tak zas jednou založím ale ještě jsem psala nějaký odpovědi do minulých kocháčků
včera nám dovezli další dvojčata. letos už druhý máme je spolu, aby jim bylo teplo
těm prvním koťatům už budou tři týdny a pořád jsou tak velký, jako narozený jedno
ale barča trošku zhubla víc jí dotahuju
včera dostala poslední injekci a cca za 14 dní by se kulhání prý mělo zlepšit. ono už je to skoro dobrý teď
Nóóó Jaruško , tak to si piš že jsme byla sama na sebe naštvaná ale hold tohle se prostě někdy stává
hlavně sem ráda že mi za to pan Karel neurval hlavu
k ustájku přihodím nějakou kačku navíc a nebo ho pozvu na pivko
za výměnu a práci co kolem toho měl ....
Teda holky u všech takový hromady sněhu a my ani ťuk (až teda na to pár co je na zemi ) jen je všechno šíleně zmrzlý ... takovou zimu já teda nemám ráda ( suchou a mrazivou )
Jéééé , ty telátka jsou nádhernýý
přidávám našeho čerstvýho 20tníka Ingota
bospor
napsal(a):
ale barča trošku zhubla víc jí dotahuju
včera dostala poslední injekci a cca za 14 dní by se kulhání prý mělo zlepšit. ono už je to skoro dobrý teď
Ono na netu jsem nikde zatím nesehnala roubík velikosti 15,5 :( Tak mi ho kdyžtak prosím přeměřte :) Děkuji. Tam na té první fotce s Barčou vypadá Bára taková strašně veliká.... To je co za plemeno?? Vypadá dost mohutně :)
barča je čtvrt hucula, čtvrt QH a půl PH ale kdo ví co je skutečnost
když jsem jí naposled měřila v létě tak měla 135cm hůlkových
od tý doby trošku poprostla, ale já naštěstí taky nejsem dlouhán a když se navlíknu, ale i normálně? tak si nemáme co vyčítat
jsem obě prostorově významější
mikčo kulky nemusí ovlivnit výživa. my měli klusáka a ten jednu kulku pustil až ve třech letech. zrovna ten den den, co přijel vet kastrovat a počítal s vnitřňákem v učňáku nám vyprávěl učitel, jak měli na vojně vnitřňáka a co napouštěl kobyl!!!! tak pozor na něj
může se říkat, jak je neplodnej, ale jsou to pořád jen řeči!!
my si ho dovezli jako ročka a rozhodně nebyl zanedbanej. ne výživou!!! výchovou jo, ale to na kolky nemá vliv zaručeně
http://www.bospor.estranky.cz/clanky/nova-videa/easter-sabbath.html
http://www.bospor.estranky.cz/clanky/co-je-noveho/mame-prirustek.html
Markét,díky,
jsem moc ráda,když se někomu fotka líbí,mě se právě taky moc líbí,je taková opravdu romantická
a takový chvíle mi stačej k tomu,abych si řekla-nebooj,zase bude jaro,bude hezky,nebudeš muset sbírat bobky z bahna¨a mlátit do bobků zmrzlejch...
Ivčo,to je mi líto s tou Barčou,
moc přeju,ať už je to jen lepší.
Ty telátečka jsou úúžasný,no jo,dvojčata jsou někdy k vzteku,ale říkám,známá má tady taky dvojčata,má je volně pod krávou a ty rostou před vočima.
Werčo,blahopřeju ke zkouškám
,jsi šikovná,
jéé,jak já bych šla dojit s Tebou...
Sněhulce sníh docela vyhovuje,není naněm moc vidět.
bospor
napsal(a):
mikčo kulky nemusí ovlivnit výživa. my měli klusáka a ten jednu kulku pustil až ve třech letech. zrovna ten den den, co přijel vet kastrovat a počítal s vnitřňákem v učňáku nám vyprávěl učitel, jak měli na vojně vnitřňáka a co napouštěl kobyl!!!! tak pozor na něj
může se říkat, jak je neplodnej, ale jsou to pořád jen řeči!!
my si ho dovezli jako ročka a rozhodně nebyl zanedbanej. ne výživou!!! výchovou jo, ale to na kolky nemá vliv zaručeně
http://www.bospor.estranky.cz/clanky/nova-videa/easter-sabbath.html
http://www.bospor.estranky.cz/clanky/co-je-noveho/mame-prirustek.html
Neee, to já to tak nemyslela, že by to bylo tím zanedbáním, tohle se prostě stává, i u psů. Ale myslím si, že je možné, že je to i tím , že je takový "opožděný".
Jinak já právě moc dobře vím, že připustit může, proto mě to tak nervuje vloni jsme se přestěhovali a máme už jen malé pozemky pro koně, proto jsem na podzim musela dát pryč staršího valacha, kterého jsem měla. no zůstali tihle 2 s tím, že hřebčoun se měl na podzim i kastrovat, ale přijel vet a řekl, že tam tu kouli prostě nemá a mám počkat do jara. tak stále čekám...a modlím se...protože vést ho někam na kliniku a zaplatit za nejistou kastraci stejnou sumu jako stál sám kůň, to se mi tedy opravdu nechce
Ivčo,mám tu jedno balení MSM,pokud bys měla zájem,nevím,jestli Ti vet doporučil ho podávat na tu artrozu Barče,tak kdybys chtěla,pošlu.Ještě to má expiraci do letoška myslím,propadlý to určitě není.
Terí,teda,klobouk dolů před Tebou,
jsi asi bezproblémovej nájemník,
to je moc dobře,že máš k tomu,když se něco nepovede,takovejdle přístup,
stát se to může každému,ale jinej by se na nějáký omlouvání a kdesi cosi normálně vyprd.
Ten borec,co jsme ho tu měli na ustájení,tak se od nás odstěhoval kamsi a teď jsme se dozvěděli,že je zase ještě jinde.
No jo,já se vždycky aspoň tak něják domluvím s koňma
,ale s některejma lidma je to prostě těžký.
nikkik
napsal(a):
Jaruško, ta čičín je boží! úplně se v tom snížku ztrácí
my sníh vůbec nemáme
Díky,Nikčo,
no jo,to je naše Sněhulka a v tom snížku se opravdu vyžívá.
werča
napsal(a):
Ono na netu jsem nikde zatím nesehnala roubík velikosti 15,5 :( Tak mi ho kdyžtak prosím přeměřte :) Děkuji. Tam na té první fotce s Barčou vypadá Bára taková strašně veliká.... To je co za plemeno?? Vypadá dost mohutně :)
Zdar, našla jsem tohle udidlo. Sice to není roubík, ale ostřejší je. A zároveň koně povzbudí k přilnutí.
Taky vypadá kvalitně. http://www.sedlarstvimraz.cz/product/udidlo-decko-billy-allen-156/
jaruska
napsal(a):
Markét,díky,
jsem moc ráda,když se někomu fotka líbí,mě se právě taky moc líbí,je taková opravdu romantická
a takový chvíle mi stačej k tomu,abych si řekla-nebooj,zase bude jaro,bude hezky,nebudeš muset sbírat bobky z bahna¨a mlátit do bobků zmrzlejch...
Jo jo hlavně je to pohlazení po duši, taková krásná chvíle, kdy je člověku na moment úplně nádherně na tom světě
Už aby bylo jaro...zimu tak jenom přežívám, vůbec mě nětěší až na těch pár dní, kdy je snížek, sluníčko a pár stupňů pod nulou...(ale to je fakt málokdy s tímhle stylem zimy)
No jo,já jsem na tom podobně,já funguju na sluníčko a jak néni,tak nic moc,teda.
Odbočuju doprava.
Veru ty se máš, že máš zkoušky hotový. Mě ještě čeká chemie a anatomie.
Jaru s tím poskytováním ustájení chápu, někdy je fakt hrozný se s lidma domluvit, vidím to všude okolo kdo ustájení poskytuje. Každej by si naporoučel kdo ví co, ale když jeho kůň něco zničí nebo tak, tak aby se k tomu postavil nějak čelem a třeba nabídl pomoc při opravě nebo nějaký peníze navíc, tak to ne. Takhe si naběhla kamarádka, její znám si pořídila koně a ze všech stájí kde byla ji vykoplnuli, tak jí vzala k sobě a hrůza, ten kůň ji tam totálně zničil ohradu, pořád utíkal, šikanoval její koně, lidi z okolí si stěžovali když jim běhal po zahradě a majitelka se k tomu stavěla, tak že ten kůň nedělá nic špatnýho, že to koně normálně dělaj. No měla s tim hrozný nervy, nakonec ji teda z ustájení taky vyhodila a ta holka ji ve výsledku všude pomlouvá a tak, ostatně pomlouvá všechny kde byla na ustájení, přitom všechny ty lidi znám a vím, že to co o nich rozšiřuje rozhodně není pravda. Hrozný, radši si člověk ty peníze za ustájení odpustí než se takhle s někým rozčilovat.
Já si jdu příští týden podat žádost na stavební úřad aby jsme si kolem pozmeku mohli udělat plot, tak snad s tím nebudou nějaký problémy.
No Jaruško , jsem ráda že tam můžu Gardika mít , takový ustájení bych nikde tady v okolí nenašla a hlavně jsme tam suprová parta
Už si to nedokážu představit být někde jinde ...
nejdřív jsem tam chodila jako malá holka na koních rajtovat a teďka tam mám ustájenýho vlastního
pfff , no 12 let je 12 let
A je fakt , že jsme tam měli taky pár slečen na ustájku a všechny po sléze vyletěly ... jelikož té se nelíbilo to , tamté zase ono .. já taky ve spoustě názorech s p. Karlem nesouhlasím , ale radši mlčím a myslím si o tom svoje
což je asi nejlepší
Holky krmíte některá rýžovými otrubami ???
Uživatel s deaktivovaným účtem

jaruska
napsal(a):
No jo,já jsem na tom podobně,já funguju na sluníčko a jak néni,tak nic moc,teda.
Odbočuju doprava.
Ahoj holky, pravidelně kochačky čítávám, držím se v pozadí, ale na fotku "odbočuju doprava" prostě musím zareagovat.
Mně to připadá jako:
"Já se mu fakt nevysmíval! Jen jsem na něj vypláznul jazyk. Chtěl jsem jen chvilku, přísahám! Nemůžu za to, že tak mrzne..."
Ta fotka je fakt dobrý - spíš nechápu, jak je to Jaruška naučila, že to dělají všichni. Naši to občas udělají - když pijí nebo zívají ale to je opravdu chvilka a jednou za čas.
Dneska jsem chtěla jít jezdit, ale jelikož tu foukalo, jak blázen a všude samý led, tak jsem to pro jistotu vzdala. A radši jsem domu vzala uzdečky a sedla a namazala jsem je, ještě teda nemam všechno ale alespoň něco jsem udělala.... Zítra jdu 2 směny za s sebou v kravíně - tak stejně jezdit nepujdu... am čas jenom přes oběd a to budu hotová a přemlouvat se abych došla ve 2 do práce
Tedka máme dost jalovic - tak je to opruz, páč kopou jak blázni.....
Normálně nám holky ukradli tele... Ze vnitř z kravína bylo v sobotu narozené, protože jsem zrovna byla v práci..... a včera mi teta řekla, že ho ukradli.
Minulý rok ukradli dvě telata - a normálně policie zjistila, že je ukradli feťáci a snědli je To je fakt strašný !!!! Na těch prďouskách ještě nic neni a už je sežerou....
Bospor koukala jsi na velikost udidla? Děkuji
werča
napsal(a):
Ta fotka je fakt dobrý - spíš nechápu, jak je to Jaruška naučila, že to dělají všichni. Naši to občas udělají - když pijí nebo zívají ale to je opravdu chvilka a jednou za čas.
Dneska jsem chtěla jít jezdit, ale jelikož tu foukalo, jak blázen a všude samý led, tak jsem to pro jistotu vzdala. A radši jsem domu vzala uzdečky a sedla a namazala jsem je, ještě teda nemam všechno ale alespoň něco jsem udělala.... Zítra jdu 2 směny za s sebou v kravíně - tak stejně jezdit nepujdu... am čas jenom přes oběd a to budu hotová a přemlouvat se abych došla ve 2 do práce
Tedka máme dost jalovic - tak je to opruz, páč kopou jak blázni.....
Normálně nám holky ukradli tele... Ze vnitř z kravína bylo v sobotu narozené, protože jsem zrovna byla v práci..... a včera mi teta řekla, že ho ukradli.
Minulý rok ukradli dvě telata - a normálně policie zjistila, že je ukradli feťáci a snědli je To je fakt strašný !!!! Na těch prďouskách ještě nic neni a už je sežerou....
Bospor koukala jsi na velikost udidla? Děkuji
koukala a jedno je 15 a jedno 16 musim se podívat ještě po rozumným metru
i sem je vyfotila, ale ještě je to ve foťáku a já měla dva dny honičku že padám na hubu. tak ještě vydrž
Ahojky, omlouvám se, že moc nepíšu, ale čtu a vím co se děje :-D ...teda když mám čas. Nějak nemám v poslední době moc náladu psát, nějaké problémy doma navíc docela záhul práce a ještě bude teď tak, že nebudu mít čas vůbec. Malu si přes den užívá u koníků, byly jsme na nějakých procházkách a je hodně učenlivá a šikovná, ničeho se nebojí, všude vleze, klidná je jak želva. Dokonce jsem včera a předvčerem byla dlouho v práci, tak mi pro ni skočila máti a moc si chválila, že je to akorát koník pro ni. Usa na ni byla moc rychlá ťapací a vždycky s ní byla uřícená...ona šla normálně, ale prostě chodila svižně. Zato Malu se vleče děsně pomalu (ale taky umí přidat do kroku, když se ji chce :-D) . Ale jinak ji člověk za sebou vleče jak kačera
Ale stejně je mi pořád moc smutno po Usince a pořád na ni myslím...chjo, kdyby tady mohly být spolu...
Šárí,takovýhle ustajující fakt nechápu,dá si ustájit koně a pak jsou problémy,
to jo,pak si to člověk rozmyslí,já už jsem taky paranoidní,pořád si myslím,že kdyby k nám někdo na ustájko přišel,že by to byl zase ten člověk,co tu byl,
a to se na nějáký ustájko fakt radši vyprdnu.
markét,blahopřeju ke zkouškám,
jsi šikovná.
Werčo,já to ty koně neučím,oni se takhle ksichtěj sami,
já jen čekám na vhodný okamžik.
Teda,s těma telatama to je síla
,ale je fakt,že nám se kdysi z kravína taky ztratilo pár telat.
Lucí,to je super,že je Malu tak hodná,
naše koně teda Moruš chodí podle mě,jak jdu já,tak jde ona,Monďásek taky,ale Šoník má krok,teda,že by člověk pomalu vedle něj musel poklusávat,
a když jsem ho vodila na tý silnici,jak měl marodnou tu nohu loni,tak jsem musela mít hůlčičku a stačilo jednou ho ťuknout přes plece,aby si uvědomil,že já dostihová kobyla fakt nejsem,
a hned šel podle mě,to se fakt nedalo jít tou jeho rychlostí,on jak je velkej,tak má ten krok takovej prostornej a chodí taky svižně,ale já mu prostě nestíhala,tak jsem si ho na tohle musela zpracovat,jinak na jízdárně je fajn,když jde tak,jak chodí,
že se nevleče a nemusí ho člověk furt strkat.
Lucí,tady povichr (zatím) není,
a o oteplení si můžeme nechat jen zdát,
no třeba to sem během dne taky dojde,už to zase vidím to bahno všude,teď je to teda taky pěkně na prd,jak je to bahno zmrzlý,tak je to o zlomení nohy,vždycky,než donesu koním seno,tak si tak 3 x zvrtnu nohy,
a to Šoník vždycky se něčeho lekne a letí i přes to,
tak pořád doufám,že už to má něják vychytaný a že se mu nic nestane.
Tam vzádu už je to dobrý,ale tady ten předek,to je děs běs.
bospor
napsal(a):
zeptám se když tak si přijedu jedu do motola zas tuším 8.4.
Tak super,budu se moc těšit.
ahoj, někdo tu sháněl větší (15,5) roubík (werča?) - nevím teda jaký typ přesně - materiál, kolikrát lomený, atd.... náhodou jsem narazila na tento: http://zvirata.bazos.cz/inzerat/31785403/udidlo.php
Jen chci zdůraznit, že prodejce neznám
Ahoj kochačky, zítra se asi půjdem podívat na araby do Mníšku. Že bychom k nim přidali nějaké appy, aby tam byli taky pořádní koně.
www.aqarabians.wz.cz.
Líbí se nám to zatím a je to dostupnější MHD.
Jojo, Jaruško, už mě to taky deptá, jak je Toos kdesi v dáli. Co jsem se vrátila do Práglu, už se 5x stěhovala. Kéž by tohle bylo na dlouho poslední. Ne že by se měla špatně, ale nadšená asi není.
Před chvilkou jsme se vrátili a vypadá to, že je tam dáme. Paní majitelka vypadá fajn, koně a ohrady taky OK, staví se jízdárna s výborným povrchem a terény okolo jsou krásné a přístupné celkem..
Jednoho arábka jsem vyfotila. Byl za normálním plotem vedle stáje, asi je to mladý hřebec. Jinak jsou všude lanka a pásky.
Tak to je super,Markét,moc držím palce,ať to klapne a hned,jak budou holky spolu,tak doufám,že dáš fotičku.
Tady měla bejt nedaleko nás letos taky pěkná jízdárna,a nemáme to daleko,krásně se tam dá dojet po kopytě-Královice,přes ty musíme jet vždycky,ať jedeme kam jedeme,ale letos to nebude,
má to nějákej zádrhel.
amazonka78
napsal(a):
ahoj, někdo tu sháněl větší (15,5) roubík (werča?) - nevím teda jaký typ přesně - materiál, kolikrát lomený, atd.... náhodou jsem narazila na tento: http://zvirata.bazos.cz/inzerat/31785403/udidlo.php
Jen chci zdůraznit, že prodejce neznám
děkuji.... Já počkám, až bude mít Bospor čas.... a uvidim, kdyžtak se mi ozvali s dance and jump a objednám tam
Jinak holky, máte taky takový vichr??? Tedka k večeru se to už docela srovnalo, ale přes den, jsem byla ráda, že jsem nikam neodletěla, chtěla jsem jít tedy jezdit, ale v tom vichru neee.... Tak se holky poflakovaly a to jsem měla volno a nemusela do práce.. No
Jsem uklízela dneska v sedlovně, zametla atd, koukám, že jsou tam myší bobky, no a co nevidim, myšáka, honila jsem se tam s nim dokola, nakonec mi zaběhl za skříňku, tu jsem nadzvedla a když jsem jí pokládala, myš tam vběhla a byla mrtvá.... Jenže když jsem tu skříňku odtáhla, zjistila jsem, že tam byly dva myšáci.... On se nám uvolnil práh, takže zítra to musíme zpravit, aby jsme tam neměly myšáky. Páč jeden se pustil do westernové deky a druhej do bundy......
tak jsem ty udidla vyfotila znovu a pořádně všechny jsou tady http://bospor.rajce.idnes.cz/veci_na_prodej/
ty roubíkový jsou největší. nejsou nový ale použitelný.
hmyzí hotel...to jsem taky neviděla a je to vtipné...
tak a my máme stádo oveček kompletní...včera se rozhodly všechny ovečky porodit....jedna ráno než jsem jela do práce a zbylé dvě hned odpoledne...jedna rodila v pátek večer a první už minulou sobotu.
Jedno jehňátko je takové malinké a slabé, takže já se modlím aby se vykřesalo...nechci aby umřelo
ale necháme to přírodě...viděla jsem, že od ovečku už chvíli cumlalo, tak snad.....
je to krásná malá ovečka...jedna z mála ninak co jsem postřehla tak máme skoro vše snad beránky...vím, že jsou tři ovečky
tak nám držte pěsti
chi ti hmyzáci se teda mají
včera mě po týdnu tak krásně gardík přivítal dlouhatánským zařehtáním , až mi slzy vyhrkly sem nějaká cíťa poslední dobou
Jaruško na ty rýžový otruby prdím ... nakonec jsme si zase zajeli pro slad Gardik je stejnak frfňa a už vidím jak ho musím ze začáítku krmit
je strašně vybíravej co se týče žrádla
Byli jsme se podívat i u našeho kovářa na koňuchy , no a to bych nebyla já abych se tam hnedka nezamilovala do 2 letýho rezavýho hřebečka mohla jsem na něm oči nechat ... moc pěkný koníky má
dneska u nás tradičně prší , tohle počasí mě už vážně neba ani jezdit se nemá nahoře bahno a pod bahnem je to zmrzlý , takže to klouže a je to akorát tak na nějakej pád !!!
tady rajtuju u známé na poničce Peggy taková malá tryskomyška
má v sobě plňasa
Markét,taky držím všechno,co máme doma,kopýtka,palečky,pařátky,tlapičky,aby se maličká nedala a zvítězila,já to znám,člověk se vždycky modlí,když je něco slabýho,aby to přežilo,když už je to na světě,každýho života je škoda,člověku je to pak líto.
Terí,na tý poničce Ti to sluší,
to jo,ti kříženci s plňasama jsou kolikrát horší,než plňas sám,
tady má známá taky křížence s plňasem poníka a to je dílo,teda,to je opravdová tryskomyš.
A to je po operaci přední nohy,už si nepamatuju,co s ní měl,ale vůůbec nikdo by to neřek,že měl operovanou přední nohu,fakt mesršmit.
U nás jsou silnice suchý,byla jsem nakoupit,tak to bylo dobrý,ale na dvoře je to děs i běsem,to je normální kluziště.
Ty ovečky jsou krásné! A že se o ně mámy starají, to je ještě lepší. Snad všichni známí, co mají ovce, s tím občas mají potíže.
Tak jsem zjistila, že mě Tali neunese. Měřila jsem jí včera holeň a na měřila 19,5 cm. Podle vzorečku unese 70 kg, a do toho se sedlo nevejde.
Tak já nevim, jestli jí nemám vyměnit za nějakého tinkera..
Takhle se vede kůň na psím flexi vodítku.
Ta jehňátka jsou krásná!!!
my máme zase kozenky a také nám vloni kozlík z ničeho nic pošel, holt příroda si vybírá jen ty nejsilnější.
dneska jsem náhodou narazila na fotku z léta...achjoo, kéž už by bylo zase tak krásně.
Včera u nás bylo docela teplo , ale zem byla ještě fajn zmrzlá. Zato dnes půl dne pršelo a zas je tam bahno...hrozná zima letos
jojo jak říkáš plňas udělá hodně
no ta prej jak nasadí tempo , tak ostatní koně mají co dělat aby ji stíhali ještě , že jsem jezdila jen na zahradě , nevím jak bych ji brzdila
už nejsem na takový raketky zvyklá ( pokuď to sem tam nechytne Gardika )
Ten náš 20 letej je taky po úraze přední nohy ... a jak mu to běhá dokonce i nějakej ten dostih odběhl , než šel na plno do důchodu ..
a na to jakou má za sebou kariéru na dráze , tak s nohama absolutně žádnej problém
jinak dnešní vyjížďka katastrofa !!! všechno zase zamrzlo
příští týden dojede kovář , takže opět nasadíme podkůvky , jelikož on vůbec nehodí a je mi ho strašně líto
nechám mu tam dat i vyhazováky , kdyby si to náhodou ta zima ještě rozmyslela a doufám že to bude fungovat , nemám s tím vůbec zkušenosti ... ale co jsem tak pročítala diskuze , tak je to celkem užitečná věc a prej účinná
tak uvidím ....
canis lupus
napsal(a):
Ty ovečky jsou krásné! A že se o ně mámy starají, to je ještě lepší. Snad všichni známí, co mají ovce, s tím občas mají potíže.
Tak jsem zjistila, že mě Tali neunese. Měřila jsem jí včera holeň a na měřila 19,5 cm. Podle vzorečku unese 70 kg, a do toho se sedlo nevejde.
Hm,to je blbý,Markét,
co budeš dělat?Ještě počkáš?
Nikčo,kobylka je krásná,už je obsednutá nebo ne?
Terí,ty vyhazováky jsou dobrý,protože se do kopyt nenalepí tolik sněhu,aby si koník nezlomil třeba nohu,občas to vídám tady v okolí u kovaných koní,který ty vyhazováky nemají a docela se fakt divím,jak můžou s takovejma nánosama sněhu a ledu,který se tam držej a jen tak nevypadnou,vůbec chodit,
natož na nich majitelé ještě jezděj.
Nám tady do rána napadlo trošíčku,možná tak cenťáček novýho snížku,pořád je to málo,když vidím ty kalamity jinde ve světě,jak mají 2 metry sněhu,
to je zase moc,jo,to bych nechtěla
,ale cenťák a půl je fakt žalostně málo.
teritori
napsal(a):
jojo jak říkáš plňas udělá hodně
no ta prej jak nasadí tempo , tak ostatní koně mají co dělat aby ji stíhali ještě , že jsem jezdila jen na zahradě , nevím jak bych ji brzdila
už nejsem na takový raketky zvyklá ( pokuď to sem tam nechytne Gardika )
Ten náš 20 letej je taky po úraze přední nohy ... a jak mu to běhá dokonce i nějakej ten dostih odběhl , než šel na plno do důchodu ..
a na to jakou má za sebou kariéru na dráze , tak s nohama absolutně žádnej problém
jinak dnešní vyjížďka katastrofa !!! všechno zase zamrzlo
příští týden dojede kovář , takže opět nasadíme podkůvky , jelikož on vůbec nehodí a je mi ho strašně líto
nechám mu tam dat i vyhazováky , kdyby si to náhodou ta zima ještě rozmyslela a doufám že to bude fungovat , nemám s tím vůbec zkušenosti ... ale co jsem tak pročítala diskuze , tak je to celkem užitečná věc a prej účinná
tak uvidím ....
Terí,máte to tam krááásnýý,já myslím,že je Gardík navýsost spokojenej.
canis lupus
napsal(a):
Markét,já myslím,že Markétka loni běhala za nějákým jehňátkem s flaškou,
ale vypiplala ho.
jaruska
napsal(a):
Hm,to je blbý,Markét,
co budeš dělat?Ještě počkáš?
Nikčo,kobylka je krásná,už je obsednutá nebo ne?
Terí,ty vyhazováky jsou dobrý,protože se do kopyt nenalepí tolik sněhu,aby si koník nezlomil třeba nohu,občas to vídám tady v okolí u kovaných koní,který ty vyhazováky nemají a docela se fakt divím,jak můžou s takovejma nánosama sněhu a ledu,který se tam držej a jen tak nevypadnou,vůbec chodit,
natož na nich majitelé ještě jezděj.
Nám tady do rána napadlo trošíčku,možná tak cenťáček novýho snížku,pořád je to málo,když vidím ty kalamity jinde ve světě,jak mají 2 metry sněhu,
to je zase moc,jo,to bych nechtěla
,ale cenťák a půl je fakt žalostně málo.
Obsedlá je, přiježděná řádně ne
teď jí bude 5 let. A měly jsme spolu trošku problémy, tak jsme začaly znovu ze země. Já jsem ráda, že ji mám, ani nějak nepotřebuji jezdit, takže jí dám čas. Teď v zimě nic nedělá, jezdím pozdě z práce, tak ani nestíhám, ale na jaře zase začneme.
je to fajn hobby koník, vyjížďky s ní jsou krásné, ale to je spíš o mé psychice. Jezdívala jsem s kamarádkou, ale jak jsme se přestěhovali, tak musím sama, tak k tomu musím nějak dospět no.
jaruska
napsal(a):
Ahá,to je dost blbý jezdit sama na remontě,co?
Bylo by lepší,kdybys sehnala někoho s koníkem už přiježděným,aby jezdil s tebou,z bezpečnostního hlediska.
Přesně tak
kamarádka mi s ní pomáhala od úplného začátku, věnuje se obsedání, je to takový ten člověk, u kterého bych řekla, že se v sedle snad narodil a srdíčko na správném místě
Rok jsme spolu brázdily beskydské lesy...Pak jsme koupili baráček jinde, ona se také odstěhovala, pořídila si mimčo, koníka prodala a našemu vejletování byl konec
Ono s tou mou kobčou je to hlavně o mé psychice. Já furt myslím na to, že mě někde vysype a už mě nikdo nenajde - což musím odbourat. A je fakt, že když na ni lezu s tímhle pocitem, tak mě fakt vysype - ale hned na začátku, ona si mě teste pár hrbáčkama.
Na jaře zase začneme procházkovat a snad se to nějak umoudří
Ahojky kochajdy,
tak u nás je ledová kalamita....včera krásný jaro, všechno rozmrzlo, rozteklo a do rána -8, k autobusu, kterým jezdím do práce to mám cca 500metrů jsem se šourala 10minut
Malá jehnička je statečná, už jsem jí viděla i cuclat mlíčko a bříško má napapkaný, talže má snad vyhráno, jen je fakt poloviční narozdíl od bráchy.
A mám už zapsané které jehňátko ke které ovečce patří, aby v tom byl pořádek. 4 ovečky nám porodili páreček jen ta první mám dva kluky
JJ loni jsem piplala jedno jehňátko na flašce, taky nic příjemného, letos jsme se tomu chtěla pokud možno vyvarovat.
Loni jsme měli i 2x trojčata, ale vždy nám do dvou dnů umřelo, bylo o hodnš menší než zbylý dva souorozenci a i když jsme zkoušeli dát flašku, tak jí odmítali, takže to bylo smutné..hodně smutné
Malý Prďák jak jsme říkali tomu našemu vypiplanečkovi, byl z dvojčat, ale máma ho odmítla...měla bílé jehně a černé..to právě odmítla....Tak jí říkáme Rasistko...letos má obě jehňata černý a je klid
Jinak u mě nic nového, rozárka vegetí buď doma nebo venku....jezdit se u nás teď o víkendu fakt nedalo, bláta až nad hlavu...nešlo v tom chodit natož jezdit.
loňský Prďák
jaruska
napsal(a):
No jo,to je těžký,
a zkusila jsi se tam popídit po nějákých koňákách,kteří by byli ochotní s Tebou jezdit ven?
Přeci jenom by to odbourala aspoň ten pocit,že Tě nikdo nenajde.Sama bych na ní fakt nejezdila.
ale joo, máme tam dostiháky - s těma teda ne, jak vidím, jak jim magoří na louce, tak to by kobči fakt neprospělo. A pak ještě jedna paní, párkrát jsme spolu byly, moc si teda nerozumíme no ale tak třeba najdeme společnou řeč. Mě vloni rozčilovalo, že jsme se vždycky domluvily, že půjdem jezdit a pak z toho nic nebylo...já potřebuju řád
a ne furt něco odvolávat
madow
napsal(a):
Ahojky kochajdy,
tak u nás je ledová kalamita....včera krásný jaro, všechno rozmrzlo, rozteklo a do rána -8, k autobusu, kterým jezdím do práce to mám cca 500metrů jsem se šourala 10minut
Malá jehnička je statečná, už jsem jí viděla i cuclat mlíčko a bříško má napapkaný, talže má snad vyhráno, jen je fakt poloviční narozdíl od bráchy.
A mám už zapsané které jehňátko ke které ovečce patří, aby v tom byl pořádek. 4 ovečky nám porodili páreček jen ta první mám dva kluky
JJ loni jsem piplala jedno jehňátko na flašce, taky nic příjemného, letos jsme se tomu chtěla pokud možno vyvarovat.
Loni jsme měli i 2x trojčata, ale vždy nám do dvou dnů umřelo, bylo o hodnš menší než zbylý dva souorozenci a i když jsme zkoušeli dát flašku, tak jí odmítali, takže to bylo smutné..hodně smutné
Malý Prďák jak jsme říkali tomu našemu vypiplanečkovi, byl z dvojčat, ale máma ho odmítla...měla bílé jehně a černé..to právě odmítla....Tak jí říkáme Rasistko...letos má obě jehňata černý a je klid
Jinak u mě nic nového, rozárka vegetí buď doma nebo venku....jezdit se u nás teď o víkendu fakt nedalo, bláta až nad hlavu...nešlo v tom chodit natož jezdit.
loňský Prďák
To je teda matka rasistka,opravdu,
ty ovce jsou někdy fakt blbý,
ona si ho udělá a pak ho nechce.
Ale já bych ho taky nenechala být,taky bych ho vydudlala na flašce,oni za to nemůžou ti skřítci,že je máma nechce.
nikkik
napsal(a):
ale joo, máme tam dostiháky - s těma teda ne, jak vidím, jak jim magoří na louce, tak to by kobči fakt neprospělo. A pak ještě jedna paní, párkrát jsme spolu byly, moc si teda nerozumíme no ale tak třeba najdeme společnou řeč. Mě vloni rozčilovalo, že jsme se vždycky domluvily, že půjdem jezdit a pak z toho nic nebylo...já potřebuju řád
a ne furt něco odvolávat
No jo,to je taky na prd,když na někoho není spolehnutí,
já jsem taky taková,jak někdo něco slíbí a nedodrží to,tak to hrozně blbě nesu,
ale u mě to jsou zase vzpomínky na dětství,dost hnusný,
a nemůžu se toho zbavit dodnes.
Škoda,že nejsi blíž,já bych sTebou jezdila.
jaruska
napsal(a):
No jo,to je taky na prd,když na někoho není spolehnutí,
já jsem taky taková,jak někdo něco slíbí a nedodrží to,tak to hrozně blbě nesu,
ale u mě to jsou zase vzpomínky na dětství,dost hnusný,
a nemůžu se toho zbavit dodnes.
Škoda,že nejsi blíž,já bych sTebou jezdila.
To by bylo fajn mít zase spřízněnou duši
Ono i ti koně potřebují nějaký ten režim. S kamarádkou jsme jezdily fakt skoro denně v určitou hodinu a už jsem to měla takové zaběhnuté a hlavně jsem se donutila. Teď když jsem sama, tak se mi ani nic nechce
To mě se zase osvědčilo s Toos jako remontou jezdit sama. Přeci jen se víc soustředila na mě. S koňma dělala to, co oni a někdy se předváděla. Taky jsem se nemusela s nikým dohadovat, jak a kam se pojede.
Na Talíse asi budu muset zhubnout a pořídit syntetické sedlo nebo anglii.
Tak malá ovečka je plná života, poskakuje a cuclá mlíčko od maminky, je malinká oproti bráškovi, ale asi fakt máme vyhráno...díky holky za držení pěstiček, kopýtek....
malá prdelka
s bráškou...je vidět jak je veliký oproti malé
vlevo beránek, vpravo ovečka
naši první jehníci, dva chlapáci dnes jím je 9.dní a už zkoušejí všechno žužlat, seno, slámu a bráchovo ucho
já mám taky velkou radost, o víkendu dáme všechny ovečky s jehňáky k sobě, pak otevřeme pro jehníky školku...tj. mezi Rozárčiným stáním a ovečkama je ještě místo, takže se u oveček zvedne o kusek jedno prkno aby jehníci mohli prolést a tam pak mají svojí žebřinu na seno a žlábek na mnamky.
Jéé,to je škoda,že to neuvidím,
až je dáte dohromady,jak budou zkoumat ty svoje malý soukmenovce a jak si budou s nima za pár chvil hrááát....
Cos mi to,bábo,dala,to je voda,jenom voda?
Jaruško, ty ksichy těch vašich koní to je fakt k popukání
u nás v domečku je pěkně veselo jehnící hopsají a hopkají, zkoumají a žužlají co se dá....
já ti Jaruško kousek jehňátek v sobotu natočím, snad mi to půjde i nahrát pak na youtube
Rozinka si včera byla v ohradě trochu protáhnout kopýtka, bylo šero, tak už nešlo moc fotit,
ono vůbec nešlo fotit, lítal ajak tajfun
pro představu
tohle je náš letošní prvororozený beránek...já ho prostě miluju, vypadá jak zakrslé tele, byla bych i ráda kdyby si ho někdo vzal třeba i do chovu, ale to se mi asi nesplní...bude rožeň
Jéé,Markét,to bys byla strašně moc hodná,
ani nevíš,jak se na ty prcky chundelatý těším.
Je mi fakt pěkně mizerně
,tak se aspoň parádně pokochám.
Já jsem dneska ani neukydala hnůj v maštali
,jsem slabá jak moucha,navíc mě pěkně bolí makovice a je mi docela dobrá kosa.
Kdyby aspoň svítilo sluníčko,šla bych marodit do ohrady.
jejda ty marodíš?? Tak to ti nezávidím, tak hlavně brzské uzdravení
u nás včera bylo teda krásně..jenže já seděla kde,?? no přeci v práci....pak jsem domů přítáh¨la v pět a pustila alespon na hodinku a půl Rozinku ven ať se provětrá a vyprdí
dnes je hnusně zataženo a hrozně fučí
V práci jsem opět sama, kologyně si po pěti odpracovaných měsících vzala neschopenku...fakt super....já kdybych v roce 2009 neměla ten úraz kolene, tak ani nevím coto neschopenka je ani jak vypadá....jooo hold když někdo pracovat nechce, tak pracovat nebude.
I když na druhou stránku jsem ráda, že jsem tu sama...nikdo mě neprudí a nerozčiluje
kočičák, musí všechno prozkoumat
Ahoj kochačky, dnes mám tedy zážitků, to se musím podělit. Dopoledne jsem udělala poslední zkoušku tohoto semestru. Jak bylo hezky, vzala jsem Míšu a jela za Tali. Těšila jsem se na hezkou procházku, prostě relax.
Jenže klasika- všude bahno a louže. Tak jsem si řekla, že půjdu jen kousek k domkům z vesnice a zpět, tam je cesta ještě docela dobrá. Nechala jsem Tali její neonovou ohlávku a vzala si krátké vodítko (dvě blbosti naráz). Došli jsme k domkům, tam jsem otočila a že půjdem zpátky. Jenže jsme minuly kravský výběh, kde dřív byli asi 3 býčci. Najednou jich tam bylo asi 8 a veeesele se k nám rozběhli. Tali se lekla a vzala to pěkně cvalem zpátky k domkům. No vlála jsem na vodítku a můj děs z pádu do bahna a šutrů převyšoval jenom děs, že Tal zdrhne a vletí do pletiva, co tam všude je na ovce. Nemít zkušenost s dostiháka ma, tak jsem to nejspíš vzdala a pustila. Ale povedlo se a šli jsme teda okolo celé farmy, abychom nemuseli zas ke kravám. Tam je cesta mírně nahoru, rozježděná a blátivá. Tal to klouzalo, tak pořád naklusávala, mě to klouzalo a furt jsem ji peskovala ať jde pomalu. Nahoře u lesa jsem byla už zpocená a říkala jsem si, jak TOHLE obsednu, to je děs, já ji snad prodám. Míša byla zmatená, protože si myslela, že to pomalu! Řvu na ni.
No a přímo nad stájemi jsme potkali jezdkyni s hříbětem na vodítku vedle cesty na louce. Tak na ni volám dobrý deeen, aby o mě věděla. A ona se zeptala: to je appaloosa? Já že jo. A ona tohle taky, jen jednobarevné. Tak jsem jí je po chválila a ona mě Tali. Byla jsem uřícená a zabahněná skoro do pasu, tak jsem spěchala na farmu. Pak mi došlo, že to mohla být Esther Weber! Jestli je v Čechách. Já na dálku mám nějaké dioptrie.
No a závěr- dva metry dlouhá louže přes celou cestu, která se nedá obejít. Tal jí vždycky procválala. Tak jsem si říkala, to je v háji, krátký vodítko, vytrhne se mi... Chvíli jsem dumala, jak by se to dalo udělat, stoupla jsem si co nejdál a pobídka ji, ať jde. A ona to prošla krokem ůplně v klidu a ještě se koukala, jak jí to pod nohama šplouchá!
Asi to s tím obsedáním tak zlé nebude.
Máme taky jehňata, ale dnes byli schovaní, tak aspoň zbytek stáda.
Díky za gratulace. V letním semestru to bude mnohem náročnější.
Zvažuji, jestli s kobylama jít do toho Mníšku nebo ne.
Známí mají takovou kobylku jako je Róza (asi norikxhucul) a ta jde teda taky přes lidi, jednou mě protlačila brankou jen proto, že jsem nešla dost rychle, abychom byly jejímu kolegovi za zadkem. Tal naštěstí taková není, na to ji cepuji už od pidihříbátka. Včera se ale fakt bála. Toosie někdy přes lidi jde, ale ne tak drsně. Spíš do člověka strčí třeba ve výběhu bokem nebo plecí atd. Myslím, že to je u koní, které to neučili od mala nebo aspoň od roku věku.
Roza umí chodit, ustupovat, couvat, zastavit uplně suprově na povel, když jí vedu do stáje, tak ví, že první jdu já a až potom ona....když jí beru z ohrady, tak ví, že musí počkat, až jí připnu vodítko a pak teprve jdeme...roza na tohle výchovu má
Ale kdyby se asi takhle vyděsila jak jsi psala ty, že se k vám rozběhli býci, a ona uskočila a začala prchat, tak to nedám,myslím si, že při mém prvním rychlém pohybu nemyslím běh, ale taková ta rychlá otočka na místě, že by mě vylítlo koleno a kdyby se pak rozeběhla, nemám šanci...přeci jen má nějakých skoro 800kilo. Je fakt, že Roza je takový flegma, že by max uskočila, asi by neprchala, ale těžko říct...zkoušet to nehodlám
Verčíí, všechno nej k svátečku...hodně štěstí, zdraví, lásky a spooooousty krásných zážitků s koníky...a mono splněných snů a přání
Markét,koik bys tam platila za obě holky?
A jak byses tam dostávala,máš autí?
Já jsem si tohle Moruš teda naučila,že do mě nesmí v žáádným případě,ani kdyby jánevímco,ani strčit,
páč jsem jak z prdu duch proti ní a hned,jak se mě jenom dotkla,jsem se řítila k zemi,
ono pak,až člověk absolvuje nějáký ten kurzík
,tak zjistí,že ty koně se uměj leknout tak,že člověk o tom ani neví a koník i při sebevětším vyděšení čeká,co udělá ta panička,maximálně poskočí na dýlku vodítka.
Ale je fakt,že ty běžící bejci jsou pro hodně koní moooc veliký strašidlo,
znám koňáky,pán dal manželce držet spřežení,vyběhli bejci zpoza rohu,koně se poděsili,milou manželku vláčeli asi 100 metrů,měla skalpovanou hlavu,celkově byla dobitá úplně hrozně,byl zázrak,že to přežila...
Za každou 3000. Je to tam trochu levnější a líp dostupnější (častěji jezdí bus). Zas tam nikoho neznám a asi jsou skoro všichni buď na vytrvalost, nebo na jízdárnu. To mi ale zase tak nevadí, v Bojově taky nikoho neznám, jen vídám. Je to asi i tím, že zatím nejezdím. A ani mi to nechybí.
Tak jsem dneska lezla přes plot abych nakrmila ty dva mazlíky. Už mě vítají a řehtají. Jaruško já se zblázním
Jinak taky Vám línají kokoni? Naši jsou jak na jaře. Holky nám dovezli seno a to je nádhera :) Jen s tím balíkem se nedalo hnout
Musela dorazit posila. Fáááákt festovní poctivé balíky. Mám radost že i v dnešní době fungují poctiví lidé.
Včéra tu tálo,tak máme polevou polejvanýho Šoníka.
A kouká tak nevinně...
Teda Šoník tomu dal
ale naši takhle vypadají celou zimu ....už od listopadu
Letos je ta zima fakt strašná, u nás byl sníh dohromady snad 3 dny a to jen poprašek, jinak je furt bláto a mokro.
A koně , jak mají jen malý zimní tankodromový výběh, tak jsou furt jak čuňata. čistím je už jen o víkendech a stejně to nemá cenu...ať už je jaro!!!!!!
Taky je u vás dneska tak krááásně? dopoledne jsem vytáhla vipety na trénink coursingu a bylo fakt parádně
Šári, ale zase jeden co si pořídil koně a nemá na krmení. Jenže koně jsou ob zahradu u nás ve vsi. Nikoho to nezajímá a nikdo to neřeší. Koně mají hlad a jakmile slyší že u nás vrznou dveře už řehtají páč já jim házím seno přes plot, ale to není řešení. Jinak seno už jsem sehnala :) z Dymokur. Luxusní a už nechci jiné. U nás je vše v pořádku a užíváme krásné počasí a chystám se na mezinárodní výstavu Duocacib Brno.
Jéé,Helčo,tak to strašně moc přeju to nejlepší umístění.
No,děvčata,a aby toho ten Šoňas neměl málo,tak si včéra na sebe ještě jednu vrstvičku pěkně nalepil,
čuňásek jeden.
Nikik,já ještě Tvoje psíky neviděla,chrti se mi vždycky líbili,třeba Afgháni,to je krása,ale na vyjížďky bych ho nechtěla,jednak kvůli srsti a jednak nevím,asi by to pořád něco lovilo.
Tady v tom bahně,když vozíme kolečko plný hnoje,tak Olda vždycky říká-tohle je olympiáda.
Tak já se snažím mu aspoň tu trasu vysypat koňským uleželým hnojem,už je to spíš hlína než hnůj,tak to dosypáváme,kam je třeba,aby se mu to tak nebořilo,ale zapárkrát je to stejný.
jaruska
napsal(a):
Včéra tu tálo,tak máme polevou polejvanýho Šoníka.
A kouká tak nevinně...
Holky děkuji moc za přání. Dostala jsem pořádný obal na foťák, tak ho konečně budu moc vozik ke koníkům, předtím sem se bála....
Vám nějak zbělal Jaruško... nějak se mění v jinou barvu
Já jsem chtěla v sobotu sbírat bobky, jenže normálně byly zmrzlý a nešli od země, takže jsem pomáhací četu odvolala a šli jsme na procházku a trénovala jsem Vazbu - zastavení, jít vedle mě podle tempa... a super. Dokonce vedle mě i naklusala - 2x sice - to jí nějak neumim vysvětlit moc.. ale ono to přijde časem.... a pak jsem si postavila takovou provizorní krohovku, tak jsme chodili v ní ale to normálně Vazbě zmrzli nožičky a dělala že neumí chodit. V sobotu další jdeme na jízdárnu - poprvé a začneme přiježďovat.....
Jinak máte problémy ve vesnici se psi??? Já jsem šla dneska na krokovku s Evitou, hned u baráku bylo štěně vlčáka - kterého hlídal nějaký malý klučina, pes ho nespolouchal, utíkal před ním. Pak ve vesnici nějakej vořech, který za náma běžel a jeden pes přišel dokonce až k nám k boxům... No co tohle je??? jako?
A dovršení bylo to, že ten klučina na začátku co jsem ho potkala - byl u nás na pastvě a honil se tam s tim vlčáčkem??
To fakt neni normální tohle, přítel došel za ním i za jeho rodiči.... tak snad.. to bude dobrý...
Byl u nás pan kovář a budeme muset dělat rentgeny - evita má sbíhavý postoj na zadních nohách to víme, ale má hodně měkká kopyta a na léto jí chci nakovat - tak chce kovář rentgen.... Nevím na kolik to cca vyjde?? my letos teda jedeme zubař... tedka rentgeny
Tak to je Helčo teda pěkný s těma koňma, ještě že jim tam ty aspoň něco hodíš, hrozný tyhle lidi předpokládám, že o prodeji majitel asi nechce ani slyšet a všem tvrdí jak má koně v pořádku.
Jaru ty máš teda dobrý řízky, naši se naštěstí letos držej a moc se neprasej, jen nohy mají zabahněný, ale to ještě jde.
Verčo já jsem dělala RTG nějak před 2 roky, dělala mi je doktorka Herzová, je sice z Prahy, ale pokud na to nějak nespěcháš, tak si tě napíše až bude mít cestu nějak směrem k vám, tak aby tě nevyšla cesta moc draho, tak ti dá vědět, nebo se třeba ještě s někým domluvit z okolí jestli by taky nepotřeboval. Jinak cena se pohybuje podle počtu snímků, který budou potřeba udělat, je to nějak kolem 500kč/snímek + teda ta cesta. Já se tenkrát domlouvala s holčinou u, který jsme měli koně na ustájku, ta dělala RTG kobyle, tak jsem platila kolem 2 000, ale víc to nebylo. Ale zase my jsme k Praze o nějaký ten km blíž. Nebo ještě jezdí dělat RTG Saitl, ale ten je prý docela drahý.
Šárí,taky jsem tu měla paní doktorku Herzovou,moc fajn ženská.
Werčo,taky tu míváme blbý majitele,neboj,nejsi sama,já jsem to tu tenkrát psala,jak Jarču se Šoníkem napadl ten jeden pes,to si piš,že si to,co jsem jim řekla,za rámeček nedali,já jsem jinak klidnej člověk,ale tohle bylo podruhý,Jarču už jednou tenhle samej pes kousnul do ramene,
takže to už jsem se fakt neudržela.
A né jenom Jarču,on vždycky vyběhne ze dvora a kousne kohokoliv,kdo jde zrovna okolo,tady s ním má pomalu půlka vesnice zkušenosti,
a majitelům je to totálně fuk
,no ani se nedivím,jejich IQ tykve,co by člověk chtěl.
Ono je to o lidech,ti psi za to nemůžou,ale zodpovědnost za ně mají lidi.
Holky,to bahno mi taky pěkně leze na nervy,ale zase mám radost z toho dlouhýho dne,už je poměrně dost dlouho vidět a jak to tu vyschne,tak začneme pomalu jezdit,už se těšíme.
Ahoj,
Rozhodla jsem se, že Toos pojede do Mníšku. Když to bude dobré, dám tam i Talíse. Teď jsme za Toosií byli. Potřebuje přibrat, ale kosti z ní netrčí, srst má lesklou. Je ale děsně ne ochotná jít rychleji než krokem. Ona byla vždycky línější, ale klusala na jemné pobídky, teď jsem ji musela nakopnout.
Jestli se to nezlepší, až bude v lepší kondici, nechám ji vyšetřit na artrózu nebo tak.
Jinak na té farmě je to čím dál zajímavější...
Jaruško, tohle je jeden z našich pejsků víc foteček mám tady http://fastwarriors.webnode.cz/
ještě máme jorkšírku a čuvačku
Holky u nás od včerejška prší nechci dnes vidět, jak to bude vypadat u koní.... a to jsem si v neděli libovala, jak to pěkně vyschlo, když foukal ten vichr!
no mě u Barči dělal RTG právě Seitl. já s jejich firmou spolupracuju dlouho a letos jak přijel na ty RTG tak jsem dostala poděkování stály mě 1500. výsledky okamžitě a ještě mám snímky na CD
Seitl a spol nejsou zadarmo ale jsou starostliví poctiví a přijedou kdykoliv. obvykle ke mě jezdí Zásmětová
Hihi,Ivčo,Včelovina,
byla aspoň dobrá?
Já jsem se včéra dala do čištění Šoníka,teda,to je věc,takový koule bahna jsem už dlouho na žádným koni neviděla.
Čistím,kam došáhnu.
Na Mondíkovi bude taky dost práce,
ale ten je o hodně menší,než Šoník.
http://www.youtube.com/watch?v=WwO3c_GiCQc
Jaruško, zmrzlý terén tam právě vůbec nebyl, bylo všude rozmraženo. Je to fakt divný, že nemá chuť. No, uvidíme jak to půjde dál. Zas si pamatuji jednu kobylu s artrozou a ta málo ohýbala nohy. V kroku je skoro tahala za sebou. Ale zase neváhala klusat i cválat.
Musím si vybrat téma na bakalářku.
Krásnej vipet!
canis lupus
napsal(a):
Jaruško, zmrzlý terén tam právě vůbec nebyl, bylo všude rozmraženo. Je to fakt divný, že nemá chuť. No, uvidíme jak to půjde dál. Zas si pamatuji jednu kobylu s artrozou a ta málo ohýbala nohy. V kroku je skoro tahala za sebou. Ale zase neváhala klusat i cválat.
Musím si vybrat téma na bakalářku.
Krásnej vipet!
A přijde ti, že má problém s pohybem, nebo že je bez energie?
Není spíše unavená? "Plouživá"?
Na jaké byla loni pastvě? Nemůže být mírně chudokrevná, že by ji chybělo železo?
To se pak koním taky moc nechce do rychlejších temp.
Jak je kobča stará, že uvažuješ o artróze?
jaruska
napsal(a):
Hihi,Ivčo,Včelovina,
byla aspoň dobrá?
Já jsem se včéra dala do čištění Šoníka,teda,to je věc,takový koule bahna jsem už dlouho na žádným koni neviděla.
Čistím,kam došáhnu.
já ti ani nevím ještě jsem neměla čas jí otevřít
abych nad ní seděla sama na to nejsem zvědavá a víc se nás ještě nesešlo, aby jsme měli čas posedět
a stejně je zima, takže milá flaška bude muset vydržet do jara
šoník je pěkně zabahněnej, ale tím pružinovým hřbílkem by to mělo jít dobře já tuhle měla barču celou mokrou a obalenou hnojem
a jak smrdělo to prase!!!!