Přirozená komunikace a Monty Roberts

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.1.2014 19:41
kaylain

XXX.XXX.232.54

Zdravím všechny koňáky,
chci se zeptat co si myslíte o přirozené komunikaci s koněm,konkrétně o výcviku Montyho Robertse.
Myslíte že by mi to pomohlo vytvořit větší pouto s koněm,aby mi více důvěřovat a tak?
Děkuju moc za odpovědi

10.1.2014 19:52
bospor

XXX.XXX.192.10

určitě!smajlík u nás už je hodně lidí, kteří pořádají kurzy a dost lidí, kteří tento přístup ke koním vyučujísmajlík. je moc fajn jet na nějaký takový kurz i se svým koněm. rozhodně je to lepší než co člověk vyčte z knížek. ale zase je dobré mít před kurzem nějakou představu o co jde.smajlík

10.1.2014 20:08
kaylain

XXX.XXX.232.54

Mě se právě teď dostala do rukou knížka od Montyho Robertse,ovšem spousta lidí od nás ze stáje si myslí že je to pitomost pro (víceméně) hlupáky. Nevím co si o tom mám myslet ...
Ale na druhou stranu bych chtěla zlepšit a "zpevnit" vztah mě a mojí klisny a přijde mi,že tohle je ta nejlepší cesta.
A odkud jste,možná bych měla o takovýto kurz zájem ;-)

10.1.2014 21:06
bospor

XXX.XXX.192.10

nic nevědí a neznají, tak to pomlouvají. je to normální. jejich škoda. nenech se odradit.
já jsem od pardubic, ale zuzka jezdí nejen ke mě, ale po celý republicesmajlík i jinísmajlík
http://www.zuzkaprokopova.cz/

12.1.2014 20:50
terezka1995

XXX.XXX.106.98

Podle mě je to skvělá věc. Nejde tak o slůvka: dělám přirozenou komunikaci. Ale spíše o nějaký vztah a komunikaci s koněm na přirozené bázi. A osobně neupřednostňuji žádného horsemana. Čtu od nich knížky, koukám na videa, jezdím na kurzy, ale ze všeho si vyberu to, co mě a mému koni nejvíce vyhovuje. Nemyslím si, že to co nějaký horseman sepsal nebo vyučuju musí zaručeně fungovat na každého koně. Je to o způsobu, jak se s tím koněm domluvíte a danou situaci vyřešíte. To že zrovna Monty používá při výcviku na pobízení lano, by mě třeba tolik nevyhovovalo a tak raději používám hůlku, a tak pod.

13.1.2014 09:47
danurba

XXX.XXX.164.146

s metodou Montyho Robertse mám osobní skvělou zkušenost. Knížka se nám dostala do ruky, když naší huculce byly asi 4 roky, měli jsme jí od hříběte, takže vím, že to s ní předtím nikdy nikdo nezkoušel. Přečetli jsme knížku a viděli krátké video a dcera pak zkusila přivolávací postoj. Bylo to úžasné, jak kobylka reagovala: sklonila hlavu a zcela uvolněně přišla k dceři a zůstala u ní stát. Dcera pak šla se sklopenou hlavou a jakoby trochu schoulená a kobyla šla těsně za ní, hlavou se téměř dotýkala jejích zad. Tohle předtím nikdy nedělala, ona měla vždycky spíš dominantní sklony. Tohle je asi to nejjednoduší, může to zkusit každý, nic se tím nezkazí.

26.1.2014 18:29
astorka

XXX.XXX.239.101

Když jsem se dostala k poníkovi..Byl zlý, vykopával..Začla jsem PK a teď je to zlatíčko<33 Doporučuji

26.1.2014 19:57
klawdie

XXX.XXX.10.21

bospor napsal(a):
nic nevědí a neznají, tak to pomlouvají. je to normální. jejich škoda. nenech se odradit.
já jsem od pardubic, ale zuzka jezdí nejen ke mě, ale po celý republicesmajlík i jinísmajlík
http://www.zuzkaprokopova.cz/

Ahoj Ivčo jezdí k Vám ZUzka nějak pravidelně? že bych se taky na živo něco přiučila když to mám takový kousek..:)

26.1.2014 23:31
bospor

XXX.XXX.192.10

každý rok na jaře. letos potřetí. 24-25.5. klidně přijeď stojí to za to. zuzka je skvělásmajlík a koním to taky dělá ohromně dobřesmajlík

12.5.2014 11:36
happydog2

XXX.XXX.43.209

Není to úplně k diskuzi, ale prosím nemáte někdo na prodej knihu Průvodce nenásilným výcvikem koní - Monty Roberts? Nabídky prosím mailem petra.pd@seznam.cz. Moc díky
PS: popřípadě něco hodně podobného, kde je popsána práce v kruhovce

Přidejte reakci

Přidat smajlík