Tak co,děvčata,jak jsou Vaši oříci nadšeni ze sněhu?
Monďásek byl nadšenej,ten má sníh rád.
Ahoj Jaruško, já člověče nevim, jedu za kobylkama v pátek - jedeme rovnou i pro sladový květ do Nové paky, prodávají ho přímo z pivovaru - asi cca 80 Kč pytel, takže super...
Jinak včera večer jsem se fakt rozčílila, útulek Bianka,znáte ho??? Tak ho vykradli, dluží peníze za seno a veterináře a tedka je ještě k tomu vykradli... Jsem fakt znechucená.....
Přemýšlím, nějak o pomoci.... no... Prodávají krásného koníka - Top Gear - za 9tis.... 145 v kvh, zdravý,3 letý - neobsedlý, mam takový pocit, že se tam narodil. Tak kdyby jste o někom věděli :)
My si taky jezdíme pro slaďák sami,vyjde nás to teda 100 za pytel,ale ten pytel mi pro 3 koně vydrží skoro celou zimu.
Ale kdybys viděla Šoníka,jaký dělal ksichty,když ho dostal poprvně do žlabu,no nesežral to,ani se toho nedotk,
musela jsem to rozdělit M+M,aby se to nevyhodilo,a pak jsem ho postupně na to musela naučit,po špetkách jsem mu to začala dávat do žrádla a každej den jsem tu špetku zvětšovala,a dneska už zdlábne celou tu mističku od Perly,sice občas má den,kdy se snaží to vyházet,takže se mu to musí specielně dobře zamíchat,
aby to nevyhazoval,a když je to fakt dobře zamíchaný,tak to zbaští všechno,ale jak nezamícháš dokonale,a zůstane mu tam na dně ten slaďák,tak to lítá ven.
Kochačky koukejte, máme slavný oře jen teda nevím jestli je trochu nepřibělili http://vimeo.com/80056047
taky začlo konečně mrznout, tak doufám, že to aspoň chvilku vydrží páč to bahno byl fakt děs, od pondělka si do hlavy tlačím zoologii, se mi o těch havěťákách pomalu i zdá, tak si odpolende pujdu pročistit hlavu a vezmu ven Sobíka, už docela dlouho nebyl venku sám, tak jsem na to zvědavá
Šaríí, video je krásný od začátku až do konce
Ti oři na začátku uplně kouzelný
Jaruško, taky jsem Rozu včera když jsem přijela z práce pustila ven na chvíli než jí vykydám a připravím zase stání na noc, udělala dva kroky a buchla sebou...no alespon trochu ze sebe vodrbala to bahno co na sobě měla
Jinak u nás je to tak na půl bahno nebahno....kde bylo před tím hoooodně mokro, tam to člověk prošlápne jinak to jde.
Chtěla jsem vám sem dát video Rozárky v ráži, ale copak ten blbej v PC to přemele, tak musím až doma na noťasu
tak jednu pět le starou fotečku, ale ještě westernovou a sluníčkovou
a ještě jednu podzimní....jooo nám to tak slušelo v tom westernu...jenže sedlo bylo hrozně těžký...a já Rozu litovala, že tahá mě+ 18kg sedlo, tak jsem sedlo prodala...teď lituju prodeje
Markét,to je fakt škoda,že jsi sedýlko prodala
,kdybys viděla a potěžkala to moje,
jenže právě westernový sedlo je na dlouhý couračky pohodlnější a co se týče rozložení váhy to nejlepší,co člověk tomu koni může dát.
A Rozinka opravdu není žádná chudinka,která by se pod Tvojí a sedlovou váhou bortila.
Samotnou by mě zajímalo,kolik to moje sedlo váží,ale bude to tak kolem 15 kilo,nevím přesně,a ještě já 65 kg,takže Moruš 130 v kohoutku tahá baj voko 80 kilo určitě,a vůbec jí to nevadí,lítá se mnou jak vítr a záda jí nikdy nebolely ani jiný problémy s váhou neměla..
Jaru nám Miucha zůstává normálně grošovatá, no a Sobík toho radší ani moc nekomentovat, na každý roční období volí jiný model kožichu
Minule jsem poprosila kamarádku jestli by mu mohla trochu zarovnat hřívu, páč já jsem na tohle střevo a vždycky ho hrozně opižlám, no holky kdyby jste viděl jaký caviky u toho dělal, jsem se za něj normálně až styděla si snad myslel, že ho těma nůžkama jdem zapíchnout nebo co. No nakonec jsme to stříhali na 2x. Hroznej vymejšlista to je
.
Markét, Aleš má na Miu taky westernový sedlo a to určitě 18 kg nemá, tak třeba by jsi sehnala něco lehčího, to naše je teda od Císaře a kvalita nic moc, spousty věcí si tam Aleš musel opravit nebo předělat, ale kobyle sedí.
Jé teď koukám, že na týhle fotce zrovna moc grošovaná Miucha není
Třeba tady,Werčo.
Tenhle samý má i Šoník,povedlo se mi ho koupit z bazoše za 150.
http://www.danceandjump.cz/eshop/vybaveni-pro-kone/udidla/roubiky/udidlo-roubik-2x-lomenny-busse-3142.html
jaruska
napsal(a):
Třeba tady,Werčo.
Tenhle samý má i Šoník,povedlo se mi ho koupit z bazoše za 150.
http://www.danceandjump.cz/eshop/vybaveni-pro-kone/udidla/roubiky/udidlo-roubik-2x-lomenny-busse-3142.html
Ty jo to je pořádná cena...
Já na to naštěstí nějak nespěchám..... Takže si počkám, a uvidim, třeba se něco naskytne....
Mam na Vazbu 1x lomenné stihlo, tak jsem přemýšlela o roubíku nebo o déčku no.... Jenže nějak nevim co je lepší? Poradíte mi nějak.....?? Ten roubík, je trochu ostřejší?
Verčo, já ti moc nepomůžu, my máme ještě "standartní" velikost 14,5
Vystřídala jsem mraky udidel..naše první udidlo byl jednou lomený Baucher, super udidlo...na koníka co nic neumí jen zná zdrhání někam, Roza se hooodně naučila...pak jsme přešly právě na roubík...práce na baucheru jí šla skvěle, ale stranové práce jí nešly..tak přišel na řadu onen roubík...opět skvělá práce, pak jsem chtěla zjemnit a pořídila si klasickou olivu...běs hrůza...Roza si přehazovala jazyk a pak udidlo přehrýzla....přišelo na řadu dvakrát lomené Déčko...nikdy více..takhle rozmasakrovaný koutky Roza nikdy neměla...a teď jezdíme na jednou lomeným pelhamu se spojkami a práce s Rozí jedna radost
madow
napsal(a):
Verčo, já ti moc nepomůžu, my máme ještě "standartní" velikost 14,5
Vystřídala jsem mraky udidel..naše první udidlo byl jednou lomený Baucher, super udidlo...na koníka co nic neumí jen zná zdrhání někam, Roza se hooodně naučila...pak jsme přešly právě na roubík...práce na baucheru jí šla skvěle, ale stranové práce jí nešly..tak přišel na řadu onen roubík...opět skvělá práce, pak jsem chtěla zjemnit a pořídila si klasickou olivu...běs hrůza...Roza si přehazovala jazyk a pak udidlo přehrýzla....přišelo na řadu dvakrát lomené Déčko...nikdy více..takhle rozmasakrovaný koutky Roza nikdy neměla...a teď jezdíme na jednou lomeným pelhamu se spojkami a práce s Rozí jedna radost
Jéé ty jo, já jsem jí dala právě udidlo po tom kladrubákovi - co jsme měli dříve a to jí sedí.... Má právě 1x lomené stihlo a docela s náma jako zdrhá no. Tak přemýšlím co, abych jí nějak neuškodila nebo tak no... Hlavně se v udidlech moc nevyznám. Ten pelhelm, to je něco ve stylu páky? to asi ne co..... Je ostrý? Holky co sněhulák?
Nevim s kym se mám moc poradit, protože chlaďase nikdy v okolí nemá. Jenom jeden pán a ten je všechny jezdí na páce... Tak nevim
Veru dle mojeho názoru jsou udidla, kor ty ostřejší hlavně o ruce jezdce, pokud nemáš klidnou ruku, do nic ostrýho bych se nehrnula. Ať to neudělá víc škody než užitku, spíš bych se snažila kobylu naučit na pobídky sedem a holení aby člověk ty otěže moc nepotřeboval. Nebo zkus s ní třeba občas poblbnou na bezudidlovce, třeba by to taky zabralo.
Když jsme kupovali chlaďasku, tak na ní majitel přijel a místo udidla měla v hubě rezavej řetěz, fakt nekecám. Jezdit jsme ji začali a jezdíme dodnes na 1x lomených udidlech na klasickým stihlu teda chodí líp než na Dčku, ale zase beru, že po ní Aleš nechce žádný složitosti.
Zkus třeba s koupí počkat na výstavu do Lysí, já tam loni sehnala udidlo za polovic ceny.
Já myslím, že roubík má přednost hlavně v tom, že víc působí na koutky a nedá se protáhnout hubou- takže je fajn, když kůň nechce zatáčet. Vazba je mladá, takže bych do něčeho ostrého hned nešla. Zkusila bych udidlo s rolkami nebo s hračkou- kůň se do toho nemůže za kousnout a přiměje ho to přežvykovat a tím se víc soustředit na udidlo/ na jezdce. Moje známá koupila svému koni to s hračkou a ten se od té doby nemůže dočkat, až mu ho dá. To s rolkami je ostřejší právě tím, že ho kůň nemůže skousnout a tím se mu vyhnout. Dobré je od HS Sprenger např. To jsem měla.
Tady jsem našla pěkné video: http://m.youtube.com/watch?v=xSYwAB_uuSw
joo a zapoměla jsem na sněhuláka, ale ten asi jen 3 měsíce, nic mi neřešil
Veru jinak např. tady jsou udidla roubíky v 15,5
http://www.potreby-jezdecke.cz/jplanskroun/eshop/3-1-POTREBY-PRO-KONE-Anglie/200-3-Roubikova/5/1703-Udidlo-roubikove-fulmer
ale to je docela prý ostré, na klasický roubík tloušťka cca těch 17 -18 bude asi fakt na zeptání zda to ho někde neobjednají
canis lupus
napsal(a):
Já myslím, že roubík má přednost hlavně v tom, že víc působí na koutky a nedá se protáhnout hubou- takže je fajn, když kůň nechce zatáčet. Vazba je mladá, takže bych do něčeho ostrého hned nešla. Zkusila bych udidlo s rolkami nebo s hračkou- kůň se do toho nemůže za kousnout a přiměje ho to přežvykovat a tím se víc soustředit na udidlo/ na jezdce. Moje známá koupila svému koni to s hračkou a ten se od té doby nemůže dočkat, až mu ho dá. To s rolkami je ostřejší právě tím, že ho kůň nemůže skousnout a tím se mu vyhnout. Dobré je od HS Sprenger např. To jsem měla.
Tady jsem našla pěkné video: http://m.youtube.com/watch?v=xSYwAB_uuSw
Na hračku jsem upně zapomněla, známá to má taky na mlaďase a taky si to chválí. Tak bych možná zkusila to. Jinam z mojí vlastní zkušenosti, asi bych se vyhnula pogumovaným udidlům, všechna mi valach okousal :-/
já mám teda teď ten pelhem, používám ho jen a jenom s těma pelhemovýma spojkama, nikdy bych ho nepoužila jako páku.
na pelhemu jde jazdit jak se spojkama, to máš pak v ruce jedny otěže nebo pak dvojité otěže..takže něco jako když máš uzdu a dvoje otěže.
říkám vystřídala jsem spoustu udidel...některé nám hodně pomohly, jiné šly hned z domu...
Ale to je opravdu kůň od koně
Rozu jsem bohužel koupila jako tříletku zkaženou po půl roce v lese, kdy jí narvali páku (nelomenou) a snaž se
takže tam jsem opravdu nemohla jít přiježďovat na stíhle...to by mě dorakvila...stačila jedna hodina na vyjíždce na půjčeném udidle a opravdu stála za to....po první vyjíždce jsem brečela že toho koně nechci po letech práce jsem ráda že jí mám
Ona Vazba funguje totálně krásně na zastavení ze země, v kroku taky... ale zbytek se hodně hrne do předu.... Naštěstí mam docela klidnou ruku, což u mě by problém nebyl ale u přítele... ten jí moc klidnou nemá. Můžete mi holky poslat nějaké odkaz na to udidlo s tou hračkou???
Umělý jsem měla a to bylo strašný- měla jsem ho teda na koníka co jsem měla v nájmu, ale hned to ohryzal, udělaly ostré hrany takové a normálně i nakřuplo... Takže to mam doma na okrasu
Já mám právě to jednou lomené... no ale tedka jsem četla že se tam dělá louskáčkový efekt..... Jako Vazba je jemňounká na pobídky v před, to stačí se jenom lehoulininince dotknout, a jde, fakt takhle neni ani citlivá Evita..... Jenže to zastavení je horší, spíš jak je to takový kolos.....
Rózu jsi připouštěla? Koukala jsem na hřebce, a na severu nic neni Jenom v tom Jeníkově... a našla jsem na Moravě skoro všechny
Ahoj,
Werčo odkud jsi? Možná jsi to sem už psala, ale já si poslední dobou prdlajs pamatuju Táta říká, že mám klasický "hosip" (ho... si pamatuju)
A jakýho sháníš hřebce?
K těm udidlům: Santana je norička, než jsme jí koupili, chodila pod anglií na stihle, já teď k westernu na ní mám jednou lomený silnější déčko a jsme spokojené obě. Saly (slezský norik) chodila na páce pod turistama a vůbec nebyla zvyklá na nějaké pobídky nohama, zato bičík zná velice dobře
stačí nadzvednout a už letí
Ale hrozně rychle se teď učí, máme ji teprve měsíc a už stačí k pobídce jenom mlasknout a jde. Napřed dostala do huby staré déčko - tenké - honem jsem tu nic jiného neměla, je docela ostré a moc se jí to nelíbilo, tak jen to šlo (všude bylo zavřeno, přivezli jsme jí mezi svátky), tak jsem sháněla stejné jako má Santana, ale nakonec jsem jí koupila jednou lomenou olivu, která je silnější. Napoprvé se jí to moc nezdálo, ale hned na podruhé si udidlo vzala úplně sama a chodí parádně
Ještě jsem nezažila, aby se mi kůň takhle hrnul do uzdečky
A musím ji pochválit, ač nemá fyzičku, tak je to obrovská bojovnice, takže když si někde dáme trošku závod, tak sice funí, ale bojuje a nevzdává se ale samozřejmě vše kontrolovaně, žádné bezhlavé úprky neprovozujeme
Jaruško, vy máte sníh na válení? My tu ráno měli jen poprašek a i když vlastně drobně sněžilo celý den a byl stupeň pod nulou, tak se to stejně rozpouštělo Stromy jsou hezky poprášené, ale na zemi to pořád nedrží
Půl metru by toho bílého nesmyslu mohlo napadnout a vůbec bych se nezlobila
a mohlo by to vydržet alespoň do konce února a pak polehoučku přijít krásné jaro, já jsem vážně měla být medvěd
Raději bych tu zimu prospala
janahol
napsal(a):
Ahoj,
Werčo odkud jsi? Možná jsi to sem už psala, ale já si poslední dobou prdlajs pamatuju Táta říká, že mám klasický "hosip" (ho... si pamatuju)
A jakýho sháníš hřebce?
K těm udidlům: Santana je norička, než jsme jí koupili, chodila pod anglií na stihle, já teď k westernu na ní mám jednou lomený silnější déčko a jsme spokojené obě. Saly (slezský norik) chodila na páce pod turistama a vůbec nebyla zvyklá na nějaké pobídky nohama, zato bičík zná velice dobře
stačí nadzvednout a už letí
Ale hrozně rychle se teď učí, máme ji teprve měsíc a už stačí k pobídce jenom mlasknout a jde. Napřed dostala do huby staré déčko - tenké - honem jsem tu nic jiného neměla, je docela ostré a moc se jí to nelíbilo, tak jen to šlo (všude bylo zavřeno, přivezli jsme jí mezi svátky), tak jsem sháněla stejné jako má Santana, ale nakonec jsem jí koupila jednou lomenou olivu, která je silnější. Napoprvé se jí to moc nezdálo, ale hned na podruhé si udidlo vzala úplně sama a chodí parádně
Ještě jsem nezažila, aby se mi kůň takhle hrnul do uzdečky
A musím ji pochválit, ač nemá fyzičku, tak je to obrovská bojovnice, takže když si někde dáme trošku závod, tak sice funí, ale bojuje a nevzdává se ale samozřejmě vše kontrolovaně, žádné bezhlavé úprky neprovozujeme
Jani jsem ze Severu - Turnov přesněji Vyskeř .
"hosip" ??
Jako s pobídkama do předu nemam problém, to jako stačí malinko, akorád tu brzdu nevedeme no
Takže přemýšlím o změnění udidla, nebo vyzkoušení něčeho nového.
Hlavně v těch udidlech mam strašný bordel, nevim co na co je, je toho strašně moc..... Asi potřebuji nějakou odbornou literaturu.
Potřebovala bych něco,na čem by Vazba víc reagovala.
Jaké máš velikosti na holky udidla? Vazbuš nosí 15,5 a těch na netu teda moc neni
Jinak hřebce - nějakého Norika. S klidnější povahou a klidně lehčejšího rámce. Nejsem nějak náročná na barvu.....
Spíše na vyrovnanou povahu...
werča
napsal(a):
Madow, můžu se zeptat, koník nosí roubík?? a jakou máš velikost? nemohu sehnat v 15,5.... Nemáš nějaké stránky, typ kde objednat udidlo v tomto rozměru?? Díky. Přijde mi, že na chlaďásky moc věcí neni
já možná mám zejtra ho změřím a nafotím. je v sedlovně v bedýnce s ostatníma
Jojo,Janí,trošíčku snížku tu bylo a držel,
a dneska ještě připadlo a je to hezkýýý,
ale pořád je toho málo.
Werčo,já taky jezdím na páce,ale nemusím jí používat,naučila jsem si Moruš na zastavování tak,že zapískám a ona začne zastavovat.Ale když sem Moruš přijela,tak normálně jsem poťukala prstem na její koutky a ty normálně vydávaly zvuk,
od té chvíle jsem pochopila,co to opravdu je,když někdo řekne o koni,že má plechovou hubu.
Strašný.
Šárí,ten bejvalej majitel Mii,to byl asi taky případ,
to se člověku ani nezdá,co všechno dokážou lidi vymyslet.
A dneska dokážeme jet i takhle a všemi chody,ani cestou domů nezrychluje,
je opravdu šikovná,
ono je fakt jedno,co má ten koník v hubě,důležitý jsou ty ruce,který to vedou,a ono pak když Moruš třeba přišla a měla opravdu svůj názor na lidi,tak hrozně ráda dělala to,že nic nic a najednou se sehla a začala se pást,
to udidlo v hubě vůůbec necejtila,ba naopak,měla z toho prču,páč se jí to zřejmě hodněkrát předtím povedlo,mě to taky jednou udělala,ale já jsem si řekla,že takhle to dál opravdu nejde,
tak jsem zajela pro tu páku.Moruš to pak s tou pákou udělala jednou,víckrát už o to sama nestála a přestala to dělat úplně dobrovolně.
jednou se mi stalo,že jsem Moruš půjčila známý na pár metrů,chtěla si vyzloušet sedlo,a jelikož Moruš zjistila,že na ní sedí někdo jinej,tak chtěla odcházet.No známá si samozřejmě zřejmě řekla,že když má ta kobyla páku,tak asi nebude zastavitelná,tak trochu zatáhla,
a Moruš si tam s ní regulérně sedla na prdel.
Takže i na páce se dá jezdit jemně,používám jí jen když je to nezbytně nutný,a to fakt byly ty začátky,dneska už to má v papule jako má jinej udidlo.
http://www.youtube.com/watch?v=_E9wSrvX-Lc
Jaru moje řeč, vždycka to je o rukách a o holeni a taky o respektu koně k tobě. Pamatuju si jak Aleš nechtěl s Miunou chodit ven s více koňma, páč ona mu prostě valila za nima, tenkrát se vrátil i s rukama od krve a prodřenejma koženejma rukavicema, jakej to byla magor a věřim, že tenkrát by ho ani páka nezachránila. Po tomhle spolu začali na respektu pracovat a dneska tý kobyle je uplně jedno jestli se na vyjížďce od koní odpojí a nebo jestli jí všichni ujedou a ona musí někde čekat.
Holky včera jsem byla se Sobíkem v lese, po dlouhý době šel sám a byl uplně v pohodě, ale my jsme vám potkali pašíky, ale to vám byla stádo no u 25 jsem přestala počítat.
Verčo u nás ve stáji holčina to udidlo s hračkou prodávala, tak se jí zkusím zeptat na velikost
To jste si taky užili,co?
To je děs.
Tý jo,takovejch pašíků,
my jsme tady,když jsme si byli zajezdit od nás kus dál,tak jsme potkali stádo muflonů,mívali tu oboru,jenže po revoluci se na udržování plotu každej vyprd no a jednoho krásnýho dne mufloni běhali volně,ale ti jsou moooc opatrný,to opravdu ta vedoucí ovce frkla a všicí se dali na úprk,i když nás chvíli pozorovali,asi z nás byli vykulení jako my z nich.
ono je pravda, no, že ostré udidlo nepatří do nezkušených rukou. Já spíš chci něco, na co bude pořádně reagovat, hezky přilne jakoby.... a né že prostě se zakousne a jde jako hromotluk.....
Fuj, dneska jsem byla zpatlat poslední zkoušku, jestli tohle dopadne, tak jsem mistr ve vymýšlení, páč jsem zjistila včera, že mam plnou kapacitu Tak snad.... to dopadne
Už se těšim dneska za holkama, chtěla jsem jít zítra po práci jezdit ale nevím, jestli nebude fakt kosa. Nejsem na takovou zimu zvyklá, fuj
U nás je pašíku až nějako nezdravě moc, minulý rok se nám odpoledne chodili promenádovat po pastvině, vyloženě provokace .
No jsem si říkala, ještě, že jsem na tý cestě šla krokem, cválat tam tak nevím, asi by jsme si dali krossovou překážku v podobě běžícího vepříka
Verčo a co kdyby jsi na Vazbu zkusila to samý udidlo co má teď, ale takovou tu těžší verzi?
Jinak já na valacha mám dvakrát lomený s měďěnou peckou a fakt si stěžovat nemůžu, jsem přemýšlela, že bych ho teď březnu zkusila sehnat i na kobylu.
Já dneska měla jít na zkoušku ze zoologie, ale nakonec jsem si to přesunula až na úterek
remonek
napsal(a):
Tak to nevím kde bych krysaříka sehnala, tady ho nikdo nemá :-//. Zkusím na ně objednat takový ty trávicí staničky jestli to aspoň trochu zabere. Snažila jsem se všechno potencionální krmení pro ně dát pryč, ale stejně to nezabralo, tak už nevím jak na ně
Zkoušela jsi dát jako návnadu maso nebo špek? Tím by se mohlo aspoň pár chytit. Jinak oni mají ochutnávače a žerou jen to, co ochutnávači neublíží. Tak na ně fungují jen jedy, které působí až za několik hodin.
Dávala jsem na pastičku všechno možný, buď tam byla chycená malá myš a nebo byla návnada sežraná, do toho sklopce jsem dávala i kus uzené ryby, radši bych ji sama snědla :-D a nic.
O těch ochutnávačích jsem četla, prý to není tak jednoduchý se jich zbavit, kdyby aspoň nědělali takovej bordel a nebyli to takový zmetci, tak to neřeším, ale fakt s jejich nastěhováním moc nadšená najsem
Jinak teď nevím, jestli obsedat Tali v létě není brzy, pač někteří tvrdí, že appy rostou do pěti let. Bude jí 3 a čtvrt roku a už teď je macatá, ale jen sedlo váží 12 kg....
Vzhledem k tomu, že by mi měla vydržet zbytek mého jezdeckého života, nechtěla bych jí hned na začátku odrovnat.
remonek
napsal(a):
U nás je pašíku až nějako nezdravě moc, minulý rok se nám odpoledne chodili promenádovat po pastvině, vyloženě provokace .
No jsem si říkala, ještě, že jsem na tý cestě šla krokem, cválat tam tak nevím, asi by jsme si dali krossovou překážku v podobě běžícího vepříka
Verčo a co kdyby jsi na Vazbu zkusila to samý udidlo co má teď, ale takovou tu těžší verzi?
Jinak já na valacha mám dvakrát lomený s měďěnou peckou a fakt si stěžovat nemůžu, jsem přemýšlela, že bych ho teď březnu zkusila sehnat i na kobylu.
Já dneska měla jít na zkoušku ze zoologie, ale nakonec jsem si to přesunula až na úterek
Můžeš mi kdyžtak poslat odkaz na to tvoje udidlo? Já jdu zítra s Vazbou na jízdárnu, tak uvidim, pořádně to zčíhnu a uvidíme.
Jaruško..... Koupila jsem pytle sladu, jak to holkám bude chutnat. Evvita ho miluje od prvního okamžiku co jsem jí ho dala..... A Vazba, jelikož je takové popelnice, tak jsem myslela, že to sní ani nemrkne. Každé jsem dala do krmení, mojí hrstičku. Evita to zblajzla, a normálně Vazba se zašklebila a nejedla to, takže jsem to dala Evitě ( vazba dostává jenom trošku slunečnic, ječmene a ovsa - tak hrneček - nepotřebuje to, ale any nežárlila na Evitu) takže jsem dí dala jinou véču no.... suchý chleba... s kouskem ovsa a ječmene... Takže si myslim, že ani snad nestihnu zkrmit ten slad
To jsem teda od holky fakt nečekala......
http://www.obluk.cz/jezdecke-potreby-anglie-western/38-stihlo-2x-lomene/5566-udidlo-2x-lomene-18mm/
mají dokonce i tu 15,5. Není to teda přímo to co mám já, to jsem nikde nenašla, ale jedinej rozdíl je v tom středu, já ho mám měděný. Jen kdyby jsi tohle udidlo kupovala, tak některý 2x lomenný jsou jakoby víc rovný, některý jsou výc prohnutý, jakoby víc do huby koně. A Zuzka ještě doporučuje koupit spíš to těžší než to dutý, nebo jeslti ti pojedou někdy strouhat a přijede s taťkou, tak se jí zkus zeptat, určitě by ti něco poradila.
Jinak já k tomuhle udidlu dospěla asi následovně: naše první udidlo - klasický kovový stiho, ale na tom se mi vztekal
2) gumové stihlo - přestal se vztekat, ale spolupráce na udidle nic moc
3) kamarádka mi poradila 2x lomený, tak jsem za dobrý peníze sehnala to happy mount, účínek o něco lepší, ale jak už jsem psala, tak ho okousal, takže už jsem mu to do huby moc dávat nechtěla
4) v rámci úspor jsem jsem se vyprdla na gumovou variantu, na výstavě v Lysé jsem našla za 400 tuhle kovovou a můžu říct, že na tomhle udidlu spolupracuje naprosto super,ještě se mi nestalo aby mi ho při uždění nevzal, je to sice udidlo jemný, ale fakt se to o hodně zlepšilo. Ale radši bych volila tu líp do huby udělanou variantu.
No právě,Werčo,on ten slaďák má takovou trošku specifickou vůni a každej koník to prostě najednou,když to nezná,nezbaští,ale dá se na to pomaloučku naučit.
Tenhle tejden,co bude po neděli,budu volat veta na krev,musíme vzít Monďáskovi,on už jí bude mít za pár dní propadlou,Šoníkovi jsme brali loni,tak tomu nemusíme.
Už je to tady,
největší mrazy a nám porodila ovce...klasika...má krásný dva beránky
Roza jim tam statečně přifuňuje...nechala jsem jí doma, přeci jím tam taky dost nafuňká....u nás je teda i teď - 11.6 °C
ale stáj je suchá, bez průvanu takže v pohodě....dostali přistláno tak se v tom rochňají, mamky v očekávání zase mají co přehrabovat
Krásní berani! Jo Tali má záda jak stůl. Asi ji obsednu, ale moc toho chtít nebudu. Budem hlavně chodit na procházky.
Ahoooj
Šári to je bomba video to je natáčené z nějakého létajícího modýlku ne? Že na to tak čuměj
Krásné to tam máte. Ráno je dneska překrásné. Kupa sněhu, teplota pod nulou a slunce. Žádné bahno a všude čisto. Neprodávají Seletice nějaké seno? Ježíšek naježil nový zdroj k ohradníku tak má náš kouzelník po ptákách a už je zase ta žlutá koule umŕavněná. Ale že dostala ran než pochopila že opravdu opravdu ten ohradník už neprotrhne a k akátům se pást opravdu nepůjde.
Páč už se mi jednou přiotrávila těma pitomejma luskama z nich.
Jani ta ponice je boží - koukala jsem na fb. Jaru už Vám zase za chviličku začne závodní sezóna viď? Už aby to bylo nemám ráda zimu.
No za chvíli,Helčo,já bych to za chvíli ještě neviděla,nemáme už jízdárnu pískovou,jenom travnatej parkurek,a přiježďovat musíme pořád v terénu,čili bych to viděla až tak na ten duben,květen...
Ale my to něják neřešíme,až prostě bude sucho a hezčejc,tak začneme,
nic nás nehoní.
Děvčata,potřebovala bych nějákej tip na hadici,potřebuju tak 30-35 metrů,ale aby byla ohebná,taková ta měkoučká,nebudu jí v mrazech nechávat venku,vždycky se napustí voda,hadice se stočí a dá do maštale.Na netu jsem něco objevila,ale radši bych,kdybyste někdo doporučil něco,co máte vyzkoušený.
Je mi to jasné :) já se zoufale snažím přivolat jaro
Mám obyč levnou hadici z Baumaxu - pesani ji vždy rozkoušou a pak v létě máme eko rozprašovač.
Však já taky miluju teplo,já se furt v zimě třepu,jsem jak malej ratlík.
AHoj holky, takže můj "trénink" s Vazbou.... nasedlala jsem, chtěla jsem jezdit za ohradou, zavřela jsem si ohradu, nasedla, udělala jsem první kolečko - řekla jsem si super, vypadá klidně v pohodě, na zatáčení krásně reagovala, druhé kolečko, najednou úprk - zabalila to se mnou ( od ní bych to nečekala) a prorvala ohradník a běžela se mnou přes dva výběhy až k boxům..... Nechtěla jsem jako by si myslela, že se takhle vyvleče, takže se mnou šel přítel a chodil vedle mě.... a to už šlo pěkně... ona nám věří víc ze země, než z toho sedla, nebo co se to děje??
( podotýkám, že na sebe celou dobu holky viděli, Evita jednou něco žbleptla)
Takže jsem si řekli, že zítra znovu v klidu..... Jak mam pokračovat? nechápu co dělám špatně Nejhorší, že v létě, jsem s ní tohle dělala normálně - tudíž nechápu její reakci?
Veru já vych se z toho nehroutila , je zima a koně se jednoduše nudí. Je to chlaďas a to je sakra hlavička. Ani nevíš kolikrát já ležela s vyraženým dechem s lonží v ruce. Kobyla si cukla, postavila se proti mě, hlavou doleva, doprava - svlékla uzdečku a hurá směrem dom. Být tebou nepokouším to. Ještě se Vám něco stane. Ať tě raději vezme přítel na lonž a ty si na ní sedni. Chlaďas je rozdíl proti teplokrevníkovi. Rozdíl mezi Lancii a Fabianem je neporovnatelný. Hafloši neustále něco pokoušejí, ničí a když je zima i ta 20ti letá bába umí dělat bordel.
Werčo,řekla,bych,že sice to možná vypadá,že máte všechno vyřešený ze země,ale asi né úplně,
to víš,je to skládačka a každej dílek má svoje místo,a někde Vám nějákej díl chybí,zřejmě je to opravdový respekt,protože i když koník funguje ze země,pokud ten respekt není to,co to má být,tak se to projeví pod sedlem,kde koník nechce spolupracovat a dá to důrazně najevo.Tady bych řekla,že bude ten zakopaný pes.
tak u nás mrzne až hrůza ted máme na teploměru -12
Jaruško, já jsem chtěla taky nějakou lehkou skladnou hadici...nakonec vyhrála ta jak na ní běžela reklama v TV...tak jak se tlakem vody sama roztáhne...nekupovali jsme jí teda přes tyhle shopy, ale vzala jsem to přes mamky prodejnu z Novaservisu...člověk si sice připlatí, ale manipulace stím je uplně skvělá.....sice jí nedělají až tak dlouihou, ale dají se napojevat, ale to je o každým jak chce investovat....já jí potřebuji hlavně, když pak do zadní ohrady cca 25 metrů potřebuju napostit do nádrže vodu..
Jejda,Markét,to mi ta reklama něják utekla,já vůbec nevím,o jakou hadici jde,
nemáš někde nějákej odkázek?
Tady taky mrzne,jen praští,ale jaksi se nám rozbil venkovní teploměr,tak nevím,kolik je přesně,ale na aplikaci na PC je - 10,
a to tak fakt bude.
Janí,Ty taky chováš Holokrčky?
Chci Vám sem dát srovnání,jaký jsou holky holokrkatý šikovný,jaký mají veliký vajíčka
oproti normálnímu vejci normální slepice.
Ahojky,
Jaruško já nemám holokrčky, mám vlašky, araukany a maransky Zrovna dneska jsem sebrala po dlouhé době jedno pidivajíčko, má 2cm
asi se některá pipinka lekla té zimy
Werčo,ptala ses na velikost udidla, našim oběma holkám stačí 13,5, Saly sice má hlavu velikou, ale papuli poměrně úzkou
Dneska byly obě kobylky dvakrát venku Ráno jsme si dali s Tonym a ještě jednou holčinou 16km, bylo to moc pěkný, jak to bahno konečně umrzlo, ale kobušky byly ze začátku hooodně proti jakékoli činnosti
Na každé křižovatce se točily domů a až cestou zpátky začaly spolupracovat, prostě směr k domovu dělá divy
A odpoledne jel ještě Tony s naší Vendulkou, ale jen na krokovku, tak mají holky dneska našlapáno
Tady Saly protestovala, že k té vodě nepůjde měla u toho keců jak poslanec v parlamentu
Ale jinak to byla paráda, až na to, že už mě druhej den bolí kyčel, doufala jsem, že to v sedle rozhýbu, ale nějak se to nelepší
Janí,kráásný fotky,
a holky budou mít kondičku
,to je dobře,
akorát teda Tě fakt obdivuju v tom mrazu,
to já se taky nabalím jak cibule,že na tělo by mi zima nebyla,ale ty nohy a ruce,to je děs,za chvíli by mi chrastily.
Mě teda kyčle nebolej,ale když nasednu po delší době,tak mě do obou kyčlí chytne křeč,ale jaká,to vždycky nevím,jestli mám zase slejzt,jenže to nejde,to nemůžu,tou křečí jsem zhnehybněná úplně dočista,musím jen trpět a čekat,kdy to přejde.
Může to bejt,Janí,taky třeba tou změnou toho počasí.
Mě nesou slepice pořád,ještě nepřestaly,naopak ještě se k nim přidaly ty holokrčky a už asi 2 měsíce nesou,a ještě,aby toho nebylo málo,jim ještě mohutně pomáhaj obě kachny,
ale kachnám to sbírám a sedět je nenechám,
to je ještě moc brzo.
Ale hold je zmátlo to teplo,tak začaly nést.
Jinak mi včéra Olda povídal,že mám holokrčkám uplíst nějákou šálu nebo jjim na ty krky natáhnout nějákou fusekli,nebo dostanou angínu.
Jaruško koukej....je fakt suprová...nelituji těch peněz...jediný co jsme z těch spojek vytáhli byl takový čudlík jako by stop ventil nebo tak něco....protože když jsi měla vodu v hadici a zavřený ten kropáček, tak se hadice krááásně tlakem natáhla a pakjak jsi kropáček pustila a tlak povolil, tak se začala smršťovat...ne o hodně asi jen o metr, ale i tak to bylo protivný, tak z té rychlospojky Milda vytáhl takový kousek plastu a hadice funguje uplně super
http://www.novaservis.cz/zahradni-hadice-7-5-23m/
Tak tu taky konečně máme zimu do rána napadlo takových 5cm a je -6°C
Byli jsme se s dětma projít a bylo to jak v pohádce
Jaruško, mě slepice nesou pěkně, měli pauzu v říjnu a listopadu, teď už je to zase v pohodě, ale včera jsem právě k těm normální tam měla takové pidi
Jani to dobrý, jak jsou holky na Santaně naskládaný . My byli venku včera, sice tady sněhu moc není, ale i tak to bylo super. Jaru já jsem si na zimu pořídila termoobleček a docela v tom člověk venku vydrží, ale stejnak mi pak začne bejt zima od palců na nohou.
Dneska nám pan kovář upravoval kopýtka, tak měli koniska odpočinkový den
Už aby nám ta ofina dorostla
Ahoj holky
tak jsem se sem konečně dostala ...
jak tak koukám , tak paní zima už se uráčila kouknout do kalendáře na datum a konečně poslala sníh ale nějak sním troškaří , za to větr je teda slušnej ... dneska konečně fajn počasí sice -11 ale sluníčko , takže se to i dalo
Jen ta dnešní vyjížďka stála za prd
zem je tak šíleně zmrzlá a louky plný krtinců , že šel Gardik jak po jehlách
tak jsem polovinu vyjížďky odťapala po svých jak mi ho bylo líto ...
no a v pátek se mi podařilo při napouštění vody koním do vany , nechat vytáhlou hadici i s uzávěrem venku a celý to zamrzlo
no a aby toho nebylo málo , tak jak jsem zabrala za tu páčku tak mi zůstala v ruce
no den úplně na h..... !
Takže teďka vozíme koním vodu v barelech a zítra se musí zajet pro novej uzávěr a opravit to ... no sem strašně šikovná že ?
No Šári , to teda nemáme no na jedné louce to je taky pěkně porytý od prasat ... ta letošní zima stojí teda pěkna za prd
to už víc sněhu bylo u nás v Listopadu ...
Hlavně je chudák teďka na zimu na boso ... a vím že když příští týden nahodím botky tak napadne sníh a budu zase strhávat to je vždycky jak naschvál
tady jedna listopadová a vůbec se mu nelíbí čištěníčko tlamička jedna
Ahojka holky, tak co? zmrzlé??
Já jsem si šla zpravit náladu ze včera na Evitce.... Super byla, na louce na volné otěži, skočili jsme si dvě klády. Akorád domu teda pospíchala - ona se vždycky začně nervit no, tak jsem zjistila to udidlo. KOuše do něj, jenom když jsem na zpátek domu. To se asi odbourat nedá, co? Byla jsem se podávat za tátou na chatě a říkal, že je prý -10, že ani nemohl nastartovat auto ( a to bylo asi cca kolem 11h.) Ale krásně svítilo sluníčko, takže to byla paráda, jenom ty nohy, jezdim v pohorách ale stejně mi byla zima.
Vazba chrápala, dneska měla natažené i nohy a přítel ježiš ona je snad chcíplá Normálně jsme tam mohli chodit, mazlit jí a ona nic... Ležela, čučela.... pak vztala až když zjistila, že jdu do sedlovny a myslela jsi, že jí přinesu něco dobrého.
Je paráda, že neni to bláto a hlavně ty koně jsou ČISTÝ
Markét,moc díky,
ta hadice vypadá fakt legračně,
akorát jsem tam nevyčetla,jak je velká,
potřebuju půlcoulku,ale já jim tam napíšu a vznesu dotaz.
A potřebuju baj voko nějákých 35 metrů.
Šárí,to je nádherná fotka,jak tam jsi se Sobíkem,
nebooj,ofina doroste,
a Sobík je nádhernej i tak.
Šárí,já mám taky termotriko,jak říkám,na tělo se dokážu nabalit,že jsem fakt jak cibule a nikdy mi na tělo zima nebejvá,ale ty ruce a nohy,to je neštěstí,a když už si najdu boty,který by se mi zdá,že by mi mohly vyhovovat,tak mají jen velikost 43,
to fakt nechápu,kde mám na sebe sehnat teplou botu.
http://www.obchodnisa.cz/obuv-zimni-holenova-lautaret
Terí,to je k vzteku,co se Ti stalo s tou vodou,to chápu,že jsi tak naštvaná,nám jednou taky zmrzla voda v maštali,
tý bláho,to si nedovedeš představit,jak jsem se bála,aby nebylo popraskaný potrubí někde ve zdi,normálně jsem tam musela několik dní dávat topidlo,protože by to byla fakt katastrofa,já tenhle moc mráz teda fakt nemusím.
Stačí mi tak těch do -5,aby jenom držel sníh.
Tady dneska taky trošíčku padá takovej prašánek.
Monďásek hezky chodí čůrat na hromadu slámy a sena starýho,co jsem jim vyrobila kdysi před přístřeškem,ale Šoník né,ten se vyščí normálně v přístřešku,
je mu úplně jedno,že mu to cáká na nohy,čuně jedno.
Děvčata,určitě jste viděly v TV Nova koblihy,
tož jsem posbírala veškerou odvahu,kterou jsem měla
,a koblihy jsem vyrobila,
jsou fakt moc dobrý a nejsou opravdu drahý,kor když mám ještě svojí marmeládu,ale do některejch jsem dala i Nutelu a byly taky mooc dobrýý.
jaruska
napsal(a):
Markét,moc díky,
ta hadice vypadá fakt legračně,
akorát jsem tam nevyčetla,jak je velká,
potřebuju půlcoulku,ale já jim tam napíšu a vznesu dotaz.
A potřebuju baj voko nějákých 35 metrů.
Šárí,to je nádherná fotka,jak tam jsi se Sobíkem,
nebooj,ofina doroste,
a Sobík je nádhernej i tak.
Šárí,já mám taky termotriko,jak říkám,na tělo se dokážu nabalit,že jsem fakt jak cibule a nikdy mi na tělo zima nebejvá,ale ty ruce a nohy,to je neštěstí,a když už si najdu boty,který by se mi zdá,že by mi mohly vyhovovat,tak mají jen velikost 43,
to fakt nechápu,kde mám na sebe sehnat teplou botu.
http://www.obchodnisa.cz/obuv-zimni-holenova-lautaret
Zdravím Vás kochačky už dlouho Vás pročítám a moc ráda
Jaruško posílám odkaz na botky, zrovna včera jsem se na stejné dívala. Tady je mají od 39 vel. http://shop.vexpa.cz/pracovni-obuv/887-obuv-lautaret-o1-zimni.html
Jaruško, krásné koblihy! Taky je někdy zkusím, ale teď bych potřebovala spíš pár kg shodit. Furt sedím a čtu nebo píšu, tak ty zásoby z Vánoc neubývají..
Včera jsme s Ondrou byli u Tali a byla hrozná zima. Byla nějaká ztuhlá a jak mají v ohradě zmrzlé hroudy, chodila hrozně opatrně. Dali jsme jí každý z jedné strany ruku přes záda za kohoutkem a šli jsme takhle s ní pár metrů, ale pak se jí to už nelíbilo a klopila uši, tak jsme ji nechali.
Jinak tam bylo krásně. Tenhle víkend asi pojedeme za Toosií.
Hezký bílý den všem.
Jéé,Nikik,moc děkujuuu,
no jo,já jsem jelito
,neumím to hledat
,ale fakt moc děkuju,
jdu si je hned objednat,vypadají fakt krásně.
Před chvilkou tu byla normálně skoro sněhová vánice,
tak trochu snížku zase připadlo.
Werčo,jak to děláš,že máš ty koně čistý,Tys je určitě čistila.
To já nečistila,myslela jsem si,že se to z nich omele,a ono jaksi prd.
Ale Šoníkovi uschlý bahno evidentně nevadí a je šťastnej a spokojenej i s ním.
Šoník se neválel,ale zase popoháněl Monďáska a tahal ho za ocas,on mu furt ten ocas škube,když sbírám koblihy,tak tam ty Monďáskovy žíně normálně v nich má,bambula jeden.
Tak si aspoň vzal do tý papuly nějákej klacík ze sena a hrál si s ním.
botky vypadají vážně skvěle, ale já nemám odvahu kupovat boty po internetu boty si prostě musím zkusit
koně jsou vlastně hračičky moje spolupracovnice v práci je vášnivá zahrádkářka a tak jí v boudě nabírám kobylince do pytlů od laktosanu a pak jí to vozím. včera jsem si v boudě jeden prázdnej nechala a dneska jsem koukala jak si s ním kuba hraje
jen zejtra budu mít co dělat než pozbírám útržky papíru a igelitu
v sobotu jsme boudu museli opravovat protože než jsme přijeli z vyjížďky tak rozebrali půlku stěny na vyjížďce zas barča dělala že se strašně bojí sněhu
to neděli už to bylo lepší
ale to šla za karlem a nemusela pořád první
ona je ale zlatá karel jí klidně uteče a ona si šlape svým tempem a nešílí
Ivčo, mě se dneska Santána nebála sněhu, ale hrozní bubáci byli černý díry ve sněhu, nebo čistý fleky bez sněhu, co zbyli po zaparkovaných autech, děsně na každý flek funěla
A měla chudinka v lese hlad, ale ta větvička hrozně protestovala proti sežrání a pořád uhýbala
Jaruško, koblihy vypadají báječně dají se ty recepty najít někde na stránkách Novy?
Jinak já bych taky měla vítr koupit boty přes internet
janahol
napsal(a):
Ivčo, mě se dneska Santána nebála sněhu, ale hrozní bubáci byli černý díry ve sněhu, nebo čistý fleky bez sněhu, co zbyli po zaparkovaných autech, děsně na každý flek funěla
A měla chudinka v lese hlad, ale ta větvička hrozně protestovala proti sežrání a pořád uhýbala
jo to taky znám od honzy. ten se bojí takových věcí. dřív se taky vyhýbal záplatám na silnici a klidně by si vlezl pod náklaďák aby nešlápl na tmavší asfalt
a ty větvička si sprostě dělají co chtějí! to je bordel!!! u nás taky
jaruska
napsal(a):
Jéé,Nikik,moc děkujuuu,
no jo,já jsem jelito
,neumím to hledat
,ale fakt moc děkuju,
jdu si je hned objednat,vypadají fakt krásně.
Rádo se stalo já mám právě strach to objednat, že mi nebudou sedět, ale moooc se mi líbí
a přidávám foto našich 2 hemelek, když už jsem se vám tu tak vetřela
Děvčata,Vy mě strašíte,ještě jsem si je teda neobjednala,
páč taky sama nevím,jaký bych si měla vzít,jestli 39,a ty mám strach,aby mi nebyly s trojema fuseklema malý,
a Jarčiny 40 jsou mi sice velký i s trojema fuseklema,ale zase se v nich ta noha hejbe pěkně a není v nich taková kosa.
Jenže já je nechci na ježdění,ale na chození.A s velkejma botama se fakt docela blbě chodí
,Sakra,taky by se mi stokrát víc líbilo,kdybych si je mohla vyzkoušet na vlastní nohy s trojema fuseklema,
jak by se mi v nich chodilo,ach joo.
Nikik,máš kráásný haflošky,to jsou maminka s dcerou?
A jestli můžeš,představ se nám,jak se jmenuješ
,odkud jsi
a něco o koníkách kdybys písla.
Ivčo,oni si taky potřebujou hrát,
sice to pak člověk musí hodinu uklízet
,ale vidět koníka,jak si hraje,je kráásný.
Janí,Vám to tak spolu sluší s tou Santanou,fakt že jo,
no jo,Moruš taky honí tyhle visící větvičky,občas s ní pak dostanu po hubě i já,
teda s tím zbytkem,co neurve,
ale tak tady jich zase tak moc není.
Naše koně ani jeden tohle neřeší,ani fleky na zemi,občas teda Monďásek,ale on jde a přesto udělá myšku,ale jde pořád dál
,ale jednou k nám přiběhl arab k ohradě,
to bylo taky v zimě a majitelka z něj schrastla právě při takovým fleku,kterej byl najednou ve sněhu tmavej,a šup,byla dole
a koník letěl jak šipka k nám,páč to bylo na tom poli,co máme za barákem,naštěstí se ke koním nedostal,ohradník znal a majitelka se během asi dvaceti minut přišourala pokulhávajích,že je to její kůň a vyprávěla mi,jak se jí to stalo.
Ony jdou ty botky na druhou stranu ale taky do 14 dnů vrátit jen člověk zaplatí to poštovné no.
Nebo mě napadlo poprosit prodejce, aby změřil délku stélky, to už člověk hned líp odhadne jestli budou nebo ne.
Jinak já jsem Nikol a už skoro rok bydlíme kousek od Uherského Brodu v malé vesničce
Koníky máme už jen dva, 2letého hřebečka hafloše, který ale na 2 roky nevypadá neb byl jako malý ve špatných podmínkách a brzy odstaven.
A ta druhá je kobča (není to jeho máma, ale všichni si to myslí ) je to kříženka (maminka noriko-belgička a tatínek plňas).
bospor
napsal(a):
to je dobrá kombinace ale měli jsme takovou kobylu za oddílu a skákala s přehledem ST
proč jsi kupovala takovýho koně ze špatnýho odchovu? mě se to vymstilo mám malou, už tlusťošku, s artrozou
měla jsem jí nechat vyšetřit o hodně dřív a možná by se s tím dalo něco dělat
upřímně? protože jsem byla blbá
hřebeček je s PP a byl za dobrou cenu, proto jsme se na něj jeli podívat...a když jsem to tam viděla, bohužel zafungovalo moje špatné já a city...
2 kobyly a 2 hříbata byly v malé ohrádce, na pastvu vůbec nechodili. Malej měl na nose vrostlou ohlávku a majitelé tvrdili, že je starší, než jsem se později dozvěděla z průkazu. Nebyl očkovaný ani odčervený. Ale celkově vypadal zdravě.
ještě teď v skoro dvou letech nemá sestouplou jednu kulku...Tak čekám, co bude, už měl být dááávno vykastrovaný.
to víte, že bych si nejradši naliskala, ale už se stalo.
Jinak je to milionový koník, totální flegmatik s fajn povahou. Jen ta velikost no vypadá stále na ročka
No právě,
no uvidíme.
Kdy jste koupili toho zanedbanýho hafloška?třeba by to mohl ještě dohonit.
Včerejší podvečer.
jaruska
napsal(a):
No právě,
no uvidíme.
Kdy jste koupili toho zanedbanýho hafloška?třeba by to mohl ještě dohonit.
Včerejší podvečer.
v jeho 5 měsících.
sice stále roste, ale žádný obr z něj už nebude, má cca 130 v kohoutku. Ale tak já jej mám hlavně jako společníka a chtěli bychom jej později do vozíku na nějakou lehčí práci, tak uvidíme.
Doufám, že ještě trošku poskočí do výšky
bospor
napsal(a):
já možná mám zejtra ho změřím a nafotím. je v sedlovně v bedýnce s ostatníma
Ahojka... Bospor máte kdyžtak ten roubík?
Jinak budu zkoušet objednávat to 2x lomené, jelikož roubík v téhlé velikosti jsem nikde neviděla.
Jaruško, krásné fotky s koníkama.....
Zkouškové mám plně zvládnuté a zítra už nastupuji do kravína k holkám mým zase je jeden kolega nemocný, tak mam co dělat no
Hned v pátek jdu dvě směny za s sebou...
nikkik
napsal(a):
upřímně? protože jsem byla blbá
hřebeček je s PP a byl za dobrou cenu, proto jsme se na něj jeli podívat...a když jsem to tam viděla, bohužel zafungovalo moje špatné já a city...
2 kobyly a 2 hříbata byly v malé ohrádce, na pastvu vůbec nechodili. Malej měl na nose vrostlou ohlávku a majitelé tvrdili, že je starší, než jsem se později dozvěděla z průkazu. Nebyl očkovaný ani odčervený. Ale celkově vypadal zdravě.
ještě teď v skoro dvou letech nemá sestouplou jednu kulku...Tak čekám, co bude, už měl být dááávno vykastrovaný.
to víte, že bych si nejradši naliskala, ale už se stalo.
Jinak je to milionový koník, totální flegmatik s fajn povahou. Jen ta velikost no vypadá stále na ročka
no tak to jsme na tom dost podobně ale pak jsem se kobyle dost věnovala a dneska mám moc fajnový zvíře. jen s tou nohou budou potíže. vetka ale říkala, že lehká rekre jí udělá jen dobře, tak jezdím
bospor
napsal(a):
no tak to jsme na tom dost podobně ale pak jsem se kobyle dost věnovala a dneska mám moc fajnový zvíře. jen s tou nohou budou potíže. vetka ale říkala, že lehká rekre jí udělá jen dobře, tak jezdím
já si myslím, že z něj také bude fajn koník třeba v budoucnu pro děti. Protože já měřím 173, tak bych na něm vypadala jako vosa na bonbóně
Kobča je moc pěkná! nožky je škoda no ale zas když na to jde člověk s rozumem, tak může být koník celý život ok i s nějakou tou zdrav. vadou.
jaruska
napsal(a):
Ahá,tak to nevím,ale určitě ještě něco povyroste
,oni haflošci nebývají nějácí obříci,vídávám tak kolem 140-145,někdy i menší,ale zavalitější.
Možná by do těch aspoň 138 to dát mohl.
Oni jsou dost pozdní.
tím se pořád uklidňuji, že jsou pozdní a že to snad trošku dožene
větší starosti mi dělají ty jeho kulky