Westernové plemena a jezdci kochači 254

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.1.2014 08:32
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkTak co,děvčata,jak jsou Vaši oříci nadšeni ze sněhu?smajlíksmajlíkMonďásek byl nadšenej,ten má sníh rád.smajlíksmajlík

23.1.2014 08:33
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkMusím si snížku pořádně užít.smajlíksmajlík

23.1.2014 08:34
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkPěkně se v něm válí,sice je ho málo,ale aspoň něco,že...smajlíksmajlík

23.1.2014 09:02
werča

XXX.XXX.129.242

Ahoj Jaruško, já člověče nevim, jedu za kobylkama v pátek - jedeme rovnou i pro sladový květ do Nové paky, prodávají ho přímo z pivovaru - asi cca 80 Kč pytel, takže super...smajlík

Jinak včera večer jsem se fakt rozčílila, útulek Bianka,znáte ho??? Tak ho vykradli, dluží peníze za seno a veterináře a tedka je ještě k tomu vykradli... Jsem fakt znechucená.....
Přemýšlím, nějak o pomoci.... no... Prodávají krásného koníka - Top Gear - za 9tis.... 145 v kvh, zdravý,3 letý - neobsedlý, mam takový pocit, že se tam narodil. Tak kdyby jste o někom věděli :)

23.1.2014 09:11
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkMy si taky jezdíme pro slaďák sami,vyjde nás to teda 100 za pytel,ale ten pytel mi pro 3 koně vydrží skoro celou zimu.smajlíksmajlíkAle kdybys viděla Šoníka,jaký dělal ksichty,když ho dostal poprvně do žlabu,no nesežral to,ani se toho nedotk,smajlíkmusela jsem to rozdělit M+M,aby se to nevyhodilo,a pak jsem ho postupně na to musela naučit,po špetkách jsem mu to začala dávat do žrádla a každej den jsem tu špetku zvětšovala,a dneska už zdlábne celou tu mističku od Perly,sice občas má den,kdy se snaží to vyházet,takže se mu to musí specielně dobře zamíchat,smajlíkaby to nevyhazoval,a když je to fakt dobře zamíchaný,tak to zbaští všechno,ale jak nezamícháš dokonale,a zůstane mu tam na dně ten slaďák,tak to lítá ven.smajlíksmajlík

23.1.2014 09:29
remonek

XXX.XXX.183.140

Kochačky koukejte, máme slavný oře smajlík jen teda nevím jestli je trochu nepřibělili http://vimeo.com/80056047

23.1.2014 09:31
remonek

XXX.XXX.183.140

taky začlo konečně mrznout, tak doufám, že to aspoň chvilku vydrží páč to bahno byl fakt děs, od pondělka si do hlavy tlačím zoologii, se mi o těch havěťákách pomalu i zdá, tak si odpolende pujdu pročistit hlavu a vezmu ven Sobíka, už docela dlouho nebyl venku sám, tak jsem na to zvědavá smajlík

23.1.2014 09:34
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkŠárí,s tím musíš počítat,u běloušů to tak bejvá,že vybělujou čím dál víc,málokterej zůstane tak krásně pepř a sůl grošatej.smajlíksmajlík
smajlíkTo video se mi seká,smajlíkale ten začátek je nááádhernej.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkNo jo,trošku přimrzlo,ale né moc,normálně to bahno prošlápnu.smajlíksmajlík

23.1.2014 09:49
madow

XXX.XXX.47.163

Šaríí, video je krásný od začátku až do konce smajlík
Ti oři na začátku uplně kouzelný

Jaruško, taky jsem Rozu včera když jsem přijela z práce pustila ven na chvíli než jí vykydám a připravím zase stání na noc, udělala dva kroky a buchla sebou...no alespon trochu ze sebe vodrbala to bahno co na sobě měla smajlík

Jinak u nás je to tak na půl bahno nebahno....kde bylo před tím hoooodně mokro, tam to člověk prošlápne jinak to jde.

Chtěla jsem vám sem dát video Rozárky v ráži, ale copak ten blbej v PC to přemele, tak musím až doma na noťasu

tak jednu pět le starou fotečku, ale ještě westernovou a sluníčkovou

23.1.2014 09:51
madow

XXX.XXX.47.163

a ještě jednu podzimní....jooo nám to tak slušelo v tom westernu...jenže sedlo bylo hrozně těžký...a já Rozu litovala, že tahá mě+ 18kg sedlo, tak jsem sedlo prodala...teď lituju prodeje smajlík

23.1.2014 10:45
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkMarkét,to je fakt škoda,že jsi sedýlko prodalasmajlík,kdybys viděla a potěžkala to moje,smajlíkjenže právě westernový sedlo je na dlouhý couračky pohodlnější a co se týče rozložení váhy to nejlepší,co člověk tomu koni může dát.smajlíksmajlíkA Rozinka opravdu není žádná chudinka,která by se pod Tvojí a sedlovou váhou bortila.smajlíksmajlík
smajlíkSamotnou by mě zajímalo,kolik to moje sedlo váží,ale bude to tak kolem 15 kilo,nevím přesně,a ještě já 65 kg,takže Moruš 130 v kohoutku tahá baj voko 80 kilo určitě,a vůbec jí to nevadí,lítá se mnou jak vítr a záda jí nikdy nebolely ani jiný problémy s váhou neměla..smajlíksmajlíksmajlík

23.1.2014 10:51
remonek

XXX.XXX.183.140

Jaru nám Miucha zůstává normálně grošovatá, no a Sobík toho radší ani moc nekomentovat, na každý roční období volí jiný model kožichu smajlík
Minule jsem poprosila kamarádku jestli by mu mohla trochu zarovnat hřívu, páč já jsem na tohle střevo a vždycky ho hrozně opižlám, no holky kdyby jste viděl jaký caviky u toho dělal, jsem se za něj normálně až styděla smajlíksmajlík si snad myslel, že ho těma nůžkama jdem zapíchnout nebo co. No nakonec jsme to stříhali na 2x. Hroznej vymejšlista to je smajlík.
Markét, Aleš má na Miu taky westernový sedlo a to určitě 18 kg nemá, tak třeba by jsi sehnala něco lehčího, to naše je teda od Císaře a kvalita nic moc, spousty věcí si tam Aleš musel opravit nebo předělat, ale kobyle sedí.
Jé teď koukám, že na týhle fotce zrovna moc grošovaná Miucha není smajlík

23.1.2014 10:58
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkŠárí,už jsem to dokoukala,jéé,u Vás by se mi teda moooc líbilo,ty koně,skot,ovečky...Nááádhera,ti Piemonti mi učarovali.smajlíksmajlíksmajlík

23.1.2014 11:00
remonek

XXX.XXX.183.140

Jaru, tak se pak někdy můžeme domluvit,dorazíte a udělám vám exkurzy, by jste klidně mohli přijet i s koňma a udělali by jsme nějaký výlet smajlík. Já si tam vždycky hrozně odpočinu, teď právě chodíme pomáhat dokrmovat jehňátka, tak je vždycky veselo

23.1.2014 11:01
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkŠárí,já taky neumím ostříhat hřívu,aby měla třeba 10 cm,to mi prostě za boha nejde,nakonec je z toho stejně vždycky ježour a do potřebný dýlky 10 cm to doroste.smajlíksmajlík

23.1.2014 11:02
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkŠárí,já se moc nikam hnout nemůžu,více na FB.smajlíksmajlík

23.1.2014 12:27
werča

XXX.XXX.129.242

Madow, můžu se zeptat, koník nosí roubík?? a jakou máš velikost? nemohu sehnat v 15,5.... Nemáš nějaké stránky, typ kde objednat udidlo v tomto rozměru?? Díky. Přijde mi, že na chlaďásky moc věcí nenismajlík

23.1.2014 12:31
werča

XXX.XXX.129.242

remonek napsal(a):
Kochačky koukejte, máme slavný oře smajlík jen teda nevím jestli je trochu nepřibělili http://vimeo.com/80056047

Jéé to tam to znám, znám Zuzku..... Učila mě jezdit na její první kobylce Mařence......smajlík

23.1.2014 12:47
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkTřeba tady,Werčo.smajlíksmajlíkTenhle samý má i Šoník,povedlo se mi ho koupit z bazoše za 150.smajlík

http://www.danceandjump.cz/eshop/vybaveni-pro-kone/udidla/roubiky/udidlo-roubik-2x-lomenny-busse-3142.html smajlík

23.1.2014 12:48
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkJejda,koukám,že ho v té velikosti nemají,ale určitě by ho objednali.smajlíksmajlík

23.1.2014 12:56
remonek

XXX.XXX.183.140

Mařenka, to byla ta huculka viď?

23.1.2014 13:15
werča

XXX.XXX.129.242

remonek napsal(a):
Mařenka, to byla ta huculka viď?

Jojo, moje první vyjížďka byla jenom ve westernové dece, nezapomenutelný koník. Jezdila na ní i moje sestra smajlík Její tatínek dělá našim oříkům kopýtka smajlík

23.1.2014 13:17
werča

XXX.XXX.129.242

jaruska napsal(a):
smajlíksmajlíkTřeba tady,Werčo.smajlíksmajlíkTenhle samý má i Šoník,povedlo se mi ho koupit z bazoše za 150.smajlík

http://www.danceandjump.cz/eshop/vybaveni-pro-kone/udidla/roubiky/udidlo-roubik-2x-lomenny-busse-3142.htmlsmajlík

Ty josmajlík to je pořádná cena...smajlík Já na to naštěstí nějak nespěchám..... Takže si počkám, a uvidim, třeba se něco naskytne....smajlík Mam na Vazbu 1x lomenné stihlo, tak jsem přemýšlela o roubíku nebo o déčku no.... Jenže nějak nevim co je lepší? Poradíte mi nějak.....?? Ten roubík, je trochu ostřejší?

23.1.2014 13:31
madow

XXX.XXX.47.163

Verčo, já ti moc nepomůžu, my máme ještě "standartní" velikost 14,5
Vystřídala jsem mraky udidel..naše první udidlo byl jednou lomený Baucher, super udidlo...na koníka co nic neumí jen zná zdrhání někam, Roza se hooodně naučila...pak jsme přešly právě na roubík...práce na baucheru jí šla skvěle, ale stranové práce jí nešly..tak přišel na řadu onen roubík...opět skvělá práce, pak jsem chtěla zjemnit a pořídila si klasickou olivu...běs hrůza...Roza si přehazovala jazyk a pak udidlo přehrýzla....přišelo na řadu dvakrát lomené Déčko...nikdy více..takhle rozmasakrovaný koutky Roza nikdy neměla...a teď jezdíme na jednou lomeným pelhamu se spojkami a práce s Rozí jedna radost

23.1.2014 13:42
werča

XXX.XXX.129.242

madow napsal(a):
Verčo, já ti moc nepomůžu, my máme ještě "standartní" velikost 14,5
Vystřídala jsem mraky udidel..naše první udidlo byl jednou lomený Baucher, super udidlo...na koníka co nic neumí jen zná zdrhání někam, Roza se hooodně naučila...pak jsme přešly právě na roubík...práce na baucheru jí šla skvěle, ale stranové práce jí nešly..tak přišel na řadu onen roubík...opět skvělá práce, pak jsem chtěla zjemnit a pořídila si klasickou olivu...běs hrůza...Roza si přehazovala jazyk a pak udidlo přehrýzla....přišelo na řadu dvakrát lomené Déčko...nikdy více..takhle rozmasakrovaný koutky Roza nikdy neměla...a teď jezdíme na jednou lomeným pelhamu se spojkami a práce s Rozí jedna radost

Jéé ty jo, já jsem jí dala právě udidlo po tom kladrubákovi - co jsme měli dříve a to jí sedí.... Má právě 1x lomené stihlo a docela s náma jako zdrhá no. Tak přemýšlím co, abych jí nějak neuškodila nebo tak no... Hlavně se v udidlech moc nevyznám. Ten pelhelm, to je něco ve stylu páky? to asi ne co..... Je ostrý? Holky co sněhulák?
Nevim s kym se mám moc poradit, protože chlaďase nikdy v okolí nemá. Jenom jeden pán a ten je všechny jezdí na páce... Tak nevimsmajlíksmajlík

23.1.2014 13:45
remonek

XXX.XXX.183.140

:-D nám taky jezdí strouhat, jo svět je malej smajlík

23.1.2014 13:45
werča

XXX.XXX.129.242

K tomu pelhelmu a Baucheru jsou nějaké spešl otěže? nebo ty koncovky?.... :D

23.1.2014 13:54
remonek

XXX.XXX.183.140

Veru dle mojeho názoru jsou udidla, kor ty ostřejší hlavně o ruce jezdce, pokud nemáš klidnou ruku, do nic ostrýho bych se nehrnula. Ať to neudělá víc škody než užitku, spíš bych se snažila kobylu naučit na pobídky sedem a holení aby člověk ty otěže moc nepotřeboval. Nebo zkus s ní třeba občas poblbnou na bezudidlovce, třeba by to taky zabralo.
Když jsme kupovali chlaďasku, tak na ní majitel přijel a místo udidla měla v hubě rezavej řetěz, fakt nekecám. Jezdit jsme ji začali a jezdíme dodnes na 1x lomených udidlech na klasickým stihlu teda chodí líp než na Dčku, ale zase beru, že po ní Aleš nechce žádný složitosti.
Zkus třeba s koupí počkat na výstavu do Lysí, já tam loni sehnala udidlo za polovic ceny.

23.1.2014 13:59
canis lupus

XXX.XXX.20.62

Já myslím, že roubík má přednost hlavně v tom, že víc působí na koutky a nedá se protáhnout hubou- takže je fajn, když kůň nechce zatáčet. Vazba je mladá, takže bych do něčeho ostrého hned nešla. Zkusila bych udidlo s rolkami nebo s hračkou- kůň se do toho nemůže za kousnout a přiměje ho to přežvykovat a tím se víc soustředit na udidlo/ na jezdce. Moje známá koupila svému koni to s hračkou a ten se od té doby nemůže dočkat, až mu ho dá.smajlík To s rolkami je ostřejší právě tím, že ho kůň nemůže skousnout a tím se mu vyhnout. Dobré je od HS Sprenger např. To jsem měla.
Tady jsem našla pěkné video: http://m.youtube.com/watch?v=xSYwAB_uuSw

23.1.2014 14:02
madow

XXX.XXX.47.163

joo a zapoměla jsem na sněhuláka, ale ten asi jen 3 měsíce, nic mi neřešil
Veru jinak např. tady jsou udidla roubíky v 15,5

http://www.potreby-jezdecke.cz/jplanskroun/eshop/3-1-POTREBY-PRO-KONE-Anglie/200-3-Roubikova/5/1703-Udidlo-roubikove-fulmer

ale to je docela prý ostré, na klasický roubík tloušťka cca těch 17 -18 bude asi fakt na zeptání zda to ho někde neobjednají

23.1.2014 14:04
remonek

XXX.XXX.183.140

canis lupus napsal(a):
Já myslím, že roubík má přednost hlavně v tom, že víc působí na koutky a nedá se protáhnout hubou- takže je fajn, když kůň nechce zatáčet. Vazba je mladá, takže bych do něčeho ostrého hned nešla. Zkusila bych udidlo s rolkami nebo s hračkou- kůň se do toho nemůže za kousnout a přiměje ho to přežvykovat a tím se víc soustředit na udidlo/ na jezdce. Moje známá koupila svému koni to s hračkou a ten se od té doby nemůže dočkat, až mu ho dá.smajlík To s rolkami je ostřejší právě tím, že ho kůň nemůže skousnout a tím se mu vyhnout. Dobré je od HS Sprenger např. To jsem měla.
Tady jsem našla pěkné video: http://m.youtube.com/watch?v=xSYwAB_uuSw

Na hračku jsem upně zapomněla, známá to má taky na mlaďase a taky si to chválí. Tak bych možná zkusila to. Jinam z mojí vlastní zkušenosti, asi bych se vyhnula pogumovaným udidlům, všechna mi valach okousal :-/

23.1.2014 14:09
madow

XXX.XXX.47.163

já mám teda teď ten pelhem, používám ho jen a jenom s těma pelhemovýma spojkama, nikdy bych ho nepoužila jako páku.
na pelhemu jde jazdit jak se spojkama, to máš pak v ruce jedny otěže nebo pak dvojité otěže..takže něco jako když máš uzdu a dvoje otěže.

říkám vystřídala jsem spoustu udidel...některé nám hodně pomohly, jiné šly hned z domu...
Ale to je opravdu kůň od koně
Rozu jsem bohužel koupila jako tříletku zkaženou po půl roce v lese, kdy jí narvali páku (nelomenou) a snaž se
takže tam jsem opravdu nemohla jít přiježďovat na stíhle...to by mě dorakvila...stačila jedna hodina na vyjíždce na půjčeném udidle a opravdu stála za to....po první vyjíždce jsem brečela že toho koně nechci po letech práce jsem ráda že jí mám

23.1.2014 16:08
werča

XXX.XXX.129.242

Ona Vazba funguje totálně krásně na zastavení ze země, v kroku taky... ale zbytek se hodně hrne do předu.... Naštěstí mam docela klidnou ruku, což u mě by problém nebyl ale u přítele... ten jí moc klidnou nemá. Můžete mi holky poslat nějaké odkaz na to udidlo s tou hračkou???
Umělý jsem měla a to bylo strašný- měla jsem ho teda na koníka co jsem měla v nájmu, ale hned to ohryzal, udělaly ostré hrany takové a normálně i nakřuplo... Takže to mam doma na okrasu smajlík

Já mám právě to jednou lomené... no ale tedka jsem četla že se tam dělá louskáčkový efekt..... smajlík Jako Vazba je jemňounká na pobídky v před, to stačí se jenom lehoulininince dotknout, a jde, fakt takhle neni ani citlivá Evita..... Jenže to zastavení je horší, spíš jak je to takový kolos..... smajlík

Rózu jsi připouštěla? Koukala jsem na hřebce, a na severu nic neni smajlík Jenom v tom Jeníkově... a našla jsem na Moravě skoro všechny smajlík

23.1.2014 17:09
janahol

XXX.XXX.110.102

Ahoj,
Werčo odkud jsi? Možná jsi to sem už psala, ale já si poslední dobou prdlajs pamatuju smajlík Táta říká, že mám klasický "hosip" (ho... si pamatuju) smajlík A jakýho sháníš hřebce?

K těm udidlům: Santana je norička, než jsme jí koupili, chodila pod anglií na stihle, já teď k westernu na ní mám jednou lomený silnější déčko a jsme spokojené obě. Saly (slezský norik) chodila na páce pod turistama smajlík a vůbec nebyla zvyklá na nějaké pobídky nohama, zato bičík zná velice dobře smajlík stačí nadzvednout a už letí smajlík Ale hrozně rychle se teď učí, máme ji teprve měsíc a už stačí k pobídce jenom mlasknout a jde. Napřed dostala do huby staré déčko - tenké - honem jsem tu nic jiného neměla, je docela ostré a moc se jí to nelíbilo, tak jen to šlo (všude bylo zavřeno, přivezli jsme jí mezi svátky), tak jsem sháněla stejné jako má Santana, ale nakonec jsem jí koupila jednou lomenou olivu, která je silnější. Napoprvé se jí to moc nezdálo, ale hned na podruhé si udidlo vzala úplně sama a chodí parádně smajlík Ještě jsem nezažila, aby se mi kůň takhle hrnul do uzdečky smajlík

A musím ji pochválit, ač nemá fyzičku, tak je to obrovská bojovnice, takže když si někde dáme trošku závod, tak sice funí, ale bojuje a nevzdává se smajlík ale samozřejmě vše kontrolovaně, žádné bezhlavé úprky neprovozujeme smajlík

23.1.2014 17:16
janahol

XXX.XXX.110.102

Jaruško, vy máte sníh na válení? My tu ráno měli jen poprašek a i když vlastně drobně sněžilo celý den a byl stupeň pod nulou, tak se to stejně rozpouštělo smajlík Stromy jsou hezky poprášené, ale na zemi to pořád nedrží smajlík Půl metru by toho bílého nesmyslu mohlo napadnout a vůbec bych se nezlobila smajlík a mohlo by to vydržet alespoň do konce února a pak polehoučku přijít krásné jaro, já jsem vážně měla být medvěd smajlík Raději bych tu zimu prospala smajlík

23.1.2014 17:19
werča

XXX.XXX.129.242

janahol napsal(a):
Ahoj,
Werčo odkud jsi? Možná jsi to sem už psala, ale já si poslední dobou prdlajs pamatuju smajlík Táta říká, že mám klasický "hosip" (ho... si pamatuju) smajlík A jakýho sháníš hřebce?

K těm udidlům: Santana je norička, než jsme jí koupili, chodila pod anglií na stihle, já teď k westernu na ní mám jednou lomený silnější déčko a jsme spokojené obě. Saly (slezský norik) chodila na páce pod turistama smajlík a vůbec nebyla zvyklá na nějaké pobídky nohama, zato bičík zná velice dobře smajlík stačí nadzvednout a už letí smajlík Ale hrozně rychle se teď učí, máme ji teprve měsíc a už stačí k pobídce jenom mlasknout a jde. Napřed dostala do huby staré déčko - tenké - honem jsem tu nic jiného neměla, je docela ostré a moc se jí to nelíbilo, tak jen to šlo (všude bylo zavřeno, přivezli jsme jí mezi svátky), tak jsem sháněla stejné jako má Santana, ale nakonec jsem jí koupila jednou lomenou olivu, která je silnější. Napoprvé se jí to moc nezdálo, ale hned na podruhé si udidlo vzala úplně sama a chodí parádně smajlík Ještě jsem nezažila, aby se mi kůň takhle hrnul do uzdečky smajlík

A musím ji pochválit, ač nemá fyzičku, tak je to obrovská bojovnice, takže když si někde dáme trošku závod, tak sice funí, ale bojuje a nevzdává se smajlík ale samozřejmě vše kontrolovaně, žádné bezhlavé úprky neprovozujeme smajlík

Jani jsem ze Severu - Turnov přesněji Vyskeř smajlík.
"hosip" ?? smajlíksmajlík

Jako s pobídkama do předu nemam problém, to jako stačí malinko, akorád tu brzdu nevedeme no smajlíksmajlík
Takže přemýšlím o změnění udidla, nebo vyzkoušení něčeho nového.
Hlavně v těch udidlech mam strašný bordel, nevim co na co je, je toho strašně moc..... Asi potřebuji nějakou odbornou literaturu.
Potřebovala bych něco,na čem by Vazba víc reagovala.

Jaké máš velikosti na holky udidla? Vazbuš nosí 15,5 a těch na netu teda moc neni smajlíksmajlík

Jinak hřebce - nějakého Norika. S klidnější povahou a klidně lehčejšího rámcesmajlík. Nejsem nějak náročná na barvu.....smajlík Spíše na vyrovnanou povahu...

23.1.2014 19:13
bospor

XXX.XXX.192.10

werča napsal(a):
Madow, můžu se zeptat, koník nosí roubík?? a jakou máš velikost? nemohu sehnat v 15,5.... Nemáš nějaké stránky, typ kde objednat udidlo v tomto rozměru?? Díky. Přijde mi, že na chlaďásky moc věcí nenismajlík

já možná mámsmajlík zejtra ho změřím a nafotím. je v sedlovně v bedýnce s ostatnímasmajlík

24.1.2014 07:52
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkJojo,Janí,trošíčku snížku tu bylo a držel,smajlíka dneska ještě připadlo a je to hezkýýý,smajlíkale pořád je toho málo.smajlík
smajlíksmajlíkWerčo,já taky jezdím na páce,ale nemusím jí používat,naučila jsem si Moruš na zastavování tak,že zapískám a ona začne zastavovat.Ale když sem Moruš přijela,tak normálně jsem poťukala prstem na její koutky a ty normálně vydávaly zvuk,smajlíksmajlíkod té chvíle jsem pochopila,co to opravdu je,když někdo řekne o koni,že má plechovou hubu.smajlíksmajlíkStrašný.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkŠárí,ten bejvalej majitel Mii,to byl asi taky případ,smajlíksmajlíkto se člověku ani nezdá,co všechno dokážou lidi vymyslet.smajlíksmajlíksmajlík

24.1.2014 08:07
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkA dneska dokážeme jet i takhle a všemi chody,ani cestou domů nezrychluje,smajlíksmajlíksmajlíkje opravdu šikovná,smajlíksmajlíkono je fakt jedno,co má ten koník v hubě,důležitý jsou ty ruce,který to vedou,a ono pak když Moruš třeba přišla a měla opravdu svůj názor na lidi,tak hrozně ráda dělala to,že nic nic a najednou se sehla a začala se pást,smajlíkto udidlo v hubě vůůbec necejtila,ba naopak,měla z toho prču,páč se jí to zřejmě hodněkrát předtím povedlo,mě to taky jednou udělala,ale já jsem si řekla,že takhle to dál opravdu nejde,smajlíktak jsem zajela pro tu páku.Moruš to pak s tou pákou udělala jednou,víckrát už o to sama nestála a přestala to dělat úplně dobrovolně.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkjednou se mi stalo,že jsem Moruš půjčila známý na pár metrů,chtěla si vyzloušet sedlo,a jelikož Moruš zjistila,že na ní sedí někdo jinej,tak chtěla odcházet.No známá si samozřejmě zřejmě řekla,že když má ta kobyla páku,tak asi nebude zastavitelná,tak trochu zatáhla,smajlíka Moruš si tam s ní regulérně sedla na prdel.smajlíksmajlíkTakže i na páce se dá jezdit jemně,používám jí jen když je to nezbytně nutný,a to fakt byly ty začátky,dneska už to má v papule jako má jinej udidlo.smajlíksmajlík

http://www.youtube.com/watch?v=_E9wSrvX-Lc

24.1.2014 08:18
remonek

XXX.XXX.183.140

Jaru moje řeč, vždycka to je o rukách a o holeni a taky o respektu koně k tobě. Pamatuju si jak Aleš nechtěl s Miunou chodit ven s více koňma, páč ona mu prostě valila za nima, tenkrát se vrátil i s rukama od krve a prodřenejma koženejma rukavicema, jakej to byla magor a věřim, že tenkrát by ho ani páka nezachránila. Po tomhle spolu začali na respektu pracovat a dneska tý kobyle je uplně jedno jestli se na vyjížďce od koní odpojí a nebo jestli jí všichni ujedou a ona musí někde čekat.
Holky včera jsem byla se Sobíkem v lese, po dlouhý době šel sám a byl uplně v pohodě, ale my jsme vám potkali pašíky, ale to vám byla stádo no u 25 jsem přestala počítat.
Verčo u nás ve stáji holčina to udidlo s hračkou prodávala, tak se jí zkusím zeptat na velikost

24.1.2014 09:43
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkTo jste si taky užili,co?smajlíksmajlíkTo je děs.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTý jo,takovejch pašíků,smajlíkmy jsme tady,když jsme si byli zajezdit od nás kus dál,tak jsme potkali stádo muflonů,mívali tu oboru,jenže po revoluci se na udržování plotu každej vyprd no a jednoho krásnýho dne mufloni běhali volně,ale ti jsou moooc opatrný,to opravdu ta vedoucí ovce frkla a všicí se dali na úprk,i když nás chvíli pozorovali,asi z nás byli vykulení jako my z nich.smajlíksmajlík

24.1.2014 09:44
werča

XXX.XXX.129.242

ono je pravda, no, že ostré udidlo nepatří do nezkušených rukou. Já spíš chci něco, na co bude pořádně reagovat, hezky přilne jakoby.... a né že prostě se zakousne a jde jako hromotluk.....

Fuj, dneska jsem byla zpatlat poslední zkoušku, jestli tohle dopadne, tak jsem mistr ve vymýšlení, páč jsem zjistila včera, že mam plnou kapacitu smajlík Tak snad.... to dopadne smajlíksmajlík

Už se těšim dneska za holkama, chtěla jsem jít zítra po práci jezdit ale nevím, jestli nebude fakt kosa. Nejsem na takovou zimu zvyklá, fuj smajlík

24.1.2014 09:57
remonek

XXX.XXX.183.140

U nás je pašíku až nějako nezdravě moc, minulý rok se nám odpoledne chodili promenádovat po pastvině, vyloženě provokace smajlík.
No jsem si říkala, ještě, že jsem na tý cestě šla krokem, cválat tam tak nevím, asi by jsme si dali krossovou překážku v podobě běžícího vepříka smajlíksmajlík
Verčo a co kdyby jsi na Vazbu zkusila to samý udidlo co má teď, ale takovou tu těžší verzi?
Jinak já na valacha mám dvakrát lomený s měďěnou peckou a fakt si stěžovat nemůžu, jsem přemýšlela, že bych ho teď březnu zkusila sehnat i na kobylu.
Já dneska měla jít na zkoušku ze zoologie, ale nakonec jsem si to přesunula až na úterek

24.1.2014 10:00
remonek

XXX.XXX.183.140

Holky ještě jsem se vás chtěla zeptat, ke slepicím se mi nastěhovala potkaní havěť a vůbec se jich nemůžu zbavit. Koupila jsem na ně takovou tu obrovskou pastičku na myši, ale do tý se chytla jen normální malá myš, na sklopec mi totálka prděj. Tak už nevim jak je vyhnat smajlíksmajlík

24.1.2014 10:59
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkŠárí,na potkany jedině nějákýho krysaříka,potkani nejsou blbý a všecko hned prokouknou.smajlíksmajlík

24.1.2014 11:00
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkŠárí,dovedu si představit ten skok přes toho pašíka,smajlíkasi by ho chudáka kleplo.smajlík

24.1.2014 11:43
remonek

XXX.XXX.183.140

Tak to nevím kde bych krysaříka sehnala, tady ho nikdo nemá :-//. Zkusím na ně objednat takový ty trávicí staničky jestli to aspoň trochu zabere. Snažila jsem se všechno potencionální krmení pro ně dát pryč, ale stejně to nezabralo, tak už nevím jak na ně smajlík

24.1.2014 12:54
canis lupus

XXX.XXX.20.62

remonek napsal(a):
Tak to nevím kde bych krysaříka sehnala, tady ho nikdo nemá :-//. Zkusím na ně objednat takový ty trávicí staničky jestli to aspoň trochu zabere. Snažila jsem se všechno potencionální krmení pro ně dát pryč, ale stejně to nezabralo, tak už nevím jak na ně smajlík

Zkoušela jsi dát jako návnadu maso nebo špek? Tím by se mohlo aspoň pár chytit. Jinak oni mají ochutnávače a žerou jen to, co ochutnávači neublíží. Tak na ně fungují jen jedy, které působí až za několik hodin.

24.1.2014 13:00
remonek

XXX.XXX.183.140

Dávala jsem na pastičku všechno možný, buď tam byla chycená malá myš a nebo byla návnada sežraná, do toho sklopce jsem dávala i kus uzené ryby, radši bych ji sama snědla :-D a nic.
O těch ochutnávačích jsem četla, prý to není tak jednoduchý se jich zbavit, kdyby aspoň nědělali takovej bordel a nebyli to takový zmetci, tak to neřeším, ale fakt s jejich nastěhováním moc nadšená najsem

24.1.2014 13:00
canis lupus

XXX.XXX.20.62

Jinak teď nevím, jestli obsedat Tali v létě není brzy, pač někteří tvrdí, že appy rostou do pěti let. Bude jí 3 a čtvrt roku a už teď je macatá, ale jen sedlo váží 12 kg....
Vzhledem k tomu, že by mi měla vydržet zbytek mého jezdeckého života, nechtěla bych jí hned na začátku odrovnat.

24.1.2014 14:51
remonek

XXX.XXX.183.140

A co jí zkusit obsednout na anglii? Ta je lehčí.

24.1.2014 14:59
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkKdyž ona bude Tali asi jako soudeček,viď,Markét,ono se na tyhle koně špatně anglie sháněj,ale já si myslím,že pokud chceš obsednout jako obsednout,že aby snesla sedlo a popošla pár kroků,tak se toho westernu rozhodně bát nemusíš.smajlíksmajlík

24.1.2014 19:50
bospor

XXX.XXX.192.10

nebrala bych na obsedání angli. já jsem taky těžká a když jsem začala na honzu dávat western, tak jsem zjistila, že taky umí dát hlavu dolůsmajlík taky přestal padat na hubu a přestal se svíjet u sedlánísmajlík přes velkou váhu sedla je znatelně spokojenějšísmajlík

24.1.2014 20:34
remonek

XXX.XXX.183.140

Ivčo myslíš kvuli rozložení váhy anglii nebrat? smajlíksmajlík

24.1.2014 21:42
werča

XXX.XXX.21.1

remonek napsal(a):
U nás je pašíku až nějako nezdravě moc, minulý rok se nám odpoledne chodili promenádovat po pastvině, vyloženě provokace smajlík.
No jsem si říkala, ještě, že jsem na tý cestě šla krokem, cválat tam tak nevím, asi by jsme si dali krossovou překážku v podobě běžícího vepříka smajlíksmajlík
Verčo a co kdyby jsi na Vazbu zkusila to samý udidlo co má teď, ale takovou tu těžší verzi?
Jinak já na valacha mám dvakrát lomený s měďěnou peckou a fakt si stěžovat nemůžu, jsem přemýšlela, že bych ho teď březnu zkusila sehnat i na kobylu.
Já dneska měla jít na zkoušku ze zoologie, ale nakonec jsem si to přesunula až na úterek

Můžeš mi kdyžtak poslat odkaz na to tvoje udidlo? Já jdu zítra s Vazbou na jízdárnu, tak uvidim, pořádně to zčíhnu a uvidíme.

Jaruško..... Koupila jsem pytle sladu, jak to holkám bude chutnat. Evvita ho miluje od prvního okamžiku co jsem jí ho dala..... A Vazba, jelikož je takové popelnice, tak jsem myslela, že to sní ani nemrkne. Každé jsem dala do krmení, mojí hrstičku. Evita to zblajzla, a normálně Vazba se zašklebila a nejedla to, takže jsem to dala Evitě ( vazba dostává jenom trošku slunečnic, ječmene a ovsa - tak hrneček - nepotřebuje to, ale any nežárlila na Evitu) takže jsem dí dala jinou véču no.... suchý chleba... s kouskem ovsa a ječmene... Takže si myslim, že ani snad nestihnu zkrmit ten slad smajlíksmajlík
To jsem teda od holky fakt nečekala......

24.1.2014 22:52
remonek

XXX.XXX.183.140

http://www.obluk.cz/jezdecke-potreby-anglie-western/38-stihlo-2x-lomene/5566-udidlo-2x-lomene-18mm/
mají dokonce i tu 15,5. Není to teda přímo to co mám já, to jsem nikde nenašla, ale jedinej rozdíl je v tom středu, já ho mám měděný. Jen kdyby jsi tohle udidlo kupovala, tak některý 2x lomenný jsou jakoby víc rovný, některý jsou výc prohnutý, jakoby víc do huby koně. A Zuzka ještě doporučuje koupit spíš to těžší než to dutý, nebo jeslti ti pojedou někdy strouhat a přijede s taťkou, tak se jí zkus zeptat, určitě by ti něco poradila.
Jinak já k tomuhle udidlu dospěla asi následovně: naše první udidlo - klasický kovový stiho, ale na tom se mi vztekal
2) gumové stihlo - přestal se vztekat, ale spolupráce na udidle nic moc
3) kamarádka mi poradila 2x lomený, tak jsem za dobrý peníze sehnala to happy mount, účínek o něco lepší, ale jak už jsem psala, tak ho okousal, takže už jsem mu to do huby moc dávat nechtěla
4) v rámci úspor jsem jsem se vyprdla na gumovou variantu, na výstavě v Lysé jsem našla za 400 tuhle kovovou a můžu říct, že na tomhle udidlu spolupracuje naprosto super,ještě se mi nestalo aby mi ho při uždění nevzal, je to sice udidlo jemný, ale fakt se to o hodně zlepšilo. Ale radši bych volila tu líp do huby udělanou variantu.

24.1.2014 23:54
bospor

XXX.XXX.192.10

remonek napsal(a):
Ivčo myslíš kvuli rozložení váhy anglii nebrat? smajlíksmajlík

JO!

25.1.2014 08:19
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkNo právě,Werčo,on ten slaďák má takovou trošku specifickou vůni a každej koník to prostě najednou,když to nezná,nezbaští,ale dá se na to pomaloučku naučit.smajlíksmajlík
smajlíkTenhle tejden,co bude po neděli,budu volat veta na krev,musíme vzít Monďáskovi,on už jí bude mít za pár dní propadlou,Šoníkovi jsme brali loni,tak tomu nemusíme.smajlíksmajlík

25.1.2014 09:13
madow

XXX.XXX.90.135

Už je to tady,
největší mrazy a nám porodila ovce...klasika...má krásný dva beránky

25.1.2014 09:20
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkJežííš,ty jšou klááášný,smajlíksmajlíksmajlíkno jo,je zima,ale když jsou vevnitř,tak nezmrznou.smajlíksmajlíksmajlík

25.1.2014 09:25
madow

XXX.XXX.90.135

Roza jim tam statečně přifuňuje...nechala jsem jí doma, přeci jím tam taky dost nafuňká....u nás je teda i teď - 11.6 °C

ale stáj je suchá, bez průvanu takže v pohodě....dostali přistláno tak se v tom rochňají, mamky v očekávání zase mají co přehrabovat

25.1.2014 10:23
canis lupus

XXX.XXX.20.62

Krásní berani! Jo Tali má záda jak stůl. Asi ji obsednu, ale moc toho chtít nebudu. Budem hlavně chodit na procházky.

25.1.2014 11:14
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkCože,- 11,joo?smajlíkNo to je síla,tady je tak - 7 a málem jsem umrzla,než jsme posbírali výběh,smajlíkvždycky mě nejdřív začnou zábst ruce,ať mám rukavice teplý nebo nemám.smajlíksmajlíkAle pak to přijde něják k sobě a začne mi bejt líp a to už zas jdu domů.smajlík

25.1.2014 11:16
hyblerovahela

XXX.XXX.26.66

Ahoooj smajlík
Šári to je bomba video to je natáčené z nějakého létajícího modýlku ne? Že na to tak čuměj smajlík
Krásné to tam máte. Ráno je dneska překrásné. Kupa sněhu, teplota pod nulou a slunce. Žádné bahno a všude čisto. Neprodávají Seletice nějaké seno? Ježíšek naježil nový zdroj k ohradníku tak má náš kouzelník po ptákách a už je zase ta žlutá koule umŕavněná. Ale že dostala ran než pochopila že opravdu opravdu ten ohradník už neprotrhne a k akátům se pást opravdu nepůjde.
Páč už se mi jednou přiotrávila těma pitomejma luskama z nich. smajlík
Jani ta ponice je boží - koukala jsem na fb. Jaru už Vám zase za chviličku začne závodní sezóna viď? Už aby to bylo smajlík nemám ráda zimu.

25.1.2014 11:27
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkNo za chvíli,Helčo,já bych to za chvíli ještě neviděla,nemáme už jízdárnu pískovou,jenom travnatej parkurek,a přiježďovat musíme pořád v terénu,čili bych to viděla až tak na ten duben,květen...smajlíkAle my to něják neřešíme,až prostě bude sucho a hezčejc,tak začneme,smajlíksmajlíknic nás nehoní.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkDěvčata,potřebovala bych nějákej tip na hadici,potřebuju tak 30-35 metrů,ale aby byla ohebná,taková ta měkoučká,nebudu jí v mrazech nechávat venku,vždycky se napustí voda,hadice se stočí a dá do maštale.Na netu jsem něco objevila,ale radši bych,kdybyste někdo doporučil něco,co máte vyzkoušený.smajlíksmajlíksmajlík

25.1.2014 11:41
hyblerovahela

XXX.XXX.26.66

Je mi to jasné :) já se zoufale snažím přivolat jaro smajlík
Mám obyč levnou hadici z Baumaxu - pesani ji vždy rozkoušou a pak v létě máme eko rozprašovač.

25.1.2014 14:56
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkVšak já taky miluju teplo,já se furt v zimě třepu,jsem jak malej ratlík.smajlíksmajlík

25.1.2014 17:01
werča

XXX.XXX.21.1

AHoj holky, takže můj "trénink" s Vazbou.... nasedlala jsem, chtěla jsem jezdit za ohradou, zavřela jsem si ohradu, nasedla, udělala jsem první kolečko - řekla jsem si super, vypadá klidně v pohodě, na zatáčení krásně reagovala, druhé kolečko, najednou úprk - zabalila to se mnou ( od ní bych to nečekala) a prorvala ohradník a běžela se mnou přes dva výběhy až k boxům..... Nechtěla jsem jako by si myslela, že se takhle vyvleče, takže se mnou šel přítel a chodil vedle mě.... a to už šlo pěkně... ona nám věří víc ze země, než z toho sedla, nebo co se to děje??
( podotýkám, že na sebe celou dobu holky viděli, Evita jednou něco žbleptla)
Takže jsem si řekli, že zítra znovu v klidu..... Jak mam pokračovat? nechápu co dělám špatněsmajlík Nejhorší, že v létě, jsem s ní tohle dělala normálně - tudíž nechápu její reakci?

25.1.2014 17:15
werča

XXX.XXX.21.1

Tak jsem z toho taková zmetená, asi budeme muset začít od začátku se vším? nebo já nevim...... Jestli to bylo tou evitou jak žbrblala za ohradou???? Přitom Vazba sama zůstává doma, když jde evita ven - je v klidu, jí si....smajlík

25.1.2014 17:54
hyblerovahela

XXX.XXX.26.66

Veru já vych se z toho nehroutila smajlík, je zima a koně se jednoduše nudí. Je to chlaďas a to je sakra hlavička. Ani nevíš kolikrát já ležela s vyraženým dechem s lonží v ruce. Kobyla si cukla, postavila se proti mě, hlavou doleva, doprava - svlékla uzdečku a hurá směrem dom. Být tebou nepokouším to. Ještě se Vám něco stane. Ať tě raději vezme přítel na lonž a ty si na ní sedni. Chlaďas je rozdíl proti teplokrevníkovi. Rozdíl mezi Lancii a Fabianem je neporovnatelný. Hafloši neustále něco pokoušejí, ničí a když je zima i ta 20ti letá bába umí dělat bordel.

25.1.2014 17:56
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkWerčo,řekla,bych,že sice to možná vypadá,že máte všechno vyřešený ze země,ale asi né úplně,smajlíkto víš,je to skládačka a každej dílek má svoje místo,a někde Vám nějákej díl chybí,zřejmě je to opravdový respekt,protože i když koník funguje ze země,pokud ten respekt není to,co to má být,tak se to projeví pod sedlem,kde koník nechce spolupracovat a dá to důrazně najevo.Tady bych řekla,že bude ten zakopaný pes.smajlík

25.1.2014 17:57
canis lupus

XXX.XXX.20.62

Verčo, prostě to na vás zkouší. To mladí koně dělají. Neznamená to, že vám nevěří. Chce to brát ji často, třeba jen na chvilku a skončit, když udělá něco dobře. Vliv má i počasí. Jak jsou krátký dny a koně nemají moc pohybu, jen od balíku k balíku...

25.1.2014 18:23
madow

XXX.XXX.90.135

tak u nás mrzne až hrůza ted máme na teploměru -12

Jaruško, já jsem chtěla taky nějakou lehkou skladnou hadici...nakonec vyhrála ta jak na ní běžela reklama v TV...tak jak se tlakem vody sama roztáhne...nekupovali jsme jí teda přes tyhle shopy, ale vzala jsem to přes mamky prodejnu z Novaservisu...člověk si sice připlatí, ale manipulace stím je uplně skvělá.....sice jí nedělají až tak dlouihou, ale dají se napojevat, ale to je o každým jak chce investovat....já jí potřebuji hlavně, když pak do zadní ohrady cca 25 metrů potřebuju napostit do nádrže vodu..

25.1.2014 19:43
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkJejda,Markét,to mi ta reklama něják utekla,já vůbec nevím,o jakou hadici jde,smajlíknemáš někde nějákej odkázek?smajlíksmajlíksmajlík
smajlíkTady taky mrzne,jen praští,ale jaksi se nám rozbil venkovní teploměr,tak nevím,kolik je přesně,ale na aplikaci na PC je - 10,smajlíka to tak fakt bude.smajlík
smajlíksmajlíkJaní,Ty taky chováš Holokrčky?smajlíksmajlíkChci Vám sem dát srovnání,jaký jsou holky holokrkatý šikovný,jaký mají veliký vajíčkasmajlík oproti normálnímu vejci normální slepice.smajlík

25.1.2014 19:56
janahol

XXX.XXX.110.102

Ahojky,

Jaruško já nemám holokrčky, mám vlašky, araukany a maransky smajlík Zrovna dneska jsem sebrala po dlouhé době jedno pidivajíčko, má 2cm smajlík asi se některá pipinka lekla té zimy smajlík

Werčo,ptala ses na velikost udidla, našim oběma holkám stačí 13,5, Saly sice má hlavu velikou, ale papuli poměrně úzkou smajlík

Dneska byly obě kobylky dvakrát venku smajlík Ráno jsme si dali s Tonym a ještě jednou holčinou 16km, bylo to moc pěkný, jak to bahno konečně umrzlo, ale kobušky byly ze začátku hooodně proti jakékoli činnosti smajlík Na každé křižovatce se točily domů a až cestou zpátky začaly spolupracovat, prostě směr k domovu dělá divy smajlík

A odpoledne jel ještě Tony s naší Vendulkou, ale jen na krokovku, tak mají holky dneska našlapáno smajlík

25.1.2014 19:58
janahol

XXX.XXX.110.102

25.1.2014 19:59
janahol

XXX.XXX.110.102

Tady Saly protestovala, že k té vodě nepůjde smajlík měla u toho keců jak poslanec v parlamentu smajlík

25.1.2014 20:01
janahol

XXX.XXX.110.102

Ale jinak to byla paráda, až na to, že už mě druhej den bolí kyčel, doufala jsem, že to v sedle rozhýbu, ale nějak se to nelepší smajlík

26.1.2014 08:39
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkJaní,kráásný fotky,smajlíksmajlíka holky budou mít kondičkusmajlík,to je dobře,smajlíkakorát teda Tě fakt obdivuju v tom mrazu,smajlíksmajlíkto já se taky nabalím jak cibule,že na tělo by mi zima nebyla,ale ty nohy a ruce,to je děs,za chvíli by mi chrastily.smajlíksmajlík
smajlíkMě teda kyčle nebolej,ale když nasednu po delší době,tak mě do obou kyčlí chytne křeč,ale jaká,to vždycky nevím,jestli mám zase slejzt,jenže to nejde,to nemůžu,tou křečí jsem zhnehybněná úplně dočista,musím jen trpět a čekat,kdy to přejde.smajlíksmajlík
smajlíkMůže to bejt,Janí,taky třeba tou změnou toho počasí.smajlík
smajlíkMě nesou slepice pořád,ještě nepřestaly,naopak ještě se k nim přidaly ty holokrčky a už asi 2 měsíce nesou,a ještě,aby toho nebylo málo,jim ještě mohutně pomáhaj obě kachny,smajlíkale kachnám to sbírám a sedět je nenechám,smajlíkto je ještě moc brzo.smajlíkAle hold je zmátlo to teplo,tak začaly nést.smajlíkJinak mi včéra Olda povídal,že mám holokrčkám uplíst nějákou šálu nebo jjim na ty krky natáhnout nějákou fusekli,nebo dostanou angínu.smajlíksmajlík

26.1.2014 10:16
madow

XXX.XXX.90.135

Jaruško koukej....je fakt suprová...nelituji těch peněz...jediný co jsme z těch spojek vytáhli byl takový čudlík jako by stop ventil nebo tak něco....protože když jsi měla vodu v hadici a zavřený ten kropáček, tak se hadice krááásně tlakem natáhla a pakjak jsi kropáček pustila a tlak povolil, tak se začala smršťovat...ne o hodně asi jen o metr, ale i tak to bylo protivný, tak z té rychlospojky Milda vytáhl takový kousek plastu a hadice funguje uplně super

http://www.novaservis.cz/zahradni-hadice-7-5-23m/

26.1.2014 13:09
janahol

XXX.XXX.110.102

Tak tu taky konečně máme zimu smajlík do rána napadlo takových 5cm a je -6°C smajlík Byli jsme se s dětma projít a bylo to jak v pohádce smajlíksmajlíksmajlík

26.1.2014 13:12
janahol

XXX.XXX.110.102

Jaruško, mě slepice nesou pěkně, měli pauzu v říjnu a listopadu, teď už je to zase v pohodě, ale včera jsem právě k těm normální tam měla takové pidi smajlík

26.1.2014 15:40
remonek

XXX.XXX.183.140

Jani to dobrý, jak jsou holky na Santaně naskládaný smajlíksmajlík. My byli venku včera, sice tady sněhu moc není, ale i tak to bylo super. Jaru já jsem si na zimu pořídila termoobleček a docela v tom člověk venku vydrží, ale stejnak mi pak začne bejt zima od palců na nohou.
Dneska nám pan kovář upravoval kopýtka, tak měli koniska odpočinkový den smajlík
Už aby nám ta ofina dorostla smajlík

26.1.2014 16:55
teritori

XXX.XXX.32.72

Ahoj holky smajlík
tak jsem se sem konečně dostala ... smajlík
jak tak koukám , tak paní zima už se uráčila kouknout do kalendáře na datum a konečně poslala sníh smajlík ale nějak sním troškaří , za to větr je teda slušnej ... dneska konečně fajn počasí sice -11 ale sluníčko , takže se to i dalo smajlík Jen ta dnešní vyjížďka stála za prd smajlík zem je tak šíleně zmrzlá a louky plný krtinců , že šel Gardik jak po jehlách smajlík tak jsem polovinu vyjížďky odťapala po svých jak mi ho bylo líto ...
smajlík no a v pátek se mi podařilo při napouštění vody koním do vany , nechat vytáhlou hadici i s uzávěrem venku a celý to zamrzlo smajlík no a aby toho nebylo málo , tak jak jsem zabrala za tu páčku tak mi zůstala v ruce smajlík no den úplně na h..... ! smajlík Takže teďka vozíme koním vodu v barelech a zítra se musí zajet pro novej uzávěr a opravit to ... no sem strašně šikovná že ? smajlík

26.1.2014 18:23
remonek

XXX.XXX.183.140

Teri tam u vás moc sněhu nemáte,ale aspoň něco viď smajlík
U nás na louce krtince nejsou, ale pro změnu je to rozrytý od pašíků smajlík

26.1.2014 18:35
teritori

XXX.XXX.32.72

No Šári , to teda nemáme smajlík no na jedné louce to je taky pěkně porytý od prasat ... ta letošní zima stojí teda pěkna za prd smajlík
to už víc sněhu bylo u nás v Listopadu ...
Hlavně je chudák teďka na zimu na boso ... a vím že když příští týden nahodím botky tak napadne sníh a budu zase strhávat smajlík to je vždycky jak naschvál smajlík

tady jedna listopadová a vůbec se mu nelíbí čištěníčko smajlík tlamička jedna smajlíksmajlíksmajlík

26.1.2014 18:50
werča

XXX.XXX.129.242

Ahojka holky, tak co? zmrzlé?? smajlík
Já jsem si šla zpravit náladu ze včera na Evitce.... Super byla, na louce na volné otěži, skočili jsme si dvě klády. Akorád domu teda pospíchala - ona se vždycky začně nervit no, tak jsem zjistila to udidlo. KOuše do něj, jenom když jsem na zpátek domu.smajlík To se asi odbourat nedá, co? Byla jsem se podávat za tátou na chatě a říkal, že je prý -10, že ani nemohl nastartovat auto ( a to bylo asi cca kolem 11h.) Ale krásně svítilo sluníčko, takže to byla paráda, jenom ty nohy, jezdim v pohorách ale stejně mi byla zima.

Vazba chrápala, dneska měla natažené i nohy a přítel ježiš ona je snad chcíplásmajlík Normálně jsme tam mohli chodit, mazlit jí a ona nic... Ležela, čučela.... pak vztala až když zjistila, že jdu do sedlovny a myslela jsi, že jí přinesu něco dobrého.

Je paráda, že neni to bláto a hlavně ty koně jsou ČISTÝ smajlíksmajlík

26.1.2014 18:56
werča

XXX.XXX.129.242

Jsem vyfotila ovečky, včera se narodilo jedno nové....smajlík

27.1.2014 07:49
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkMarkét,moc díky,smajlíksmajlíkta hadice vypadá fakt legračně,smajlíksmajlíkakorát jsem tam nevyčetla,jak je velká,smajlíkpotřebuju půlcoulku,ale já jim tam napíšu a vznesu dotaz.smajlíksmajlíkA potřebuju baj voko nějákých 35 metrů.smajlík
smajlíksmajlíkŠárí,to je nádherná fotka,jak tam jsi se Sobíkem,smajlíksmajlíknebooj,ofina doroste,smajlíksmajlíka Sobík je nádhernej i tak.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkŠárí,já mám taky termotriko,jak říkám,na tělo se dokážu nabalit,že jsem fakt jak cibule a nikdy mi na tělo zima nebejvá,ale ty ruce a nohy,to je neštěstí,a když už si najdu boty,který by se mi zdá,že by mi mohly vyhovovat,tak mají jen velikost 43,smajlíkto fakt nechápu,kde mám na sebe sehnat teplou botu.smajlíksmajlík

http://www.obchodnisa.cz/obuv-zimni-holenova-lautaret

27.1.2014 07:56
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkTerí,to je k vzteku,co se Ti stalo s tou vodou,to chápu,že jsi tak naštvaná,nám jednou taky zmrzla voda v maštali,smajlíktý bláho,to si nedovedeš představit,jak jsem se bála,aby nebylo popraskaný potrubí někde ve zdi,normálně jsem tam musela několik dní dávat topidlo,protože by to byla fakt katastrofa,já tenhle moc mráz teda fakt nemusím.smajlíksmajlíkStačí mi tak těch do -5,aby jenom držel sníh.smajlíksmajlíkTady dneska taky trošíčku padá takovej prašánek.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkMonďásek hezky chodí čůrat na hromadu slámy a sena starýho,co jsem jim vyrobila kdysi před přístřeškem,ale Šoník né,ten se vyščí normálně v přístřešku,smajlíkje mu úplně jedno,že mu to cáká na nohy,čuně jedno.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkDěvčata,určitě jste viděly v TV Nova koblihy,smajlíktož jsem posbírala veškerou odvahu,kterou jsem mělasmajlík,a koblihy jsem vyrobila,smajlíkjsou fakt moc dobrý a nejsou opravdu drahý,kor když mám ještě svojí marmeládu,ale do některejch jsem dala i Nutelu a byly taky mooc dobrýý.smajlíksmajlíksmajlík

27.1.2014 07:58
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkTady je ten čůrající Monďásek.smajlíksmajlík

27.1.2014 09:13
nikkik

XXX.XXX.192.186

jaruska napsal(a):
smajlíksmajlíkMarkét,moc díky,smajlíksmajlíkta hadice vypadá fakt legračně,smajlíksmajlíkakorát jsem tam nevyčetla,jak je velká,smajlíkpotřebuju půlcoulku,ale já jim tam napíšu a vznesu dotaz.smajlíksmajlíkA potřebuju baj voko nějákých 35 metrů.smajlík
smajlíksmajlíkŠárí,to je nádherná fotka,jak tam jsi se Sobíkem,smajlíksmajlíknebooj,ofina doroste,smajlíksmajlíka Sobík je nádhernej i tak.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkŠárí,já mám taky termotriko,jak říkám,na tělo se dokážu nabalit,že jsem fakt jak cibule a nikdy mi na tělo zima nebejvá,ale ty ruce a nohy,to je neštěstí,a když už si najdu boty,který by se mi zdá,že by mi mohly vyhovovat,tak mají jen velikost 43,smajlíkto fakt nechápu,kde mám na sebe sehnat teplou botu.smajlíksmajlík

http://www.obchodnisa.cz/obuv-zimni-holenova-lautaret

Zdravím Vás kochačky už dlouho Vás pročítám a moc ráda smajlík
Jaruško posílám odkaz na botky, zrovna včera jsem se na stejné dívala. Tady je mají od 39 vel. http://shop.vexpa.cz/pracovni-obuv/887-obuv-lautaret-o1-zimni.html

27.1.2014 09:18
canis lupus

XXX.XXX.20.62

Jaruško, krásné koblihy! Taky je někdy zkusím, ale teď bych potřebovala spíš pár kg shodit. Furt sedím a čtu nebo píšu, tak ty zásoby z Vánoc neubývají..smajlík
Včera jsme s Ondrou byli u Tali a byla hrozná zima. Byla nějaká ztuhlá a jak mají v ohradě zmrzlé hroudy, chodila hrozně opatrně. Dali jsme jí každý z jedné strany ruku přes záda za kohoutkem a šli jsme takhle s ní pár metrů, ale pak se jí to už nelíbilo a klopila uši, tak jsme ji nechali.
Jinak tam bylo krásně. Tenhle víkend asi pojedeme za Toosií.
Hezký bílý den všem.

27.1.2014 09:19
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkJéé,Nikik,moc děkujuuu,smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíkno jo,já jsem jelitosmajlík,neumím to hledatsmajlík,ale fakt moc děkuju,smajlíksmajlíksmajlíkjdu si je hned objednat,vypadají fakt krásně.smajlíksmajlíksmajlík

27.1.2014 09:22
canis lupus

XXX.XXX.20.62

Jo a taky jsem jí musela vlepit facku, protože mě málem kousla do ucha. Má poslední dobou občas drzé stavy, tak si myslím, že bude dominantní po tátovi. A že ji přeci jen obsednu a bude muset pozvolna začít něco dělat.

27.1.2014 11:55
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkPřed chvilkou tu byla normálně skoro sněhová vánice,smajlíktak trochu snížku zase připadlo.smajlíksmajlík

27.1.2014 11:58
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkWerčo,jak to děláš,že máš ty koně čistý,Tys je určitě čistila.smajlíksmajlíkTo já nečistila,myslela jsem si,že se to z nich omele,a ono jaksi prd.smajlíksmajlík

27.1.2014 11:59
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkAle Šoníkovi uschlý bahno evidentně nevadí a je šťastnej a spokojenej i s ním.smajlíksmajlík

27.1.2014 12:01
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkMonďásek si zase užívá snížečku vleže.smajlíksmajlík

27.1.2014 12:03
jaruska

XXX.XXX.213.29

27.1.2014 12:04
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkPak vždycky vypadá jak bílá paní a jde na ještě jednu rundu.smajlíksmajlík

27.1.2014 12:06
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkŠoník se neválel,ale zase popoháněl Monďáska a tahal ho za ocas,on mu furt ten ocas škube,když sbírám koblihy,tak tam ty Monďáskovy žíně normálně v nich má,bambula jeden.smajlík

27.1.2014 12:09
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkTak si aspoň vzal do tý papuly nějákej klacík ze sena a hrál si s ním.smajlíksmajlík

27.1.2014 19:12
bospor

XXX.XXX.192.10

botky vypadají vážně skvěle, ale já nemám odvahu kupovat boty po internetusmajlík boty si prostě musím zkusitsmajlík
koně jsou vlastně hračičkysmajlík moje spolupracovnice v práci je vášnivá zahrádkářka a tak jí v boudě nabírám kobylince do pytlů od laktosanu a pak jí to vozím. včera jsem si v boudě jeden prázdnej nechala a dneska jsem koukala jak si s ním kuba hrajesmajlík jen zejtra budu mít co dělat než pozbírám útržky papíru a igelitusmajlík

27.1.2014 19:17
bospor

XXX.XXX.192.10

v sobotu jsme boudu museli opravovat protože než jsme přijeli z vyjížďky tak rozebrali půlku stěnysmajlíksmajlík na vyjížďce zas barča dělala že se strašně bojí sněhusmajlík to neděli už to bylo lepšísmajlík ale to šla za karlem a nemusela pořád prvnísmajlík
ona je ale zlatásmajlík karel jí klidně uteče a ona si šlape svým tempem a nešílísmajlíksmajlíksmajlík

27.1.2014 20:52
janahol

XXX.XXX.110.102

smajlík Ivčo, mě se dneska Santána nebála sněhu, ale hrozní bubáci byli černý díry ve sněhu, nebo čistý fleky bez sněhu, co zbyli po zaparkovaných autech, děsně na každý flek funěla smajlík

A měla chudinka v lese hlad, ale ta větvička hrozně protestovala proti sežrání a pořád uhýbala smajlík

27.1.2014 20:55
janahol

XXX.XXX.110.102

Jaruško, koblihy vypadají báječně smajlíksmajlík dají se ty recepty najít někde na stránkách Novy?
Jinak já bych taky měla vítr koupit boty přes internet smajlík

27.1.2014 23:01
bospor

XXX.XXX.192.10

janahol napsal(a):
smajlík Ivčo, mě se dneska Santána nebála sněhu, ale hrozní bubáci byli černý díry ve sněhu, nebo čistý fleky bez sněhu, co zbyli po zaparkovaných autech, děsně na každý flek funěla smajlík

A měla chudinka v lese hlad, ale ta větvička hrozně protestovala proti sežrání a pořád uhýbala smajlík

jo to taky známsmajlík od honzy. ten se bojí takových věcí. dřív se taky vyhýbal záplatám na silnici a klidně by si vlezl pod náklaďák aby nešlápl na tmavší asfaltsmajlík
a ty větvička si sprostě dělají co chtějí! to je bordel!!!smajlík u nás takysmajlík

28.1.2014 07:21
nikkik

XXX.XXX.192.186

jaruska napsal(a):
smajlíksmajlíksmajlíkJéé,Nikik,moc děkujuuu,smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíkno jo,já jsem jelitosmajlík,neumím to hledatsmajlík,ale fakt moc děkuju,smajlíksmajlíksmajlíkjdu si je hned objednat,vypadají fakt krásně.smajlíksmajlíksmajlík

Rádo se stalo smajlík já mám právě strach to objednat, že mi nebudou sedět, ale moooc se mi líbí smajlík
a přidávám foto našich 2 hemelek, když už jsem se vám tu tak vetřela smajlík smajlík

28.1.2014 09:10
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkDěvčata,Vy mě strašíte,ještě jsem si je teda neobjednala,smajlíkpáč taky sama nevím,jaký bych si měla vzít,jestli 39,a ty mám strach,aby mi nebyly s trojema fuseklema malý,smajlíka Jarčiny 40 jsou mi sice velký i s trojema fuseklema,ale zase se v nich ta noha hejbe pěkně a není v nich taková kosa.smajlíkJenže já je nechci na ježdění,ale na chození.A s velkejma botama se fakt docela blbě chodísmajlík,Sakra,taky by se mi stokrát víc líbilo,kdybych si je mohla vyzkoušet na vlastní nohy s trojema fuseklema,smajlíksmajlíkjak by se mi v nich chodilo,ach joo.smajlík
smajlíksmajlíkNikik,máš kráásný haflošky,to jsou maminka s dcerou?smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkA jestli můžeš,představ se nám,jak se jmenuješsmajlík,odkud jsismajlík a něco o koníkách kdybys písla.smajlíksmajlíksmajlík

28.1.2014 09:13
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkIvčo,oni si taky potřebujou hrát,smajlíksmajlíksice to pak člověk musí hodinu uklízetsmajlík,ale vidět koníka,jak si hraje,je kráásný.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJaní,Vám to tak spolu sluší s tou Santanou,fakt že jo,smajlíksmajlíksmajlíkno jo,Moruš taky honí tyhle visící větvičky,občas s ní pak dostanu po hubě i já,smajlíkteda s tím zbytkem,co neurve,smajlíkale tak tady jich zase tak moc není.smajlík

28.1.2014 09:17
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíkNaše koně ani jeden tohle neřeší,ani fleky na zemi,občas teda Monďásek,ale on jde a přesto udělá myšku,ale jde pořád dálsmajlík,ale jednou k nám přiběhl arab k ohradě,smajlíkto bylo taky v zimě a majitelka z něj schrastla právě při takovým fleku,kterej byl najednou ve sněhu tmavej,a šup,byla dolesmajlík a koník letěl jak šipka k nám,páč to bylo na tom poli,co máme za barákem,naštěstí se ke koním nedostal,ohradník znal a majitelka se během asi dvaceti minut přišourala pokulhávajích,že je to její kůň a vyprávěla mi,jak se jí to stalo.smajlíksmajlík

28.1.2014 09:30
nikkik

XXX.XXX.192.186

Ony jdou ty botky na druhou stranu ale taky do 14 dnů vrátit smajlík jen člověk zaplatí to poštovné no.
Nebo mě napadlo poprosit prodejce, aby změřil délku stélky, to už člověk hned líp odhadne jestli budou nebo ne.

Jinak já jsem Nikol a už skoro rok bydlíme kousek od Uherského Brodu v malé vesničce smajlík
Koníky máme už jen dva, 2letého hřebečka hafloše, který ale na 2 roky nevypadásmajlík neb byl jako malý ve špatných podmínkách a brzy odstaven.
A ta druhá je kobča (není to jeho máma, ale všichni si to myslí smajlík) je to kříženka (maminka noriko-belgička a tatínek plňas).

28.1.2014 11:11
bospor

XXX.XXX.192.10

to je dobrá kombinacesmajlík ale měli jsme takovou kobylu za oddílu a skákala s přehledem STsmajlík
proč jsi kupovala takovýho koně ze špatnýho odchovu? mě se to vymstilosmajlík mám malou, už tlusťošku, s artrozou smajlík měla jsem jí nechat vyšetřit o hodně dřív a možná by se s tím dalo něco dělatsmajlík

28.1.2014 11:34
nikkik

XXX.XXX.192.186

bospor napsal(a):
to je dobrá kombinacesmajlík ale měli jsme takovou kobylu za oddílu a skákala s přehledem STsmajlík
proč jsi kupovala takovýho koně ze špatnýho odchovu? mě se to vymstilosmajlík mám malou, už tlusťošku, s artrozou smajlík měla jsem jí nechat vyšetřit o hodně dřív a možná by se s tím dalo něco dělatsmajlík

upřímně? protože jsem byla blbá smajlík
hřebeček je s PP a byl za dobrou cenu, proto jsme se na něj jeli podívat...a když jsem to tam viděla, bohužel zafungovalo moje špatné já a city...
2 kobyly a 2 hříbata byly v malé ohrádce, na pastvu vůbec nechodili. Malej měl na nose vrostlou ohlávku a majitelé tvrdili, že je starší, než jsem se později dozvěděla z průkazu. Nebyl očkovaný ani odčervený. Ale celkově vypadal zdravě.
ještě teď v skoro dvou letech nemá sestouplou jednu kulku...Tak čekám, co bude, už měl být dááávno vykastrovaný.
to víte, že bych si nejradši naliskala, ale už se stalo.
Jinak je to milionový koník, totální flegmatik s fajn povahou. Jen ta velikost no smajlík vypadá stále na ročka

28.1.2014 11:36
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkNo právě,smajlíkno uvidíme.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkKdy jste koupili toho zanedbanýho hafloška?třeba by to mohl ještě dohonit.smajlíksmajlíksmajlík

smajlíksmajlíkVčerejší podvečer.smajlíksmajlík

28.1.2014 11:39
nikkik

XXX.XXX.192.186

jaruska napsal(a):
smajlíksmajlíkKdy jste koupili toho zanedbanýho hafloška?třeba by to mohl ještě dohonit.smajlíksmajlíksmajlík

v jeho 5 měsících. smajlík
sice stále roste, ale žádný obr z něj už nebude, má cca 130 v kohoutku. Ale tak já jej mám hlavně jako společníka a chtěli bychom jej později do vozíku na nějakou lehčí práci, tak uvidíme. smajlík
Doufám, že ještě trošku poskočí do výškysmajlík

28.1.2014 11:39
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíksmajlíksmajlíkTa kobylka je opravdu moc pěkná,Nikčo,a z toho,že jsi koupila zanedbanýho koníka,si nic nevyčítejsmajlík,takhle reaguje většina koňáků,kteří koně berou jako živého tvora,smajlíksmajlíka vidíš,on Ti to vrací tou super povahou,smajlíksmajlíkale já si fakt myslím,že byto mohl ještě dohonit.smajlík

28.1.2014 11:42
jaruska

XXX.XXX.213.29

smajlíkAhá,tak to nevím,ale určitě ještě něco povyrostesmajlík,oni haflošci nebývají nějácí obříci,vídávám tak kolem 140-145,někdy i menší,ale zavalitější.smajlíksmajlíkMožná by do těch aspoň 138 to dát mohl.smajlíkOni jsou dost pozdní.smajlíksmajlík

28.1.2014 12:24
joripage

XXX.XXX.41.2

jaruska napsal(a):

Jaruško, ta se Ti povedla!smajlík Krásná pocitovkasmajlík

28.1.2014 18:22
werča

XXX.XXX.129.242

bospor napsal(a):
já možná mámsmajlík zejtra ho změřím a nafotím. je v sedlovně v bedýnce s ostatnímasmajlík

Ahojka... Bospor máte kdyžtak ten roubík?smajlík
Jinak budu zkoušet objednávat to 2x lomené, jelikož roubík v téhlé velikosti jsem nikde neviděla.

Jaruško, krásné fotky s koníkama.....smajlík

Zkouškové mám plně zvládnuté a zítra už nastupuji do kravína k holkám mýmsmajlík zase je jeden kolega nemocný, tak mam co dělat no smajlík Hned v pátek jdu dvě směny za s sebou...

28.1.2014 20:02
bospor

XXX.XXX.192.10

no já myslela, že koupíš z netu, tak jsem neměřila. tak zejtra.

28.1.2014 20:07
bospor

XXX.XXX.192.10

nikkik napsal(a):
upřímně? protože jsem byla blbá smajlík
hřebeček je s PP a byl za dobrou cenu, proto jsme se na něj jeli podívat...a když jsem to tam viděla, bohužel zafungovalo moje špatné já a city...
2 kobyly a 2 hříbata byly v malé ohrádce, na pastvu vůbec nechodili. Malej měl na nose vrostlou ohlávku a majitelé tvrdili, že je starší, než jsem se později dozvěděla z průkazu. Nebyl očkovaný ani odčervený. Ale celkově vypadal zdravě.
ještě teď v skoro dvou letech nemá sestouplou jednu kulku...Tak čekám, co bude, už měl být dááávno vykastrovaný.
to víte, že bych si nejradši naliskala, ale už se stalo.
Jinak je to milionový koník, totální flegmatik s fajn povahou. Jen ta velikost no smajlík vypadá stále na ročka

no tak to jsme na tom dost podobněsmajlík ale pak jsem se kobyle dost věnovala a dneska mám moc fajnový zvíře. jen s tou nohou budou potíže. vetka ale říkala, že lehká rekre jí udělá jen dobře, tak jezdímsmajlík

28.1.2014 20:12
nikkik

XXX.XXX.216.7

bospor napsal(a):
no tak to jsme na tom dost podobněsmajlík ale pak jsem se kobyle dost věnovala a dneska mám moc fajnový zvíře. jen s tou nohou budou potíže. vetka ale říkala, že lehká rekre jí udělá jen dobře, tak jezdímsmajlík

já si myslím, že z něj také bude fajn koník smajlík třeba v budoucnu pro děti. Protože já měřím 173, tak bych na něm vypadala jako vosa na bonbóně smajlík

Kobča je moc pěkná! nožky je škoda no smajlík ale zas když na to jde člověk s rozumem, tak může být koník celý život ok i s nějakou tou zdrav. vadou.

28.1.2014 20:13
nikkik

XXX.XXX.216.7

jaruska napsal(a):
smajlíkAhá,tak to nevím,ale určitě ještě něco povyrostesmajlík,oni haflošci nebývají nějácí obříci,vídávám tak kolem 140-145,někdy i menší,ale zavalitější.smajlíksmajlíkMožná by do těch aspoň 138 to dát mohl.smajlíkOni jsou dost pozdní.smajlíksmajlík

tím se pořád uklidňuji, že jsou pozdní a že to snad trošku dožene smajlíksmajlík
větší starosti mi dělají ty jeho kulky

Přidejte reakci

Přidat smajlík