě naše asistentka,smajlíkta musí bejt u krmení koní vždycky a sleduje,jestli všichni spapali.smajlíksmajlík

8.1.2014 08:28
teritori

XXX.XXX.32.72

Viki , moc děkuji za pochvalu Gardika smajlík ono to strašně potěší smajlík Zvlášť když ryzáky zas tak moc lidi nemusí smajlík
Je fajn že jste se rozhodli pro dalšího hafloša , jak říkáš aspoň budou moct kecat německy smajlík

Jaruško , děkuji smajlík no na fotce vždycky čistě vypadá to jo , ale jakmile ho poplácáš tak vyletí oblak prachu smajlík už aby napadl nějakej ten sníh a začal se válet v tom , ať se pěkně sám vyčistí smajlíksmajlík Moruš má úžasný ksichtíky smajlíksmajlík radost pohledět smajlík

Holky je u vás taky jeden den slunečno a další den mlha ?? u nás se to teda pěkně střídá smajlík sousedka dokonce našla při odklízení psích hoviš rozkvetlou jahodu smajlík vždyť tohle je na palici , ta příroda se opravdu zbláznila smajlík

smajlíkMarkét moc pěkné fotky smajlík

8.1.2014 08:34
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkJéé,teda,to je ksichtík,smajlíknáádhera,já tyhle ksichtíky naprosto miluju.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJá už z toho bahna taky šílím,smajlíkpodívej se,jak se dokáže Mondík upatlat i na čelesmajlík,to fakt mi hlava nebere,smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTady dneska není mlha,už dlouho nebyla,začíná krásně svítit sluníčko.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkKámoška mi dala 8 pytlů chleba,ale není usušenej,takže ho sušíme na radiátorech a celej barák nádherně voní,připadám si jak v pekárně.smajlíksmajlík

8.1.2014 08:44
teritori

XXX.XXX.32.72

smajlík tady tenhle ksichtík dělá pokaždé když něco dostane smajlík

Tak to teda nechápu jak se může vyválet i s čelem smajlík kolikrát to mají fakt na místech že zůstává rozum stát smajlíksmajlík u nás dneska prší achjo , to je pak takový strašně spací počasí a člověku se ani nic nechce ... smajlík
Včera sem měla dobrou posilovnu smajlík z vedlejší vesnice přijel pan M. že jestli si může vzít náš hnoják a že by ho chtěl celej , tak my radost jako blázen že se toho konečně zbavíme smajlík jenže mě už pak nedošlo že to budeme nahazovat ručně ... ty brďo byli jsme na to 3 ale makačka slušná smajlík naštěstí pak řekl že pro ten uzrálejší si dojede později a vezme si na to i bobka , protože to by sme tam nechali ruce i duše myslím smajlík ...

Jééé , teďka sem si to úplně vybavila a ucitíla tu vůni smajlíksmajlík

8.1.2014 09:49
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkNo jo,to znám tu dřinu s tím hnojem,my si toho taky dost užili,teď né,teď můžeme dávat hnůj na Krakonošovo,smajlíkteda sousedům na pole,ale nevím,jak dlouho to bude trvat,než řekne,že ho tam nechce,je to syn hospodáře,hospodář už bohužel umřel,ten byl rád,když jsme mu tam hnůj dávali,jenže mladej je jinej a to víš,je to práce pak se s tím dřít,smajlíki když si to dává pod brambory,tak myslím,že nám brzo to zatrhne,no nevím,no...smajlík
smajlíkTak jsem psala,že vylejzá sluníčko,tak jsem to asi zakřikla,už zalezlo.smajlíksmajlík

8.1.2014 09:56
teritori

XXX.XXX.32.72

no právě on to taky zdědil po svým tátovi ... to až on dostal nápad smajlík proč bude utrácet tísíce za hnojiva , když k nám to má 2km , ještě mu to naložíme a dáme úplně zadarmo smajlíksmajlík a nám tím udělá službu , že nás ten hnoják nebude pokaždé vítat a strašit nás tím jak se pořád zvětšuje smajlíksmajlík
no on má hodně velký pozemky , to bude myslím ještě chudák mrčet , že je toho nakonec málo a že naše koně málo serou smajlík

Nemáte někdo nějakej receptík na mlsky pro koníky ?? smajlík náš nejstarší příští týden oslaví 20 let smajlík tak mu to chci nějak zpestřit smajlík

8.1.2014 12:49
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkTo Ti moc neporadím,smajlíkmy dáváme koním vždycky takový ty jejich nejoblíbenější laskominy jako rohlíky,chleba,mrkev,jabka,Moruš miluje i pomeranče a mandarinky,smajlíka to jsou vždycky rádi,když viděj,že se to nese.smajlíksmajlík

8.1.2014 18:17
didi

XXX.XXX.225.59

teritori napsal(a):
no právě on to taky zdědil po svým tátovi ... to až on dostal nápad smajlík proč bude utrácet tísíce za hnojiva , když k nám to má 2km , ještě mu to naložíme a dáme úplně zadarmo smajlíksmajlík a nám tím udělá službu , že nás ten hnoják nebude pokaždé vítat a strašit nás tím jak se pořád zvětšuje smajlíksmajlík
no on má hodně velký pozemky , to bude myslím ještě chudák mrčet , že je toho nakonec málo a že naše koně málo serou smajlík

Nemáte někdo nějakej receptík na mlsky pro koníky ?? smajlík náš nejstarší příští týden oslaví 20 let smajlík tak mu to chci nějak zpestřit smajlík

A co ovocno-zeleninový salát? Pokud chceš dát něco" speciálního".

Nastrouhat jablka, mrkev, řepu a zalít trochou vody s medem.

8.1.2014 18:49
teritori

XXX.XXX.32.72

didi napsal(a):
A co ovocno-zeleninový salát? Pokud chceš dát něco" speciálního".

Nastrouhat jablka, mrkev, řepu a zalít trochou vody s medem.

No našla jsem doma ještě ovesný vločky , tak mu udělám nějakou tu mísu dobrot smajlík nebo namočím mrkve do medu a obalím je ve vločkách smajlík škoda že nerostou švestky , ty má nejradši smajlík

9.1.2014 10:53
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkHele,holky,to jsou moje vnoučata.smajlíksmajlík

9.1.2014 10:54
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkTuhle fenku si majitelé nechávají,je opravdu nádherná,silná,pěkná fenečka,skoro vypadá jako Čakina,když byla malá.smajlíksmajlíksmajlíkJmenuje se Fanča.smajlíksmajlíksmajlík

9.1.2014 10:56
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkJarča zase nemohla spustit oči z tohodle pejska.smajlíksmajlík

9.1.2014 18:46
remonek

XXX.XXX.183.140

Jaru ty jsou krásný, to jsou středoasiati?
Sobík je prostě věčné hříbě smajlík

9.1.2014 18:48
remonek

XXX.XXX.183.140

Paničko už běžím, jinak tu ofinu si takhle upravil sám, mě málem kleplo když s tím přišel

9.1.2014 18:50
remonek

XXX.XXX.183.140

Ať sem dám taky nějakýho ksichta smajlík

9.1.2014 18:51
remonek

XXX.XXX.183.140

Ježíšek nám naježil podsedlovku

9.1.2014 18:52
remonek

XXX.XXX.183.140

A jedna Miucha, ať jí to není líto smajlík

9.1.2014 19:29
janahol

XXX.XXX.60.182

Všechny vás tady zdravím, nějak pořád nestíhám smajlíksmajlík

Tak se mi dneska stalo, že na mě prostě nezbyl kůň smajlík Druhou kobylu ještě nemáme doma ani měsíc a už se dohadujeme, kdo pojede smajlíksmajlík

Vendulka dneska zvládla skoro dvouhodinovou procházku v sedle smajlík

Musím tedy říct, že Saly je absolutní kliďas a nic neřeší smajlíksmajlík

9.1.2014 19:31
janahol

XXX.XXX.60.182

Já ani nestíhám vám tady pochválit fotky co sem dáváte smajlík Jsou povedené smajlíksmajlík a některé ksichtíky přímo neskutečné smajlík

9.1.2014 22:18
remonek

XXX.XXX.183.140

Jani zdá se mi to nebo je ta nová kobylka šiřší než ta první?

9.1.2014 22:37
janahol

XXX.XXX.60.182

remonek napsal(a):
Jani zdá se mi to nebo je ta nová kobylka šiřší než ta první?

Ne ne, to se ti vůbec nezdá smajlík je asi o 5cm nižší, ale prdelku má dvojitou smajlík Ale je to prostě zlatíčko, nic neřeší, nic nevymýšlí, takže si na ní tu malou troufnu posadit i když je to takový kolos smajlík
Jen je zatím trošku otupělá na pobídky, chodila jako turisťák, ale to dopilujeme smajlíksmajlík

10.1.2014 07:40
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkŠárí,to si s nějákým koníkem tu ofinu ožižlali,viď?smajlíksmajlíkTo doroste,nebooj.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíksmajlíkKsichtík je taky kráásnej.smajlíksmajlíksmajlíkA Miucha už je dobrá.né,už funguje spolehlivě,nebo ještě občas něco vymyslí?smajlíksmajlík
smajlíksmajlíksmajlíkJaní,to je skvělý,že je kobča taková kliďaska,a už jsou se Sančou kámošky nebo ještě sem tam se zašklebí Sany?smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJaní,budeš si muset koupit prostě asi ještě jednoho koně,smajlíksmajlíkprotože jak to tak vypadá,tak z obou holek budou rajťačkysmajlík a ty Ti kobylku fakt moc nepůjčej.smajlíksmajlíksmajlík

10.1.2014 19:29
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkJojo,Šárí,jsou to maličcí středoasiatí miminka.smajlíksmajlíksmajlík

10.1.2014 19:40
janahol

XXX.XXX.60.182

Jaruško, koukám, že Moruška ještě čeká pořádně tuhou zimu smajlík to teda nevím, ale asi jsou i ty zvířata z toho světa celý zpitomnělý, protože mě Santana začala lehce línat smajlíksmajlík Nevím co si to vzpomněla, ale normálně ztrácí chlupy smajlík To jsem zvědavá jak se bude tvářit, jestli vážně zase přijdou takový mrazy jako byli předloni, jak slibujou smajlík to si tu kobylu pak asi budu muset nastěhovat do obýváku smajlíksmajlík Není to teda takový to jarní línání, ale ty nejdelší chlupy mi zůstávají na kartáči smajlík tak jsem z toho trochu nervozní smajlík

Jinak dneska by nám nestačilo ani šest koní smajlík já nevím co s tím budeme dělat, holky si přivedly kamarádky a my je nestíhali vysazovat na koně smajlík ale jezdily jen v kruhovce, ale chvilkama jsem si připadala jak nějaký ten pouťový komediant s poníkama smajlík určitě tohle nebudeme provozovat pravidelně smajlík

Zítra se těším ráno do lesa, že si zpravím chuť, zítra prostě mají děti smůlu, jede maminka smajlík ale už to začíná vypadat, že si na koně budeme muset udělat pořadník smajlík

Posílám vám fotku našeho spokojeného psa smajlíksmajlíksmajlík

10.1.2014 19:59
bospor

XXX.XXX.192.10

na klíně u páníka je to přece parádasmajlík ně psi na křesla ani do postele nesmějí ale zato kočky josmajlík taky si to dovedou užítsmajlík

10.1.2014 20:13
werča

XXX.XXX.21.1

Ahoj Holky smajlík. Janahol asi budete muset koupit ještě koníka pro holky smajlíksmajlík Ale zase na jednu stranu je dobře, že mají holky zájem..... Já bych ocenila, kdyby moje rodiče měli koníky, když jsem byla malásmajlík
Ty jo Jaruško, Moruše je fakt chlupatá. Jaruško, jak tedka sbíráte bobánky? Já jsem koukala, že budu sbírat, v zadu na pastvě je to v pohodě, tam to neni rošlapané ale ve předu u boxů, je to v blátě, rozšlapané a nevim... co s tim, když tam jdu, skoro sama zapadnu. Celou noc tu totiž pršelo.....smajlíksmajlík Hrozný jako.
Dneska jsem byla sama na vyjížďce s Evitou, po dlouhéé době v Žehrovských lesích. Normálně snad na ní leze jako, všeho se bojí najednou. Energie jak blázen - nejradši by celou vyjížďku proběhala. Dokonce se bála i kanálu...smajlíksmajlík Jsem si říkala, že zajedeme nějakou novou trasu, jsem chtěla odbočit, nicméně kobyla si odbočila sama, natryskala, já jsem čuměla jak puk, vyletěly mi otěže z rukysmajlík V tom trysku sjem je lovila a pak jsem zastavila a ona jako na mě koukala, že jsem jí povolila já, tak co čumim jak puksmajlíksmajlík
Mě přijde Evita taky nějak.. jako kdyby na ní lezlo jaro už tedka. Osobně se ani nedivim, protože je fakt teplo, ptáčci pípaj... je to divný no ....

Jinak zítra ráno k nám přijede pan zubař. Tak jsem zvědavá, ona Evita docela poslední dobou hryzala fakt vzteky udidlo, takže to taky může být příčina těch zubů,ne? Myslíte, že bude potřebovat i Vazba zuby?? Nechám jí je taky zkontrolovat, a jo ještě, mají pak koně nějakou dietu nebo nesmí nějaký přípravky??

10.1.2014 23:06
canis lupus

XXX.XXX.20.189

Taky mám v plánu nechat zkontrolovat kobylám zuby. Talísovi rozhodně, než dostane udidlo. Jaruško, máte krásnou kočku. Měla jsem podobnou, ale s delší srstí.
Mám za sebou 6 nebo 7 zápočtů, už toho moc nezbývá. O to větší dusno to bude v příštím zkouškovém.
Kočičí večerníček.smajlík

11.1.2014 07:47
jaruska

XXX.XXX.213.29

canis lupus napsal(a):
Taky mám v plánu nechat zkontrolovat kobylám zuby. Talísovi rozhodně, než dostane udidlo. Jaruško, máte krásnou kočku. Měla jsem podobnou, ale s delší srstí.
Mám za sebou 6 nebo 7 zápočtů, už toho moc nezbývá. O to větší dusno to bude v příštím zkouškovém.
Kočičí večerníček.smajlík

smajlíksmajlíkJaní,Moruš dělá úplně to samý každou zimu,prostě pár chloupků pustí,když má pocit,že jí je teplo,ale hned,jak cejtí,že se ochladilo,tak už si je pak podrží.smajlíksmajlíkNo jo,ona je chundelatá fakt jak medvídeksmajlík,taky je furt venku, i když prší,jí to prostě fakt neva ta zima.smajlíksmajlík
smajlíkJo,to jsme si taky užili to vožení dětí,smajlíksmajlíkjá ale jaksi jsem už po asi třetím dítěti nemohla,tak jsme tam navalili sud na nástupiště a děti hezky samy vylezly na sud a ze sudu šup rovnou do sedýlka,smajlíka nebyl z toho člověk tak umordovanej.smajlíksmajlíksmajlík

11.1.2014 07:55
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkIvčo,ta kočka,jak se rozvaluje v tý posteli,to je kráásnýsmajlík,furt se na ní koukám.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíksmajlíkA Barča dostala nějákou dietu,co?smajlíkNo,ono je to vůči jejímu zdraví jen dobře,smajlíkza chvíli by se neunesla,oni ti mrňousové jsou moc záživní a hlavně žerou furt,od nevidim do nevidim,proto já mám Moruš zvlášť,protože klukům dáš sena,že to nesežerou,a oni si sbaštěj svoje a jdou od toho pryč,ale Moruš by nešla,smajlíksmajlíkta má furt pocit,že to seno tam je od toho,aby se sežralo,a pokud možno hned,nejlépe ihned,smajlíksmajlíkno a pak stojí,žere,a stojí,a žere,a furt dokola.smajlíksmajlíkTakže je teď přes zimu,kdy se krmí seno,vedle,a já jí dám určitý seno a víc nedostane.smajlíksmajlíkPak v létě,až se poseká seno,tak je tam pustím dohromady,to už tam toho tolik není,aby se přežírala,a taky má víc pohybu,když je tam s klukama,ona se zase něják moc do pohybu nutit nenechá od nich,ale přece jenom jdou až dozadu se pást,pak musí dojít k vodě,za hodinu zase do přístřešku...smajlíksmajlík

11.1.2014 08:06
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkWerčo,pořád teď,dokud to pořádně nevyschne,tak sbíráme tak,že máme kolečko,lopatu a rukavici a tou rukavicí je nasbíráme na lopatu a hodíme do kolečka,fakt to jinak prostě z toho bahna nejde,to by člověk bral i půl lopaty hlíny s každým bobkem.smajlíkAle u nás je výhoda,že koně většinou kakají v přístřešku teď v zimě,tak se to dobře uklízí a okolo je těch koblih jen pár,tak to se prostě posbírá tou rukavicí.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkMy taky čekáme na zubaře,byl tu,zkouknul to a pravil,že zavolá,no pořád jaksi nic,ale asi se mu sem nešikne cesta,my jsme byli domluveni,že to spojí ještě s něčím,abych nemusela platit celou dopravu,ale koně to nemají tak strašný,takže klidně ještě počkám.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkWerčo,když zubař bude brousit bruskou elektrickkou,tak pan vet říkal,že pak nesmí koník 2 hodiny žrát,ale když bude dělat zuby pilníkem,tak může baštit hned.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkMarkét,ta kočina v tom pelechu je taky dobrá,jak oni si to v tom pelíšku člověčím vychutnávají,co?smajlíksmajlík

11.1.2014 08:27
werča

XXX.XXX.21.1

Vazba mi pustila taky trošku chloupků,nosmajlík Chudáci zvířata jsou z toho celí zblblí smajlík ani se jim teda nedivim.... Normálně u nás je tedka zmrzlosmajlík Včera jsem pořádně kydala venkovní boxy, všechno jsem vyházela ven, ometla atd. Jenže tedka mě bolí každý sval na těle.... Půjdu ho rozhýbat no :)
canipus ....co studuješ? Jestli máš nějaký typ, jak se pořádně a bezbolestně naučit na zkoušky, beru ho sem. Dělala jsem zkoušku ve středu - tu mam a ve čtvrtek písemnou a ještě nám neřekli výsledky a pak mam další v úterý, středa čtvrtek - tak se chystám dneska učit. Popravdě se mi moc nechce......smajlík

11.1.2014 10:11
canis lupus

XXX.XXX.20.189

Studuju dva obory na UK, na HTF- religionistiku a judaistiku. Mě většina předmětů baví, takže to učení moc bolestivé není. A ty, co mě nebaví, si prostě tak dlouho čtu pořád dokola, až si to pamatuju všechno. Nejtěžší je u nás pro většinu lidí biblická hebrejština, protože tam význam slova závisí na detailech jako tečka a když člověk se nesoustředí, hned tam má chybu. Ale i další profesoři hojně vyhazují. Pro mě byla nejtěžší religionistika- to je spíš filozofie. Byla jsem na zkoušce třikrát, ostatní jsem měla na první pokus.

11.1.2014 13:20
janahol

XXX.XXX.60.182

Po ranní vyjížďce je potřeba se řádně vyválet smajlík a zprasit smajlík aby měla panička co čistit smajlík
Santana a Saly sebou praštily vedle sebe smajlík Santana se na Saly sice ještě ksichtí, ale pomalu si holky zvykaj a při válení to teda vůbec neřešily...smajlík

Jinak u nás bylo ráno docela hodně zmrzlo, ale celé dopoledne svítilo sluníčko, tak už je z toho zase čvachta smajlík Ale teď se začalo zatahovat a vypadá to, že se rozprší smajlík ách jo, to je teda zima letos....

11.1.2014 14:02
werča

XXX.XXX.21.1

Mě ty předměty taky baví, jako psychologie atd.. pedagogika... ale teda na sociologii se mi učit nechce, ale musim se do toho tedka už dát.
Hlavně mám úterý, středa, čt zkoušky a nevim na co se mam učit jako první, páč jsou těžký asi stejně pro mě no smajlík Tak mam ještě pak 2 pokysy
Tak Evita má zubaře za s sebou, přijel moc příjemný pán - slovák. Chová taky chladase, má jednu noričku odtamtud co je Vazbasmajlík. Tak jsme si příjemně popovídali.

Jinak Evita docela držela, ale pak se jí to už nelíbilo, pán jí příspal, byla jak medvídek smajlík když sem jí zaváděla do boxu, tak se jí motali nožičky. Tedka už je v pohodě. Měla teda přerostlé zubysmajlík Vazba na tu pán koukal, a že prý dobrý, že ještě nemá dovyvinuté zuby, když jí je 5 let. Tak jsem alespoň ušetřilasmajlíksmajlík. Jsem ráda, že to je hotové už. Ještě na jaře chci udělat rtg at vim, v jakém stavu má evita tu artrozu a pro pana kováře - jestli budeme kovat nebo ne.....smajlík

11.1.2014 14:04
werča

XXX.XXX.21.1

janahol napsal(a):
Po ranní vyjížďce je potřeba se řádně vyválet smajlík a zprasit smajlík aby měla panička co čistit smajlík
Santana a Saly sebou praštily vedle sebe smajlík Santana se na Saly sice ještě ksichtí, ale pomalu si holky zvykaj a při válení to teda vůbec neřešily...smajlík

Jinak u nás bylo ráno docela hodně zmrzlo, ale celé dopoledne svítilo sluníčko, tak už je z toho zase čvachta smajlík Ale teď se začalo zatahovat a vypadá to, že se rozprší smajlík ách jo, to je teda zima letos....

Koukám, že jsou holky všechny stejný prasata..... smajlík Vazba ráno ležela a já jsem si jí pohladila, sedla k ní to byl tak krásný pocit :)

11.1.2014 15:43
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkHihi,Janí,to je super fotka,jak se holky koulej tak skoro vedle sebe,to ti naši se choděj většinou válet každej do jinýho místa,i když taky se mi párkrát stalo,že se začali válet hned,jak vlezli do výběhu,smajlíka Moruš pobízela Monďase,ať se válí rychlejc,že ona se chce taky vyválet zrovna v tom místě,kde se válel on.smajlík
smajlíksmajlíkMarkét,a máš nějákou představu,co bys dělala,až doděláš tu vejšku?smajlíksmajlík

11.1.2014 20:38
canis lupus

XXX.XXX.20.189

Chtěla bych překládat knihy. Z hebrejštiny do češtiny a naopak. Jinak můžu taky vodit turisty a nebo být v archivu někde... Ale to mě neláká.
Dnes měla Tal poprvé uzdečku, tak sem taky hodím ksicht.smajlík

11.1.2014 20:40
canis lupus

XXX.XXX.20.189

A tohle jsou moje první tažený štrůdly. Mám radost, že se povedly, tak je sem propašuju.

11.1.2014 21:17
janahol

XXX.XXX.60.182

canis lupus napsal(a):
A tohle jsou moje první tažený štrůdly. Mám radost, že se povedly, tak je sem propašuju.

Mńááám smajlíksmajlík pošli vzorek smajlík

Ksichtík je bomba smajlík

12.1.2014 07:39
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkKsichtík je super,je vidět,že Tali byla opravdu nadšená.smajlíksmajlíkAle ona si zvykne.smajlíksmajlík
smajlíkMarkét,jakžto,že ta uzdečka se mi nelíbí tak,jako ta,jak máš na Toosii,furt přemejšlím,nedovedu si vybavit tamtu,ale fakt se mi líbila víc,o hodně víc.smajlíksmajlíksmajlíkAle jinak mám taky radši ty cajky takový obyčejný,nic nápadnýho.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTak to místo tý překladatelky bych Ti moc přála,smajlíksmajlíkkdyž už se tak musíš drtit,tak aby Tě to pak uživilo.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJéé,ty štrůdly jsou krásný,smajlíksmajlíkjá tažený nedělám,dělám takovej obyčejnej,kde se všechno nafláká do jedný mísy a prodělá a je z toho kupodivu dost dobrej štrůdl.smajlíksmajlík

12.1.2014 09:00
remonek

XXX.XXX.183.140

Markét, tak to smekám, studovat takovýhle jazyk. Kamarádky brácha studoval něco podobného v Plzni a když jsem občas viděla učebnice, tak jsem nechápala jak se v tom může vyznat.
Jani to je paráda, že kobča je takhle hodná, Santana právě vedle ní vypadá taková uzoučká, ale obě jsou holky moc pěkný. Když už máš doma takovýhle tahouny, budete je zkoušet učit tahat? Já jsem o Vánocích navlíkla Miu do lonžovacího obřišníku a krásně se tím dají protáhnout opratě, tak jsme takhle pochodovali kolem stáje a byla uplně suprová, stačilo jí jen oprať přiložit a už věděla na, kterou stranu má jít. Škoda, že ještě nemáme chomout, to by jsme na ní mohli natáhnout už celý postroj a zkusit něco malého tahat smajlík. Ale bylo na ní vidět, že tahle práce ji baví, pod sedlem se občas vzteká, ale tady fungovala dobře, i když kdyby to asi dělala pořád.....
Když už je o tý Miuše řeč, tak Jaru pod sedlem je už i pod Alešem v pohodě, ono jim hodně pomohlo když šli občas na trenink s náma, a pak taky ten vandr, tam se dali dohromady dobře, takže teď už v pohodě cválaj i mezi více koňma. Jen Aleš včera říkal, že s ní má občas problémy jak udržet její pozornost, že ho občas přestane vnímat a je to na prd. Mě třeba u Sobíka pomůže buď si trošku začít hrát s udidlem a nemo třeba párkrát klepnu bičíkem do bočnice sedla. Ale u ní ani jedno moc nepomáhá, nenapadá vás něco jak tohle odstranit?

12.1.2014 12:50
janahol

XXX.XXX.60.182

Ahoj,
díky za pochvalu kobylek smajlík

Obě dvě jsou zatahaný, Santana vím že chodila v páru, Saly i samostatně, jenže já to v životě nedělala smajlíksmajlík Až si holky spolu vyjasní pozice, chtěli bychom je zkusit zapřáhnout, ale nejdřív musím někde posbírat nějaké ty vědomosti, pak pořídit postroje no a pak se do toho můžeme pustit smajlík Teda jestli to mezitím obě nezapomenou smajlík Sany nebyla v zápřahu už skoro dva roky a Saly naposled někdy kolem prázdnin, tak uvidíme...smajlík Pořád přemýšlím, jak tak pročítám různou literaturu, jestli je dát do postroje nebo do chomoutu, netahali by nic těžkýho, ale zas bychom chtěli něco jako formanský vůz a k tomu by jim to asi víc slušelo v chomoutech, jenže zase nevím jak správně změřit jakou velikost smajlík Je toho spousta, co se chci naučit smajlík Kdyby jste některá měla nějaký typ na net nebo knížku, dejte mi to sem, hledám informace kde se dá smajlík

Tady ještě jednou naše prdelky smajlík

12.1.2014 17:49
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkŠárí,nás učili na kurzu fázovat a zesilovat pobídky,tzn.třeba : ťuknutí bičíkem
1.fáze-jemný ťuk
2.fáze-větší ťuk
3.fáze-BUM
A to už koník určitě začne přemejšlet,co po něm ten Aleš chce a začne se mu věnovat a zapárkrát,když to bude dělat Aleš pravidelně,kdykoliv Mia ztratí pozornost,tak už nebude čekat na to BUM,ale ani na to Větší ťuk,protože bude vědět,že nejdřív je jemný upozornění,pak větší a pak největší a to už jí je nepříjemný.To samé bych udělala i s tím upozorněním udidlem,musí to bejt rozfázovaný,aby Mia věděla,že nakonec stejně přijde to,co je jí hodně nepříjemný a účelem toho je si koně zjemnit,aby reagoval už pokud je to možné,na tu první ťukačku,samozřejmě to nejde hned,ale koně jsou velmi chytří a pokud opravdu vždycky člověk dodrží ten postup,tak to opravdu funguje.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkMoruš poctivě chodí,i když vidí,že mám ohlávku a vodítko a je jí jasný,že se pojede ven,sice u toho má asi nějáký řeči,smajlíksmajlíkale fakt jde vždycky poctivě až ke mně.smajlíksmajlíksmajlík

12.1.2014 17:51
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkJára si musela pro Monďáska dojítsmajlík,ten sice občas přijde taky,ale dneska zrovna nepřišel a stál tam se Šoníkem jako socha.smajlíksmajlíkTak si Jára pro něj došla a přijela.smajlíksmajlík

12.1.2014 17:55
canis lupus

XXX.XXX.20.189

Já ten štrůdl upeču, až se jednou sejdeme..smajlík Jo, hebrejština je těžká už tím, že se píše zprava doleva, témeř nemá samohlásky a některý písmenka má dvoje. Ale je zajímavá. Chtěla jsem se naučit i arabsky, ale to je děs.. Písmenka ani nerozeznám, no rozsypaný čaj.
Jaruško, ta Toosiina uzdečka je totiž černá a tím víc kontrastní, a prošitá bílou nití. Tal ji má zdobenou jen conchy a rozšířenou lícnicí, což z fotky moc není vidět. Já jsem ale chtěla hnědou, mám i hnědé sedlo. Tal do zimy 2012/13 byla převážně bílá. Kdyby neztmavla, asi by jí slušela víc. Ale líbí se mi i tak, navíc ji naježil Ondra.. Byla z toho trošku vedle, že to udidlo nejde vyplivnout, ale nevztekala se.

12.1.2014 17:56
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkŠoník ještě nechodí nikam,ještě nemá to zranění úplně dohojený,sice už to není tak hrozný,smajlíkale je to na blbým místě a furt se to jeden čas nechtělo hojit,ale už je to snad dobrý.smajlíksmajlík

12.1.2014 17:57
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkČekáme,až kamarádky nasedlají a pojedou s náma kus cesty.smajlíksmajlík

12.1.2014 17:58
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkJenomže to trvalo moc dlouho,oni holky ještě kydaly,tak jsme s Járou jely na louku.smajlíksmajlík

12.1.2014 18:06
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkNechcete někdo 2 krásný štěňátka belgickýho ovčáka pejsky?Prodává je majitelka za 500 Kč jednoho a jsou fakt moc pěkní,přišla tam s nima na louku a my jsme jich nemohly nabažit,akorát teda hrozně štěkali na Fouse.smajlíksmajlík

12.1.2014 18:09
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkMonďásek si vždycky vybere ten nejhorší plac na válení,ale jak je tmavej,tak to na něm naštěstí není pak moc vidět.smajlík

13.1.2014 10:45
werča

XXX.XXX.129.242

Jaruško ta Moruše je jak medvídek smajlík.
Máte někdo zkušenosti s těmahle kamašema? http://www.equiservis.cz/VYBAVENI-PRO-KONE/KAMASE-BANDAZE-A-ZVONY/KAMASE-ZADNI-A-SPECIALNI-CHRANICE/Kamase-neopren-drezurni-KenTaur-4258-Z.html?force_sid=88da5b64d83e8f6f2a5280d6bafba112

Evita má tu artrozu, tak jestli to neni lepší pro ní? mam jenom takové ty klasické strouhavky smajlík

13.1.2014 10:56
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkWerčo,nemám s nima zkušenosti,já mám tyhle pro koně,když pracujou,

http://www.equiservis.cz/out/pictures/z1/4121290019.jpg

a tyhle,když je potřeba nohu zakrýt při pohybu ve volnosti,teď,jak měl Šoník tu rozseklou nohu,tak se perfektně hodily.smajlíksmajlíkjsou to taky Kentaury.Na tý fotce moc vidět nejsou,ale na stránkách je nemůžu najít,už si nepamatuju,kde jsem je koupila,to Ivča mi je tenkrát našla.smajlík

13.1.2014 19:09
remonek

XXX.XXX.26.66

Verčo já mám tyhle drezuráky na předky. Tenkrát mi je snad i doporučovala vetka co mi dělala RTG u Sobíka. Měla jsem strach aby se pod tím nějako v létě nezapařoval a zatím s tím nebyl problém. Dobře se s nima manipuluje při nasazování, na noze se netočej. Jen jediný co je blbí když s nima chodíš do terénu, tak že se na ně strašně chytá bordel a pak se to z toho těžko dostává. Zevnitř to je v pohodě, tam to člověk vezme kartáčem a je to čistý, ale ten vnějšek je děs běs, to jsem ještě nějak nevychytala jak to z toho vyoperovat smajlík.

13.1.2014 19:30
werča

XXX.XXX.129.242

Jaruško, ty co máš, máme taky smajlík ale na zadek mam ty malé smajlík Tyhle vysoké mi přijdou že tu nohu více zpěvní, tak nevim jestli do toho mam investnovat nebo ne. Bandáže to je podle mě blbost, hlavně je neumim ani motat a nechci vidět, jak by vypadaly, když projdeme blátem smajlík

16.1.2014 08:18
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkŠárí,já jsem je vymáchala z bahna v kýblu a pak jsem je šoupla do pračky normálně,aby byly čistý,vždycky jsem jeden vyprala a druhej nasadila,aby to měl chráněný od bahna to zranění,sice byl jeden vždycky zapnutej obráceně,smajlíkale Šoníkovi to vůůbec nevadilo.smajlíksmajlíkAkorát že ta velikost těch chráničů je jakásik asi univerzální a Šoníkovi to bylo poměrně velký,tudíž se stalo,že ten spodní díl utrhl,když se to nasáklo vodou a bahnem,smajlíkale v pohodě se dají používat i bez toho spodního dílu.smajlík
smajlíksmajlíkObčas jsme vídávali,jak Šoník tahá Monďáska za ocas,jenomže se jednoho krásnýho dne Monďásek naštval.smajlíksmajlík

smajlíksmajlíkVidíš,bábo,co mi udělal,vidíš to?smajlíksmajlík

16.1.2014 08:19
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkNo jo,no.smajlíkNemáš ho tahat za ocásek.smajlík

16.1.2014 11:57
werča

XXX.XXX.129.242

jaruska napsal(a):
smajlíkNo jo,no.smajlíkNemáš ho tahat za ocásek.smajlík

Dobrej gribanec teda jako smajlík No jsou to kluci no smajlíksmajlík Furt čekáme až zmrzne, abychom vyvezli hnůj - aby jsme neudělali bordel na silnici. Ale furt nic a nic a že by se mi chtělo chodit s lopatou a seškrabávat to ... to se mi taky nechce, ale nic jiného mi nezbude asi.
Dneska jsem dala zkoušku z psychologie, tak mam radostsmajlík
Hele holky, můžete mi prosim, jak debilovi :D napsat znaky říje?? já jsem asi ťuplas ale nepoznám to u Evity, a mam to začít pozorovat, abych jí pak poslala k hřebci a nebyla tam moc dlouho - nechci zbytečně platit ustájení, když doma to mam prakticky zadarmo....smajlík Děkuji

16.1.2014 17:06
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkWerčo,netituluj se tak ošklivě,smajlíkto,že nevíš,jak vypadá říje,není zas taková hrůza,smajlíkdneska se dá najít všechno na netu,zkus si pročíst tohle.smajlíksmajlík

http://www.inseminacekoni.cz/cs/zakladni-informace

16.1.2014 17:28
werča

XXX.XXX.129.242

:D děkuji, skusim si to pročíst, jako znaky znám účůravost, podlézání a nevrlost. Bývalá majitelka Evity říkala, že když v době říje přiložila holeň, tak se Evita pomalu svíjelasmajlík
Máme nedaleko hřebce, pokaždé, když jsem šla okolo, Evita se dvořila, učůrávala..... Jsem zvědavá, třeba jestli Vazba to nějak projeví. Ale vim, že když Evitka byla u hřebcem píchali jí nějaké injekce na povzbuzení říje, nebo něco takového, tak jestli je neměla tak silné???smajlíksmajlík

Holky o víkendu se chystám za známou - má kladrubáka, tak se těším...... Je dost podobný Fandovi smajlík

Ta fotka je z 25.1.2013 - Jsem zvědavá, jestli se letos dostaneme vůbec ke sněhu.....

17.1.2014 09:49
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkNo Wero,já nevím,jestli se dočkáme sněhu v době,kdy má bejt,spíš si myslím,že zima přijde opět v květnu,smajlíkkdy všechno kvete a koně jsou skoro napůl přelínaní.smajlíksmajlík

17.1.2014 14:15
didi

XXX.XXX.233.210

Tak konečně vybrána a dotvořena náhrada za udidlo pro Mufa - stahovací sidepull či spíše bezpákové hackamore. Funguje jako sidepull, ale pro zastavení je možné otěžemi nánosník stáhnout a působit tak podobným tlakem, jako působí hackamore.

Teď už jen párkrát otestovat a dovychytat, než se pustím do tvorby celokožené verze.

17.1.2014 20:11
werča

XXX.XXX.21.1

Ahojky holky,
chtěla jsem se ještě na něco zeptat, Evit když jí, tak vždycky zvedne hlavu čumí a vypadává jí z huby jídlo.. Myslela jsem, že je to zubama... ale zuby má teda udělené, je to normální?? Vazba hlavu z kbelíku nevyndá.....

18.1.2014 08:19
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkWerčo,to je divný,to by už jí vypadávat nemělo,i když může při tom jídle třeba otvírat tu papulu víc,než normálněsmajlík,ale pro jistotu bych,až k Tobě zase někdy pojede vet,ho poprosila,aby na to kouknul.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkKlucí koukaj,cože to tu chystám za vzrůšo.smajlíksmajlík

18.1.2014 08:20
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkOhýnek,smajlíksmajlíkale nechytlo mi to moc,shořelo jen troška a zhaslo mi to.smajlíksmajlík

18.1.2014 08:22
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkAle jak se to trošíčku rozhořelo,tak klusem zdrhli.smajlíksmajlík

18.1.2014 08:23
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkCopak to tu máme??smajlíksmajlíkAle teda zatím si toho nevšímaj,že by se o to tahali,to néé...smajlíksmajlík

18.1.2014 08:26
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkNebylo by tam něco k snědku?smajlíkMusím to pořádně prozkoumat.smajlíksmajlík

18.1.2014 08:29
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkObčas se mi povede bezhlavej jezdec,ale i bezhlavej kůň.smajlíksmajlík

18.1.2014 13:59
didi

XXX.XXX.234.12

werča napsal(a):
Ahojky holky,
chtěla jsem se ještě na něco zeptat, Evit když jí, tak vždycky zvedne hlavu čumí a vypadává jí z huby jídlo.. Myslela jsem, že je to zubama... ale zuby má teda udělené, je to normální?? Vazba hlavu z kbelíku nevyndá.....

A děje se to od určitého okamžiku, nebo tak žrala vždycky - že ji něco padalo?

Je možné, že si ještě nezvykla na "nové" zuby, pokud je má udělané čerstvě (Bob se po úpravě zubů dá se říct učil znovu žrát, měl je opravdu příšerné a jejich srovnáni ho na čas vykolejilo - byl zvyklý křivit hubu, protože se přerostlými zuby jinak kousal a najednou přerostlé nebyly...).

Někteří koně ale bohužel jádro "nemožně" žerou - řídila bych se podle sena - pokud s tím nemá problém a ukusuje ho i dostatečně rozžvýká, je možné, že je jen drobil.

Pak mě ještě napadá, jestli ji nevadí kýbl. Je na něj zvyklá? Kamarádky hříbě kýbl hrozně znervózňoval - dalo dovnitř hlavu a hned ji vytáhlo - bylo ochotné souvisle žrát jen ze země, naučilo se to pak přes nižší lavor, když zvládlo ten - začali opět s kýblem.

18.1.2014 21:59
canis lupus

XXX.XXX.20.180

Ahoj holky,
Nepotkaly jste už někde tu zimu? Když jedu ke koním, je tam takové bahno, že i klus je rizikový. A mám to všude. Nejen na botách. Kéž by to aspoň zmrzlo.
Tohle je moje dnešní práce.

19.1.2014 10:22
werča

XXX.XXX.21.1

didi napsal(a):
A děje se to od určitého okamžiku, nebo tak žrala vždycky - že ji něco padalo?

Je možné, že si ještě nezvykla na "nové" zuby, pokud je má udělané čerstvě (Bob se po úpravě zubů dá se říct učil znovu žrát, měl je opravdu příšerné a jejich srovnáni ho na čas vykolejilo - byl zvyklý křivit hubu, protože se přerostlými zuby jinak kousal a najednou přerostlé nebyly...).

Někteří koně ale bohužel jádro "nemožně" žerou - řídila bych se podle sena - pokud s tím nemá problém a ukusuje ho i dostatečně rozžvýká, je možné, že je jen drobil.

Pak mě ještě napadá, jestli ji nevadí kýbl. Je na něj zvyklá? Kamarádky hříbě kýbl hrozně znervózňoval - dalo dovnitř hlavu a hned ji vytáhlo - bylo ochotné souvisle žrát jen ze země, naučilo se to pak přes nižší lavor, když zvládlo ten - začali opět s kýblem.

ahoj, to nám zubař říkal, že musíme chvílil počkat. Včera jsem jí pozorovala jak jí. NEjdřív normálně - má hlavu v kbelíku a jí, pak když dojídá to spíš začne dělat - vyvodila jsem z toho to, že se bojí aby jí Vazba nevyhnala a nesnědla jí to?? Je to možný,on ze začátku přítel je nehlídal a Vazba sežrala svoje a pak utíkala na Evity.... Protože Evita toho dostává trochu víc, Vazba jenom aby nebyla ošizená a spíš dostává chleba, řepu tu oranžovou - ve vnitř bílou (mangul asi) a pak trochu ječmena a hrst slunečnice, Vazba jako první vyjí jádro, ostatní nechá..... a chce to jít sežrat evitě....
Dneska pujdu na krokovku s holkama, tak uvidíme co to udidlo, ona do něj strašně kouše ale spíše když jde sama, nebo to asi víc vnímám. Nevím jestli je tedy důvod nervozita nebo nepadnoucí udidlo? má 2x lomené stihlo, to nejjemnější - dala mi ho ještě bývalá majitelka, prý s tímhle typech chodí furt. Tak uvidime.....

Včera jsem byla jezdit na to kladrubáčkovi, holky nikdy jsem si nemyslela, že nějaký kladruboň bude tak bodoubný chováním a i očima Fanoušovi..... když jsem ho sedlala olizoval vaziště jako Fanda... Zacválala jsem si i na něm, akorád byl poněkud aktivnější, ale super. Budu tam o prázdninách 14 dní na táboru pro děti, jako asi vychovatelka atd. Mam povinnou praxi.

Canipus, hezké dílo. To jsi tečkovala??????smajlík

19.1.2014 12:22
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkWerčo,naše žerou taky tak,že Monďásek s Moruš nevystrčej z kýble hlavu po celou dobu,než to zbaštěj,ale Šoník furt vykukuje a okukuje, kde co lítá a taky mu občas něco z tý papuly vypadne,smajlíktůdle jsem ho i přistihla,jak pacholek vyhazuje ten zbytek ze žlabu,smajlíkale jak mu to šlo!smajlíksmajlíkTak od tý doby dostává míň a má po ptákách.smajlíksmajlík

19.1.2014 12:23
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkMarkét,náádhernej obrázek,smajlíkjsi moc šikovná.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíkWerčo,to udidlo může Evita kousat z nervozity,že je venku sama,všimla sis,jestli to ve stejné intenzitě dělá,když je s ní venku Vazba?smajlík

19.1.2014 12:35
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkWerčo,my jsme jednou vykupovali poníka od jedněch lidí,a ti na něj měli sice udidlo dobrý,ale představ si,že ho měli nastavený tak,že koníkovi bylo do půl huby a celý 2 roky s tím jezdili,smajlíkvůůůbec jim to nepřišlo divný,že by koníkovi cinkat o zuby vůůbec nemělo.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTady si Šoník přilehává k Monďáskovi,Oldu,prosím,omluvte,on tohle dělá docela často,když vidí,že točím,tak do toho furt musí něco žvanit.smajlíksmajlík

http://www.youtube.com/watch?v=FTOZFW_xvv4

19.1.2014 13:35
werča

XXX.XXX.21.1

Tak Evita to udělala asi 2x že skousla a jinak dobrý, takže to budu nejspíš tou nervozitou.... Kamarádka se přijede juknout, v létě jí jezdila a nic neříkala, tak si prej myslí, že je to v pohodě, že by si toho všimla...

Jinak dneska vyjížďka byla na téma kdo z koho. S přítelem Vazba utekla a nešla mu zastavit (oni mají super vztah ze země, ale ze sedla vůbec - jak na ní nejezdí) a já v zadu brdila Evitu, snad min. 5 jsem byla na zadních, cválala na místě - ale přežila jsem. Už jsem z nich na nervy, protože je nestíhám jezdit a oni takhle zlobí, ještě že mi končí za týden zkouškové..... Nejhorší, že tady nikoho nemohu sehnat ke konim, tak aby je uřídil v základních krocích, nechci někoho koho bych musela učit, na to nemam čas a ni nervysmajlíksmajlík

19.1.2014 15:56
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkNo,s tím sháněním lidí ke koním to je všeobecně blbý,smajlíkbuď je to začátečník,nebo to neumí s koňma,nebo nechce moc pracovat a už vůbec né zaplatit nějákou kačku.smajlíkLidi,co maj o koně zájem,mají svoje a nebo choděj někam jezdit zato,že tam kydaj.smajlíksmajlíkAle až Ti skončej ty zkoušky,tak budeš mít dost času a holky se umravněj,neboj.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkMoruš stála,když jsme přišli sbírat bobky,a normálně sebou plácla,když nás tam viděla,jí to vůbec nevadí,že tam jsme.smajlíksmajlík

19.1.2014 16:00
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkJarča vyráběla buchtu podle receptu,máme kalendář s receptama na rychlý buchty,tak jsme si řekly,že každej ten tejden vyrobíme jednu.smajlíksmajlíkJarču to docela baví a je i docela šikovná,občas teda musím utírat tvaroh z dlaždiček,smajlíkale tak učenej z nebe nespad a to se utře,hlavně že jí to baví.smajlíksmajlíksmajlíkTohle jsou poslední 3 kousky.smajlíksmajlík

19.1.2014 17:12
werča

XXX.XXX.129.242

jaruska napsal(a):
smajlíksmajlíkNo,s tím sháněním lidí ke koním to je všeobecně blbý,smajlíkbuď je to začátečník,nebo to neumí s koňma,nebo nechce moc pracovat a už vůbec né zaplatit nějákou kačku.smajlíkLidi,co maj o koně zájem,mají svoje a nebo choděj někam jezdit zato,že tam kydaj.smajlíksmajlíkAle až Ti skončej ty zkoušky,tak budeš mít dost času a holky se umravněj,neboj.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkMoruš stála,když jsme přišli sbírat bobky,a normálně sebou plácla,když nás tam viděla,jí to vůbec nevadí,že tam jsme.smajlíksmajlík

Tak mě o ty peníze nějak nejde, kdyby mi jednou za 2 měsíce třeba přidal na kováře nebo si to odpracoval - sbírání bobků nebo vykydat,klidně bych umožnila hobbíky nebo něco. Jenže jak jsem daleko od města, nebo daleko asi cca 10 km a bus jezdí jednou za 2 hodiny. Tak nevim no....

To je hezký že Jarča peče :D Normálně koukáte na novu? na televizní noviny, jak tam ukazují ty recepty? Mamka podle nich dělala ty sýrové bulky a byly fakt mňámozní :D

19.1.2014 19:06
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkNo právě,většinou holčiny slíběj,že si to odpracujou a pak skutek utek,přijdou jenom když je hezky a dá se jezdit.smajlíkAle tak zkus dát inzerát,třeba by se někdo šikovnej našel.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJojo,koukám na ty recepty na Nově,ale ještě jsme nic z toho nedělaly.smajlíksmajlík

19.1.2014 20:35
janahol

XXX.XXX.60.183

smajlík Jaruška je šikulka smajlík

smajlík a ty bulky vypadají výborně, byl by receptík? smajlík

Jinak jsme si dnes udělali výlet a výsledkem je, že máme poníka pro děti smajlíksmajlíksmajlík Je to 11ti letá kobylka WPB a vypadá to, že by mohla naše holky něco naučit v kombinaci s trenérem, takže jsem nakonec asi přece jen zblbla celou rodinu smajlíksmajlík

19.1.2014 20:39
janahol

XXX.XXX.60.183

19.1.2014 20:41
janahol

XXX.XXX.60.183

...ale Gábinku teda víc bavil místní pejsek smajlík

19.1.2014 20:57
werča

XXX.XXX.129.242

janahol napsal(a):
...ale Gábinku teda víc bavil místní pejsek smajlík

Ty jo, vy to berete hopem. Za chvíli bude mít každý člen rodiny koníka. Máš koníky doma nebo někde ustájené? smajlík Poník vypadá fakt krásně.....

posílám recept.....smajlík

19.1.2014 21:43
janahol

XXX.XXX.60.183

smajlík děkuji za receptík, mám ráda jednoduché recepty, tak někdy vyzkouším smajlíksmajlík

Koně máme ustájené, stáj je skoro za rohem, cca 2km od baráku, takže dostupné i pěšky nebo na kole smajlík Nemáme na to prostory, museli bychom pořizovat pozemky, vybudovat zázemí...navíc když jsme měli jen jednoho koníka, tak nebylo co řešit, to jsme ještě netušili jak to dopadne...smajlík

19.1.2014 23:48
bospor

XXX.XXX.192.10

jani jen jsem čekala, kdy to přijde ale stejněsmajlík snad jste koupili dobrýho poncla a ne nějakou kur...smajlík
taky mám recept na dobrou buchtusmajlík já jí nezkoušela ale holka jí donesla do práce a byla hrozně dobrásmajlík jen těch jablek tam musí být opravdu hodně. víc jak těstasmajlík
půl hrnku cukru jeden a půl hrnku polohrubé mouky, 2 vejce, 1 pr do peč, naředit mlíkem. jablka ořechy rozinky, zamíchat a upéctsmajlík

20.1.2014 07:21
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíksmajlíkJůůůůůva,Janí,ta je kráááááásnáásmajlíksmajlíksmajlík,připomíná mi Kačenku,smajlíka vypadá,že to bude torpédo malý,smajlíksmajlíkto bude príma,až se holky zblázněj do závodů.smajlíksmajlíksmajlíkJeště Vám chybí minihorse a jste kompletní.smajlíksmajlíksmajlík

20.1.2014 07:22
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkIvčo,a ty jabka natrouhat s ořechama a zamíchat přímo jako do toho těsta nebo poklást na těsto?smajlík

20.1.2014 09:41
madow

XXX.XXX.47.163

Ahojky ženy moje,

tak jak snášíte boj s bahnem.....já jsem už to vzdala....Rozu vyčistím druhý den pustím do ohrady a příjde ještě víc zapráskaná než předešlý den. Jezdit se u nás taky nedá....to by jsme se někde zabily.
Mě kolikrát stačí, když jí vedu z ohrady jak bruslí...fuj....zimu ráda nemám, ale tohle už je moc

jinak jsem už taky zkoušela vařit podle receptů z Novy
Dělala jsem jak ty bulky, tak ještě jablečné knedlíky, taky luxusní

JInak u mě nic nového...v práci toho mám po krk...sice nedělám nic náročného, ale s tou kolegení jsem akorát psychicky v pr***i
Takže se s přítelem pokoušíme o miminko smajlík
ale zatím se nám nedaří smajlík

mám spousty nových fotečkek a konečně i nějaký to videjko s Rozinkou...koupila jsem si nový telefon a s ním je rychlo focení nebo natáčení jedna báseň...ne vždy si totiž vzpomenu na fo´ták...mobil nosím v bundě furt....jenže čekám až mi příjde k něcu USB kabel...zase tam je jiný vstup smajlík
takhle jsem ke starému mobilu používala stejný kabel jako fotyho přístroji, ale ted mám smůlu

20.1.2014 09:57
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkmarkét,to mě moc mrzí,že se mimčo nedaří,ale nezoufej,zjara se určitě miminko povede.smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJá hrozně ráda sleduju v TV ten Deník Dity P.,to Vám je vařeníčko,smajlíksmajlíkhrozně jednoduše to vypadá,když to někdo umí.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkmarkét,taky nejezdíme,teď,jak pršelo 2 x po sobě,je to totálně v háji,to jen tak nevyschne,smajlíkale zase na druhou stranu tohle třeba Monďáskovi prospívá víc,než v létě parno.Když jsem zapomněla pokropit v přístřešku a okolo vody,tak mu prasklo kopyto,je na to citlivější,potřebuje prostě denně v tom parnu smočit kopýtka a je to v cajku.Naštěstí se našim hemelkám v tomhle hnusu nedělají žádný boláky,podlomy,hniloby,nic,tak mě to zase až tak nevadí,ale vyvážet v tom hnůj,to je fakt pocuc.smajlíksmajlíksmajlík

20.1.2014 10:45
madow

XXX.XXX.47.163

Jaru, zatím se držím kvůli mimču relativně v klidu...je to tedy už půl roku a furt nic, ale je to měsíc od měsíce těžší a těžší.......

Taky Roza na podlomy netrpí...ještě tohle do baráku v tomhle počasí smajlík
jinak každým dnes očekáváme malý jehňátka, tak vás pak bdu zásobovat malýma kudrnáčema.....máme pět oveček a všechny jsou zase připuštěný smajlík

20.1.2014 10:58
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkMarkét,já vím,že je to těžký,možná k tomu přispívá i ten stres,co máš v práci,smajlíkvem si dovču a leť někam daleko do tepla,třeba se tam zadaří.smajlíksmajlíksmajlíkStrašně moc bych Ti to přála.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJéé,na ovečky se moc těším,jsou vždycky úúžasně kudrnatý a kráásný.smajlíksmajlíksmajlík

20.1.2014 11:09
madow

XXX.XXX.47.163

Jeeejda do tepla bych letěla hned...furt si říkám, že to dopadne, že to bude fajn....ale jak říkáš ten stres v práci je uplně neúnosný...kolikrát domů chodím jak balík s výbušninou...ale ještě jsem doma nebouchla...naštěstí...doma mi vždy všechno hned zvedne náladu...Rozárka, ovečky, Milda....
Teď jsme si koupili novou postel, tak to pujde mimčo samo smajlík

Hrozně se těším.

Jupííí zítra příjde ten blbý kabel smajlík
Jaruško, jak nahráváš pak videa na youtube, to musíš být nějak zaregistrovaná a pak to asi jde samo

20.1.2014 11:36
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkJojo,Markét,musíš se tam zaregistrovat,jinak to nejde,ale není to nic složitýho,když jsem to zvládla já,zvládneš to taky,a dokonce levou zadní.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkNo,právě si myslím,že kdybys vysadila ten stres a jela si někam daleko do tepla vyčistit hlavu,že by se to tutově povedlo,někdy to opravdu moc pomůže to teplo,ta změna a úžasný prostředí.smajlíksmajlíksmajlík

20.1.2014 11:38
madow

XXX.XXX.47.163

tak nám snad pomůže nová postel smajlík

20.1.2014 13:54
canis lupus

XXX.XXX.20.62

Ahoj kochačky,
Gratuluji k nové ponici a dík za pochvalu kresby. Ještě jednu jsem spáchala.
Dnes mám za sebou zápočet z kabaly, tak už mi zbývá jedna zkouška a jedna seminárka a bude hotovo. Jenom bych potřebovala nebýt tak nervní.
Dnes se v Bojově očkovalo a Tal vetka prohlédla zuby. Prý potřebují před už děním upravit a má vlčí zuby. Mě to ale připadá kruté je trhat. Zvažuji, že zkusím jezdit na hackamore nebo jiném bezudidle...

20.1.2014 15:21
madow

XXX.XXX.47.163

Markét, ty kresby jsou fakt nádherný, na tohle jsem já nikdy nebyla...nejsem schopná namalovat ani obyčejný domeček smajlík

Tý jo trhat zuby...fujky...ale třeba by jí bylo lépe bez vlčích zubů....co jsem kde slyšela o vlčích zubech, tak to nemusí být problém jen u uždění. Možná bych byla pro to vytrhnutí...asi nic příjemného, ale myslím, že to pro ni bude lepší, ale taky bych to zvážila nejprve s vetem

21.1.2014 07:58
madow

XXX.XXX.47.163

chumelí, chumelííííííííí....jupííííí...snad to vydrží

21.1.2014 08:12
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkNo,Markét,třeba to bylo fakt tou starou postelí.Naši známí si taky nedávno koupili nějákou super postýlku,a pochvalujou si jí až do nebe.smajlíksmajlíkTaky bych potřebovala,tahle,co tu je,snad pamatuje ještě cara Klacka.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkMarkét,kráásnej obrázek,já thle taky neumím,a moc mě to mrzí,docela by mě to bavilo.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkChumelí,joo?smajlíksmajlíkTak to je super,doufám,že dáš nějákou zasněženou Rozinku.smajlíksmajlíkTady včéra ceelej den mrholilo,no spíš už to bylo něco mezi mrholením a deštěm.smajlíksmajlíksmajlík

21.1.2014 08:57
madow

XXX.XXX.47.163

Jaruško, ráda bych dala zachumelenou Rozinku, ale ta teď futruje seno ve stáji a já dřepím v práci smajlík
a už nechumelí smajlík humus tu teď akorát je

21.1.2014 10:00
madow

XXX.XXX.47.163

tak jsem byla oběhat naše broumovské úřady a mokrá jsem jak hadra....zase chumelí, ale kdyby alespon padaly ty krásné velké vločky, to neee musí padat taková ta sněhová drť smajlík

21.1.2014 10:46
bospor

XXX.XXX.192.10

jaruska napsal(a):
smajlíkIvčo,a ty jabka natrouhat s ořechama a zamíchat přímo jako do toho těsta nebo poklást na těsto?smajlík

nastrouhat do těsta. nebo spíš těsto zamíchat do jableksmajlík

21.1.2014 11:00
bospor

XXX.XXX.192.10

vlčí zuby vaděj udidlu a skoro to nedrží v dásni. je to vytržený hnedsmajlík určitě to nech vytrhatsmajlík
ani nevím jestli je má barčasmajlík zubař tu byl v létě a to nic neměla. udidlo taky nemásmajlík
to bahno mě utrápísmajlíksmajlíksmajlík doma to zvládám ale v práci se tím musím brodit a zebou mě pak nohy. od včerejška leje a mě se tam ještě drží voda. už mám před boudičkama louži hlubokou nad kotníky a to je pocucsmajlík
od pátku máme 16 malých telat. a tohle jsou dvojčata o pár dní staršísmajlík

21.1.2014 11:31
madow

XXX.XXX.47.163

to jsou mucínci krásný, já bych je umordovala....telátka jsou hrozně krásný....smajlík

21.1.2014 11:52
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkU nás taky padá,ale je to hned pryč,je teplo.smajlík
smajlíksmajlíkJá bych ty vlčí zuby taky koníkovi nenechávala,kdo ví,třeba na tom hackamore nebo na tom uzdění bezudidlovým Vám to nepůjde a budeš mít nutkání udidlo použít,nebo kdo ví,co bude za pár let,kdybys třeba někdy kobču prodávala,tak jiný určitě udidlo dá a mohl by bejt problém,teď,dokud je mladá,bude snášet všecko líp.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJééé,telátka jsou kráásný,a dvojčata,tady má taky známá pod krávou dvojčata,a rostou jak z vody.smajlíksmajlík
smajlíkNevím,jestli bude vidět.že tu trochu sněží.smajlík

21.1.2014 11:54
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkMonďásek by mohl jít dělat modelku,hihi,smajlíkz fleku.smajlík

21.1.2014 11:58
jaruska

XXX.XXX.213.29

bospor napsal(a):
nastrouhat do těsta. nebo spíš těsto zamíchat do jableksmajlík

smajlíksmajlíksmajlíkDíky,zkusím to.smajlíksmajlíksmajlík

smajlíksmajlíkMusím si tu hlavu opřít,mám jí moc těžkou.smajlík

21.1.2014 14:05
canis lupus

XXX.XXX.20.62

No jo, ale je to takové divné, trhat koni zuby abych mu tam mohla narvat udidlo.. Toosii jsem tenkrát nenechala zuby kontrolovat, ale asi vlčáky nemá, když jí udidlo nevadilo. Pak jí dělali zuby, když byla v pronájmu. Tak teď počkám, až budou spolu a zuby se jim udělají najednou. Tady sněží celý den, ale drží to jen na trávě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík